منتظران ظهور
...ﺷﻠﻤﻐﺎﻧﻰ ﺑﺎ ﺍﻳﻦ ﺳﺨﻨﺎﻥ ﺑﻰ ﺍﺳﺎﺱ ﺳﺎﺑﻘﻪ ﺧﻮﺩ ﺭﺍ ﻧﺰﺩ ﺁﻧﻬﺎ ﻣﺤﻜﻤﺘﺮ ﻧﻤﻮﺩ ﻭ ﻛﺎﺭﺵ ﺑﺎﻟﺎ ﮔﺮﻓﺖ ﻭ ﻣﻘﺎﻣﻰ ﺑﺰﺭﮒ ﻳﺎﻓﺖ.
ﭼﻮﻥ ﺍﻳﻦ ﺧﺒﺮ ﺑﺤﺴﻴﻦ ﺑﻦ ﺭﻭﺡ ﺭﺳﻴﺪ، ﻣﻜﺘﻮﺑﻰ ﻣﺒﻨﻰ ﺑﺮ ﻟﻌﻦ ﺍﻭ ﻭ ﺩﻭﺭﻯ ﺍﺯ ﻭﻯ ﻭ ﻛﺴﺎﻧﻰ ﻛﻪ ﺍﺯ ﺳﺨﻨﺎﻥ ﺍﻭ ﭘﻴﺮﻭﻯ ﻣﻰ ﻧﻤﺎﻳﻨﺪ، ﻭ ﺩﺭ ﺩﻭﺳﺘﻰ ﺍﻭ ﺑﺎﻗﻰ ﻣﺎﻧﺪﻩ ﺍﻧﺪ ﺑﺮﺍﻯ ﺑﻨﻰ ﺑﺴﻄﺎﻡ ﻓﺮﺳﺘﺎﺩ.
ﺁﻧﻬﺎ ﻫﻢ ﻧﺎﻣﻪ ﺭﺍ ﺑﺸﻠﻤﻐﺎﻧﻰ ﻧﺸﺎﻥ ﺩﺍﺩﻧﺪ ﻭ ﺍﻭ ﺳﺨﺖ ﻧﺎﺭﺍﺣﺖ ﻭ ﻣﻨﻘﻠﺐ ﮔﺮﺩﻳﺪ.
ﺳﭙﺲ ﮔﻔﺖ:
ﺍﻳﻨﻜﻪ ﺣﺴﻴﻦ ﺑﻦ ﺭﻭﺡ ﮔﻔﺘﻪ ﺍﺳﺖ: ﻣﺮﺍ ﻟﻌﻦ ﻛﻨﻴﺪ، ﺩﺭ ﻣﻌﻨﻰ ﺧﻴﻠﻰ ﺑﺰﺭﮒ ﺍﺱ! ﺑﺎﻳﻦ ﻣﻌﻨﻰ ﻛﻪ:
ﻟﻌﻨﺖ ﺑﻤﻌﻨﻰ ﺩﻭﺭ ﮔﺮﺩﺍﻧﻴﺪﻥ ﺍﺳﺖ. ﻭ «ﻟﻌﻨﺔ ﺍﻟﻠﱠﻪ» ﻳﻌﻨﻰ ﺧﺪﺍ ﺍﻭ ﺭﺍ ﺍﺯ ﻋﺬﺍﺏ ﻭ ﺁﺗﺶ ﺩﻭﺯﺥ ﺩﻭﺭ ﮔﺮﺩﺍﻧﻴﺪ ﻭ ﺑﻨﺎ ﺑﺮ ﺍﻳﻦ ﻣﻦ ﻫﻢ ﺍﻛﻨﻮﻥ ﻣﻘﺎﻡ ﺧﻮﺩ ﺭﺍ ﺷﻨﺎﺧﺖ! ﺁﻧﮕﺎﻩ ﺻﻮﺭﺗﺶ ﺭﺍ ﺑﺨﺎﻙ ﻧﻬﺎﺩ ﻭ ﮔﻔﺖ:
ﺍﻳﻦ ﺳﺨﻦ ﺭﺍ ﻛﺘﻤﺎﻥ ﻛﻨﻴﺪ ﻭ ﺑﻜﺴﻰ ﻧﮕﻮﺋﻴﺪ. ﺍﻡ ﻛﻠﺜﻮﻡ ﮔﻔﺖ:
