💠مرکز مطالعات و پاسخ به شبهات حوزه های علمیه با همکاری انجمن معرفتشناسی به صورت مجازی برگزار میکند:
🔵 نشست علمی مجازی «روششناسی آیت الله مصباح یزدی در پاسخ به شبهات»
🔰 سخنرانان:
🎤 حجت الاسلام والمسلمین احمدحسین شریفی
🎤 حجت الاسلام والمسلمین عبدالله محمدی
⏰زمان: پنجشنبه 2 بهمن 1399 ساعت 8 الی 10
📺 پخش زنده از طریق آپارات و اینستاگرام از طریق لینکهای زیر:
► aparat.com/pasokhtv/live
► instagram.com/pasokhtv
🖇برای جزئیات بیشتر روی لینک زیر کلیک کنید:
https://www.andisheqom.com/
➡️@spasokh
#آیت_الله_مصباح_یزدی
✅ امروز چه بخواهیم و چه نخواهیم این رسانهها و این بسترهای جدید وجود دارد؛ بنابراین باید سعی کنیم برنامههای سازندهای تولید کنیم که بچهها به واسطه همین وسیلهها و رسانهها حتی در قالب تفریح، دین را یاد بگیرند؛
⚠️ و الا نمیشود رادیو و تلویزیون را از خانه برداشت. موبایل و اینترنت و رسانه ها را به صورت مطلق نمیتوان از بچهها گرفت که اگر چنین کنیم خطرهای بیشتری پدید میآید و بچهها از خانه جدا میشوند و از پدر و مادرها میبُرند. ۹۸/۸/۹
#تربیت_فرزند
┅═ 🌿🌸🌿 ═┅
در طرح جمعآوری خاطرات و عکسهای علامه مصباح(ره) با معاونت فرهنگی همکاری کنید
┈┈••••✾•🏴🌹🏴•✾•••┈┈•
🆔 @farhangimoasese
@farhangimoaseseAdmin
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💬رسانه مستقل
*تمام فرقههای فاسد از داخل روحانیّت بیرون آمده*
⭕️📹 استاد رحیم پور ازغدی:
🔸حوزه انقلابی توجیهگر و چاپلوس هیچکس نیست
🔸آخوندی که سطح زندگیاش از متوسط رو به پایین مردم بالاتر باشد، وجودش برای تشیع مضر است
🔸اگر نصیری(رئیس سابق ساواک) زنده بود، الآن جزء مسؤولین کشور بود
#حوزه_انقلابی
#گزارش_تصویری | حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی، با حضور در منزل آیت الله مصباح یزدی (قدس سره)، ارتحال این حکیم مجاهد را به خانواده ایشان تسلیت گفتند.
🏴 @mesbahyazdi_ir
🔸هشدار آیت الله علیدوست: سخنان امام جمعه خاش در مورد حضرت زهرا(س) غیر واقعی و تحریف است/ ارائه دیدگاه در کرسی های نظریه پردازی
🔻آیت الله علیدوست عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم:
🔸امام جمعه خاش مطلبی را در همین زمینه مطرح کرده و بیان می کند که: «حضرت زهرا، شش ماه بعد از رحلت رسول خدا مریض شدند و فوت کردند. هنگام نماز بر جنازه ایشان نیز، حضرت علی به خلیفه اول فرمودند که تو به عنوان خلیفه رسول خدا باید بر جنازه حضرت زهرا نماز بخوانی و با وجود خلیفه کسی دیگر بر جنازه نماز نمیخواند! ابوبکر به حضرت علی گفت: خیر، شما خودت بر جنازه نماز بخوان و در نهایت حضرت علی نماز را خواندند!». امام جمعه خاش سپس به قضایا و اخبار شهادت حضرت زهرا(س) در میان شیعیان اشاره و اعلام می کند که اینها واقعیت و حقیقت ندارد.
🔸همچنین به زعم خود بر یک دلیل عقلی هم تمسک می کند که: مگر می شود، همسر ِکسی مانند علی ابن ابیطالب را بزنند و آن اتفاقات بیفتد و حضرت علی سکوت کند! این با غیرت عربی و غیرت علی ابن ابیطالب سازگاری ندارد!».
🔻در این زمینه چند نکته قابل ذکر است:
🔹مخاطب کلام بنده فقط امام جمعه خاش نیست، بلکه تمام علاقه مندان و اهل تسنن هستند.
🔹ما به شدت به همگرایی شیعیان و اهل تسنن و همه مذاهب اسلامی، قائل بوده و به آن معتقد هستیم.
🔹اگر برخی مطالب را نگوییم –ولو که گفتنش برایمان سخت است- انسان احساس میکند که داریم بدهکار میشویم! و آرام آرام تاریخ در حال تحریف است و عنقریب است که گفته شود شیعه 1400 سال است که دروغ میگوید
🔹 اگر کسی جوانان، دانشجویان و طلاب شما را به معتبرترین منابع کتب شما، مانند صحیح بخاری و صحیح مسلم و ... ارجاع دهد، آن وقت نتیجه ادعای واهی شما چه میشود؟
🔹1. جناب بخاری در چندین موضع از صحیح بخاری، نقل می کند که حضرت زهرا، از دنیا رفت: فَغَضِبَتْ فَاطِمَةُ بِنْتُ رسول اللَّهِ صلی الله علیه وسلم فَهَجَرَتْ أَبَا بَکْرٍ فلم تَزَلْ مُهَاجِرَتَهُ حتی تُوُفِّیَتْ؛ به خاطر قضایی که بعد از رحلت پیامبر اکرم گذشته بود، فوت کرد و کلامی با خلیفه اول صحبت نکرد و فوت کرد (صحیح بخاری، ج 3، ص 1126، ح2926.
