مُحَلِّل
⚫️یک توضیح دوستان ما در جمعبندی روز بیست و ششم و روز بیست و هفتم عملیات طوفانالاقصی، در دو جا از
✅ سید حسن نصرالله: برای کسانی که از ما میپرسند: آیا وارد جنگ می شویم؟ من اعلام میکنم که از ۸ اکتبر وارد نبرد شدهایم.
@Muhallel
مُحَلِّل
📌سیدحسن نصرالله فضای ابهام را حفظ خواهد کرد 🔹 در واحد لبنانِ قسمت برآورد اطلاعاتِ سازمان اطلاعات ن
همانگونه که روز سهشنبه عرض شد، سیدحسن نصرالله مُشت خود را آنگونه که برخی منتظر بودند باز نکرد و هر چند در خصوص مسائل مختلفی صحبت کردند اما فضای ابهام برای رژیم حفظ شد.
انشاالله در ادامه نکاتی را که ایشان گفتند شرح خواهیم داد هر چند تحلیل بسیاری از موارد قبلا گفته شده و صرفا ریپلای خواهم کرد.
@Muhallel
۱. در خصوص بیان استراتژی مقاومت برای کاهش فشار از غزه برای پایان تجاوز دشمن و دو هدف "توقف تجاوز به غزه" و " پیروزی فلسطین و غزه و حماس" :
https://eitaa.com/Muhallel/1330
https://eitaa.com/Muhallel/1324
https://eitaa.com/Muhallel/1356
@Muhallel
مُحَلِّل
6⃣ جنوب لبنان؛ حزبالله با پنبه سَر میبُرَد! 🔹در مرزهای شمالی اما شرایط متفاوتی حاکم است و حزبال
۲. بیان دستاوردهای اقدامات حزبالله در جنوب لبنان: نکته مهم مورد اشاره توسط سید مقاومت، اختصاص نصف نیروی دریایی، یک چهارم نیروی هوایی، نصف نیروی موشکی و پدافندی و یک سوم لجستیک ارتش دشمن به مرزهای شمال لبنان بود. به عبارتی، علیرغم اختصاص این نیروها که منجر به کاهش تمرکز رژیم از غزه میشود، خود این نیروها هیچ تاثیری ندارند و حزبالله برنامههای خود را پیش میبرد.
سید حسن در این خصوص با مخاطب لبنانی خود بسیار خوب صحبت کرد جایی که هدف و مقصد بعدی رژیم را مردم لبنان معرفی کرد. این مسئله اهمیت زیادی دارد زیرا متاسفانه فشارهای زیادی در سیاسیون لبنان برای عدم تشدید از سوی حزبالله وجود دارد.
@Muhallel
مُحَلِّل
📌 جمعبندی روز بیست و دوم #طوفان_الاقصی 1⃣ سیاست ابهام در شمال ادامه دارد 🔹 در حالی که در روزهای
۳. پاسخ به طرح حمله پیشدستانه به لبنان: همچنین سید مقاومت در پاسخ به طرح حمله پیشدستانه به لبنان که ماجرای آن را شرح دادیم، وقوع هر رخدادی را محتمل دانست تا آن فضای ابهام نیز حفظ شود هر چند در این خصوص معادله شهروند در برابر شهروند نیز مطرح شد.
@Muhallel
🔴 جودهی رسانهای؛ عمدی یا سهوی؟
از دقیقهای که سخنرانی مهم و راهبردی سید مقاومت به پایان رسیده، برخی در فضای مجازی راه افتاده و از ایشان و مقاومت به دلیل "پالس ضعف و ترس" انتقادات شدیدی میکنند. من نمیدانم در برخی کانالها و صفحات چه میگذرد اما ما تا تجربه نگیریم، چیزی به دست نخواهیم آورد.
عزیزان! بارها و بارها برای همه ثابت شده که وقتی میزان جو رسانهای حول یک موضوع، سخنرانی یا عملیات به شدت بالا میرود، شاهد اتفاق خاصی به معنایی که برخی منتظرش هستند نخواهیم بود و اتفاقات اصلی زمانی میافتد که هیچکس به فکر این موارد نیست. ممکن است سیدحسن نصرالله هم اعلان جنگ کند اما در ساعت و روزی که همه میگویند " این هم یک سخنرانی معمولی خواهد بود"! مثال هم زیاد داشتیم؛ اگر خاطرتان باشد پیش از نماز جمعه ۲۷ دی ۹۸ رهبر معظم انقلاب هم برخی رسانهها گفتند رهبری قصد اعلام جنگ به آمریکا دارد اما شاهد بودیم که صحبت راهبردی ایشان "باید قوی شویم" بود که پایهگذار یک سلسله حرکات مهم در کشور بود.
