📌 *جلسه ۷۲ #چای_نهجالبلاغه*
🔔چای برای شما هم هست، *بفرمایید*
🔸 *با ساعتی همنشینی امیرالمؤمنین علی علیه السلام راهحلهای مشکلات مختلف را دریابیم*
✅ قوانین جلسه:
1️⃣ میزبان موظف به کمترین پذیرایی(صرفا چای)
2️⃣ جلسات شنبه های هر هفته طبق حکمت ۲۷۸ نهجالبلاغه
3️⃣ زمان جلسه(شروع و پایان) طبق حکمت ۴۴۴ نهجالبلاغه
4️⃣جلسات فعلا ویژه برادران است
5️⃣مکان جلسه، اول هر هفته اعلام میشود
🗓 شنبه ۱۶ بهمن ماه۱۴۰۰
⏰ از ساعت ۱۹:۳۰ الی ۲۰:۳۰
📍 #بافق، *خیابان شهدا فرعی ۱۱، سه راه اول مستقیم، سه راه دوم سمت چپ، اولین کوچه سمت راست،منزل رضا اکبری نبش بن بست شهید حججی*
#ما_نهج_البلاغه_میخوانیم
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
🆔 https://chat.whatsapp.com/EoUjoyXroLtClDoqo3C35e
🌸✨﴾﷽﴿✨🌸
📖گفتمان مشترک نیاز امروز جامعه
💎گفتمان جامعه اگرعوض بشود، اگرامیرالمومنین (عليه السلام) هم رهبرجامعه باشد که میگوید: بچه تو بزرگ می شود وحسین مرا می کُشد،
این جامعه از هم می پاشد دین دراینجا نابودمی شود،دشمن همه توجه اش بر روی گفتمان جامعه امیرالمومنین (علیه السلام )بو، چه زمان❓سه دوره قبل ازمولا علی (علیه السلام)،فاصله انداختندبین پیامبر (صلی الله علیه واله وسلم )و امیرالمومنین (علیه السلام) که نفس پيامبر بود.
◀️فرهنگ جامعه راعوض کردندحالاامیرالمومنین (عليه السلام) هم رهبر بشود،معاویه یک ذره هم نمی ترسد،توی نامه هایش ببینید؛ خطاب به امیرالمومنین (علیه السلام) می گوید:↩️تو دل به چه کسی دلخوش کردی؟ تمام آدم درشت های اطرافت اجیر من هستند با یک ذره پول همه اشان را می خرم،با چه کسی می خواهی به جنگ بروی⁉️
⚠️دشمن خوب فهميده بود چکارکند❗️
⭕️"گفتمان" جامعه راببینید چگونه تغییرکرد؛ و الاّ مردم نماز می خوانند،حج می رفتند،روزه مي گرفتند، خمس می دادند کارهای خودشان انجام می دادند بدتر از این❓
📌یک مشکل بالاتر:مردم کوفه کُلُّهم محبان "علی مرتضی"بودندحتی تا زمان کربلا؛ این دیگر چه جامعه ای است که محبت دارندولی تبعيت نمی توانند بکنند؟دیگر نمی شود کاری کردچون عالَم شان یک عالَم دیگر است فقط لایه ی سطحی ارتباط شان با امام بود،آن هم فقط دوستش داشتند⛱
ادامهدارد....
✍«بیایید برای رسیدن به گفتمان مشترک روزی "ده دقیقه" نهج البلاغه بخوانیم»💕
📚استادگرامی حجتالاسلام والمسلمین مهدوی ارفع
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
🆔 @nahjolbalagheiha
✨{﷽}✨
•-----•|🌸 ⃟🌸|•-----•
✨نهج البلاغه در آینه تصویر✨
چپ و راست گمراهی،
و راه میانه، جادّهی مستقیم الهی است
که قرآن و آثار نبوّت، آن را سفارش میکند،
و گذرگاه سنّت پیامبر (صَلَّیاللهُعَلَیْهِوَآلِهِوَسَلَّمْ) است و سرانجام، بازگشت همه بِدان سُو میباشد.
