وزیر علوم: قطعاً پس از آیت الله مصباح در محیطهای علمی احساس خسران میکنیم
منصور غلامی وزیر علوم:
🔻نگاه ظریف آیت الله مصباح و بیان و مشخص کردن دقیق مسائل توسط ایشان در فضای دانشگاهی بسیار راه گشا و تاثیرگذار بود.
🔻دانشجویان اوایل انقلاب نوشتهها و مکتوبات آیت الله مصباح یزدی را قطعاً به خاطر دارند و تداوم این آثار بعد از آن دوره در مباحث علمی و در محیطهای دانشگاهی بسیار اثرگذار است.
🔻از اینکه ما سرمایه بزرگی همچون آیت الله مصباح یزدی را از دست دادیم قطعاً در محیطهای علمی احساس خسران میکنیم اما خدا را شاکریم که وجود علمایی مانند ایشان در برهههای مختلف، چراغی را برای روشن کردن بخشهای مختلف در مباحث علوم اسلامی فراهم کرده اند لذا باید برای حفظ دستاوردهای علمی آیت الله مصباح تلاش کنیم.
@meshkatnoor
♦️ لم تقولون ما لا تفعلون👇👇
🔷 در تمامی سخنرانی ها و کتاب های حضرت استاد علامه مصباح ـ رضوان الهی بر اوـ حتی یک جمله تاکید می کنم یک جمله اهانت نسبت به مخالفین و معاندین او پیدا نمی کنید. اصولا بنای ایشان بر نام بردن از افراد نیست بلکه اندیشه را نقد می کنند(هر چند درنهایت ضمیر، مرجع خود را پیدا می کند)
در کلام و گفتار استاد عزیز ،صاحب اندیشه ها اهانت نمی شوند و این یعنی تقوی و خودسازی که سیره این مرد الهی بوده از جوانی
اما کافیست نگاهی به تعابیری که مخالفان او علیه این شخصیت پرثمر بکار برده و می برند بیندازید آن وقت تفاوت اخلاقی را به وضوح مشاهده می کنید.
از جمله مخالفین،دکتر سروش است که حتی بعد از رحلت این عارف بزرگ، نسبت های ناروا به ایشان زده و تهمت هایی را روا داشته این در حالی است که نامبرده(دکتر سروش) در کتاب اوصاف پارسایان که شرحی است بر خطبه متقین چنین می نویسد:
✍️ از قديم الايام تا روزگار حاضر يکي از راههاي تشفّي خاطر اين بوده است که آدميان به يکديگر لقب زشت بدهند.
کساني که نميتوانند رودررو با کسي بايستند و سخنشان را بگويند و از مواجهه مستقيم عاجزند، تنها راهي که برايشان ميماند اين است که دشنامي پشت سر نثار کنند و نيشي بزنند و غيبتي روا دارند و يا آن که نام زشتي بر کسي بگذارند.
اين تنابز به القاب است يعني آن که آدمي نامي يا کلمهاي به کسي بچسباند تا او را بدنام و موهون کند و شخصيت اجتماعيش را لجن مال کند.
(ص 349 کتاب اوصاف پارسایان دکتر سروش(شرح خطبه متقین)
https://eitaa.com/nafahat99/895 🌐 @meshkatnoor
🔆مصباح و نابینا
❇️استاد مصباح در زمان حیات پر برکت خویش، سدی محکم در مقابل اندیشه های انحرافی، التقاطی و الحادی ایجاد کرد و عصبانیت منحرفان، ملتقطان و ملحدان از ایشان قابل درک است.
⚫️ آقای سروش! عصبانیت شما از استاد فرزانه مصباح را درک می کنم. استاد مصباح در زمان حیاتش با برهان استوار و ایمانی مستحکم در مقابل انحرافات ایستاد. آن زمان که استاد خواستار مناظره شد، خیلی ها مثل شما احساس عجز کردند.
✅آقای سروش! من شما را به مناظره دعوت نمی کنم! من حال و روز باورهای شما را خوب می دانم. تردیدی ندارم که شما حتی با یک دانشجوی تحصیل کرده در طرح ولایت نیز مناظره یا گفتگویی نخواهید داشت.
✅دنیای پس از استاد مصباح، دنیای بیناتری است. دیگر نمی توان با حرکت بال یک پروانه، همه دانش های بشری را جزر و مد داد. دانش آموختگان طرح ولایت پارادوکس های این گونه سخنان را فراگرفته اند و طرح-دستی ساحران را شناخته اند.
✅دیگر پرواز پروانه ها، جمع نقیضین را از کتمان عدم به در نمی آیند و جزء را از کل بزرگتر نمی کند و مبناگروی را متزلزل نمی سازد.
✅دیگر نمی توان با مغالطه پارادوکس کلاغ، پارادوکس دروغگو یا دیگر شبهات شکاکانه و نسبی گرایانه، امکان شناخت و اندیشه ورزی را بر مخاطبان بست.
✅دیگر نمی توان با مغالطه اشتراک لفظی از پلورالیسم نجات، بر پلورالیسم صدق استدلال کرد و از باب انسداد علم گفت.
✅دیگر نمی توان از موجه بودن اختلاف قرائتهایِ روشمند، بر اعتبار همه قرائت ها بصورت موجبه کلیه استدلال کرد.
✅دیگر نمی توان کتاب نوشت و صدها صفحه استدلال جزمی ارائه کرد که استدلال کردن ممکن نیست.
✅ دیگر نمی¬توان بر شاخه درخت معرفت نشست و آن را برید و همچنان در هوا ماند.
✅دیگر نمی توان از نسبیتِ توصیفیِ اخلاقی، بر نسبت فرااخلاقی استدلال کرد.
✅ دیگر نمی¬توان از نسبیت فرااخلاقی گفت و بر منبر وعظ و خطابه نشست و همگان را قضاوت کرد. نمی¬توان اصول پرتناقض نسبیت هنجاری را مسلم و جزمی فرض کرد.
✅ زمان آن گذشته که از پلورالیسم اجتماعی گفته شود و از نگاه مونیستی به لیبرالیسم دفاع شود.
