#اینفوگرافیک
🔵تولید گاز از فاز ۱۱ پارس جنوبی آغاز شد
🔹فاز یازده پارس جنوبی پس از تعلل و بدعهدی شرکتهای خارجی با توان و دانش مهندسان و کارکنان ایرانی، به بهره برداری رسید.
🔹اجرای این فاز، سالانه ۵ میلیارد دلار درآمد برای کشور ایجاد خواهد کرد و تولید ناخالص داخلی کشور را یک درصد افزایش میدهد.
#اقتصاد_انرژی
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
#پیام_مخاطبین
🔶سلام وقت بخیر
لطفا حرف مارو به گوش دولتی ها برسونین.
مبلغ وام ودیعه مسکن تو شهر کوچیک ما ۴۰میلیون تومان هست که همین ۴۰تومان ۳۰درصد ودیعه معمولیترین خونه در فریدونکنار هست. برای همون ثبت نام کردیم رفتیم بانک میگن سایت باز نیست بازم بشه باید دوتا ضامن کارمند بیارین با نامه کسر از حقوق
از کجا بیاریم گناه ما چیه واقعا که اشنا نداریم
#کابوس_مسکن
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
#توییت
🔷دو سال است آقایان رها نمی کنند دولت را که چرا ارز ترجیحی را حذف کردید. هر چه دلیل اقتصادی هم میآوریم نمیپذیرند. این هم صراحت رهبری. کوتاه میاید یا همچنان سینهخیز میخواهید ادامه بدهید!
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
⭕ فرصت اثرگذاری ایران بر امنیت غذایی جهانی با توسعه کریدور شمال-جنوب
👤محمد خرم - کارشناس مسائل روسیه
🔹️ با گذشت بیش از یک ماه از اتمام قرارداد غلات دریای سیاه و خطر بسته شدن مسیر انتقال غلات از روسیه و اوکراین به اقصینقاط دنیا و در نتیجه افزایش قیمت غلات در بازار جهانی، جمهوری اسلامی ایران نتوانسته است از ظرفیت بالقوه خود برای ترانزیت غلات از روسیه به جنوب غرب آسیا، آسیای جنوبی و آفریقا بهرهبرداری کند.
🔹️ درحالیکه طی همین ایام ولادمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه در دو مقطع به فاصله 26 روز در مورد انتقال غلات از کریدور شمال-جنوب و توسعه آن سخن گفته، اما در فضای رسانهای سطح کشور هیچ واکنشی به سخنان پوتین صورت نگرفت.
🔹️ پوتین با تکرار اهمیت کریدور شمال-جنوب در سخنرانی خود و اصرار به استفاده از این مسیر برای رسیدن به خلیج فارس و توسعه زیرساختها، روشن کرد که این موضوع برای روسیه در اولویت است. با این حال توسعه این مسیر مستقیما به اراده سیاسی داخلی بستگی دارد. حتی اگر روسیه نگاه راهبردی به کریدور شمال-جنوب و توسعه آن داشته باشد، این امر محقق نمیشود مگر زمانی که ایران نیز بهطور جدی به دنبال آن باشد.
🌐 برای مطالعهی کامل گزارش لطفا به این لینک مراجعه فرمایید.
#کریدور_شمال_جنوب
#چشم_انداز_هاب_غذایی
#چشم_انداز_هاب_کود
📢 کانال واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف
🆔 @masaf_foods
👤توییت استاد #رائفی_پور
✍🏻 مهم و راهبردی! تا انتها بخوانید:
🔹یکی از مهمترین مصوبات برنامه هفتم توسعه ستاد ملی ترانزیت است؛ نهادی که متخصصین و فعالان ترانزیت کشور سالها برای تشکیل آن زحمت کشیدند تا جایگاه ژئوپلیتیکی ایران تحت یک مدیریت واحد یکپارچه احیا شود.
🔸اما کمیسیون تلفیق در مجلس پیش از تصویب نهایی این نهاد در حرکتی حسابنشده و عجیب این نهاد را از حیز انتفاع ساقط کرد.
🔹ترانزیت فرصتی است که جغرافیای طلایی ایران را در خدمت توسعه کشور و رفاه مردم قرار میدهد؛ اما این مقوله در کشورمان با آشفتگی نهادی عجیبی روبهروست.
