#خبر
💥توضیح وزیر اقتصاد درباره تصمیم دولت برای تغییر میزان یارانهها
🔷سید احسان خاندوزی وزیر اقتصاد در حاشیه جلسه امروز دولت در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوالی پیرامون تصمیم دولت برای تغییر میزان یارانهها عنوان کرد: مسئولیت تدوین الگوی توزیع یارانهها برعهده وزارت تعاون است و تا زمانی که این الگو تعیین نشود، هیچ خبری نمیتوان اعلام کرد. هر زمان که این الگو نهایی شد، جزئیاتش اطلاع رسانی خواهد شد.
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
#اینفوگرافیک
🔰 مروری بر تجارت ده ساله ایران و اندونزی
🔶 تجارت غیرنفتی ایران و اندونزی در سال 1401 به حدود یک میلیارد دلار رسید که حدود ۸۴۷ میلیون دلار سهم صادرات و ۱۱۹ میلیون دلار سهم واردات بوده است.
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
#خبر
🔰 طلسم سامانه املاک و اسکان شکسته شد
ثبت رایگان قرارداد اجاره و اخذ کد رهگیری از امروز
🔶 طبق اظهارات معاون وزیر راه و شهرسازی، از سوم خرداد ماه ۱۴۰۲ در سامانه املاک و اسکان به آدرس (amlak.mrud.ir) و (srem.ir) مستأجران و مؤجرین میتوانند به صورت رایگان نسبت به ثبت قرارداد اجاره و اخذ کد رهگیری اقدام کنند.
🔶 معاون وزیر راه و شهرسازی افزود؛ این سامانه به صورت ۲۴ ساعته و در تمامی ایام هفته به مؤجران و مستأجران خدمات رایگان ثبت قرارداد اجاره به همراه اخذ کدرهگیری در سراسر کشور ارائه میدهد. اخذ کدرهگیری در بنگاههای دارای مجوز معاملات املاک نیز کماکان امکانپذیر است.
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
#عکس_نوشت
📌چرا ازدحام کشتیها در بنادر جهان، افزایش مییابد؟
🔶 ازدحام کشتیها در بنادر میتواند بر بهرهوری پایانه بندری تاثیرگذاشته و در نتیجه زمان تردد در اسکله طولانیتر شود و بنابراین زمان انتظار طولانیتر برای پهلوگیری کشتیها لازم خواهد بود./مسیر اقتصاد
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
#یادداشت
💢اتحادیه پایاپای آسیایی چیست؟
🔶 اتحادیه پایاپای آسیایی از سال ۱۹۷۴ تشکیل شده است. زمانی که معاهده برتون وودز با مشکل مواجه شد. معاهده برتون وودز در نتیجه رکود اقتصادی بعد از جنگ جهانی دوم شکل گرفت که بر اساس آن تمام کشورهای امضاکننده توافق میکنند به جای طلا، دلار ذخیره کنند و آمریکا به میزان دلارهای صادرشده، در خزانه خود طلا نگهداری کند. بنابراین، یک سیستم جدید پولی جهانی پایهگذاری شد که دلار را به عنوان ارز جهانی، جایگزین طلا کرد.
🔶 اما در سال ۱۹۷۱، ایالات متحده درگیر یک رکود تورمی گسترده رنج میشود که در نتیجه آن در آفریقا، آمریکای جنوبی و آسیا چندین اتحادیه برای استفاده از ارزهای محلی در مبادلات تجاری و بانکی تشکیل میشود. اتحادیه پایاپای آسیایی نیز با ابتکار ایران تاسیس شد و دبیرخانه دائمی آن در ایران فعالیت میکند. ایران در راستای دلارزدایی دو پیشنهاد برای اعضای این اتحادیه دارد.
یک) استفاده از ارزهای محلی اعضا و برخی از ارزهای غیرجهانروا همچون روبل روسیه، یوآن چین و یا درهم امارات نیز به سبد اتحادیه اضافه شود تا کشورهای عضو بتوانند برای تسویه مبادلات تجاری و بانکی خود از این ارزها بهره ببرند و وابستگی آنها به دلار کاهش یابد.
