🌹سی نما در یک نما 🌹
🔹به بهانه13 آبان🔹
(گوشه ای از جنایات آمریکایی علیه ایران)
👌سکانس اول:
🌹جنایات آمریکا قبل از انقلاب اسلامی:
۱- اجرای کودتای 28 مرداد 1332؛
۲-نقش و کمک امنیتی و آموزشی آمریکا در راه اندازی و اداره سازمان مخوف ساواک؛
۳-حمایت شدید آمریکا از سرکوب مخالفان رژیم شاه و اعتراضات مردمی؛
۴- مخالفت با ملی شدن صنعت نفت و تصویب قطعنامه علیه ایران در شورای امنیت به همراه انگلیس؛
۵- طراحی کودتای ناموفق نظامی با مأموریت مخفی ژنرال هایزر در سال1357.
👌سکانس دوم:
🌹جنایات آمریکا در فاصله پیروزی انقلاب اسلامی و آغاز جنگ تحمیلی:
6. رها کردن پروژه های صنعتی متعدد علیرغم انعقاد قراردادهای قانونی و أخذ هزینه های آن ها؛
7.طراحی نقشه تجزیه ایران و حمایت از گروههای تجزیه طلب؛
8.اعمال تحریم اقتصادی: دستور قطع خرید نفت از ایران و دستور توقیف همه دارایی های دولت ایران در آمریکا؛
9- طراحی اقدام نظامی برای نجات گروگانها و بمباران پایگاههای هوایی سراسر ایران در اردیبهشت 1359 و شکست آن در جریان واقعه طبس؛
10- بمباران تأسیسات نفتی ایران در دوران جنگ تحمیلی.
👌سکانس سوم:
🌹جنایات آمریکا در دوران جنگ تحمیلی:
11. تشویق و تحریک عراق به آغاز جنگ تحمیلی در شهریور 1359 و حمایت همه جانبه از رژیم صدام؛
12.بکارگیری خط مشی براندازی و مهار علیه ایران؛
13.حمایت از تحرکات تجزیه طلبانه در آذربایجان،خوزستان، کردستان و...؛
14.ارایه کمک وسیع مالی، تسلیحاتی و اطلاعاتی به عراق در جنگ تحمیلی؛
15-مجهز ساختن عراق به سلاح های شیمیایی و میکروبی؛
16.حمله به سکوهای نفتی ایران در سال 1366؛
17-شهادت ده ها مسافر ایرانی در خلیج فارس در سال 1366.
👌سکانس چهارم:
🌹جنایات آمریکا پس از دوران جنگ تحمیلی:
17-اتخاذ و تشدید تحریم های ظالمانه و غیرقانونی علیه ملت ایران؛
18-قرار دادن ایران در فهرست حامیان تروریسم؛
19.اعمال سیاست مهار دوگانه علیه ایران در سال 1372؛
20.تصویب بودجه در کنگره آمریکا برای براندازی جمهوری اسلامی ایران؛
21-طراحی و حمایت از قطعنامه های متعدد علیه وضعیت حقوق بشر در ایران؛
22-اتهام محور شرارت به ایران؛
23-طراحی ناتوی فرهنگی علیه جمهوری اسلامی ایران؛
24.تلاش جهت محروم ساختن ملت ایران از دانش و فناوری هسته ای؛
25-کمک و حمایت از ترور دانشمندان هسته ای ایران؛
26.حمایت از جندالشیطان عبدالمالک ریگی و گروه های تروریستی فعال علیه ملت جمهوری اسلامی ایران.
27.بدعهدی و دزدی وقیحانه در پسابرجام
28.اسلام هراسی و ایران هراسی
29.تلاش گسترده جهت اجماع جهانی علیه ایران در سازمان های بین المللی
30.نفوذ،جاسوسی ،جنگ سایبری و حمایت از قاتلان پدر آرمیتا و علیرضا،...