🔸بالغ بر ۲۳ نهاد در ترانزیت دخالت دارند! و اقیانوسی از بخشنامهها و دستورالعملهای جزیرهای، موازی و متناقض، کریدورهای ایران را از جذابیت انداخته است.
🔹اگر دشمن را میگذاشتیم تا برای کشوری که مزیت نسبی آن موقعیت جغرافیایی آن است تصمیمگیری کنند! دقیقا همین اقدامات را میکرد!
🔸نتیجه این رویه ازدسترفتن توان رقابت مسیرهای ایران در مواجهه با سایر کریدورهاست.
🔹برای مثال علیرغم سریعتربودن مسیرهای زمینی، محمولههای ترانزیتی از طریق کریدور شمالجنوب گذرنده از ایران ۲۴ روز در مسیر هستند، اما سرویسهای جدید دریایی مسیر طولانیتر را در ۲۲ روز طی میکنند!
🔸در برخی موارد یک محموله در مرز تا از هزارتوی دستگاههای مرزی و راهآهن و بندر عبور کند و روی اسکله قرار گیرد ۱۰ روز معطل میماند. اینها دیگر ربطی به تحریم خارجی ندارد؛ خودتحریمی داخلی است!
🔹در چنین شرایطی قرار بود تا ستاد ملی ترانزیت بهعنوان متولی اصلی این امر فرابخشی، مستقیما ذیل شخص رئیسجمهور این وضعیت را سروسامان دهد، اما کمیسیون تلفیق در آخرین لحظات تحت تاثیر برخی القائات خارج از مجلس دبیرخانه ستاد را از ریاستجمهوری جدا و به وزارت راه منتقل نمود.
🔸ترانزیت متشکل از زنجیرهای بیندستگاهی شامل فرآیندهای دیپلماتیک، مرزی، گمرکی، اقتصادی و لجستیکی است که نهایتا ۳۰٪ آن در اختیار وزارت راه است.
🔹سابقا نیز کشور تجربهای ناموفق در تفویض مدیریت ترانزیت کشور به شورای عالی ترابری با مدیریت وزارت راه داشته است که هیچگاه موفق به ساماندهی اوضاع ترانزیت نشد.
🔸لازم است مجلس در فرصت باقیمانده این اشتباه راهبردی را اصلاح کرده و ستاد ملی ترانزیت را تماما به ریاستجمهوری بازگرداند تا در شرایط ویژه بینالمللی کنونی ایران بتواند در این پنجره فرصت تاریخی از طریق ترانزیت به عرصه تجارت بینالملل بازگردد.
🔹فرصت تاریخی نیاز روسها به ما برای عبور کالاهایشان در حال سپریشدن است و ترکیهایها بهشدّت در تکاپو برای جایگزینی با ایران!
#اصلاح_حکمرانی
🔗 لینک توییت
🆔 @Masaf
#یاداشت
🔰بازگشت آمریکا و اروپا به سیاست صنعتی
🔶 سیاست صنعتی به معنای بهکارگیری رویهها و سیاستهایی برای رشد و توسعه صنایع خاص است. در دهه ۸۰ و ۹۰ میلادی، آمریکا با پیروی از اصول بازار آزاد، سیاستهای توسعه صنعتی را کنار گذاشت و شروع به خصوصیسازی شرکتهای دولتی و گسترش تجارت آزاد کرد؛ زیرا دخالت دولت در تجارت را غیرمولد میدانست.
🔶 تجربه شرکتهای دولتی و سیاست توسعه صنعتی چین در پیشرفت و رشد سریع اقتصادی، باعث نگرانی آمریکا شده است؛ زیرا چین در برخی صنایع مهم و پیشرفته در حال سبقت از آمریکا است.
🔶 کمیسیون اروپا در سال ۲۰۲۰، سیاست صنعتی جدیدی را به تصویب رساند که چشماندازی برای صنعت اروپا در سال ۲۰۳۰ را ارائه میدهد و هدف این برنامه، تنوع بخشیدن به زنجیره تأمین و کاهش وابستگیهای راهبردی، به خصوص به چین و افزایش تابآوری اقتصاد در برابر چالشهای پیش رو است.
🔶 همچنین آمریکا در سال ۲۰۲۲ قانون «تراشه و علم» را با بودجه ۲۸۰ میلیارد دلاری تصویب کرد. هدف از این قانون، تقویت و توسعه صنعت تراشه، انرژیهای تجدیدپذیر، حمل و نقل پاک و تامین بودجه تحقیقاتی است تا برتری آمریکا بر صنایع آینده جهان را تضمین کند.