متاسفانه برخی رسانهها در روزهای گذشته هم با پست کردن آیات قرآنی، ساخت کلیپهای البته حرفهای از سیدحسن نصرالله، اعلام ساعت صفر و ... یک اَبر انتظاری کاذب در ذهن برخی مخاطبان ایجاد کردند که پس از سخنرانی این فضای کاذب محو شد.
اما همانطور که گفتیم سید مقاومت صحبتهای مهمی مطرح کردند که تحلیل بسیاری از آنها قبلا انجام شده بود و بقیه را هم بررسی میکنیم.
@Muhallel
📌دو هدف رژیم صهیونیستی از تشدید در کرانه باختری
🔸از ابتدای عملیات طوفانالاقصی، رژیم صهیونیستی برای ایجاد بازدارندگی و باز نشدن جبهه جدید، فوراً در کرانه باختری دست به تشدید اقدامات امنیتی زد.
🔸عملیاتهای نظامی و امنیتی در این منطقه با تمرکز بر اردوگاه جنین و بازداشت بیش از ۱۵۰۰ نفر از ساکنان و کشته و زخمی کردن دهها تن دیگر، خود نشاندهنده ترس رژیم از فوران آتشفشان کرانه باختری همزمان با درگیریهای اخیر است.
🔸هدف بعدی رژیم از این دستگیری گسترده، افزایش تعداد زندانیان فلسطینی برای ایجاد موازنه در برابر اسرای اخیر صهیونیست است.
@Muhallel
🔻سیدحسن نصرالله، هفته آینده به مناسبت ۲۰ آبان ماه(۱۱ نوامبر)، روز شهید که سالگرد شهادت مجاهد بزرگ، شهید احمد قصیر است، سخنرانی جدیدی کرده که در آن علاوه بر صحبت در خصوص شهدا، پیرامون ماهیت، تهدیدات، روشها و راهبرد طراحی شده محور مقاومت و آمادهسازی افکار عمومی نکاتی را بیان خواهند کرد.
@Muhallel
مُحَلِّل
🔻یک تیم تروریستی صهیونیستی که با عبور از مرزهای شرقی قصد اجرای حملات پهپادی بر علیه نقاطی در کشور را
این سه مزدور موساد قصد داشتند با شلیک پهپادها از مرز افغانستان به تاسیساتی در ایران و انتساب حملات به طالبان، موج جدیدی از اختلافافکنی میان ایران و همسایگان و ایجاد فشار اجتماعی را کلید بزنند که با همکاری طرف ایرانی و افغانستانی این فتنه خنثی شد.
✍لازم به ذکر است که اخیرا صهیونیستها مواردی را از حکومت فعلی افغانستان در نزدیکی خود دیدهاند که چندان خوشایندشان نیست!
@Muhallel
📌مروری دوباره بر راهبرد این روزهای محور مقاومت / ۱
روز جمعه بود که سید حسن نصرالله به وضوح اعلام کرد که هدف، توقف تجاوز به غزه و پیروزی حماس در درگیری است. هر چند که قبلا در خصوص استراتژی طراحی شده مقاومت با مشورت نیروی قدس صحبت کرده بودیم اما اعلام رسمی آن توسط سید مقاومت، خود نشان از جدی بودن، موافقت همه ارکان محور با آن و شروع دور جدید جرای آن داشت.
از این رو قصد داریم مجددا و از زاویه جدیدی آن را بررسی و منطق حاکم بر این راهبرد را بیان کنیم. راهبرد مقاومت در یک جمله خلاصه میشود: پیدا کردن بهترین راه فشار برای توقف جنایت در غزه و حفظ پیروزی حماس.
اگر صحنه را به طور ساده ترسیم کنیم، ما بعد از 15 مهر شاهد فروپاشی سیستم امنیتی، نظامی و سیاسی رژیم صهیونیستی بودیم و این ایالات متحده آمریکا و تا حدودی اروپا بود که این پوسته نحیف را حفظ کرد، بطوریکه نه تنها ارتش و سیستم اطلاعاتی رژیم از حرکات راهبردی عاجز بود، حتی توانایی بمباران کور غزه را هم نداشت و گسیل هواپیماها، بمبها، مستشاران و کماندوهای آمریکایی به سرزمینهای اشغالی در کنار حمایت گسترده مالی، دیپلماتیک و رسانهای آمریکا این توانایی را به رژیم داد تا زنان و کودکان غزه را به خاک و خون بکشد. مثال بارز این حمایت نیز انتقال فرماندهی سنتکام به سرزمینهای اشغالی است.
بنابراین اگر تحولات را در یک هرم ببینیم، آمریکا در راس هرم > رژیم فروپاشیده صهیونیستی که هدفی جز نابودی حماس ندارد و > بمباران کور و محاصره غزه.