✍ سلطانزاده_بشرویه
کانال عمار ۱۱۰
@mchr_ir
هدایت شده از اندیشکده راهبردی تبیین
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥نقش موساد در ترور دانشمندان هسته ای ایران
اعتراف رونن برگمن خبرنگار امنیتی رژیم صهیونیستی به نقش موساد و راهبرد رئیس وقت آن (مئیر داگان) در ترور دانشمندان هسته ای ایران
@Tabyincenter
⭕️آیا تاریخ تکرارمی شود؟!
🔺نامه تاریخی روحانی به البرادعی: ایران در ازای تمام اقدامات اعتمادساز، اگر نگوییم هیچ، ما به ازای بسیار اندکی دریافت کرد/ مطالبات ما حتی بررسی هم نشدند/ علیرغم پذیرش پروتکل الحاقی و حضور مستمر بازرسان درتأسیسات ایران، #اروپا به تعهداتش عمل نکرد/ #اروپایی ها تضمین عینی نمی دهند!
🔺دکتر حسن روحانی در مرداد ماه ۱۳۸۴، روزهای پایانی مأموریت خود در سمت دبیری شورای عالی امنیت ملی طی نامه ای تاریخی خطاب به محمد البرادعی دبیر کل سابق سازمان انرژی اتمی گزارشی از روند فراز و فرود پرونده هسته ای ایران ارائه کرده است که خلاصه آن نشان می دهد روند دو سال مذاکرات هسته ای در دولت اصلاحات با سه کشور اروپایی به طور کامل به «شکست» رسید و در حالی که جمهوری اسلامی ایران واو به واو تعهداتش را در این مدت اجرا کرد و بسیاری از تاسیسات هسته ای خود را به حالت تعطیلی و تعلیق در آورد، سه کشور اروپایی حتی یکی از تعهداتشان را نیز اجرایی نکردند و جالب آنکه این روند بار دیگر از سال 92 مجددا تکرار شد و اکنون با خروج آمریکا از برجام نیز مجددا به دنبال اروپایی ها هستند و مشخص نیست چه زمانی آقای روحانی با انتشار چنین نامه ای به آمانو، محتوای نامه 10 سال قبل خود به البرادعی را تکرار خواهد کرد.
🔹حسن روحانی در کتاب " امنیت ملی و دیپلماسی هسته ای" صفحات ۵۸۰ تا ۵۸۸ می نویسد:
🔺متأسفانه، در مقابل اگر نگوییم هیچ، ایران مابهازای بسیار اندکی دریافت کرد و بارها اقدامات اعتمادساز خود را افزایش داد و تنها در عوض آن، با قولهای انجام نشده و درخواستهای بیشتر روبه رو شد.
🔺قولهای اکتبر ۲۰۰۳[مهر۱۳۸۲] سه کشور اروپایی دربارهی همکاری هستهای، امنیت منطقهای و منع گسترش، هنوز حتی بررسی هم نشدهاند.
🔺تعهد فوریهی ۲۰۰۴ [بهمن۱۳۸۲]سه کشور اروپایی که به عنوان مابه ازای گسترش تعلیق به مونتاژ و تولید قطعات ارائه شده بود و بر مبنای آن سه کشور متعهد شده بود که "تلاش فعالانه به عمل آورند تا تلاشهای ایران در اجلاس ژوئن ۲۰۰۴[خرداد۱۳۸۳] شورای حکام شناسایی شده، به شکلی که شورا بعد از آن تنها بر مبنای گزارش مدیرکل، هرگاه و اگر براساس رویهی عادی اجرای قرارداد پادمان و پروتکل الحاقی ضروری دانست، عمل کند" تحقق نیافت تا اینکه ایران در نوامبر ۲۰۰۴ [آذر۱۳۸۳]موافقت نمود تعلیق داوطلبانهی خود را بیشتر گسترش دهد، به نحوی که تأسیسات تبدیل اورانیوم را که به وضوح توسط دبیرخانهی آژانس به عنوان خارج از شمول هرگونه تعریف از "فعالیتهای مربوط به غنیسازی" تعیین شده بود؛ دربرگیرد.
