💥 پياده شدنِ مدل سرمايهداري در ایران، بستر شکلگیریِ شکاف طبقاتی و تحميلِ محروميتهای اقتصادی و فرهنگی و محرومیتهای جنسی است!
✍استاد سید منیرالدین حسینیِ هاشمی ره:
«پياده شدنِ مدل سرمايهداري در ایران بستر تحميل محروميتهاي سياسي و فرهنگي شده، و مشکلات اقتصادی و اختلاف طبقاتی بهوجود آورده است.
🔹در ايران، [فرضا]ً ۲۰ درصد از جامعه، هم پول دارند و هم مقام دارند و هم ارضاء جنسي دارند؛ ۳۰ درصد بهصورت متوسط در فشار هستند ولي اينها را تا حدودی دارا هستند. و ۵۰ درصد هم در فقر اقتصادي، فقر جنسي و فقر هويتي زندگي ميكنند. چون آنها دارند تحقيرشان ميكنند! جامعه دارد تحقيرشان ميكند!
🔸بَعد، غرب به اين جمعيت بزرگ (به این ۵۰ درصد) ميگويد: شما آزاديد! شما آدم هستيد! اختيار شما به دست خودتان است! اينها چكاره هستند؟! اين ارزشها هستند كه شما را اينطور محدود كردهاند!!
🔹 يك بار نميگويد «انگيزش مادي» و «اختلاف طبقاتي» و «نظام سرمايهداري» شما را اينطور كرده است! يك بار نميگويد غلط بودنِ «نظامِ توزيع ثروت، قدرت، اطلاعات»، شما را اينگونه كرده است! مرتب میگويد «وابستگي شما به ارزشها» شما را اينطور كرده است!
بنابراين، طبيعي است كه در جامعه ناهنجارهاي تلخي بهوجود آيد كه براي دشمن مايهٔ اميدواري میشود و او میتواند ارزشهاي اسلامی را، بهدليل محروميتهايي كه خودِ نظام سرمايهداري در عمل براي مردم ايجاد كرده است، مورد هجوم قرار بدهد!»
منبع
#نئولیبرالیسم
#عدالت_اسلامی
#اقتصاد_اسلامی
#سید_منیرالدین
امواج آلوده 9.pdf
565.5K
📕 جزوه "پاسخ به شبهات علیه حوزه و روحانیت"
مرکز مطالعات و پاسخگویی به شبهات ـ حوزههای علمیه جزوه ای با موضوع رصد و تحلیل موضوعی شبهات «روحانیت» با عنوان «امواج آلوده - شماره 9» منتشر کرده است.
بر اساس این گزارش، در این شماره مهمترین شبهات و پاسخهای اجمالی آن درباره روحانیت تهیه و تنظیم شده است.
«جدایی دین از روحانیت»، «القاب روحانیت و کارکردهای آن به روایت شریعتی و دیگران»، «چهار اتهام به روحانیت شیعه»، «آیا لباس روحانیت مقدس است؟»، «سرمایه فکری از نظر روحانیت»، «روحانیت شیعه پیش و پس از جمهوری اسلامی»، «روحانیت و مسأله آزادی خواهی»، «روحانیت و انکار تاریخ و هویت ایرانی» و... از مباحث این جزوه است.
