🔰مرکز بررسیهای راهبردی(یا مرکز استراتژیک) در هر نهادی یعنی مرکزی برای تعیین خط و مشی کلان آن نهاد و تصمیمسازی برای مسوولین آن
🔹جریان غربگرا در دورههای مختلف اصرار داشته در این نقطه کانونی مهم و اساسی قرار گیرد تا بتواند فرمان هدایت آن مجموعه را به دست بگیرد.
🔹نگاهی به مراکز استراتژیک دولت و مجمع تشخیص مصلحت در دورههای مختلف، گواه این موضوع است:
🔺حسن روحانی: رئیس مرکز استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت در دوران آقای هاشمی
🔺محمد رضا تاجیک: رئیس مرکز استراتژیک دولت خاتمی
🔺حسام الدین آشنا: رئیس مرکز استراژیک دولت روحانی
🔺محمد جواد ظریف: رئیس مرکز استراتژیک دولت پزشکیان
1403/5/13
✍️ محسن رضایی
🆔 @MohsenRezaei
🔰 بازخوانی؛ نامه رهبر معظم انقلاب به رئیس جمهور در مورد آقای مشایی
🔹در پی انتصاب اسفندیار رحیم مشایی به عنوان معاون اول رییس جمهور، مقام معظم رهبری در نامهای به رییسجمهور دستور عزل وی را صادر کردند.
متن کامل این نامه بدین شرح است:
بسمه تعالی
جناب آقای دکتر احمدی نژاد، ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران
با سلام و تحیت
انتصاب جناب آقای اسفندیار رحیم مشایی به معاونت رئیس جمهور بر خلاف #مصلحت جنابعالی و دولت و موجب اختلاف و سرخوردگی میان علاقمندان به شما است.
لازم است انتصاب مزبور ملغی و کانلمیکن اعلام گردد.
سیدعلی خامنهای
۸۸/۴/۲۷
#ظریف
🆔 @MohsenRezaei
🔰توقف شرارت، جز با مجازات سخت ممکن نیست
🔺مقابله به مثل یک اصل عقلایی و یک تاکتیک جنگی است، وقتی دشمن به خاک کشور تجاوز میکند و یا جنایتی مرتکب میشود، با هر وسیله و روشی که برای حمله به ما استفاده کرده باید به همان شکل پاسخ او را داد.
🔺به همین ترتیب زمانی که شرارت دشمن دامنهدار میشود، جز با ضرب شست نشان دادن و مجازات سختِ مجرمان، این شرارت متوقف نخواهد شد. سستی در این رابطه معنا ندارد.
🔺اینکه برخی لیبرالها و یا برخی معممین سادهلوح از روی ترس و با ژست به اصطلاح عالمانه، #انفعال را تئوریزه میکنند، علاوه بر اینکه خلاف #شرع است، خلاف #وجدان و #عقل خود نیز سخن گفتهاند.
🔹امیر مومنان(ع) این اصل عقلایی را در قالب یک ضربالمثل بیان فرمودند: «رُدُّوا الْحَجَرَ مِنْ حَيْثُ جَاءَ فَإِنَّ الشَّرَّ لَا يَدْفَعُهُ إِلَّا الشَّرُّ»
🔹سنگ را به همان جايى كه از آنجا پرتاب شده، باز گردانيد که همانا شرارت را جز شرّ باز نمیدارد.
📚حکمت 314 نهج البلاغه
1403/5/13
✍️ محسن رضایی
🆔 @MohsenRezaei
🔰ضرورت ارتقاء معرفت دینی در جامعه
🔹به موازات رشد دینداری در بخش مهم و قابل توجهی از جامعه، به دلایل گوناگون بخشی دیگر از جامعه در همان سطح و لایه ابتدایی از معرفت دینی باقی مانده است و دینداری آن عمق لازم پیدا نکرده است؛ قشری که متدیّن است، بسیار دوستدار اهل بیت(ع) است، انقلاب و نظام را دوست دارد، حاضر است برای آن هزینه بدهد اما دینداری او در حد برخی مراسمات خلاصه میشود.
🔹بسیاری از آسیبهای فرهنگی و اجتماعی محصول همین ضعف دینداری است. به نظر میرسد جامعه هدف نهادهای دینی، تبلیغی و رسانهای باید عمدتا این قشر باشد.
🔹راهها و روشهایی را متناسب با شرایط روز باید یافت تا همدلانه این قشر را به سوی معارف دین بیشتر جذب کرد. کار فرهنگی و تبلیغی منسجم باید برای این گروه از جامعه انجام شود و آن را چند گام ارتقاء داد.
🔹مسوولین نهادهای مربوطه برای این مساله اگر دغدغه و عزم جدی داشته باشند و برای آن به طور دقیق و جامع برنامهریزی کنند، حتما نتایج خوبی حاصل خواهد شد. استفاده از نظرات اساتید و صاحبنظران در نیل به این هدف، میتواند موثر باشد.
1403/5/14
✍️ محسن رضایی
🆔 @MohsenRezaei
🔰 مفهومشناسی جهاد تبیین
🔺«جهاد تبیین» با «تبلیغ» تفاوتهایی دارد. بین آنها عموم و خصوص مطلق است. جهاد تبیین، اخص از تبلیغ است. هر دو رساندن معارف و حقایق به مخاطب است اما جهاد تبیین، «جهاد» است یعنی ناظر به جنگ فکری، اندیشهای، نرمافزاری، رسانهای و شناختی دشمن است. این ویژگی در تبلیغ، الزاما وجود ندارد.
🔺«تبیین» به معنای "روشنگری" است و با گفتن، خطابه، نوشتن(در قالب کتاب، مقاله، یادداشت و ...) و فعالیت در فضای مجازی و مانند آن حاصل میشود، اما «جهاد» در فضای تبیین چگونه عینیّت پیدا میکند؟
🔺همانگونه که در فضای نظامی، اقدام هدفمند و برنامهریزی شده علیه دشمن لازم است تا به آن جهاد و مبارزه گفته شود، در فضای تبیین و روشنگری و القاء حقایق به مخاطب نیز باید اقدام هدفمند و آگاهانه در مقابل دشمن وجود داشته باشد تا به آن "جهاد" بگوییم.
🔺بنابراین در "جهاد" تبیین، آن مساله یا موضوعی را که دشمن هدف قرار داده باید از آن یا صیانت کرد، یا رفع شبهه کرد، یا تحریف و فریب صورت گرفته را برطرف نمود، یا خلط حق و باطلی که توسط رسانههای دشمن به صورت هدفمند انجام شده را روشن نمود و یا پیشدستانه به برخی نقاط مهم و اساسی موجود در مبانی و باورهای دشمن حمله کرد و ...، همه این موارد، مصادیق جهاد تبیین در مقابل دشمن محسوب میشوند.
🔹رهبر معظم انقلاب در رابطه با ویژگی «جهاد» میفرمایند:
«جهاد یعنی تلاش در مقابله با دشمن؛ هر تلاشی جهاد نیست... جهاد یعنی تلاشی که هدفگیری در مقابل دشمن در آن وجود داشته باشد؛ این جهاد است. در اصطلاح اسلامی و منطق اسلامی، جهاد این [کاری] است که در مقابل دشمن انجام میگیرد. شما [اگر] کار اقتصادی بکنید برای مقابله با دشمن، میشود جهاد؛ کار علمی و تحقیقی بکنید برای مقابله با دشمن، میشود جهاد؛ #حرف بزنید، #تبیین کنید برای خنثی کردن وسوسه دشمن، میشود جهاد؛ اینها همه جهاد است.»
🔻بر اساس مطالب گفته شده، در "جهاد تبیین" به دنبال چند هدف باید باشیم:
۱. تبدیل ضعف به قدرت و تهدید به فرصت با شناسایی آسیبها و چالشها به منظور تحقق اهداف و ماموریتهای انقلاب اسلامی
۲. تضعیف و مستاصل کردن دشمن و خنثی کردن توطئه آن در جنگ شناختی
۳. عمق بخشیدن به معرفت دینی و انقلابی مخاطب و مقاومسازی آن در مقابل جنگ نرمافزاری و شناختی دشمن
۴. فعال و کنشگر نمودن مخاطبین و تبدیل آنان به افسران جنگ نرم و گسترش جبهه جهادگران تبیین
1403/5/15
✍️ محسن رضایی
🆔 @MohsenRezaei
🔺«پس چون ماههاى حرام سپرى شود، مشركان را هر جا يافتيد بكشيد و دستگير كنيد و در محاصره قرار دهيد و در همه جا به كمين آنان بنشينيد.
🔹سوره توبه _ آیه 5
#آیات_الجهاد
#انتقام
#اسرائیل
🆔 @MohsenRezaei
🔰 در مقابل دشمن، موضع تهاجمی باید داشت
🔹و لَا تَهِنُوا فِي ابْتِغَاءِ الْقَوْمِ ۖ إِنْ تَكُونُوا تَأْلَمُونَ فَإِنَّهُمْ يَأْلَمُونَ كَمَا تَأْلَمُونَ ۖ وَ تَرْجُونَ مِنَ اللَّهِ مَا لَا يَرْجُونَ ۗ وَ كَانَ اللَّهُ عَلِيمًا حَكِيمًا/ نساء آیه 104
🔸ترجمه: و در تعقيب دشمن سستى نكنيد، اگر شما رنج مىكشيد، همانا آنان نيز همان گونه كه شما رنج مىبريد رنج مىبرند، در حالى كه شما چيزى (امدادهاى غيبى و بهشت) از خداوند اميد داريد كه آنان اميد ندارند، و خداوند دانا و حكيم است.
🔻نکات مهم آیه:
1- مومنین بايد روحيّه قوى داشته باشند و شكستهاى موردى نباید آنان را سست كند. «وَ لا تَهِنُوا»
2- به جاى موضع #تدافعى، موضع #تهاجمى داشته باشید و به تعقيب دشمن بپردازید. «لا تَهِنُوا فِي ابْتِغاءِ الْقَوْمِ»
3- از عوامل روحيّه گرفتن مؤمنان، مقايسه دردهاى خود با رنج دشمنان است. «فَإِنَّهُمْ يَأْلَمُونَ كَما تَأْلَمُونَ»
4- با همه آسيبها و تلخىهاى جنگ، شما پيروزيد، چون اميد به الطاف و امدادهای الهى داريد. «تَرْجُونَ مِنَ اللَّهِ»
5- #اميد به خداوند، بزرگترين اهرم حركت و سرمايه روحى رزمندگان است. نتیجه جهاد يا پيروزى است و یا شهادت و سعادت ابدی. «تَرْجُونَ مِنَ اللَّهِ ما لا يَرْجُونَ»
6- رنج و مشقّت مؤمنان در جنگها، در مدار علم و حكمت خداوند است. «عَلِيماً حَكِيماً»
#آیات_الجهاد
🆔 @MohsenRezaei
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺سخنان امروز سید حسن نصرالله بسیار مهم بود. این بخش از سخنان ایشان نیز یک #جنگ_روانی دقیق بود.
🔺به طور کلی سخنان سید حسن نصرالله تکمیلکننده نبرد علیه رژیم صهیونیستی و خنثیکننده جنگ رسانهای آنان است.
🆔 @MohsenRezaei
🔰چالشهایی از جنس فرهنگ
🔺محمدجواد ظریف چند روز قبل در صفحه اینستاگرام خود در توضیح دریافت حکم معاونت راهبردی از رئیسجمهور اعلام کرد که پیشنویس حکم معاونت راهبردی رئیسجمهور با چند هدف از جمله اینکه «حلقه وصل دولت با مردم، اندیشکدهها و نهادهای مدنی نظارتی همچون #کمند باشد.»، تهیه شده است.
🔸اما کمند چیست؟ کمیته مردمی نظارت بر دولت https://irankamand.com
🔻هدف این مجموعه از نظارت بر دولت چیست؟
1. شفافیت اطلاعات و دسترسی آزاد به اینترنت
2. ارتباط با دنیا و رفع تحریم
3. آزادیهای اجتماعی
4. عدالت اجتماعی
5. محیط زیست
🔺ظریف به عنوان معاون راهبردی رئیس جمهور، قرار است امثال این نهادها و اهداف آنان را تقویت کند.
🔺برجام هستهای در دولت روحانی و به مدیریت ظریف یک رویداد #سیاسی بود، اما به نظر میرسد در دولت پزشکیان قرار است با مدیریت ظریف اتفاقات و چالشهایی عمدتا از جنس #فرهنگ رخ دهد.
1403/5/16
✍️ محسن رضایی
🆔 @MohsenRezaei
🔰 توحیدباوری رمز پیروزی جبهه مقاومت
🔻أمیرالمؤمنین علی علیه السلام:
لا يَرْجُوَنَّ اَحَدٌ مِنْكُمْ اِلاّ رَبَّهُ (نهجالبلاغه، حکمت ۸۲)
🔹ترجمه: هیچ يك از شما نبايد جز به پروردگار خويش اميد بندد.
🔺این بخش از سخن حضرت ناظر به #توحید_افعالی است. بسیاری از مشکلات ما از ضعف در «توحید» نشات میگیرد. معارف دینی به دنبال قوی و کامل شدن ابعاد وجودی ماست. انسانهای بزرگ در توحید قوی هستند.
🔺اگر کسی با تمام وجود به خداوند امید و اتکاء داشت و از غیر او قطع امید کرد، عزیز و قوی خواهد شد چرا که با اصل هستی و منبع قدرت در عالم پیوند میخورد.
🔺بر اساس معارف اسلامی، خداوند #مسبب_الاسباب است و معنای توحید افعالى "لا مؤثر فى الوجود الا الله" است یعنی همه چیز به اراده و فرمان او و رشته تمام امور در قبضه قدرت اوست.
🔺بنابراین انسان باید هرچه مىخواهد از خداوند بخواهد و امور خود را به غیر او واگذار نکند. این باور، انسان را بسیار اوج میدهد.
🔺البته این مسئله منافاتى با استفاده از اسباب و ابزار و نیروی دیگران براى رسیدن به اهداف مادى و معنوى ندارد.
🔺مهم آن است که انسان بداند و باور داشته باشد تمامی اسباب از ناحیه خداست و اگر لحظهاى الطاف الهى از جهان گرفته شود، همه این اسباب از کار باز مىمانند. باید در پشت پرده اسباب، مسبب الاسباب را دید.
🔺نگاه توحیدی در تمام زندگی و عرصههای مختلف به خصوص در سختیها و شدائد لازم است تا انسان با ثبات قدم و بدون تزلزل، به حرکت ادامه دهد و دچار تردید و یاس و انفعال نشود.
🔺راز ماندگاری اعجابآور مردم مظلوم غزه زیر بمبارانهای بیسابقه رژیم وحشی، و کنار آمدن با همه شدائد و مصیبتها، توحید و خداباوری آنان است.
🔺سرّ استقامت رزمندگان مقاومت و جهاد مستمر آنان علیه اسرائیل غاصب در سراسر جبهه مقاومت علیرغم شهادتهای روزانه همرزمان، اعتقاد راسخ آنان به خداوند و کمفروغ شدن غیر او در نگاه آنان است.
🔺این اعتقاد، گوهر قیمتی و عامل اصلی شکستناپذیری جبهه مقاومت و رمز پیروزی تاریخی آن بر رژیم جنایتکار صهیونیستی و حامیان آن خواهد شد، انشاءالله.
۱۴۰۳/۵/۱۷
✍ محسن رضایی
🆔 @MohsenRezaei
🔺 هر زمان نظام اسلامی در صدد اقدام قاطع و سرنوشتساز علیه دشمنان خود است که احتیاج به وحدت عمومی و همراهی همه جامعه است، عدهای معلوم الحال شروع به #جنگ_روانی و بر هم زدن یکپارچگی جامعه و ایجاد دوگانههای کاذب میکنند.
🔺 رفتار این افراد مصداق تشویش افکار عمومی، همراستایی با دشمن در جنگ روانی علیه جامعه اسلامی، اختلال در وحدت و یکپارچگی جامعه و تضعیف نظام اسلامی است.
🔺 همه اینها از نگاه فقهی، جرم و مصداق #حرام_شرعی و #حرام_سیاسی است لذا دستگاههای نظارتی و قضایی باید نسبت به این افراد به وظیفه قانونی خود عمل کنند.
🔺 بخشی از #سالمسازی فضای مجازی مربوط به برخورد با این افراد میشود.
1403/5/18
✍️ محسن رضایی
🆔 @MohsenRezaei
🔴 سید حسن نصرالله در سخنان دو روز گذشته به نکته مهم #فقهی درباره کسانی که شایعه پخش میکنند و افکار عمومی را مشوش میکنند اشاره کرد.
🔴 ایشان گفتند: کسانی که شایعه پخش میکنند و از طریق رسانه دل مردم را خالی میکنند #مفسد_فی_الارض هستند.
🆔 @MohsenRezaei