#توییت
⭕مصلحتی که رهبر انقلاب تشخیص داد
1️⃣ رهبر انقلاب در دیدار خود با مسئولان قوه قضاییه درباره اعتبار اسناد غیررسمی و قولنامهها اظهار نظر کردند و *مصلحت قطعی* کشور را ابطال این اسناد دانستند.
2️⃣ اظهار نظر قاطع رهبر انقلاب و تشخیص این مصلحت گره مهم اختلاف چند ساله مجلس و شورای نگهبان و مجمع تشخیص مصلحت را گشود.
3️⃣ اما چرا بیاعتبار شدن قولنامهها مصلحت قطعی کشور و ابطال آن ضروری است؟
4️⃣ اسناد غیررسمی یا همان قولنامه هم اکنون در دادگاهها معتبر هستند و این اعتبار تا حدی است که میتوانند، اسناد رسمی را هم باطل کنند.
5️⃣اعتبار قولنامهها باعث سو استفاده عدهای کلاهبردار شده بود و راه را برای انواع اقسام کلاهبرداری و دزدیها باز کرده بود.
6️⃣قولنامه، منشا فسادهایی گستردهای مثل پولشویی، زمین خواری، فروش یک ملک به چند نفر و... است. به گفته مسولان قوه قضاییه منشا نیمی از پروندههای ورودی به دادگاهها قولنامهها هستند.
لینک توییت
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
مصــــافاقتصادی
#توییت ⭕مصلحتی که رهبر انقلاب تشخیص داد 1️⃣ رهبر انقلاب در دیدار خود با مسئولان قوه قضاییه درباره
7️⃣نمایندگان مجلس برای حل این مشکل و بی اعتبار کردن قولنامهها طرحی را در مجلس با عنوان «الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول» در سال ۱۳۹۹ تصویب کردند.
8️⃣اما این طرح پس از رفتو برگشتهای متعدد با موافقت شورای نگهبان همراه نشد و مجلس هم بر طرح خود اصرار کرد و در سال ۱۴۰۱ کار به مجمع تشخیص مصلحت نظام کشید.
9️⃣ در مجمع تشیخص هم اختلاف نظرها برای بیاعتبار کردن قولنامهها ادامه داشت و طرح در بزرخ تشخیص مصلحت ماند. تا اینکه با ورود رهبر انقلاب و بیان مصلحت قطعی نظام بر ابطال اسناد قولنامهای تکلیف این موضوع روشن شد.
🔟اکنون و بعد از اظهارنظر صریح رهبر انقلاب توپ الزامی شدن بیاعتبار قولنامهها در زمین مجمع تشخیص است تا هر چه سریعتر برای حل این مشکل فکری اساسی کنند.
#یادداشت
🔰 گام بلند ایران و افغانستان برای بهرهبرداری از خط ریلی خواف-هرات
🔶 ساخت راهآهن خواف-هرات به صورت مشارکتی بین دو کشور ایران و افغانستان انجام میگیرد که تاکنون ایران به تعهدات خود در زمینه بخشی از قطعات این راهآهن عمل کرده و در انتظار اتمام ساخت آن توسط کشور افغانستان است.
🔶 طول راهآهن خواف-هرات ۲۲۵ کیلومتر است که متولی ساخت قطعات یک و دو آن به طول ۷۸ کیلومتر، ایران بوده و متولی ساخت قطعات سه و چهار آن کشور افغانستان است که قطعات یک، دو و سه آن به طول ۱۴۰ کیلومتر تا ایستگاه روزنک آماده بهره برداری است.
🔶پروژه راهآهن خواف-هرات بخشی از کریدور ریلی پنج کشور (FNRC) به ارزش دو میلیارد دلار است که شامل ایران، افغانستان، تاجیکستان، قرقیزستان و چین میشود. مجموع طول این خط دو هزار کیلومتر است، مسیر راهآهن از هرات به مرز افغانستان و تاجیکستان کشیده شده و با عبور از تاجیکستان و قرقیزستان و از طریق راهآهن چین-قرقیزستان-ازبکستان(CKU) به منطقه سین کیانگ چین میرسد.
