🔰آیت الله مقتدایی(حفظهالله) با حضور در بیت مرحوم آیت الله مصباح(قدسسره) مقام ایشان را گرامی داشته و درباره منزلت این عالم مجاهد، سخن گفتند.
🔸️رئیس شورای سیاست گذاری حوزه های علمیه خواهران، ضمن طلب مغفرت برای آیت الله مصباح یزدی(قدسسره) در مورد ایشان فرمودند: ایشان از علمایی بودند که ارتباطشان با اساتید و طلاب قطع نمیشد و این خیلی موثر است و بر اساس روایات، خداوند برای این عالمان، استغفار شبانه روزیِ ملائکه، انبیاء، اولیاء و مردم را مقدر فرموده است.
🔹️عضو خبرگان رهبری با آرزوی ادامه داشتن راه آیت الله مصباح یزدی(قدسسره) و متابعت از سیره فکری و عملی ایشان، موسسه امام خمینی را از برکات عظیم ایشان برشمرده و فرمودند:
🔸️این موسسه پایگاه خوبی است و مقام معظم رهبری هم فرمودند باید ادامه داشته باشد. خیلی برنامه جامع، مفصل، مفید و باارزشی در این موسسه هست. خداوند رحمت کند ایشان را و پاداش این همه زحمات را در آن دنیا خواهند دید.
🔹️۱۴ رشته علوم انسانی، هر رشته ای هم روزانه مشغول تحصیل باشند و اساتید هم همه از فارغ التحصیلان خود این موسسه باشند، این خیلی مطلب مهمی است. خیلی مجموعه عظیمی است و زحمتش را شما باید متحمل شوید.
🔸️ایشان در پایان فرمودند: از چهره ایشان پیدا بود که دائما مشغول فعالیت هستند و الحمدلله سیره ایشان میان طلاب دائر است به نحوی که گویی ایشان در حوزه حیات دارند.
۱۴۰۱/۱۰/۱۷
🔍 #عکس_نوشت | سعی کنید اول فرهنگ اسلامی تان را تقویت کنید و تصمیم بگیرید مبانی فکری و ارزشی خودتان را هرچه بیشتر تقویت کنید.
۱۳۸۱/۰۴/۲۴
💎 امام صادق عليه السلام :
مِن أحبِّ الأعمالِ إلى اللّه ِ عزّ و جلّ إدْخالُ السُّرورِ على المؤمنِ : إشْباعُ جَوْعَتِهِ ، أو تَنْفِيسُ كُرْبَتِهِ ، أو قَضاءُ دَينِهِ .
يكى از محبوبترين كارها نزد خداوند عزّ و جلّ شاد كردن مؤمن است: [يعنى] برطرف كردن گرسنگى اش ، يا زدودن اندوهش، يا پرداختن قرضش.
📚 [ الكافي : 2/192/16 .]
🌸🌸🌸🌸🌸
ترویج حجاب با ضربوشتم
ششم شهریور 1363 هواپیمایی ایرانی ربوده شد. مقصد نهایی هواپیماربایان بغداد پایتخت عراق بود. مسافران یکهفته در عراق بودند و علاوه بر بازدید از بخشهایی از شهر بغداد و بازار این شهر به زیارت کربلا نیز برده شدند. در هتلی مستقر بودند و دوربینهای عراقی از آنها فیلم میگرفتند و در تلویزیون عراق پخش میکردند.
در این میانه یکی از صحنههایی که از تلویزیون عراق پخش شد، در یادداشت روزانهی هاشمی رفسنجانی بازتاب پیدا کرد؛ 7شهریور63؛ «امروز مسافران هواپیمای ربودهشده را برای زیارت به کربلا بردهاند. فیلمی که از سیمای عراق پخش کردهاند، خیلی از زنان مسافر را بیحجاب نشان داده است.»
13 شهریور پس از یک هفته چالش و پیگیری، عراق حاضر نشد هواپیما را پس بدهد اما مسافران و خدمهی پرواز با یک پرواز هلندی وارد تهران شدند. این بازگشتها میتواند صحنهی یک استقبال ملی باشد اما به روایت هاشمی در فرودگاه برای مسافران اتفاق عجیبی افتاد؛ «حدود سی نفر از آنها را دادستانی انقلاب [تهران]، برای تحقیق در مورد رفتار آنها در عراق از فرودگاه به زندان اوین برده. به نظر میرسد [دادستانی انقلاب] کار خوبی نکرده، تذکر دادم که آزادشان کنند.»