✅ دیگر نمی توان از قانون گرایی دم زد و تلقی عوامانه ای از آزادی ارائه داد و فتنه گری و خشونت را تئوریزه کرد.
✳️امروزه دانش آموختگان طرح ولایت به نور استاد مصباح بینا هستند و مغالطات این دسته شبهات را به خوبی و آسانی می¬شناسند.
⚫️آقای سروش؛ من حال و روز شما را خوب می دانم! و عصبانیت شما را درک می کنم. روشنفکرانِ جهان سومی، حتی اگر کشورشان در سایه دین به کشوری قدرتمند تبدیل شود، باز هم احساس حقارت خواهند کرد. این ناتوانی آموخته شده حاصل باوری است که قدرت و پیشرفت را محصولِ انحصاری عالم مدرن می داند. اینان بارها با خود نجوا کرده¬اند که دین نمی تواند با پیشرفت و قدرت جمع شود.
🔴اینکه غربگرایان از قدرت یافتن ایران اسلامی آزرده و عصبانی می¬شوند بیش از آنکه سیاسی و حزبی باشد، ایمانی و اعتقادی است. آنان عمری به خود و پیروان خود تلقین کرده اند که سنت و الهیات نمی تواند منشأ پیشرفت باشد، حال چگونه به طرفداران خود بگویند که پاهای پر آبله شان در جستجوی سراب بوده و مسیرشان به سمت ناکجاآباد. هم دین را باختند هم دنیا.
✅می¬گویند وقتی بهاء الله به تزویر خویش اعتراف کرد، برخی پیروان متعصب او همچنان بر باور خود تأکید کردند و او را معذور دانستند. اینک حکایت دوستان ما این است که هنوز به پایان تاریخ فکویاما باورمندند و نمی¬توانند از نگاه جزمی به لیبرالیسم دست بردارند.
✅عالم پس از استاد مصباح، عالم دیگری خواهد بود و اندیشه¬های تابناک ایشان که ادامه راه انبیاء و اولیای الهی، امام خمینی(ره)، علامه طباطبایی و شهید مطهری است، عالمیتی نورانی و متعالی را نوید می¬دهد.
🔆«كَذَلِكَ يَضْرِبُ اللَّهُ الْحَقَّ وَالْبَاطِلَ فَأَمَّا الزَّبَدُ فَيَذْهَبُ جُفَاءً وَأَمَّا مَا يَنْفَعُ النَّاسَ فَيَمْكُثُ فِي الْأَرْضِ» (رعد 17)
📝دکتر علی احمدی امین
گستره دین 10.mp3
9.65M
🔉 درسگفتار
🔶 موضوع |#گستره_دین
🎙آیت الله #مصباح_یزدی
جلسه دهم
🔹تبیین شناخت قلمرو دین
🔹جایگاه عقل در هندسه نظام دین
ما جایگاه عقل را کم نشمردهایم. صحبت سر عقل عملی است برای کشف بایدها و نبایدها چه میزان میتواند به عقل متکی بود؟ در این مسائل بیشتر باید متکی به درون دینی و اتکاء به وحی باشد.
🔹در فرهنگ غربی امروز وقتی منبع دیگری را برای شناخت معرفی میکنند، یک بار منفی دارد. یعنی چنین القاء میکنند که این شناختها عقلانی نیستند! معنای تعبدی را بی دلیل و جزاف معنا میکنند! در حالی که باید توضیح داد دلیل تعبدی ما نیز بر اساس عقل است. ⏰ 4 آذر 1380
⚜️ @Taammolat74 🌐 @meshkatnoor
#اطلاعيه
👈آدرس کانال برخی روانشناسان محترم مركز مشاوره مأوا وابسته به مؤسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني(ره) در ایتا خدمتتان تقدیم می گردد:
✅ کانال تخصصی همراهان نوجوان؛ حجت الاسلام آقاي #ابراهیم_اخوی؛ روان شناس و مدیر مرکز مشاوره مأوا: @eakhavi
✅ کانال حجت الاسلام آقاي دکتر #رضا_مهکام؛ روان درمانگر و عضو هیئت علمی موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره): @mahkam_reza
✅ کانال جناب حجت الاسلام آقاي #اصغر_اخوی؛ مشاور خانواده و مدیر مرکز مشاوره جامعة الزهرا(سلام الله علیها): @hamsardarl
✅ کانال جناب حجت الاسلام آقاي دکتر #محمدمهدی_عباسی_آغوی، مشاور استعدادسنجی و جوان و مدیر مرکز مشاوره امام کاظم(علیه السلام): @abbasiaghavi
✅ کانال جناب حجت الاسلام آقاي دکتر #حمید_رفیعی هنر؛ روان درمانگر و عضو هیئت علمی علوم و فرهنگ اسلامی: @mohyii
✅ کانال تخصصی کودک جناب حجت الاسلام آقاي دکتر #مجید_همتی؛ روانشناس کودک و نوجوان؛ مدیر مرکز مشاوره روشنان:
https://eitaa.com/joinchat/4178903060Ca43bd84efe
🔰 @iki_ac_ir
🔰 https://iki.ac.ir
⬛️السلام علیکِ ایتها الصدیقة الشهیدة⬛️
✅ بر همه داعيهداران اصلاحات فرهنگي اعم از روحانيان، مبلغان، معلمان، استادان و مسؤولان فرهنگي كشور لازم است كه با اسوهپذيري از سيره فاطمه زهرا -عليها السلام- به عرصه كارزار فرهنگي وارد شوند و زهراگونه در مقابل غارتگران ايمان و فرهنگ مردم، سينه سپر سازند. امروز نهتنها سكوت در مقابل هجوم فرهنگي پذيرفتني نيست، بلكه مجاهدت در عرصه كارزار علمي و فرهنگي، واجبترين وظيفه و تكليف ماست.
🔰علامه مصباح یزدی _رحمة الله علیه_، جامی از زلال کوثر، ص 127.
