هدایت شده از خاطرات هاشمی رفسنجانی😑
📝خاطرات هاشمی - سه شنبه ۲۰ شهريور ۱۳۸۰
بخش اول
🔸 ادامه سفر به استان آذربایجان شرقی
🔸 روایت هاشمی رفسنجانی از شنیدن خبر حوادث ۱۱ سپتامبر در آمریکا در این سفر و تحلیل های اولیه او
📌متن کامل روزنوشت:
⭕️ از ساعت پنج تا هشت و نیم صبح، به مطالعه و خواندن اخبار گذشت. با [آقای یحیی محمدزاده]، استاندار،صبحانه صرفكرديم.خبر داد كه درآذرشهر، روزهاى پيروزى انقلاب، چند مأمور پليس به دست مردم كشته شده و اكنون پرونده آنها را يك قاضى دنبال مىكند و در رسانههاى محلى انعكاس دارد.
⭕️ جمعى از حافظان قرآن آمدند.كودک سه و نيم ساله كه سه و نيم جزء قرآن را حفظ داشت و چند خانم مُسن حافظكل قرآن، در بين آنها بود.برنامه اجرا كردند. متعلق به مهد قرآن هستند. عفت هم در جلسه شركتكرد و به آنها هديه داد.
⭕️ به محل ارک [علیشاه] رفتيم كه بنايى عظيم از عهد مغول است؛ به صورت يك ايوان بسيار عظيم، با محرابى و ده هكتار زمين كه بخشى از آن اكنون مصلى است و بخشى ديگر براى مصلى حفارى شده و فونداسيون ريخته شده؛ [سازمان] ميراث فرهنگى، مخالف است و سالها كار آن تعطيل شده و اكنون توافقى كردهاند و از نو شروع شده است. حاضران، اطلاع كافى از سوابق آن نداشتند؛ بنا شد نوشتهاى بدهند.
⭕️ به جلسه خانمهاى بسيجى رفتيم كه به مناسبت هفته زن برنامه داشتند. دو هزار نفر بودند. برنامه گرمى داشتند. مُجرى و ریيس بسيج خواهران، تجليل نمودند و به جناحهاى افراطى چپ و راست، به خاطر مخالفت با اعتدال، حملات تُندىكردند. سخنرانى مفصلى كردم.
⭕️ به شهر جديد سهند رفتيم. مهندس [علی] عبدالعلىزاده، وزير مسكن [و شهرسازی] هم آمده بود. سواره شهر را گشتيم. حدود هزار و 500 واحد مسكونى تكميل شده و هزار واحد در دست اجرا است. مردم شهر، استقبال گرمىكردند. خواهان گاز و راه بهتر و مخابرات بودند. در زمان دولت سازندگي، شروع شده و دانشگاه [صنعتی] سهند، همانجا است. با 450 هزار مترمربع زمين و طرح 800 هزار مترمربع ساختمان كه فعلاً 30 هزارمترمربع در دست ساخت است و قسمتى از آزمايشگاهها تكميل شده. بازديدكرديم و توضيحات دكتر [محمدعلی] كىنژاد، ریيس دانشگاه را شنيديم.
⭕️ پس از نماز و ناهار و استراحت، ساعت چهار بعد از ظهر، به سوى [شهر] عجبشير، [واقع در 90 کیلومتری تبریز] در ساحل درياچه اروميه حركتكرديم و دركنار روستاى [بندر] رحمانلو، در ساحل درياچه، پياده شديم. ریيس [اداره] محيطزيست و امامجمعه و استاندار هم بودند. [مهندس ابراهيمى]، ریيس محيطزيست، مدعى است كه تقريباً نيمى از 42 ميليارد مترمكعب آب درياچه كم شده و از سطح درياچه، چهار متر پايين رفته است. جمعى از مردم محل هم مشغول شنا بودند.