حدود یک ماه قبل از این اتفاق دادستان عمومی تهران بیانیهی تندی داده بود که متولیان ادارات، مکانهای عمومی، هتلها، تالارهای برگزارکنندهی جشن عروسی باید بانوانی را که «رعایت حجاب و پوشش صحیح اسلامی را نمیکنند»، راه ندهند وگرنه خودشان تحت تعقیب قرار میگیرند.
همین ایام چند روزی تهران شاهد تظاهراتهایی علیه بدحجابی بود که گاه با خشونتهایی عجیب و غریب همراه میشد. ناطق نوری وزیر کشور در سخنانی با وجود انتقاد از بدحجابیها از کارهای انجام گرفته در این تظاهراتها هم انتقاد کرد و گفت: «آیا شما انقلابی هستید؟ قطعا حزبالله مشت به چشم بیحجاب نمیزند. تیغ نمیکشد و نسبتِ زنا به کسی نمیدهد.»(روزنامه اطلاعات، 6مرداد1363)
هاشمی رفسنجانی در خطبههای نمازجمعه با حمله به بدحجابها، از اصل اعتراضها دفاع کرد و گفت: «اگر منتسبین حکومت وظیفهشان را بهخوبی انجام ندهند، مردم خودشان وارد صحنه میشوند.» اما میگفت هنوز لازم نیست مردم برای مقابله با بیحجابی به صحنه بیایند و هر وقت لازم شد از مردم میخواهند که بیایند. هاشمی برخی کارهای خشن را کار حزباللهیها نمیدانست اما به حزباللهیها توصیه میکرد: «شما که به یک آدم بیحجاب فحش میدهید، او هم ممکن است به مقدسات شما فحش دهد.»(روزنامه اطلاعات، 6مرداد1363)
حضور موتورسواران در تظاهراتها چهرهی وحشتناکی به اعتراضها علیه بیحجابی میداد و زنها و بچهها را وحشتزده میکرد؛ وحشتی که با شکستن شیشههای مغازهها چندبرابر میشد.
سوم مرداد هاشمی روایتی از جلسهی سران قوا با حضور امام دارد؛ «شب، مهمان احمدآقا بودیم. آقایان ولایتی، اردبیلی، خامنهای و [میرحسین] موسوی بودند. امام هم در این جلسه شرکت کردند؛ حالشان خوب است. دربارهی تظاهرات حزبالله علیه بیحجابی بحث شد. بعضی فکر میکنند کار خوبی شده است و انجام این تظاهرات تهدیدی برای بیحجابها بوده است.»
با وجود انتقادها از تندرویها، دوباره این تظاهراتها با همین روش در سال64 تکرار شد. اواخر فروردین 64 دوباره تهران صحنهی تظاهرات علیه بیحجابی بود. یادداشت هاشمی در 28 فروردین بسیار خواندنی است: «شب مهمان نخستوزیر بودیم؛ در آنجا دربارهی حرکات موتورسواران حزباللهی در خیابانها و برخورد آنها با افراد بیبندوبار که این روزها اوج گرفته است بحث شد. مقرر شد، بدون اینکه انتقاد تندی از آنها شود، از عملشان جلوگیری شود، زیرا اعلامیهی بیامضایی برای دعوت به تظاهرات علیه جنگ پخش شده و شاید لازم باشد که در روز شنبه نیروهای حزباللهی هم در خیابانها باشند.» آنها در خیابان ماندند و اعتراضهای خشن تا چند روز ادامه یافت. هاشمی، 1 اردیبهشت: «آقای ناطق، تلفنی، مشکل کنترل حزباللهیها را مطرح کرد؛ مخصوصا پس از تایید رئیسجمهور در نمازجمعهی گذشته. قرار شد که با خود آقای خامنهای صحبت شود که مشکل را حل کنند.»
دو روز بعد رئیسجمهور مصاحبه کرد: «این تظاهرات هر چه بود و هرگونه بود و هر چند روزى بود، كافى است و دیگر ادامه پیدا نكند... بعضى اتفاقات كه افتاده از جمله وارد یك مطب شدن یا مثلا داخل یك كافه كه چاى میخوردهاند رفتن، كار حزباللهیها نبوده و كار گروههاى نفوذى است... احساسات مردم را در مقابل بدحجابى و گرایش به فساد و فحشا و منكرات قبول میكنیم و مردم را محق میدانیم، اما آن احساسات و تندروىها را قبول نمىكنیم.»(روزنامهجمهوری، 4ارديبهشت64)
بسیاری از مسایل امروز ریشههای تاریخی دارد و بدونتوجه به آن قابلحل نیست.