حال در این صحنه مقاومت اسلامی به طور خلاصه دو گزینه داشت:
1. ورود ناگهانی، گسترده و همه جانبه کل اضلاع محور
2. توقف جنگ و حفظ پیروزی حماس که محور این استراتژی را برگزید. اما این استراتژی چیست و چه نکاتی دارد؟
@Muhallel
📌مروری دوباره بر راهبرد این روزهای محور مقاومت/ ۲
از نظر فرماندهی مقاومت، ما اکنون با دو طرف در صحنه نبرد مواجه هستیم:
اول؛ ایالات متحده آمریکا که با عملیات طوفان الاقصی عملا طرحهای دوساله بایدن در منطقه و جهان از هم پاشیده، قصد دارد، اولا رژیم را حفظ کرده، از وقوع اتفاقات غافلگیرانه جلوگیری کند و ثانیاً از تهدید، فرصت ساخته، از پنجره بحران استفاده و مجددا مواضع خود را در خاورمیانه باز استقرار کند.
طبیعتا در این شرایط آمریکا به دلایلی چون انتخابات ۲۰۲۴، چین و روسیه و توان ماشین جنگی و حفظ رژیم صهیونیستی، هیچ تمایلی به جنگ گسترده منطقه ای ندارد اما برای حفظ رژیم در آینده و عدم تسری الگوی ۷ اکتبر، حماس باید نابود شود اما به شیوه خود که همان کوچ اجباری ساکنان غزه و ورود آسان است تا بعدا هم آسیبی به قطار تطبیع وارد نشود.
رژیم صهیونیستی نیز که ارکان امنیت ملی و موجودیتش را بر باد رفته میبیند، به دنبال بازگرداندن ابتکار عمل در وهله اول و سپس بازدارندگی خود با درهم شکستن حماس و آزادی اسراست.
از سویی نتانیاهو نیز در همان روز 15 مهر سقوط کرد و صرفا با کابینه جنگی سرپاست و میداند در صورت توقف جنگ، گسلهایی که این روزها با پوشش جنگ نسبتا آرام بوده، تبدیل به زلزلهای عظیم شده، عمر سیاسی وی را رسما و علنا پایان بخشیده و حتی با تشکیل کمیته وینوگراد جدید احتمال محاکمه او وجود دارد.
@Muhallel
📌مروری دوباره بر راهبرد این روزهای محور مقاومت/ ۳
پس چه باید کرد؟ بدون شک ورود با تمام قوا در همان مرحله اول چند ضرر عمده دارد:
1. زمان جنگ را طولانی کرده و این مطلوب فردی مثل نتانیاهو است تا هر چه بیشتر در قدرت بماند.
2. انفجار منطقه منجر به ورود احتمالی طرفهای فرامنطقهای شده و این نیز مطلوب گروهی از سردمداران رژیم است زیرا که آنها عقیده دارند با استفاده فرصت حضور بیسابقه آمریکا در منطقه در دستکم 10 سال گذشته، باید به صورت پیشدستانه به سراغ دشمنانی چون حزبالله رفت.
3. جنگ منطقه ای نه تنها بمباران غزه را متوقف نکرده که آن را تشدید میکند و در سایه اخبار جنگ بزرگ، کشتار مردم غزه به حاشیه رفته و چه بسا رژیم به عنوان طرف مظلوم ماجرا شناخته شود. غزه مظلومی است که مقتدر است و پیروز. هر حرکتی که این عبارت را خدشه دار کند، در پازل رقیب است.
4. طبیعتا جنگ منطقهای منجر به آسیب شدید به زیرساختهای نظامی و اقتصادی بسیاری از کشورهای اسلامی و محور شده، در حالی که یکی از راهبردهای مقاومت در دوره فعلی، انباشت قدرت داخلی برای اهرمسازی در دوره گذار نظم جهانی است.
5. پیروزی حماس و جهاد اسلامی در برابر دشمن تا بن دندان مسلح که حمایت عملی چندین کشور را داراست بسیار قابل اتکاتر و با ارزش تر از پیروزی در یک جنگ گسترده منطقهای است.
6. مقاومت هیچگاه کل برگههای خود را یکجا وارد میدان نکرده و به مرور و تناسب، از این اهرمها در زمان و مکانی که خود تعیین میکند، استفاده میبرد.
