✳️ دیدار شورای علمی گروه علوم سیاسی مؤسسه با آیتالله رجبی (قسمت اول)
🔷 اهم سخنان حضرت آیتالله رجبی:
🔸 جناب آقای دکتر منوچهر محمدی (مدیر گروه علوم سیاسی مؤسسه امام خمینیره) از یاران مؤسسه و فردی مفید و تأثیرگذار بوده و از شخصیتهایی است که همواره در مسیر ولایت حرکت کردهاند.
🔸 گروه علوم سیاسی از گروههای فعال و بانشاط مؤسسه بوده و خدمات شایانی انجام داده که از تلاشهای همه اعضاء محترم گروه تشکر و قدردانی میکنم.
🔸 با توجه به آیه 62 سوره مبارکه انفال که فرمود «فَإِنَّ حَسبَكَ اللَّهُ هُوَ الَّذي أَيَّدَكَ بِنَصرِهِ وَ بِالمُؤمِنينَ»، خداوند نصرت مؤمنین را در کنار نصرت خود یاد میکند، بنابراین برای پیشرفت در هر کاری باید کمک مؤمنین هم ضمیمه شود.
🔸 علوم سیاسی از جهت موضوع یک بحث استراتژیک و مهم است.
🔸 باید هر گروهی به تناسب موقعیت خود، کارهایی که حضرت علامه مصباح (ره) انجام میدادند را بر عهده بگیرند و گروه علوم سیاسی هم باید در راستای بصیرتافزایی تلاش نماید.
🔸 عمده خدمات حضرت علامه مصباح(ره) نوآوری بود به طوری که ایشان راههای نرفته را رفتند و ما نیز باید از تجربه 50 ساله ایشان در مسیر پیشرفت استفاده نماییم.
✳️ دیدار شورای علمی گروه علوم سیاسی مؤسسه با آیتالله رجبی (قسمت دوم)
🔷 اهم سخنان حضرت آیتالله رجبی:
🔸 حضرت علامه مصباح (ره) بر مباحثی مانند رصد شبهات، تلاش در شکوفایی استعدادها و پیشرفت بانوان، ترویج محصولات مؤسسه علاوه بر آموزش و پژوهش و همچنین فعالیت در حوزه بینالملل تأکید داشتند که باید در این مسیر گام برداشته شود.
🔸 گاهی مشاهده شده است که مجموعهای با اهدافی خوب تشکیل شدهاند اما متأسفانه در مسیر پیشرفت به انحراف کشیده شدهاند، بنابراین ما باید مراقب باشیم که از مسیر صحیح خارج نشویم.
🔷 آقای دکتر منوچهر محمدی نیز بر تقویت گروه علوم سیاسی و گسترش فکر و نظر مؤسسه امام خمینی(ره) برای غیر طلاب و تلاش در حوزه بینالملل تأکید کردند.
ostad-bagherzadeh.mp3
11.97M
#بشنوید
📷 صوت کرسی ترویجی 132 با موضوع مبانی حقوق بشر در اسلام از منظر آيتالله مصباح يزدي(ره)
🔸 سخنان جناب حجت الاسلام و المسلمین آقای دکتر محمدرضا باقرزاده اول
🗓 زمان برگزاری: 1399/12/11
ostad-hoseini.mp3
4.07M
#بشنوید
📷 صوت کرسی ترویجی 132 با موضوع مبانی حقوق بشر در اسلام از منظر آيتالله مصباح يزدي(ره)
🔸 سخنان جناب حجت الاسلام و المسلمین آقای دکتر سید ابراهیم حسینی
🗓 زمان برگزاری: 1399/12/11
✳️ معاونت پژوهش با همکاری معاونتهای علمی و فرهنگی دانشگاه بینالمللی المصطفی (ص) کابل و با همت جمعی از دانشپژوهان افغانستانی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) برگزار میکند
✳️ همایش علمی معرفی و تجلیل از شخصیت حضرت علامه آیتالله مصباح یزدی(ره)
🎤 سخنرانان:
🔹 جناب آقای دکتر سید عبدالحمید ثابت
🔹 جناب آقای دکتر محمدآصف حکمت
🔹 جناب آقای دکتر عزتالله احمدی
🔹 جناب استاد آقای محمدعزیز بختیاری
🗓 سهشنبه 1399/12/19 ⏰ 12 - 9
🏢 مکان: دانشگاه بینالمللی المصطفی (ص) کابل افغانستان
🔰 پیام رهبر انقلاب به کنگره ملی
۱۷.۰۰۰ زن شهید، آزاده و جانباز ...🌹🌹🌹
📄 حضرت آیتالله خامنهای در پیامی به کنگره ملی «لشکر فرشتگان تاریخساز» ویژه تجلیل از زنان شهید، جانباز و آزاده، این زنان مجاهد، شجاع و فداکار را از برترین قلههای افتخارات انقلاب اسلامی خواندند.