ﻣﻦ ﺑﺸﻴﺦ ﺍﺑﻮ ﺍﻟﻘﺎﺳﻢ (ﺣﺴﻴﻦ ﺑﻦ ﺭﻭﺡ) ﺧﺒﺮ ﺩﺍﺩﻡ ﻛﻪ ﺭﻭﺯﻯ ﺑﺨﺎﻧﻪ ﻣﺎﺩﺭ ﺍﺑﻮ ﺟﻌﻔﺮ ﺑﻦ ﺑﺴﻄﺎﻡ ﺭﻓﺘﻢ. ﺍﻭ ﻫﻢ ﺍﺯ ﻣﻦ ﺍﺳﺘﻘﺒﺎﻝ ﻧﻤﻮﺩ ﻭ ﻣﺮﺍ ﺑﺴﻴﺎﺭ ﺑﺰﺭﮒ ﺩﺍﺷﺖ ﺑﻄﻮﺭﻯ ﻛﻪ ﺧﻢ ﺷﺪ ﭘﺎﻯ ﻣﺮﺍ ﺑﺒﻮﺳﺪ. ﻭﻟﻰ ﻣﻦ ﻧﮕﺬﺍﺷﺘﻢ ﻭ ﮔﻔﺘﻢ: ﺍﻯ ﺑﺎﻧﻮﻯ من! ﻧﻤﻴﮕﺬﺍﺭﻡ. ﺯﻳﺮﺍ ﭘﺎﺑﻮﺳﻰ ﻛﺎﺭﻯ ﺑﺲ ﺑﺰﺭﮒ ﺍﺳﺖ.
ﺍﻭ ﮔﺮﻳﺴﺖ ﻭ ﮔﻔﺖ ﭼﺮﺍ ﺍﻳﻦ ﻃﻮﺭ ﺍﺯ ﺗﻮ ﺍﺣﺘﺮﺍﻡ ﻧﻨﻤﺎﻳﻢ ﺑﺎ ﺍﻳﻨﻜﻪ ﺗﻮ ﻓﺎﻃﻤﻪ ﺯﻫﺮﺍ ﻋﻠﻴﻬﺎ ﺍﻟﺴﻠﺎﻡ ﻫﺴﺖ!!
ﮔﻔﺘﻢ: ﺍﻯ ﺑﺎﻧﻮﻯ من! ﭼﻄﻮﺭ ﻣﻦ ﻓﺎﻃﻤﻪ ﺯﻫﺮﺍ ﻋﻠﻴﻬﺎ ﺍﻟﺴﻠﺎﻡ ﻫﺴﺘﻢ؟
ﮔﻔﺖ ﺷﻴﺦ ﻳﻌﻨﻰ ﻣﺤﻤﺪ ﺑﻦ ﻋﻠﻰ (ﺷﻠﻤﻐﺎﻧﻰ) ﺩﺭ ﺍﻳﻦ ﺑﺎﺭﻩ ﺳﺮّﻯ ﺑﻤﺎ ﺳﭙﺮﺩﻩ ﺍﺳﺖ.
ﭘﺮﺳﻴﺪﻡ: ﭼﻪ ﺳﺮّﻯ ﺑﺸﻤﺎ ﺳﭙﺮﺩﻩ؟
ﮔﻔﺖ: ﺍﻭ ﺍﺯ ﻣﻦ ﭘﻴﻤﺎﻥ ﮔﺮﻓﺘﻪ ﻛﻪ ﺁﻥ ﺭﺍ ﺍﻓﺸﺎ ﻧﺴﺎﺯﻡ، ﻣﻰ ﺗﺮﺳﻢ ﺍﮔﺮ ﺁﻥ ﺭﺍ ﺑﺎﺯﮔﻮ ﻛﻨﻢ ﺧﺪﺍ ﻣﺮﺍ ﻋﺬﺍﺏ ﻛﻨﺪ ﻣﻦ ﺑﻮﻯ ﺍﻃﻤﻴﻨﺎﻥ ﺩﺍﺩﻡ ﻛﻪ ﺁﻥ ﺭﺍ ﺑﻜﺴﻰ ﻧﺨﻮﺍﻫﻢ ﮔﻔﺖ ﻭﻟﻰ ﭘﻴﺶ ﺧﻮﺩ، ﺷﻴﺦ ﺍﺑﻮ ﺍﻟﻘﺎﺳﻢ ﺣﺴﻴﻦ ﺑﻦ ﺭﻭﺡ ﺭﺍ ﺍﺳﺘﺜﻨﺎﺀ ﻛﺮﺩﻡ.
