42.38M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰#نماهنگ_تماشایی 👌
السَّلامُ عَلَیْکَ حِینَ تَقْرَأُ وَ تُبَیِّنُ🌸🌱
📌فرمانده سلام؛ ای مهربون تر از مادر و بابام...
نماهنگ سلام فرمانده ۲ | با صدای ابوذر روحی
❣#سلام_امام_زمانم❣
🌱خیال سیر جمالت، طواف حُسن خداست...
ندیده هم، مه رویت، چراغ دیده ماست...
🌱قسم به صبح ظهور و به لحظه فرجت...
که طول غیبتت از شوق ما نخواهد کاست...
#اللهمعجللولیکالفرج🤲
#امام_زمان ارواحنا فداه ❤️
اباصالح
در بعضي از کتابها، «اباصالح» به عنوان يکي از کنيههاي حضرت مهدي عليه السلام ياد شده است. کنیه در لغت عرب به کلمه ای گفته می شود که با لفظ اب (پدر) و یا کلمه ام (مادر) شروع شود مانند ابوالحسن که از کنیه های معروف علی (ع) است و مانند ام الائمه که از کنیه های معروف حضرت فاطمه (س) است.
این کنیه در هیچ یک از منابع روایی شیعه برای حضرت ذکر نشده اما این احتمال وجود دارد که از حدیث امام صادق علیه السلام گرفته شده باشد که فرمودند: «إذا ضللت عن الطريق فناد: «يا صالح و يا أبا صالح أرشدونا إلى الطّريق يرحمكم اللّٰه» «هرگاه راه خود را در سفر گم کردي، سپس بانگ برآور: «اي صالح» و «اي اباصالح». خداوند رحمتش را بر تو فرود آورد! راه را به ما نشان ده». (الفقیه، شیخ صدوق، ج۲ ص ۲۹۸)
بنابراین به کار بردن آن برای ایشان اشکال ندارد و شاید بر همین اساس است که علمای ربانی و مؤمنین پیرو اهل بیت (ع) در جلسات و اجتماعات معنوی آن هم نه فقط در حال گم شدن در دشت و صحرا، بلکه در همه گمراهیهای فکری و عملی و علمی و نابسامانیهای مادی و معنوی در غیبت کبری، امام زمان را با کنیه «اباصالح» را به کمک و یاری می طلبند.
#مهدویت
🆔
❌ آیا امام زمان عج وقتی ظهور کند زمان به عقب برمیگردد و همه چیز قدیمی میشود؟ یا اینکه امام زمان عج از تکنولوژی استفاده میکند؟!
🔶 اول: قبل جواب به این سوال که امام زمان عج به عقب بر میگردد یا از تکنولوژی استفاده میکند، به این سوال جواب بدهیم که انسان چرا از تکنولوژی استفاده میکند؟!
🔻 برای راحتتر و بهتر و آسان شدن کارها و سرعت بخشیدن به کار و زندگی، مثلا قدیم مردم برای اینکه از یک شهری به شهر دیگر یا از کشوری به کشور دیگر بروند یا پیاده میرفتند یا با اسب و شتر میرفتند که ماهها و سالها طول میکشید.
🔻 انسان برای این اینکه این مدت زمان سفر را کم کند به فکر ابزار و وسایل جدید افتاد ابتدا قایق و کشتی و بالن و بعد ماشین و قطار و هواپیما را اختراع کرد که مدت زمان سفر را از ماه و سال به روز و ساعت رساند.
🔻 با آمدن ماشین و قطار و هواپیما آیا کسی امروزه با اسب و شتر سفر میکند؟! مسلما نه.
🔻 حال اگر یک زمانی برسد که انسان به قدرتی برسد که بدون وسیله سفر کند و به جای یک روز و یک ساعت، در یک ثانیه از این شهر به آن شهر یا از این کشور به آن کشور برود. آیا حاضر میشود از ماشین و هواپیما استفاده کند؟!