🔻متن پیام رهبر انقلاب اسلامی که صبح امروز حجتالاسلام والمسلمین شکری نماینده ولیفقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران آن را در محل همایش قرائت کرد، به این شرح است:
بسم الله الرّحمن الرّحیم
شهیدان و جانبازان و آزادگان زن، نمایشگرانِ یکی از برترین قلّههای افتخارات انقلاب اسلامی و جمهوری اسلامیاند. قدرت ایمان، راه مجاهدتهای بزرگ را به روی زنان ایرانی گشود و صحنههای شگفتانگیز و کمنظیری از حضور شجاعانه و فداکارانه و مبتکرانهی آنان در میدانهای دشوار پدید آورد. از تظاهرات شورانگیز روزهای انقلاب تا دوران فراموشنشدنی دفاع مقدّس، و از قهرمانی در صفوف نبرد تا دل بریدن از فرزند و همسر و فرستادن آنان به پیشباز خطر و تا خدمات پشت جبهه، و از حضور در جبههی علم و تحقیق و فنّاوری و درخشندگی در وادی ادبیّات و هنر، تا هنرنمایی در عرصههای اجتماعی و سیاسی و مدیریّتها، و سرانجام فداکاری در میدان سلامت و خدمت به بیماران در آزمون پُرخطر اخیر، همه و همه نشانههای اعتلای معنوی زنِ ایرانی است که به برکت نظام اسلامی و درسها و ارزشگذاریهای اسلام پدید آمده است.
بیشک زنان شهید و جانباز و آزاده -که تعداد آنان را هفده هزار دانستهاند- در قلّهی این افتخاراتند. زن ایرانی توانست بهرغم فرهنگ فساد و انحطاط غربیِ تحمیلشده بر بسیاری از زنان در دوران نحس پهلوی، خود را به شرافت و طهارت مطلوب اسلام نزدیک کند و این افتخاری بزرگ است؛ و الحمد لله ربّ العالمین.
سیّدعلی خامنهای
۱۸ اسفند ۱۳۹۹
✅ گزارش تصويري از آئین #افتتاحیه سلسله نشستهای معرفی اندیشههای آیتالله مصباح یزدی(ره)
🗓 چهارشنبه ٢٠ اسفندماه
🎙 #کرسی_علمی_ترویجی137
✳️ گروه حقوق مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) با همکاری دبیرخانه کرسیها برگزار میکند
✅ موضوع: فلسفه جهاد ابتدایی از دیدگاه علامه مصباح یزدی(ره)
👤 ارائهکننده: حجت الاسلام و المسلمین آقای دکتر سید ابراهیم حسینی
👤 ناقد: حجت الاسلام و المسلمین آقای دکتر محمدرضا باقرزاده اول
👤 مدیر کرسی: حجت الاسلام و المسلمین آقای دکتر میثم نعمتی
🗓 دوشنبه 25 اسفندماه ۹۹ ⏰ 19
🏢 مکان جهت شرکت حضوری با رعایت پروتکلهای بهداشتی:
قم، بلوار جمهوری، مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)، طبقه پنجم، سالن اندیشه
🌐 درگاه مجازی شرکت در کرسی علمی👇👇👇
🔸 میهمانان محترم:
iki.ac.ir/su/?u=1
بلغ العلی بکماله
کشف الدجی بجماله
حسنت جمیع خصاله
صلوا علیه و آله
به سبب کمالش به بلندی رسید،
با روی نکوی خود تیرگیها را برطرف ساخت،
همهی روشهایش نکوست،
بر او و خویشانش درود باد.