📚نهج البلاغه خطبه ۱۶(بند۳)
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
🆔️ @nahjolbalagheiha
•┈┈••✾❀🌸✿🌸❀✾••┈┈•
▪️▪️▪️
اين بزرگواران ، دائم در حال مبارزه بودند
آیت الله خامنه ای :
"...حضرت را از مدینه به سامره آوردند تا زیر نظر خودشان باشد لیکن دیدند فایدهای ندارد .
در زمان این سه امام (۰امام جواد، امام هادی وامام عسکری)از اقصا نقاط دنیا نامه میفرستادند پول میفرستادند و دستور می گرفتند ؛ در حالی که این ها در محدودیت بودند .
حضرت امام هادی علیه السلام در سامره محبوب مردم شده بود ، همه ایشان را احترام میکردند ، اهانتی در کار نبود . این جا بود که حکّام فهمیدند رازی وجود دارد ، آن را باید بشناسند و علاج کنند . آن ها به مسئله قدسیّت پی بردند .
متوکل حضرت را به مجلس شراب کشاند تا خبر همه جا بپیچد که علی بن محمد میهمان متوکل بود ؛ بساط شراب و عیاشی هم در مجلس چیده شده بود . شما ببینید این خبر چه تاثیری بر جا می گذاشت .
حضرت با دید یک انسان مبارز به قضیه نگاه کرد و مقابل این توطئه ایستاد .حضرت به دربار متوکل رفت و مجلس شراب او را به مجلس معنویت تبدیل کرد ، یعنی با گفتن حقایق و خواندن شعرهای شماتت بار متوکل را مغلوب کرد به طوری که در آخر حرف هایش ، متوکل بلند شد برای حضرت عطر آورد و او را با احترام بدرقه کرد .
حضرت ، مجلس را به کلّ ، متحول کرد و از دربار بیرون رفت .
در مبارزهای که شروع کننده ی آن خلیفه ی تند خو و قدرتمند بود و طرف دیگر یک جوان بیدفاع ؛ طرف به ظاهر ضعیف تر دست به یک جنگ روانی زد . مبارزه ای که در آن نیزه و شمشیر کاربرد ندارد .
ما اگر بودیم اصلاً نمی توانستیم این کار را بکنیم ، این امام است که میتواند موقعیت را بسنجد و طوری سخن بگوید که خلیفه را خشمگین نکند . ممکن بود حضرت مثلاً بلند شود و همه شیشه های شراب را به زمین بریزد ، این عکس العمل خوبی نبود و نتیجهای هم از آن گرفته نمیشد اما حضرت طوری دیگر عمل کرد . "
(کتاب انسان ۲۵۰ ساله)
🏴 شهادت حضرت علی بن محمد النّقی ، امام هادی علیه السلام را خدمت حضرت بقیه الله الاعظم ارواحنا فداه تسلیت می گوییم 🏴
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
🆔@nahjolbalagheiha
✨{﷽}✨
•-----•|🌸 ⃟🌸|•-----•
✨نهج البلاغه در آینه تصویر✨
راهها روشن است، و نشانههای دین بر پاست.
سنّتها روشن و نشانههایش آشکار است،
بدعتها آشکار و نشانههای آن بر پاست.
📚نهج البلاغه خطبه ۱۶۴
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
🆔️ @nahjolbalagheiha
•┈┈••✾❀🌸✿🌸❀✾••┈┈•
به وقت #چای_نهجالبلاغه
آنچه در جلسه هفته قبل در
🏠 منزل برادر عزیز رضا اکبری گذشت
( ✍️ *چای_نهجالبلاغه بعدی مسجد طفلان مسلم علیهمالسلام با حضور شما بیشتر میچسبد.* )
خداراشکر شنبه ۱۶ بهمن ماه۱۴۰۰ هم جلسه چای نهجالبلاغه برگزار گردید.