🔺سه کشور اروپایی/ اتحادیهی اروپا هنوز به تعهد خود در موافقتنامهی نوامبر ۲۰۰۴[آذر۱۳۸۳] پاریس مبنی بر شناسایی "اجرای بدون تبعیض حقوق ایران براساس معاهدهی منع گسترش مطابق با تعداتش براساس این معاهده" عمل نکردهاند.
🔺پس از گذشت بیش از سه ماه مذاکره بعد از موافقتنامهی پاریس، آشکار شد که سه کشور اروپایی/ اتحادیهی اروپا خواهان تطویل مذاکرات و احتمالاً عدم دستیابی به نتیجه مطلوب هستند و بنابراین، نمیخواهند در برابر حق غیرقابل انکار ایران برای از سرگیری فعالیت غنیسازی تسلیم شوند و انگیزه یا توانایی ارائهی طرح خود دربارهی تضمینهای عینی ماهیت صلحآمیز برنامهی هستهای ایران و نیز تضمینهای محکم دربارهی همکاریهای اقتصادی، فناوری و هستهای و تعهدات محکم دربارهی مسائل امنیتی را نیز ندارند.
🔺برای فهم بهتر و جلوگیری از تکرار تاریخ متن کامل نامه مهم حسن روحانی به البرادعی را حتما بخوانید، به دست روحانی هم برسانید.
✍ #علیرضا_فقیهی_راد
👌👌👌
با اینهمه تجربه و سند مسلما نتیجه ی دلبستن و اعتماد به اروپا هم مثل آمریکا روشن است....
👌و این احتمال قوی تر میشود که باز دستهایی پشت پرده در دادن آدرس غلط به جامعه به دنبال زمینگیر کردن اهداف انقلاب و نا کارآمد جلوه دادن نظام هستند‼️
همچنان که با اینکه همواره مسئولیت داشته و دارند به مانند اپوزوسیون هم اکنون هم مدام در حال طلبکاری از این و از آن و حتی از کابینه خودشان میباشند !
آنهم با اینهمه اختیارات قانونی و پشتیبانی رسانه های زنجیره ای و... که به واسطه آنها توانسته اند در زمینه اقتصادی و فرهنگی و غیره چنین خسارت محض و ارتجاعی را ایجاد کنند...
👌👌👌
البته ناگفته نماند که تمام آنچه که گفته شد در مقابل پشتوانه مردمی هیچ خواهد گشت اگر آگاهان ملت برای حفظ ارزشها و عزت میهن جهاد روشنگری در پیش گیرند.
انشاءالله.
#همراه_رهبر
@mchr_ir
هدایت شده از KHAMENEI.IR
حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح امروز (شنبه) در دیدار شرکت کنندگان در کنگره بین المللی «نقش شیعه در پیدایش و گسترش علوم اسلامی»، مهمترین نیاز امروز دنیای اسلام را «وحدت و یکپارچگی» و همچنین «حرکت جدی برای پیشرفت علمی در همه علوم» دانستند و تأکید کردند: امروز «بیداری» در دنیای اسلام بوجود آمده است و برغم تلاش غربیها برای انکار آن، این بیداری زمینه ساز گرایش بیشتر به اسلام و نویدبخش آیندهای بهتر است.
رهبر انقلاب اسلامی با قدردانی از دستاندرکاران و پدیدآورندگان این همایش، بویژه شخص حضرت آیت الله مکارم شیرازی، گفتند: امروز هر حرکتی که موجب شناخت بیشتر گروهها و فرقه های اسلامی از یکدیگر شود، یک حسنه است و این گردهمایی از مصادیق حرکت در جهت اتحاد امت اسلامی است.
حضرت آیت الله خامنه ای با اشاره به تلاش دیرینه دشمنان برای رو در رو قرار دادن مسلمانان، افزودند: در چنین شرایطی، هر عملی که موجب شناخت مسلمانان از نقاط قوت یکدیگر و زمینهساز همافزایی آنها شود، به وحدت و یکپارچگی امت اسلامی کمک خواهد کرد.
