قال الامام ابوجعفر محمدبن علی الباقر علیهالسلام:
خُذُوا الکلِمَةَ الطَّیبَةَ مِمَّن قالَها
و إن لَم یعمَل بِها؛
سخن طیب و پاکیزه را از هر که گفت بگیرید،
اگر چه او خود، بدان عمل نکند.
🏷تحف العقول، ص۳۹۱.
#حدیث_زندگی ۱۰۰
🌸🌸🌸🌸🌸
مصباحیه ...
قال الامام ابوجعفر محمدبن علی الباقر علیهالسلام: خُذُوا الکلِمَةَ الطَّیبَةَ مِمَّن قالَها و إن لَ
بحمدلله ۱۰۰ حدیث در این کانال بارگزاری شد،
انشاءالله تا ۱۰۰۰ حدیث( ۲.۵ سال دیگه)
و ۱۰.۰۰۰ حدیث( ۲۷ سال دیگه) پیش میرویم...
در عین حال، اساس و محور، عمل کردن به این احادیث است که یگانه راه سعادت ابدی ماست و علم مقدمه ی این است..
🌸🌸🌸🌸🌸
حاجی احرام دگر بند ببین یار کجاست...
کعبه یک سنگ نشان است که ره گم نکنی...
#شعر_عشق ۱۰
🌸🌸🌸🌸🌸
إلهی،
از پای تا فرقم، در نور تو غرقم.
«یا نورَ السموات و الأرض، أنعَمْتَ فَزِدْ!»
#الهی_نامه ۷
#عارف_کبیر_علامه_حسن_زاده_آملی
🌸🌸🌸🌸🌸
🔰 فلسفه قربانی
آیت الله مصباح :
🔸️از آيات كريمه قرآن استفاده می شود كه از ديرباز مردم به عنوان عبادتى براى تقرب به خداى متعال قربانى مى كردند. اولين قربانى كه در قرآن ذكر شده قربانى پسران آدم، هابيل و قابيل است.
🔹️نكته اين كه قربانى كردن يك عبادت در پيشگاه الهى تلقى مى شود اين است كه وقتى انسان مى داند همه چيز در اين عالم از خداست و آنچه ما استفاده مى كنيم با اذن اوست، جا دارد كه موقع استفاده از هر نعمتى به ياد او باشیم و براى او استفاده كنيم ولى عملاً طورى است كه انسان در مقام استفاده از نعمتهاى خدا از ياد خدا غافل مى شود.
🔸️اين است كه گاهى بعضى از نعمتها را خودش استفاده نمى كند و در معرض تقديم كردن به پيشگاه الهى قرار مى دهد تا نشانه اين باشد كه ما به بندگى تو اعتراف داريم و همه چيز را از تو مى دانيم و براى تقرب به تو از بعضى از نعمتهايى كه دادى صرف نظر مى كنيم. اين در واقع فلسفه قربانى كردن است.
۱۳۸۵/۱۰/۰۸
بنده در مقابل خدا باید اینگونه باشد
آیت الله مصباح :
🔸️ما باید به آن سرزمینی که ابراهیم بی چون و چرا به تکلیف خدا عمل کرد برویم، تا بویی از روح عبودیت او به مشام ما هم بخورد، بفهمیم که بنده در مقابل خدا باید اینگونه باشد.
۱۳۸۹/۰۶/۱۶
#عید_قربان
🌸🌸🌸🌸🌸
حج، مسیر سریع تقرب
آیت الله مصباح :
🔸️یاد حج و انجام این مراسم بینظیر در انسان شور و شوق و توجه بیشتری به وجود میآورد و زمینهای برای حرکت سریعتر، رشد و تقرب فراهم میکند.
۱۳۹۶/۰۵/۱۵
حج، نمایانگر ابّهت اسلام
🔸️اگر حج تشریع نشده بود و مسلمانها موظف نبودند که هر سال چنین اجتماع باشکوهی را در آنجا تشکیل دهند، ابهت اسلام برای جهانیان نمایان نمیشد.