دو) تشکیل یک ارز دیجیتال بانک مرکزی (CBDC) مشترک میان اعضای اتحادیه تا کشورهای عضو بتوانند روابط بانکی با یکدیگر را تسهیل دهند و برای تسویهها از ذخائر ارزی خود کمتر استفاده کنند.
🔶 اخیرا نیز کشورهای غیر آسیایی از جمله روسیه و بلاروس تمایل خود را برای عضویت در این اتحادیه نشان دادهاند که این عمل میتواند پیامدهای اقتصادی و سیاسی گستردهای برای ایران و سایر کشورهای جهان به همراه داشته باشد.
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
#خبر
💢معاون وزیر راه و شهرسازی خبر داد:
تصویب وام نهضت ملی مسکن برای دهکهای ۱ تا ۴
🔷هادی عباسی درباره برنامه حمایتی دولت از دهکهای ۱ تا ۴ متقاضی نهضت ملی مسکن گفت: در شورای عالی مسکن با حمایت رئیس جمهور ، ۴۰۰میلیون تومان وام نهضت ملی مسکن با سود ۲ درصد برای دهکهای ۱ و ۲ مصوب شد.
🔶به گفته معاون وزیر راه و شهرسازی، برای متقاضیان دهک ۳ و ۴ نیز وام ۳۰۰ میلیونی با سود ۲ درصد مصوب شده است. این وامها برای اقشار خاص از جمله مددجویان کمیته امداد و بهزیستی است.
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
#عکس_نوشت
💢اقدام جدید روسیه علیه دلار آمریکا
🔷دولت روسیه مالیات ارزش افزوده ۲۰ درصدی بر مبادلات طلا را لغو کرد تا از این طریق مردم را به سمت خرید طلا به جای دلار سوق دهد. تا پیش از این مردم در زمان خرید طلا مجبور بودند ۲۰ درصد مالیات بر ارزش افزوده بپردازند.
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
#یادداشت_کوتاه
📌ناترازی گاز تا سال ۱۴۲۰ به ۵۱۲ میلیون متر مکعب میرسد
🔶طبق گزارش مرکز پژوهشهای مجلس در سال ۱۴۲۰ میزان کل عرضه گاز طبیعی روزانه ۸۹۸.۷ میلیون متر مکعب خواهد بود و میزان مصرف همه بخشها به ۱۴۱۰.۸ میلیون متر مکعب میرسد که نشان از ناترازی ۵۱۲ میلیون متر مکعبی در روز دارد.
🔷از سوی دیگر، حداکثر اختلاف مصرف در ماههای سرد و گرم تا سال ۱۴۱۰ به صورت متوسط سالیانه ۴.۶ درصد رشد میکند و در سال ۱۴۱۰ به ۴۵۳ میلیون متر مکعب در روز میرسد.
🔶همچنین این حداکثر اختلاف با متوسط رشد سالیانه ۲.۵ درصدی در بازه زمانی ۱۴۱۰ الی ۱۴۲۰، به ۵۷۹ میلیون متر مکعب در روز خواهد رسید.
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
#یاداشت
🔰 عوامل موثر در پایین بودن پیمایش سالانه ناوگان جادهای
🔶 پیمایش سالانه ناوگان به معنای مسافتی است که یک ناوگان جادهای در طول یک سال با بار طی میکند. هر چه رقم این شاخص بالاتر باشد، بهرهگیری از ظرفیت ناوگان در واحد زمان بیشتر شده و بدین ترتیب بهرهوری ظرفیت ناوگان بالاتر خواهد بود.
🔶 بر اساس سالنامه آماری سازمان راهداری، متوسط پیمایش با بار ناوگان در سال ۱۴۰۰، برابر ۴۷ هزار کیلومتر بوده است. این در حالی است که در آمریکا و اتحادیه اروپا پیمایش سالانه ناوگان سنگین به ۱۰۰ هزار کیلومتر میرسد. اما به جز وجود ناوگان مازاد چه عواملی باعث پایین بودن پیمایش سالانه ناوگان جادهای شده است؟
🔶 یکی از عوامل، معطل ماندن ظرفیت ناوگان، صفوف طولانی جایگاههای عرضه سوخت در مناطق مرکزی و مرزی است. این انتظار بعضا به ۱۲ ساعت برای دریافت سوخت میرسد. این مسئله ناشی از تعیین سقف روزانه برای برداشت گازوئیل است که به منظور جلوگیری از سهمیه فروشی سوخت توسط کامیونداران وضع شده است. قرار بود این مشکل با اجرای سامانه سپهتن* رفع شود؛ اما این سامانه با وجود اتمام مهلت قانونی، اجرایی نشده است.