✅ آیا شارع نوروز را تأیید کرده است؟
استاد حجت الاسلام سیدمحمدجواد شبیری زنجانی( فرزند آیت الله سیدموسی شبیری زنجانی). (۱۵ فروردین ۱۳۹۶)
✨ آیا عید نوروز را میتوان عیدی دینی تلقی نمود؟ آیا ماهیت این عید، مخالف با دین است؟ آیا میتوان گفت شارع مقدس در نفی یا اثبات این عید جهتگیری خاصی داشتهاند؟ این موضوع یکی از مباحث استاد سید محمد جواد شبیری زنجانی در جلسه درس خارج خود بوده است. در ادامه متن کامل این سخنان تقدیم میشود:
🔹در مورد نوروز در کلمات فقها به تناسب اغسال مستحبی، صحبتی از غسل روز نوروز شده است. در کتاب جامع الشرایع صفحه 33، تحریر الاحکام جلد 1 صفحه 88، قواعد الاحکام جلد 1 صفحه 178، منتهی المطلب جلد 2 صفحه 472، نهایه الاحکام جلد 1 صفحه 177 و دروس جلد 1 صفحه 87 استحباب غسل روز نوروز را ذکر کردهاند. شهید اول، اولین کسی است که در کتاب دروس مستند را هم ذکر کرده است. می گوید: النوروز لخبر معلی که شهید اول در کتاب ذکری الشیعة این بحث را مفصلتر مطرح کرده است. البته در این روایت فی الجمله ان قلتی هم مطرح کرده است و میگوید: (فی المعلی قولٌ مع عدم اشتهاره) یعنی این روایت مشهور نیست. بعد از ایشان مرحوم ابن فهد بحث مفصلی در مهذّب البارع در مورد نوروز کرده است. شیخ طوسی در مختصر المصباح نیز این مطلب را آورده است و مرحوم شیخ حر عاملی کلام ایشان را از کتاب مصباح المتهجد نقل میکند که البته بنده در مصباح المتهجّد این مطلب را ندیدم. در مختصر المصباح هم روایت معلی بن خنیس ذکر شده است. بعد از مهذّب البارع در کتابهای متأخر هم این مطلب مفصل وارد شده است.
اما بحث از نوروز در چند مرحله است:
🔸 بحث صغروی در مورد نوروز
یک بحث، بحث صغروی است که اساسا نوروز چه روزی است؟ در این باره بحث مبسوطی وجود دارد که اولین بار در سرائر مطرح شده است و بعد در مهذّب البارع جلد1 صفحه 191 این بحث به صورت مفصل آمده است. همچنین در مسائل ابن طی صفحه 47 نیز از این موضوع بحث میکند و در کتب فقهای ما نیز در مورد اینکه نوروز چه تاریخی است صحبت شده است.
🔹بررسی روایات نوروز
ما درباره نوروز سه دسته روایات داریم. دو دسته از این روایات از جهت سندی معتبر نیستند ولی ممکن است بعضی از این روایات را به لحاظ سندی بتوان تصحیح نمود.
👈 ما در روایات در مورد روز جمعه دارد که عید مسلمین است و در روایات است که در روز جمعه با یک میوه جدید و یا یک غذای جدید، جمعه را پاس بدارد. یفرحوا بالجمعه. چنین تعبیری در روایات ما وجود دارد که از آن استفاده می شود که مناسب است روزهایی که عید تلقی می شود یک برنامه جدیدی فراهم شود تا مایه شادمانی بچه های خانه شود. از این روایت هم استفاده می شود روی اعیاد مذهبی باید تأکید شود و عیدی دادن ها و دید و بازدید کردن انجام بشود.
✅ متن کامل این نوشته را اینجا بخوانید:
https://b2n.ir/x46960
13.84M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🛑🎥 برپایی سفره افطاری ساده در حرم حضرت معصومه(س)
🔹خادمان حرم مطهر حضرت معصومه(س) در ماه مبارک رمضان هر شب با برپایی سفره افطاری ساده در صحن صاحب الزمان(عج) و شبستان نجمه خاتون(س) از هزاران نفر میزبانی میکنند.
➖ تحقیق هنگام سحری خوردن
✍ سؤال:
کسی در ماه رمضان سحرى خورده، بعد متوجه شده كه اذان صبح رو گفته بودن! حكم روزهاش چیست؟
✅ جواب:
🔰 این تحقیق سه حالت داره 🔰
1️⃣ اگه تحقیق کردین و یقین پیدا کردین که وقت اذان نشده روزه صحیح است
2️⃣ اگه تحقیق کردین، اما یقین به اذان صبح پیدا نکردین، بلکه شک یا گمان دارین که اذان شده، حتی در این صورت هم، باز روزه درسته.