🔻🔻🔻پیام تسلیت پرفسور ویتور مدیر مرکز مطالعات اسلامی آرژانتین به مناسبت ارتحال ملکوتی علامه مصباح یزدی ✅ بوئنوس آیرس، جمهوری آرژانتین، 11 ژانویه 2021
آیت الله دکتر محمود رجبی
قائم مقام موسسۀ تحقیقات و آموزشی امام خمینی
استاد عزیز و گرانقدر
سلام علیکم
توفیق دارم به جنابعالی و نیز از طریق شما به مسئولان حوزه علمیه قم و رهبر عالی انقلاب اسلامی ایران آیت الله سید
علی حسینی خامنه ای که خداوند او را در صحت و عزت حفظ فرماید، مراتب تسلیت خود را به مناسبت درگذشت
فیلسوف، مجتهد، مفسر قرآن، استاد حوزۀ علمیه قم و شخصیت شناخته شدۀ جهانی آیت الله محمدتقی مصباح یزدی اعلام کنم.
یکی از شاگردان آیت الله مصباح یزدی، حامل انتقال این خبر ناراحت کننده به ما بود. ایشان از اعضای فعال وشایسته
مرکز مطالعات اسلامی، عربی و فارسی هستند؛ محیطی آکادمیک و بین المللی با حدودا صد استاد و محقق دانشگاهی عمدتاً از آمریکای لاتین و نیز از ایران، اندونزی و مالزی که برخی از آنها فارغ التحصیل از قم بوده و افتخار آشنایی با این شخصیت برجستۀ ایرانی را دارند که یادش را گرامی میداریم. در جایگاه خود به عنوان هماهنگ کننده و مدیر
دپارتمان تحقیقاتی – مرکز مطالعات اسلامی عربی و فارسی- از طرف تمامی اعضای تیم تحقیقات ما و نیز از جانب شخص خود، مراتب تعزیت خود را به جنابعالی به مناسبت درگذشت این حکیم برجستۀ مسلمان اعلام میدارم.
در در طول سفر وی به آمریکای لاتین در آغاز این قرن ، برخی دانشگاههای مهم آمریکای لاتین افتخار دیدار ایشان را داشتند چنانکه دانشگاه جان اف کندی آرژانتین نیز ایشان را در سالن سخنرانی خود پذیرا شد و بنده به عنوان نماینده گروه فلسفۀ و تحصیلات تکمیلی، افتخار دعوت از ایشان را داشتم. در آن زمان من وظیفۀ آکادمیک خود را در آن مرکز مطالعاتی انجام میدادم؛ هم به عنوان دبیر مرکز تحقیقات فلسفه و تاریخ ادیان و هم بهعنوان هماهنگ کننده علمی تمام بخشهای آن در تحصیلات تکمیلی. در آن مناسبت، آیت الله محمدتقی مصباح یزدی رحمه الله علیه با حضور گسترده مخاطبان شامل مقامات، اساتید و دانشجویان دانشگاه، جلسه ای به یادماندنی در موضوع فلسفه اسلامی برگزار کرد.
بدون تردید فقدان حکیمی مدقق و موشکاف مانند آیت الله مصباح یزدی خسارتی بزرگ نه فقط برای خانواده و اصحاب و شاگردان، بلکه برای جامعۀ بین الملل دانشگاهی است. کاملاً در خدمت شما هستم و امیدوارم خدای متعال شما و خانواده را هنگام مطالعۀ این مسودۀ، در پناه خود حفظ نماید.
✍️پروفسور لوئیس آلبرتو ویتور
مدیر مرکز مطالعات اسلامی ، عربی و فارسی/ بوئنوس آیرس/آرژانتین
🌐 @meshkatnoor
بیانیه انجمن روان شناسی اسلامی و گروه یاوران سلامت روان به مناسبت ارتحال آیت الله مصباح یزدی (ره) :
💠💠💠💠💠💠
بسم الله الرحمن الرحیم
انا لله و انا الیه راجعون
ارتحال علامه مجاهد و فیلسوف متاله و مفسر فرزانه حضرت آیتالله مصباح یزدی اعلی الله مقامه الشریف برای همه جویندگان علم و تقوی و فضیلت سخت و غمبار و اسف انگیز است.
این یار وفادار امام خمینی (ره) و رهبر عظیم الشأن انقلاب اسلامی مد ظله العالی که از سوی معظم له، مطهری زمان نام گرفت؛ با شجاعت بی نظیر خود همیشه در کنار رهبری در حال دفاع از آرمانها و ارزشهای اصیل انقلاب بود.
بسیاری از افرادی که فقط از دور نام ایشان را شنیده بودند؛ آیت الله مصباح را نشناختند و به عظمت وجودی این پارسای فرزانه پی نبردند و اینچنین بود که در حق او جفاها کردند.
او که مدافع راستین ولایت بود، با در آمیختن شجاعت، علم، تقوا و عرفان؛ شخصیتی از خود به نمایش گذاشت که در طول تاریخ کم نظیر جلوه می نماید.
آیت الله مصباح نه تنها در تفسیر و معارف و فلسفه اسلامی از صاحبنظران برجسته و دارای اندیشهای دقیق و نقاد و آگاه بود بلکه در فضای علوم انسانی از جمله روان شناسی دارای ایده و رایی شاخص و منحصر به فرد بود و با حمایتهایی که از روان شناسی اسلامی و علم دینی نمود فضای رشد و نمو آن را برای اولین بار در موسسه امام خمینی و در کل حوزه های علمیه فراهم نمود و در این راستا خدمت شایانی برای رشد همه علوم انسانی اسلامی در بستر حوزه های علمیه و فضای دینی موسسات شیعی انجام داد و به حق می توان ایشان را بنیان گذار علوم انسانی اسلامی در جهان تشیع نام نهاد و در این راستا شایسته است تلاشهای زیادی برای تبیین آرا و نظرات ایشان در فضای علم دینی صورت پذیرد و روشنگری هایی برای توصیف زحمات ایشان برای ایجاد و استحکام علم دینی به اجرا درآید.
انجمن روان شناسی اسلامی فقدان آن علامه پارسا و فرهیخته را به پیشگاه رهبر معظم انقلاب و مراجع عظام و حوزههای علمیه و مردم شریف و شاگردان و علاقهمندان و بیت مکرم ایشان تسلیت گفته و از خداوند منان علو درجات ایشان را خواستار است.