🔶 عامل دیگر، پایین بودن بهرهوری ظرفیت ناوگان و همچنین نیروی انسانی در بخش حمل و نقل است. زمان طولانی تخلیه و بارگیری سبب بلا استفاده ماندن ناوگان به عنوان سرمایه و راننده آن میشود.
🔶 بررسیها نشان میدهد که دو علت عمده برای طولانی بودن زمان تخلیه و بارگیری وجود دارد. علت اول فقدان وجود قرارداد حمل بین کامیوندار و صاحب کالا برای پیگیری حقوقی تاخیر در تخلیه و بارگیری است که دست راننده را از پیگیری حقوق خود کوتاه میکند. علت دوم نیز عدم بازدارندگی جریمههای تعریف شده در قانون برای تاخیر در تخلیه و بارگیری است. از یک طرف زمان معافیت صاحب کالا از پرداخت جریمه طولانی است و از طرف دیگر نرخ جریمه حق توقف پایین است./مسیر اقتصاد
📝سامانه سپهتن: سامانهای كه برای نظارت و كنترل بهينهتر ناوگان حملونقل عمومی جادهای طراحی شده است. درون خودرو نصب میشود و اطلاعات تعریف شده نظیر سرعت، مشخصات گواهينامه راننده، ساعت كاركرد و غيره را به مراكز پليس راهور ارسال میكند.
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
#اینفوگرافیک
💥تهران گرانترین پایتخت سراسر جهان
🔶تهران با نیاز به پسانداز ۱۵۸ سال حقوق برای خرید مسکن، گرانترین پایتخت سراسر جهان است./مسکن نیوز
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
#عکس_نوشت
🔰 بزرگترین اقتصاد اروپا وارد رکود شد
🔶 به لحاظ فنی کشوری که برای دو دوره سه ماهه متوالی رشد تولید ناخالص داخلی منفی را به ثبت برساند، وارد رکود شده است. آلمان در سه ماهه پایانی سال ۲۰۲۲ رشد منفی ۰.۵ درصد و در سه ماهه اول سال ۲۰۲۳ رشد منفی ۰.۳ را به ثبت رسانده و عملا وارد رکود شده است.
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
#مصاحبه
⭕️ تشکیل وزارت بازرگانی بازی با ساختار است
🟢بخش اول
▪️ لایحه وزارت بازرگانی اکنون در یک قدمی رفتن به صحن مجلس شورای اسلامی قرار دارد. با این حال استدلالهای مخالفان این لایحه شنیدنی است.
🔰 تفکیک وزارت صمت؛ رانندگی خطرناک در لبه سراشیبی سقوط
🔹️ابولفضل ابوترابی، نماینده مردم اصفهان در مجلس در گفتگو با خبرنگار مصاف پیرامون وزارت بازرگانی بیان داشت: "در دولت دوازدهم، آقای روحانی چهار بار قصد تفکیک وزارت بازرگانی را داشت، تفکیک در این شرایط کشور مانند آن است که بخواهیم یک رانندهی در سراشیبی، در شب تاریک، با یک ماشین نهچندان مناسب را جابهجا کنیم، این کار اشتباهترین کار است."
🔰 اولین چالش؛ سردرگمی پس از تفکیک
🔹 وی در مورد پیچیدگی تفکیک وزارتخانهها بیان کرد: "تفکیک خیلی کار دشواری است، از فردا مردم مراجعه میکنند به ادارات برای حل مشکلشان اعلام میشود رئیس هنوز حکمش نیامده است، دبیرخانه هنوز حکمش نیامده است، در شهرستانهای کوچک یک ساختمان بیشتر ندارند، امکاناتی مثل خودرو و غیره ذلک ندارند، کمبود شدید نیرو دارند، تفکیک اینها فوقالعاده کار را سخت میکند.