🔶 راه آهن خواف-هرات از دو مزیت عمده کاهش هزینههای ترانزیت و همچنین حملونقل سنگ آهن به عنوان یکی از مزیتهای صادراتی خراسان رضوی برخوردار است.
🔶 در نه می ۲۰۲۳، اولین محموله آزمایشی از ایران به افغانستان از طریق خطآهن خواف-هرات منتقل شد. این محموله شامل ۱۷ واگن با ۶۵۵ تن تجهیزات راهآهن بود که در تکمیل این خط ریلی استفاده خواهد شد.
🔶 مدتی پیش یک کارشناس اقتصادی افغانستان اظهار کرده بود؛ جابجایی سالانه شش میلیون تن کالا و یک میلیون مسافر میان افغانستان و ایران با هزینه مناسب و حرکت به سمت اقتصاد برد-برد از طریق تعامل سازنده منطقهای ازمزیتهای دیگر این راهآهن است.
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
#خبر
⭕️مصوبه خودروهای کارکرده در مجمع تایید شد
🔹هیئت عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام، مصوبه مجلس در مورد «واردات خودروی کارکرده» را مغایر سیاستهای کلی ندانست.
🔹همچنین مصوبه «ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجاره بها» با برخی از سیاستهای کلی مغایرت دارد.
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
🔺دست مافیای آرد را از نان مردم کوتاه کنید❗
🔹جمعی از تشکلهای دانشجویی در نامهای خطاب به رئیس جمهور از وی درخواست کردند تا با تکمیل طرح توزیع هوشمند آرد یارانهای، دست مافیای آرد را از سفره نان مردم کوتاه کند.
🔹«توزیع هوشمند آرد یارانهای» طرحی است که از سال گذشته برای مقابله با مافیای آرد در کشور آغاز شد. همان افرادی که آرد دولتی دریافت میکردند اما آن را در بازار دلالی به فروش میرساندند.
🔹در این نامه از رئیس جمهور خواسته شده تا مرعوب فعالیتهای رسانهای مفسدان نشود و با تکمیل این طرح جلوی فساد هزاران میلیاردی آنها را بگیرد.
🔹شما هم میتوانید برای امضای این نامه به لینک زیر مراجعه کنید👇🏼👇🏼
https://www.karzar.net/76724
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
⚡پیشرفت فیزیکی ۹۰ درصدی پتروشیمی «نخل آسماری»
🔶پتروشیمی نخل آسماری از جمله طرحهای صندوق بازنشستگی نفت است که پیشرفت فیزیکی آن در ۲۰ ماه گذشته از ۴۷ به ۹۰ درصد رسید و در آبان امسال این پروژه تکمیل و محصولاتی در انتهای زنجیره ارزش بری نخستین بار در کشور تولید میکند.
🔷واحد پارافرمالدئید پتروشیمی نخل آسماری به روش اسپری درایر برای اولین بار در کشور در سال گذشته به بهرهبرداری رسید و آماده افتتاح است.
🔶واحد استالدئید این پتروشیمی نیز در پایان سال گذشته آماده بهرهبرداری بوده و همراه با واحد پنتااریتریتول در سه ماهه آخر سال جاری افتتاح و بهرهبرداری میشود.
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
مصــــافاقتصادی
🌾تکلیف سهم آرد نان محلی در طرح هوشمندسازی یارانه آرد مشخص شد 👤آقای دکتر جلال مشاور وزیر اقتصاد پیرا
🌾افزایش سهمیه آرد ۷۵ درصد نانواییها
👤دکتر جلال مشاور وزیر اقتصاد درباره شناورسازی سهمیه آرد نانواییها در فاز دوم این طرح گفت: این موضوع از بهمن ماه سال گذشته مبتنی بر عملکردی که بر روی کارتخوان های هوشمند به ثبت رسیده بود، آغاز شد. تا قبل از این طرح هیچ معیار مشخصی برای اختصاص آرد به نانوایان وجود نداشت و هر نانوایی به میزان ثابتی سهمیه آرد دسترسی داشت.