به محل اسكله [بندر] رحمانلو رفتيم. مأموران محيطزيست نشان دادند كه آب درياچه، نزديك سه متر پايين رفته است. استاندار، اعداد را قبول ندارد. اهالى رحمانلو، براي جبران خشكسالى كمك خواستند و پيشنهاد كفشكني چاهها را دادند.
😶
هدایت شده از خاطرات هاشمی رفسنجانی😑
📝خاطرات هاشمی - سه شنبه ۲۰ شهريور ۱۳۸۰
بخش دوم
📌متن کامل روزنوشت:
⭕️ به سوى [شهر] بناب حركتكرديم. ساعت شش ونیم بعد از ظهر، به محل مدرسه علميه نوبنياد بناب رسيديم كه برادران [باقری] بنابى ساختهاند؛ مدرسه عظيمى است، با 94 هزار مترمربع زمين و حدود 30 هزار مترمربع بنا. من هم به آنها در گرفتن زمين و مالى كمك كردهام.
⭕️ جمعيت انبوهى از طلاب و مردم، جمع بودند. حاج شيخ مصطفى [باقری] بنابى، خيرمقدم قرایيگفت و تجليل كمسابقهاى از خدمات در انقلاب و جنگ، سازندگى و كارهاى علمى و تبليغى كرد. من هم سخنرانى مفصلى در اهميت نقش روحانيت و مدارس دينى و تشيع در تاريخ اسلام و ايران نمودم. از قسمتهاى مختلف مدرسه بازديدكرديم و به پشت بام طبقه سوم رفتيم كه مناظر اطراف را ببينيم.
⭕️ [امروز یازده سپتامبر است.] ناگهان همراهان، در پشتبام، حدود ساعت هفتونیم، خبر مهمى را دادند وگفتند، خبرگزارىها مىگويند، هشت فروند هواپيماى آمريكایي، همزمان در فضاى آمريكا ربوده شدهاند و تاكنون سه فروند آنها به ساختمان آسمانخراش مركز تجارت جهانى [در نیویورک] و پنتاگون برخورد كردهاند و دو برج 110 طبقه مركز، بهكلى منهدم شده و هزاران نفر زير آوارند. بخشى از ساختمان پنتاگون هم منهدم شده و در وزارت امورخارجه وكنگره، انفجار عظيمى رخ داده و آمريكايىها، منتظر سرنوشت پنج هواپيماى ديگر هستند.
⭕️ نماز مغرب و عشا را در صحن مدرسه با جماعت خوانديم. به باغ برادران بنابى آمديم. اخبار ساعت نُه شب را گرفتيم. مسأله آمريكا، خيلى مهم است. همه فرودگاههاى آمريكا تعطيل شد. وحشت آمريكا و كشورهاى غربى را گرفته و سفارتخانههاى آمريكا و اسرایيل در سراسر دنيا تعطيل شده است.
⭕️ در سراسر آمريكا، وضع اضطرارى برقرار شده و ارتشهاي بسيارى از كشورهاى غربى، به حال آماده باش درآمدند؛ حتى روسيه. دهها هواپيماى جنگى آمريكا، در فضاي اینکشور، براىكنترل باقيمانده هواپيماهاى ربودهشده، پرواز مىكنند. كمكم آمريكا سانسور خبرى برقرار مىكند.
انگشت اتهام به سوى فلسطينىها و [اُسامه] بنلادن، [رهبر گروه القاعده] و ارتش سرخ ژاپن، بلند است، ولى گمانهزني و شايعه است. [جرج دبلیو] بوش، [رییسجمهور آمریکا]، تهديد به انتقام كرده است. در فلسطين، مردم با تظاهرات، حادثه را جشن گرفتهاند. هر لحظه خبرى تازه پخش مىشود.
⭕️ برهانالدين ربانى، [رییسجمهور در تبعید افغانستان]، اعلام كرده، احمدشاه مسعود، [وزیر دفاع]، زنده و مجروح است، ولى ژنرال [محمد قسیم] فهيم را به جاى او منصوب كرده است.