🔹2. جناب مسلم در صحیح مسلم و همچنین بخاری در صحیح بخاری نقل می کنند که: «فابا ابوبکر ان یدفع الی فاطمه شیئاً منها (از فدک و انفال چیزی به حضرت زهرا نداد) «فوجدت فاطمة علی ابی بکر فی ذلک فهجرته فلم تکلّمه حتّی توفّیت. فلما توفیت دفنها زوجها علی لیلا و لم یؤذن بها أبا بکر و صلی علیها (صحیح مسلم، ج3 ص 1380
🔹جناب امام جمعه خاش! اسلاف شما خوب فهمیده بودند که بگویند تحلیل تاریخ صدر اسلام حرام است.
🔹عالمان دین وظیفه هدایت دارند! آقایانی که گاهی حرفهایی میزنید که نباید زده شود.
🔹امام جمعه خاش، به جای اینکه این مباحث را در قالب سخنرانی و برای عوام بیان کند، باید بیاید در یک جمع علمی و بگوید من چنین نظر علمی ای دارم، و ما ناقدان و داورانی را از خود اهل تسنن می گذاریم و اگر ایشان توانست نظرش را ثابت کند، خیلی رسمی آن را پخش خواهیم کرد، اما اگر دید کلامش ناپخته و روی هواست، دیگر تکرار نخواهد کرد.
هدایت شده از مدرسه انقلاب ۱
📌موسسه علامه مصباح باید #سکولار باشد❗️
«نقدی بر امتداد خط اعتدال در ژورنالیسم حوزوی توسط فرید مدرسیهای معمم»
🔹 سایت #مباحثات طی یادداشتی تحت عنوان «چه کسی رئیس موسسه امام خمینی(ره) خواهد شد؟» روایتی تحریفآمیز از روند تحولات موسسه امام خمینی(ره) بیان کرده و نهایتا اتخاذ رویه سکولار را به این موسسه توصیه کرده است.
💠 مباحثات، ضمن تقسیم اساتید موسسه به دو گروه «علمی» و «سیاسی»، ورود موسسه به مسائل سیاسی را آفت اصلی این موسسه و عامل سقوط این مرکز علمی تفسیر میکند و مینویسد: «به نظر می رسد آنچه که در سالهای گذشته بیش از هرچیز منجر به تضعیف این مؤسسه گردیده تبدیل شدن جریان سیاسی این مرکز به ویترین مؤسسه و غفلت از معرفی و تقویت بخشها و شخصیتهای علمی این مرکز شده است.»
🔻 پیشفرض سایت #اعتدالی مباحثات آنست که ورود طلاب و اساتید به عرصه سیاسی، مخالف شان علمی ایشان است؛ چنین مفروضی دقیقا همان جمله پاکروان، رئیس #ساواک است که به امام خمینی(ره) گفت سیاست یعنی پدرسوختگی و بهتر است شما در آن دخالت نکنید❗️
🔹مباحثات پس از روایت تحریفآمیز و سکولار از گذشته موسسه، توصیهای #دستوری برای آینده این موسسه ارائه کرده و مینویسد: «باید دید ریاست بعدی این موسسه چه اولویتهایی برای خود تعریف خواهد کرد. قطعا بازگشت به اهداف اصلی موسسه یعنی تربیت طلاب متخصص در علوم انسانی باهدف پاسخگوئی به شبهات و عقائد انحرافی اولویت نخست این موسسه #باید باشد. هدفی که در ۱۵ سال اخیر بخاطر ورود برخی از اعضای آن به تشکیل جناحهای سیاسی کمتر مورد توجه قرار گرفتهاست»
🔻مباحثات در بخش پایانی این یادداشت بدون اشاره به منبع خاصی و صرفا بر اساس خیال و گمانه از آیتﷲ عباس کعبی و سیداحمد رهنمائی به عنوان گزینههای ریاست موسسه سخن گفته است هرچند وزن آیت الله رجبی را بالاتر از این دو بزرگوار تحلیل کرده است.
🖋 در بررسی این یادداشت سه نکته قابل طرح است.
1️⃣ آیا علامه مصباح تنها از سال 88 وارد مسائل سیاسی شد؟ مبارزات سال 42استاد با رژیم پهلوی، مقابله با جریان التقاط و چپگرا، نقد رویکرد دولت خاتمی و..، هیچکدام مساله سیاسی نیستند؟ چرا مباحثات، #تحریف_علامه_مصباح را در دستور کار قرارداده است؟
2️⃣ دوگانه علمی-سیاسی، حکایت از نگرش سکولار این سایت به عرصه #علم و #سیاست دارد. در این نگرش اگر شخص دانشمندی مانند دکتر نبویان یا آقاتهرانی وارد مسائل سیاسی شود، مرتکب امر اشتباهی شدهاند! بنابراین اساتید موسسه باید درکنج عزلت نشسته و تحصیل علم کنند و سیاست #پدرسوخته را به ما #آشنایان به سیاست بسپارند!