🔻 مسلما نه، چون وقتی با یک وسیلهای که سریعتر و بدون هزینه هم باشد میتواند حرکت کند دیگر نیاز به هواپیما و قطار ندارد. کارآیی هواپیما و قطار میشود در حد الاغ و اسب و شتر امروزی.
🔷 دوم: انسان تکنولوژی میخواهد برای قدرت بیشتر و دفاع بهتر از خود و منافع خودش در برابر دشمنان و هر روز هم به فکر این است سلاح قویتر و پیشرفتهتر داشته باشد.
🔻 یک روزی هر کسی شمشیر و تیر و کمان و نیزه او بیشتر بود قویتر بود ولی امروزه آنها از کارآیی افتادند و هر کسی بمب و موشک و پهباد و جنگنده و ... داشته باشد قویتر است.
🔻 اما اگر روزی بیاید انسان به قدرتی برسد که همین که اشاره کرد فلان شهر و فلان کشور نابود شود یا اشاره کند بمب و موشک دشمن در کشور دشمن یا در آسمان از کار بیفتد، بدون اینکه از موشک و بمبی استفاده شود آیا این بمب و موشک از کارآیی نیفتاده است.
🔶 سوم: وقتی انسان به قدرت و تکنولوژی برتر و بالاتری دست پیدا کند خود به خود ابزارها و امکانات قبل از کارآیی میافتند.
🔻 حال امام زمان عج کسی است که بالاترین قدرت در دست اوست و احتیاجی به تکنولوژی و ابزار قدرت ندارد چون امام زمان عج تمام قدرت و علوم الهی در دست اوست و دیگر نیازی به امکانات و پیشرفتهای امروزی ندارد چون خودش بالاتر از آنها را دارد.
🔻 و با قدرت الهی و با انگشتر سلیمانی حکومت میکند. و در روایت آمده است: «سلطنت جهانی حضرت سلیمان علیه السلام و سیطره آن حضرت بر تمام موجودات روی زمین، تنها یک رمز داشت و آن در همان انگشتر نهفته بود. آن انگشتر با تمام ویژگی هایی که دارد، هم اکنون در دست حضرت صاحب الزّمان عجل الله تعالی فرجه الشریف می باشد».[1]
🔷 چهارم: بنابراین امام زمان عج که بیاید علوم کامل را میآورد و با پیشرفتها و علومی میآید که تا به آن روز نیامده است چون طبق روایت «اگر علوم 27 حرف باشد تا زمان ظهور امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف هر چقدر هم پیشرفت حاصل شود فقط 2 حرف از آن علوم کشف شده است وقتی امام زمان بیاید آن 25 تا حرف دیگر را امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف میآورد و علوم را کامل میکند».[2]
🔻 بنابراین آنچه که مسلم است امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف از قدرت و امکاناتی استفاده میکند که از تمام امکانات و قدرتهای آن زمان بالاتر و بهتر باشد حال چه امکانات جدید باشد یا امکانات قدیم باشد که امکانات جدید یا از کارآیی افتاده باشند یا از کار افتاده باشند.
🔻 مثلا یک اتفاقی مثل سیل و زلزله و صاعقه و جریان الکتریکی زده شده باشد و تمام جریانهای الکتریکی از کار افتاده باشند و دیگر وسائل کار نکند مثل اینکه یک جریان الکتریکی 10 هزار ولت به یک وسیلهی 220 ولت وصل شود چه بلایی سرش میآید؟!
💠منابع:
[1]. جهان بعد از ظهور، ص 55؛ به نقل از ظهور حضرت مهدی(ع) از دیدگاه اسلام، مذاهب و ملل جهان، هاشمی شهیدی، ص 426.
[2]. بحارالانوار، ج 52، ص 336.
🆔
امام زمان علیه السلام در صحیفه ی سجادیه(۴)
همچنان که گذشت امام سجاد علیه السلام تأکید بر امتثال و پیروی از اوامر و دوری از نافرمانی امام معصوم داشتند: «و اقترضت بطاعته و حذرت معصیته و أمرت بإمتثال أوامره» - «و جعلنا له سامعین مطیعین».
