✅ خاطره استاد علی شیروانی
از علامه حسن زاده آملی ...
💢به یاد استادم علامه حسن زاده آملی
🔰روزی در کتابفروشی اشراق که به انتشار و فروش کتابهای فلسفی و عرفانی اختصاص داشت و بعدها نیز مجموعه دروس شرح اشارات استاد علامه حسن زاده آملی را در یازده جلد منتشر کرد علامه حسن زاده را دیدار کردم. برای معرفی و خودنمایی یک جلد از کتابهایم را که در قفسه کتابفروشی بود( شرح بدایه الحکمه) برداشتم و تقدیم ایشان کردم.
واکنش ایشان چنان بود که با آنکه حدود بیست پنج سال از آن میگذرد همواره در ذهنم زنده است و برایم درس آموز و دلگرم کننده.
من پیشترها در سال ۶۳ به درس پر جمعیت اشارات علامه حسن زاده در مسجد معصومیه رفته بودم ولی کمترین و جوان و شاید جوانترین شاگردانش بودم( بیست سال داشتم) و به خود اجازه نزدیک شدن به آن کوه دانش و دریای معرفت را نمیدادم و او من را نمیشناخت.
کتاب را گرفت به آن نگاه کرد و پرسید: از خودت هست؟
گفتم: بله.
فرمود : این شیروانی شیر دل تویی؟! من کتابت را دیده بودم. دنبالت میگشتم . کجا بودی؟
آنگاه دستان مبارکش را بر سینه ام نهاد و دعای شرح صدر برایم خواند و مرا به منزلش دعوت کرد.
به خانه اش رفتم. با گرمی پذیرایم شد. با من در همان اتاق معروف که صدا و سیما بارها نشان داده سخنها گفت از اساتیدش از مکاشفاتش.
گفت: شبی برای یاد نامه علامه طباطبایی مقاله ای می نوشتم و می نوشتم تا انکه سحر شد. همینجا علامه طباطبایی برایم متمثل شد.
اشاره کرد: همانجا از زمین بالاتر پایش روی زمین نبود. به من گفت: ( با همان لحن و لهجه استادش) تو حسن صورت و حسن سیرت و حسن سریرتی
سپس مرا به اتاقی دیگر برد که در آن آثار منتشر شده خودش بود.
گفت هر کدام را که نداری بردار.
من چندین کتاب را برای خودم برداشتم.
کتاب ها زیاد شد .
گفت اینطور که نمیتوانی ببری.
برخاست کتاب ها را با نخی پلاستیکی و ضخیم بست تا بتوانم انها را راحت با خود حمل کنم.
در پایان و هنگام خدا حافظی گفت هر وقت کاری داشتی بیا اینجا.
و من بارها نزدش رفتم و او با محبت و کرامت و بزرگواری پذیرایم بود.
آری او نه برای من که برای هر طالب علمی پدری مهربان و مربیی دلسوز بود.
خدایش بر درجاتش بیفزاید و با اولیائش محشور فرماید.
علی شیروانی
۱۴۰۰/۷/۱۰
🌐در سایت پژوهشگاه:
https://rihu.ac.ir/fa/news/37548
✅ تحصیل و تقوا باید با هم باشد!
استاد حسن زاده آملی یک تعبیری داشتند و همیشه هم در درسها میفرمودند. آن تعبیر این بود که «ره چنان رو که رهروان رفتند.» تأکید میکردند که اینگونه نباشید که طلبه بگوید من مسیر علمی را طی نمیکنم و درس نمیخوانم، بعد میروم دنبال مسائل سلوک. این راه نیست. طلبه باید درسش را بخواند. این بزرگان مثل مرحوم قاضی و علامه طباطبایی را نگاه کنید. اینها همین ضَرَبَ ضَرَبا را خواندهاند. همه راه را طی کنید، اما دو چیز باشد: تحصیل و تقوا. گاهی تعبیر میکردند به کار علمی و طهارت. این دو باید در کنار هم باشند. لذا خودشان عملاً این شکلی بودند. ما میدیدیم همیشه مسئله تهذیب برایشان جدی است و درسهایشان با مسائل اخلاقی آمیخته میشد و هیچ فاصلهای هم نداشت. یعنی به راحتی میتوانستند در حالیکه بحث علمی میکنند، گریزی به مسائل معنوی بزنند و به درسشان برگردند، و به این ملتزم بودند و توصیه هم میکردند.