ﺁﻧﮕﺎﻩ ﮔﻔﺖ: ﺷﻴﺦ ﺍﺑﻮ ﺟﻌﻔﺮ (ﺷﻠﻤﻐﺎﻧﻰ) ﺑﻤﺎ ﮔﻔﺘﻪ ﺍﺳﺖ ﻛﻪ: ﺭﻭﺡ ﭘﻴﻐﻤﺒﺮ ﺻﻠّﻰ ﺍﻟﻠﱠﻪ ﻋﻠﻴﻪ ﻭ ﺁﻟﻪ ﺑﭙﺪﺭ ﺷﻤﺎ ﻣﺤﻤﺪ ﺑﻦ ﻋﺜﻤﺎﻥ ﻭ ﺭﻭﺡ ﺍﻣﻴﺮ ﺍﻟﻤﺆﻣﻨﻴﻦ ﻋﻠﻴﻪ ﺍﻟﺴّﻠﺎﻡ ﺑﺒﺪﻥ ﺷﻴﺦ ﺍﺑﻮ ﺍﻟﻘﺎﺳﻢ ﺣﺴﻴﻦ ﺍﺑﻦ ﺭﻭﺡ ﻭ ﺭﻭﺡ ﻓﺎﻃﻤﻪ ﺯﻫﺮﺍﺀ ﻋﻠﻴﻬﺎ ﺍﻟﺴﻠﺎﻡ ﺑﺘﻮ ﻣﻨﺘﻘﻞ ﺷﺪﻩ ﺍست!!
ﺑﻨﺎ ﺑﺮ ﺍﻳﻦ ﺍﻯ ﺑﺎﻧﻮﻯ ﻣﺎ ﭼﺮﺍ ﺗﻮ ﺭﺍ ﺑﺰﺭﮒ ﻧﺪﺍﻧﻢ؟!. ﻣﻦ ﮔﻔﺘﻢ؛ ﺍﻳﻦ ﭼﻪ ﺣﺮﻓﻰ ﺍﺳﺖ؟ ﻣﺒﺎﺩﺍ ﺁﻥ ﺭﺍ ﺑﺎﻭﺭ ﻛﻨﻰ ﻛﻪ ﻫﻤﻪ ﺩﺭﻭﻍ ﺍﺳﺖ.