سلام علیه، یوم ولد و یوم یموت و یوم یبعث حیا
۱۳۹۹/۱۰/۱۳
رضا مهکام
رئیس انجمن روان شناسی اسلامی
@islamicpa
🤲«یا وجیهة عند الله اشفعی لنا عند الله»🤲
#شفاعت
💎روايات پُرشماري كه گستردهترين مرتبه شفاعت را ويژه حضرت زهرا عليها السلام معرفي ميكنند، نه بدان معنا كه ديگران از مقام شفاعت بيبهرهاند؛ بلكه بدين معناست كه:
حضرت زهرا عليها السلام، به خاطر لطافت خاص روحي، مظهر تام و تمام رحمت الهي گشته است. از آنجا كه رحمت و عطوفت خداوندي در وجود زن، بيشتر جلوه و بروز مينمايد و در وجودي كه از همه چيز بريده و سراپا فناي در خدا گرديده است، به اوج تجلّي ميرسد، ميتوان گفت: ريشهايترين و عميقترين محبتها، رحمتها، رأفتها، عطوفتها و مغفرتهاي خداوند در وجود حضرت زهرا عليها السلام تجلي و ظهور كرده است. از همين روست كه آخرين و گستردهترين شفاعتها كه خود، نمود و تجلي رحمت بيكرانه الهي است، به دست مهربان فاطمه زهرا عليها السلام صورت ميپذيرد.
🔰علامه مصباح یزدی (رحمة الله علیه)، جامی از زلال کوثر، ص 33.
🔰 @iki_ac_ir
🔰 https://iki.ac.ir
#خدمات_فاطمه_علیها_السلام
✅ خدمت فاطمه (عليها السلام) به عالم هستى، قابل هيچ وصفى نيست. او هم به پدرش، به عنوان رسول خدا و هم به همسرش به عنوان ولىّ خدا و هم به امت اسلام به عنوان پيروان رسول خدا، خدمت كرد؛ خدمتى كه از عهده هيچ كسى، حتى يگانه همتايش اميرمؤمنان نيز بر نميآمد. اگر زهرا (عليها السلام) و آن خطبههاى هدايتگرانهاش نميبود، امروز ما نيز باور نميکرديم كه حق با على بوده است؛ چرا كه نفاقها، کينهها، دنياگرايىها، سادهانگارىها، سياستبازىها، تطميعها، تبليغها، تحريفها دست به دست هم داده و امامت را چنان به انزوا كشانده بود كه حتى اجازه نميداد فرياد حقجويى على (عليهالسلام) به گوش احدى از آيندگان برسد.
رسالت و امامت، تحققبخش هدف خلقت بود و اين فاطمه بود كه امامت را حياتى ديگر بخشيد، رسالت را مايه ثمر گرديد و خلقت را به هدف نزديك گردانيد:
نخل نبوت ز تو شد بارور *** باغ امامت ز تو شد پر شجر
🔰 علامه مصباح یزدی (رحمة الله علیه)، جامی از زلال کوثر، ص۱۴۷.
🔰 @iki_ac_ir
🔰 https://iki.ac.ir
▪️خط كش حوزههاي علميه شكست!!
یادداشت #سیدمحمدحسین_متولی_امامی
بسمه تعالي
🔹اينجانب هنگامي که به دستان مبارک آيت الله #ناصري معمم شدم، علاقه مند بودم بار ديگر، توسط آيت الله #مصباح_يزدي (ره) نيز عمامه گذاري کنم. بالاخره در حرم علي بن موسي الرضا(ع)، در صحن جمهوري اسلامي، توفيقی شد و به دست مبارك استاد مصباح يزدي عمامه گذاري كردم.
ايشان سخن كوتاهي فرمودند: اللهم اجعلنا من انصار المهدي (عج).
عرض كردم: برايم دعا كنيد در اين مسير موفق باشم. فرمودند: بهترين دعا را برايت كردم، انسان بايد حرف حق را خوب بشناسد و بفهمد و براي آن #فداكاري كند.
🔹در دهه هفتاد و دولت اصلاحات كه هجمه سنگيني عليه مباني اسلامي و انقلابي ميشد و شديداً احساس تنهايي ميكرديم، تنها شخصيتي كه ميتوانستيم با تكيه بر انديشههايش، علم خيمه انقلاب را نگه داريم، استاد مصباح يزدي بود. از اولين دورههاي #طرح_ولايت كه خود ايشان تدريس ميكردند تا همين اواخر، حجم فراواني از دانشجويان و طلاب، با معارف ناب اسلامي و بنيانهاي تفكر انقلابي آشنا شدند.
🔹به ياد دارم در يك جلسه افطاري كه آيتالله #مكارم_شيرازي هم حضور داشتند، سخن از آيتالله مصباح به ميان آمد. ايشان فرمودند: «ما قبلاً از دست آقاي مصباح دل خوشي نداشتيم و ميگفتيم چرا طلبهها را به سمت فلسفه و علوم عقلي برده و از فقه و اصول دور كرده است. بعدها در دوره اصلاحات، فهميديم كه ايشان چه كار عظيمي كرده است. حجم شبهات به ميزاني بود كه من و آقاي نوري (اشاره به آيتالله نوري همداني) كه از قبل انقلاب نويسنده بوديم، توان پاسخگويي به آنها را نداشتيم. آقاي مصباح و شاگرداناش خوب وارد اين ميدان شدند. تازه فهميديم كه ايشان چه كار بزرگي براي اسلام انجام داده اند».