(این یادداشت اولین بار ۴ سال قبل منتشر شده است)
https://t.me/jafarshiralinia
آيتالله خمینی و پرستارهای بدحجاب
دغدغههای سیمین
بهمن 58 یک سال از پیروزی انقلاب میگذشت که سکتهی قلبی، رهبر انقلاب را به بیمارستان قلب تهران کشاند. به روایت دکتر عارفی در بخشی که امام بستری شد پرستارها با همان لباسهای فرم پیش از انقلاب کار میکردند. امام او را صدا کرد و گفت پردهها را بکش و فقط خودت کارهای مرا انجام بده و پیشم بیا. به روایت او پرستارها قبول نمیکردند پوشششانرا تغییر دهند یا روسری سر کنند. دکتر عارفی مینویسد: «هیچ قدرتی(وزیر بهداری، نصیحت، خواهش) نتوانست به آنها تفهیم کند که مرجع شیعیان جهان و رهبر کبیر انقلاب اسلامی از وضع لباس شما ناراحت» است.
موضوع حجاب از همان ابتدای پیروزی انقلاب به دغدغهای مهم تبدیل شده بود.
15 اسفند 57، کمتر از یک ماه از پیروزی انقلاب میگذشت و چند روزی از حضور آيتالله خمینی در قم؛ خبرهایی از وضعیت وزارتخانهها به آيتالله دادند و او گفت: «وزارتخانه اسلامى نباید در آن معصیت بشود. در وزارتخانههاى اسلامى نباید زنهاى لخت بیایند؛ زنها بروند اما باحجاب باشند. مانعى ندارد بروند؛ اما کار بکنند، لکن با حجاب شرعى باشند.»(صحیفه امام، ج6، ص 329)
آیتالله اشراقی داماد امام نیز از ضرورت حفظ حجاب گفت و اینکه؛ « قوانین اسلامی موبهمو اجرا گردد.» او یک درخواست از خانمها داشت: «باید طبق نظر مبارک امام حجاب اسلامی در سطح کشور توسط خانمها با اشتیاق اجرا شود.»
17اسفند، روز جهاني زن، تهران برف میبارید و زیر بارش برف تعدادی از زنان و دختران علیه زمزمهی اجباریشدن حجاب راهپیمایی کردند. روزنامهي کیهان در گزارش خود از این راهپیمایی نوشت: «در راهپیمائیهای امروز زنان، تعداد زیادی از دانشآموزان مدارس دخترانه نیز شرکت داشتند. آنها ضمنا علیه کسانی که به زنان بیحجاب در روزهای اخیر حمله کردهاند، شعار میدادند... بحث و گفتوگو درباره حجاب از دیروز در تهران بالا گرفته است و از صبح امروز به دنبال مصاحبه تلفنی رادیو ایران با داماد امام خمینی اوج گرفت.»
بحث حجاب داغ شده بود و البته گاه با حملهي برخی به تجمع اعتراضی زنان، تشنج و درگیری و زد و خورد هم پیش ميآمد. بازار اظهارنظرها نیز داغ بود. سيمین دانشور، داستاننویس مطرح میگفت: «ما هر وقت توانستیم این خانهي ویران را آباد کنیم اقتصادش را سرو سامان دهیم کشاورزیش را به جايی برسانیم حکومت عدل و آزادی را برقرار سازیم هر وقت تمامی مردم این سرزمین سیر و پوشیده و دارای سقفی امن بر بالای سرشان شدند و از آموزش و پرورش و بهداشت همگانی بهرهمند گردیدند میتوانیم به سراغ مسائل فرعی و فقهی برویم میتوانیم سر فرصت و با خیال آسوده و در خانهای از پایبست محکم بنشینیم و به سر و وضع زنان بپردازیم.»
زنان معترض از حمله به تجمعات و توهین برخی به آنها در خیابانها عصبانیتر میشدند که برخی اظهارنظرها از عصبانیتشان کاست. امام هم گفت که کسی حق حمله به زنان معترض را ندارد. سخنگوی دولت موقت گفت بحث اجباری شدن حجاب مطرح نیست و تنها؛ «نمایشگری و عریانی و جلفی مساله دیگری است که مسلماً در ایران بعد از انقلاب اسلامی و در دولت اسلامی نمیتواند جواز و پذیرش داشته باشد.»
دادستان تهران هم اعلام کرد: «هر کس در اماکن عمومی یا معابر به هر عنوان و بهانه اعم از نحوهی لباس پوشیدن و غیره متعرض یا مزاحم بانوان بشود یا با الفاظ و حرکات مخالف شئون به حیثیت آنان توهین کند طبق ماده2 و ماده 4 قانون مجازات عمومی مجازات میشود.»
سخنان آیتالله طالقانی که از شخصیتهای مطرح انقلاب بود نیز تاثیر زیادی در آرامش ماجرا داشت. آیتالله گفت که حجاب ساخته فقها نیست و نص صریح قرآن است اما تاکید کرد: «هیچ اجباری در کار نیست مسئله چادر مطرح نیست، مسئله حجاب یکی از مظاهر این حرکت انقلابی است. حضرت آیتالله خمینی نیز اجبار و اکراهی به شکل اکراه بیان نکردهاند.... هو و جنجال راه نیاندازند و همانطور که بارها گفتیم همه حقوق حقه زنان در اسلام و در محیط جمهوری اسلامی محفوظ خواهد ماند. و از آنها خواهش میکنیم که با لباس ساده با وقار، روسری هم روی سرشان بیاندازد به جائی بر نمیخورد.... اجباری حتی برای زنهای مسلمان هم نیست.»
مسالهي حجاب موقتا به حاشیه رفت اما مدتی بعد دوباره به مسالهای داغ بدل شد.
ادامه دارد...
- سخنان دكتر سيد حسن عارفي به نقل از كتاب «طبيب دلها» منتشرشده توسط موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی است.
https://t.me/jafarshiralinia
🔻هاشمی رفسنجانی؛
اردوگاه کار اجباری برای زنان بدحجاب!!!
🔹هاشمی، خطبه های نماز جمعه تهران،
۱۲اردبیهشت ۶۵ :
ما الآن افرادی را میبینیم و هرقدر نصیحت میکنیم هنوز یک مقاومتهای منفی هست و خانمهایی متأسفانه پس از ۷سال از انقلاب هنوز به این راضیاند که مقداری از مویشان بیرون باشد؛ تابهحال با اینطور افراد خیلی با نصیحت برخورد کردهایم فکر میکنم که پس از ۷سال تحملمان هم تمام بشود، حزبالله چند بار طغیان کردند و دیدید که در خیابانها ریختند، به آنها وعده دادیم که اینها خودشان آدم میشوند، مثل اینکه اینها یک مقدار احتیاج به خشونت دارند.
🔸شورایعالی قضایی پیش نویس لایحهای را تهیه کرده و ما قبلا به حزب الله وعده داده بودیم که عمل میکنیم، این لایحه در نظر گرفته است که اردوگاههایی در مناطقی در نظر بگیرند برای بازسازی خانمها و آقایانی که دچار مرحلهای از فساد اخلاقی هستند؛ تعیین هم میکنند ۳ماه، ۲ ماه، ۵ماه، یک سال، ۲هفته آنجا بماند درس بخوانند و کار هم بکنند. خرجشان را هم باید خودشان در آنجا بدهند، اینها نوعا از قشر مرفه هستند و با پولهایی که یا شوهرشان دزدیده یا خودشان اینجوری بار آمده اند.
😶😑😐
افراط و تفریط ؛
سیر تاریخی نظرات هاشمی رفسنجانی دربارهی کیفیت مواجهه با #حجاب در جامعه ی ایران؛
از فرستادن زنان بدحجاب به اردوگاه کار اجباری
تا پوشیدن کت و دامن با شئونات اسلامی.
از تندروی تا کندروی...
از سرکوب تا وادادگی...
پایگاه خبری تحلیلی انصاف نیوز
http://www.ensafnews.com/167285/%D8%B3%DB%8C%D8%B1-%D8%AA%D8%A7%D8%B1%DB%8C%D8%AE%DB%8C-%D9%86%D8%B8%D8%B1%D8%A7%D8%AA-%D9%87%D8%A7%D8%B4%D9%85%DB%8C-%D8%B1%D9%81%D8%B3%D9%86%D8%AC%D8%A7%D9%86%DB%8C-%D8%AF%D8%B1%D8%A8%D8%A7%D8%B1/
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سیده زهره لاجوردی، عضو کمیسیون فرهنگی مجلس:
بعد از گذشت ماهها، از ۳۲ دستگاه متولی اجرای قانون عفاف و حجاب فقط ۵ دستگاه گزارش عملکرد خود را به مجلس ارسال کردند.
#حجاب
#هویت_اسلامی_را_به_ایران_برگردانیم
اعتراض (2).MP3
3.01M
⭕ من اینهارو میشناسم
🔸اینکه بسیاری از اوقات اگر داد نزنیم، آقایان می خوابند را با گوشت و پوست خود بسیاری از ما درک می کنیم و می فهمیم یعنی چی! این دولت آن دولت هم ندارد. اگر حزب الله به خواب برود سرنوشتی تلخ و محتوم در انتظار است.
#استاد_رحیم_پور_ازغدی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎙عباس عبدی
🔹تحلیل حوادث اخیر
✅ پیام ۹۶ دریافت شده بود شاید این اتفاقات نمی افتاد ...
کنترل اجتماعی دندان فاسدی است که باید کشیده شود ...