3⃣ حوزه امنیتی و اطلاعاتی:
در حوزه امنیتی، اکنون یک آماده باش آفندی و پدافندی در جامعه اطلاعاتی طرفهای درگیر وجود دارد؛ برخی بررسیها از تلاش رژیم با کمک سرویسهای نیابتی برای خلق بحرانهای غافلگیرانه امنیتی در منطقه حکایت دارد. بدون شک، دوره غافلگیر کردن توسط جوخه های ترور رژیم صهیونیستی گذشته و این معادله معکوس شده است.
@Muhallel
4⃣ حملات به فرودگاههای سوریه:
🔹 دو روز پیش، رژیم صهیونیستی مجددا با حمله به فرودگاههای حلب و دمشق، این دو فرودگاه را از خدمت خارج کرد.
🔸 این حملات پیاپی به فرودگاههای سوریه نشان میدهد که سوریه، مجددا مانند جنگ 33 روزه نقشی راهبردی در حوزه پشتیبانی ترانزینی، فرماندهی و لجستیک از محور مقاومت ایفا میکند.
🔹 همچنین رژیم قصد دارد هزینه هر گونه ورود سوریه به عرصه نبرد در جبهه جولان را افزایش دهد زیرا این کشور نقش مستقیم و مهمی در حوزه نبرد با صهیونیستها در مرزهای جنوبی خود دارد.
🔸روز گذشته وزیر دفاع سوریه نیز به تهران سفر کرد که با توجه به شرایط منطقه و سوریه، پیامهای خاص خود را دارد.
⚠️تصویر از باند فرودگاه دمشق آرشیوی است.
@Muhallel
5⃣ مسئله حمله زمینی:
🔹 مهمترین خبر روز شانزدهم جنگ، بدون شک به حمله یگان عملیات ویژه رژیم به خان یونس و کمین سنگین قسام برمیگردد. حمله از محور جنوب این اهمیت را دارد که در روزهای گذشته، اکثر اخبار حول حمله از محور شمال و شرق میچرخید؛ یورش از محور جنوب، علاوه بر جنبه تست و تمرین برای رژیم، نشان داد که مقاومت اسلامی در آمادگی کامل در همه محورها وجود دارد.
🔸 ساعاتی پس از این اتفاق، اعلام شد که حمله زمینی به تعویق افتاده تا مسئله اسرا و ورود نیروهای خارجی رخ دهد و همزمان، بمباران نوار غزه نیز شدت گرفت. این روند همان نکته ای بود که ما در تحلیل روز پانزدهم به آن اشاره کردیم که "دشمن در خصوص حمله زمینی به نوار غزه به دنبال خرید زمان است تا تکلیف برخی مسائل مانند طراحی حین و پسانبرد، مسئله اسرا، ورود طرفهای ثالث و ... روشن شود."
🔹 تدبیر محور مقاومت برای این مسئله نیز، فعالسازی چهار اهرم برای کاهش فشار بر نوار غزه بوده است. با توجه به رویکرد حریف برای خرید زمان برای محاسبات بیشتر، بنابراین باید محاسبات ادراکی دشمن هر چه بیشتر تحت تاثیر قرار گیرد. اکنون برنامه ورود زمینی حزبالله به طور جدی در دستور کار است.
🔸 در این زمینه، رویکرد تحت فشار قرار دادن سنتکام به عنوان فرماندهی رژیم صهیونیستی، همچنان ادامه دارد و در روزهای گذشته، رسانهها از فشار آمریکا برای تعویق حمله زمینی خبر دادند شاید تقاطعگیری تداوم بمبارانهای وحشیانه و اتمام برخی ذخایر حیاتی مانند سوخت، ساکنان غزه را وادار به فرار کند و طرح سیاسی کاخ سفید عملی گردد.
🔹 به واقع، رژیم دستکم ۱۴ مسئله/نگرانی از ورود به غزه دارد که به طور کلی و خلاصه شامل موارد زیر است:
۱. اختلافنظر در خصوص نحوه ورود و اهداف ترسیمی برای نبرد
۲. تلفات خارج از حد تصور شامل کشته و زخمی و اسیر + نابودی تجهیزات به دلیل نوع جنگیدن خاص مقاومت
۳. ورود حزبالله و سایر نیروهای مقاومت با هدف پاکسازی سرزمینهای اشغالی و عدم توان درگیری رژیم در چند جبهه
۴. عدم حمایت کامل آمریکا و غرب در میانه نبرد
۵. بیاعتمادی در سطوح مختلف و احتمال تسویه حساب نهادهای سیاسی، نظامی و اطلاعاتی با خود و از یکدیگر در هنگامه جنگ
۶. افزایش حمایت جهانی از مقاومت فلسطین
۷. تیرهتر شدن هر چه بیشتر روابط اعراب و کشورهای اسلامی با اسرائیل
۸. نقشههای در درست حماس از برآورد رژیم از غزه
۹. فقدان پلن اداره غزه پس از جنگ حتی در صورت پیروزی
۱۰. وقوع یک قتل عام جدید در غزه و افزایش فشار بینالمللی
۱۱. پایان زندگی بسیاری از اسرا و بالتبع، افزایش فشار داخلی و خارجی
۱۲. فرسایشی شدن جنگ و تاثیرات بحرانساز بر اقتصاد و سیاست داخلی
۱۳. احتمال شکست کامل حمله زمینی مانند حمله به اردوگاه جنین
۱۴. وقوع جنگ منطقهای و رها شدن پرونده اوکراین و تایوان (نگرانی اصلی آمریکا و فشار بر تلآویو)
@Muhallel
6⃣ جنوب لبنان؛ حزبالله با پنبه سَر میبُرَد!
🔹در مرزهای شمالی اما شرایط متفاوتی حاکم است و حزبالله با کمترین تعداد و هزینه شلیک( هر چند تعداد شهدا مقداری زیاد است و دلیل آن هدف قرار دادن یگانهای ضربت حزبالله است و این تنها کاری بوده که از دست رژیم برآمده که البته بزودی متوقف میشود)دستکم شش دستاورد راهبردی کسب کرده است:
۱. تخلیه شهرکنشینان شمال و هموار شدن مسیر ورود زمینی
۲. کور شدن حداقل ۴۰ درصد دید دشمن از راه ابزارهای پیشرفته جاسوسی، رصد، شناسایی، تصویربرداری و...
۳. ضربدر صفر شدن دیوارهای مرزی با نفوذهای متعدد رزمندگان به داخل سرزمینهای اشغالی
۴. ضربدر صفر شدن سامانههای راداری و پدافندی رژیم صهیونیستی با اصابتهای متعدد و مهمتر از آن جمینگهای موفق
۵. صفر کردن تحرک آشکار سربازان رژیم اشغالگر و زندانی شدن آنان در سنگرها بطوریکه حتی فرماندهان رژیم امکان جابه جایی با ماشینهای نظامی را نداشته و با ماشین شخصی جابه جا میشوند.
۶. ایجاد یک ابهام راهبردی سنگین در ادراک تصمیمسازان و تصمیمگیران دشمن: ذکر این توضیح لازم است که دلیل اصلی عدم سخنرانی سیدحسن نصرالله همین نگهداشتن دشمن در یک فضای ابهام و انتظار است. این رویکرد حزبالله صرفا در حوزه رسانه نیست و با وجود ارسال دهها پیام متعدد سوالی، درخواستی، تهدیدآمیز و ... از طرق مختلف به حزبالله، پاسخهای حزبالله بسیار مبهم، کلی و قابل تفسیر بوده است و همین موجب خشم دشمن شده است.
@Muhallel
May 11
مُحَلِّل
📌جمعبندی روزهای شانزدهم و هفدهم #طوفان_الاقصی 1⃣ نقش آمریکا: 🔹 همانطور که در تحلیلهای پیشین گفت
📌جمعبندی روز هجدهم #طوفان_الاقصی
1⃣ هر چه زمان میگذرد، نشانههای فرسایش دشمن بیشتر آشکار میشود. اختلاف نظر شدید نتانیاهو با ارتش و گالانت و احتمال تغییرات در کابینه امنیتی، سیگنالهای متعدد و متناقض در خصوص حمله زمینی به غزه مانند صدور دستور حمله و تعیین زمانبندی آن، تعویق حمله، اعلام آتشبس در صورت آزادی اسرا، افزایش حملات به نتانیاهو و ... همگی از یک سردرگمی راهبردی حکایت دارد.
🔹 در استراتژی طراحی شده محور مقاومت، با مدیریت میدان نبرد در درون سرزمینهای اشغالی، گزینههای تصمیمسازان حریف یک به یک به بنبست رسیده و این، همزمان با سه روند تصاعد فشار بر آمریکا و رژیم صهیونیستی برای کاهش تمرکز بر غزه، افزایش اختلافات داخلی و همراهی سایر کشورها با فلسطین خواهد بود.
🔹 برای مثال در حالی که در یکی دو روز اخیر از تعداد حملات راکتی مقاومت به عمق سرزمینهای اشغالی مقداری کاسته شده بود، و همین، موجب پدید آمدن این گزاره در ذهن صهیونیستها شده بود که بمبارانها تاثیر خود را گذاشته، ناگهان امروز سنگینترین حمله راکتی به تلآویو صورت گرفت تا مجددا محاسبات حریف بهم بریزد.
🔹 همچنین در حالی که کریا تصور میکرد مقاومت غزه در موضع پدافندی است و البته به نیروی دریایی خود برای خنثیسازی بخشی از حمله مجاهدان در روز ۱۵ مهر میبالید، نفوذ رزمندگان قسام به زیکیم از راه دریا و تلفاتگیری از دشمن صهیونیستی باز هم این دو محاسبه صهیونیستها را به باد داد.
🔹 از این رو آنها صرفا به در و دیوار زده و خشم و سردرگمی خود را در کشتار وحشیانه زنان و کودکان خالی میکنند، شاید گذشت زمان و البته یک اقدام راهبردی از سوی یک طرف درگیر در نبرد، پازل بازی را عوض کند.
2⃣ در ۲۴ ساعت گذشته و پس از سلسله حملات مقاومت در عراق، سوریه و عربستان، مقامات آمریکایی از اتخاذ تدابیر دفاعی برای حفاظت از سربازانشان صحبت کردند. این پروتکلهای دفاعی شامل ارسال جنگنده، استقرار سامانههای پدافندی، تخلیه خانوادههای نظامیان، کاهش دسترسی به پایگاهها و ... خواهد بود که به زعم واشینگتن قرار است "پیام بازدارندگی ارسال کند!"
🔹 البته مقاومت در این مرحله به هیچ وجه پا پَس نکشیده، حملات خود را نیز شدت بخشید. نکته مهم، تلفات زیاد میان سربازان اشغالگر آمریکایی است به گونهای که برخی مجروحان به دلیل شدت جراحات با آمبولانس هوایی به پایگاه رامشتاین آلمان و سپس بیمارستان نظامی اندستول منتقل شدهاند.
🔹 توجه به این نکته لازم است که عدم اتخاذ موضع قاطع مانند واکنش تهاجمی سنگین به مقاومت عراق، نگرانیها را در تلآویو در خصوص میزان و جدیت حمایت آمریکا از خود، به شدت افزایش داده است.
4⃣ در جنوب لبنان و شمال سرزمینهای اشغالی نیز روندهایی در حالشکلگیری است که طوفانالاقصی ۲ را رقم خواهد زد. در این خصوص نکتهای بیان نخواهد شد تا نتایج بزودی عیان شود.
@Muhallel
May 11
مُحَلِّل
📌مقاومت در صبح ۱۵ مهر چگونه رژیم صهیونیستی را فریب داد؟ 🔹پس از انجام عملیات بزرگ #طوفان_الاقصی و شک
📍روایتی از نحوه فریب دفتر نتانیاهو توسط حماس
▪️به گزارش ایسنا، شبکه «کان ۱۱»، یکی از شبکههای شرکت عمومی پخشهمگانی رژیم صهیونیستی در این باره اعلام کرد، جنبش حماس چند هفته قبل از اغاز عملیات «طوفان الاقصی» نامههایی را به دفتر بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر این رژیم ارسال و آمادگی خود را برای تبادل اسرا و آزاد کردن «هدار گولدن»، «شاؤول آرون» و همچنین «آورا آوراهام منگیستو»، سه نظامی اسیر صهیونیست در غزه اعلام کرد.
▪️این شبکه گزارش داد، حماس با این اقدام تلاش کرد تا توجه مقامات رژیم صهیونیستی را از تحولات و اقدامات میدانی منحرف کرده و آنها را به یک مذاکرات فشرده و غیر مستقیم از طریق میانجیگران و در بالاترین سطح سیاسی در این رژیم مشغول کند طوری که مقامات دفتر نتانیاهو به این مسئله مشغول شدند و در مقابل گردانهای شهید عزالدین القسام، شاخه نظامی جنبش حماس برای انجام بزرگترین حمله خود به مواضع رژیم صهیونیستی آماده شد.
▪️در گزارش این شبکه آمده است که مذاکرات فشرده در دو سال گذشته در تلاش برای دستیابی به توافق مبادله اسرا میان جنبش حماس و رژیم صهیونیستی صورت گرفته بود، اما این مذاکرات در چند ماه گذشته تشدید شد. این مذاکرات از طریق چند میانجی از یک سو و دفتر نتانیاهو از سوی دیگر و با نظارت ژنرال آوی گیل، منشی نظامی نتانیاهو انجام شد.
▪️طبق این گزارش، نخست وزیر رژیم صهیونیستی پس از پایان مسؤولیت «یارون بلوم» در سمت هماهنگ کننده امور اسرا و مفقودین از حدود یک سال گذشته هیچ شخصی را به عنوان جانشین وی منصوب نکرد و این اقدام بیانگر آن است که مذاکرات اخیر مستقیما توسط خود نتانیاهو مدیریت میشد و آوی گیل اقدامات هماهنگی آن را انجام میداد. یک منبع مطلع در این باره فاش کرد: مذاکرات دارای فراز و نشیب زیادی بود، اما گاهی حماس طوری رفتار میکرد که صهیونیستها گمان کنند دستیابی به توافق بسیار نزدیک است.
@Muhallel
🔸هر چند آمریکا به هیچ وجه در شرایط یک جنگ تمام عیار نیست، اما با توجه به این تحرکات گسترده، کاملا طبیعی است که سطح آمادگی تهاجمی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران نیز افزایش یابد.
🔸پیش از این و در درگیریهای قبلی، اخطارهای شفاهی و مکتوبی به کشورهای عربی داده شده که تداوم حمله به منافع جمهوری اسلامی در منطقه با مبداء پایگاههای سنتکام، منجر به پاسخ جمهوری اسلامی ایران به این پایگاهها خواهد شد.
🔸 گفتنی است در صورت ادامه مدیریت میدان نبرد فلسطین توسط آمریکاییها، علاوه بر هدف قرار دادن پایگاههای آمریکا در کویت، امارات، اردن و عربستان، موشکهای سنگین نیز وارد عرصه خواهد شد.
@Muhallel
مُحَلِّل
📌جمعبندی روز هجدهم #طوفان_الاقصی 1⃣ هر چه زمان میگذرد، نشانههای فرسایش دشمن بیشتر آشکار میشود.
📌جمعبندی روز نوزدهم #طوفان_الاقصی
🔹 در تحلیل امروز با توجه به رکود نسبی حاکم بر جبهات، تلاش کردیم تا در حد توان، صحنه نبرد را ترسیم کنیم تا بتوان در آینده با چارچوب و نظم ذهنی بهتری مسائل را بررسی کرد.
🔹 در این دو صفحه تلاش شده تا خلاصهای از موارد مدنظر هر دو طرف ارائه شود زیرا توضیح تفصیلی هر محور در روزهای گذشته داده شده و در روزهای آینده به جزئیات بیشتری نیز خواهیم پرداخت.
🔹 همچنین باید توجه کرد که اکنون صحنه کاملا سیال بوده و هر لحظه امکان تغییر میدان نبرد وجود دارد.
@Muhallel
May 11