❄️ساعت ۱۹.۳۰ و خوانش #حکمت۱۶ نهجالبلاغه:
وَ قَالَ عليهالسلام: تَذِلُّ اَلْأُمُورُ لِلْمَقَادِيرِ حَتَّى يَكُونَ اَلْحَتْفُ فِي اَلتَّدْبِيرِ.
و درود خدا بر او، فرمود: كارها چنان در سيطرۀ تقدير است كه چاره انديشى به مرگ مىانجامد.
البته در این جلسه فرصت خواندن دو حکمت بود.
حکمت۱۷:وَ سُئِلَ عليهالسلام عَنْ قَوْلِ اَلرَّسُولِ صلىاللهعليهوآلهوسلم غَيِّرُوا اَلشَّيْبَ وَ لاَ تَشَبَّهُوا بِالْيَهُودِ فَقَالَ عليهالسلام إِنَّمَا قَالَ صلىاللهعليهوآلهوسلم ذَلِكَ وَ اَلدِّينُ قُلٌّ فَأَمَّا اَلْآنَ وَ قَدِ اِتَّسَعَ نِطَاقُهُ وَ ضَرَبَ بِجِرَانِهِ فَامْرُؤٌ وَ مَا اِخْتَار
َو درود خدا بر او، فرمود: (از امام پرسيدند كه رسول خدا صلّى اللّه عليه و آله و سلّم فرمود: موها را رنگ كنيد، و خود را شبيه يهود نسازيد يعنى چه؟ فرمود)پيامبر صلّى اللّه عليه و آله و سلّم اين سخن را در روزگارى فرمود كه پيروان اسلام اندك بودند، امّا امروز كه اسلام گسترش يافته، و نظام اسلامى استوار شده، هر كس آنچه را دوست دارد انجام دهد
*خدای علی را شکر؛ ❓ دراین جلسه هم گپوگفتها جریان گرفت*
1️⃣ تقدیر یعنی چه؟
2️⃣ اختیار و تقدیر چگونه با هم سازگارند؟
3️⃣ پس قضا و قدر چه میشود؟
4️⃣ هیچ تقدیری را نمیشود با تدبیر تغییر داد؟
5️⃣ امیرالمؤمنین علی علیه السلام، خود تدبیر نمیکردند؟
6️⃣ براساس حکمت۱۷ یعنی حکم اسلام عوض میشود؟
7️⃣ حَلاَلُ مُحَمَّد حَلاَلٌ أَبَداً إِلَى یَوْمِ الْقِیَامَةِ وَحَرَامُهُ حَرَامٌ أَبَداً إِلَى یَوْمِ الْقِیَامَة چه میشود؟
▪ حجتالاسلام ملاحسینی پیرامون حکمت ۱۶ به دعای بعد از نماز صبح (وَ أُفَوِّضُ أَمْرِي إِلَى اللَّه إِنَّ اللَّهَ بَصِيرٌ بِالْعِبَادِ «و كار خود را به خدا مى گذارم كه او به حال بندگان بصير است») اشاره کردند و افزودند: این حکمت اشاره به نوعی رضایت و اعتماد به تقدیر الهی توسط بنده است.
حضرت علی علیه السلام در حکمت ۲۲۸ فرمودند: *كسى كه از دنيا اندوهناك مىباشد، از قضاء الهى خشمناك است*
️ ❄ تقدیر یک امر فراگیر است و هیچ امری خارج از آن نیست. فقط مرگ نیست که مقدر است معالجه نیز مقدر است . فقط در ورطه هلاک افتادن مقدر نیست، پیشگیری از هلاکت هم مقدر است. در روایت آمده است همه چیز در جهان تحت سیطره هفت چیز است: قضا و قدر ، اراده ، مشیت ، کتاب، و اجل و اذن.