🔷اما با اجرای طرح هوشمندسازی یارانه آرد و شناورشدن سهمیه آرد، هر نانوایی به میزانی که در دوره قبل نان تولید کرده و از طریق کارتخوان هوشمند به مردم عرضه کرده باشد، به علاوه درصدی بیشتر، میتواند در دوره جدید به آرد یارانهای دسترسی پیدا کند.
🔶به گفته جلال، تازهترین آمار ثبت شده بر روی سامانه هوشمند، بیانگر آن است که با شناورشدن سهمیه آرد نانواییها (یعنی تخصیص آرد مبتنی بر عملکرد دوره قبل)، سهمیه ۷۵ درصد نانواییهای کشور افزایش پیدا کرده است. این موضوع نشان دهنده سلامت بیشتر نانوایان کشور است.
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
#عکس_نوشت
🔰 دلار در لبه پرتگاه
🔶 طبق اظهارات معاون وزیر توسعه اقتصادی روسیه، سهم دلار و یورو در تسویه حسابهای بینالمللی این کشور از ۹۰ درصد در اوایل سال ۲۰۲۲ به کمتر از ۵۰ درصد در پایان سال گذشته رسیده است و این روند ادامه خواهد داشت.
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
#فراخوان
⚡فراخوان جمع آوری تجربیات اجاره نشینی
📝درد و دل و تجربیات خود از اجاره نشینی را به آیدی زیر در تلگرام، ایتا و بله ارسال فرمایید.
@MasafEcoAdmin
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
#پیام_مخاطبین
⁉️در فروشگاههای رفاه چه خبر است؟
👤آیدی طاها
🔶سلام
فروشگاه رفاه ۳۰۰۰ کارگر رو یک شبه بیرون کرد.
سی یکم ساعت ۱۰ شب به اجبار به همه استان ها اعلام کردن باید تعدیل کنین تا یکم کسی ساعت ورود نزنه
از استان ما استان گیلان ۹۳ نفر بیکار شدن
همه گرفتارن قسط دارن اجاره خونه دارن چطوری یک شبه کار پیدا کنند.
۱۱۳ نفر باید اعلام میکردن ۴۱ نفر اعلام شده مابقی رو تا ۱۵ باید بیرون کنند.
👤آیدی کامران
🔷سلام خسته نباشید
در شهر تبریز طی یک شب تقریبا ۲۰۰ نفر اخراج از پرسنل فروشگاههای زنجیرهای رفاه اخراج کردن
و تماما همگی قرار دارن
بعضیها تا آخر تیر و بعضی ها بیشتر قرارداد دارن. و بدون دلیل فروشگاه های وین مارکت که زیرمجموعه رفاه هستن.
تمامی استان ها همین منوال داره پیگیری تو تهران و کرج بدتر هستش میشه و کسی صداش درنمیاد
لطفا صدای ما باشید
همه این بچه ها مسول یه خانواده هستن.
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
#خبر
🔰تا تایید طرح اجارهبها یک گام دیگر باقی مانده
🔶 باوجود ایراداتی که مجمع تشخیص مصلحت نظام از طرح ساماندهی اجارهبها گرفته است، اما با توجه به شواهد موجود نظر کلی این مجمع به طرح مذکور حمایتی است.
چند مورد از ایراداتی که مجمع تشخیص مصلحت نظام به این طرح وارد کرده است در زیر ذکر شده است:
۱.مغایرت ماده شش این مصوبه درخصوص الحاق یک تبصره به قانون مالیاتهای مستقیم با سیاستهای کلی امنیت قضایی و سیاستهای کلی نظام قانونگذاری
۲.ماده هشت طرح مذکور مبنی بر تعیین و اعلام سقف یا میزان افزایش اجارهبها مطابق موضوع تسعیر در فقه
۳.تبصره سه ماده ۱۱ درخصوص بررسی تایید یا رد فسخ توسط دادگاه غیرحضوری نیز مغایر بند یک سیاستهای کلی امنیت قضایی دانسته شد.