ایشان به نقش شیعه در طول تاریخ برای اعتلای علوم اسلامی و طبیعی اشاره و خاطرنشان کردند: این آثار و خدمات گرانبها باید به امت اسلامی معرفی شوند زیرا مایه افتخار و موجب یکپارچگی خواهند بود.
رهبر انقلاب اسلامی با تأکید بر لزوم مراقبت جدی برای جلوگیری از ایجاد هرگونه شائبه و گلایه میان فِرَق اسلامی، گفتند: یکی از مسائل بسیار مهم و مورد نیاز کنونی دنیای اسلام، موضوع پیشرفت علمی و حرکت جدی در این زمینه است.
حضرت آیت الله خامنه ای، علت اصلی تحت سلطه قرار گرفتن دنیای اسلام را عقب ماندگی علمی دانستند و افزودند: دنیای غرب بعد از قرنهای متمادی عقب ماندگی علمی، توانست با استفاده از پیشرفتهای علمیِ دنیای اسلام، ثروت و قدرت علمی، نظامی، سیاسی و تبلیغاتی خود را افزایش دهد و در نهایت با استعمار، وضعیت کشورهای اسلامی را به شرایط کنونی برساند.
ایشان با اشاره به زورگویی قدرتهای غربی به کشورهای اسلامی و دنباله روی بسیاری از حکام این کشورها از زورگویان بینالمللی، تأکید کردند: این شرایط باید بواسطه پیشرفت علمی کشورهای اسلامی تغییر کند و دنیای اسلام می تواند بار دیگر در قله تمدن بشری قرار گیرد.
رهبر انقلاب، حرکت در مسیر پیشرفت علمی را وظیفه حکومتهای اسلامی و نخبگان آن برشمردند و گفتند: نخبگان دنیای اسلام باید یک حرکت عظیم فکری و یک خواست عمومی برای پیشرفت علمی و رسیدن به قله علم و دانش را به وجود آورند.
حضرت آیت الله خامنه ای از حرکت جمهوری اسلامی ایران در مسیر پیشرفت علمی به عنوان یک نمونه موفق یاد کردند و افزودند: بر اساس گزارشهای مراکز علمی جهانی، شتاب حرکت علمی ایران در سالهای گذشته، ۱۳ برابر متوسط جهانی بوده است.
ایشان خاطرنشان کردند: ما این مسیر را تا رسیدن به مرزهای علم و دانش ادامه خواهیم داد و ایران بر خلاف غربیها، آمادگی انتقال دستاوردها و پیشرفتهای علمی خود را به دیگر کشورهای اسلامی دارد.
رهبر انقلاب، پیشرفت در علوم اسلامی و علوم طبیعی را ضروری خواندند و افزودند: یکی از مواردی که اسلام می تواند در مسائل مختلف بشری «حرف نو» داشته باشد، در زمینه مسائل فقهی است که باید در این زمینه کار بیشتر و جدی تری انجام شود.
حضرت آیت الله خامنه ای با تأکید بر اینکه باید در زمینه فلسفه و علوم عقلی، سرعت حرکت علمی افزایش یابد، گفتند: غربیها، فلسفه خود را تا عرصه های مختلف مسائل سیاسی و اجتماعی امتداد داده اند و ما نیز باید چنین کاری را انجام دهیم زیرا فلسفه اسلامی، قویتر، ریشهدارتر و مستحکمتر از فلسفه غربی است.