مذهب جعفری و ایده ی احمد دارم
لله الحمد که این دولت سرمد آمد
من زخود هیچ ندارم که بر آن فخر کنم
هر چه دارم از آل محمد دارم.
❤️عید بزرگ مبعث مبارک❤️
🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸
✔کلامی از آیت الله مصباح؛
توکل بر خدا
▪️علی بن سوید میگوید: از #امام_موسی_کاظم (علیه السلام) درباره آیه «وَ مَنْ یَتَوَكَّلْ عَلَى اللَّهِ فَهُوَ حَسْبُهُ» (هر کسی بر خدا توکل کند پس او برایش کافی است) پرسیدم،حضرت فرمودند: توکل درجاتی دارد. از آن درجات این است که در همه امورت بر خدا توکل کنی.
▫️توکل همانند بسیاری از مفاهیم دیگر مفهومی تشکیکی و دارای مراتب است که از پایینترین مراتب آن شروع میشود و تا بالاترین مراتب ادامه مییابد که مخصوص اولیای خداست.
▪️از درجات عالی توکل این است که در همه امورت بر خدا توکل کنی، انسان در نفس کشیدن، غذا خوردن، حرف زدن، مطالعهکردن، تدریس کردن، و خلاصه در همه چیز به خدا توجه داشته باشد. اوست که باید قدرت و اراده به انسان بدهد تا بتواند کاری را درست انجام دهد. انسانی که به این مقام میرسد دیگر نسبت به آینده نه خوفی خواهد داشت و نه حزنی.
۱۳۹۲/۰۱/۲۱
🏴 @mesbahyieh
🔰کلامی از آیت الله مصباح؛
دلیل وجوب بعثت
🔸️خداوند متعال دارای صفات اعلیٰ ست و آفرینش را نیز بر اساس صفتهاى ذاتى خودش آفرید، پس حكمت الهى اقتضاء میكند این آفرینش به بهترین وجه باشد.
🔹️در میان مجموعه آفرینشى كه میل به بىنهایت دارد خداوند فرمود: «إِنِّی جاعِلٌ فِی الْأَرْضِ خَلِیفَةً»؛ این انسان باید موجودى باشد كه با اختیار خودش سرنوشتش را بسازد و باید بداند كجا مىرود، باید نسبت به راهی که میرود، رفتاری که میکند و نتایجش آگاه باشد.
🔸️ یک بخش این مسائل با عقل فهمیده میشود ولى غالباً آن چه با عقل میفهمیم یک چیزهاى كلی است، یک خلاء معرفتی کماکان وجود دارد، این كمبودى كه از لحاظ معرفت انسان دارد ایجاب میكند از راه دیگرى، با یک تعلیم الهى دیگرى این خلاء پر بشود تا آدم بفهمد كدام راه خوب است و راه ها به كجا منتهى مى شوند.
🔹️اولین وظیفه انبیاء یا دلیل وجوب #بعثت انبیاء این است كه آنچه را بشر خودش نمیتوانست بفهمد به او بفهمانند «وَ یُعَلِّمُكُمْ ما لَمْ تَكُونُوا تَعْلَمُونَ»
🔸️ وظیفه دوم این بود كه آن چیزهایى را كه عقل میفهمد اما بشر از آن غافل است یا عقول عموم مردم به آن نمیرسد به مردم بگویند
🔹️و سوم اینكه راه و رفتارهایى را كه انسان را به سعادت میرساند به مردم بگویند و راهنما باشند.