🔰 فرار از پاسخگویی دولت با حذف قانون تمرکز
🔹️ابوترابی با تأکید بر لزوم مدیریت واحد از مزرعه تا سفره، عنوان کرد: "از مزرعه تا سفره باید دست وزارت جهاد کشاورزی باشد. یکی از افتخارات مجلس نهم قانون انتزاع است، قانونی که صفر تا صد صنعت را مرتبط با وزارت صمت میکند و از مزرعه تا سفره را نیز مدیریتش را به دست جهاد کشاورزیمیدهد."
🔹️ این عضو کمیسیون امورداخلی کشور با بیان این که با تشکیل وزارت بازرگانی یکپارچگی مدیریت از بین میرود افزود: "با تشکیل وزارت بازرگانی میخواهیم وسط مزرعه تا سفره را دست این وزارتخانه بدهیم. این کار باعث میشود زین پس هیچکدام پاسخگو نباشند و مدام کمکاریها را روی دوش یکدیگر بیندازند."
🔰 رکورددار تفکیک و ادغام در جهان
ابوترابی اذعان کرد:" در دنیا اساساً کشوری مثل ما کم پیدا میشود که به این تعداد زیاد هر هفتهشت سال یک بار یا ادغام یا تفکیک وزارتخانه را داشته باشد، اصطلاحاً اسم این کار را گذاشتیم اصلاح ساختاری، ولی این بهمعنی اصلاح ساختاری نیست، این بازی است که هر روز ادغام کنیم، تفکیک کنیم، خود این عدم ثبات بدترین ضربه را به کشور میزند. الان متأسفانه ما یک رکوردی داریم در ادغام تفکیک وزارتخانهها در دنیا میزنیم."
🔰 بازی با ساختار به جای حل مسئله
🔹این نماینده مجلس با انتقاد از تشکیل وزارت بازرگانی گفت: تشکیل این وزارتخانه باعث ایجاد تشتت بین وزارت بازرگانی و جهاد کشاورزی و همچنین بین وزارت بازرگانی و صنعت و معدن خواهد شد. ، اساساً هم یکی از سیاستهایی که یک مجموعهای را ناکارآمد میکند این است که تقسیم کار بین تعداد زیادی از افراد که هیچکدام پاسخگو نباشند و هیچکدام هم مسئولیتی نداشته باشند، انجام شود. الان هم با تشکیل وزارت بازرگانی همین اتفاق میافتد. برای همین هم در مجلس قبل من مخالف بودم که چهار بار هم آقای روحانی فشار به مجلس آورد، مجلس نپذیرفت، همین الان هم من مخالف هستم.
🔹️نماینده مردم نجف آباد اصفهان با بیان دلایل اصرار دولتها بر تشکیل وزارت بازرگانی افزود: ما وقتی ساختارهایمان پاسخگو نباشد روی میآوریم به مسخره بازی، من اصطلاحاً اسمش را گذاشتم مسخرهبازی، این کارهای خیلی پیشپا افتاده را انجام میدهیم. اسمش را هم به اصطلاح گذاشتیم اصلاح ساختار، اینها اصلاح ساختار نیست، اینها بازی با ساختار است.
🔰 مردم را به جای دولت در اقتصاد دخیل کنید
🔹️ما وقتی ساختارهایمان اصلاح نشده باشد مدام میآییم این وزارتخانه را ادغام میکنیم، این را تفکیک میکنیم، این را دوباره بعد از مدتی با آن ادغام میکنیم، دوباره بعد از مدتی آن را از آن تفکیک میکنیم، این اتفاق میافتد، ما باید یک تحول بنیادین ایجاد کنیم و آن هم تفویض اختیارات است. ما تا زمانی که امورات محلی را تفویض نکنیم همین اتفاقی که الان افتاده است میافتد. کشورهای دنیا تجربهی خوبی در این زمینه دارند. متأسفانه قانون اساسی در این زمینهها اجرا نمیشود. در صورتی که ما امور محلی را به مردم محلی تفویض کنیم، باعث میشود که دولت چابک، کوچک و تأثیرگذار و باثبات باشد.