ایشان با اشاره به گسترش بیداری در دنیای اسلام و افزایش گرایش به اسلام در جهان، خاطرنشان کردند: امروز جوانان در دنیا، سؤالهای زیادی دارند که می خواهند پاسخ آنها را در چارچوب اسلام بیابند، بنابراین باید حرکت علمی در دنیای اسلام شتاب بگیرد و امت اسلامی بار دیگر به اوج اقتدار علمی و تمدنی خود برسد تا دشمنان اسلام و امریکاییها نتوانند به رؤسای کشورهای اسلامی دستور بدهند و «باید و نباید» بگویند. ۹۷/۲/۲۲
@khamenei_ir
هدایت شده از تریبون مستضعفین
⭕️ آرمان #قدس، اَدای #انقلابی_گری
🔹هر طور حساب کنیم، مسئله قدس یکی از اصلیترین آرمانهای انقلاب اسلامی است: از آغاز مبارزات در خرداد 42، تا بهمن 57 و پس از آن به شکلی مستمر، بر محوریت مسئله قدس تأکید شده است؛ از وصیتنامه شهدای دفاع مقدس تا وصیتنامه آخرین شهدای انقلاب اسلامی در جبهه مقاومت؛ از اولین سخنرانیهای امام خمینی تا آخرین سخنرانیهای رهبر انقلاب. به همین خاطر کمتر کسی هست که بتواند تفسیر، خوانش و نظریهای درباره ماهیت و اهداف انقلاب اسلامی ارائه بدهد که در بطن و متن آن قدس نباشد.
🔸انقلاب اسلامی از آغاز مبارزه تا اکنون، در طول بیش از نیم قرن حیات خود و در مسئلههای گوناگون، با «غیر»های متفاوتی درگیر بوده است؛ گاه برخی از این غیرها در صدر مقدسین زمان خود بودهاند و گاه برخی روزگاری دذ شمار اصلیترین کادرهای انقلاب اسلامی بودهاند. همین مقدسمآبیها یا سابقه داشتن در انقلاب، گاه سبب تردیدها و ریزشهایی شده است و کسانی طاقت رویارویی با این غیرهای ظاهرالصلاح را نداشتهاند. در مسئله قدس اما دشمنِ انقلاب اسلامی هیچ ظاهرِ صلاحی ندارد. هیچ تقدسی قدس ندارد و شر مطلق است. پس بهانهای برای تردید نمیماند.
🔹پروژهی استکبار در مسئله قدس گام به گام به پیش میرود. برخی گامها کمی بلند برداشته میشوند ولی خوب میدانند و حتی به صراحت میگویند: شاید برای مدتی کمی سر و صدا شود، اما بعد عادی میشود و جایگاه جدیدمان جا میافتد. در میدان فلسطین، این استکبار است که گام بر میدارد و بلکه میدود و در جبهه مقابلش یکسره سکون است و سکون. در همین ماجرای اخیر، انتقال سفارت آمریکا به قدس؛ آیا در مقابل استکبار؛ رفتاری که واجد مابهازاء عینی باشد انجام شد؟ سید حسن نصرالله در سخنرانی خود استدلال دردناکی داشت: «اصلاً کسی وقت ندارد واکنش نشان بدهد؛ اصلاً کسی حال حرف زدن ندارد؛ هر کشوری گریبانگیر مشکلات و بدبختیهای خودش هست».
🔸برگردیم و به وضعیت خودمان نگاه کنیم؛ خود را فرزندان انقلابِ روحالله میدانیم. انقلاب و امامی که وقتی با کوهی متراکمی از ثروت و قدرتِ رژیم طاغوت مواجهه بود، از قدس میگفت. وقتی در اولین سال پس از پیروزی انقلاب با انبوهی از مشکلات متنوع مواجهه بود، «روز قدس» را برای ابراز اعتراض تودههای مردم بنیان گذاشت و وقتی در روزهای آخر جنگ، تمام قد ایستاده بود که تردید و غفلت از مسائل جنگ، خیانت به اسلام و رسولالله(ص) است (صحیفه امام خمینی، ج21، ص 69)، حتی وقتی مجبور به نوشیدن جام زهر میشد (صحیفه امام خمینی، ج 21،ص93)، باز هم دل در گرو آرمان قدس داشت و به فلسطینیهایی چون عرفات میتازید که چرا به آرمان قدس خیانت میکنی؟(صحیفه امام خمینی، ج 21 ص 192)