3️⃣ سایت مباحثات فاقد شانیت ورود به فضاسازی رسانهای جهت تعیین ریاست موسسه است و ضروری است تا از تلاش برای تفرقه_افکنی میان بزرگان موسسه دست بردارد. تلاشهای این سایت #اعتدالی در تضعیف جایگاه آیت الله رجبی که سالها قائم مقام آیت الله مصباح بوده است، ره به جایی نخواهد برد.
🔍 سوال جدی اینست که طرح مطالب #خیالی که منشا واقعی ندارد، چه سنخیتی با ماموریت حرفهای یک رسانه دارد؟ منبع این گمانه سازی ها کجاست؟ چه کسی از آقایان کعبی و رهنمایی به عنوان گزینههای ریاست بر موسسه نام برده است؟
🔹 مباحثات اگر بنای ورود به پروندههای مهم و جنجالی دارد، میتواند به افشای خط فتنه گران ۸۸ بپردازد که برخی از اعضای تحریریه این سایت در جرگه آن قماش بودهاند و هنوز هم سایت شخصی شان فیلتر است! بررسی پرونده باند مخوف مهدی هاشمی قاتل نیز برای مصون ماندن از انحراف فکری و برای فاصلهگذاری با کانون های فتنهگری مانند بیت منتظری مفید است.
#تفرقه_بیانداز_و_حکومت_کن
#سکولاریسم_حوزوی
🔴درسهايي که بايد از علامه مصباح آموخت
🔸قسمت چهادهم: فيلسوف مربي
🖊احمدحسين شريفي
🔸يکي از ويژگيهاي بارز در سبک و سلوک علمي و عملي آيتالله مصباح اين بود که حقيقتاً يک مربي کمنظير بود؛ سکوت و سخن ايشان درسآموز بود. نوع نگاهشان، انرژيبخش بود؛ حتي نشست و برخاست او نيز آموزنده بود. ارتباط با او و نشستن در محضر او، حتي مشاهده چهرة نوراني و رويِ گشادة او حقيقتاً ايمانها را مستحکم و ارادههاي مشتاقان را پولادين ميکرد. در سختترين شرايط روحي وقتي در محضر او مينشستيم، چنان آرامشي به ما ميداد که گويا اصلاً سختي و گرفتارياي نداشتهايم.
در درونشان صد قيامت نقد هست
کمترين آنکه شود همسايه مست
🔸حضرت آيتالله شبيري زنجاني ساليان قبل به جناب حجتالاسلام ابوالحسن نواب فرموده بودند: «آقاي مصباح را خدا مربي خلق کرده است؛ و حتي چاي خوردن ايشان هم چاي خوردن يک مربي و يک معلم اخلاق است؛ حرف زدن ايشان، تحمل ايشان، سکوت ايشان، تواضع ايشان، همه و همه به آدم درس ميدهد. يعني من معتقدم ايشان از لباسي که ميپوشند به آدم ياد ميدهند که چطوري لباس بپوشد و خدا سرتا ايشان را يک مربي اخلاق خلق کرده است» (زندگينامه حضرت آيتالله مصباح يزدي، ص87)
🔸او به ندرت به کسي حتي به فرزندانش توصيه مستقيم ميکرد؛ اما سبک زندگي او تماماً موعظه و توصيه اخلاقي بود. او در برخوردهاي اجتماعي، برخلاف تصويري که ژورناليستهاي ناآگاه و دشمنان بيمروت، از ايشان ترسيم ميکردند، بسيار اهل مدارا و تحمل بود.
🔸از جمله بارزترين ويژگيها در سلوک علمي و آموزشي آيتالله مصباح، شاگردپروري ايشان بود. او حقيقتاً زندگي خود را وقف پرورش نيرو براي اسلام و انقلاب کرد. با کوچکترين شاگردان خود نيز چنان برخورد ميکرد که کسي با نزديکترين دوستش برخورد ميکند؛ بسيار صميمي و پدرانه.
شاگردان او هم پروانهوار دور شمع وجودش ميچرخيدند و او را محرم اسرار زندگي خود ميدانستند. او پشت سر شاگردان خود نماز ميخواند؛ تمام قد، حتي در ماههاي پاياني عمر مبارکشان، جلوي شاگردان خود ميايستاد.
🔸جلسات مشورتي خود را با شاگردانش برگذار ميکرد. جديترين تصميمات و برنامههاي آموزشي و پژوهشياش را با پارهاي از شاگردانش در ميان ميگذاشت و از آنها مشورت ميگرفت. بيهيچ تکلفي و بدون نياز به هيچ ترتيب و آدابي با آنها بر سر يک سفره مينشست. او حقيقتاً يک مربي بود.
