هدایت شده از خاطرات هاشمی رفسنجانی😑
خاطرات هاشمی. دوشنبه ۱۹ آذر ۱۳۸۰
💠آقاى [محمود] محمدیعراقى آمد. وضع سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي را توضيح داد و گفت، به تدريج وزارتخانههايى كه مسئوليت فرهنگى خارجىشان، طبق اساسنامه مصوب رهبرى به سازمان منتقل شده، به نحوىكار خود را از سر مىگيرند و بودجه سازمان هم سال به سال كم شده و پرسنل اضافى كه در زمان آقاى [محمدعلی] تسخيرى، [رییسسابق سازمان] جذب شدهاند، هزينهها را سنگين كردهاند و نگهدارى ساختمان واگذارى رهبرى هم هزينه زيادى تحميل كرده است و وقت كار فرهنگى در افغانستان است، ولى بودجه نداريم. سپس در جمع مديران سازمان، گزارشى ارایهكرد. صحبت مبسوطى دربارة اهميت حضور فرهنگى ايران در سراسر جهان، براى تغذيه انسانهاى فراوان مشتاق اسلام، ايرادكردم.
💠آقاى دكتر [ابوالقاسم] موسوى، ریيس سازمان بيمه خدمات درمانى آمد. از اقدام به تأسيس اين مركز قدردانىكرد و گفت، مثل بسيارى از اقدامات سازنده ديگر، اين خدمات جاويدان است و سوابق خود در جبههها و در مديريت بهدارى ارتش را گفت و از تلاشهاى فاطى براى كمك به نيازمندترين بخشهاى جامعه - بيماران خاص- قدردانىكرد وگفت، انتخاب اين شغل سخت، نشان روحيه فداكارى و گذشت است وگفت، تمامى خانواده او مريدند و اخيراً كه خبر جلوگيرى سدكرخه از يك فاجعه عظيم سيل در خوزستان پخش شده، همه شما را دعا مىكنند. به نظرم انسان جالبى آمد كه مىتواند بيمه درمانى را به جاى خود برساند و با تلاشاش موفق شده تمامى بدهىهاى بيمه را بپردازند و به روز كنند و تمامى روستایيان، اكنون بيمهاند. به ايشان گفتم، بيمه درمانى بخشى از طرح مهم فقرزدايى و بيمه كامل اجتماعى بود كه متأسفانه دولت فعلي اجراى آن را به تأخير انداخت و طرح را از مجلس پسگرفت - به عنوان تكميل- كه هنوز معوق است.
💠عصر سلمانى براى اصلاح آمد و ضمن كار از مشكلات مردم گفت. به دنبال تأييد حكم زندان آقاى [محمد] دادفر، نماينده بوشهر و ابلاغ حكم، مجلسىها ناراحت شدهاند و فراكسيون دوم خرداد، جلسه داشت و پس از جلسه، بعضى از آنها اظهارات تهديدآميز در مقابل قوه قضایيه دارند و هيأت ریيسه مجلس، در بيانيهاى از قوه قضایيه خواسته است كه دست از فشار بر نمايندگان بردارد و تلويحاً تهديد به استعفا يا اقدامات ديگركردهاند.
💠در فلسطين، اسرایيلكماكان با هلىكوپتر و موشك به مراكز فلسطينىها حمله مىكند و [یوشکا فیشر]، وزير امورخارجه آلمان كه در اسرایيل است، صريحاً گفته، بايد حماس و [سازمان] جهاد [اسلامی] فلسطين، منحل و سران آنها محاكمه شوند و اسرایيل در يك اقدام تحريكآميز، مانع سفر [یاسر] عرفات به قطر، براى شركت در اجلاس وزراى امورخارجه [سازمان] كنفرانس اسلامى شده و [حمد بنخلیفه آلثانی]، امير قطر در نطق افتتاحيه، شديداً به اسرایيل حمله كرده و ممكن است، اين اقدام اسرایيل، باعث صدور بيانيه تُند اجلاس شود. در افغانستان، آمريكا هنوز به بمباران ارتفاعات تورابورا ادامه ميدهد؛ به احتمال حضور [اُسامه] بنلادن، [رهبر القاعده]، و درگيرىهاى بينگروههاى مسلح افغانى در بعضى استانها رخ مىدهد.