#اقتصاد_بین_الملل
✅ کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@Masaf_Eco
#خبر
🔵وزیر اقتصاد: بیش از چهار میلیون نفر مشمول سهام عدالت میشوند
وزیر امور اقتصادی و دارایی:
🔹️طبق تکلیف قانون بودجه سال گذشته، سهام عدالت به ثبتنامکنندگانی که در دهه ۸۰ به آنان تعلق نگرفته بود، با اولویت مشمولین نهادهای حمایتی شامل؛ کمیته امداد و بهزیستی، تخصیص مییابد.
🔹️ پیشنهادی آماده شده که باید مراحل خودش را در هیأت وزیران طی کند و اگر مورد موافقت نهایی قرار بگیرد، امیدواریم در همین سال ۱۴٠۲، سهام عدالت را به آنها ارائه دهیم.
🔹️ جاماندگان و مشمولین نهادهای حمایتی؛ در مجموع بیش از چهار میلیون و ۷٠٠ هزار نفر میشوند و در صورتی که سهام مورد نیاز برای تخصیص به آنها، به تأیید هیات دولت برسد، تمام این افراد تحت پوشش قرار خواهند گرفت.
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
#خبر
💢پرداخت وامهای خود اشتغالی به بیش از ۱۶ هزار سرباز مهارت دیده
🔺️ مشاور عالی فرمانده قرارگاه مرکزی مهارت آموزی: ثبت نام وام به سربازان مهارت از اواخر پاییز سال ۱۴۰۱ آغاز شد و بیش از ۶۳ هزار نفر ثبت نام کردند که از ابتدای زمستان سال گذشته بانکهای عامل و سهمیهها مشخص و شروع به پرداخت وام کردیم.
🔺️ پرداخت وامها در چند مقطع تمدید شد و تا پایان تیرماه سال ۱۴۰۲ مشغول پرداخت تسهیلات سال گذشته بودیم و موفق به پرداخت وام به ۱۶ هزار و ۲۹۸ نفر از افراد شدیم.
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
#مصاحبه
🔵اسناد عادی بستر کلاهبرداریها و معضلات فراوان
💥آقای حاجی دلیگانی نماینده مردم اصفهان در مجلس شواری اسلامی در گفت و گو با خبرنگار واحد اقتصاد درباره میزان اثرگذاری طرح الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیر منقول برای حل مشکلات اسناد عادی گفت:
🔶ما تصورمان این است که با تصویب این طرح درصد قابل توجهی از اختلافات و دعواهای مربوط به مباحث بر سر املاک و منازل، زمینها کاهش پیدا میکند و درمجموع کار بسیار خوبی هست که دارد اتفاق میافتد چون ما شاهدیم که به هر حال افرادی با جعل یا با به انحای مختلف کاری که انجام میدهند درصدد کلاهبرداری از مردم هستند.
🔶 یکی از راههایش هم این است که میروند و با آوردن مدارک جعلی عادی دنبال میکنند که اسناد رسمی بهنامشده افراد را ابطال بکنند و این نوع رفتاری که انجام میدهند یک شرایط بسیار نامطمئنی را برای افراد به وجود آورده که این شرایط برای کشور ما پسندیده نخواهد بود.
🔷 یک موضوع مهمی که مطرح شده این است که مجمع کلمه فاقد اعتبار را جایگزین کلمه ابطال کرده است. این موضوع ممکن است باعث بشود که بعداً برای قضات تفاوت سلیقه ایجاد کند و مثلاً در جاهای مختلف تفاوت رأی ایجاد شود. به نظر شما کاری که الان انجام شده طرح را به چه سمتی میبرد ؟
🔶بههرحال آن که مجلس و قبل از آن کمیسیون قضایی و حقوقی مصوب کرده بود طبیعتاً آن خواسته و نظر مجلس بوده و این لفظی که آنها عوض کردند و آوردند طبیعتاً یکسری ابهامات را ممکن است پیش بیاورد. لذا توصیهمان این است که مجمع یک مقداری تأمل بیشتری روی این موضوع داشته باشد.
