#عکس_نوشت
🔰شاخص قیمت مصرفکننده بهمنماه
نرخ تورم نقطهای گروه عمده «خوراکیها، آشامیدنیها و دخانیات» با افزایش ١.٣ واحد درصدی به ٧٠.٥ درصد رسیده و گروه «کالاهای غیرخوراکی و خدمات» با افزایش ٢.٣ واحد درصدی به ٤٣.٥ درصد رسیده است. تورم ماهانه برای گروههای عمده «خوراکیها، آشامیدنیها و دخانیات» ٤.٧ درصد و برای گروه عمده «کالاهای غیرخوراکی و خدمات» ٢.٧ درصد بوده است.
#تورم
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
#یادداشت
🔰آغازی بر پایان پترودلار
از دهه ۱۹۵۰، دلار از نظر تجارت، سرمایهگذاری جهانی و میزان ذخایر نگهداریشده توسط خارجیها، از جایگاه مناسبی برخوردار بود. این امر به میزان زیادی تقاضا برای بدهی ایالات متحده و دلار را تقویت کرد و تأثیرات کاهنده تورمی عظیمی در اقتصاد داخلی ایالات متحده داشت.
وزیر دارایی عربستان اخیرا اعلام کرد که دولت سعودی آماده فروش نفت به ارزهایی غیر از دلار است. به باور کارشناسان اگر رژیم سعودی این تصمیم را اجرایی کند، نشاندهنده دور شدن از دلار به عنوان ارز غالب در پرداختهای جهانی نفت و پایان اصطلاح پترودلار است. پایان پترودلار در واقع باعث تضعیف دلار خواهد شد که علاوه بر پیامدهای اقتصادی، پیامدهای ژئوپلیتیکی نیز دارد.
عربستان سعودی اخیرا آمادگی خود را برای پیوستن به کشورهای گروه بریکس شامل کشورهای برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی اعلام کرده است. این تغییر که در راستای منافع استراتژیک عربستان است، به طور بالقوه تهدیدی فوری برای منافع استراتژیک ایالات متحده خواهد بود. در واقع، تأثیرات آشکار و کوتاهمدت دورشدن از دلار نفتی بیشتر در حوزه ژئوپلیتیک خواهد بود تا در حوزه ارزی. در مجموع، رویگردانی عربستان از دلار نفتی این تغییرات ژئوپلیتیکی را بزرگتر خواهد کرد و تهدیدی برای استاندارد زندگی آمریکایی است، اما برای پایان دادن به نقش دلار کافی نیست.
باید توجه داشت که پوند استرلینگ نیز پس از سقوط خود از جایگاه نخست خود به عنوان ارز ذخیره جهانی ترجیحی، وجود خود را از دست نداد؛ اما قدرت آن بسیار کاهش یافت. اکنون به نظر میرسد دلار نیز در همین مسیر حرکت میکند./ مسیر اقتصاد
#سقوط_دلار
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
#عکس_نوشت
🔰تورم ماهانه گروه خوراکی و غیر خوراکی
🔹منظور از نرخ تورم نقطهای، درصد تغییر عدد شاخص قیمت، نسبت به ماه مشابه سال قبل میباشد.
🔹منظور از نرخ تورم ماهانه، درصد تغییر عدد شاخص قیمت، نسبت به ماه قبل میباشد.
🔹منظور از نرخ تورم سالانه، درصد تغییر میانگین اعداد شاخص قیمت در یک سال منتهی به ماه جاری، نسبت به دوره مشابه قبل از آن میباشد.
#تورم
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#ویدیو_کامنت
🔰سرعت تولید خودرو، وعده وزارت صمت را محقق نمیکند
📌براساس آمار وزارت صمت، مجموع تولیدات خودرو تا دی ماه امسال حدوداً ۲۰درصد نسبت به سال ١۴٠٠ افزایش داشته است. در حالی که مسئولان وزارت صمت بارها تاکید کردهاند که تولید خودرو در سال ۱۴۰۱ به ۱.۶ میلیون دستگاه خواهد رسید. برآورد میشود تا پایان امسال تولید خودرو به ۱.۲ میلیون دستگاه برسد که حدود ۳۰درصد کمتر از ادعای مطرح شده میباشد.
#خودرو
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
#یادداشت
🔰مولدسازی داراییهای دولت، بایدها و نبایدها
در برنامه سوم توسعه، سازمان خصوصیسازی تشکیل و وظیفه واگذاری داراییهای دولت را بر عهده گرفت و بعد از آن سیاستهای کلی اصل ۴۴ قانون اساسی توسط رهبر انقلاب ابلاغ شد. هدف از تشکیل این سازمان، ایجاد اشتغال، مولدسازی، افزایش بهرهوری و مسائلی از این دست بود تا تصدیگری دولتها در اموال و داراییهای خودشان مقداری کاهش و نقش بخش خصوصی در اقتصاد کشور گسترش پیدا کند.