زیرا وقتی انسان نافرمانی اوامر کند، حجابی را بین خود و خدایش فراهم آورده است که مانع درخواست او از خدای متعال می شود.
امام سجاد علیه السلام در دعای ۱۲ می فرماید:
- «اللهم إنه یحجبنی عن مسألتک خلال ثلاث»
خدایا سه چیز است که بین من و تو حجاب است:
- «یحجبنی امر امرت به فابطاتُ عنه»
اول امری است که به آن فرمان دادی و من در انجامش کُندی کردم
- «و نهی نهیتنی عنه فاسرعت الیه»
و دوم امری است که از آن نهی کردی ولی من در آن شتاب کردم
امام سجاد علیه السلام بعد از فرمان به این دو امر، از نصرت و یاری امام زمان می گوید، تا این مقصود کامل شود که بدون اطاعت معیت و جهاد همراه امام بیمعنا است: «فانهد بمن أطاعک إلی من عصاک» به پا خیر و قیام کم با کسانی که از تو اطاعت می کنند به سوی کسانی که از تو اطاعت نمی کنند.
این مقصود همینطور در زیارت آل یاسین نیز آمده است، یعنی ابتدا از اطاعت اوامر و نهی از مخالفت می گوید: «مولای شقی من خالفکم» - «و سعد من اطاعکم» و سپس از "نصرت" آنها سخن به میان می آورد: «نصرتی لکم معده» که بیان کردیم "نصرت" کمک مقابل دشمن است.
- «و نعمة أنعمت بها علی فقصرت فی شکرها»
و سوم آنکه نعمتی به من ارزانی داشتی و من در ادای شکرش سستی ورزیده و کوتاهی کردم
امام سجاد علیه السلام در اعتراض به اینکه چرا جهاد نمی کنی که جهاد بر شما افضل است؟ اشاره به آیه ای می کند که از خصوصیات جهاد کنندگان می گوید و یکی از آن خصوصیات این است که از سپاس گویان هستند: «التَّائِبُونَ الْعَابِدُونَ الْحَامِدُونَ السَّائِحُونَ الرَّاكِعُونَ السَّاجِدُونَ الْآمِرُونَ بِالْمَعْرُوفِ وَالنَّاهُونَ عَنِ الْمُنْكَرِ وَالْحَافِظُونَ لِحُدُودِ اللَّهِ ۗ وَبَشِّرِ الْمُؤْمِنِينَ».
#امام_زمان_در_صحیفه_سجادیه
قرائت مکرر سوره فیل در هنگام فتنه وآشوبِ
دشمنان داخلـی و خارجـی ➬
«#اَلَّلهُمعجِّللِوَلیِڪَالفرَج»
🌸💎🌸
امیرالمومنین علی (ع) فرمودند:
من عاشق زندگی ام و بیزار از دنیا
از ایشان پرسیدند:
مگر بین زندگی و دنیا چه فرقی است؟
فرمود: دنیا حرکت بر بستر خور و خواب و خشم و شهوت است
و زندگی ، نگریستن در چشم کودک یتیمی است
که از پس پرده ی شوق به انسان می نگرد
قصد ما این است که نمیریم تا توبه کنیم
ولی توبه نمی کنیم تا اینکه می میریم
...
🌾وننزلمنالقرآنماهوشفاءورحمهللمومنین🌾
▫️ اعوُذُ بِاللهِ مِنَ الشَّیطانِ الرَّجیمِ
▫️ بسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ
#تربیتوقرآن
📖هُوَ الَّذِي بَعَثَ فِي الْأُمِّيِّينَ رَسُولًا مِنْهُمْ يَتْلُوا عَلَيْهِمْ آياتِهِ وَ يُزَكِّيهِمْ وَ يُعَلِّمُهُمُ الْكِتابَ وَ الْحِكْمَةَ وَ إِنْ كانُوا مِنْ قَبْلُ لَفِي ضَلالٍ مُبِينٍ «2»جمعه
# اوست كه در ميان مردم درس ناخوانده، پيامبرى از خودشان مبعوث كرد تا آيات الهى را بر آنان بخواند و آنها را رشد و پرورش داده (از آلودگى شرك و تفرقه پاك سازد) و كتاب آسمانى و حكمت به آنان بياموزد و همانا پيش از اين در انحراف و گمراهى آشكار بودند.