#وزارت_واردات
#سقط_جنین_خودکفایی
#وزارت_تضعیف_ملی
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
مصــــافاقتصادی
#مصاحبه ⭕️ تشکیل وزارت بازرگانی بازی با ساختار است 🟢بخش اول ▪️ لایحه وزارت بازرگانی اکنون در یک ق
#مصاحبه
⭕️ تشکیل وزارت بازرگانی؛ عامل بیثباتی در بازار
💥بخش دوم
🟢 بخش دوم و پایانی مصاحبه مصاف با حجتالاسلام والمسلمین ابوترابی حول موضوع تشکیل وزارت بازرگانی
🔰تمرکزگرایی و بیثباتی در ساختار؛ آفت مدیریت کشور
🔶حجتالاسلام والمسلمین ابوترابی ضمن انتقاد از بیثباتی در ساختارهای دولتی اضافه کرد: "باثباتی در ساختار به شدت اهمیت دارد، متأسفانه ثبات در قوانین و ثبات در ساختارهای دولت وجود ندارد. ساختارهای دولتی ما به شدت پهن است. این باعث میشود مسائل مربوط به یک روستا بیاید تصمیمگیریاش در پایتخت انجام شود. تمرکزگرایی در کشورما فوق العاده زیاد شده است.
🔷 وی افزود: "دستگاهها، کمیسیونها، همهچیز یک روستا را میخواهند تصمیم بگیرند، بیاید در پایتخت بعد از کمیسیونهای متعدد بعد دوباره همین تصمیم از پایتخت برود در آن روستا، یعنی یک رفتوآمد بسیار طولانی برای کوچکترین مسئله در یک روستا، مثل تغییر تیر برق، مثل یک توپ ورزشی یا یک تشک ورزشی برای تیم سادة روستایی، امروز باید بیاید در مرکز پیرامونش تصمیم گرفته شود. هزینة هزاران توپ باید در ساختار اداری هزینه بشود، تا به دست آن روستایی یک توپ یا یک تشک ورزشی برسد.
🔶این در دنیا اصلاً متداول نیست و امور محلی به مردم محلی واگذار شده و دولتها کوچک، چابک و فقط نظارت و تصمیمگیرنده هستند و از تصدیگری خارج شدند، تمرکززدایی کردند، ما تا زمانی این تمرکززدایی را نکنیم و دولت همهچیز را بخواهد خودش انجام بدهد این ساختارهای معیوب غلط هر هفتهشت سال یک بار در کشور ما اتفاق خواهد افتاد."
🔹️ ابوترابی با بیان فشار دولت برای تصویب این لایحه بیان کرد: "این دولت همانند دولت قبل برای تصویب این لایحه دارد لابی میکند. دولت قبل هم خیلی فشار میآورد، این دولت هم دقیقاً همان کار را دارد میکند."
🔰 هزینه تفکیک ؛ ۷ همت
🔶ابوترابی در انتها در گفتگو با خبرنگار مصاف با بیان هزینههای گزاف تشکیل این وزارتخانه افزود: تفکیک فوقالعاده هزینهبر است، در چند سال پیش مرکز پژوهشها گفت ۲۵۰۰ هزار میلیارد تومان تفکیک وزارتخانة بازرگانی از صنعت، معدن و تجارت هزینه روی دست دولت میگذارد، اگر این عدد به روز شود احتمالاً حدود ۷ هزا رمیلیارد تومان هزینهسازی برای دولت میکند. بهخصوص شهرستانها، دیگر نه الان ساختمانی دارند، ساختمانهایشان ادغام شدند، ساختمانهای مازادشان دوباره باید بروند ساختمان بگیرند یا اجاره کنند. این کارها حداقل پنج سال زمان میگیرد تا این تفکیک انجام شود. ما داریم اشتباه بزرگی را مرتکب میشویم، اشتباه بزرگی هیچ اتفاق مثبتی را در پی ندارد و بسیار پرهزینه و زمانبر است.