🔸️در چنین مراسمی، عظمت اسلام و جامعه اسلامی به نمایش گذاشته میشود و قطعاً دیدن این مناظر باشکوه توسط غیر مسلمانها و حتی نقل و توصیف این مراسم، آنها را تحت تأثیر قرار میدهد.
🔸️[دیدن این مناظر با شکوه حج،] این سؤال را برای [غیر مسلمانان] ایجاد میکند: «این چه جاذبهای است که [باعث شده] مردم، اینچنین، در سرزمینی با آب و هوای نامناسب و بدون شرایط خوشگذرانی جمع گردند؟!»
۱۳۸۹/۰۶/۱۶
#حج
🌸🌸🌸🌸🌸
هدایت شده از مصباحیه ...
✅ چند دقیقه برای تفکّر ؛
سخنرانی دانشمند بزرگ،
استاد حسن رحیم پور ازغدی.
جمعه ها. حدود ساعت ۱ .
رادیو معارف.
🌺🌺🌺🌺🌺
جمعه ها. حدود ساعت ۳ .
شبکه ۴ سیما.
🌸🌸🌸🌸🌸
هدایت شده از مصباحیه ...
💯 صد مرتبه سورهٔ قدر
🌿 هزار نسیم رحمت در عصر جمعه
▪️امام کاظم علیهالسلام:
إِنَّ لِلَّهِ يَوْمَ الْجُمُعَةِ أَلْفَ نَفْخَةٍ مِنْ رَحْمَتِهِ يُعْطِي كُلَّ عَبْدٍ مِنْهَا مَا يَشَاءُ فَمَنْ قَرَأَ إِنَّا أَنْزَلْناهُ فِي لَيْلَةِ الْقَدْرِ بَعْدَ الْعَصْرِ يَوْمَ الْجُمُعَةِ مِائَةَ مَرَّةٍ وَهَبَ اللَّهُ لَهُ تِلْكَ الْأَلْفَ وَ مِثْلَهَا.
خداوند متعال در روز جمعه هزار نفحه و نسیم رحمت دارد كه به هر بندهای هر مقدار از آن را بخواهد میدهد. هر كه در عصر روز جمعه، 100 مرتبه *سورهٔ قدر* را بخواند خداوند آن هزار نفحهٔ رحمت و مانند آن را به او بخشد.
📚 الأمالی الصدوق، ص۶۰۶
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
مرحوم آيةاللـه حاج ميرزا جواد آقا ملكى تبريزى قدّسسرّهالعزيز دربارهٔ اين ذكر شريف در كتاب أسرارالصّلوة مطلب ارزشمندى را از استاد خود عارف بىبديل مرحوم حاج ملّاحسينقلى همدانى قدّساللـهنفسه نقل مىفرمايند:
«من از برخى از مشايخ بزرگوارم كه حكيمى عارف و معلّمى حاذق و طبيبى كامل مانند او نديدهام، پرسيدم: كداميک از أعمال جوارحى را تجربه نمودهايد كه در قلب انسان تأثير بگذارد؟ فرمود: سجدهاى طولانى در هر روز كه آن را يکساعت يا سهربعساعت ادامه دهد و در آن اين ذكر را بگويد: لا إلَـٰهَ إلّا أَنتَ سُبْحَـٰنَكَ إِنِّى كُنتُ مِنَ الظَّالِمِينَ، درحاليكه نفس خود را در زندان طبيعت گرفتار و به قيود و زنجيرهاى أخلاق رذيله بسته ببيند، و خداوند متعال را تنزيه نموده و عرض كند كه اين بدیها و نواقص را تو بر من وارد نساختى و به من ظلمى ننمودى بلكه من بر خودم ظلم كردم و نفسم را در اين مهلكهٔ عظيم افكندم. و ديگر صدمرتبه خواندن سورهٔ قدر در شب جمعه، و ديگر صدمرتبه خواندن اين سورهٔ مباركه در عصر روز جمعه. شيخ ما قدّسسرّه فرمود: هيچ عملى از أعمال مستحبّه را نيافتم كه به ميزان اين سه عمل تأثير داشته باشد.»
📍اطلاعات بیشتر:👇
eitaa.com/allame_tehrani/925
https://rahtousheh.ir/3315-2/
eitaa.com/salehy/2837
allame_tehrani