🔹این چه انقلابیگریای است که امروز ما داریم؟ چرا انقلابیگری ما شامل آرمان قدس نمیشود؟ و کنشگری که جای خود دارد، چرا حتی در واکنش نشان دادن هم عقب افتادهایم از خیلی دیگر از ملتها؟ جز این است که انقلاب را به قرائت اهالی احزاب فهمیدهایم؟ جز این است دل به دولت/حاکمیت سپردهایم برای پیگیری آرمانهای انقلاب و خیلی که انقلابی باشیم، حداکثر از دولت/حاکمیت چیزی را «مطالبه» میکنیم؟
🔸چشم وا کنیم و ببنیم چقدر شبیه شدهایم به کسانی که در آلاکلنگ قدرت یا وکیل و وزیر هستند، یا فعال سیاسی و حزبی. انقلابی هستیم اما همه کنشهایی که معطوف به آرمان محوری قدس داریم، محدود است به شرکتِ شرطیِ شده در یک یا چند راهپیمایی. ما میخواستیم #فرزند_خمینی باشیم، افسوس که این جماعت، جماعت همواره بر کرسیِ قدرت نشسته، یا همواره به سوی قبله قدرت خوابیده، ما را موجوداتی کردهاند مشابه خودشان. ما همانی شدهایم که از آن بدمان میآید. قدس نشانه خوبی است که ببنیم چه قدر کنشگری انقلابیمان در رکود است. ما فقط #ادای_انقلابی_بودن در میآوریم. خود و قدس را آزاد کنیم.
✍ #حجه_السلام_مجتبی_نامخواه
❌ فقط چند روز دیگر تا اعلام رسمی قدس به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی در میان بُهت و سکوت مرگآور امت اسلام و دولتهای اسلامی مانده است.
🔹 Eitaa.com/teribon_ir
🔸 http://sapp.ir/teribon_ir
🔺http://ble.im/teribon_ir
🔹 @teribon
هدایت شده از سید ابراهیم رئیسی
💠تولیت آستان قدس رضوی در جمع علمای اهل سنت کشور هندوستان:
🔸️ در زیارت جامعه کبیره که فرموده امام هادی(ع) و یک سند مهم در جهت امام شناسی است، آمده است اهل بیت علیهم السلام تفرقه را به ائتلاف و انسجام تبدیل میکنند.
🔸️هر کس در جهان اسلام دانسته یا نادانسته تفرقه و جدایی ایجاد کند، در جهت راهبرد دشمن حرکت کرده است و هر کس در جهت وحدت و انسجام امت اسلامی حرکت کند در جهت راهبرد نظام اسلامی حرکت کرده است.
🔸️بیش از هزار سال سنی و شیعه در کنار هم زندگی کردهاند اما وهابیت که دستساز انگلیس است، در امت اسلامی اختلاف و تفرقه ایجاد میکند. امروز آل سعود به جای ایجاد وحدت عامل ایجاد تفرقه و خون ریزی بین مسلمان شده است.
🔸️صهیونیستها و آمریکاییها دشمن جهان اسلام هستند، رهبر معظم انقلاب بارها اعلام فرمودند که سنی آمریکایی و تشیع انگلیسی هردو از نظر ما مردود است، اسلامی که امروز آل سعود به دنبال آن است مورد حمایت آمریکاییها و مردود است.
🔸️ جمهوری اسلامی از ابتدای انقلاب از فلسطین و آزادی قدس حمایت کرد، در حالیکه فلسطینیها سنّیمذهب هستند. بیشترین ضربه را آمریکاییها و صهیونیستها به دلیل برای حمایت از فلسطین در این 30 سال به ما زدهاند ولی باز هم معتقدیم مسئله اول جهان اسلام فلسطین است، اینجا مسئله دفاع از مظلومان است و بنای جمهوری اسلامی این است که در سراسر جهان از مظلومان حمایت کند.
@raisi_org
💰
#خبر_اقتصادی
ناامنی برای فعالان اقتصادی با تصویب برجام بانکی در مجلس
درحالی پیمان FATF طی روزهای اخیر در مجلس بررسی میشود که پیوستن ایران به آن پس از خروج آمریکا از برجام نهتنها فایدهای ندارد بلکه ضررهای فراوانی نیز به همراه خواهد داشت.