پیام هایی که قرآن حامل آن است یعنی ادب نسبت به خداوند سبحان، ادب نسبت به سایر انسانها و ادب نسبت به خود، پیرامون تربیت گفته و تمام داستان های قرآن نیز بلااستثناء در محور تربیت بیان شده اند.وآیات تربیتی هستند.ازباب مثال در #سورهجمعهآیهشریفه۲ در رابطه با تعلیم و تربیت مطالبی بیان شده است همچنین در #سورهمومنونآیات۱۲تا۱۵ مراحل خلقت انسان و تشکیل نطفه و رشد و نمو انسان آمده و نیز در سوره بقره و تعداد زیادی از سور قرآن در رابطه با نحوه تربیت و مراحل آن، تربیت خردسالان، نوجوانان و جوانان آیات متعددی نازل شده است. خداوند در سوره لقمان، تربیت را مستقیماً آموزش می دهد .که توسط حضرت لقمان رهنمودهایی به فرزندش داده می شود و یا در سوره یوسف وقتی که مراحل رشد حضرت یوسف بیان می شود به مساله تربیت به خوبی پرداخته شده است. در سوره نساء بعد از توجه به شکل گیری کانون گرم خانواده و وظایف زن و مرد نسبت به یکدیگر به مساله تربیت فرزندان و خانواده متعادل و همچنین در سوره #رومآیات۲۱ به بعد به تشکیل خانواده و مسایل زیبای عاطفی و ارتباطات بین خانواده، اجتماع و انسان ها و نهایتاً ارتباط بین انسان و سایر مخلوقات و خداوند اشاره شده است.
خداوند از مرحله خلقت انسان تا رشد او جریان تربیت و آموزش غیر مستقیم را یادآور شده و در بیشتر آیات قرآن کریم حداقل به یکی از مراحل تزکیه و تربیت نفس اشاره کرده است چه آیاتی که بشارت و امید دهنده هستند و چه آیاتی که انذار دهنده اند در هر صورت آیات قرآن دارای بار تربیتی و اخلاقی هستند.
☀️السَّلامُ عَلَى الْحُسَيْنِ وَ عَلى عَلِىِّ بْنِ الْحُسَيْنِ وَ عَلى اَوْلادِ الْحُسَيْنِ وَ عَلى اَصْحابِ الْحُسَيْنِ ع
السلامعلیکیاصاحب العصروالزمان عج
⛅️اللهم صل علی محمد وآل محمد وعجلفرجهم⛅️
🌱 سلام ورضوان الهی برمنتظران ظهور
☀️صبحتان مهدوی
🌾برای این که جامعه ای خوب و رستگار داشته باشیم
# باید خوبی ها و نیکی ها را توصیه کنیم
و از بدی ها نهی کنیم
# رستگاری دردعوت به نیکی وپرهیزازبدی است نه بی تفاوتی!
📿ذکر۵شنبه ۱۰۰م_لا اله الا الله الملک الحق المبین (معبودی جز خدا نیست؛ پادشاه برحق آشکار)
۱۸اسفند ماه1401
۱۶شعبانالمعظم1444
۹مارس2023
«اَللّهُمَّ عَجِّلْ لِوَلِيِّکَ الْفَرَجَ»
#التماسدعا
#مرکزهدایتفضایمجازیبصیر
https://eitaa.com/joinchat/4197974043Cc847276a8b
نشربا#لینک وذکر #صلوات هدیه به مقامشامخحضرتصاحبالزمانعج=صدقهیجاریه🌾
8مناجاتالمریدین۩الفتلاوی.mp3
4.82M
👌 فوق زیبا بسیار دلنشین 💖
🤲 مناجات المریدین ( ارادتمندان )
8️⃣ 🍃🌺هشتمین مناجات خمس عشر🌺🍃
💠 امام زین العابدین حضرت سجاد (عليهالسلام)
🎙 با نوای احمد الفتلاوی
#مناجات_خمس_عشر
#لبیک_یا_خامنه_ای
#امام_زمان_عجل_الله_تعالی_فرجه_الشریف)
64BitR📀3MB⏰Time=6:2
┄═🌼💠🌷💠🦋💠🌸💠🌼═┄
🌷🍃 أَلَا بِذِڪْرِ اللَّهِ تَطْمَئِـنُّ الْقُلُــوبُ
📖 متن مناجات المریدین ( ارادتمندان )
☀️ بسمِ اللَّهِ الرَّحمَنِ الرَّحِيم ☀️
❇️ سبحَانَكَ مَا أَضيَقَ الطُّرُقَ عَلَى مَن لَم تَكُن دَلِيلَهُ
🔶 منزّهى تو، چه تنگ است راه ها بر كسى كه تو راهنمايش نباشى
❇️ و مَا أَوضَحَ الحَقَّ عِندَ مَن هَدَيتَهُ سَبِيلَهُ
🔶 و چه آشكار است حق نزد كسى كه راه را نشانش دادى
❇️ إلَهِي فَاسلُك بِنَا سُبُلَ الوُصُولِ إِلَيكَ
🔶 خدايا ما را به راه هاى رسيدن به سرايت بكشان
❇️ و سَيِّرنَا فِي أَقرَبِ الطُّرُقِ لِلوُفُودِ عَلَيكَ
🔶 و ما را از نزديكترين راه هاى ورود به بارگاهت ببر
❇️ قرِّب عَلَينَا البَعِيدَ وَ سَهِّل عَلَينَا العَسِيرَ الشَّدِيدَ
🔶 دور را بر ما نزديك كن، و دشوار و سخت را بر ما آسان گردان
❇️ و أَلحِقنَا بِعِبَادِكَ الَّذِينَ هُم بَالبِدَارِ إِلَيكَ يُسَارِعُونَ
🔶 و ما را ملحق نما به آن بندگانت كه با چالاكى به سويت مى شتابند
❇️ و بَابَكَ عَلَى الدَّوَامِ يَطرُقُونَ
🔶 و همواره در رحمتت را مى كوبند
❇️ و إِيَّاكَ فِي اللَّيلِ وَ النَّهَارِ يَعبُدُونَ
🔶 آنانكه در هر شب و روز تو را عبادت مى كنند
❇️ و هُم مِن هَيبَتِكَ مُشفِقُونَ
🔶 و از هيبتت در هراسند
❇️ الَّذِينَ صَفَّيتَ لَهُمُ المَشَارِبَ
🔶 بندگانى كه آبشخورها براى آنان زلال كردى
❇️ و بَلَّغتَهُمُ الرَّغَائِبَ
🔶 و به خواسته هايشان با كاميابى رساندى
❇️ و أَنجَحتَ لَهُمُ المَطَالِبَ
🔶 و آنان را بر جوينده هايشان كامروا نمودى
❇️ و قَضَيتَ لَهُم مِن فَضلِكَ المَآرِبَ
🔶 و از روى فضلت حاجاتشان را برآوردى
❇️ و مَلَأتَ لَهُم ضَمَائِرَهُم مِن حُبِّكَ
🔶 و نهادشان را از محبّتت آكنده ساختى
❇️ و رَوَّيتَهُم مِن صَافِي شِربِكَ
🔶 و از زلال چشمه ات سيرابشان نمودى
❇️ فبِكَ إِلَى لَذِيذِ مُنَاجَاتِكَ وَصَلُوا
🔶 اينان به وسيله تو به لذّت مناجاتت دست يافتند
❇️ و مِنكَ أَقصَى مَقَاصِدِهِم حَصَّلُوا
🔶 و از حسن عنايت تو دورترين مقاصدشان را فراچنگ آوردند
❇️ فيَا مَن هُوَ عَلَى المُقبِلِينَ عَلَيهِ مُقبِلٌ
🔶 اى كسى كه بر روى آورندگان بر خويش روى آورد
❇️ و بِالعَطفِ عَلَيهِم عَائِدٌ مُفضِلٌ
🔶 و با مهرورزى بر ايشان روى آور و بخشنده است
❇️ و بِالغَافِلِينَ عَن ذِكرِهِ رَحِيمٌ رَءُوفٌ
🔶 و به غفلت ورزان از يادش دلسوز و مهربان است
❇️ و بِجَذبِهِم إِلَى بَابِهِ وَدُودٌ عَطُوفٌ
🔶 و براى جلب آنان به درگاهش با محبّت و عطوف است
❇️ أسأَلُكَ أَن تَجعَلَنِي مِن أَوفَرِهِم مِنكَ حَظّا
🔶 از تو مى خواهم مرا از كسانى قرار دهى كه بهره بيشترى از تو دارند
❇️ و أَعلاهُم عِندَكَ مَنزِلا
🔶 و برترين جايگاه را نزد تو نصيب خود ساخته اند
❇️ و أَجزَلِهِم مِن وُدِّكَ قِسما
🔶 و از دوستى است سهم برجسته ترى به آنان رسيده
❇️ و أَفضَلِهِم فِي مَعرِفَتِكَ نَصِيبا
🔶 و در معرفتت بهره بيشترى نصيب آنان گشته است
❇️ فقَدِ انقَطَعَت إِلَيكَ هِمَّتِي
🔶 همانا همّتم از همه جا بريده و تنها متوجّه تو گشته است
❇️ و انصَرَفَت نَحوَكَ رَغبَتِي
🔶 و رغبتم به جانب تو منصرف شده است
❇️ فأَنتَ لا غَيرُكَ مُرَادِي
🔶 پس تنها تو مراد منى نه غير تو
❇️ و لَكَ لا لِسِوَاكَ سَهَرِي وَ سُهَادِي
🔶 و شب زنده دارى و بى خوابى ام تنها براى توست نه براى غير تو
❇️ و لِقَاؤُكَ قُرَّةُ عَينِي وَ وَصلُكَ مُنَى نَفسِي
🔶 و ديدارت نور ديدگان من است و وصالت آرزوى هستى ام
❇️ و إِلَيكَ شَوقِي وَ فِي مَحَبَّتِكَ وَلَهِي
🔶 و تنها به سوى توست اشتياقم، تنها در مسير عشق توست شيفتگى ام
❇️ و إِلَى هَوَاكَ صَبَابَتِي
🔶 و در هواى توست دلدادگى ام
❇️ و رِضَاكَ بُغيَتِي
🔶 و خشنودى ات مقصود من
❇️ و رُؤيَتُكَ حَاجَتِي
🔶 و ديدارت نياز من
❇️ و جِوَارُكَ طَلَبِي وَ قُربُكَ غَايَةُ سُؤلِي
🔶 و جوارت مطلوب من، و قربت نهايت خواسته من است
❇️ و فِي مُنَاجَاتِكَ رَوحِي وَ رَاحَتِي
🔶 آسودگى و راحتم در راز و نياز با توست
❇️ و عِندَكَ دَوَاءُ عِلَّتِي وَ شِفَاءُ غُلَّتِي
🔶 داروى دردم و درمان بيمارى سينه ام
❇️ و بَردُ لَوعَتِي
🔶 و خنكاى آتشم قلبم
❇️ و كَشفُ كُربَتِي
🔶 و برآمدن اندوهم تنها پيش توست
❇️ فكُن أَنِيسِي فِي وَحشَتِي وَ مُقِيلَ عَثرَتِي
🔶 پس در هنگام ترس همدمم باش، و لغزشم را ناديده گير
❇️ و غَافِرَ زَلَّتِي وَ قَابِلَ تَوبَتِي
🔶 و گناهم را بيامرز و توبه ام را بپذير
❇️ و مُجِيبَ دَعوَتِي وَ وَلِيَّ عِصمَتِي وَ مُغنِيَ فَاقَتِي
🔶 و دعايم را اجابت كن، و سرپرست زمامم و توانگرى گاه تهيدستى ام باش
❇️ و لا تَقطَعنِي عَنكَ وَ لا تُبعِدنِي مِنكَ
🔶 مرا از خود جدا مكن، و از خويشتن دورم مساز
❇️يا نَعِيمِي وَ جَنَّتِي وَ يَا دُنيَايَ وَ آخِرَتِي يَا أَرحَمَ الرَّاحِمِين
🔶 اى نعمت و بهشت من، و اى دنيا و آخرتم، اى مهربانترين مهربانان
Part02_مردی بر فراز قرون.mp3
17.63M
📗کتاب صوتی
#رهبری_بر_فراز_قرون
قسمت 2⃣
کتاب "رهبری بر فراز قرون"
نویسنده شهید صدر
"پاسخ به شبهات مهدویت با روش عقلی"
🌤#اللّهُمَّ_عَجِّل_لِوَلیِّکَ_الفَرَج🌤
~~~~
#مجمع_مهدیاران_مجازی
@majmaemahdiaran
─┅═ೋ❅🌹
اوصاف امام عصر علیه السلام(۲)
۱. سفینة النجاة
- اللهم صلی علی خلیفتک فی بلادک... سفینة النجاة و علم الهدی
به آنچه که آب را خراش دهد و راه را باز کند "سفینه" گویند، کأن آن راهی که می رود ناهموار است و نیاز به راه شناس دارد.
"نجا" یعنی خلاص شدن، همانگونه که گفته می شود: «نجاء من الأرض» یعنی خلاص شد و نجات یافت.
محدث نوری گوید: بالجمله نجات و مفزع و ملاذ برای بندگان نیست جزء آن شخص صلوات الله علیه، چنانکه که در زیارتی که خود امر کرده است می خوانیم: «فلا نجاة و لا مفزع إلا أنتم»(نجم الثاقب ج ۲ ص ۹۳۳).
۲. المرجی الذی
- ثم الْحُجة الْخَلف الْقائم الْمُنْتظر الْمَهدی الْمُرْجَى الذی بِبقائه بَقیت الدنیا
ابن ابی الحدید گوید: فرق میان رجاء و تمناء است و تمناء هر جا ستوده و ممدوح نیست و گاه ممکن است نکوهیده باشد، زیرا تمنا به راه سخت کوشی و جدیت نمی برد و رجاء خلاف آن است، از این رو تمنا برای صاحب خویش کسالت را به جای می گذارد(شرح ابن ابی الحدید ج ۲)
محل رجاء آینده و محل یأس گذشته است: «الرجاء مع الجائی و یأس مع الماضی» امید انسان باید به آنی تعلق گیرد که هنوز ماضی نشده است و امام زمان از این مثال است: «المرجی الذی» و "مرجی" یعنی او محل امید است و تا این محل امید برای آینده محفوظ باشد «بقیت الدنیا» دنیا به بقاء خود ادامه می دهد.
اوصاف امام عصر علیه السلام(۳)
. حجة الله
- السلام علیک یا حجة الله فی أرضه
"حجة" از ریشه "حج" به معنای دلیل و برهان است و جمع آن "حجج" است و در اصطلاح بیانگر دو جانب نافع و غیر نافع است.
در روایت آمده است: «القرآن حجة علی خلقه» یعنی اگر به آموزه های قرآن عمل شود نافع و شاهد اوست و اگر با وجود چنین حجتی معارف آن نادیده گرفته شود بر علیه او می گردد.
و علم نیز از همین معنا است و حجت خداوند بر خلق است:
«علم بلا عمل حجة لله علی العبد»
دانشی که بدان عمل نشود، حجت خداوند علیه بنده است.
«بل الحجة علیه الأعظم»
بلکه حجت عالم به علم عمل نکرده اش بیشتر از جاهل است که از جهل خود به هوش نمی آید
«والحسرة له الزم»
حسرت می خورد که در حال مرگ است و به آنچه می دانسته عمل نکرده است
«و هو عند الله الوم»
یعنی او که بالقوه عالم سزاوار سرزنش است در حالی که این بالفعل عالم است و استحقاقش برای توبیخ بیشتر است
علاوه بر علم و قرآن، حجت دیگر خداوند بر خلق ائمه هدی علیهم السلام است: «حجة الله علی خلقه»، به این معنا که اگر از ائمه هدی علیهم السلام تبعیت کنند هدایت می شوند و اگر مخالفت کنند به دست همین حجت هلاک می شوند: «إن تتبعونا تهدو ببصائرنا و إن لم تفعلو یهلکهم الله بأیدنا» - «فإن تتبعونا تنجوا و إن تتولوا یعذبکم الله بأیدینا».
آیت الله صافی گلپایگانی می گوید:
«حجّت» آن چیزی است که بر صحّت یکی از دو طرف نقیض، مثل وجود و عدم چیزی به آن استدلال و احتجاج میشود. همچنین دلالتی است که بیانگر راه مستقیم باشد و حجج الهی (حجتهای خدا) هر چیزی است که خدا به آن بر بندگان خود احتجاج نماید، یا به وسیله آن، بندگان خود را به سوی خود هدایت کرده باشد. بنابراین، معجزات انبیا همه حجت است، کل عالم حجت است، تمام آیات الهی و نعمتهای غیر متناهی، هر پدیده و هر مخلوق و اعضا و اجزای آنها و نظاماتی که در آنها برقرار است، همه حجّتند. جنبندگان دریا و صحرا و هوا، گیاهان و گل ها، درختان و برگها و شکوفههای آنها، و آسمان و زمین و آنچه در آنها است، همه حجتهای خدایند که: "اگر تمام درختها قلم باشند و هفت دریا مداد گردند و بخواهند کلمات و آیات و حجتهای حقّ تعالی را بنویسند کلمات الهی تمام نخواهد شد". ص: ۶۰ «وَلَوْ أَنَّما فِی الاْءَرْضِ مِن شَجَرَةٍ أَقْلامٌ وَالْبَحْرُ یَمُدُّهُ مِنْ بَعْدِهِ سَبْعَةُ أَبْحُرٍ ما نَفِدَتْ کَلِماتُ اللّه ِ»(سوره لقمان /۲۷)
هر فرد از افراد انسان، خود و چشم و گوش و زبان و مغز و خون و استخوان و پوست و اعضای ظاهر و باطن و سلولها و گلبولهای سفید و قرمزش بر خودش و بر دیگران حجت است. عمر و زندگی و تندرستی و خلاصه همه چیز و همه اوضاع و فراز و نشیبهای آگاهی بخش و مناظر مختلف، همه و همه حجّتند، که اگر انسان به آگاهی نرسیده و این همه آیات را ندیده و از خط منحرف شده باشد، همه این حجّتها علیه او اقامه شده و او را محکوم مینمایند و راه عذر را بر او میبندند. قرآن مجید کتاب خدا و معجزه باقی حضرت خاتم الانبیا صلی الله علیه و آله و احکام و هدایت هایش بر همه بشریت حجت است و آیات آن نیز هر کدام حجت است. علاوه بر آنکه در خود آیات احتجاج و اقامه حجت بر معارف و عقاید دینی شده باشد. از بزرگ ترین حجّتهای الهی یکی عقل است و دیگر نعمت وحی و نبوّت انبیا و امامت اوصیا است که استمرار هدایت پیغمبران میباشد...
(معرفت حجت خدا شرح دعای اللهم عرفنی نفسک ... ص ۵۹ و ۶۰)
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سلامی: هرچه دشمن تلاش میکند دورتر میشود
فرمانده کل سپاه:
🔹هر گاه دشمن با شدت علیه انقلاب اقدام میکند مردم در مقابل دشمن، شگفتانگیز و قویتر ظاهر میشوند.
🔹دشمن با تمام قدرت به صحنه آمده است اما هرچه دشمن تلاش میکند از مسیر خود دور میشود
🔹سردار قاسم سلیمانی به عنوان یک شهید قویتر از زمان حیات خود دشمن را آزار میدهد.