@Muhallel
📌مروری دوباره بر راهبرد این روزهای محور مقاومت/ ۴
بنابراین مقاومت نیاز به راهبردی دارد که دو هدف زیرا را برآورده کند:
1. بمباران وحشیانه و محاصره سخت غزه متوقف شود: این مهم ترین درخواست رهبران حماس و جهاد از طرفهای خارج از فلسطین است. توقف کشتار زنان و کودکان و سپس رساندن صدای مظلومیت غزه به جهانیان دو درخواست مهم سران حماس و جهاد اسلامی از مقاومت است. آنها در همه جلسات میگویند ما تجهیزات و توان نظامی برای ۶ ماه دفاع و حمله را دارا هستیم؛ فقط باید بمباران شدید قطع، محاصره شکسته و از آن مهمتر صدای فلسطین به گوش جهانیان برسد.
2. حفظ پیروزی 15 مهر: زلزله عملیات طوفان الاقصی دهها پیامد دارد که هر یک میتواند رژیم را متلاشی کند که به دلیل شرایط جنگی، این زخمها به طور کامل سرباز نکرده است بنابراین نباید به گونه ای عمل کرد که فضا برای جبران به دشمن داده شده، طوفان الاقصی به حاشیه برود.
بنابراین ما باید اولا فشار را به آمریکا وارد کنیم زیرا اگر آمریکا عرصه را خالی کند، رژیم نیز حرفی برای گفتن نخواهد داشت و ثانیا ابتکار عمل به هیچ وجه نباید نزد صهیونیستها بازگردد.
همچنین باید توجه داشت که یکی از مباحث مهمی که این روزها در محافل کارشناسی محور مقاومت مطرح است، دوره پسا طوفانالاقصی است؛ نتیجه هم جز این نیست: باید نبرد فعلی را طوری مدیریت و خاتمه داد که اهداف ما در پساطوفان الاقصی برآورده شود. در این مورد در آینده بیشتر خواهم نوشت.
@Muhallel
📌مروری دوباره بر راهبرد این روزهای محور مقاومت/ ۵
اول. فشار به آمریکا:
1. هدف قرار دادن پایگاههای آمریکایی در منطقه با تصاعد کنترل شده
2. تهدید جریان انرژی به غرب: این نکتهای است که اخیرا قاهره آن را به واشینگتن، پاریس و بروکسل انتقال داده: تداوم نبرد، جریان گاز به اروپا را تهدید خواهد کرد!
3. فشار داخلی: این واکنشهای رسانهای و تظاهرات مردمی ضدجنگ در خیابانهای کشورهای غربی که یادآور کارزارهای ضدجنگ در دوره جنگ ویتنام و جنگ عراق میباشد، بسیار مهم است. گفته شده که مقامات آمریکایی به صهیونیستها تاکید کردهاند که هر تصویر از زنان و کودکان به خاک و خون کشیده شده در غزه، شلیکی به سمت آمریکاست.
اما جدای از این تظاهرات، ما شاهد سه اتفاق بسیار مهم دیگر نیز بودهایم:
الف. فشار داخلی کارمندان و مسئولین وزارت خارجه، کاخ سفید و ... به مقامات ارشد دولت برای قطع یا تعدیل حمایت از رژیم صهیونیستی
ب. تجمع طرفداران حماس در برابر ناو AKR2044 آمریکا در اوکلند کالیفرنیا و ممانعت از حرکت آن + تجمع هزاران نفری در برابر پایگاه اینجرلیک ترکیه
پ. تمرد و فرار برخی نظامیان آمریکایی از پادگانهای تروریستهای سنتکام در منطقه که اخیرا علاوه بر آمریکا، در رژیم هم رخ داده و منجر به پراکنده شدن تمرکز دستگاههای اطلاعاتی حریف شده است.
به طور کلی در این مورد، بازنمایی فرماندهی آمریکا در جنایت علیه غزه بسیار مهم بوده و بعدا هم میتوان از ظرفیت اشخاص مشهور و ... استفاده کرد. فراموش نکنیم سال گذشته در چنین روزهایی، چه کمپین عظیمی برای ایران هراسی در غرب به وجود آمده بود و حال این جریان ۱۸۰ درجه معکوس شده است!
4. در صورت امکان، فشار چین، روسیه و حتی کره شمالی در حوزههای درگیری با آمریکا
@Muhallel
📌مروری دوباره بر راهبرد این روزهای محور مقاومت/ ۶
دوم. فشار به رژیم صهیونیستی:
1. قفل دستگاه محاسباتی رژیم صهیونیستی با ابهامسازی و غیرخطی کردن معادلات کنش و واکنش
2. فرسایش جنگ: در این حالت نیز اقتصاد کم طاقت صهیونیستها ضربههای جبران ناپذیر دیده، مسئله فلسطین به مسئله اول جهان تبدیل، اختلافات درونی در رژیم نیز تشدید خواهد شد. گزارشهای زیادی در این خصوص وجود دارد که به زودی پیوست خواهد شد اما در روزهای اخیر شاهد به خیابان آمدن مجدد مخالفان نتانیاهو، اختلافات جدید نتانیاهو با گانتز و گالانت و حتی با موساد بر سر حضور یوسی کوهن بودهایم. این مورد خود پیامد سایر راهبردهای مقاومت نیز هست.