⭕️ اعضاى خانواده ميزبان آقاى بنابى، دختران، پسران و بستگان جمع شدند. عكسگرفتند. معارفه به عمل آمد. آخر شب، اخبار را ازكامپيوتر خواندم. دنيا در اضطراب است.
😶
﷽
#تقویم_علما
📅 امروز چهارشنبه
☀️ 21 #شهریور ماه 1403 شمسی
🌙 7 #ربیع_الاول 1446 قمری
☀️ #شمسی
➕ درگذشت محمدحسن آشتیانی
فقیه و مجتهد شیعه (۱۲۸۰ش)
➕ شهادت محمد خیابانی
روحانی مبارز، واعظ، آزادیخواه و رهبر نهضت آزادیستان در آذربایجان (۱۲۹۹ش)
➕ درگذشت علی کاشانی (فرید الاسلام) از فقها و اساتید حوزه علمیه مشهد و قم (۱۳۳۳ش)
➕ درگذشت شهابالدین اشراقی
داماد امام خمینی (۱۳۶۰ش)
➕ درگذشت علی احمدی میانجی،
فقیه، اخلاقی و از اساتید حوزه علمیه قم (۱۳۷۹ش)
🌙 #قمری
➕ ولادت محمدرضا آل یاسین از فقهای شیعه (۱۲۹۷ق)
➕ درگذشت سید احمد کلانتر؛ از روحانیون مبارز و انقلابی و ابوالشهیدین (1445ق)
#تقویم_علما
🌺🌺🌺🌺🌺
🔰 رحلت استاد اخلاق آيت اللَّه #علي_احمدي_ميانِجي؛ نماينده مجلس خبرگان رهبري (1379 ش)
🌀 آيت اللَّه علي احمدي ميانِجي میرزا علی احمدی میانجی (۱۳۰۵ش-۱۳۷۹ش) فقیه شیعی، مدرس اخلاق حوزه علمیه قم و شاگرد علامه طباطبایی، عضو مجلس خبرگان و جامعه مدرسین حوزه علمیه قم می باشد.
💠 وی در ۴ محرم ۱۳۴۵ق برابر با ۲۳ تیر ۱۳۰۵ش در منطقه اوچتپه شهرستان ميانه در آذربايجان شرقي و در خانوادهاي اهل علم و ديانت به دنيا آمد.
💢 وي پس از پشت سر گذاشتن مقدمات و سطوح در زادگاهش و تبريز، راهي حوزه علميه قم شد و از محضر حضرات آيات: سيد حسين بروجردي، علامه طباطبایی، سيدمحمد محقق داماد و سيد محمد رضا گلپايگاني استفاده نمود.
🔹 او با آغاز نهضت اسلامي مردم به رهبري امام خميني(ره)، به انقلابیون پيوست و در اين راه متحمل سختي هاي متعددي شد و پس از پيروزي انقلاب اسلامي نيز همواره در سنگر خدمت حضور داشت و سه مرتبه به عنوان نماينده مردم استان آذربايجان شرقي، به نمايندگي مجلس خبرگان رهبري برگزيده شد.
◻️وی ضمن تدریس فقه و اصول، آثاری در تفسیر، فقه و مباحث حدیثی نوشته است. کتابهای مکاتیب الرسول، مکاتیب الائمه و «مالکیت خصوصی در اسلام» از جمله آثار اوست.
🔸 او سرانجام پس از عمري مجاهدت و تزكيه نفس و نيز فعاليتهاي مذهبي و سياسي در 21 شهريور 1379 ش برابر با 12 جمادي الثاني 1421ق در 74 سالگي در قم دار فاني را وداع گفت و پس از اقامه نماز توسط آیت الله جوادی آملی و تشييعي باشكوه، در حرم مطهر حضرت معصومه(س) به خاك سپرده شد.
🌹🌹🌹