حضرت زینب سلام الله علیها می فرمایند:
🔰سپاس خدای را که ما را نبوت محمد صلی الله علیه و آله کرامت بخشید و از پلیدی ها پاکبزه گردانید.
📚الکامل فی التاربخ . ج ۳.ص ۲۹۷
🔶 @Nahj_Et
#نهج_البلاغه
💥وَإِنْ کُنْتَ جَازِعاً عَلَى مَا تَفَلَّتَ مِنْ يَدَيْکَ، فَاجْزَعْ عَلَى کُلِّ مَا لَمْ يَصِلْ إِلَيْکَ
🌎 اگر قرار است براى چيزى که از دست رفته ناراحت شوى و بى تابى کنى پس براى هر چيزى که به تو نرسيده نيز ناراحت باش
✍بسيارند افرادى که اگر مال و مقامى که داشتند از دست رفت، ناله و فرياد سر مى دهند روزها و گاه ماه ها و سال ها دريغ و حسرت مى خورند; اما نسبت به اموال و مقامى که به آنها هرگز نرسيده چنان ديدى را ندارند. در حالى که اگر دقت کنند هر دو شبيه هم است; مقدر بوده مال و مقامى يک يا چند سال در اختيار من باشد و بعد از آن به حسب اسباب ظاهرى يا ماوراى طبيعى براى من تقدير نشده بوده است. چه فرق مى کند ميان بقا و حدوث; هرگاه در حدوث مقدر نبوده جزع نمى کنم چرا در بقا نيز چنين نباشد؟ البتّه گاه انسان خيال مى کند که مى بايست بيش از آن مدت در اختيارش بود; ولى بر حسب عالم اسباب خيال باطلى بوده و تأسف بر آن همانند تأسف کسى است که در خواب مال و مقامى را مى بيند و هنگامى که بيدار مى شود به سبب از دست رفتنش جزع و فزع مى کند.
نامه 31
🔶 @Nahj_Et
4_5854992863510661693.mp3
3.4M
🌺شرح خطبه ۷۲
🔴 شرح خطبه ۷۲-بخشچهارم
⏱ زمان 17:34
🎤#استاد_محمدعلی_انصاری
🔶 @Nahj_Et
نهج البلاغه
🌺شرح خطبه ۷۲ 🔴 شرح خطبه ۷۲-بخشچهارم ⏱ زمان 17:34 🎤#استاد_محمدعلی_انصاری 🔶 @Nahj_Et
🌺شرح خطبه ۷۲نهج البلاغه توسط استاد محمدعلی انصاری
🔆شرح خطبه ۷۲-بخشچهارم
✨ اجْعَلْ شَرَائِفَ صَلَوَاتِکَ، وَنَوَامِيَ بَرَکَاتِکَ، عَلَي مُحَمَّدٍ عَبْدِکَ وَرَسُولِکَ، الْخَاتمِ لِمَا سَبَقَ، وَالْفَاتِحِ لِمَا انْغَلَقَ، وَالْمُعْلِنِ الْحَقَّ بِالْحَقِّ، وَالدَّافِعِ جَيْشَاتِ الْأَباطِيلِ، وَالدَّامِغِ صَوْلاَتِ الْأَضَالِيلِ، کَمَا حُمِّلَ فَاضْطَلَعَ، قائِماً بِأَمْرِکَ، مُسْتَوْفِزاً فِي مَرْضَاتِکَ، غَيْرَ نَاکِلٍ عَنْ قُدُمٍ، وَلاَ وَاهٍ فِي عَزْمٍ،
🔹 گرامى ترین درودها و افزون ترین برکات خود را بر محمّد صلّى اللّه علیه و آله و سلّم بنده و فرستاده ات اختصاص ده، که خاتم پیامبران گذشته، و گشاینده درهاى بسته و آشکار کننده حق با برهان است. دفع کننده لشکرهاى باطل، و درهم کوبنده شوکت گمراهان است، آن گونه که بار سنگین رسالت را بر دوش کشید، و به فرمانت قیام کرد، و به سرعت در راه خشنودى تو گام برداشت، حتّى یک قدم به عقب برنگشت، و اراده او سست نشد،
✨ واعِياً لِوَحْيِکَ، حَافِظاً لِعَهْدَکَ، مَاضِياً عَلَي نَفَاذِ أَمْرِکَ; حَتَّي أَوْرَي قَبَسَ الْقَابِسِ، وَأَضَاءَ الطَّرِيقَ لِلْخَابِطِ، وهُدِيَتْ بِهِ الْقُلُوبُ بَعْدَ خَوْضَاتِ الْفِتَنِ، وَالْآثَامِ وَأَقَامَ بِمُوضِحاتِ الْأَعْلاَمِ، وَنَيِّرَاتِ الْأَحْکَامِ، فَهُوَ أَمِينُکَ الْمَأْمُونُ، وَخَازِنُ عِلْمِکَ الَْمخْزُونِ، وَشَهِيدُکَ يَوْمَ الدِّينِ، وَبَعِيثُکَ بِالْحَقِّ، وَرَسُولُکَ إِلَي الْخَلْقِ
🔹و در پذیرش و گرفتن وحی، نیرومند بود، حافظ و نگهبان عهد و پیمان تو بود، و در اجرای فرمانت تلاش کرد تا آنجا که نور حق را آشکار، و راه را برای جاهلان روشن ساخت، و دل هایی که در فتنه و گناه فرو رفته بودند هدایت شدند. پرچم های حق را بر افراشت. و احکام نورانی را بر پا کرد، پس او پیامبر امین، و مورد اعتماد، و گنجینه دار علم نهان تو، و شاهد روز رستاخیز، و بر انگیخته تو برای بیان حقائق، و فرستاده تو به سوی مردم است.
#شرح_خطبه_۷۲
🔶 @Nahj_Et
17.55M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#مداحی
📽نماهنگ زیبا و حزنانگیز «تو رفتی و ...».
💔 دردِ دلهای حضرت زینب کبری با امام و مقتدایش حضرت اباعبداللهالحسین علیهالسلام.
🎤 #حاج_محمود_کریمی.
🔶 @Nahj_Et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📖 جوان ها در اعتکاف قرآن نهج البلاغه و صحیفه سجادیه بخوانند.
📆 رهبرانقلاب ۱۳۸۷/۰۴/۲۶
🔶 @Nahj_Et
7.04M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#کلام_بزرگان
🎥 ویدیو| حق مردم، قابل فروش نیست
💠 (فانّما اهلک من کان قبلکم انّهم منعوا النّاس الحقّ فاشتروه).* اینها که مسئولین هستند، در ادارات نشسته اند؛ باید بدانند که حق مال اینها نیست. حق مردم را به مردم دادید، دیگر که نباید بفروشید! تعبیر این حق_فروشی عبارت اُخری از رشوه_گرفتن و رو میزی و زیر میزی و اختلاس و نجومی و اینهاست.
فرمود: مال مردم را دارید می دهید؛ مال مردم را که نمی توانید به مردم بفروشید؛ چه پولی است که از اینها می گیرید؟! قهراً این ناراضی می شود، از یک طرف؛ آنچه را که به شما داد روی جنس می کشد، از طرف دوم؛ بار سنگین اش روی دوش طبقه ضعیف است، از طرف سوم.
* نهج البلاغه #نامه_79
🎙حجت الاسلام والمسلمین استاد #جوادی_آملی
🔶 @Nahj_Et
🌺تأملی در نهج البلاغه :🌺
🍂 حکمت ١١۴:
إِذَا اسْتَوْلَى الصَّلَاحُ عَلَى الزَّمَانِ وَ أَهْلِهِ، ثُمَّ أَسَاءَ رَجُلٌ الظَّنَّ بِرَجُلٍ لَمْ تَظْهَرْ مِنْهُ حَوْبَةٌ، فَقَدْ ظَلَمَ؛ وَ إِذَا اسْتَوْلَى الْفَسَادُ عَلَى الزَّمَانِ وَ أَهْلِهِ، فَأَحْسَنَ رَجُلٌ الظَّنَّ بِرَجُلٍ، فَقَدْ غَرَّرَ.
⚡️ترجمه :
هنگامى كه صلاح و نيكى بر زمان و اهلش ظاهر گردد، اگر كسى در اين حال گمان بد به ديگرى برد كه از او گناهى ظاهر نشده، به او ستم كرده است.
و هنگامى كه فساد بر زمان و اهلش مستولى گردد، هر كس گمان خوب به ديگرى ببرد، خود را فريب داده است.
🔴 اصل در جامعه اسلامى بر حسن ظن است.
و این سخن حضرت، مربوط به زمانى است که چهره اسلام در محیط نمایان باشد و غالب مردم راه صلاح بپویند;
اما زمانى که فساد، غالب بر زمان شد و اکثر مردم به راه خلاف مى روند، حسن ظن نسبت به افراد سبب مى شود انسان خودش را فریب دهد و باید جانب احتیاط را نگه دارد تا گرفتار توطئه ها و مفسده ها نگردد.
این بدان معنا نیست که انسان سوء ظن خود را به اشخاص آشکار سازد و آنها را متهم کند، بلکه منظور این است که بدون این که عکس العمل منفى که سبب اهانت به مؤمن مى شود ظاهر سازد، در عمل جانب احتیاط را از دست ندهد.
💥همچنین گاه افرادى که در یک زمان زندگى مى کنند با هم متفاوتند; بعضى سوابق خوبى دارند که باید به آنها حسن ظن داشت و بعضى داراى سوابق سوءاند که باید درباره آنها جانب احتیاط را رعایت کرد، بنابراین معیار، فساد تمام مردم زمان نیست.
پس سوء ظن به کسى که سابقه سویى از او دیده نشده ممنوع است.
#نهج_البلاغه
🔶 @Nahj_Et
نعمتِ بلا ...!!
یکی از بزرگترین مشکلات انسان جهل او نسبت به واقعیتهای عالم است؛ لذا با آنچه که نمیداند دشمنی و مبارزه می کند...
🔹قال علی [عليه السلام] النَّاسُ أَعْدَاءُ مَا جَهِلُوا .
مردم دشمن چيزهايى هستند كه نمىدانند. ١
مثلا ، چون ریشه و فلسفه بلا و گرفتاری ها را نمیداند، در هنگام بلا، احساس میکند دچار ضرر و زیان شده است؛ لذا به جای صبر و تشکر، از خدا گلایهمند میشود؛ درحالیکه پس از مدتی میبیند همان که ضرر میپنداشته، موهبتی از طرف حضرت دوست بوده و موجبات رشد و تعالی او را فراهم کرده است.
👌مانند حضرت زینب (سلام الله علیها) که بعد از مصیبت عاشورا فرمود : «ما رأیت إلا جمیلا...» جز زیبایی ندیدم ..❗️
🔹 امام صادق علیه السلام : إنَّ اللّه َإذا أحَبَّ عبدا غَتَّهُ بالبلاءِ غَتّا ، وإنّا وإيّاكُم يا سديرُ لَنُصبِحُ بهِ ونُمْسي .
امام صادق عليه السلام ـ در حضور سدير ـ فرمود : خداوند هرگاه بنده اى را دوست بدارد او را در بلا غوطه ور مى سازد. اى سدير! ما و شما روز و شبمان را با بلا سپرى مى كنيم.۲
۱.نهج البلاغه ح۱۷۲
۲.میزان الحکمه
🔶 @Nahj_Et
💠#در_محضر_روایت 💠
🔰 امام علی علیهالسلام:
❇️ لا يَكُونُ الصَّدِيقُ صَدِيقاً حَتَّى يَحْفَظَ أَخَاهُ فِي ثَلَاثٍ: فِي نَكْبَتِهِ وَ غَيْبَتِهِ وَ وَفَاتِهِ.
👈دوست، دوست واقعی نخواهد بود، مگر آنکه از دوستش در سه حال مراقبت کند:
1️⃣در سختیاش،
2️⃣در غیبت او
3️⃣و پس از مرگش.
📚 نهجالبلاغه، حکمت ۱۳۴
🔶 @Nahj_Et