3️⃣ اگه بدون تحقیق چیزی خوردین، روزه شما باطله؛ ولی تا غروب نباید چیزی بخورین و بعداً باید قضای روزه اون روز رو بهجا بیارین.
🔰نوع تحقیق در پاسخ سؤال بالا به این صورت است که:
فرقی نداره تحقیق مکلف؛ چه با چشم بررسی کرده باشید چه وقت اذان رو از رادیو و تلویزیون یا باد صبا و... بهدست آورده باشین، تحقیقتون درست است
* #قرآن #آیت_الله_ناصری #رمضان
💠 اهتمام آیت الله ناصری به قرائت قرآن
🔻 یکی از رفقا که کار زیادی هم ندارد میگفت: من در طول هفته کار و مشغله خیلی مختصری دارم؛ ولی در طول هفته هر چه میخواهم یک جزء قرآن را دو جزء کنم نمیتوانم.
🔸 ولی ابوی ما [آیتالله حاج شیخ محمد ناصری] با آن کثرت مشغله، روزی چند نماز جماعت و چند منبر و جوابگویی به مسائل مردم و امور دیگر، در طول ماه مبارک رمضان روزی شش جزء قرآن میخواند.
┄┅═✧❁ااا❁✧═┅┄
* #قرآن #آیت_الله_میرجهانی
🔻خدا آيت اللّه ميرجهانی را رحمت كند؛ اواخر عمرشان يكي از چشم هايشان را عمل كردند و ايامي بود كه تازه روی آن چشم را بسته بودند، آن يک چشمشان هم ضعيف بود؛ خدمتشان رفتيم
🔸 میگفتند: دكتر به من گفته ديگر كار علمي و مطالعه نداشته باش. من هم كارهايم را ترک كردم و فقط روزی ده جزء قرآن میخوانم و آن را نمیتوانم ترک كنم.
🔹 تازه این رویه ایشان در غير ماه #رمضان بود...
┄┅═✧❁ااا❁✧═┅┄
#عارف_کبیر_استاد_جعفر_ناصری ۵
🌸🌸🌸🌸🌸
شاید در ماه مبارک رمضان،
کاری بهتر و لازم تر و کامل تر از
قرائت و تلاوت قرآن نباشد.
#عارف_کبیر_استاد_جعفر_ناصری ۶
🌸🌸🌸🌸🌸
1402.1.4 جلسه گلزار.mp3
4.18M
#سخنرانی_صوتی #رمضان #قرآن #شب_قدر #احترام_به_والدین
🎧 ضرورت اهمیت و جایگاه ماه مبارک رمضان
🎙 حجتالاسلام والمسلمین ناصری
🗓 تاریخ: ۱۴۰۱/۱/۴
⏱ زمان: ۱۷ دقیقه
🔺 @nasery_ir
🌷حضرت محمد صلیالله علیهوآله:
💎إِذَا اسْتَهَلَّ رَمَضَانُ غُلِّقَتْ أَبْوَابُ النَّارِ وَ فُتِّحَتْ أَبْوَابُ الْجِنَانِ وَ صُفِّدَتِ الشَّيَاطِينُ.
💎چون هلال ماه رمضان پدید آید ، درهای دوزخ بسته گردد و درهای بهشت گشوده شود و شیاطین به زنجیر کشیده شوند.
📚بحارالانوار،ج ۹۳،ص ۳۴۸، ح ۱۴
#حدیث_زندگی ۳۲
🌸🌸🌸🌸🌸
مناجات ابوحمزه ثمالی و این عبارت:
و ما أنا یا رَبِّ(یا سیدی) و ما خَطَری
پروردگارم! مگر من چه هستم و چه ارزشی دارم؟
🔥
#ماه_رمضان
🔺 وظیفهی انسان در ماه مبارک رمضان
🔹 بهترین اعمال شبهای ماه مبارک #رمضان، پیگیری از اسلام است که خدایا این دل من که بالأخره میخواهم از این دنیا رحلت کنم، با یک زاد و توشهای از دنیا بروم و این محل تحصیل و مزرعهی آخرت به من یک میوهای قابل استفاده داده باشد.
این همه نعمتها را خوردهام تا به اینجا برسم وإلّا همهی آنها را مثل حیوانات تلف کردهام!. فرق من با حیوانات چیست؟
وقتی من مسلمان و انسان میشوم که این معارف قرآن که خوانده میشود، با آنها به فکر بیفتم و این مطالب در نظرم جلوه کند و خاطرم را جلب و رو به این موضوع حرکت کنم و هر مقداریاش را در این شبها و روزها و افطارها انجام شد چه بهتر، و اگر نشد از روز عید فطر به بعد، سالش، سال تحصیل ایمان بشود، سال تحصیل اسلام بشود.
۸۵٫۷٫۱۸
مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
🌸🌸🌸🌸🌸
مصباحیه ...
🎥 «بر ساحل سحر» - رمضانیههای ۱۴۰۲ سحر پنجم؛ طهارتبخشیِ روزهداری عارف کبیر، آیتالله تحریری 🌸
سحر پنجم؛ طهارتبخشیِ روزهداری
آیتالله استاد محمدباقر تحریری
یکم؛ 👈 00:51
ماه رمضان هنگامه رسیدن به تقوا و پاکیهای خاص است. چرا که خدای مبرا از هر محدودیت و نقصی، از مصدر جلاله، مؤمنان را برای کسب توشه معنوی و توجه به حقیقت، فرا خوانده است. توشه معنوی ماه رمضان، میتواند سرمایهای برای ادامه این طریق در ماههای بعد باشد.
دوم؛ 👈 01:51
خدای متعال همواره در مقام افاضه فیوضات است و بنده نیز میتواند از راهنماییهای خداوند و اولیایش برای کسب آن بهره ببرد؛ اما زمینه آمرزش گناهانِ گذشته، در این ماه از هر زمان دیگری بیشتر فراهم است.
سوم؛ 👈 03:03
بنده مؤمن از آنجا که هدف الهی را تحصیل میکند، نزد پروردگار جایگاه ویژهای در میان آفریدگان دارد. هدف الهی نیز آن است که انسان با اتصاف به صفات جلالی و جمالی خداوند، جانشین حضرتش گردد.
چهارم؛ 👈 05:37
منزه و پاک شدن از آلودگیها که در حقیقت همان اتصاف به صفات جلالی خداوند است. در این میان، روزه که سبب تنزیه و تقدیس وجود آدمی است، او را با وجود همه تمایلات دنیوی، به آفریدگان مقدس خداوند (فرشتگان) شبیه مینماید.
پنجم؛ 👈 06:34
این که انسان با اختیار و با توجه به امر الهی از مبطلات روزه که از امور حلال الهی است، دست میکشد، نیز با ترک همه محرمات شرعی، سبب میشود تا او به قدوسیان نزدیک شود. پس آگاهی از شرایط ظاهری صحت روزه و نیز عوامل ارتقای کیفیت باطن آن در تحصیل این هدف بسیار مؤثر است.
ششم؛ 👈 08:49
فرشتگان واسطه نزول فیوضات به انسان هستند. این به آن دلیل است که انسان میتواند با وجود در اختیار داشتن داراییهای مادی و دنیوی، به باطن توجه کرده و از آن بهره ببرد.
هفتم؛ 👈 10:22
با توجه به این که ماه رمضان، شبها، روزها، سحرها و لحظاتش از دیگر ایام برتر و برخوردار از لطافتهای بسیار ویژهای است، شایسته است با عبادات و توجهات معنوی ـــ حتی اندک ـــ این مواهب را قدرشناسی کرد.
هشتم؛ 👈 11:23
روزهداری با توجه به نکاتی که بیان شد، سبب میشود تا جریان فیوضات الهی در همه رفتارهای انسان جاری شود. از همین روست که خواب انسان یا تنفس وی عبادت و همسان با تسبیح گفتن خداوند است.