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
مصــــافاقتصادی
#خبر 🔰تا تایید طرح اجارهبها یک گام دیگر باقی مانده 🔶 باوجود ایراداتی که مجمع تشخیص مصلحت نظام از
#مصاحبه
🏠 کنترل بازار مسکن برخلاف اصول فقهی است؟
❌ به دلیل اهمیت بازار مسکن و داغ بودن بحث قیمتگذاری دستوری در این حوزه و ارتباط اصول فقهی تسعیر با این موضوع، واحد اقتصاد مصاف مصاحبهای با دکتر فائزه عظیم زاده اردبیلی دانشیار گروه فقه و حقوق دانشگاه امام صادق و عضو شورای عالی تحقیقات و فناوری وزارت علوم ترتیب داده به بررسی این موضوع پرداخته است. خلاصه این مصاحبه شرح زیر است:
🔶 ورود حکومت به بازار در چه برهههایی و به استناد فقهی چه کسانی رخ داده است؟
🔶 در موضوع احتکار و انحصار، زمانهایی که مردم به کالایی نیاز دارند، اعم از اینکه خوراکی یا غیرخوراکی یا اراضی و مسکن باشد؛ به استناد سخنان فقهی علمایی چون محقق حلی، شیخ انصاری، اقا حسن نجفی اصفهانی، شیخ مفید و فاضل مقداد، حاکم شرعی میتواند تسعیر یا قیمتگذاری را دستوری انجام دهد. این حاکم شرعی لزوما ولی فقیه نیست، بلکه در حکومت اسلامی نهاد یا جایگاهی که وظیفه قیمتگذاری در حوزه موردنظر را به عهده دارد باید این قیمتگذاری را انجام دهد.
🔶 به عبارت دیگر به طور کلی قیمتگذاری دستوری شرعا جایز نیست اما جایز نبودن قیمتگذاری یک حکم اولیه فقهی است؛ در صورتیکه قیمتگذاری دستوری به جهت منافع عمومی یک حکم ثانویه است. فلسفه قیمتگذاری در شرایطی که ضرر عامه مردم را در بر دارد لازم الاجرا است.
🔶 ورود حکومت دخالت در قیمتها و معاملات براساس نیازهای روز جامعه بر اساس کدام معیارهای فقهی میتواند انجام شود؟ آیا این موضوع در صدر اسلام مسبوق به سابقه است؟
🔶 حضرت امام (ره) در جلد دوم کتاب البیع به این مسئله اشاره میکنند که ملاک در وجود یا عدم وجود مصالح و مفاسد در احکام اولیه، تشخیص شارع مقدس است و به عهده حاکم اسلامی است و حکم حکومتی برای تمامی مجتهدان و مردم لازم الاجرا است.
🔶 همچنین مطابق آیه ۵۵ سوره مبارکه مائده، آیه ۵۹ سوره مبارکه نسا، روایت مقبوله عمربنحنظله و قائده لاضرر و قائده لاحرج، اگر کالایی در جامعه برای عامه مردم ضررهایی تولید میکند و صاحبان کالا مطابق منافع شخصی خود برخورد میکنند، بدیهی است که باید قیمتگذاری عادلانه از سوی حکومت اسلامی صورت گیرد؛ که مطابق آیه ۱۰۴ سوره آلعمران از مصادیق امربهمعروف و نهیازمنکر هم تلقی میشود.
🔶 امیرالمومنین در راستای سیاستهای اقتصادی خود، یکی از شاخصههای جلوگیری از فساد مالی را قیمتگذاری کالاها بر میشمارند و به روئسای تحت پوشش خود دستور میدادند تا در قیمت کالاها و معاملات ورود کنند. در نامه ۵۳ نهج البلاغه، حضرت امیر به مالک اشتر تاکید میکنند تاجرانی هستند که با بخل به شکل ناعادلانه کالاها را احتکار کرده و روند معاملات را مختل میکنند که باید با آنان برخورد شود.
🔶 تمامی این موارد حاکی از این است که ورود قاطع دولت و حکومت به بازار مسکن و اجارهبها، مطابق با آیات و روایات و نظرات علما و فقها، مشروعیت دارد. با این تفاسیر رد شدن طرح ساماندهی اجارهبها به دلیل عدم مطابقت با احکام اسلامی درست نیست زیرا منافع ملی و اجتماعی کنترل معاملات رسمی و غیررسمی در حوزه مسکن جزو احکام ثانویه محسوب میشود.
✅ کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@Masaf_Eco