🔸️ و سرّ همه اینها اگر بخواهیم خلاصه كنیم این است که خدا پیغمبران را فرستاد تا معارف را به مردم بفهماند تا نگویند عقلمان نميرسید یا غافل بودیم. در یک كلمه حجت را براى خدا بر مردم تمام كنند
۱۳۹۴/۱۲/۱۷
💻 @mesbahyieh
🚩 خلاصه مطلب| شب و روز مبعث ؛ قله ماه رجب و از شبهای قدر
▫️شب ۲۷ رجب از لیالی قدر است.
▫️نکته بسیار جالب و عجیب درباره شب و روز مبعث حضرت رسول اکرم(ص)، آنست که این شب و روز تعلق ویژه به امیرالمومنین علی(ع) دارد.
▫️عجیب تر آنکه اهل معنا مانند مرحوم میرزا جوادآقا ملکی تبریزی در المراقبات و جناب سید در اقبال الاعمال و شیخ عباس در مفاتیح می فرمایند که توصیه شده در این شب به حرم حضرت امیر(ع) مشرف شوید و شفای بیماران خود را از مولا بگیرید.
▫️شب مبعث؛ شب تجلی اعظم!
با تأمل در ادعیه وارده در شب مبعث، میتوان به گوشه ای از عظمت این شب پی برد.
▫️ جناب شیخ عباس قمی در مفاتیح ذیل اعمال این شب این دعا را آورده که:
«اللَّهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ بِالتَّجَلِّي الْأَعْظَمِ فِي هَذِهِ اللَّيْلَةِ مِنَ الشَّهْرِ الْمُعَظَّمِ وَ الْمُرْسَلِ الْمُكَرَّمِ...»
ملاحظه میکنید که صحبت از «تجلی اعظم» است؛ که خدایا من تو را به تجلی اعظم این شب قسم می دهم. اما این معنا صرفا اشاره وار و در هاله ای از ابهام در دعا ذکر شده.
▫️برای فهم معنای تجلی اعظم به فراز دیگری از دعا مراجعه میکنیم که میفرماید:
«اللَّهُمَّ وَ هَذَا رَجَبٌ الْمُكَرَّمُ الَّذِي أَكْرَمْتَنَا بِهِ أَوَّلُ أَشْهُرِ الْحُرُمِ أَكْرَمْتَنَا بِهِ مِنْ بَيْنِ الْأُمَمِ فَلَكَ الْحَمْدُ يَا ذَا الْجُودِ وَ الْكَرَمِ فَأَسْأَلُكَ بِهِ وَ بِاسْمِكَ الْأَعْظَمِ الْأَعْظَمِ الْأَعْظَمِ الْأَجَلِّ الْأَكْرَمِ...»
▫️ گفتیم که رجب ماه حضرت امیر(ع) از یک سو و ماه خداوند از سوی دیگر است. هم در براهین عقلی اثبات شده و هم در روایات اهل بیت(ع) آمده که جلوه انسیِ حقیقت توحید، کلمه ولایت است و کسی که میخواهد به توحید وارد شود، باید مراتب ولایت را طی کند.
▫️به تعبیر مرحوم استاد سعادت پرور(ره)، اینکه لفظ «اعظم» در دعا سه بار تکرار شده، تبیین معنای تجلی اعظم است و این شب، عرصه تجلی تام و تما پروردگار است.
▫️آن تجلی که باید در شب قدر برای ما اتفاق بیفتد، در این شب برای رسول اکرم(ص) و ائمه هدی(ع) و اولیای الهی اتفاق افتاد که همانا ظهور اسم اعظم است.
▫️ کسی جز صاحب ولایت، لیاقت درک آن اسم را به طور تام ندارد؛ چرا که در فراز بعد میفرماید: «الَّذِي خَلَقْتَهُ فَاسْتَقَرَّ فِي ظِلِّكَ فَلا يَخْرُجُ مِنْكَ إِلَى غَيْرِكَ...» یعنی جایگاه اسم اعظم در ظل عرش است و مراتب مادون تحمل پذیرش آن را ندارد.
▫️ اگر ما تحمل و ظرفیت درک این اسم اعظم را نداریم، بیایید لااقل به گونه ای عمل کنیم که همچون آن پیرزن خود را در صف خریداران یوسف(ع) جا بزنیم...
🔻توصیه های عملی برای شب و روز مبعث:
1️⃣ اگر می توانید روز مبعث را روزه بگیرید. در روایات است که روزه آن معادل هفتاد سال است و مبعث یکی از ۴ روز ممتاز سال برای روزه است.
2️⃣ شب مبعث را بسیار غنیمت بشمارید که این شب، مقدمه شب قدر بعدی یعنی شب نیمه شعبان است. برای درک آن شب، باید از شب مبعث شروع کرد.
3️⃣ این شب، هنگام تضرع به درگاه اهل بیت(ع) است و چه بهتر که با تحفه ای به پیشگاه ائمه(ع) برسیم. لذا بنده توصیه میکنم که با هدیه ای از جانب حضرت صدیقه طاهره(س) به محضر حضرت امیرالمومنین(ع) توسل کنیم:
به این صورت که ۴ رکعت نماز حضرت امیرالمومنین(ع) را که ایشان علاقه خاصی به این نماز دارند به نیابت از حضرت صدیقه طاهره بخوانیم و به جناب حضرت امیر(ع) و یا حضرت رسول(ص) و یا هر دوی این بزرگواران هدیه کنیم و عرضه بداریم که اگر من قابلیت و ظرفیت این هدیه را دارم، شما به بنده عنایتی بفرمایید.
اين نماز چهار ركعت است: در هر ركعت يك بار سوره «حمد» و پنجاه بار «قل هو اللّه احد» و بعد از نماز تسبیحات خاص ایشان را که در مفاتیح است ذکر کنید.
4️⃣ این شب، شب شفای از بیماریهاست و مرحوم شیخ عباس در مفاتیج روایات عجیبی از عنایات امیرالمؤمنین(ع) ذکر نموده. لذا تعجب نکنید اگر حضرت در این شب عنایت ویژه ای نیز بر ما بکنند.
بیایید ما هم به سنت حضرات ائمه(ع) گله عاشقانه به درگاه حضرت امیر(ع) داشته باشیم که شما در این شب، بیماران بسیاری را شفا میدهید، پس عنایت بفرمایید و قلب بیمار ما را نیز شفا دهید.
5️⃣ در این شب ها دعا برای یکدیگر را فراموش نکنید که دعا در حق دیگران، ابتداءا در حق خود داعی اجابت می گردد و در سیره حضرت صدیقه طاهره(ع) است که از شب تا صبح فقط برای دیگران دعا می فرمودند.
استاد محمدتقی فیاضبخش
بهنقل از
جلوه نور علوی (@jelvehnooralavi)
و تذکرة الاولیاء (@tezkar)
13970125000118_Test_5949732592155624109.mp3
5.54M
🎙سرود زیبای محمود کریمی به مناسبت مبعث رسول اکرم(ص)🌺🌺
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🛑🎥 روايت رهبرانقلاب از آيه تكاندهندهی سوره احزاب خطاب به حضرت محمد
#فیلم
@mesbahieh
🔰مهمترین و بهیادماندنیترین جمله رهبر معظم انقلاب در سال 99 کدام است؟
💠نظرات خود را در بخش نظرات لینک زیر ارسال کنید
🌐 farsi.khamenei.ir/news-content?id=47489
استاد خسروپناه 14 اسفند.mp3
18.85M
🔉 #صوت | سلسله جلسات بصیرتی تربیتی فرهنگی
👤 حجت الاسلام و المسلمین استاد خسروپناه
◽️موضوع:
جریان شناسی روحانیت و نظامات اسلامی
🗓 پنجشنبه ۱۴ اسفند ماه ۹۹
@TahzybTarbyatFarhangy
🆔 @khosropanah_ir