3. عدم اجازه بازگشت ابتکار عمل به رژیم با غافلگیریهای راهبردی همچون ضربات ضربدری عراق و یمن و جلوگیری از غافلگیری اطلاعاتی توسط رژیم
4. پراکنده کردن قوای دشمن برای عدم تمرکز بر نوار غزه با ضربات پراکنده و درگیریهای مرزی: باید توجه کرد که شاید اثر این مسئله نیز دیده نشود؛ برای مثال اگر اکنون نیروهای آمریکا و اسرائیل بر لبنان و یمن تمرکز نداشتند، طبعا این تمرکز به طور کامل بر نوار غزه میبود که کار را به شدت پیچیده میکرد.
5. اتحاد منطقهای و بینالمللی: منزوی سازی صهیونیستها در منطقه و جهان، امری ناظر به آینده برای بستن راههای جبران است. در این حوزه، مواردی چون قطع نفت و ارزاق قرار میگیرد که خود یک اهرم فشار موثر بوده و البته توسط دولت کشورمان هم مجدانه پیگیری میشود و در صورت عدم اقدام، مردم و مقاومت ورود کرده زیرا امر رهبری روی زمین نخواهد ماند.
🔻لازم به ذکر است که این موارد دیدی کلی بر استراتژی محور بوده و هر عنوان نیز ساعتها از حیث تاکتیکی قابل بررسی است، درگیری در سطح فعلی نمانده و بر اساس رفتار دشمن در برابر آمریکا و اسرائیل گسترش خواهد یافت کما اینکه تاکنون اینگونه هم شده است.
@Muhallel
📢رهبر انقلاب اسلامی در دیدار نخست وزیر عراق تاکید کردند:
لزوم افزایش فشارهای سیاسی به آمریکا و رژیم صهیونیستی
✏️حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی پیش از ظهر امروز (دوشنبه) در دیدار آقای محمد شیاع السودانی نخستوزیر عراق و هیات همراه، با قدردانی از مواضع خوب و قوی دولت و ملت عراق در حمایت از مردم غزه، بر لزوم افزایش فشارهای سیاسی دنیای اسلام به آمریکا و رژیم صهیونیستی برای توقف کشتار مردم غزه تاکید کردند و گفتند: کشور عراق به عنوان یک کشور مهم در منطقه، میتواند در این زمینه نقش ویژهای داشته باشد و یک خط جدید را در دنیای عرب و جهان اسلام به وجود بیاورد.
✏️ایشان با اشاره به اوضاع رقت بار غزه و جریحهدار شدن دلهای همه انسانهای آزاده از این جنایات و قساوتها خاطرنشان کردند: از همان روزهای اولِ حملات رژیم صهیونیستی تمام قرائن و شواهد نشان دهنده دخالت مستقیم آمریکاییها در اداره جنگ است و هرچه از این جنگ میگذرد، دلایل نقش مستقیم آمریکا در هدایت جنایتهای رژیم صهیونیستی قویتر و پررنگتر میشوند.
✏️رهبر انقلاب اسلامی افزودند: اگر کمکهای تسلیحاتی و سیاسی آمریکا نباشد، کار برای رژیم صهیونیستی قابل ادامه دادن نخواهد بود.
✏️حضرت آیتالله خامنهای گفتند: آمریکاییها حقاً و انصافاً شریک جرم صهیونیستها در جنایات غزه هستند.
✏️ایشان تاکید کردند: بهرغم همه کشتاری که در غزه انجام میشود، رژیم صهیونیستی تا الان شکست خورده واقعی در این ماجرا است زیرا نتوانسته آبروی از دست رفته خود را بازگرداند و در آینده هم قادر به این کار نخواهد بود.
✏️رهبر انقلاب اسلامی لزوم تلاش همه جانبه برای افزایش فشارهای سیاسی به آمریکا و رژیم صهیونیستی به منظور توقف بمبارانها در غزه را مورد تاکید قرار دادند و گفتند: جمهوری اسلامی ایران و عراق با هماهنگی یکدیگر میتوانند در این زمینه نقش آفرین و تاثیرگذار باشند.
✏️حضرت آیتالله خامنهای همچنین درباره همکاریهای دو جانبه ایران و عراق در زمینههای اقتصادی و امنیتی خاطرنشان کردند: کارها بحمدالله پیش میروند اما باید مراقب بود پیگیری توافقها با همان انگیزه اولیه استمرار یابد و دچار کندی نشوند.