#علامه_مصباح
#Ahmadhoseinsharifi
🌹
🏴 پیام تسلیت رهبر انقلاب در پی درگذشت آیتالله محمدتقی مصباح یزدی
🔰 بسم الله الرّحمن الرّحیم
با تأسف و تأثر فراوان خبر درگذشت عالم ربانی، فقیه و حکیم مجاهد، آیةالله آقای حاج شیخ محمدتقی مصباح یزدی را دریافت کردم. این، خسارتی برای حوزهی علمیه و حوزهی معارف اسلامی است. ایشان متفکری برجسته، مدیری شایسته، دارای زبان گویائی در اظهار حق و پای با استقامتی در صراط مستقیم بودند. خدمات ایشان در تولید اندیشهی دینی و نگارش کتب راهگشا، و در تربيت شاگردان ممتاز اثرگذار، و در حضور انقلابي در همهی میدانهائی که احساس نیاز به حضور ایشان میشد، حقاً و انصافاً کمنظیر است. پارسائی و پرهیزگاری خصلت همیشگی ایشان از دوران جوانی تا آخر عمر بود و توفیق سلوک در طریق معرفت توحیدی، پاداش بزرگ الهی به این مجاهد بلند مدت است.
اینجانب که خود سوگوار این برادر قدیمی و عزیز میباشم، به خاندان گرامی و فرزندان صالح و دیگر بازماندگان ایشان و نیز به شاگردان و ارادتمندان این معلّم بزرگ و به حوزهی علمیه تسلیت عرض میکنم و علّو درجات ایشان و مغفرت و رحمت الهی را برای ایشان مسألت مینمایم.
سیّدعلی خامنهای
۱۳ دی ماه ۱۳۹۹
💻 @Khamenei_ir
12.7M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 #ببینید | نماهنگ «اللهم انا لا نعلم منه الا خیرا »
🔺مراسم وداع مردم شریف #تهران با پیکر مطهر حضرت آیت الله مصباح یزدی (قدس سره) در حرم مطهر حضرت عبدالعظیم حسنی (سلام الله علیه)
🏴 @mesbahyazdi_ir
#اطلاعيه
✅ به اطلاع اساتيد بزگوار ميرساند:
✳️ جهت اعزام سخنران برای جلسات بزرگداشت مرحوم علامه آیتالله مصباح رضوانالله علیه، به لینک ذیل مراجعه فرمایید.
http://kanoontolou.iki.ac.ir/Others/OutOfMoasseseForms/MainForms.aspx
🔰 @iki_ac_ir
🔰 https://iki.ac.ir
98827930.pdf
1.33M
📚 #کتاب
#انقلاب_اسلامی و ریشههای آن
حضرت #آیتالله_مصباحیزدی
🔰 فایل صفحات اول کتاب(شناسنامه، فهرست و مقدمه)
سخنرانی_حجتالاسلاممهدویارفع.mp3
22.72M
🔈 زندگی آیت الله مصباح و تکرار تاریخ
🗓 یک جلسه| ۹۹/۱۰/۲۳
🎙حجت الاسلام #مهدوی_ارفع
🔶 #اصفهان ، گلستان شهدا
@mahdavi_arfae
💠 شخصیت نادر الوجود
🔸️ خدا را شکر گذاریم که بحمدالله به جناب آقای مصباح که از چهرهها و شخصیتهای برجسته و نادر الوجود روحانیون امروز ما هستند، این توفیق را داده که مجموعهای از برادران را جمع کنند و تربیت کنند و آماده کنند، برای کارهای مهم و مسئولیتهای حساس. بنده خودهم شخصاً از جناب ایشان، تشکر و سپاسگزاری می کنم. به عنوان یک مسلمانی که از دیدن طلاب و فضلای آگاه و وارد و صاحب دانش و بینش خوشحال میشود و احساس خوشنودی میکند.
🔺️بیانات مقام معظم رهبری در دیدار طلاب بنیاد فرهنگی باقرالعلوم (علیهالسلام) بورسیه خارج از کشور
۱۳۷۱/۰۲/۱۷
✅ مجموعه تصویری #مصباح_عزیز (۷)
🏴@mesbahyazdi_ir
🔰 عقبه تئوریک نظام
🔸️ مجموعهای از متفکران، علما و سابقه دارها در امر دین، عقبه تئوریک نظام هستند و آن را تشکیل میدهند ... الان ما در حوزه قم علمایی داریم، بزرگانی داریم، صاحب نظرانی داریم، اندیشه پردازان یا تئوریسین ها و ایدئولوگ هایی داریم ... خصوصاً ما شخصیت علمیِ فکریِ روشنفکریِ برجستهای مثل آقای مصباح یزدی را در قم داریم.
🔺️بیانات مقام معظم رهبری در دیدار مسولان دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم
۱۳۸۴/۰۶/۲۸
✅ مجموعه تصویری #مصباح_عزیز (۸)
🏴@mesbahyazdi_ir
💠 ملایم و تودار
🔸️ مرحوم شهید بهشتی خیلی از آقای مصباح خوششان میآمد. این هم خوب است که من بگویم. از جمله خود ایشان تصریح است، گفت: «از آقای مصباح و آدمهایی مثل آقای مصباح من خیلی خوشم می آید.» از این آدم های آرام و ملایم و تودار، خیلی ایشان خوشش میآمد و ضمناً پرکار.
🔺️بیانات مقام معظم رهبری در مصاحبه با روزنامه جمهوری اسلامی
۱۳۶۴/۰۳/۱۶
✅ مجموعه تصویری #مصباح_عزیز (۹)
🏴@mesbahyazdi_ir
💠 عاشق و فریفتهی امام
🔸️ آقای مصباح از اول، یعنی قبل از شروع نهضت، ایشان عاشق و فریفته امام بود.