همیشه به شاگردان تحصیل و طهارت و در کنار آنها تهذیب را توصیه میکردند. گاهی میفرمودند:
شخصی آمده میگوید من میخواهم به این جا برسم، هیچ چیز هم نخوانده است. ایشان تعبیر میکردند: با حلوا حلوا کردن که دهان شیرین نمیشود!
ویژه نامه نکوداشت علامه حسن زاده آملی، گفتگو با سید یدالله یزدان پناه، مجمع عالی حکمت اسلامی.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فیلمی قدیمی از علامه حسن زاده آملی
🌸🌸🌸
12.48M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰داستانی از زیارت رفتنِ حیرت انگیز
و جنون آمیزِ عارف کبیر علامه حسن زاده.
از زبان استاد حسن رمضانی.
🌹🌹🌹
37.62M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✅ قست ۱۰ (آخر)
✅ مصادیق و مراتب
امر به معروف و نهی از منکر
سلسله جلسات بازخوانی کتاب کم نظیر #آذرخشی_دیگر_از_آسمان_کربلا
( سخنرانی های آیت الله #مصباح
در ماه محرّم سال ۱۳۷۹ در قم )
🎞 حجت الاسلام جواد سلیمانی امیری.
استاد تاریخ موسسه امام خمینی.
▪️ عجیب اما واقعی
جدیدترین اظهارات ظریف درباره برجام
محمدجواد ظریف در اتاق گفتوگویی در کلاب هاوس درباره ماجرای اظهاراتش در مجلس که تاکید داشت در هیچ جای برجام عبارت «تعلیق تحریمها» نیامده، گفته است:
من در مجلس گفتم در برجام کلمهی "تعلیق" وجود ندارد؛ اشتباه از من بود. چهار بار کلمهی "تعلیق" در برجام وجود دارد ولی مذاکرهکنندهی ما که متن را تنظیم میکرد (در دور آخر گفتوگو با اروپاییها، چهار بار کلمهی تعلیق را در متن پذیرفت) به من اطلاع نداده بود.
وقتی میگفتیم خود #ظریف هم #برجام را نخواند و برجام به ایران دیکته شد و آقایان یک سند از پیش نوشته را فقط امضا کردند، برخی باورشان نمیشد!!
چقدر بابت همین فحش خوردیم از حامیان دولت و برخی اصولگراها، که حضرت آقا به #ظریف گفته فرزند انقلاب و مومن؛ چرا شما تخریب میکنید!!
اگرچه دیر، اما خوب بود این اعتراف.
✅ #داود_مدرسی_یان
🔺 ظریف میگه من در مجلس گفتم در برجام کلمهی "تعلیق" وجود نداره ولی اشتباه از من بود، در تحریمهای اروپا که مربوط حال نبود بلکه قرار بود در آینده برداشته شود، چهار بار این واژه به کار رفته بود که مذاکره کنندهی ما به من نگفته بود.
این درباره تحریم های اروپا! توییت بالا هم از آقای فؤاد ایزدی درباره تحریمهای آمریکاست!
🔹 اهمیت اعتراف آقای ظریف به این است که این حضرات در آن برهه داشتند به مردم و مسئولین آدرس غلط میدادند! روحانی گفت «تمام تحریمها بالمرة برداشته میشود» وعدهی «گلابیهای باغ برجام» را داد و آب خوردن ما را هم به برجام گره زد. آن مرحوم گفت جناب کری قول داده است و آن مذاکره کننده هم گفت «امضای کری تضمین است»! همین آقای فواد ایزدی به ظریف گفت اگر ترامپ رای آورد و از برجام خارج شد چه میکنید؟ ایشان هم گفتند آمریکا نمیتواند چنین کند و کسی که چنین حرفی بزند، مدرکش را باید به دانشگاهش پس بدهد.
✅ حتی ممکن است کسی اصل توافق با غرب و امضای برجام را اجتناب ناپذیر بداند ولی این تفکر برجامی و این تفکری که 8سال مملکت را معطل توافق با غرب کرد و همه چیزش را در دست غربیها میدید، قطعا مذموم و خطاست و انشاالله که مملکتمان هیچ وقت دوباره به چنین بلیّهای دچار نشود!
💠 کشکول یک طلبه