✏️ایشان در پایان از مردم و دولت عراق و شخص نخست وزیر بابت مهمان نوازی و خدمات رسانی و برقراری امنیت در ایام اربعین صمیمانه تشکر و قدردانی کردند.
📲 سایت | بله | ایتا | روبیکا | سروش | اینستاگرام | روبینو | ایکس(توئیتر) | ویراستی | آپارات
در حالی که گروههای مقاومت عراق به اتحاد کمنظیری در مقابله با آمریکا و اسرائیل رسیده و حتی خواستار تعطیلی سفارت این کشور نیز شدهاند، دولت السودانی به دلیل نگرانی از پیامدهای واکنش آمریکا چندان از این مسئله خشنود نیست.
بلینکن در سفری که به بغداد داشت از السودانی خواست تا حملات مقاومت به آمریکا پایان یابد.
نخست وزیر عراق هم که با هدف مطرح کردن دولت خود و تقویت نقش عراق در میان کشورهای عربی در کارزار توقف جنگ، تور سفرهای منطقهای خود را آغاز کرده، از تهران تقاضای اعمال فشار بر مقاومت داشت، به ویژه با توجه به آرایش تهاجمی آمریکا و هشدارهایی که برای مرز عراق و سوریه داده شده است.
البته پاسخ آمریکا و السودانی هم علنی و غیرعلنی و هم در میدان با تداوم حملات مقاومت عراق آن هم با موشک بالستیک میان برد الاقصی ۱ داده شد.
غزه، دال مرکزی تصمیمات محور مقاومت است و نوع و میزان اقدامات مقاومت بستگی به بمبارانهای غزه دارد.
در حال حاضر تاکتیک جدید، سلاح جدید و مکان جدید سه ابزار مهم مقاومت در تصاعد حساب شده فشار است.
حملات به آمریکا نیز نیازمند طراحی مکانیزمی است تا روند عملیات مدیریت و کنترل شود.
@Muhallel
🔻اکنون یمنیها سه هدف عمده در حملات خود دارند:
۱. پراکندگی قوای دشمن: درگیر شدن پدافند عربستان و اردن و چند ناو آمریکایی و ناوهای رژیم در دریای سرخ برای رهگیری پرتابههای یمنی، امری مهم است. در صورتی که این فشار نبود، طبیعتا این ناوها اکنون در دریای مدیترانه یک آرایش تهاجمی بر علیه نوار غزه داشتند. البته در این حین، ناوهای رژیم نیز از لانه خود بیرون آمده و دریای سرخ تبدیل به بانک اهدافی برای مقاومت شده است.
۲. فرسایش دشمن: حملات یمنیها به صورت روزانه است اما به یکباره انجام نشده و مثلا هر یک ساعت یا هر دو ساعت پرتابهها شلیک میشوند تا سیستم حریف فرسوده و لمس شود.
۳. پیدا کردن بهترین راه ضربه: پوشش پدافندی عربستان، اردن، و چندین ناو در دریای سرخ برای پرتابههای یمنی طبعاً کار را سخت میکند از این رو لازم است تا نقاط قوت و ضعف این آرایش پیدا شود تا در حملات بعدی، سلاحهای مناسب از راه مناسب و در زمان مناسب به آسانی به مقصد مناسب خود برسند.
لازم به ذکر است که تهاجم ضربدری عراق و یمن به عمق سرزمینهای اشغالی، سامانههای منسوخ پدافندی را ناکارآمد خواهد کرد.
@Muhallel
مُحَلِّل
تحلیل همه این است که جنگ غزه و اسرائیل باعث رها شدن اوکراین و تایوان خواهد شد اما کسی دقت نکرد که فش
روسیه به طور رسمی از یکی از مهمترین معاهدات امنیتی پسا جنگ سرد که به منظور تنش زدایی میان شرق و غرب امضا شده بود خارج شد.
این معاهده که در سال 1990 در پایان جنگ سرد مورد مذاکره قرار گرفته بود و یک سال پس از فروپاشی دیوار برلین به امضا رسیده بود، محدودیتهایی را در زمینه استقرار تجهیزات نظامی به منظور حفظ توازن قوا بین ناتو و کشورهای پیمان ورشو وضع کرده بود.
روسیه مشارکت خود را در این معاهده در سال 2007 به حالت تعلیق درآورده بود و در سال 2015 این عدم مشارکت را فعال کرده بود.
ایالات متحده آمریکا نیز در پی خروج روسیه از معاهده «نیروهای مسلح متعارف در اروپا» (CFE) در نیمه شب ۷ نوامبر (۱۶ آبان) و بی اعتبار خواندن این سند، اعلام کرد که تمام تعهداتش تحت این معاهده را با همه اعضای دیگر آن به حالت تعلیق در خواهد آورد.