ﮔﻔﺖ: ﺍﻳﻦ ﺳﺮﻯ ﻋﻈﻴﻢ ﺍﺳﺖ، ﺷﻠﻤﻐﺎﻧﻰ ﺍﺯ ﻣﺎ ﭘﻴﻤﺎﻥ ﮔﺮﻓﺘﻪ ﻛﻪ ﺑﺮﺍﻯ ﻫﻴﭻ ﻛﺲ ﻧﻘﻞ ﻧﻜﻨﻴﻢ. ﺍﻯ ﺑﺎﻧﻮﻯ ﻣﻦ ﺧﺪﺍ ﻧﻜﻨﺪ ﻛﻪ ﺩﺭ ﺍﻳﻦ ﺧﺼﻮﺹ ﻣﻦ ﻋﺬﺍﺏ ﺷﻮﻡ. ﺍﮔﺮ ﺷﻤﺎ ﻣﺮﺍ ﻭﺍﻧﻤﻰ ﺩﺍﺷﺘﻴﺪ ﻛﻪ ﺁﻥ ﺭﺍ ﺍﻓﺸﺎﺀ ﻛﻨﻢ ﻧﻪ ﺑﺮﺍﻯ ﺷﻤﺎ ﻭ ﻧﻪ ﺑﺮﺍﻯ ﺍﺣﺪﻯ ﺑﺎﺯﮔﻮ ﻧﻤﻰ ﻛﺮﺩ! ﺍﻡ ﻛﻠﺜﻮﻡ ﮔﻔﺖ: ﭼﻮﻥ ﺍﺯ ﻧﺰﺩ ﺁﻥ ﺯﻥ ﺑﻴﺮﻭﻥ ﺁﻣﺪﻡ، ﺑﺨﺪﻣﺖ ﺷﻴﺦ ﺍﺑﻮ ﺍﻟﻘﺎﺳﻢ ﺣﺴﻴﻦ ﺑﻦ ﺭﻭﺡ ﺭﺿﻰ ﺍﻟﻠﱠﻪ ﻋﻨﻪ ﺭﺳﻴﺪﻡ ﻭ ﺩﺍﺳﺘﺎﻥ ﺭﺍ ﺑﺎﻃﻠﺎﻉ ﻭﻯ ﺭﺳﺎﻧﺪﻡ.
ﺷﻴﺦ ﺍﺑﻮ ﺍﻟﻘﺎﺳﻢ ﺑﻤﻦ ﻭﺛﻮﻕ ﺩﺍﺷﺖ ﻭ ﺑﮕﻔﺘﻪ ﻣﻦ ﺍﻋﺘﻤﺎﺩ ﻣﻴﻜﺮﺩ. ﺩﺭ ﺍﻳﻦ ﻭﻗﺖ ﻓﺮﻣﻮﺩ:
ﺍﻯ ﺩﺧﺘﺮ من! ﺑﻌﺪ ﺍﺯ ﺍﻳﻦ ﻣﺎﺟﺮﺍ ﺩﻳﮕﺮ ﺑﺨﺎﻧﻪ ﺍﻳﻦ ﺯﻥ ﻣﺮﻭ، ﺍﮔﺮ ﻧﺎﻣﻪ ﻳﺎ ﻗﺎﺻﺪﻯ ﻧﺰﺩ ﺗﻮ ﻓﺮﺳﺘﺎﺩ ﻗﺒﻮﻝ ﻣﻜﻦ ﻭ ﺑﻌﺪ ﺍﺯ ﺍﻳﻦ ﺑﺪﻳﺪﻥ ﺍﻭ ﻣﺮﻭ. ﺍﻳﻦ ﺣﺮﻓﻬﺎ ﻛﻔﺮ ﺑﺨﺪﺍ ﻭ ﺍﻟﺤﺎﺩﻯ ﺍﺳﺖ ﻛﻪ ﺍﻳﻦ ﻣﺮﺩ ﻣﻠﻌﻮﻥ (ﺷﻠﻤﻐﺎﻧﻰ) ﺩﺭ ﺩﻟﻬﺎﻯ ﺍﻳﻦ ﻣﺮﺩﻡ ﻭﺍﺭﺩ ﻧﻤﻮﺩﻩ، ﺗﺎ ﺍﺯ ﺍﻳﻦ ﺭﺍﻩ ﺑﺘﻮﺍﻧﺪ ﺑﻪ ﺁﻧﻬﺎ ﺑﮕﻮﻳﺪ:
ﺧﺪﺍ ﺍﻭ (ﻳﻌﻨﻰ ﺧﻮﺩ ﺷﻠﻤﻐﺎﻧﻰ) ﺭﺍ ﺑﺮﮔﺰﻳﺪﻩ ﻭ ﺩﺭ ﻭﻯ ﺣﻠﻮﻝ ﻛﺮﺩﻩ ﺍﺳﺖ. ﭼﻨﺎﻥ ﻛﻪ ﻧﺼﺎﺭﻯ ﻫﻤﻴﻦ ﻋﻘﻴﺪﻩ ﺭﺍ ﺩﺭ ﺑﺎﺭﻩ ﻋﻴﺴﻰ ﻋﻠﻴﻪ ﺍﻟﺴﻠﺎﻡ ﺩﺍﺭﻧﺪ، ﺍﻭ ﻣﻰ ﺧﻮﺍﻫﺪ ﺑﻘﻮﻝ «ﺣﻠﺎﺝ» ﻋﻠﻴﻪ ﺍﻟﻠﻌﻨﻪ ﻣﻌﺘﻘﺪ ﺷﻮﺩ...
