#اینفوگرافی
🔰 متوسط سقف گازبها برای هرپله
❓ چه کسانی قبضشان نجومی شده بود؟
#قیمت_گذاری_پلکانی
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
#عکس_استوری
🔰 سید محرومان ولی حامی بهرهمندان
⁉️ آقای رئیسی، آیا در اعلام دستور جدید خود مبنی بر تخفیف ۷۰ درصدی بر افزایش مبلغ قبض گاز، ذرهای نظرات کارشناسی را دخیل کردید؟
🔻 با عرض تاسف، عزیزانی که در سرما، با کاهش یا ثابت نگهداشتن مصرف خود سعی کردند به فکر هممیهنان خود باشند، تخفیفی دریافت نمیکنند. در عوض ۱.۶ درصد مشترکان، که چندین برابر مصرف متعارف گاز مصرف کردهاند، ۷۰ درصد تخفیف میگیرند. حتی اگر در گرمترین نقطه کشور باشند. هزینهاش هم یا از مالیاتی که از همه مردم (که ۶۰ درصدشان کممصرف بودند) گرفته میشود و یا با کسری بودجه و ایجاد تورم، فقط از مستضعفان گرفته میشود.
#قیمت_گذاری_پلکانی
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
#اینفوگرافی
🔰 متوسط سقف گازبها برای هرپله
❓ چه کسانی قبضشان نجومی شده بود؟
#قیمت_گذاری_پلکانی
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
نگران نباش؛ گفتم بهت ۷۰ درصد تخفیف بدن...
#طنز_تلخ
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
#یادداشت
❓مگر خودکفا نبودیم؟ چرا وارد کننده بنزین میشویم؟
📌بخش اول: چگونه خودکفا شدیم
❇️ همزمان با اوجگیری مصرف بنزین و کمبود گاز که منجر به قطع برخی از جایگاههای CNG شده است، شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران اعلام کرد در حال حاضر متوسط تولید بنزین، روزی بین ۱۰۴ تا ۱۰۷ میلیون لیتر است. با این حال به دلیل نیاز به تعمیرات اساسی (اورهال) مجتمع ستاره خلیج فارس در ماههای آینده، این میزان به ۹۸ میلیون لیتر در روز نیز کاهش مییابد. متوسط مصرف ۱۰ ماهه امسال روزانه ۱۰۴ میلیون لیتر است و در صورتی که ذخیرهسازی بنزین به اندازه نیاز صورت نگیرد، احتمال واردات بنزین در ایام نوروز قوی است.
❇️ برای داشتن یک تحلیل درست در ماجرای بنزین، لازم است ابتدا مشخص شود که چگونه توانستیم در تولید بنزین خودکفا شویم، چه عواملی باعث تضعیف تولید شد و برای اصلاح این وضعیت چه کاری باید انجام بدهیم. در ادامه و در سه بخش، این موارد را بررسی خواهیم کرد.
❇️ ظرفیت پالایشگاههای کشور و کیفیت آنها پایین بود و با وجود تولید، به واردات بنزین وابسته بودیم. در سال ۱۳۸۴، دولت احمدینژاد طرحهای مختلفی برای بهینهسازی، ارتقای کیفیت و همچنین ساخت پالایشگاههای جدید آغاز کرد. پیشرفت فیزیکی اکثر طرحها تا پایان سال ۹۲ به ۹۹ درصد رسید. همچنین ساخت پالایشگاه ستاره خلیج فارس با پیشرفت فیزیکی ۷۵ درصدی، به دولت بعدی تحویل داده شد.
❇️ از دیگر اقدامات، اجرای طرح سهمیهبندی بنزین در سال ۱۳۸۶ بود که تا حد زیادی موجب کاهش مصرف بنزین شد. در همین حین و در سال ۱۳۸۸، آمریکا فروش بنزین به ایران را تحریم کرد. همچنین خرید قطعه برای بهینهسازی برخی پالایشگاهها به سختی انجام میشد. متخصصان پتروشیمی پیشنهاد دادند که از تولیدات میانی پتروشیمی برای تولید بنزین استفاده شود. این کار تا حد زیادی نیاز به واردات بنزین را مرتفع میساخت.
❇️ این اقدامات سبب شد تا نهتنها کمترین میزان وابستگی به واردات بنزین در دولت دهم ثبت شود، بلکه برای اولین بار، در سال ۱۳۹۰، امکان صادرات بنزین به مقدار محدود (روزانه ۲.۷ میلیون لیتر) فراهم شده و به عنوان فرصتی در اختیار دولت یازدهم قرار گیرد.
ادامه دارد...
#اقتصاد_انرژی
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
#یادداشت
🔰 اقتصاد مقاومتی و مسکن
🔹 در 29 بهمن 1392 مجمع تشخیص مصلحت نظام سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی را تدوین و به سران قوای سهگانه ابلاغ کرد. رهبر انقلاب در نامهای به سران قوا، هدف از اقتصاد مقاومتی را «تأمین رشد پویا و بهبود شاخصهای مقاومت اقتصادی و دستیابی به اهداف سند چشمانداز بیستساله» و لازمه اجرای آن را «رویکردی جهادی، انعطافپذیر، فرصت ساز، مولد، درونزا، پیشرو و برونگرا» دانست.
🔹 محورهای بسیار کلیدی در خصوص مسکن در اقتصاد مقاومتی وجود دارد که متاسفانه اجرا نمیشود. از مهم ترین دلایل عملی نشدن محورهای اقتصاد مقاومتی در حوزه مسکن، ناکارآمدی نظام اداری و مدیریتی کشور میباشد.
🔹 سعید جلیلی در مناظرات انتخاباتی سال 92 به حسن روحانی اظهار کرد که مشکلات کشور را نظام اداری ناکارآمد فعلی نمیتواند رفع کند. این نکته در بحران مسکن به شکلی ملموس خود را نشان داده است.
🔶 از اصلیترین محورهای اقتصاد مقاومتی در حوزه مسکن، «اجباری شدن رعایت استانداردها و ارتقای کیفیت و کاهش هزینهها» و «ضرورت نیاز سنجی پروژه های فعلی و آتی» است. مانع اصلی عدم تحقق این دو نکته، نبود برنامه جامع و تخصصی ملی با رویکرد همپوشانی و ضعف فزاینده نظارت سیستم و مراجع مسئول و منفعت طلبی و فساد مالی اداری است.
🔶 همچنین خلاهای قانونی که در محورهایی به آن اشاره شده نیز از دلایل مهم بحران فعلی مسکن است؛ مانند ضرورت اصلاح قیمتگذاری نرخ زمین و نظام قیمتگذاری نهادههای مسکن و نبود قوانین مشخص و ضعف عملکردی دستگاه مرتبط. ایجاد قوانین کیفی و عدم وجود قوانین دقیق زیرساخت، مشکلات امروزه مسکن است.
🔶 سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی در حوزه مسکن به شکل ویژهای راهگشای بنبست کنونی مسکن است. رفع خلاهای قانون و کارشکنیهای حوزه اداری و نظام بانکی کشور راه چاره وضعیت فعلی است.
#کابوس_مسکن
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
#اینفوگرافی
🔰 اوپک در جدیدترین گزارش خود اعلام کرد، متوسط قیمت نفت ایران در سال 2022، برابر با 99.92دلار در هر بشکه بوده است که نسبت به سال2021، افزایش 30.12دلاری داشته است.
#اصلاح_الگوی_مصرف
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco