هدایت شده از خاطرات هاشمی رفسنجانی😑
📝خاطرات هاشمی - سه شنبه ۱۷ مهر ۱۳۸۰
🔸شرکت در مراسم بزرگداشت شهدای نیروی انتظامی در منطقه شمیرانات
🔸دیدار مشورتی سید مهدی خاموشی پس از انتخاب به عنوان رییس سازمان تبلیغات اسلامی
🔸گزارش دکتر فرهادی( فرهاد رهبر) و حسینی محراب( استاندار فعلی خوزستان) از معاونت اقتصادی وزارت اطلاعات از پرونده اتهامی هادی مهاجری رییس دفتر وقت معاون اول رییس جمهور که در نهایت هم از اتهامات وارده تبرئه شد.
🔸دیدار مشورتی سردار قاسم سلیمانی فرمانده نیروی قدس سپاه
🔸دیدار دو نفره با آیتالله خامنهای با سرفصلهای:
۱-پیام های رد و بدل شده با آمریکا با اوضاع منطقه
۲- خارج کردن نام شیخ عبدالله نوری از لیست پیشنهادی عفو
۳- تذکرات قبلی به شیخ عباس واعظ طبسی برای موضوع پسرش ناصر واعظ طبسی
📌متن کامل روزنوشت:
⭕️ براى مراسم بزرگداشت شهداى نيروى انتظامى شميران،به حسينيه شماره دو جماران رفتيم. گزارش دادند كه ناجا [نیروی انتظامی]، حدود 13 هزار شهيد و 21 هزار جانباز و دو هزار و 600 آزاده و شميران 65 شهيد دارد. سخنرانى مفصلى دربارة اهميت امنيت و نقش ناجا در تأمين امنيت داشتم و با اشاره به ناامنى جهانى و انتقال ناامنىها به آمريكا گفتم، اينك آمريكا با اين راه، در منطقه ناامنى را دامن مىزند.
⭕️ پيش از ظهر، آقاى [سیدمهدی] خاموشى، ریيس جديد سازمان تبليغات اسلامىآمد و براى برنامه و سياست در دوره جديد، مشورتكرد. عصر آقايان دكتر فرهادى و [علیاکبر حسینی] محراب، [معاون اطلاعات و امنیت اقتصادی و مبارزه با فساد] از وزارت اطلاعات، براى توضيح پرونده برادر آقاى [مسیح] مهاجرى آمدند و گفتند، بعضى از سودطلبان از طریق ارتباط با نمايندگان مجلس، آنها را وادار به دادن طرحهاى نامناسب مىكنند؛ منجمله طرح آخر،حذف وثيقه ملكى در مقابل وامهاى بانكى. نوارى از مذاكرات تلفنى آن افراد را ارایه دادند.
⭕️ سردار [قاسم] سليمانى، [فرمانده نیروی قدس سپاه] آمد.از لبنان برگشته و فردا به افغانستان مىرود.گفت، آمريكا دنبال آن است كه يك دولت مستقل براى فلسطينىها در بخشى از اراضى اشغالى را سرمايه صلح كند و [یاسر] عرفات پذيرفته، ولى گروههاى جهادى،آتشبس اعلام شده را به هم زدند و بنا دارند مانع شوند.گفت، آقاى [کمال] خرازى، [وزیر امورخارجه]، در سفر به لبنان، قرار ملاقات با حزبالله در دفتر آقاى [سیدحسن] نصرالله، [رهبر جنبش حزبالله لبنان] را لغوكرده كه باعث رنجش آنها شده و سپس در سفارتخانه ايران، ملاقات انجام شده است.گفت، به آمريكايىها به خاطر طرح [محمد] ظاهرشاه اعتراض شده و آنها گفتهاند، ظاهرشاه را براى مديريت افغانستان، صالح نمىدانند و بيشتر به جبهه شمال چشم دارند. در مورد سياست نظامى جبهه شمال، مشورت كرد.گفتم، اولويت را به پاكسازى شمال از طالبان بدهند و هزارهجات را به منطقه شمال وصلكنند.
⭕️ شب میهمان رهبرى بودم.گفتند، آمريكايىها بعد از شروع حمله، پيام فرستادند كه مرزهاى ايران را نقض نخواهندكرد و خواستهاند اجازه داده شود كه اگر هواپيمايى از آنها آسيب ديد و در ايران سقوط كرد، آنها بتوانند براى نجات آنها وارد خاك ايران شوند كه به آنها جواب داده شده، در چنين وضعى به خود ما اطلاع دهند كه خودمان اقدام كنيم. از تأسيس پارلمان دانشآموزى، اظهار نارضايتىكردند وگفتند، وزارت آموزش و پرورش فريبكارى كرده و نظام را در مقابل عمل انجام شده قرار داده؛ زيرا گفته است كه خود اعضاى انجمنهاى اسلامى دانشآموزان اقدام مىكنند و بعداً معلوم شد كه اين ادعا درست نيست.گفتند، در جمع آنها اسمى از پارلمان نبردهاند و گفتهاند، سياست را به مدرسهها نكشانند. گفتم، براى آنها همين ملاقات كافى است، زيرا امضاى مشروعيت آن است.
⭕️ در مورد اهداف و آثار لشكركشى آمريكا مذاكره كرديم. به اين نظر رسيديم كه آمريكا در فكر كارهايى بيش از مسأله طالبان و افغانستان است و اشتباه كرده است؛ نه در افغانستان و نه در جاى ديگر، موفق نخواهد شد و احتمال اينكه به عنوان حمايت از حزبالله و فلسطينىها، مزاحم ايران شود، يا تحريم و محاصره و يا برخورد وجود دارد و براى دوطرف گران تمام خواهد شد. در مورد پرونده ناصر [واعظ] طبسى مذاكره شد. ايشان گفتند، قبلاً به آقاى طبسى تذكر داده بودند، ولى ايشان جدى نگرفتهاند وگفتند، اسم آقاى [عبدالله] نورى، [وزیر سابق کشور و مدیرمسئول روزنامه خرداد]، از ليست عفوىها درآورده شده است.
⭕️ امروز حملات موشكى و هوايى به افغانستان، با شدت بيشتر ادامه داشت و تظاهرات اعتراضآميز، به صورت گستردهتر و تُندتر، در شهرهاى بيشتري از همه قارههاى جهان عليه آمريكا انجام شده است. به نظر مىرسد، اين اعتراضات آمريكا را تحت فشار قرار خواهد داد و دولت پاكستان هم از سوى مردم معترض، تحت فشار جدى است و اقدام به بازداشت و حبس خانگى شخصيتها كرده است.
😶
🔺زیارت اول ماه!
▫️حجه الاسلام حسین تهرانی:
🔹#آقامجتبی_تهرانی مقیّد به زیارت حرم #حضرت_عبدالعظيم_حسنی علیه السلام بودند. اگر تهران بودند، هیچ وقت در اوّل ماه زیارت حرم حضرت عبدالعظیم علیه السلام را ترک نمی کردند.
🔸همیشه ماهی یک بار یا شب اوّل ماه و یا صبح اوّلین روز ماه، حتماً به زیارت می رفتند و هیچ وقت هم این برنامۀ شان ترک نمی شد.
🌀آنجا هم که مشرف می شدند، مثل مشهد سعی می کردند تمام آداب زیارت را به جا بیاورند.
⚡️در زیارت هایشان همیشه برای دیگران دعا می کردند؛ می فرمودند:«شما همیشه برای دیگران دعا کنید و هرچه میخواهید، برای دیگران بخواهید و خودشان در این زمینه هیچ کوتاهی نمی کردند».
﷽
#تقویم_علما
📅 امروز چهارشنبه
☀️ 18 #مهر ماه 1403 شمسی
🌙 5 #ربیع_الثانی 1446 قمری
☀️#شمسی
➕ درگذشت میرزا حسنعلی تهرانی
فقیه و شاگرد میرزای شیرازی (۱۲۸۶ش)
🌙 #قمری
➕ شهادت آیت الله شهید سید محمدرضا سعیدی ( ۱۳۹۰ق)
➕ درگذشت سید محمدباقر موحد ابطحی از فقهای شیعه، اساتید حوزه علمیه و مؤسس مدرسه و مركز پژوهشی الامام المهدی (۱۴۳۵ق)
➕ درگذشت سید محمدحسین حسینی جلالی، کتابشناس، نسخهشناس و بنیانگذار مرکز شیعی «The Open School» در ایالت شیکاگو (۱۴۴۲ق)
➕ درگذشت عباسعلی اختری
نماینده مردم تهران در مجلس خبرگان رهبری (۱۴۴۴ق)
#تقویم_علما
🌺🌺🌺🌺🌺
🔰درگذشت آیت الله میرزا #حسنعلی_تهرانی فقیه و شاگرد میرزای شیرازی (۱۲۸۶ش)
🔹میرزا حسنعلی تهرانی، فقیه و عالم قرن چهاردهم هجری، از زهاد صاحب کرامت و جد مادری شیخ حسنعلی مروارید می باشد.
🌀وی در تهران به دنیا آمد و پس از گذراندن دروس مقدمات و سطوح حوزه به نجف و پس از چند سال به سامرا رفت و از شاگردان خاص میرزای شیرازی شد.
🌱وی هر روز در آغاز درس مرحوم میرزا مقداری از نهج البلاغه را می خواند و در مواقعی نیز به جای ایشان، نماز جماعت را اقامه می کرد.
🔸ایشان پس از نیل به درجه اجتهاد، به تدریس سطوح عالی پرداخت و تصدی امور مدرسه میرزای شیرازی را در سامرا را به عهده داشت
🔅او دو سال پس از ارتحال میرزا، در ۱۳۱۴ق از عتبات به تهران بازگشت، اما ناسازگاری او با ارکان حکومت قاجار موجب شد که به مشهد برود و در مشهد به تدریس فقه و اصول و امامت جماعت مسجد گوهرشاد بپردازد.
⚡️ بسیاری از فضلا و مدرّسان حوزه علمیه مشهد در درس وی حاضر میشدند. از جمله از شاگردانش می توان به ملا محمدعلی فاضل خراسانی، میرزا علی اکبر نوغانی و سیدحسین موسوی معروف به ادیب بجنوردی اشاره کرد.
📚از آثار او می توان به رسالة فی الکبائر، تقریرات درس میرزای شیرازی و کتابی در تطبیق رساله مناجر وحید بهبهانی با فتاوای میرزای شیرازی نام برد.
▪️ایشان سرانجام در ۴ رمضان ۱۳۲۵ق (18 مهر 1276ش) در مشهد درگذشت و در صُفه قوام شیرازی در حرم امام رضا(ع) به خاک سپرده شد.
#زندگی_نامه
🔺نجات از عذاب
▫️آیت اللّه شبیری زنجانی :
🔹#حسنعلی_تهرانی برادری به نام حاج میرزا حسینعلی داشته كه در دربار ناصرالدّین شاه بود، و تمام لباسهای شاه زیر نظر او دوخته می شد. روزی مرحوم حاج شیخ حسنعلی در حرم امام رضا علیه السّلا مشغول زیارت بوده، به او خبر می آورند كه برادرش در گذشته است.
🔸ایشان شدیداً گریه می كند و به حضرت #امام_رضا علیه السّلام متوسّل می شود و عرض می كند: «برادر من در دربار بود و طبعاُ حقوق و مظالم زیادی به گردنش خواهد بود، از شما می خواهم در حقّ او شفاعت فرمایید». جنازه او را با تشریفات خاصّی از تهران به قم می برند و بعد از شوط دادن درحرم، در یكی از بقاع صحن مطهّر به خاك می سپارند.
🌀یكی از علمای بزرگ، همان شب در عالم رؤیا می بیند جنازه را از تهران به طرف قم تشییع می كنند ولی مأمورین عذاب در مسیر تشییع او را به انواع عذابها عذاب می كنند. هنگامی كه جنازه به صحن مطهّر می رسد، مأمورین عذاب دمِ درِ صحن مطهّر می ایستند و به احترام كریمه اهلبیت وارد صحن نمی شوند.
🔅در آن هنگام بانوی مجلّله ای از حرم مطهّر خارج می شود و به این فرشته ها كه مأمور عذاب بودند می فرماید: «برادر ایشان به برادرِ من متوسّل شده، برادرم در حقِّ او شفاعت نموده است، دیگر شما برگردید و با او كاری نداشته باشید. فرشته ها اطاعت می كنند و بر می گردند».
#حضرت_معصومه
📚کتاب جرعه ای از دریا، جلد سوم، صفحه 348. و کرامات معصومیه علیها السلام، علی اکبر مهدی پور،ص 288.
🔺نور ذکر
▫️آیت الله شبیری زنجانی:
🔹به آقای واعظ زاده در مشهد راجع به آشیخ #حسنعلی_تهرانی، جد امی آقای مروارید، گفتم:«پدر شما آشیخ حسنعلی را قبول داشت؟».
گفت:«پدرم از مریدهای ایشان بود. او می گفت سحر به حرم حضرت #امام_رضا (ع) رفتم. دیدم نوری به گنبد حضرت متصل است. دنبال آن نور را گرفتم که ببینم به کجا منتهی می شود. دیدم مرحوم آشیخ حسنعلی تهرانی مشغول ذکر گفتن است و از دهان ایشان نوری متصل به گنبد است.
📚کتاب جرعه ای از دریا، جلد دوم، صفحه ۴۰۱.
🔺خوب با حضرت روی هم ریخته اید!
▫️شیخ ابراهیم صاحب الزمانی:
🔹روز تولد #امام_رضا (ع) مشهد بودم و دچار عسرت و سختی. با خود گفتم بهتر است قصیده ای برای امام رضا (ع) بسرایم و آن را به نائب التولیه حرم مطهر ارائه کنم و صله ای بگیرم.