#وزارت_واردات
#وزارت_تضعیف_ملی
#سقط_جنین_خودکفایی
📢 کانال واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف
🆔 @masaf_foods
#خبر
📌راهاندازی ارز دیجیتال بانک مرکزی در ۱۱۴کشور جهان
🔹بر اساس گزارش هفته نامه اکونومیست اکنون ۱۱۴ کشور که بیش از ۹۵ درصد از تولید ناخالص داخلی جهان را تشکیل میدهند، ارز دیجیتال بانک مرکزی را راهاندازی کردهاند یا در حال ارزیابی آن هستند.
🔹ارز دیجیتال بانک مرکزی به کشورها کمک میکند پیامرسانی و جابجایی وجوه مورد نیاز برای تراکنشهای فرامرزی را انجام دهند و احتمالاً سیستم دلاری را دور بزنند.
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
#یادداشت_کوتاه
💢احیای وزارت بازرگانی، یعنی تکرار دوباره یک اشتباه!
👤 آرمان خالقی، قائم مقام دبیرکل و عضو هیات مدیره خانه صنعت، معدن و تجارت ایران گفت:
🔹ضرورتی برای احیای وزارت بازرگانی وجود ندارد و تمام استدلالهایی که آن زمان برای ادغام این وزارتخانه وجود داشت، مانند ناهماهنگیهای بین بخشی، تناقض میان سیاستهای دو وزارتخانه و پیامدهای منفی آن برای فعالان اقتصادی و همچنین بزرگتر شدن بدنه دولت و افزایش بوروکراسی، درحال حاضر هم وجود دارد.
🔹متاسفانه این تفکر وجود دارد که وزارت صنعت، معدن و تجارت متولی بازار است و سیاستگذاران کشور گمان میکنند که با تشکیل دوباره وزارت بازرگانی دیگر در تامین کالاهای اساسی مورد نیاز مردم مشکلی نخواهند داشت.
🔹چنین تفکری بسیار سادهاندیشانه است و با تشکیل وزارت بازرگانی هیچ اتفاق خاصی نخواهد افتاد./اقتصاد آنلاین
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
#مصاحبه
💥 وزارت بازرگانی؛ نهادی ضد تولید و قانون تمرکز
💢ذبیح الله اعظمی ساردویی نماینده مردم جیرفت و عنبرآباد در مصاحبهای با واحد اقتصاد مصاف پیرامون لایحه تشکیل وزارت بازرگانی گفت: تشکیل وزارت بازرگانی به تولید داخلی به شدت ضربه می زند و بر خلاف قانون تمرکز است به همین دلیل مخالف تشکیل این وزارتخانه هستم.
🔶وی در ادامه بیان کرد: در قانون تمرکز واردات، صادرات و تولید محصولات کشاورزی همگی به یک وزارتخانه جهاد کشاورزی سپرده شده است و تشکیل این وزارتخانه مغایر با این قانون است. وزارت بازرگانی تبدیل به وزارت صادرات و واردات میشود.
🔷 اعظمی درباره کشورهای جهان درباره این موضوع گفت: طبق بررسیهای انجام شده در بیش از ۵۰ کشور دنیا وظیفه صنعت و تجارت به عهده یک وزارتخانه هست. در بعضی از کشورها اسم این وزارتخانه اقتصاد یا اقتصاد تکنولوژی است. تا به حال حدود هفت بار این وزارتخانه دچار تغییر و تحول شده، یعنی حذف، ادغام یا تفکیک شده است.
🔶وی ادامه داد: البته این موضوع در کشورهای دیگه هم اتفاق افتاده اما دلیل مخالفت من این است که وزارت بازرگانی نگاهی به تولید نمیکند و هر زمان چیزی لازم باشد شروع به واردات میکند. به عنوان مثال درگذشته شکر چندین برابر نیاز کشور وارد شده است یا در فصل برداشت برنج واردات برنج صورت گرفته است همه این موارد در نهایت به تولید داخل ضربه زده است.
