💎امام علی عليه السلام:
بِالاْ يمانِ يُعْمَرُ العِلْمُ؛
دانش با ايمان آباد گردد
📗[نهج البلاغه: خ 155، ص 488]
🔶 @Nahj_Et
🌺شرح خطبه ۷۶ نهجالبلاغه توسط محمدعلی انصاری
🌐 شرح خطبه ۷۶ -بخش پنجم
✨ (رَحِمَ اللهُ امْرَأً)، رَمَي غَرَضاً، وَأَحْرَزَ عِوَضاً، کَابَرَ هَوَاهُ، وَکَذَّبَ مُنَاهُ، جَعَلَ الصَّبْرَ مَطِيَّةَ نَجَاتِهِ، والتَّقْوَي عُدَّةَ وَفَاتِهِ.
🔹(خداوند رحمت کند فردی را که) همواره اغراض دنیایى را از سر دور کند، و درجات آخرت به دست آورد، با خواسته هاى دل مبارزه کند، آرزوهاى دروغین را طرد و استقامت را مرکب نجات خود قرار دهد. و تقوا را زاد و توشه روز مردن گرداند
شرح#خطبه_76
🔶 @Nahj_Et
💎 | جذب ثروت با بخشش و افزایش جمعیت
💠رسول خدا صلّىاللهعليهوآله:
«مَنْ وَسَّعَ، وُسِعَ عَلَيْهِ وَ كُلَّمَا كَثُرَ الْعِيَالُ، كَثُرَ الرِّزْقُ»
✅ هركس دامنه انفاق را گسترش دهد، خداوند روزى او را وسيعتر مىكند و هر زمان [تعداد] افراد خانواده بيشتر شود، رزق و روزى نيز فزونتر خواهد شد.
📚 شرح نهج البلاغة لابنأبیالحديد، ج۱۸، ص۳۳۷.
🔶 @Nahj_Et
✨الإمام علی (ع): العمل العمل، ثم النهایة النهایة، والاستقامة الاستقامة، ثم الصبر الصبر، والورع، إن لکم نهایة فانتهوا الی نهایتکم.
✨ امام علی (ع): کار و تلاش کنید و آن را به پایانش رسانید و در آن پایداری کنید؛ آن گاه شکیبایی ورزید و پارسا باشید. همانا شما را پایانی است؛ پس، خود را به آن پایان رسانید.
📙نهج البلاغه #خطبه_176
🔶 @Nahj_Et
✨﷽✨
⚠️ گاه چيزى را از خدا مى خواهى اما به تو داده نمى شود و دير يا زود بهتر از آن به تو داده مى شود....
🔹 يا به خاطر آنچه خير و مصلحت تو در آن است از برآورده شدن خواسته ات دريغ مىشود؛
زيرا بسا خواسته اى كه اگر برآورده شود به نابودى و تباهى دين تو مىانجامد...
♦️ پس، چيزى بخواه كه زيبايى و نيكيش برايت مىماند و پيامد سوئى ندارد...
👑 امام علی علیهالسلام
📚 نهج البلاغه، #نامه_31
🔶 @Nahj_Et
🪐داغ فرزند و داغ غارت اموال
▫️يَنَامُ الرَّجُلُ عَلَى الثُّكْلِ، وَلاَ يَنَامُ عَلَى الْحَرَبِ
🟠«انسان داغدار و مصيبت زده خواب و آسايش دارد؛ اما كسى كه مالش را به زور گرفته اند خواب ندارد
📿 سيّد رضى؛ در تفسير اين كلام شريف مى گويد: «مفهومش آن است كه انسان ممكن است بر قتل فرزندان خود صبر كند؛ اما در ربودن اموالش صبر نخواهد داشت»؛ (وَمَعْنى ذلِکَ أَنَّهُ يُصْبَرُ عَلى قَتْلِ الاْوْلادِ، وَلا يُصْبَرُ عَلى سَلَبِ الاَْمْوالِ).
✍نخست اينكه انسان وقتى گرفتار مصيبتى مى شود، مثلاً عزيزى را از دست مى دهد، يقين دارد كه بازنمى گردد و به همين دليل به تدريج آرامش خود را بازمى يابد. در حالى كه وقتى مالش را به ناحق ببرند هر زمان در فكر است كه از طريقى بتواند آن را بازگرداند. به همين دليل خواب و آرامش ندارد.
در تفسير ديگرى گفته شده كه اين گفتار حكيمانه كنايه اى است از بسيارى از توده هاى مردم كه دلبستگى آنها به مال و ثروتشان حتى بيش از دلبستگى به فرزندان و عزيزانشان است و گاه حتى تا پاى جان براى نگهدارى اموالشان مى ايستند گاه گفته شده است كه از دست دادن عزيزان نه تنها سبب ذلت انسان نمى شود بلكه دوستان و علاقه مندان، چنين شخصى را عزيز مى دارند و احترام مى كنند تا مصيبت خود را فراموش كند؛ ولى غارت اموال و ربودن آن به وسيله زورمندان غاصب نوعى ذلت براى انسان است، ازاينرو انسان نمى تواند آن را تحمل كند.
📙#حکمت_307
🔶 @Nahj_Et
💢دشمنشناسی از دیدگاه امام علی(علیه السلام)
💠أَيُّهَا النَّاسُ فَإِنِّي فَقَأْتُ عَيْنَ الْفِتْنَةِ وَ لَمْ يَكُنْ لِيَجْتَرِئَ عَلَيْهَا أَحَدٌ غَيْرِي بَعْدَ أَنْ مَاجَ غَيْهَبُهَا وَ اشْتَدَّ كَلَبُهَا
🔹اى مردم، من چشمان فتنه را بركندم و جز من كسى را دل اين كار نبود. و اين در زمانى بود كه آشوب آن، جهان را تيره و تار كرده بود و گزند آن همه را رسيده بود.
📗نهج البلاغه #خطبه_93
🔶 @Nahj_Et