🌸🌸🌸🌸🌸
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 «بر ساحل سحر» - رمضانیههای ۱۴۰۲
سحر ششم؛ محاسبه عمری که گذشت...
عارف کبیر، استاد محمدتقی فیاضبخش
🌸🌸🌸🌸🌸
vasiyyateh emam sadegh be ebne jondab-04.mp3
7.08M
#درس_اخلاق
🎙آیت الله #مصباح_یزدی (ره)
🔰پندهای امام صادق علیهالسلام به رهجویان صادق
🔹جلسه چهارم:
نگاه مؤمن به دنیا
🗓7 آبان 1376
🌸🌸🌸🌸🌸
vasiyyateh emam sadegh be ebne jondab-05.mp3
7.18M
#درس_اخلاق
🎙آیت الله #مصباح_یزدی (ره)
🔰پندهای امام صادق علیهالسلام به رهجویان صادق
🔹جلسه پنجم:
دعوت به اهل بیت(علیهم السلام) با رفتار و گفتار
🗓14 آبان 1376
🌸🌸🌸🌸🌸
باعثِ ریزش گناهان
آیت الله مصباح :
🔹️روزه، تلاوت قرآن و دعاهایی كه در این ماه خوانده میشود، باعث ریزش گناهان
و تمیز شدن روح انسان از آلودگیها میشود.
۱۳۸۷/۰۶/۱۶
#ماه_رمضان
🌸🌸🌸🌸🌸
لَن تَنَالُواْ الْبِرَّ حَتَّى تُنفِقُواْ مِمَّا تُحِبُّونَ (آل عمران/۹۲)
آیت الله مصباح :
💠 از آن چیزهایی که دوست دارید در راه خدا انفاق کنید!تا این کار را نکنید، به آن برّ و نیکی [نمیرسید]![تا این کار را نکنید] به آن چیزی که فطرت شما و خدا از شما میخواهد، نخواهید رسید!
۱۳۸۷/۱۱/۰۶
#نکته_قرآنی
🌸🌸🌸🌸🌸
آیت الله مصباح :
🔹️ از بزرگ ترين منت هايى كه اهل بيت علیهمالسلام بر ما دارند اين است كه اين [مناجات]ها را به ما ياد داده اند. اگر اين دعاها و مناجاتها نبود، ما بلد نبوديم با خدا حرف بزنيم.
۱۳۸۶/۰۶/۲۸
#قرار_عاشقی
🌸🌸🌸🌸🌸
📺 برنامه تلویزیونی کلمه؛
گفتوگو حول حکمت و معرفت
سلوک؛
مختصات سلوک بنا بر مکتب علامه طباطبائی(ره)
👈 باحضور:
عارف کبیر، استاد محمدتقی فیاضبخش
⏰ ۷، ۸، ۹، ۱۰ فروردین ۱۴۰۲،
ساعت ۲۳، شبکه یک سیما
👈 لطفا به علاقهمندان اطلاعرسانی فرمایید.
☑️ کانال جلوه نور علوی
@jelvehnooralavi
هدایت شده از مطالبِ طلبگی (وافی)
همین یک نکته از تمام کتاب کیمیای محبت، ما را بس:
طلبه ای پارچه قبایی را برای دوخت نزد جناب شیخ آورد و پرسید: اجرت دوختش چقدر می شود؟
شیخ گفت: دو روز کار می بَرَد؛ چهل تومان.
روزی که طلبه برای دریافت لباس ها آمد، شیخ گفت: اجرتش بیست تومان می شود.
طلبه با تعجب پرسید: چرا نصف شد؟!؟
شیخ پاسخ داد: فکر می کردم دو روز کار می بَرَد ولی سرم خلوت بود و ولی یک روز بیشتر کار نبُرد.
✅ گوشه ای از سیره و سلوکِ عارف کبیر،
رجبعلی خیاط از کتاب پربار "کیمیای محبت" ...
👇👇👇👇👇