🕋مهدی موعود ( عجل الله تعالی فرجه الشریف ) - ترجمه جلد سیزدهم از بحارالانوار-۵۲۰
#مهدی_موعود_بحارالانوار
@Montazeranezohour
💚قرار ظهر روزهای انتظارمان؛قرائت دعای سلامتی امام زمان(عجل الله تعالی فرجه الشریف)💚
#دعای_سلامتی_امام_زمان_عج
@Montazeranezohour
⚡️حکایات و حکمتها
⭕️داستان تأسفبار عقبة بن ابى معيط
✍️عقبه از مشركين و بت پرستان مكه بود و با هم كيشان خود رفاقت تنگاتنگ داشت.
از دوستان نزديك او ابىّ بن خلف بود كه در سفر و حضر و در هر رفت و آمد و در هر كوى و برزن و در هر مجلسى با يكديگر بودند، رفيقى كه در شيطان مسلكى و ديو صفتى كم نظير بود!
عقبه از يك سفر تجارتى بازگشت و عده اى از بزرگان و اشراف مكه از جمله پيامبر اسلام صلى الله عليه و آله را به مهمانى دعوت كرد كه در آن مهمانى به علتى دوستش- ابىّ بن خلف- حاضر نبود.
هنگامى كه مهمانان سر سفره حاضر شدند و دست به غذا بردند عقبه ديد رسول خدا صلى الله عليه و آله از خوردن غذا امتناع دارد، سبب را پرسيد، حضرت فرمود:
من از طعام تو نمى خورم مگر اينكه به وحدانيت خدا و رسالت من شهادت دهى و به دايره اسلام و مسلمانى درآيى تا درهاى رحمت حق و درهاى بهشت به رويت باز شود.
عقبه با كمال ميل شهادتين را به زبان جارى كرد و پيامبر صلى الله عليه و آله هم از غذاى او تناول فرمود.
عقبه هنگامى كه پس از پايان ميهمانى نزد رفيق شيطان مسلك و بت پرستش رفت، با ملامت و سرزنش ابىّ بن خلف روبه رو شد و از سوى ابىّ مورد شماتت قرار گرفت كه چرا آيين خود را رها كرده، به آيين محمد گرويدى؟
عقبه داستانش را در اسلام آوردنش بيان كرد، ابىّ با كمال وقاحت به او گفت: من از تو خوشنود و دل خوش نمى شوم مگر اينكه به تكذيب محمد برخيزى!!
عقبه بدبخت و تيره روز كه نخواست اين دشمن غدار دوست نما را از خود براند و سعادت به دست آورده را حفظ كند و ز راه جهنم به راه بهشت برود، براى خوش آمد آن نابكار به سوى پيامبر اسلام صلى الله عليه و آله رفته، با كمال بى شرمى آب دهان به صورت پيامبر صلى الله عليه و آله انداخت كه آب دهانش با دو شقه شدن به صورت مبارك رسول حق صلى الله عليه و آله جارى شد و آن چهره ملكوتى را تحت تأثير قرار داد، حضرت زنده بودن عقبه را تا پيش از هجرت خود خبر داد و به او گفت: چون از مكه بيرون آيى به شمشير انتقام حق به قتل مى رسى، پيش بينى آن حضرت در جنگ بدر تحقق ياقت، عقبه در جنگ بدر به جهنم واصل شد و ابىّ بن خلف- دوست نابابش- در احد به قتل رسيد «1».
آيات 27- 29 سوره فرقان جهت دلدارى و تسليت به پيامبر صلى الله عليه و آله بيان و سرنوشت شوم انسان پليدى كه در دنيا دچار دوست و رفيق گمراه و گمراه كننده و شيطان مسلك شد، نازل گرديد.
