آیت الله العظمی جوادی آملی:
«امام راحل؛ نظير فقها و اصوليون يا حكما و مفسّران ديگر كارش اين نبود كه يك مطلب جديدی در برابر مطالب فراوان علمی اضافه كند. امام راحل گذشته از اينكه مطالب فراوان علمی ارائه كردند نظامی را نشان دادند كه در آن نظام رابطهٴ فقيه با جامعه, رابطهٴ امام و امت می شد. در صدر اسلام رابطهٴ فقها با مردم, رابطهٴ مسئلهگو بود؛ مردم مسائلی كه داشتند از زراره, از محمدبنمسلم, از هشام, از حمرانبناعين اين مسائل شرعی را سؤال می كردند. كم كم از اين حد گذشت به عنوان يك مدرّس, به عنوان يك مؤلّف دينی شناخته ميشدند. در اعصار ميانه مقداری وضع روحانيّت به صورت مرجعيّت می رفت كه ترقّی كند، متأسفانه با جريان شوم اخباری گری روبهرو شد كه رابطهٴ فقيه «جامعالشرائط» با مردم رابطهٴ محدّث شد كه بايد حديث بگويد و حديث ترجمه كند و مردم برابر حديث عمل كنند. در آن عصر رشد اخباری گری، مرحوم آقا باقر وحيد بهبهانی و ساير بزرگان اصوليين نجف تلاش و كوشش كردند كه رابطهٴ فقيه «جامعالشرائط» با مردم را رابطهٴ مرجع تقليد با مقلِّد كنند كه مردم از آرای فقها, از نظرات اجتهادی فقها پيروی كنند. ساليان متمادي اين اصل رواج داشت كه رابطه فقيه «جامعالشرائط» با مردم, رابطهٴ مرجع و مقلّد بود. امام راحل(رضوان الله عليه) از اين مرحله گذشتند تحوّل جديدی به بار آوردند و آن اين بود كه رابطهٴ فقيه «جامعالشرائط» با مردم, رابطهٴ امام است و امّت؛ اينها امّت اين اماماند رابطهٴ ولیّ هست و مولّيعليه که بر اساس ولايت فقيه, جامعه, مولّيعليه اين وليّ هستند اين يك ساختار كاملی از نظام اسلامی را ارائه می كند»
درس اخلاق 93/3/15
🆔 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
-56156414_-1702741786.pdf
5.38M
📊 نمودار | نمودار جامع محورهای اصلی بیانات رهبر انقلاب در سی و دو مراسم سالگرد ارتحال حضرت امام خمینی
🔻 حضرت آیتالله خامنهای رهبر انقلاب اسلامی طی سالهای مختلف در سخنرانیهای سالانهی سالگرد ارتحال حضرت امام(ره) ابعاد مختلفِ شخصیت، اندیشه و خط امام(ره) را تبیین نمودهاند.
👈 رسانهی KHAMENEI.IR به مناسبت سی و سومین سالگرد ارتحال حضرت امامخمینی(ره) رهبر فقید انقلاب و بنیانگذار کبیر نظام جمهوری اسلامی، نمودار درختی جامع بیانات حضرت آیتالله خامنهای در سی و دو مراسم سالگرد ارتحال را منتشر میکند.
🔺️ برای تولید این محصول، متن کاملِ تمامی سخنرانیهای حضرت آیتاللهخامنهای در مراسم سالگرد ارتحال حضرت امام(ره) از سال ۱۳۶۹ تا ۱۴۰۰ با حجم کمی افزون بر ۱۵۰ هزار کلمه مطالعه و محورها و نکات اصلی آن به صورت روشمند و براساسِ ساختار ظاهری کلام استخراج و به صورت نمودار درختی جامع تدوین شد.
👈 شما مخاطبین گرامی با مطالعهی این محصول با محورها و نکات اصلی بیانات حضرت آیتالله خامنهای طی سی و دو سال اخیر دربارهی:
۱. شخصیت امام خمینی(ره)
۲. تحریف امام(ره)
۳. مکتب امام خمینی(ره)
۴.نکاتی راجع به جهان اسلام
۵. وصیتنامهی امام خمینی(ره)
آشنا میشوید.
💻 @Khamenei_ir
آیت الله جوادی آملی.mp3
1.4M
🎙آیت الله العظمی جوادی آملی:
«اين عزيزان جهرمی، سميناری در جبهه به نام سمينار تهذيب داشتند که در همان ايام بعثت وجود مبارك رسول خدا(صلّی الله عليه و آله و سلّم) در ماه رجب بود که با مرحوم آيت الله فاضل با هم به آنجا رفتيم، در همان شنها می خوابيديم و در برنامههای آنها هم يك سخنرانی به مناسبت ايام بعثت به نام همايش تهذيب داشتند؛ پيرمردی بود كه راتِب اينها از نظر بيدار كردن و اذان گفتن بود که اينها را سحر بيدار می كرد؛ اينها نماز شب می خواندند، نافله صبح می خواندند، نماز صبح را به جماعت می خواندند، زيارت عاشورا را بعد از نماز می خواندند و بعد هم روی همان شنها می خوابيدند. ما همان حالی كه در مشعر و عرفات داشتيم، همان حال را در شنزارها داشتيم. اينها كسانی بودند كه به #بركت_امام به اين بارگاه راه يافتند»
#امام_خمینی
🆔 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
⚡️علاقه استاد به شاگرد
🔻 مرحوم آیت الله حاج شیخ نصرالله شاه آبادی
🔹پدر ما به مرحوم امام بسیار علاقه داشت. علت این محبوبیت، علاوه بر طلبگی و سیادت وی، استعداد و خوش فهمیِ ایشان بود. ایشان مطالب را سریع میگرفت و قدرت حفظ و تحلیل سرشاری داشت. از سوی دیگر علاقه ویژه امام به درس مرحوم پدر، سبب شده
بود آمادگیِ بیشتری برای ثبت و ضبط مطالب مرحوم والد داشته باشد. میتوان گفت که تعلیقات فصوص و مصباح الانس مرحوم امام، تقریر افادات مرحوم والد است.
🔸یکی از موارد نمود علاقه مرحوم پدرم به امام، زمانی بود که وی برای دیدن پدرم به تهران میآمد. پدرم میفرمود: «هر وقت آقا روح الله به تهران آمد، مبادا ایشان معطل شود و اگر خواب بودم، مرا بیدار کنید و نگویید من خواب هستم».
به همین دلیل ما هم هوشیار بودیم و برای ایشان فوری در را باز میکردیم. امام هم تشریف میآوردند و خدمت مرحوم والد میرفتند.
🌹 هر روز دعای عهد را می خواندند
♦️امام تقیّد خاصی به خواندن دعای عهد به مدت چهل روز، حتی در ایام بیماری داشتند. وقتی پس از رحلت، اثاثیه ایشان، از جمله مفاتیح شان را به بیت منتقل می کردیم، متوجه شدم که در گوشۀ صفحه، تاریخ ۸ شوال را به عنوان شروع دعا مرقوم فرموده اند.
📚برداشت هایی از سیره امام خمینی(ره) |جلد ۱ ، صفحه ۳۳۳
🔴بعد از معصومین مانند امام خمینی رحمهالله سراغ نداریم
♦️امام خامنه ای : حقیقتاً خدا میداند که آن بزرگوار [امام خمینی (ره)] در این دنیای تاریک ظلمانی، مثل یک خورشید، چند صباحی آمد درخشید و رفت، تا مردم بدانند که خورشیدی هم هست. دیگر بعد از ائمه و معصومین، ما و دیگران هم مثل آن آدم سراغ نداریم. اگر کسی هم بگوید، به نظر من بیانصافی کرده است. انسانیت باید بفهمد که این گوهر در خزانهی الهی وجود دارد. آن مرد، اگر میفهمید که تکلیف است، عمل میکرد. ۱۳۶۹/۱۰/۱۰
8.02M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🛑🎥خاطره محمدرضا حیاتی از خواندن خبر رحلت امام خمینی(ره) در آستانه سی و سومین سالگرد ایشان:
سرم را بالا آوردم و دیدم همه دارند گريه میکنند و بر سرشان میزنند.
🌀 مهمترین سرفصل های سخنان رهبر معظم انقلاب در مراسم سیوسومین سالگرد رحلت امام خمینی (رحمهالله علیه):
۱۴۰۱.۳.۱۴
🔰 امام فقط امام دیروز نیست، امام امروز و فردا هم هست/ درسهای امام، نرم افزار اداره کشور در گام دوم است
🔰 امام بزرگوار روح جمهوری اسلامی است/ امام را با امثال این حقیر مقایسه میکنند در حالی که فاصله نجومی است
🔰 انقلاب را مردم به پیروزی رساندند اما آن دل مطمئن و زبان ذوالفقارگونه که آنها را در میدان نگه داشت، خمینی عظیم بود
🔰 امام هم حماسه ساز بود هم دارای معرفت و معنویت
🔰 امام، رهبر بزرگترین انقلاب تاریخ انقلابها بود
🔰 شجاعت و نترسیدن از چیزی خصوصیت امام بود
🔰 نقشه راه امام در ایجاد جمهوری اسلامی این بود که طرح جدید را از گذشته منحط کشور جدا کند.
🔰 امام فقط امام دیروز نیست، امام امروز و فردا هم هست/ درسهای امام نرم افزار اداره کشور در گام دوم است
🔻رهبر انقلاب صبح امروز در مراسم سی و سومین سالگرد رحلت امام خمینی( ره): شناسایی امام برای نسل جوان از این جهت اهمیت دارد که به آنها برای اداره بهینه آینده کشور کمک میکند. امام فقط امام دیروز نیست، امام امروز هم هست، امام فردا هم هست.
🔹 نسل جوان و هوشمند ما که قرار است مسئولیت ملی و انقلابی گام دوم این انقلاب را بر عهده بگیرد، و آینده این کشور را اداره بکند، احتیاج دارد به یک نرم افزار واقعی برای اینکه بتواند راه انقلاب را درست طی کند. یک نرم افزار مطمئن و جامع که بتواند به او کمک کند این نرم افزار که می تواند شتاب دهنده و کمک کننده باشد و حتی در مواقعی تحول آفرین باشد، عبارت است از درسهای امام. درسهایی که هم در گفتار امام و هم در رفتار امام، میتوان آنها را یافت.
🔰 امام بزرگوار روح جمهوری اسلامی است/ امام را با امثال این حقیر مقایسه میکنند در حالی که فاصله نجومی است
🔻 امام بزرگوار روح جمهوری اسلامی است. اگر این روح از جمهوری اسلامی گرفته بشود و مورد بی توجهی قرار بگیرد، نقشی بر دیوار باقی خواهد ماند. بحث امروز من درباره ابعادی از شخصیت امام عزیز و بزرگوار ماست... ناگفتهها هنوز بسیار است.
هر چه گویم عشق را شرح و بیان چون به عشق آیم خجل باشم از آن
🔹 بسیاری از ابعاد شخصیت امام بزرگوار ما همچنان ناشناخته است. درواقع نسل کنونی انقلاب،نسل جوان ما بهخصوص، امام عزیز را بهدرستی نمیشناسند. عظمت امام را نمیدانند. امام را با امثال این حقیر مقایسه میکنند در حالی که فاصله بسیار زیاد است. فاصله نجومی است.
۱۴۰۱/۰۳/۱۴