🔸وقتی وارد صحن شدم با خود گفتم:«چرا شعر را برای حضرت نخوانم و از ایشان صله نخواهم». به سمت ضریح مطهر آمدم و شعرم ار مقابل ضریح خواندم و عرض کردم:«یا مولای! از جهت معیشت در فشارم، امروز هم عید است، اگر صله ای عنایت فرمایید به جاست».
🌀ناگاه از سمت راست کسی ده تومان (که در آن موقع مبلغ قابل توجهی بود) در دستم گذاشت، عرض کردم:«یا مولا! کم است»،کسی دیگر ده تومان گذاشت. باز عرضه داشتم کم است. آن قدر تکرار شد تا به شصت تومان رسید و دیگر خجالت کشیدم بیشتر بخواهم.
⚡️ پولها را در جیبم گذاشتم و از حرم خارج شدم. در کفشداری میرزا #حسنعلی_تهرانی را دیدم. بغلم کرد و فرمود:«حاج شیخ! خوب زرنگ شده ای با حضرت رضا علیه السلام نزدیک شده و روی هم ریخته اید، تو شعر می گویی و آن حضرت به تو صله می دهد، بگو ببینم چقدر صله گرفتی؟».
▪️گفتم:«شصت تومان».
▫️فرمودند:«حاضری آنها را بدهی و من دو برابرش را به تو بدهم».
🍁قبول کردم و ایشان ۱۲۰ تومان مرحمت کردند. اما بعدا پشیمان شدم که آن وجه امام چیز دیگری بود، اما ایشان معامله را فسخ نفرمود.
📚کتاب داستانهای شگفت، شهید دستغیب، صفحه 23 تا 24.
إلهی،
در بسته نیست، ما دست و پا بسته ایم...🥺
#الهی_نامه ۱۴۳
#عارف_کبیر_علامه_حسن_زاده_آملی
🌸🌸🌸🌸🌸
#حضرت_عبدالعظیم_حسنی
💠 معنای تشبیه زیارت حضرت عبدالعظیم (ع) به زیارت امام حسین (ع)
🔻 گاهی در تشبیهات، حد و حدودها را مشخص میکنند؛ به طور مثال، فرض بفرمایید که میگویند [اگر] کسی درس فلانی را برود، همانند این است که درس آقای خوئی را دیده باشد، کسی که درس آقای خوئی را دیده باشد، همانند این است که درس مرحوم نائینی را دیده باشد؛ تا زمانی که به برخی از واسطهها میرسیم که میگویند که [کسی که درس] فلانی [را دیده باشد،] همانند این است که درس امام صادق (علیهالسلام) را دیده باشد.
🔸 در عالم معنا، تشبیهات بر روی حساب و کتاب است. تشبیهاتی هست که کسی که حضرت عبدالعظیم (علیهالسلام) را زیارت کند، همانند این است که حضرت سیدالشهداء (علیهالسلام) را زیارت کرده باشد؛
🔹 این، حق است؛ اما بدین معنا نیست که مرتبهی حضرت عبدالعظیم (علیهالسلام) با حضرت سیدالشهداء (علیهالسلام)، مساوی است؛ خیر، کسی که حضرت عبدالعظیم (علیهالسلام) را زیارت کند، ثواب زیارت حضرت سیدالشهداء (علیهالسلام) را به او میدهند؛ اما کسی که حضرت سیدالشهداء (علیهالسلام) را زیارت بکند، «کمن زار الله فی عرشه». [در روایات، جایگاه کسی را دارد که خدا را در عرشش زیارت کرده باشد:] پس اینها، بستگی به مراتب ایمان دارد.
#عارف_کبیر_استاد_جعفر_ناصری ۱۴۳
🌷🌷🌷🌷🌷
9.55M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
اگر در دنیا محرومیتها داری، ناکامیها داری، بیمِهریها داری، زخم زبان ها داری، توهین و مسخرهها میشنوی، ...
( ۳۱ تیر۱۴۰۳ )
عارف کبیر، استاد علی #مویدی
#جرعه_عرفانی ۶۰
🌷🌷🌷🌷🌷
از گوشۀ گلخن برآ در ساحت گلشن درآ
آنساحت گلشن هلا باشد دیار یار ما
کو مست جام و باده ای؟ کو دست از دل داده ای؟
کو یک تن آزاده ای؟ بیند بقا اندر بقا
کو عابد دیر و کنشت؟ کو زاهد نیکو سرشت؟
بیند بهشت اندر بهشت، بیند صفا اندر صفا
( حسن زاده)
#شعر_عشق ۱۰۳
🌸🌸🌸🌸🌸