[وَ يَوْمَ يَعَضُّ الظَّالِمُ عَلى يَدَيْهِ يَقُولُ يا لَيْتَنِي اتَّخَذْتُ مَعَ الرَّسُولِ سَبِيلًا* يا وَيْلَتى لَيْتَنِي لَمْ أَتَّخِذْ فُلاناً خَلِيلًا* لَقَدْ أَضَلَّنِي عَنِ الذِّكْرِ بَعْدَ إِذْ جاءَنِي وَ كانَ الشَّيْطانُ لِلْإِنْسانِ خَذُولًا] .
و روزى كه ستمكار، دو دست خود را [از شدت اندوه و حسرت به دندان ] مى گزد [و] مى گويد: اى كاش همراه اين پيامبر راهى به سوى حق برمى گرفتم،* اى واى، كاش من فلانى را [كه سبب بدبختى من شد] به دوستى نمى گرفتم،* بى ترديد مرا از قرآن پس از آنكه برايم آمد گمراه كرد. و شيطان همواره انسان را [پس از گمراه كردنش تنها و غريب در وادى هلاكت ] وامى گذارد.
آرى؛ همنشين بد به فرموده حق شيطان است و شيطان بى ترديد دشمن انسان است و پس از آن كه به انسان خسارت و زيان غير قابل جبران وارد ساخت، او را در حيرت و سرگردانى و اسير دست انواع طوفان ها و بلاها در دنيا و به چنگال عذاب ابد در آخرت، وامى گذارد.
[وَ كانَ الشَّيْطانُ لِلْإِنْسانِ خَذُولًا] .
و شيطان همواره انسان را [پس از گمراه كردنش تنها و غريب در وادى هلاكت ] وامى گذارد.
رفيق و همنشين آن نيست كه بر عيوب و نواقص و خلأهاى معنوى انسان بيفزايد و چون آتشى خطرناك به خرمن ارزش هاى انسان و كرامت و شرافتش بيفتد، دوست حقيقى و رفيق واقعى كسى است كه از عيوب آدمى بكاهد و نقايص انسان را برطرف سازد و خلأهاى معنوى و روحى دوست خود را جبران كند.
امام صادق عليه السلام درباره محبوب ترين همنشين مى فرمايد:
«أحَبُّ إخوَانى إلَىَّ مَنْ أهْدى إلىَّ عُيُوبى» .
محبوب ترين برادرانم نسبت به من كسى است كه مرا به سوى عيوبم راهنمايى كند.
انسان با انصاف و خواهان خوشبختى هنگامى كه از طرف همنشينى دلسوز به عيوبش راهنمايى شود، بى ترديد در مقام رفع عيوب خود برمى آيد و با كمك همنشين با كرامتش به مقامات انسانى عروج مى كند.
🌐 پایگاه عرفان
#حکایات_و_حکمتها
@Montazeranezohour
4_5785420367614969895.mp3
5.53M
🔊 چهرهٔ آشنای امام زمان
👤 استاد رفیعی
❤️اللّهُمَّ عَجِّل لِوَلیِّکَ الفَرَج❤️
#صوت_های_مهدوی
@Montazeranezohour
⭕️ سوال
⁉️ آیا #امام_حسین (ع) پس از شهادت حضرت مسلم از وضع کوفه آگاه نشد؟ اگر مطّلع شد، چرابرنگشت؟
🔰 حضرت امام حسین (ع)بعد از شهادت مسلم بن عقیل از وضع کوفه آگاه شدند، ولی برنگشتند.
👈 هدف اساسی آن بزرگوار امر به معروف ونهی از منکر و قیام علیه دستگاه جبار بود، که فسق و فجور آن آشکار بود و در عین حال مدّعی جانشینی رسول خدا بود.