به گزارش مشرق، بررسی لایحه پیوستن ایران به معاهده FATF بهانهای شد تا بار دیگر مخاطرات پیوستن به این معاهده سر زبانها بیفتد. نام توافق مقابله با پولشویی و تامین مالی تروریزم، پس از اجرای برجام بارها برده شد و موافقان و مخالفان هم پیدا کرد.
مخالفان این توافق معتقد بودند با پیوستن ایران به FATF که عضو ناظر منطقهای آن نیز رژیم سعودی است، عملا تمامی اطلاعات تراکنشهای مالی کشور را در اختیار طرف مقابل قرار میدهد و بنابراین فعالین اقتصادی دچار مشکلات فراوانی میشوند. در طرف مقابل موافقان این لایحه که عمدتا دولتیها و مدافعان برجام بودند، با طرح این مسئله که پیوستن به FATF برای ارتباطات بانکی ایران با خارج از کشور نیاز است سعی در توجیه این توافق داشتند. اما در روزهای اخیر با خروج آمریکا از برجام ماهیت مخرب این معاهدات نیز بیش از گذشته آشکار گردیده است.
یکی از ابعاد تاثیر مخرب FATF بر اقتصاد ایران را میتوان ناامنی فعالین و مجموعههای اقتصادی در نظر گرفت. فرض کنید ایران وارد این پیمان شد و اطلاعات مالی خود را بهاشتراک گذاشت. پس از گذشت مدتی طرفهای خارجی و مخصوصا آمریکاییها با در دست داشتن اطلاعات تراکنشهای مالی ایرانیان، در مرحله اول میتوانند معاملات و مراودات اقتصادی آن افرادی که حالا مشخص شده نقش اساسی در تامین کالاهای مورد نیاز ایران را داشتند مسدود نماید.
در مرحله بعد نیز حتی با رهگیری معاملات این افراد با خارج از کشور، اقدام به بلوکه سازی اموال آنها و حتی فشار بر طرفهای معامله خارجی برای قطع ارتباط تجاری با این افراد کنند. در واقع خطر مضاعفی شامل حال تولیدکنندگان و فعالان اقتصادی خواهد شد تا جایی که ممکن است آنها را به لیست تحریمها اضافه کند.مرحله بعد نیز مربوط به شرکتها و مجموعههای اقتصادی است. به عنوان نمونه یکی از تحریمهایی که علیه ایران وجود دارد تحریم خودرو و قطعات آن است. حال حساب کنید آمریکا با دسترسی به اطلاعات حسابهای شرکتهای خودروساز ایرانی و همچنین قطعهسازان و طرفهای معاملات خارجی آنها، حسابهای اصلی که تامین مخارج را برعهده دارند شناسایی و همکاران آن را نیز با تهدید از معاملات حذف کند و عملا آنها را به لیست تحریم اضافه نماید.
این اتفاق ممکن است برای هرکدام دیگر از صنایع ایران و فعالان اقتصادی کشور نیز رخ دهد و آنها را تنها به جرم اینکه مواد اساسی مورد نیاز مردم را تامین کردند دچار مشکل نماید. طبق گزارش مرکز پژوهشهای مجلس این لایحه در کنار معاهده پالرمو و قانون مبارزه با پولشویی نمیتواند امنیت گردشهای مالی و حسابها و تراکنشهای مردم را که مستقیم به آمریکا منتقل خواهد شد را تأمین کند.
عذرخواهی ظریف و سیف بهخاطر امضای FATF
مواردی که مطرح شد تنها بخشی از دلایلی است که میتواند برای نپیوستن به این معاهده در نظر گرفته شود و همین مقدار برای تصمیمگیران و نمایندگان مجلس که هماکنون در حال بررسی آن هستند، کفایت میکند. اما در این میان در نظر گرفتن این مسئله که عاقبت دفعه قبل که موضوع پیوستن به FATF مطرح شده بود به کجا رسید نیز میتواند محل تامل باشد.
http://kayhan.ir/fa/news/132219
@mchr_ir