🔺️بیانات مقام معظم رهبری در دیدار اعضای بخش سیاسی جامعهی مدرسین حوزهی علمیه قم
۱۳۶۳/۰۱/۲۴
✅ مجموعه تصویری #مصباح_عزیز (۱۰)
🏴 @mesbahyazdi_ir
🌀خاطرات من از آیت الله مصباح
▫️تا آنجایی که به یاد دارم، اولین آشنایی بنده با ایشان، در دوران دانشجویی بود. سال ۸۴ که به دانشگاه وارد شدیم، هنوز بقایای جریان اصلاحات و مسائل و شبهات فکری توسط دنباله های دانشجویی آنان، ترویج می شد. ما که از همان ابتدا در سنگر بسیج دانشجویی قرار گرفتیم، با این مباحث مواجه شدیم و ملجا ما آثار شهید مطهری و آیت الله مصباح بود. خصوصا که جبهه اصلاحات به این دلیل که آیت الله مصباح پنبه افکار ایشان را زده بود، عنایت خاصی به ایشان داشتند.
▫️کتاب های نظریه سیاسی اسلام، کاوشها و چالشها، ولایت فقیه، پرسشها و پاسخها، جانها فدای دین و برخی دیگر از کتب را در این ایام خواندم.
▫️در خاطرم هست که در سال ۸۵ در بسیج دانشجویی دانشکده مهندسی تحت راهنمایی های مرحوم حجت الاسلام کرامت، عکس نوشتههایی از مطالب کتاب جانها فدای دین ایشان در سطح دانشکده نصب کردیم.
▫️در سال ۸۵ از طرف بسیج دانشجویی دانشگاه برای طرح ولایت کشوری (که حضور در آن برای هر بسیجی مایه افتخار بود) معرفی شدم ولی به دلایلی آن دوره را موفق به شرکت نشدم و به جای آن در طرح ولایت استانی خوزستان که الگوبرداری از طرح ولایت کشوری و در محضر استاد آیت الله فرحانی بود، شرکت کردم.
▫️در سال ۸۶ در اردوی تشکیلاتی بین دو ترم که با بسیج دانشجویی به قم آمدیم و اتفاقا بنده هم مسئول آن اردو بودم، در جلسه ای به محضر آیت الله مصباح رسیدیم و از بیاناتشان بهرهمند شدیم. در همان اردو در جلسه ای در تهران خدمت آیت الله خوشوقت رسیدیم و در حاشیه جلسه در مورد آمدن به حوزه با ایشان مشورت کردم.
▫️محوریت و ساختار اصلی دورهی معرفتی تشکیلاتی با برکت الصافات که توسط بسیج دانشجویی در سال ۸۷ ایجاد شد، اندیشهها، آثار و شاگردان آیت الله مصباح بودند.
▫️از ایشان در سال ۸۸ در اوج فضای انتخاباتی آن سال، به مناسبت سالگرد شهادت آیت الله مطهری برای حضور در دانشگاه دعوت به عمل آمد و دانشکده علوم مزیّن به قدوم ایشان شد. حضور ایشان در آن ایام، تطهیر کننده حضور انتخاباتی چند روز قبل میرحسین بود. جلسه پر از استرسی بود. چون احتمال داشت که جلسه را برخی سبزیها به هم بریزند.
▫️با این حال و هوا، از انگیزه های اصلی بنده برای آمدن به حوزه، جذابیت هایی بود که موسسه امام برای ما داشت و در سال ۸۸ وارد حوزه شدیم.
▫️بعد از اینکه به حوزه آمدیم، شرکت در درس اخلاق ایشان، از بهترین لحظات ما بود.
▫️از سال ۹۰ آشنایی بیشتر با اندیشههای فلسفی ایشان در جلسات تدریس بدایه استاد علی فرحانی و مطالعه نقدهای ایشان به علامه در کتاب تعلیقه بر نهایه و کتاب آموزش فلسفه اتفاق افتاد. هرچند همه اشکالات ایشان توسط استاد پاسخ داده می شد ولی توجه به نقدهای ایشان، در فهم عمق فلسفه علامه بسیار یاری کننده بود.
▫️سپس در سال ۹۲ دروس برهان شفا، نهایه و جلد اول اسفار را با صوت های ایشان کار کردیم.
▫️یکبار در جلسه ای عمومی در موسسه به محضر ایشان رسیدیم. بعد از جلسه با یکی از دوستان با آسانسور به طبقه پایین موسسه رفتیم. هنگام خروج از آسانسور، ناگهان ایشان را دیدیم و چون زیارتشان غیرمنتظره بود، دست پاچه شدیم و نمی دانستیم چکار کنیم. خدا توفیق داد و دست مبارکشان را بوسیدیم.
▫️در سال ۹۳ خدا با ما یار بود و با هماهنگی های ابوالزوجه که خود از دانش آموختگان موسسه است، جهت قرائت خطبه عقدمان در روز نیمه شعبان به محضرشان رسیدیم. آیت الله مصباح وکیل همسرم و حجت الاسلام جلالی وکیل بنده شدند.
▫️ بعد از گذشت چند سال از حضور در حوزه ایشان را یک فیلسوف، مفسر و حامی ولایت می دانستیم. در جلسات استاد فرحانی، متوجه شدیم که ایشان فقیه توانمندی هم هستند.