🔸 حضرت حرکت کرده بود تا به دنیا بفهماند که یزید و امثال او لیاقت و شایستگی خلافت را ندارند. او، برای اصلاح امور جامعه اسلامی و از بین بردن بدعتها و زنده کردن سنتها قیام کرد.(1)
💠 امام بر خود واجب می دانست علیه دستگاه قیام کند، هر چند منتهی به شهادت او شود. امام (ع)می دانست تاخود و یاران و خاندانش حتی بچة شیرخوارة او شربت شهادت ننوشند، اسلام پا برجا نخواهد ماند و خدا ورسول و دین و آثار آن از بین خواهند رفت.
💢 امام برای شهادت حرکت کرده بود. با این حساب هیچ چیز نمی توانست مانع حرکت حضرت به سمت کربلا گردد، حتی شهادت مسلم و بی وفایی و عهد شکنی مردم کوفه.
هرگاه دین دستخوش تصرف و تغییر و تبدیل شده و آداب آن توسط دشمنان از بین برود، واجب است مسلمانان به یاری دین برپاخاسته و خطرات را از آن دفع نمایند، حتی اگر منتهی به مرگشان شود.
📌 واضح است حکومت مردی شریر و مشهور به فساد و میگساری و سگ بازی مانندیزید برای اسلام بزرگ ترین خطر بوده، اگر بدون اعتراضی ، زمان جلو میرفت و توسط کسی حکومت وی مورد اعتراض قرار نمیگرفت ، مفاسد آن جبران ناپذیر بود و سبب محو آثار اسلام می شد.
🔹 تکیه زدن چنین رجّاله ای بر مسند خلافت پیامبر(ص) ، افکار عمومی را متزلزل کرده و عقاید را منحرف می ساخت.
👈 چه بسا کسانی روی این اصل و با دیدن اعمال و حرکات یزید به ساحت قدس پیامبر(ص) و برنامه های اسلام بدبین می شدند. اگر شخصیتی مانندامام حسین (ع)بر او اعتراض نمینمود و خلافت او را باطل اعلام نمیکرد، این اشتباه در دلها قوّت می گرفت. وانگهی سبب می شد اکثر افراد جامعه به سمت و سوی افکار و عقاید و اعمال یزید سوق داده شوند.
✍ چون که رب البیت دف گیرد به دست بیت و ما فی البیت رقاصی کنند
با این وجود امام بر خود فرض دانست ادای وظیفه نماید و علیه دستگاه قیام کند، هر چند می دانست قیام اومنجر به شهادت وی و یاران و خاندانش خواهد شد.
🌷 کشته شدن او در راه خدا و اسارت خاندانش مطلوب ومحبوب خداوند بود. البته امر به شهادت در حقیقت امر به ایستادگی و استقامت بود.(2)
💢 بنابراین قیام و نهضت امام حسین(ع) یک وظیفه و تکلیف الهی بود که باید آن را محقق میساخت گرچه به شهادت خود و جوانان و یارانش بیانجامد تا جلوی نابودی اسلام رابگیرد.
-------------
📚 پی نوشتها:
1. خوارزمی، مقتل الحسین، ج1، ص 273؛ مقرم، مقتل الحسین، ص 141.
2.شهید آگاه ، آیت الله لطف الله صافی ، ص 34ـ 37 با تلخیص .
#محرم
@Montazeranezohour
با یادگیری پایه ای اصول عقائد، پازل های ایمانی ذهنت را درست بچین🧠💪
📚ده درس پیامبر شناسی
✔️درس دوم نیاز به وجود پیامبران از نظر طرح قوانین
🔹️در درس گذشته نياز به وجود پيامبران را از دو بُعد «تعليم» و «تربيت» دانستيم، اكنون نوبت به قوانين اجتماعى و نقش مهمّى كه پيامبران در اين زمينه دارند رسيده است.
مى دانيم بزرگ ترين امتياز زندگى انسان ها كه عامل همۀ پيشرفت هايى است كه نصيب او در تمام زمينه هاى مختلف زندگى شده، همان زندگى اجتماعى پوياست.
به طور قطع اگر انسان ها جدا از يكديگر زندگى مى كردند الان همگى از نظر سطح فكر و تمدن همچون انسان هاى «عهد حجر» بودند!