🔹شايد عدهاي با برخي انديشههاي آيتالله مصباح يزدي مخالف باشند؛ اما چرا #مقام_معظم_رهبري، در حالي كه بسياري از بزرگان مفسر، فيلسوف و فقيه در قم حضور داشتند، آيتالله مصباح را در نقش علامه طباطبايي و شهيد مطهري زمانه معرفي كردند؟ به نظر ميرسد علاوه بر تقوا و پارسايي ايشان، دو ويژگي مرحوم محمدتقي مصباح يزدي، او را در ميان علماي امروز، منحصر به فرد كرده بود:
1️⃣ آيتالله مصباح يزدي، همچون خطكش، دقيق سخن ميگفت. ذهن منظمي داشت و مباحث علمي را با ادله محكم و متقن دنبال ميكرد. دقت و ظرافت مباحث علمي، از وي شخصيتي دقيق، #بانشاط_علمي فراوان و البته به ظاهر سختگير ساخته بود. در مباحث علمي مانند خط كش، كه ميليمترها را هم دقيق نشان ميدهد، شفاف، بيپرده و بدون مسامحه سخن ميگفت و شايد هجمههاي فراواني كه عليه ايشان ميشد، ريشه در چنين روحيهاي داشت. اين ويژگي در حوزه سياست، در نظر برخي تندروي محسوب ميشد، اما به نظر ميرسد، استاد مصباح يزدي، در عالم انديشه، معيار و ميزان خوبي براي درك معارف اسلامي در دوره ما بود.
شايد هيچيك از #نيروهاي_اثرگذار_اصيل و انقلابي نسل ما نباشد كه مستقيم يا غيرمستقيم متأثر از انديشه هاي آيتالله مصباح نبوده باشد. به دليل ضيق وقتي كه ايشان داشت، براي ملاقاتهاي بيشتر و گفتگوي غيررسمي با ايشان مجبور ميشدم در مسير كوتاه بازگشت به خانهشان، حاضر شوم. يكروز از سخنان ذوقي برخي مفسران بزرگ داخل قم انتقاد داشتند و اين سلوك علمي را مضر براي حوزه ميدانستند. ذهن منظم، گفتار دقيق و استدلال هاي متقن، ايشان را به سنجه فهم معارف ديني، به خصوص در دهه هاي هفتاد و هشتاد تبديل کرد.
2️⃣ تمرکز بر پروژه علمي و امتداد انديشه هايش در حوزه سياست، ويژگي منحصر به فرد ايشان در سه دهه اخير است. عالمي که توان جريان سازي و شاگردپروري دارد و #در_کتابهايش_دفن_نميشود ، علم را به صحنه سياست کشانيده و راهبر سياست مداران مي شود. استاد مصباح، خود را وقف حل مسائل انقلاب اسلامي کرده بود و تمامي فعاليت هاي علمي و عملي اش، به اين سمت و سو کشيده شد. زماني مقام معظم رهبري فرموده بودند: من در اوايل پذيرفتن مسئوليت رهبري، دو نفر از علماي قم را دعوت کردم. به يکي از ايشان گفتم، به دنبال رشد فلسفه و آموزش هاي فلسفي در قم برويد و از ديگري، درخواست پيگيري مباحث فقه حکومتي در حوزه علميه قم را داشتم. آقاي مصباح يکي از ايشان بود که انصافاً خوب توانست مباحث فلسفي را در حوزه هاي مختلف علوم انساني، دنبال کند. اما آن ديگري، به حرف ما توجهي نکرد و مباحث فقه حکومتي رها شد.
🔹روزي يكي از دوستان، از استاد مصباح يزدي پرسيدند: چرا شما كرسي درس خارج برگزار نكرديد و به سمت #مرجعيت گام ننهاديد؟ ايشان در جواب، به ساختمان مؤسسه امام خميني(ره) اشاره كردند و گفتند: اگر من در آن مسير حركت ميكردم، اين كارها را نميتوانستم انجام دهم!
🏴خداوند روح اش را با اولياي طاهرين اش محشور نمايد و اين عالم بي نظير را مشمول رحمت و رضوان خود گرداند.
🔥 حوزه انقلابی
╭┅─────────────┅╮
🕌 @HowzehEnghelabi 🔆
╰
4585.mp3
4.36M
👈 ما و شناخت فضائل حضرت زهرا (س)
🔻صوت سخنرانی علامه مصباح در مورد حضرت زهرا (س)
━━━💠🍃🌸🍃💠━━━
🏴eitaa.com/mesbahedustan 🏴
file.mp3
26.07M
💎جوابیه دکتر نبویان به گفتههای عبدالکریم سروش علیه استاد مصباح (رحمةالله علیه)🌹━━━💠🍃🌸🍃💠━━━
🏴eitaa.com/mesbahedustan 🏴
⚡️وجوه اخلاقی آیتالله مصباح
🔻آیتالله مصباح که از دوران نوجوانی با بزرگی چون حاج شیخ غلامرضا #فقیه_خراسانی آشنایی داشت، پس از ورود به قم، علاوه بر حضور مستمر نزد عالمانی مهذب و متخلق همچون #امام_خمینی، #آیتالله_بهجت و #علامه_طباطبایی- که هر یک استادی بزرگ در اخلاق و معارف اهل بیت (علیهمالسلام) بودند- از کسانی چون #آیتالله_بهاءالدینی و آیتالله انصاری همدانی توشه برگرفت.
🔻وقتی عدهای از بازاریان قم از آیتالله بهجت خواستند درس اخلاقی برای آنان برقرار کنند، ایشان آیتالله مصباح را مورد تأیید خود دانسته و مردم را به ایشان ارجاع دادند و فرمودند شما بروید و از ایشان بخواهید، من هم میخواهم.
🔻یکی از مهمترین نُمودهای اخلاقی آیت الله مصباح، تواضع مثالزدنی ایشان است، بهگونهای که شدت خودشکنی ایشان، مخاطبان را به تعجب وا میدارد.
🔻نکتهی مهم در همهی این امور، توجه علامه مصباح به شریعت مقدس اسلام است. ایشان اساس معنویت و اخلاق را مبتنی بر پیروی از دستورات اسلامی دانسته و با تعبدی سخت، از #مطالب_بیپشتوانه پرهیز دارند.
#عمار_انقلاب
#آیت_الله_مصباح_یزدی
#پشتیبان_علم
#خادم_علوم_اسلامی
#عمار_انقلاب
#فقیه_فرهیخته
#یاور_راستین_علم
#مشکات_قرآن
#دانشمند_انقلابی
#فخر_حوزه
#فخر_فلاسفه
#مفسر_انقلابی
#مصباح_رهبر
#پشتیبان_علوم_اسلامی
eitaa.com/AyatollahMesbah
فاطمیه - پاسخ یک سوال.mp3
8.6M
#فاطمیه
🔻 پاسخ یک سوال
✅ آیت الله #علیدوست پاسخ می دهد:
⁉️ #سؤال: چرا بعد از رحلت پیامبر اکرم(ص) آن اتفاقات افتاد و نسبت به اهلبیت(ع) و حضرت زهرا سلام الله علیها، جسارت شد؟!
#فاطمیه
#آسیب_شناسی_جامعه_صدر_اسلام
✅ کانال دروس و دیدگاه های استاد علیدوست
📚 @alidost_fiqh
سالک الی الله مرحوم حاج شیخ جعفر توسلی
لعن کردن دشمنان حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها به این عبارت: «لَعَنَ اللهُ قاتِلیکِ و ضارِبیکِ و ظالِمیکِ و غاصبی حقِّکِ یا مولاتی یا فاطمة الزهراء» گنج است، از گنج هم بالاتر است، خیلی راهگشا و پربرکت است.
این لعن از الطاف الهی به من است و از کتابی نیاموختم. این لعن از طریق عارفانه به من رسیده است، نه اینکه کسی به من آموخته باشد. از خود اهل بیت علیهم السلام به من رسیده است که این لعن را به این نحو بگو.
این لعن را زیاد بگویید و حضرت زهرا سلام الله علیها را خطاب قرار دهید. مشکلات به صورت اعجاز آمیزی حل میشود. از این لعن برکاتی دیده ام.
@Arefane
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🏴 روضه بسیار سوزناک
استاد قرائتی در خصوص شهادت
حضرت #زهرا سلام الله علیها
التماس دعا ... 🌹🌹🌹
🏴 بیشترین عنایت
🔸️در روز قیامت کسی که بیش از همه عنایتش شامل دیگران میشود #حضرت_زهرا (علیهاالسلام) است.
۱۳۹۲/۰۴/۲۸
🏴 @mesbahyazdi_ir
🔻کتاب «#جامی_از_زلال_کوثر» مجموعهای است برگرفته از سخنان #آیتالله_مصباح_یزدی درباره شخصیت ممتاز و پرفضیلت یگانه بانوی اسلام، حضرت فاطمه زهرا(علیها السلام)، و سجایا و سیره اخلاقی آن حضرت.
🔻بخشی از متن کتاب:
🔸اوج اندیشه اندیشمندان عالم را در غواصى به ژرفناى اقیانوس ناكرانمند #كوثر، جز حیرانى و شیفتگى چارهاى نیست، مگر آنكه الهامات ویژه الهى یارىگر اندیشهها و ناطقهها گردد تا بتوان قطرهاى روحفزا از زلال بىمثال كوثر چشید و بر كام تشنه جانها چشانید.
🔸پىبردن به كُنه ذات فاطمه لاهوتى، به همان اندازه بعید و دستنایافتنى است كه آگاهى از ذات ربوبى. و همین است رمز این فرموده امام صادق(علیه السلام) كه درك كنهِ صفات پیامبر، امامان و مؤمنان حقیقى را، هم طراز درك كنهِ صفات خداوند، ناممكن و دستنایافتنى معرفى میفرمایند.
🔸آرى، فاطمه «مجهولة القدر» است؛ همانگونه كه «مخفیّة القبر» است. منزلت و قدر او مجهول و نهان است، همانسان كه تربت و قبر او مخفى و پنهان است. او، از آنروى فاطمه نامیده شده است كه مردمان از شناخت حقیقت او بسى جدا افتاده و دور ماندهاند؛ اِنَّما سُمِّیَتْ فاطِمَة، لِاَنَّ الْخَلْقَ فُطِمُوا عَنْ مَعْرِفَتِها.
لینک #دانلود متن کتاب:
mesbahyazdi.ir/node/4362
#عمار_انقلاب
#آیت_الله_مصباح_یزدی
#پشتیبان_علم
#خادم_علوم_اسلامی
#عمار_انقلاب
#فقیه_فرهیخته
#یاور_راستین_علم
#مشکات_قرآن
#دانشمند_انقلابی
#فخر_حوزه
#فخر_فلاسفه
#مفسر_انقلابی
#مصباح_رهبر
#پشتیبان_علوم_اسلامی
eitaa.com/AyatollahMesbah
زاهد و عابد و صوفی همه طفلان رهند
مرد اگر هست، به جز عالم ربانی نیست
#مصباح_هدایت
─┅═ঊঈ🍃🌸🍃ঊঈ═┅─
🦋 @sedayefakr
🔵 حیرت در حیرت
🔻 قسمت دوم
✍️ محمد جعفری
💠رحمت و رضوان خداوند بر آن عالم بصیر و آن پیر فرزانه حضرت علامه آیت الله مصباح که در سخنرانی های روشنگرانه اش در اواخر دهه هفتاد، بارها بر این نکته پافشاری می نمود که زیانبارترین و خطرناکترین نظریه ای که از صدر اسلام تا کنون برآمده و کیان دیانت و ایمان را به سخره می گیرد، نظریه قرائتهای مختلف از دین است. آری بر اساس این تئوری و مبتنی بر سیالیت فهم و اندیشه، دیگرجایی برای فهم اصیل و ناب از دین باقی نمی ماند و سَره و ناسَره و خالص و بدلی در دین به یکسان انگاشته می شود. مجتهد شبستری در آن ایام نوشته بود: « تمامى متون بدون استثناء، تفسيرهاى متعدد را برمىتابد و تنها تفسير ممكن و درست، اصلاً معنا ندارد». ( محمد مجتهدشبسترى، «قرائت رسمى از دين»، راه نو، ش 19، شهریور 1377، ص 20) و نیز وی حقیقت تدین را ، تعلق خاطر به حقيقت متعالى تعبیر می کرد كه با هرگونه حيات اجتماعى و سياسى مىتواند خود را وفق دهد ( محمد مجتهد شبستری، نقدی بر قرائت رسمی از دین ، صص 105- 106).
💠 آن چه امروزه در بیان برخی نویسندگان حوزوی همچون جناب مهدی نصیری وآقای رسول جعفریان مشاهده می کنیم، ناخواسته و ناآگاهانه به نحوی بازگشت به همان نظریه قرائتها است. هر دو نویسنده محترم، تفکر و اندیشه استاد مصباح را مبتنی بر تفکر فلسفی دانسته اند که صرفاً یک قرائت از اسلام است و ناقدان بسیار دارد. مهدی نصیری می نویسد: « آیت الله مصباح در زمره فیلسوفان مسلمان بودند، در حالی که طیفی از عالمان شیعه یعنی متکلمان با فلسفه اسلامی و صدرایی مرزبندی داشته و آن را بر خلاف مبانی قران وسنت و عقل می دانند. حال اگر قرار باشد نوع برخورد آن مرحوم با مخالفان فکری خود صحیح باشد، باید به متکلمان شیعه حق داد که او را در زمره منحرفان و بددینان و مخالفان اسلام قلمداد کنند». و بعد در ادامه در راستای نظریه حیرت خویش نتیجه می گیرد: « التفات و توجه به شرایط عصر غیبت و به رسمیت شناختن اجتهادات و قرائت های روشمند گوناگون و پرهیز از ادعا و نمایندگی اسلام ناب از سوی هر عالم دینی (چه آن که نابیت فکری و اعتقادی در اختیار معصوم است و بس) می تواند پایان بخش بسیاری از نزاعهای زیانبارعقیدتی و سیاسی و فراهم کننده فضای آزاد برای تضارب آراء و اندیشه ها باشد»
💠 باید در نقد این سطحی نگری ها گفت بله اولا تفاسيري از دين که تحميل فلسفه بر دين باشد البته که انحراف است و آيتالله مصباح، به اذعان موافقان و مخالفانِ منصف، در مقام تفسير آيات و روايات، به شدت از تحميل ذهنيات بر متون ديني پرهيز ميکردند و ثانیا مهمترین ابتکار علمی استاد مصباح این بود که دین را منظومه ای می فهمید و این منظومه را در قالب مبانی اندیشه ای طراحی کرده بود. بدیهی است که اساس این مبانی برگرفته از مسلمات عقلی و معرفتی بود که بی آن که بخواهد خود را به مباحث اختلافی فلسفی درگیر کند، از معارف برهانی در تبیین و تثیبت ساختمان معارف دینی بهره می برد. این کجا و آمیخته کردن دین با فلسفه و صرفا قرائتی فلسفی از دین دادن؟ آیا اساسا بدون داشتن مبانی فکری صحیح و مبتنی بر عقلانیت و وحیانیت، جایی برای درک سلیم معارف تعالی بخش دین باقی می ماند؟ آیا با این توصیف ، دیگر در دوره غیبت و حیرت، راه هدایتی باقی می ماند؟! آری وقتی دوره غیبت، عصر حیرت تلقی شد، طبعا دیگر مجالی برای بنیان سازی دینی و بنای ساختمانی محکم باقی نمی ماند. نقدها را بود آیا که عیاری گیرند؟
🌐 @meshkatnoor
آیت الله مرتضی تهرانی(ره):
قدر آیت الله مصباح شناخته نشد
به گزارش رجانیوز، آیت الله العظمي مرتضی تهرانی عالم اخلاق و استاد برجسته حوزه علميه در ديدار با اعضا تحريريه مجله عصر اندیشه در مشهد گفت: قدر علماي زمان را بدانيد. براي نمونه آیت الله مصباح یکی از بزرگترین شاگردان علامه طباطبایی بودند. شاید استفاده ای که ایشان از علامه نمودند کسی از شاگردان خصوصی ایشان هم نکرد.
بنده هر موقع مشرف می شوم، به مشاهد مشرفه حتما ایشان را دعا می کنم. اینکه می گویند آقای مصباح حکیم هست، ولی عارف نیست، غلط است ایشان هم عارف است و هم حکیم. ایشان انسانی بسیار لطیف و حکیمی بسیار متواضع و عالمی والا مقام هستند.
قدر ایشان شناخته نشد؛ با اینکه ایشان از بسیاری از هم سطحان خود در درس علامه بالاتر بودند. بنده در ١٣ سال اقامتم در قم و شرکت در درس علامه و آقای بروجردی و امام کسی را چون ایشان ندیدم.
مصاحبه.pdf
231.7K
مصاحبه خبرگزاری ایکنا با استاد فقیهی در مورد آیت الله مصباح یزدی
@m_faghihi
🔴درسهايي که بايد از علامه مصباح آموخت
🔸قسمت دهم: تفکر انضمامی
🖊احمدحسين شريفي
🔸از ديگر ويژگيهاي علمي آيتالله مصباح نگاه کاربستي ايشان به مباني نظري و همچنين علوم ديني بود؛ به تعبير ديگر، ايشان دنبال اقامة دين بود؛ و اقامه دين صرفاً به طرح و رواج بحثهاي فلسفي و کلامي و فقهي و اصولي و امثال آن نيست.
🔸شيوة آموزشي و تعليمي آيتالله مصباح در اين عرصه بدين شکل بود که تلاشي مجاهدانه و خستگيناپذير کردند که بر پاية بنيانهاي معرفتشناختي، هستيشناختي و انسانشناختي ديني و اسلامي، فلسفههاي مضافي مثل فلسفه علوم انساني، فلسفه اخلاق، فلسفه حقوق، فلسفه سياست و فلسفه تعليم و تربيت را استوار کنند. و به تعبير ديگر، فلسفههاي مضاف را در زمين معرفتشناسي و هستيشناسي اسلامي و بر پايه انسانشناسي اسلامي استوار کردند.
🔸اين اندازه از کاربست بنيانهاي نظري اسلامي در علوم انساني، هر چند در نوع خود بيسابقه بود؛ اما ايشان هرگز به اين حد راضي نبودند بلکه تلاش کردند بر پايه همين فلسفههاي مضاف، علوم انساني اسلامي هم توليد شود و خود ايشان نيز در پارهاي از مسائل از جمله در حوزة تعليم و تربيت عملاً به اين کار اقدام کردند. در کتاب فلسفه تعليم و تربيت در اسلام، ضمن بيان مباني هستيشناسي، معرفتشناسي، انسانشناسي و ارزششناسي اسلامي، از دل آنها به استخراج (1) اهداف تعليم و تربيت؛ (2) اصول تعليم و تربيت، (3) ساحتهاي تعليم و تربيت (ساحتهاي بينشي، گرايشي و کنشي؛ فردي، اجتماعي، سياسي، اقتصادي، ديني، اخلاقي ...)، (4) مراحل تعليم و تربيت (مرحله پيشزادي، سيادت، اطاعت، وزارت، حمايت(بزرگسالي)، (5) عوامل و موانع تعليم و تربيت، و (6) روشهاي تعليم و تربيت (در سه حوزه روشهاي بينشي، گرايشي و کنشي) پرداختند. و يک الگوي بسيار منسجم و دقيقي از فلسفه و #الهيات_کاربردي يا به تعبير ديگر، مدلي عيني براي امتدادبخشي به انديشههاي بنيادين در عرصههاي زيست انساني عرضه کردند.
#علامه_مصباح
🆔 https://eitaa.com/joinchat/1153171503C4349780964
🔷 ارتباط با ادمین:👇
@mjbayat
🌹
◾️مصباحی که هست؛ مظلوم
◽️حقیقت مظلومیت علامه آیت الله مصباح یزدی، دشمنی و تهمت و توهین رسانه های معاند نیست چرا که از دشمن جز دشمنی و توسل به روش های زشت و غیر اخلاقی انتظاری نمی رود. مظلومیت واقعی ایشان، غربت در رسانه های دوست و خودی است. غربتی که هم در زمان حیاتشان وجود داشت و هم پس از رحلت جانسوزشان دوام یافت.
◽️نسل های جدیدتر اهالی رسانه، حتی با نقش علامه در تاریخ انقلاب نیز آشنایی ندارند و ایشان را با مواضع سیاسی یک دهه اخیر و محدود در چهارچوب فکری جبهه پایداری میشناسند. این در حالی است که این جبهه قسمتی از ظهور سیاسی برخی از شاگردان ایشان بوده و این تصور محدود، کمال بی انصافی درباره علامه مصباح یزدی رضوان الله تعالی علیه است.
🌐 rasanews.ir/002oyh
🆔 @rasanewsagency
💠 امام حسن عسکری فرمودند: «دَعْ مَنْ ذَهَبَ یَمینًا وَ شِمالاً، فَإِنَّ الرّاعِىَ یَجْمَعُ غَنَمَهُ جَمْعَها بِأَهْوَنِ سَعْى وَ إِیّاکَ وَ الاِْذاعَةَ وَ طَلَبَ الرِّیاسَةِ، فَإِنَّهُما یَدْعُوانِ إِلَى الْهَلَکَةِ.»
⭕️ آن که را به راست و چپ رود واگذار! به راستى چوپان، گوسفندانش را به کمتر تلاشى گِرد آوَرَد. مبادا اسرار را فاش کرده و سخن پراکنى کنى و در پىریاست باشى، زیرا این دو، آدمى را به هلاکت مىکشانند.
#حدیث
🆔 @rasanewsagency
◾️ ضوابط کشف و شهود از دیدگاه علامه مصباح
آیت الله عباس کعبی عضو هیأت رییسه مجلس خبرگان رهبری:
◽️حضرت علامه مصباح یزدی بر فرهنگ، تمدن و نسل جوان در ترویج باورها و ارزشهای اسلامی حق حیات دارد و الگوی حوزه و دانشگاه به شمار میرود. ایشان نسبت به تربیت شاگردانی که ادامه دهنده مسیر نورانی خودشان باشند اهتمام ویژهای داشت و حتی برای یک نفر جلسات تدریس خصوصی برگزار میکرد و بنده نیز الحمدلله این توفیق را داشتم که از محض ایشان استفاده کنم.
◽️علامه مصباح همواره میفرمودند که شاید مسؤولیت و رسالت روحانیت در عصر انقلابی برای نجات جوانان از الحاد از مأموریت و رسالت روحانیت در عصر طاغوت بیشتر باشد، چون دشمنی در این دوران سازمان یافته تر از گذشته است. علامه مصباح مهم ترین آسیبهای چهل سال گذشته انقلاب را ضعف معرفت دینی و سستی در ارادهها میدانستند، از این جهت وظیفه ما را رفع این آسیب ها معرفی میکردند.
🌐 rasanews.ir/002oze
🆔 @rasanewsagency
◾️دفاع از ولی فقیه و بصیرت افزایی؛ ماندگارترین اقدام علامه مصباح
◽️در پی انتشار نظرسنجی خبرگزاری رسا در خصوص اقدامات ماندگار علامه مصباح یزدی، مخاطبان این خبرگزاری نظرات خود را در این باره از طریق شرکت در نظرسنجی اعلام کردند.
◽️بدین ترتیب دفاع از ولی فقیه، بصیرت افزایی و مقابله با شبهات با 46.51 درصد از نگاه مخاطبان رسا، مهمترین اقدام این علامه بصیر در طول حیات پر برکتشان بوده است.
🌐 rasanews.ir/002p09
🆔 @rasanewsagency
📚معرفی چند کتاب مفید درباره حضرت زهرا سلام الله علیها
📗نهج الحیات(فرهنگ سخنان حضرت فاطمه(س))/محمد دشتی
📘زندگانی حضرت فاطمه الزهراء(س) و دختران آن حضرت/ سید هاشم رسولی محلاتی
📗زندگانی فاطمه زهراء/ استاد سید جعفر شهیدی
📘کشتی پهلو گرفته/ سید مهدی شجاعی
📗فاطمه، اسوه بشر / آیت الله جوادی آملی
📘دانشنامه فاطمی / زیر نظر علی اکبر رشاد
📗فاطمه نگین جهان و جنان (حضرت زهرا در کتب اهل سنت)/ محمد رضا رمزی
📘یاس در آتش (شهادت حضرت زهرا در اسناد اهل سنت) / آیت الله جعفر سبحانی
dr_vahedjavan