🔷 اعظمی گفت: به همین دلیل همکاران ما در مجلس شورای اسلامی در سال ۹۱ در قانون تمرکز به صورت کلی مدیریت بازار را به وزارت جهاد کشاورزی واگذار کردند. این قانون از سال ۹۲ اجرایی شد و از همان زمان تراز تجاری کشاورزی که منفی به سمت مثبت حرکت کرد. بر اساس همه این موارد با تشکیل وزارت بازرگانی حتما تولید ضربه خواهد خورد.
#وزارت_واردات
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
#اینفوگرافیک
🔰 تورم ماهانه اردیبهشت ۱۴۰۲
🔶 تورم ماهانه، درصد تغییر عدد شاخص قیمت نسبت به ماه قبل میباشد. در اردیبهشت ماه ۱۴۰۲ تورم ماهانه خانوارهای کشور برابر ۲.۸ درصد است. این شاخص برای گروه عمده ((خوراکیها، نوشیدنیها و دخانیات)) ۲.۶ درصد و برای گروه عمده (( کالاهای غیرخوراکی و خدمات)) ۲.۸ درصد است.
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
#یاداشت_کوتاه
💢رونمایی از شایعه جدید بنزینی
سقف سهمیه دوم بنزین، موضوع جدیدی نیست
🔶روز گذشته مصاحبهای از مدیر شرکت پخش منطقه ارومیه منتشر شد که اعلام کرد: کارتهای سوخت شخصی در ابتدای هر ماه ۲۱۰ لیتر شامل ۱۵۰ لیتر بنزین آزاد و ۶۰ لیتر بنزین سهمیهای شارژ میشود، البته سهمیه آزاد آن در پایان ماه در صورت استفاده یا عدم استفاده، صفر میشود.
🔹برخی رسانهها با استناد به وجود سقف سهمیه دوم برای بنزین ۳۰۰۰ تومانی ادعا کردند که دولت قصد دارد، بنزین را سه سهمیهای کند و برای مصارف بالاتر از ۲۱۰ لیتر در ماه، صاحبان خودروها مجبور به سوختگیری با نرخهای بالاتر خواهند شد.
🔹این ادعا در حالی است که وجود سقف سهمیه دوم در کارت سوختهای شخصی موضوع جدیدی نیست و از زمان بازگشت سهمیهبندی در سال ۹۸ وجود داشته است.
🔹برای مصارف مازاد بر ۲۱۰ لیتر نیز همچنان کارت سوخت جایگاهها وجود دارد و مردم میتوانند با کارت سوخت جایگاهها مصارف بیشتر خود را با همان نرخ بنزین ۳۰۰۰ تومانی تامین کنند.
🔹هر چند با ۲۱۰ لیتر سهمیه کارت سوخت، هر خودرو میتواند ماهانه ۲۱۰۰ کیلومتر مسافت طی کند که بسیار بیشتر از نیاز هر شهروند است. طبق اعلام دولت و مجلس، هیچ برنامهای برای تغییر در سهمیه و قیمتگذاری بنزین در سال ۱۴۰۲ وجود ندارد.
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
کپشن
#خبر
💢زمینهای بایر مشمول مالیات میشود
🔶 اقبال شاکری عضو کمیسیون عمران مجلس، درباره طرح ساماندهی بازار اجاره مسکن اظهار کرد: در این طرح، سامانهای پیشبینی شده که باید قیمت روزانه منصفانه هر پلاک در آن وارد شود.
🔷 همچنین در این سامانه اگر مردم نخواهند در مشاورین املاک و دفاتر ثبت اسناد هزینه کنند، میتوانند در یک پلتفرم و سکویی که ایجاد خواهد شد ثبت قرارداد انجام دهند.
🔶براساس طرح ساماندهی بازار اجارهبهای مسکن، زمینهای بایر مشمول مالیات میشوند.
شهرداریها میتوانند این زمینها را شناسایی و به مراجع مالیاتی گزارش کنند.
🔷خدماتی که نیاز به اطلاعات مکانی افراد دارد نیز صرفا منوط به دریافت اطلاعات از سامانه ثبت املاک میشود.