اما روند طی شده در خصوصیسازیهای ایران نشان میدهد که برخلاف اهدافی که برای آن در نظر گرفته شده بود، نگاه مسلط بر خصوصیسازیهای کشور، بر دو مسئله رد دیون و پوشش کسری بودجه دولت بوده است. در واقع، روشهایی که برای واگذاری داراییهای دولتی در ۲۰سال اخیر در پیش گرفته شده روشهای مناسبی نبودند و عملا منجر به ایجاد رانتهای مختلفی در این بخش شدند.
اخیرا طرح مولدسازی داراییهای دولت مطرح شده است. اولین الزامی که در خصوص مولدسازی باید رعایت شود این است که داراییها باید به صورت مشروط به سه شرط افزایش بهرهوری، ایجاد اشتغال و افزایش سرمایه واگذار شود. اگر مولدسازی به معنای ادامه خصوصیسازیهای گذشته باشد، قطعا مولدسازی رخ نخواهد داد و دولت در پوشش مولدسازی داراییها به دنبال تامین بودجه و پوشش کسری بودجه خواهد بود.
الزام بعدی که باید رعایت شود این است که واگذاریها باید به صورت پلکانی و همراه با یک نظارت جدی اتفاق بیفتد. واگذاریها نباید به صورت فعلی، به صورت مادامالعمر، انجام گیرد و نباید در همان مرحله اول کل داراییهای دولت دفعتاً به سرمایهگذار بخش خصوصی داده شود.
اگر الزامات مولدسازی رعایت نشود، همان روند خصوصیسازی ناکارآمد گذشته اتفاق میافتد که نه برای گسترش بخش خصوصی در اقتصاد کشور مفید خواهد بود، نه مردمیسازی اقتصاد به معنی واقعی کلمه رخ میدهد و نه افزایش بهرهوری برای واحدهای واگذار شده اتفاق میافتد./ مسیر اقتصاد
#مدیریت
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
#ولادت
🌺به تو از دور سلام
🌺به سلیمان جهان؛ از طرف مور سلام
🌺به حسین بن علی از طرف وصلهی ناجور سلام!
✨شادند اهل زمین و آسمان ها
از برکت ولادتت یَا اَبَاعَبدِاللهِ
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
#یادداشت
🔰بهینهسازی مصرف، تنها راه حل
🔷نیروگاههای تجدیدپذیر باعث صرفهجویی در مصرف گاز، گازوییل و مازوت میشوند. فروش داخلی گاز و فروش داخلی یا صادرات فراوردههای نفتی به عنوان منابع تبصره (۱۴) دیده شده است. متأسفانه این روال اشتباه است که پروژههای تجدیدپذیر و بهینهسازی در کنار یارانه نقدی و موارد معیشتی دیده شود، لذا با توجه به کسری بودجه، منابع و مصارف دیدهشده در این تبصره در عمل تراز نمیشوند. طبعاً وقتی یک سمت ۸۰میلیون ایرانی و طرف دیگر چند شرکت است، منابع به معیشتیها اختصاص مییابد و تا روزی که این رویه ادامهدار باشد هزینههای سرمایهگذاری پرداخت نمیشود.
🔷سال گذشته درامدهای تبصره (۱۴) معادل ۶۳۰همت بود؛ اما کل هزینههای پیشبینیشده برای پروژههای ماده (۱۲) معادل ۱۳همت بوده است. این مقدار نباید وارد گردش هدفمندی یارانهها بشود، زیرا در صورتی که این ۱۳همت به پروژههای بهینهسازی تخصیص پیدا میکرد، تأثیرات آن برای کشور بسیار بزرگ بود. در حالی که کشور هم مشکل برق و هم مشکل گاز دارد، کارشناسان اذعان دارند که راهحل این کسری افزایش ظرفیت تولید نیست بلکه بهینهسازی مصرف است. وقتی دولت میداند راهحل بهینهسازی است و چاره دیگری نیست نباید منابع آن در تبصره (۱۴) که رقیبی به اسم یارانه نقدی وجود دارد، تعیین شود.
🔷بهینهسازی راهحل اجتنابناپذیر ناترازی گاز، ناترازی برق و ارزانتر از ایجاد ظرفیت جدید است. حال این سوال مطرح است با وجودی که دولت به این موضوع واقف است، چرا عزمی برای تأمین مالی پروژههای بهینهسازی ندارد؟/ مسیر اقتصاد
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
#عکس_نوشت
🔰پیشرفت فیزیکی نهضت ملی مسکن در روستاها
🔷در حال حاضر ۲۱۲ هزار و ۷۵۶ واحد طی روند اجرای طرح نهضت ملی مسکن در روستاها وارد فاز اجرا شده که میانگین پیشرفت واحدهای آغاز شده ۴۶ درصد است.
#مدیریت
#کابوس_مسکن
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco