📌 عملیات اربعین؛ شکست یا پیروزی؟/ ۳
🔹 در خصوص مسائلی مانند لو رفتن و عملیات پیشدستانه نکته مهمی وجود دارد که باید بدان توجه کرد. در صورتی که رژیم از زمان و مکان پرتابهها به صورت دقیق خبر داشت، ۳۸ نقطه خالی را هدف قرار نمیداد و به صورت واقعی، سکوهای ۳۰۰ راکت و دهها پهپاد را هدف قرار میداد. وجود تنها ۲ شهید حزبالله که آن هم در نتیجه بمباران پس از عملیات بود، نشانه شکست عملیات پیشدستانه است که در آن صهیونیستهایی که بیش از ۲۰ سال کنترل فنی و جاسوسی کامل بر جنوب لبنان دارند، مطابق بانک اهداف قدیمی خود عمل کرده و اهداف سوخته را در بزرگترین عملیات هوایی پس از جنگ دوم عراق بمباران کردند.
🔹 از حیث زمانی، محاسبه رژیم نیز مبتنی بر اجرای عملیات بعد از روز اربعین بود و ارتش دشمن بر مبنای اطلاعات حاصل از تحرکات رزمندگان حمله خود را آغاز کرد. در خصوص اطلاع از مکان مورد هدف، نمیتوان گفت صهیونیستها هیچ برآوردی نداشتند؛ آنها در واقع حدسهایی میزدند که احتمالاً هدف حزبالله مقری امنیتی در تلآویو است اما باز هم به صورت دقیق نمیدانستند که تصمیم نهایی رهبری حزبالله چیست. غافلگیری اصلی برای صهیونیستها در این عملیات اما این بود که پهپادها دقیقا در زمان حضور یوسی سریل، فرمانده ۸۲۰۰ و چند تن از معاونانش به مقر آمان رسیدهاند. بنابراین این سوال برای سطوح امنیتی رژیم مطرح شده که حزبالله از کجا ساعت و مکان دقیق این حضور را میدانست؟ راز استعفای یوسی شریل را باید در همین نقطه جستجو کرد. ترور رژیم با جنگنده (ترکیب کار اطلاعاتی و ابزار نظامی) نیز دقیقا با هدف قرار دادن قلب چتر امنیتی رژیم با ابزار نظامی(پهپاد) پاسخ داده شد.
🔹 در سطح پدافندی، ما شاهد باگ همیشگی گنبدآهنین بودیم که وقتی با پرتابههای پرتعداد مواجه میشود، اقدام به خودزنی میکند. در این دور نیز چهار هدف، یعنی آن مرغداری معروف و همچنین قایق جنگی رژیم در عکا + دو هدف دیگر در عکا و نهاریا، توسط موشکهای تامیر مورد اصابت واقع شد؛ شکستی که توسط صهیونیستها دست گرفته شد و حمله به مرغداری را به حزبالله منتسب کردند!
🔹 نهایتاً در شرایط آمادهباش نظامی آمریکا و اسرائیل، ارسال تهدیدهای سنگین به بیروت و در سایه جنگ جاسوسی عظیم رژیم در لبنان و اجرای بزرگترین عملیات هوایی منطقه با پشتیبانی ۱۰۰ درصد سنتکام، عملیات اربعین با دقت اجرا شد و سایه جنگ از سر ملت لبنان گذشت. این مسئله باعث خوشحالی و ستایش رهبری حزبالله از سوی ملت لبنان شد که حزبالله هم توانست سایه جنگ را از سر ملت دور کرده تا مردم به خانهها و زندگی عادی خود بازگذاشته و برای فصل زمستان و شروع سال تحصیلی خود را آماده کنند و هم به قلب سیستم امنیتی رژیم تروریستی اسرائیل یورش برد.
🔹 در گذر از برقراری معادله پایتخت - پایتخت، حزبالله تلاش کرد تا پرونده را باز گذاشته و اعلام کند تا زدنِ دوباره تلآویو، کاملا تکرارپذیر است، چه در صورت عدم حصول نتایج مدنظر از عملیات اربعین و چه در صورت تکرار عملیات در بیروت؛ این برعکس چیزی بود که صهیونیستها میخواستند: قرار دادن شمشیر زیر گلوی بیروت تبدیل به قرار دادن شمشیر در بالای سِر تلآویو شد.
🔹 حزبالله نیز وضعیت را به ۸ اکتبر ۲۰۲۳ بازگرداند تا در وضعیتی قرار گیرد که ابتکار عمل در دست او بوده، سرعت جنگ را خود تعیین کرده و البته منتظر پاسخهای یمنی و ایرانی نیز بماند تا نهایتاً دور جدیدی از اقدام جبهه پشتیبانی آغاز شود.
@Muhallel
🔴 پیام خطرناک عملیات اربعین چه بود؟
🔸 در کنار همه ویژگیها و دستاوردهای فوقالذکر، عملیات اربعین در درون خود یک پیام داشت که میتواند بسیار خطرناک باشد و آن ارسال این پیام بود که " حزبالله جنگ گسترده نمیخواهد".
🔸 یک تحلیل مهم که از ابتدا در خصوص جنایات نتانیاهو علیالخصوص در دوره طوفانالاقصی وجود دارد، حساب کردن نتانیاهو بر عدم خواست جبهه مقاومت برای یک جنگ گسترده است تا با بالا بردن سطح ترور، نیروی انسانی مقاومت را در همه سطوح تضعیف کند.
🔸 البته که ذهن سرد تصمیمگیر مقاومت لبنان حاضر به ریسکپذیری در این زمینه نشد تا وارد جنگی که دشمن کیفیت آن را تعیین میکند نشویم.
🔸 همانطور که گفته شد، به نظر میرسد رهبری مقاومت لبنان تصمیم گرفت تا خلاءِ عملیات اربعین، یعنی پرهیز از جنگ گسترده، به وسیله پاسخهای سایر اعضای مقاومت + عملیاتهای جبهه اسناد پُر شده و البته با باز گذاشتن سقف هدف قرار دادن تلآویو در خودِ عملیات اربعین، چارهای برای این مسئله اندیشیده شود.
🔸 اکنون حزبالله به مرور و با سرعتی منطقی مطابق شرایط(بیش از سرعت ۸ اکتبر تا کنون) در حال توسعه کمی و کیفی هدفگیری شمال اراضی اشغالی است.
🔸 الزام اجرای این اقدامات در شرایطی است که صهیونیستها تهدیدات جدیدی را بر علیه دفتر سیاسی حماس در بیروت مطرح ساختهاند.
@Muhallel
🔹 سردار محسن چیذری؛ معاون عملیات نیروی قدس:
● کمتر از یک ساعت از عملیات اربعین، رژیم صهیونیستی اقدام به بمباران برخی از مواضع و اهداف موجود در بانک اطلاعاتی خود کرد و میخواست یک اقدام پیشدستانه انجام دهد و عملیات حزبالله لبنان را که اطلاعاتش برایش آشکار شده بود، در نطفه خفه کند و اجازه ندهد که موشکهای حزبالله بر سرزمینهای اشغالی فرو بریزد.
● رژیم صهیونیستی این عملیات پیشدستانه را انجام داد، اما خوشبختانه از آنجایی که حزب الله بسیار باهوش و زرنگ است همه جابجاییها را از قبل انجام داده بود و صهیونیستها اهدافی را مورد اصابت قرار دادند که جزو بانک اطلاعات قدیمی و سوخته شده بود و حزبالله آنجا را از قبل تخلیه کرده بود؛ این نشان میدهد که حزبالله عملیات خود را با موفقیتِ تمام و حتی با موشکهای بیشتری اجرا و عملیاتی کرد.
● قطعاً واکنش ایران متفاوت خواهد بود و نباید چگونگی این واکنش مشخص شود.
● کیفیت و چگونگی واکنش جمهوری اسلامی ایران بستگی به شرایط و موقعیتی دارد که بتواند اهداف ما را نسبت به جنایت صهیونیستها محقق کند. تا زمانی که اهداف جمهوری اسلامی ایران به وقت خود و با غافلگیری لازم محقق نشود، ممکن است این تأمل و خویشتنداری انجام شود تا شرایط، فضا و موقعیت آن فرا برسد تا پاسخ کوبنده ما در خورِ خونخواهی شهید هنیه باشد.
@Muhallel
ماجرای درخواست روسیه در خصوص دالان زنگزور، به قرارداد استراتژیک میان ایران و روسیه بازمیگردد که روسها خواهان پذیرش زنگزور از سوی ایران پیش از امضای توافقنامه راهبردی شدهاند. تهران نیز این مسئله را از سوی عالیترین مقامات خود رد کرده است. در این بین تنها خطر، پذیرش حاکمیت باکو بر زنگزور از سوی ایروان و صرفنظر کردن ارمنستان از حق حاکمیتی خود است که باید برای آن نیز چارهای اندیشید.
@Muhallel
این روزها و در زیر پوست منطقه، تحولات دیپلماتیک مهمی جریان دارد. فقط یک مورد آن، عزم کشورها برای تعیین تکلیف پرونده ریاست جمهوری لبنان است. به نظر میرسد تهران نیز علاقه دارد تا پیش از ۱۵ آبان(انتخابات ریاست جمهوری آمریکا) تکلیف کاخ بعبدا روشن شود. در این پرونده، توافق چهار کشور ایران - آمریکا - فرانسه و عربستان + مصر و قطر بسیار مهم است. در این راستا اسامی جدیدی مطرح و به نظر نام جوزف عون و سلیمان فرنجیه نیز فعلا کنار رفته است. تهران تجربه سال ۹۵ را دارد وقتی در مهر آن سال میشل عون به قدرت رسید، اندکی بعد ترامپ وارد کاخ سفید شد و جنگ نابودی اقتصادی، سیاسی و اجتماعی لبنان را آغاز کرد.
@Muhallel
با توجه به پایان اعتراضات و اعتصابات در سرزمینهای اشغالی و عدم گسترش یا تداوم آن، به نظر نتانیاهو با پافشاری بر خواستههای خود در مذاکرات، خطر دیگری را پشت سر گذاشت. حقیقتاً هیچکس جز نتانیاهو نمیتوانست و نمیتواند رژیم صهیونیستی را تا این حد دچارهای بحرانهای عمیق، متوالی و متعدد کند و هیچکس نیز همانند وی نمیتواند خود را در این بحرانها حفظ کند!
فقدانِ انرژیِ لازمِ اعتراضات داخلی البته پیامد خطرناک دیگری نیز داشته و آن این است که نتانیاهو را به این نتیجه میرساند که میتواند دوره فرسایشی کم هزینهتری را به جلو برده، به مرور، اسرا در داخل غزه در اثر بمبارانها یا دیگر شرایط کشته میشوند و این فضایی به نتانیاهو برای تداوم جنایت میدهد.
به هر روی، فقدان فشار لازم داخلی، عدم فشار جدی آمریکاییها در مذاکرات و یک عامل دیگر، باند جنایتکار حاکم بر تلآویو را این روزها تحریک به دست زدن به ماجراجوییهای تهاجمی جدیدی در سطح منطقه کرده است. چه از سوی ارتش و چه از سوی نهادهای امنیتی.
@Muhallel
🔻 یکی از اصول ثابت در جبهه حمایت از غزه، لزوم توازن در میزان آتشباری بر صهیونیستهاست. خط اول آتش با رژیم صهیونیستی، غزه است اما هرگاه و به هر دلیلی میزان آتش از غزه کاسته شود، جبهات لبنان، یمن، عراق و اخیراً کرانه باختری آن را پوشش میدهند. در روزهای اخیر و به دلیل سیاست خصمانه صهیونیستها که در آن مبداء شلیک راکتها در غزه را به صورت کور بمباران کرده و دستور تخلیه این مناطق را صادر میکنند تا مردم، علت آوارگی خود را سلاح مقاومت بدانند، شلیک راکتی از غزه کاهش یافته اما در مقابل، هم شاهد افزایش تعداد حملات موشکی(کاتیوشا و فلق) و هم افزایش تعداد موشکهای شلیک شده از سوی جبهه لبنان هستیم.
@Muhallel