#خاطرات_هاشمی
😶
﷽
#تقویم_علما
📅 دوشنبه
☀️ 19 #آذر ماه 1403 شمسی
🌙 7 #جمادی_الثانی 1446 قمری
☀️#شمسی
➕ولادت میرزا ابوطالب زنجانی،
فقیه و حاکم شرع ساکن تهران (۱۲۲۲ش)
➕ درگذشت محمدجواد بلاغی نجفی فقیه، متکلم، مفسر و نویسنده آلاء الرحمن فی تفسیر القرآن (۱۳۱۲ش)
➕ درگذشت سید حسین بادکوبهای از مدرسان علوم عقلی حوزه علمیه نجف (۱۳۱۸ش)
➕ درگذشت حاج آقا حسین اثنی عشری، روحانی واعظ و مفسر قرآن (۱۳۴۳ش)
➕ درگذشت حاج آقا رحیم ارباب،
فقیه، فیلسوف، متکلم، عارف و ریاضیدان شیعه (۱۳۵۵ش)
➕ درگذشت محمد یزدی
فقیه، سیاستمدار و مبارز سیاسی، رئیس قوه قضائیه، عضو شورای نگهبان، نماینده مجلس خبرگان رهبری و دبیرکل جامعه مدرسین حوزه علمیه قم (۱۳۹۹ش)
🌙 #قمری
➕ درگذشت ابوعبدالله زنجانی
فقیه، مفسر، محدث و نویسنده کتاب تاریخ القرآن (۱۳۶۰ق)
➕ درگذشت فارس حسون
نویسنده، محقق و بنیانگذار مرکز الابحاث العقائدیة در قم (۱۴۲۶ق)
➕ درگذشت سید محمد بادکوبهای از اساتید حوزه علمیه در تبریز و روحانی مبارز علیه بلشویکهای روس (۱۳۸۹ق)
#تقویم_علما
🌺🌺🌺🌺🌺
حاج آقا #رحیم_ارباب فقیه، فیلسوف، متکلم، عارف و ریاضیدان شیعه
💠رحیم ارباب (۱۲۵۹ - ۱۳۵۵ش)، مشهور به حاج آقا رحیم ارباب، از فقیهان مقیم اصفهان.
او در فقه و اصول، هیئت و ریاضی، فلسفه و کلام، و عرفان تحصیل کرده بود و از آخرین دانشوران مکتب فلسفی اصفهان بهشمار میرفت.
🔹وی در 12 جمادی الثانی ۱۲۹۷ قمری (2 خرداد 1259ش) در روستای چرمهین در حومه اصفهان به دنیا آمد. اجداد او از اعیان و بزرگان منطقه خود بودند و از این رو به ارباب شهرت داشتند.
🌀ایشان تمام ایام تحصیل و تدریس را در اصفهان سکونت کردند و جز برای چند سفر زیارتی از آن خارج نشدند. مشهورترین اساتید وی عبارتند از سید محمد باقر درچهای، ملا محمد کاشانی مشهور به آخوند کاشی، میرزا جهانگیرخان قشقایی و ابوالقاسم دهکردی.
🔻از مشهورترین شاگردان وی هم می توان به شهیدان بهشتی، مطهری، مفتح و حسینعلی راشد اشاره کرد.
او نمازجمعه را واجب میدانست و در اصفهان اقامه میکرد.
🔺او همچون استاد خود میرزا جهانگیرخان قشقایی هیچ گاه معمم نشد و تنها در هنگام نماز، به دلیل استحباب، شالی را دور سر میبست و بعد از نماز آن را باز میکرد.
▪️ او فرزندی نداشت و در اواخر عمر، نابینا شد و سرانجام در روز عید غدیر، ۱۸ ذی الحجه ۱۳۹۶ق (۱۹ آذر ۱۳۵۵ش) درگذشت و پیکرش در تخت فولاد اصفهان به خاک سپرده شد که اکنون در نزدیکی مزار شهدای جنگ تحمیلی قرار گرفته است.
🌹🌹🌹
30.58M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥مروری بر زندگی و خاطرات آیت الله حاج آقا #رحیم_ارباب