▫️وقتی متوجه شدم که ایشان از اخص شاگردان سلوکی آقای بهجت بوده اند، قدر و منزلتشان در نگاهم چند برابر شد. دیدن ایشان بر بالای قبر آقای بهجت در حرم، از شیرین ترین تصاویر بود.
▫️اینطور می توانم جمع بندی کنم که شخصیت فعلی خودم را بسیار تحت تاثیر اندیشهها و سیره این عالِم تکرار نشدنی می دانم. هر چند زیاد به صورت حضوری به محضرشان نرسیدم، اما ایشان برای بنده جایگاه پدری داشتند و با رفتنشان داغدار شدم.
📌شادی روح متعالی ایشان فاتحه ای بخوانیم.
۹۹/۱۱/۲
کانال شخصی محسن ابراهیمی @rooz_fiq
@Mesbahieh
مصباحیه ...
اَلا ولایحمل هذا العَلَم اِلّا اهل البصر و الصّبر...
معرفی شخصیت الهی، نورانی، اخلاقی، معنوی، انقلابی، جهادی، عمیق، دقیق، خلیق، خلّاق، جامع، بصیر، لطیف، مجاهد، مبارز، مقاوم، مستقیم، مظلوم، متین، مبتکر، مخلص، خالص وکم نظیر آیت الله مصباح یزدی
@Mesbahieh
🏴 چند کلامی از دل درباره آیت الله مصباح یزدی
🔰 ایامی که #دانشجو بودیم به قاعده محبتی که به انقلاب و دین داشتیم همواره در کشاکش با استاد و دانشجویِ مخالف خوان بودیم فکر و ذکرمان دفاع از هویت انقلابی و دینی بود. در میانه ی هزار کتاب و مقاله و سخنرانی شبهه انگیز، ما دست پُری نداشتیم و در ظلمات دنبال بارقه ی نوری می گشتیم. اما زمانی که با آیت الله مصباح یزدی آشنا شدیم انگار همه دغدغه ها منحل و بال پرواز در دریای معرفت گشوده شد و در آن جنگ احساس قدرت کردیم. یادم می آید آنقدر غرق در لذت خواندن و شنیدن اندیشه های او می شدیم که محبت او تمام وجودمان را فرا می گرفت. فکر می کردم برای این همه ایتام آل محمد در دانشگاه پدری مهربان پیدا شده که برهانش قاطع و شمشیر کلامش صارم است.
🔰 یادم می آید در سال 88 توانستیم ایشان را به دانشگاه دعوت کنیم. اولین باری بود که نور چهره او را از نزدیک می دیدم. تواضع عجیب و غریب این مرد الهی ما را که از او کوهی از علم در ذهن داشتیم، حیران می کرد. این اولین بار بود که توفیق داشتم دست ایشان را ببوسم و با زبان بی زبانی از او تشکر کنم و بگویم چقدر به او مدیونم و ما را از دل چه ظلماتی در آورده است.
🔰 بعدها رنگ و بوی همین مرد، ما را به حوزه علاقه مند کرد. یادم می آید در جلسه مصاحبه ورود به یکی از مدارس قم، مصاحبه کننده محترم پرسید: «آمدی به حوزه که مثل چه کسی شوی؟» گفتم: «امام خمینی که دست یافتنی نیست دوست دارم شبیه آقای #مصباح شوم.» گرچه بعدها به این خیال خام و وهم رسیدن به رتبه چنین مردی خندیدم!
🔰در قم توفیق داشتم با استادی همراه باشم تا بخش هایی از اندیشه های فلسفی، قرآنی و سیاسی ایشان و وجوه معنوی این مرد بزرگ را بر ما روشن کند. آنجا بود که فهمیدم آن عالمِ بی بدیلی که عاشقش بودیم را تا الان اصلا نمی شناختیم. آنچه در ذهن بود تنها تصویری مبهم و اولیه از واقعیت ایشان بود.
🔰 جلسات اخلاق ایشان پاتوق هفتگی ما بود. این مرد عجیب بود. هر چه می کردیم در این جلسات از او یک «من» بشنویم چیزی نصیبمان نمی شد. در این درسها که عنوانش «اخلاق» بود، چنان متخلق و وارسته و متواضع حاضر می شد که نیازی به سخن گفتن باقی نمی ماند.
🔰 از آن روز تا امروز محبت این مرد الهی در دل فزون شد و کتابها و اندیشه اش ما را در غیبت امام #خمینی و علامه #طباطبایی به محضر آنان می برد. خبر ارتحال او یکبار دیگر تمام عالم را بر سرمان آوار کرد و احساس می کنم #پدری مهربان که در بخش زیادی از زندگی پشتیبان فکری ما بوده است را از دست داده ام رحمه الله علیه...
🔰 #حاج_قاسم عزیز وقتی هدف دشمن قرار گرفت و پاره پاره شد، همه مظلومیت و حماسه او را دیدند ولی مصباح یزدی سالهای سال هدف تیر و فحش و تحریف و ناسزای بی انصاف ترین مردمان بود ولی این شهادت تدریجی صدایی نداشت به همین دلیل فکر می کنم او از حاج قاسم هم مظلومتر بود.
خدا به رهبر انقلاب صبر دهد بهترین هایش در این یک سال آسمانی شدند ...
🖊 سید محمد هاشمی@ofoqemobin
@Mesbahieh
#طریق_تحول 1⃣1⃣
🌀 خدمت در حوزه یا دانشگاه
📝 چرا آیتالله مصباح در حوزه ماند و دانشگاه نرفت؟
🔹 اینجانب دریافتم که اگر در حوزه بمانم و در آن تحولی ایجاد کنم میتواند منشأ برکاتی برای دانشگاهها نیز باشد.
🔻 در حالیکه اگر نیروی خود را فقط صرف خدمت به دانشگاه کنم، حوزه همچنان عقبمانده خواهد بود و نیروها پیوسته از بین خواهند رفت.
〰️〰️〰️〰️〰️
🗂 #مبارزه_برای_تحول
#تکلیف_روحانیت
#مصباح_حوزه
@Manahejj
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📍 #اختصاصی
📰 #نشریه
✅ پیشنهاد دانلود
♦️دیدهبان اندیشه (دو هفته نامه تخصصی رصد رویدادهای اندیشهای)
🔰موسسه فرهنگی ـ رسانهای شناخت/ گروه فلسفه و اندیشه
⏰ ویژهنامه رحلت آیت الله مصباح یزدی
🔻(شماره نوزدهم و بیستم)
📌کانال فکرت؛
🆔 @fekrat_net
ویراست3.pdf
13.11M
📍 #اختصاصی
📰 #نشریه
✅ پیشنهاد دانلود
♦️دیدهبان اندیشه (دو هفته نامه تخصصی رصد رویدادهای اندیشهای)
🔰موسسه فرهنگی ـ رسانهای شناخت/ گروه فلسفه و اندیشه
⏰ ویژهنامه رحلت آیت الله مصباح یزدی
🔻(شماره نوزدهم و بیستم)
🔹در این شماره از دیدهبان اندیشه، علاوه بر مرور زندگی پر خیر و برکت حضرت علامه مصباح یزدی و بازتاب اندیشهها در ایام رحلت ایشان، به پنج محور مهم و اساسی از اندیشههای آیتالله مصباح یزدی(ره) که اخیرا بیشتر مورد انتقاد و چالش از سوی روشنفکران و ژورنالیستهای علمی بوده است، پرداخته میشود.
این پنج محورعبارت است از:
1. نقد سکولاریسم در اندیشه آیتالله مصباح یزدی (ره)
2. اسلام ، خشونت و دموکراسی در اندیشه آیتالله مصباح یزدی(ره)
3. سیری در اندیشه ولایت فقیه
4. تبیین علم دینی
5. تعدد قرائت ها و پلورالیسم
📌کانال فکرت؛
🆔 @fekrat_net
#اخلاق_و_عرفان| من در میان جمع و دلم جای دیگر است.
💠نورانيت معنوى يك فرد مسلمان كه دستورات اسلامى را اجرا مى كند نورانيتى است كه همه اعمال فردى و اجتماعى، وى را نورانى ساخته، پاك مى كند. وى در حالى كه با مردم است، با خداى خود است و در حالى كه در ميان جمع است در خلوتگه راز به سر مى برد و در حالى كه براى مقاصد مادى خود در تكاپو و تلاش مى باشد و گرفتار يك سلسله پيشآمدهاى شيرين و تلخ، گوارا و ناگوارا و زيبا و زشت و پايبند حوادث اين جهان پرآشوب است، دلى دارد آزاد و در جهانى است آرام و به هر سو كه روى مى آورد، جز روى خداى خود نمى بيند.
📚علامه طباطبایی، بررسی های اسلامی ج۱ ص۴۰
#در_محضر_علامه
@almorsalaat
💠 هربار خدا را شکر میکنم
🔸️ از خدای متعال بسیار سپاسگذاریم به خاطر توفیقاتی که به شما داده. بسیار متشکریم از خدا به خاطر شما. هر سخنرانی که شما میکنید و بنده اطلاع پیدا میکنم و کتابی بیرون میآید، خدا را شکر میکنم و سپاس میگویم خدا را.
🔺️بیانات مقام معظم رهبری در دیدار آیت الله مصباح و خانوادهشان در منزل ایشان
۱۳۷۹/۰۴/۰۶
✅ مجموعه تصویری #مصباح_عزیز (۱۲)
🏴@mesbahyazdi_ir
جایگاه آیت الله مصباح در اندیشۀ اسلامی معاصر
بی شک آیت الله مصباح بر قلۀ فلسفۀ اسلامی معاصر قرار دارد. دربارۀ سیره و سیر فلسفی استاد مصباح در جایی دیگر سخن گفته ام. آنچه لازم است یادآوری شود این است که منظومۀ فکری و معرفتی استاد مصباح در فلسفۀ او خلاصه نمی شود. آیت الله مصباح از برجسته ترین اسلام شناسان معاصر است. رکن اصلی نظام معرفتی آیت الله مصباح را اندیشۀ دینی او تشکیل می دهد. او در طول عمر بابرکتش فعالیت های علمی و آموزشی عمیق و گسترده ای در حوزۀ معارف اسلامی از عقاید و اخلاق تا معنویت و اجتماعیات اسلامی داشته است. وی در این بخش نیز همچون فلسفه اهل تفکر، نقد، خلاقیت، نوآوری و نظریه پردازی بوده است. در این حوزه نیز او در تألیف، تدریس و ترویج معارف و تربیت جمع پر¬شماری از دانش پژوهان در رشته های مختلف معارف اسلامی توفیقات درخشان داشته است. تفسیر موضوعی قرآن و شرح بسیاری از احادیث و ادعیه و تدوین نظام مند عقاید و آموزه های اسلامی بخشی از مجاهدت های آن استاد فرزانه در این حوزه بوده است که جادارد به تفصیل در باب آن سخن گفته شود.
یکی از ویژگی های برجستۀ آیت الله مصباح، که در فلسفه و اندیشۀ دینی و فعالیت های علمی و آموزشی او برجسته است، این است که او علاوه بر رسوخ در علوم اسلامی، عالِم به زمان است، به این معنا که با دانش، فرهنگ، نیازها و چالش های روزگارش آشناست. بر این اساس است که او می تواند به پرسش های نو پاسخ دهد. این ویژگی است که نظام فکری او را هماهنگ با مقتضیات زمانه و پاسخگو به نیاز انسان مسلمان معاصر می سازد و او را قادر می سازد که منظومۀ معرفتی مناسب با زمان را طراحی کند. پیش از ایشان علامۀ طباطبائی، شهید مرتضی مطهری و شهید سید محمد باقر صدر چنین مسیری را طی کردند. البته روشن است که عالِم به زمان بودن امری نسبی است و دسترسی به علوم و اندیشه های جدید در حوزه های علمیه گذشته چندان آسان نبوده است. می توان گفت که این چهار متفکر و اسلام شناس ستون های اصلی اندیشۀ شیعی معاصر به شمار می روند. پایبندی به عقلانیت، رسوخ در سنت، زمان آگاهی، و اندیشۀ نظام¬مند و ناظر به حیات انسان مسلمان امروز، ارکان اصلی منظومۀ فکری این چهار متفکر را تشکیل می دهد. افقهایی را که آن سه استاد گشودند و نهالی که آنها غرس و آبیاری کردند به دست استاد مصباح در مسیر شکوفایی و بالندگی قرار گرفت و امید می رود که با همت شاگردان و رهروان این بزرگان به ثمره و نتیجۀ نهایی که ظهور تمدن اسلامی متعالی است منتهی شود.
اینان عالمان نواندیشی هستند که با اعتقاد و التزام به منابع اصیل اسلامی، یعنی کتاب و سنت، و بدون تأثر از مدرنیته اما با آگاهی از فرهنگ عصر و توجه به مقتضیات زمان کوشیده اند منظومۀ معرفت دینی خود را بازسازی و عرضه کنند. این جریان متفاوت با جریان علمای سنتی است که با فرهنگ زمانه بیگانه است و به مقتضیات زمان توجهی ندارد و همچنین متفاوت است با جریان روشنفکران مسلمانی که با تأثر از مدرنیته و بدون التزام کامل به سنت می کوشند قرائتی از اسلام را ارائه دهند که مهمترین دغدغه اش سازگاری با مدرنیسم است.
غایت این اندیشه ورزی ظهور تمدن اسلامی است، تمدنی که پرچم آن را امام خمینی بدست گرفت و امروز در دستان آیت الله خامنه ای است. این دو بزرگ ضمن برخورداری از چنان منظومۀ فکری و معرفتی، از موهبت شخصیتی بی بدیلی برخوردارند که می توانند اندیشۀ اسلامی را از ساحت نظر به صحنۀ عینی اجتماع آورده، گام های بلندی در نیل به ارزش ها و آرمان های اسلامی بردارند.
@dreshkevari
@Mesbahieh
19.71M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
اگر مؤمن مرتبه ضعیفی از حب اهل بیت علیهم السلام داشته باشد و عمری گناه ، چه بسا این حب در کفه ترازو سنگینتر باشد
پاسخهای آیت الله مصباح یزدی ره به سؤالات مرحوم شیخ حسین کورانی ره
┈┈••••✾•🏴🌹🏴•✾•••┈┈•
@Mesbahieh
1_733206665_6014881306096176345.mp3
278.8K
🌹آیت الله بهاالدینی: روح خدا در آقای #مصباح حلول کرده است، از این مرد تبعیت کنید.
♦️آقای آسیدعلی آقای مهدوی از شاگردان آیت الله بهاالدینی نقل می کند سال ها پیش در زمان حیات معظم له وقتی از اصفهان به قم آمدم، شب های جمعه درس اخلاق آیتالله بهاءالدینی شرکت می کردم، شبی آیت الله مصباح برای دیدن ایشان به حسینیه محل درس آمده بود. وقتی آقای بهاءالدینی متوجه شد تا درب حسینیه به استقبال ایشان آمد و ایشان را در کنار خودشان نشاند. ایشان در س اخلاق را رها کرده با آقای مصباح صحبت می کردند، مدتی گذشت آقای مصباح خداحافظی کرد و رفت و آقای بهاءالدینی تا دم درب حسینیه ایشان را بدرقه کرد.
♦️وقتی برگشتند گفتند از آقای مصباح تبعیت کنید چون روح خدا در این مرد حلول کرده است. سپس درس را ادامه دادند.
🕊شادی روح بلندشان صلوات
@Mesbahieh
هدایت شده از حرز امام جواد علیه السلام ❤️
🔴🔴هم اکنون پخش اولین سخنرانی استاد #رحیم_پور_ازغدی در سال 99 و در مراسم هفتمین روز درگذشت آیت اللّه مصباح شبکه یک