#اصول_عقائد
@Montazeranezohour
مهارتهای زندگی💪
زمینه سازان ظهور💚(فرزند پروری)
اجازه بدهید حسّ کنجکاوی کودکانِ با خراب کردن اسباببازی ها یشان، پاسخ داده شود تا آرام آرام، جذّابیت این کار برای آنها از بین برود.
برخی معتقدند باید مراقبت از وسایل شخصی را از همان ابتدا به فرزند یاد داد؛ امّا این دسته از دو نکته غافلاند که
اوّلاً کودک، بویژه در سنین دو یا سه سالگی و پایینتر از آن، مراقبت از اشیای شخصی را در سالم نگهداشتن آنها نمیداند. او دوست دارد از وسایلش استفاده کند و خراب کردن اسباببازی را هم نوعی استفاده از آن میداند
ثانیاً کودکان هر اندازه به هفت سالگی نزدیکتر میشوند، حسّ مراقبت از وسایل در درونشان قویتر میشود.
#مهارتهای_زندگی
#زمینه_سازان_ظهور
@Montazeranezohour
💎نكات مهدوی💎
ادامه ی مبحث🌀آیا عقیده «انتظار» در انسان ذاتی است یا بر اثر شرایط خاصی در او پدید می آید؟
برخلاف گفته هاى كسانى كه فكر مى كنند بذر اصلى انتظار ظهور يك مصلح بزرگ را، شكستها و ناكاميها و نابسامانيها در سطح افكار مى پاشد، عشق به اين موضوع مربوط به اعماق وجود آدمى است، گاهى به گونه پر رنگ، و گاهى كم رنگ. به تعبير ديگر: انسان از دو راه ـ از راه عاطفه، و از راه خِرَد ـ سرانجام در برابر چنين مسئله اى قرار مى گيرد و سروش اين ظهور را با دو زبان «فطرت» و «عقل» مى شنود. و به عبارت روشن تر: ايمان به ظهور مصلح جهانى جزئى از «عشق به آگاهى» و «عشق به زيبايى» و «عشق به نيكى» (سه بُعد از ابعاد چهارگانه روح انسان) است كه بدون چنان ظهورى اين عشقها به ناكامى مى گرايد و به شكست محكوم مى شود.
شايد اين سخن نياز به توضيح بيشترى داشته باشد و آن اينكه: مى دانيم «عشق به تكامل» شعله جاويدانى است كه سراسر وجود انسان را در بر گرفته، او مى خواهد بيشتر بداند؛ بيشتر از زيباييها ببيند؛ بيشتر از نيكيها بهره ببرد و خلاصه آنچه مايه پيشرفت و برترى مى داند بيشتر فراهم سازد.
هيچ گاه پيدايش اين انگيزه ها را نمى توان با عوامل اجتماعى، و روانى، و وراثت، و تربيت، پيوند داد، گرچه اين عوامل در تضعيف يا دامن زدن به آنها سهم مهمى دارند؛ ولى اصل وجود آنها، جزء بافت روان انسانهاست و جزء ابعاد اصلى روح او، به دليل اينكه هيچ جامعه و هيچ ملّتى هرگز از اين انگيزه ها تهى نبوده است. خلاصه، علاقه انسان به پيشرفت و تكامل، به دانايى و زيبايى، به نيكى و عدالت، علاقه اى است، اصيل، هميشگى و جاودانى، و انتظار ظهور يك مصلح بزرگ جهانى آخرين نقطه اوج اين علاقه است. چگونه ممكن است عشق به تكامل همه جانبه در درون جان انسان باشد و چنان انتظارى نداشته باشد! مگر پياده شدن تكامل جامعه انسانى بدون آن امكان پذير است!
ادامه ی مبحث در جلسه ی آینده...
#نكات_مهدوی
#آموزش_مهدوی
@Montazeranezohour
🎇🎇🎇🎇🎇🎇🎇🎇🎇
قرار شبانه ما قرائت دعای فرج جهت تعجیل در ظهور حضرت صاحب الزمان(عجل الله تعالی فرجه الشریف)
باهم زمزمه می کنیم...
🎇🎇🎇🎇🎇🎇🎇🎇🎇
#دعای_فرج
@Montazeranezohour