🔷به نظرتان به این اوصاف و مجمع و روندی که دارد طی میشود چه زمانی طرح وارد فاز اجرایی میشود؟
🔶اگر مجمع نظرش را اعلام بکند، بعد از ابلاغ رئیسمجلس و بعدش رئیسجمهور و چاپش در روزنامه رسمی بعد از ۱۵ روز قانون میشود و همه مکلف هستند که آن قانون را رعایت کنند و اجراییاش بکنند. زمانبندیهای بعدی در قانون آمده که از چه زمانی افراد برای درج اطلاعات اموال خودشان در سامانههایی که پیشبینی شده، اقدام بکنند.
🔷یک موضوع مهمی که مطرح میشود بیشتر درباره سند اراضی کشاورزی هم هست مخصوصاً در خطه شمال کشور که بهخاطر محدودیتهایی که قبلاً بوده حتی امکان ثبت در اسناد رسمی را هم نداشتند، برای این موضوع هم در طرح پیشبینیهای لازم شده؟
🔶در این قانون پیش بینی شده که با حفظ و ذکر و درج نوع کاربری به هر حال سند صادر شود.
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
#خبر
💢 گزارش تاخیر در صدور مجوزهای کسبوکار کشور به تفکیک دستگاه ها
🔹️ در طول یکسال منتهی به ۱۴۰۲/۰۶/۰۱
تعداد ۱ میلیون و ۱۱۷ هزار و ۷۰۷ درخواست در درگاه ملی مجوزها ثبت شده که از این تعداد ۵۱۶ هزار و ۸۷ نفر موفق به دریافت مجوز کسب و کار خود به صورت کاملا الکترونیکی و بدون مراجعه حضوری شدند.
همچنین تعداد ۱۲۰ هزار و ۴۰۲ درخواست با تاخیر در بررسی مواجه بوده است.
🔹️دستگاه هایی که بیشترین تاخیر را در صدور مجوزها دارند: وزارت ارشاد، سازمان نظام پزشکی و وزارت کشور (بجز شهرداریها)
🔹️دستگاههایی که به درگاه ملی مجوزها متصل نیستند: وزارت کشور/شهرداری ها و قوه قضاییه
#کسب_و_کار
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
👤 توییت استاد #رائفی_پور
✍ ما هم ضرورت حفظ امنیت روانی_اقتصادی جامعه را میفهمیم اما با این دستفرمان دیگر هیچ بانک خصوصی از بانک مرکزی حساب نخواهد برد.
🔹وقتی در برخورد با ناترازترین بانک (آینده) مسامحه صورت بگیرد، هیچ بانک خصوصی دیگری خودش را جمع نخواهد کرد.
🔸#بانک_آینده باید منحل شود و مسببین این فاجعه اقتصادی به دستگاه قضایی سپرده شوند.
#فساد_بانکی
🔗 لینک توییت
🆔 @Masaf
کپشن
#یاداشت
🔰 کارهای بزرگ نیازمند حمایت مردم
🔶خبر خوب کنترل رشد نقدینگی چند وقتی است که فضای رسانه را پر کرده است. آمارهای اخیر بانک مرکزی نیز نشان میدهد، رشد نقطهبهنقطه نقدینگی در پایان خرداد ماه امسال به زیر ۳۰ درصد رسیده است. این رقم حتی به میزان قابل توجهی کمتر از رشد نقدینگی هدفگذاری شده برای سه ماهه اول سال ۱۴۰۲ است.
🔶 اما سوال اینجاست که بانک مرکزی چگونه توانست رشد نقدینگی را کاهش دهد؟
رئیس بانک مرکزی در ماههای گذشته به بانکهای ناتراز اولتیماتوم داد تا هرچه سریعتر منابع و مصارف خود را اصلاح کنند تا نیازمند به اضافه برداشت نباشند. وی بارها تأکید کرد، بدون هیچ تردیدی با بانکهای متخلف در حوزه اضافه برداشت برخورد میکند. با این دستور توانست خلق پول در شبکه بانکی را کنترل کند.
🔶 اضافه برداشت زمانی انجام میشود که بانکی وجه کافی جهت پرداخت هزینههایش را نداشته باشد؛ در این حالت کمبود پول خود را از بانک مرکزی تامین میکند. که موجب افزایش پایه پولی و رشد نقدینگی در کشور میشود. به منظور مهار تورم ابتدا باید جلوی رشد نقدینگی بی جهت را گرفت. لازم به ذکر است در سال گذشته ۲۵ درصد از رشد پایه پولی تنها ناشی از اضافه برداشتهای یک بانک (بانک آینده) بوده است.
لینک
#اصلاح_نظام_بانکی
#بانک_آینده
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco