هدایت شده از خاطرات هاشمی رفسنجانی😑
📝خاطرات هاشمی - شنبه ۱۳ مرداد ۱۳۸۰
🔸دیدار با متولیان بزرگداشت زنان شهید استان تهران
🔸دیدار محسن نوربخش و روایت اینکه به سید محمد خاتمی گفته است که اگر آقایان طهماسب مظاهری و محمد ستاری فر به ترتیب در وزارت امور اقتصادی و دارایی و سازمان برنامه و بودجه به کار گیری شوند در بانک مرکزی نخواهند ماند.
🔸گزارش حسین محلوجی از مذاکرات خود با نماینده و امیر شارجه ومذاکرات دیگر
🔸دیدار دانشمندان جمهوری آذربایجان با هاشمی
🔸ادامه حواشی انتخاب حقوقدان های شورای نگهبان توسط مجلس ششم و دستور آیتالله خامنهای برای توقف اجرای تحلیف رییس جمهور خاتمی و انتقال پیام استمزاجی رهبری به هاشمی توسط سید علی اصغر حجازی برای ارجاع موضوع به مجمع
📌متن کامل روزنوشت:
⭕️ اعضاى ستاد بزرگداشت زنان شهيد استان تهران آمدند؛تركيبى از بنياد شهيد، بسيج و سپاه. مسئول بسيج خواهران تهران،گزارش داد كه براى تبيين نقش خانمها در انقلاب و جنگ و نيز اهتمام به خانوادههاى شهدا و زنان و شهادت، اقدام شده است. در يك سخنرانى، به خاطر نقشى كه در تربيت بانوان دارند، تشويقشانكردم. گفتند، حدود 400 شهيد زن در استان تهران، شناسايى شده است که عمدتاً از شهداى بمبارانها هستند.
⭕️ دكتر [محسن] نوربخش، [رییسکل بانک مرکزی] آمد.گفت، به آقاى [محمد] خاتمى، [رییسجمهور] گفته است، اگر آقايان [طهماسب] مظاهرى و [محمد] ستارىفر را براى وزارت [اموراقتصادی] دارايى و سازمان برنامه و بودجه تعيين كند،در بانك مركزى نمىماند.از من در اين خصوص، نظر خواست.گفتم، صبر كند تا مسأله روشن شود.
⭕️ آقاى [حسین] محلوجى، [معاون اجرایی مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام] آمد وگزارشى داد، از مذاكره طولانىاش با نماينده شيخسلطان، امير شارجه و خود سلطان و سپس مذاكره با وزارت امورخارجه و شوراى عالى امنيت ملى و دكتر [علیاکبر] ولايتى، [مشاور رهبری در امور بینالملل] كه نهايتاً به توافقى دربارة جزيره ابوموسى رسيدهاند، اما اخيراً طرف ايرانى، شرطهاى جديدى مطرح كرده است.
⭕️ عصر، جمعى از دانشمندان جمهورى آذربايجان آمدند. میهمان كميته امداد هستند. از من به عنوان عضو افتخارى آكادمى علوم آذربايجان، خواستند كه توجه بيشترى بهكشورشان داشته باشم. من هم صحبت مفصل و دوستانهاى مبتنى بر عوامل برابرى و برادرى و دوستى دو ملت كردم و برضرورت حل مسأله اختلافات مرزى در درياى خزر، از طريق مذاكره و تبديل درياى خزر به درياى دوستى، تأكيد نمودم.
⭕️ امروز مجلس، صبح و عصر، دربارة حقوقدانهاي شوراى نگهبان بحث كرد و فقط يك نفر را انتخاب كرد؛ با اينكه آقاى [سیدمحمود هاشمی] شاهرودى، [رییس قوه قضاییه]، كوتاه آمده و افراد جديدى را معرفىكرده، باز هم رأى نياوردهاند. آقاى [مهدی] كروبى، [رییس مجلس]، اعلام كرده كه فردا مراسم تحليف [رییسجمهور] برگزار مىشود، ولى رهبرى نامهاى به آقاى كروبى نوشتهاند و دستور دادهاندكه به خاطر شبهه قانون اساسى، تحليف را تا انتخابشدن حقوقدانها به تأخير اندازند.
⭕️ سپس هيأتریيسه [مجلس]، اعلام كرده كه فردا جلسه عادى دارند و تحليف انجام نمىشود؛ با اينكه شبهه در اصل رسميت مجلس است، با وضعى كه براى شوراى نگهبان پيش آمده است. آقاى [سیدعلیاصغر میر]حجازى، [معاون دفتر رهبری] هم تلفنىگفت، رهبرى نظر من را در خصوص كيفيت ارجاع مسأله به مجمع تشخيص مصلحت پرسيدهاند.گفتم، اگر بناست به عنوان معضل ارجاع شود، بهتر است شوراى نگهبان يا قوه قضایيه يا مجلس، از رهبرى درخواست ارجاع نمايند.
⭕️ [جرج بوش]، ریيسجمهور آمريكا، امروز مصوبه كنگره آمريكا در مورد تحريم پنجساله ايران را امضا كرده، با اينكه نظر دولت آمريكا، تمديد دو ساله بوده است. بحران فلسطين، همچنان داغ است.
😶
هدایت شده از خاطرات هاشمی رفسنجانی😑
🔴 متن ابلاغیه رهبری
بسم الله الرحمن الرحیم
جناب حجت الاسلام آقای کروبی
ریاست محترم مجلس شورای اسلامی
باتوجه به اینکه مجلس شورای اسلامی به رای قانونی در انتخاب حقوقدانان شورای نگهبان نرسیده است وبا عنایت به شبهه قانون اساسی؛ مقتضی است مراسم تحلیف رییس جمهور تا هنگام فراهم شدن زمینه قانونی لازم به تاخیر اندازید تا این مراسم حائز اهمیت مورد شبهه قانونی قرار نگیرد.
سید علی خامنه ای
۱۳۸۰/۵/۱۳
﷽
#تقویم_علما
📅 جمعه
☀️ 12 #مرداد ماه 1403 شمسی
🌙 27 #محرم 1446 قمری
☀️#شمسی
➕ ولادت علی قدوسی
فقیه، سیاستمدار، از مؤسسان مدرسه علمیه حقانی، دادستان کل انقلاب اسلامی، داماد علامه طباطبایی (۱۳۰۶ش)
🌙 #قمری
➕ درگذشت ملا علی کنی از مراجع تقلید شیعه (۱۳۰۶ق)
➕ولادت شهید محمد خرسند امام جمعه کازرون (۱۳۸۷ق)
➕ درگذشت میرزا احمد سرایی
فقیه، واعظ و استاد حوزه علمیه (۱۴۰۲ق)
➕ درگذشت سید حسین شجاعی کیاسری، روحانی، نویسنده و نماینده چهار دوره مجلس شورای اسلامی. (۱۴۳۶ق)
#تقویم_علما
🌺🌺🌺🌺🌺
🔰ارتحال آیت الله #ملاعلی_کنی از مراجع تقلید شیعه
🌀علی کَنی (۱۲۲۰-۱۳۰۶ق)، فقیه امامی قرن ۱۳ و ۱۴ قمری بود. او به عنوان عالمی با نفوذ در دربار ناصرالدینشاه، به دفاع از دین و ترویج آن میپرداخت.
💢وی در ۱۲۲۰ق در روستای کن، در شمالغرب تهران، به دنیا آمد. بعد از آموزش خواندن و نوشتن، و مخالفت بیست ساله خانواده با تحصیل، در یکی از مدارس تهران شروع به تحصیل کرد و سپس به عتبات عالیات مهاجرت کرد.
🔹وی در نجف و نزد بزرگانی محمد حسن نجفی، سید اسدالله شفتی اصفهانی، حسن کاشف الغطاء و مرتضی انصاری شاگردی کرد و جزو ۴ عالمی بود که صاحب جواهر به اجتهادشان تصریح کرده بود.
🔸ملا علی کنی در ۱۲۶۲ ق. به ایران بازگشت و در تهران ساکن شد و ۱۲۸۲ ق تولیت مدرسه مروی را به دست گرفت و به تربیت عالمان فاضل همت گماشت.
از شاگردان وی می توان به موسی شراره عامِلی، اسداللّه تهرانی، محمدعلی خوانساری، محمود لواسانی اشاره کرد.
💠وی بتدریج مرجع تقلید بیشتر مردم و مورد احترام ناصرالدین شاه و دربارش شد. شاه به دیدارش می رفت و امرش مطاع بود و هیچ امر اجتماعی بدون تایید قابلیت اجرا نداشت.
💥وی در مسائل مهم سیاسی دخالت می کرد و شاه را ملزم به رعایت مصالح دین و ملت می کرد که از جمله آنها قرارداد رویتر، تاسیس فراموشخانه و سوء استفاده رسانه ها از کلمه آزادی بود.
⚡️از آثار او می توان به ارشاد الامه، تلخیص المسائل، توضیح المقال و ایضاح المشتبهات فی تفسیر الکلمات المشکلة القرآنیة اشاره کرد.
◾️وی سرانجام در ۲۷ محرم ۱۳۰۶ق (۱۲ مهر ۱۲۶۷) درگذشت و در حرم عبدالعظیم حسنی مدفون شد.
#زندگی_نامه