🔶 اما موضوع مهم این است که وعدههای داده شده برای ساماندهی بازار اجاره مسکن تا چه زمانی اجرایی میشود؟
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
#اینفوگرافیک
💢نحوه دریافت وام ودیعه مسکن
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
🔻ASEAN enhances regional payment connectivity through the use of local currency for cross-border transaction and expands innovation to facilitate seamless and secure cross-border payment.
✍️The beginning of the end of dollar in ASEAN
#DeclineOfAHegemon
#DeDollarization
🔻انجمن کشورهای جنوب شرقی آسیا اتصال پرداخت منطقهای را از طریق استفاده از ارز محلی برای تراکنشهای فرامرزی تقویت میکند و برای تسهیل پرداختهای بین مرزی یکپارچه و ایمن ابداعاتی ارائه میدهد
✍️آغاز پایان دلار در حوزه ASEAN
#افول_آمریکا
#دلارزدایی
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
#عکس_نوشت
💥رایگیری برای وزارت واردات به زمان دیگری موکول شد
🔶 سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن مجلس در تشریح جلسه اخیر این کمیسیون اظهار کرد: درباره موضوعات مهمی مانند تفکیک وزارت بازرگانی از وزارت صمت صحبت شد ولی رایگیری درباره این موضوع به زمان دیگری موکول شد.
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
#فیلم
🎥 ماجرای عجیب تعطیلی داروگر
👤 سخنگوی سازمان مالیاتی:
🔺 مالک هلدینگ داروگر ۱۴۰۰میلیارد بدهی دارد. شرکت داروگر توسط سازمان امور مالیاتی تعطیل نشده و مالک این هلدینگ، کارگران را گروگان گرفته است.
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
#یاداشت
🔰 نقش بانکها در فرآیند ساخت مسکن
🔶 ساخت مسکن یک اقدام مولد است که میتواند به اقتصاد کشورها کمک کند. در بسیاری از کشورهای پیشرفته جهان، سهم عمدهای از تولید ناخالص داخلی را حوزه مسکن تشکیل میدهد. عدم تناسب میان میزان تقاضا با میزان ساخت مسکن در کشورها از جمله ایران، یکی از دلایل جهش قیمت مسکن است.
🔶 برای ساخت مسکن نیز بدیهی است که نیاز به تامین مالی وجود دارد. از مهمترین راههای تامین مالی میتوان به مدلهای تامین مالی از طریق شبکه بانکی، آورده شخصی و تامین مالی جمعی اشاره کرد. تامین مالی جمعی در خیلی از کشورها رتبه یک تامین مالی را دارد. در ایران اما تامین مالی از طریق بانکها بیشتر از سایر مدلها اتفاق میافتد. به این صورت که بانکها موظفاند در سال مقدار مشخصی وام مسکن اعطا کنند. این رویه میتواند کارساز باشد ولی مشروط به این که شبکه بانکی از سلامت لازم برخوردار باشد. متاسفانه در ایران الگوی پرداخت وام ناکارآمد است. از وامهای رفاقتی و بیحساب و کتاب گرفته تا وامهای کلان برای مال سازی و ...
🔶 با وجود اینکه اعطای وام مسکن جزو کم ریسکترین نوع تسهیلات برای بانکها است، اما همچنان بانکها ترجیح میدهند به سرمایهگذاری در پروژههایی با بازدهی بالاتر و سررسیدهای زمانی بسیار کوتاهتر بپردازند. به همین دلیل در این فضا به صورت ناخودآگاه بازار مسکن جذابیتش را برای شبکه بانکی از دست میدهد و اگر فشار دولت نباشد تخصیص وام عملاً رخ نخواهد داد. بنابراین میتوان با اتخاذ سیاستهای مالیاتی کنترلی، جذابیت بازارهای غیر مولد را برای بانکها کاهش داد تا سهم تسهیلات حوزههای غیر مولد را کاهش دهند و به تسهیلات مسکن بیافزایند.
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
#اینفوگرافیک
🌟 بانکداری خودمانی
💢 اسناد منتشرشده نشان میدهد بانکها ۱۶۴ هزار میلیارد تومان به اعضای خود وام دادهاند!
🔷اگر همه بهطور یکسان وام گرفته باشند، سهم هر کارمند و مدیر چقدر میشود؟
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco