#برنامه_سخنرانی
🔰 مدیریت حوزه علمیه استان تهران برگزار می کند:
❇️ بزرگداشت چهلمین روز ارتحال #فقیه_مجاهد علامه مصباح یزدی رضوان الله علیه
با سخنرانی:
🔸آیت الله #علی_اکبر_رشاد
🕒 دوشنبه 27 بهمن 1399 ساعت 15
🔻 حضور مجازی از طریق لینک زیر:
🌐 howzehtehran.com/Files/live
🆔 @Rashad_ir
مصباح اندیشه و سیاست دینی
✅نقدِ نوشته دکتر کدیور درباره آیتالله مصباح. اثر دکتر علیرضا جوادزاده. استادیار مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)
بعد از ارتحال آیتالله مصباحیزدی(ره)، در کنار انتشار موجی از پیامها و یادداشتهای تسلیت، و برگزاری مراسمهای متعدد بزرگداشت، برخی نوشتهها و گفتارهای انتقادی درباره ایشان نیز منتشر شد. از جمله مطالب انتقادی، نوشته دکتر محسن کدیور در تاریخ 15 دی تحت عنوان «مصباح خشونت و استبداد دینی» است. مقاله کوتاه ایشان در دو بخش اصلی «من و مصباح» (در 3 بند) و «مختصات مصباح سیاسی» (در 4 بند) تنظیم شده است. نوشتار حاضر، به بررسی نوشته وی میپردازد.
👇👇👇
http://farhikhtegandaily.com/news/50708/
http://farhikhtegandaily.com/newspaper/3239/15/
💠اسرار پیدا
کانال جریانشناسی و تاریخ معاصر:
💠 @asrar_p
🔳 قالَ علی بن محمد (علیه السلام):
إنَّ اللهَ جَعَلَ اَلدُّنیا دارَ بَلوی وَ الآخِرَةَ دارَ عُقبی وَ جَعَلَ بَلوَی الدُّنیا لِثَوابِ الآخِرَةِ سَبَباً، وَثَوابَ الآخِرَةِ مِن بَلوَی الدُّنیا عِوَضاً.
[اعلام الدین، ص ۵۱۲]
🏴امام هادی(ع) فرمودند:
خداوند دنیا را محل حوادث ناگوار و مشکلات ( و گذرا) و آخرت را خانه ابدی قرار داده است و بلای دنیا را وسیله به دست آوردن ثواب آخرت و پاداش آخرت را عوض و در مقابل بلاها و سختی های دنیا قرار داده است.
🔰 با ارزشترین ثروت
🔹یکی از اصحاب #امام_هادی (علیهالسلام) آمد و از فقر گله کرد و درخواست کرد که برای نجاتش از فقر به او کمکی بکنند. حضرت فرمودند: تو خیلی ثروت داری چطور ادعای فقر میکنی؟ عرض کرد: آقا من چه قدر مقروضم، گرفتارم، چه ثروتی؟! من از خودم ثروتی سراغ ندارم.حضرت فرمودند: حاضری محبت ما را بدهی و همه ثروت عالم را به تو بدهند؟ قسم خورد که هرگز راضی نیستم. حضرت فرمودند: پس تو ثروتی داری که از همه ثروتهای عالم ارزشش بیشتر است؛ پس چگونه ادعای فقر میکنی؟!
۱۳۹۲/۱۲/۱۲
🏴 @mesbahieh
#یادداشت
♦️حامی یا مخالف علوم اجتماعی...؟!
✏️سید حسین شرف الدین
🔹استاد مصباح یزدی (ره)، به حق از معدود استوانههای سترگ حوزه معارف اسلامی در دوره معاصراست که برغم اقتضائات معمول رشتهها و گرایشهای تخصصی خود(فلسفه، کلام، عرفان، فقه، تفسیر،اخلاق) و مشرب و مرام غالب فرهیختگان حوزوی، بیشترین اهتمام را به اندیشهورزی، نظامسازی، شاگردپروری، جریانسازی و گفتمانسازی در حوزههای مختلف فرهنگی اجتماعی همسو با نیازها و ضرورتهای ناشی از انقلاب اسلامی مبذول داشته است.
🔸ممکن است برخی بخاطر دیدگاه معروف ایشان در نقد اصالت جامعه، تصور کنند که علوم اجتماعی و فرهنگی در دستگاه فکری و فعالیتهای ایشان جایی نداشته است. در این جا به برخی از اقدامات ایشان در حوزه علوم اجتماعی اشاره میکنیم:
1.طرح مباحث فرهنگی اجتماعی نوپدید در ضمن کلاسهای معارف قرآن(در موسسه درراه حق)؛
2. نقد درونگفتمانی اندیشههای اجتماعی متفکرانی همچون علامه طباطبایی وشهید مطهری (ره)؛
3. نقد برونگفتمانی برخی اندیشههای جامعهشناختی در مناظرات علمی با برخی اساتید جامعهشناسی در دفتر همکاری حوزه و دانشگاه در مراحل آغازین تشکیل(دهه ۶۰)؛
4. راهاندازی رشتههای متعدد علوم اجتماعی(جامعهشناسی، علوم سیاسی، تاریخ، مدیریت، اقتصاد، تعلیم و تربیت، حقوق) در بنیاد فرهنگی باقرالعلوم(ع) و موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره)؛
5. طرح مواضع اجتماعی اسلام در تریبونهای عمومی مثل سخنرانیهای قبل از خطبههای نماز جمعه تهران و صدها جلسه و محفل دیگر؛
6. کنشگری اجتماعی فعال بویژه در نقد قاطع جریانات فکری فرهنگی انحرافی و مواضع ناهمسو با اصول بنیادین اسلام و انقلاب اسلامی؛
7. تعامل وثیق با نیروهای بسیجی فعال و موثر در ردهها و عرصههای مختلف؛
8. تالیف آثاری گرانسنگ در حوزههای فرهنگی اجتماعی؛
9. تربیت صدها نیروی انسانی در رشتههای متعددعلوم اجتماعی، در مقاطع مختلف تحصیلی؛
10. بسترسازی جهت اسلامیسازی این علوم یا نقد مبانی آنها بر پایه جهانبینی و حکمت اسلامی؛
11. تولید و نشر مستمرکتابها، پایان نامهها، مقالات و پژوهشهای متعدد در این حوزهها به همت تربیتیافتگان مکتب ایشان(اساتید و دانشپژوهان موسسه امام خمینی (ره))؛
12. عضویت چند ساله در شورای عالی انقلاب فرهنگی.
🔹شرح این مطلب در شماره 20 مجله دیدبان اندیشه👇
https://eitaa.com/fekrat_net/2991
📌آدرس کانال؛
🆔 @sharafoddin_ir
اقدامات عملی علامه مصباح در توسعه پژوهشهای اخلاقی.mp3
31.13M
🎤احمدحسین شریفی
🔴نشست علمی اندیشههای اخلاقی علامه مصباح یزدی
🔶موضوع: تشریح اقدامات عملی علامه مصباح در تأسیس رشتههای علمی اخلاق اسلامی (در سه مقطع کارشناسی، ارشد و دکتری) و رشته فلسفه اخلاق و همچنین تأسیس مراکز آموزشی و حوزه علمیه رشد به هدف تربیت مجتهدان اخلاق
🔶محل برگزاری: دانشگاه معارف اسلامی
🔷زمان: ۲۶ / ۱۱/ ۱۳۹۹
#علامه_مصباح
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
🔴درسهایی که از علامه مصباح باید آموخت
🔶درس سی و چهارم: حکیم دوّار
🖊احمدحسین شریفی
🔶برخی در توصیف فیلسوفان و دانشمندان چنین گفتهاند که
هر آن کو ز دانش برد توشه ای
جهانی است بنشسته در گوشه ای
🔶البته این شعر، بیان منظوم ناقص و نارسایی از حقیقتی است که در توصیف «حکمت» گفته شده است: صیرورة الانسان عالما عقلیا مضاهیا للعالم العینی. اما اگر معنای حقیقی چنین جملاتی را در نظر بگیریم، آیتالله مصباح دانشمند و فیلسوفِ به این معنا نبود. او جهانی جاری و روان از معرفت و علم و حکمت و اخلاق و عرفان بود. او همواره در کار تربیت و تعلیم دیگران بود.
🔶او در طول سی سال گذشته به حدود ۳۰ کشور جهان مسافرت کرد و در مجامع علمی و آکادمیک به تشریح و تبیین اندیشههای اسلامی و بنیانهای فکری جمهوری اسلامی پرداخت.
🔶علامه مصباح در طول سی سال اخیر به بیش از ۸۰ شهر بزرگ و کوچک کشور مسافرت کرد و برای مخاطبان شیفته و تشنه شنیدن حقایق اسلامی در حوزههای اخلاق و سیاست و حقوق و مردمسالاری دینی و دفاع از بنیانهای فکر دینی به سخنرانی پرداخت.
🔶او در سی سال اخیر بیش از ۶۰۰۰ (شش هزار) سخنرانی برای سطوح مختلف مردم داشتهاند. یعنی به طور میانگین سالی ۲۰۰ سخنرانی!
🔶زمانی خدمت ایشان رسیدم و گفتم برای سخنرانی و نشستهای علمی مختلفی به دانشگاههای دور و نزدیک کشور دعوت میشوم و تا به حال انجام وظیفه کردهام اما اکنون شک دارم که آیا چنین کاری با این وسعت وظیفه هست یا خیر؟ ایشان فرمودند تردیدی در درستی این مسیر نداشته باشید و با قدرت و قوت تا حد توان این دعوتها را پاسخ مثبت دهید. سپس برای آنکه اهمیت این کار را در سطح عقل اینجهانی من، نشان دهند، فرمودند غربیانی که برای همه برنامههایشان محاسبه سود و زیان میکنند، وقتی برای یک سخنرانی ۲۰ دقیقهای به همایشی علمی در کشوری دیگر دعوت میشوند با رغبت و میل اجابت میکنند و مطمئن باشید اگر آنان سودی در این کار نمیدیدند، چنین نمیکردند.
روحش شاد و راهش پر رهرو باد
#علامه_مصباح
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
رفتن انسان به سوی خدا، رفتن انسان به سوی "خود" است، رفتن انسان از "خودِ" ناقصتر به "خودِ" کاملتر است.
(انسان کامل)
@motahari_nab