✍🏻 گرمشدن رقابتهای تسلیحاتی در حوزه اروپای شرقی، بخشی دیگر از توان آمریکا را مشغول خواهد کرد. البته آنها با تعلیق، سعی بر برونسپاری این حوزه به ناتو دارند.
@Muhallel
✴️ مروری بر آخرین وضعیت نبرد زمینی در غزه در سطح تاکتیکی
🔸 از هفته پیش نیروهای رژیم صهیونیستی از زمینهای کشاورزی شمال و شرق غزه وارد باریکه شده و تا نزدیکی جاده الرشید در طول خط ساحلی پیشروی کردند اما چند نکته در حوزه تاکتیکی وجود دارد:
1⃣ مناطق کشاورزی موضع پدافند مناسبی ندارند، از این رو مواضع دشمن، تثبیت نشده، دائما کمین و ضربه خورده و مجبور به عقب نشینی و پیشروی جدید هستند.
2⃣ جدایی کامل شمال و جنوب غزه رخ نداده چون ارتش دشمن هم مواضع را تثبیت نکرده و هم تونلهای ارتباطی عظیمی وجود دارد که عملا قطع شمال و جنوب را بیمعنا میکند.
3⃣ همچنین علیرغم فشار از چند جناح، محاصره غزه هم کامل نشده، چون نیروهای شمال غرب با پایین دست ندادهاند که این مستلزم تصرف اردوگاه الشاطی در عمق شهر است. در حال نیز فشار هم در این نقطه است تاکتیک ارتش تروریستی اسرائیل، ایجاد کمربند آتش، یعنی مربعبندی نقاط و ریختن 8 بمب همزمان در آن مربع برای هموار شدن مسیر نیروهای زمین است.
4⃣ در صورت کاهش تابآوری و افزایش پیشروی رژیم در عمق غزه، مطابق با برنامهریزی اتاق فرماندهی محور مقاومت، هیچ یک از اجزای محور بیکار ننشسته و سطح درگیری به سقف جدیدی گسترش خواهد یافت.
5⃣ با این حال، مدیریت تصویر اقتدار و عطش اعلام پیروزی زودهنگام در میان سران رژیم صهیونیستی آشکار است.
@Muhallel
✴️ مروری بر آخرین وضعیت نبرد زمینی در غزه در سطح راهبردی
🔸 در یک نگاه کلی، ارتش دشمن پس از سه هفته بمباران سنگین، با سه لشکر نیرو وارد غزه شد و دو هدف، یعنی قطع ارتباط شمال و جنوب غزه و تکمیل طوق محاصره را تعیین کرد که این دو پس از دو هفته محقق نشده و تلفات دشمن هم به شدت بالا بوده. تقریبا همه منابع معتبر محور مقاومت بر کذب محض بودن تلفات اعلامی صهیونیست ها تاکید دارند و آمار واقعی را حداقل بالای 200 کشته و زخمی میدانند.
🔸 از سویی گفته میشد در صورت ورود، کار شناسایی رهبران مقاومت برای ترور و محل اسرا برای آزادی راحت می شود که این دو محقق نشده و به نظر به دو هدف اصلی رژیم حتی قبل از محاصره و قطع شمال و جنوب قرار گرفته است.
🔸 همزمان جدای از تلفات، فشار سیاسی و افکار عمومی بی سابقهای از سوی اعراب، آمریکا و اروپا، آفریقا و آمریکای لاتین وارد شده، مثلث عراق، یمن و لبنان هر روز در حال بالا بردن سطح تنش و عبور از خطوط حریف هستند، اقتصاد ضربهپذیر رژیم دچار چالشهای جدی شده و شکافهای داخلی تلآویو هم در حال سر باز کردن است.
🔸 اکنون دشمن صهیونیستی چند گزینه دارد:
1. عقب نشینی: که به شکست کامل است.
2. ورود به عمق غزه: که عملاً وارد یک باتلاق شده و واشینگتن نیز هرروزه در حال یادآوری شکستهای آمریکا در جنگهای گذشته است.
3. ماندگاری در همین سطح: در این خصوص، چگونگی ادامه مسیر مهم است زیرا الان هدف دشمن: قطع شمال و جنوب غزه، تکمیل محاصره، یافتن و آزادی اسرا، ترور رهبران مقاومت و کشف تونلهاست است اما هیچ زمانبندی وجود ندارد که قرار است این اهداف کِی و چگونه برآورده شده، مرحله بعد چه خواهد بود و حتی در صورت تصرف کامل غزه، چه طرح قابل اجرایی روی میز است.
🔸 به عبارتی دشمن عملا در یک چند راهی پیچیده گیر کرده و این در حالی است که اگر اجازه ورود از همان ابتدا به دشمن داده نمیشد ممکن بود که هرگز شاهد این سردرگمی در میان تصمیمگیران رژیم نبودیم از همین رو از حمله زمینی صهیونیستها به غزه، به عنوان "دام" یاد شد.
@Muhallel
✴️ مخمصه غزه و سفر بلینکن و برنز به منطقه؛ هدف چه بود و نتیجه چه شد؟
🔸 همانطور که گفته شد، بیافقی برای آینده و فرسایش دشمن، بلینکن را راهی منطقه کرد تا آنها راهبرد جدیدی را پیش ببرند تا به زعم خود بازی برد - برد را پیش برند:
🔻 آتش بس موقت و آزادی اسرای خارجی و ورود کمکها و خروج مجروحان برای کاهش فشار سیاسی و افکار عمومی بر آمریکا و رژیم صهیونیستی، همزمان خرید وقت جهت تجدید قوای اسرائیل با بمبهای هوشمند نقطه زن اسپایس و افزایش اقدامات اطلاعاتی برای یافتن اسرا، رهبران و مواضع کلیدی مقاومت برای انهدام نقطهزن و تثبیت مواضع جهت دستیابی به اهرمی زمینی برای چانه زنی از بالا در مذاکرات. همزمان، ارسال هشدارهای شفاهی و عملی و پیشنهادات آتشبس به محور مقاومت برای ممانعت از گسترش جنگ در منطقه و هدفگیری آمریکا و اسرائیل توسط جبهه مقاومت.
🔸 این طرح البته به طور کامل شکست خورد؛ مقاومت حملات خود را تشدید کرد، مقامات رژیم نیز با طرح آتشبس موافقت نکردند و اردن و مصر و ترکیه نیز بر لزوم توقف جنگ و ورود کامل کمکها تاکید کردند.
🔸 شکست ۱۰۰ درصدی سفر بلینکن صهیونیست که مواضع کاملا نرمی در برابر رژیم دارد، ویلیام برنز، رئیس سازمان سیا را راهی خاورمیانه کرد؛ فردی که گرهگشای چالشهای آمریکا در منطقه بوده و مواضع تندتری نسبت به بلینکن یهودی دارد. وی از این سفر چند هدف داشت:
۱. ارسال این پیام که آمریکا چک سفید امضایی برای حمایت از اسرائیل نمیدهد چون هیچ افقی در عملیات زمینی رژیم وجود ندارد؛ البته آمریکا تا کنون فقط فشارهای سیاسی آورده؛ قطع یا کاهش حمایتهای نظامی و اطلاعاتی، قطع به یقین دشمن صهیونسیتی را خفه خواهد کرد.
۲. اخطار به مقامات تلآویو در خصوص کشتار بیسابقه غیرنظامیان، تهدید استفاده از بمب هستهای و تهدید منافع آمریکا در منطقه: البته آنها هم به فکر منافع خود هستند نه مردم غزه زیرا فشار افکار عمومی جهانی و حتی کارمندان دولت به بایدن به شدت افزایش یافته است.
۳. دیدار با روسای سرویسهای اطلاعاتی منطقه در خصوص پروندههای اسرا، ایران، حرکات مقاومت، وضعیت میدانی غزه و اطمینان خاطر از کنترل وضعیت امنیتی منطقه پس از شکست موساد در ۷ اکتبر.
🔸 روز گذشته در تماس تلفنی بایدن و نتانیاهو پیشنهاد جدیدی مبنی بر آتشبس سه روزه، آزادی ۱۰ تا ۱۵ اسیر خارجی و ورود کمکها داده شد که در راستای طرحهای قبلی است. باید دید نتیجه این طرح جدیدی که قطر هم واسطه آن است چه خواهد شد.
@Muhallel
🔸 اکنون چند طرح مثلا بشر دوستانه که اکثرشان در راستای اهداف کثیف صهیونیستها میباشد روی میز است:
۱. ایجاد بیمارستان صحرایی در صحرای سینا
۲. ایجاد بیمارستان صحرایی در مرز مصر و غزه اما در درون غزه با نظارت شدید رژیم صهیونیستی
۳. گسیل کشتیهای پزشکی به سواحل مصر، انتقال مجروحان به مصر و استقرار در کشتیها در راستای تخلیه بیمارستانهای غزه
۴. تبدیل قبرس به محل دپوی کمکهای بشردوستانه و ارسال کمکها با نظارت سنگین رژیم به بندری آسیب دیده در غزه
🔻رژیم از این طراحیها دو هدف دارد:
۱. اتلاف وقت برای پیشروی بیشتر زمینی
۲. مقصرسازی حماس برای نرسیدن کمکها، گرسنگی دادن به ساکنان غزه و اطلاعاتگیری از آنها در خصوص اسرای خود و رهبران و مواضع مقاومت
@Muhallel