پدرامت علی علیه السلام در حکمت ۲۰۱ میفرمایند: *با هر انسانى دو فرشته است كه او را حفظ مىكنند، و چون تقدير الهى فرا رسد، تنهايش مىگذارند.*
🔸خداوند براى بيدار ساختن انسان و شکستن غرور و غفلت او گهگاه امورى مقدر مى کند که بر خلاف تمام تدبيرها و پيش بينى ها و مقدمه چينى هاى انسان است تا به او بفهماند در پشت اين دستگاه، دست نيرومندى است که هيچ کس بى نياز از لطف و محبت او نيست.
✨ و درود خدا بر امیر سخن امام علی علیه السلام که در حکمت ۲۵۰ نهجالبلاغه، *فرمودند: خدا را از سست شدن ارادههاى قوى، گشوده شدن گرههاى دشوار، و درهم شكسته شدن تصميمها، شناختم.* و همچنین حکمت ۴۵۹ که فرمودند: تقدير بر تدبير چيره شود چندان كه آفت در تدبير بود.
❄️ *تنها مطلبى که در اينجا تذکر آن لازم است* اين است که هرگز مفهوم اين سخن آن نيست که انسان دست از تدبير و دقت و بررسى لازم در کارها بردارد و همه چيز را به گمان خود به دست تقدير بسپارد، بلکه شعار «(وَأَنْ لَيْسَ لِلاِْنْسانِ إِلاّ ما سَعى); بهره انسان تنها با سعى و تلاش او ارتباط دارد» سوره مبارکه نجم، آیه 39.
🔸 *اختیار و تقدیر*
اصلاً اختیار آدمی هم از مقدارت عالم است و لذا اعمال اختیار نه مخرب تقدیر که عین تقدیر است. از پیامبر اعظم صلی الله علیه و آله پرسیدند آیا دعا کردن برای شفای بیمار خلاف تقدیر است؟ فرمودند: عین تقدیر است .
✨ *گریختن از قضای الهی به سوی قدر الهی،* امیرمۆمنان علیهالسلام از زیر دیوار شکسته ای گریختند و گفتند : از قضای خداوند به قدر او پناه می برم یعنی از تقدیری به تقدیر دیگر.
🔸 *آیات ۲ و۳ سوره طلاق:* و هر کس تقواى الهى پیشه کند، خداوند راه نجاتى براى او فراهم مى کند. و او را از جائى که گمان ندارد روزى مى دهد; و هر کس بر خدا توکّل کند، کفایت امرش را مى کند; خداوند فرمان خود را به انجام مى رساند; و خدا براى هر چیزى اندازه اى قرار داده است!
❄️ *حجتالاسلام ملاحسینی در خصوص حکمت ۱۷ و تغییر حکم اشاره کردند که:* در آغاز اسلام که عدد مسلمانان کم بود و در میان آنها گروهى از پیران نیز وجود داشتند پیامبر اکرم(صلى الله علیه وآله) اصرار داشت که پیران چهره جوان به خود بگیرند تا مایه ترس و وحشت دشم
ن شوند و نشانى از ضعف در آنها دیده نشود به همین دلیل دستور خضاب و رنگ کردن صادر شد. منتها براى این که دشمنان اعم از یهود و مشرکان، از نکته این کار باخبر نشوند و دوستان نیز احساس ضعف نکنند پیامبر اکرم(صلى الله علیه وآله) این دستور را مستند به عدم شباهت با یهود کرد که این کار را به خود اجازه نمى دادند. علاوه بر این که در روحیه خود آنها نیز اثر مى گذارد و روح جوانى در آنها جوانه مى زند
🔸 *احکام شرع دو گونه است:* احکامى که بر اساس موضوعات ثابت و فطرى تشریع شده مانند نماز و روزه و حج و... که تغییرپذیر نیست، همچون قوانین ثابتى که در جهان آفرینش حکمفرماست و احکامى که بر اساس موضوعات متغیر وارد شده است که با تغییر موضوع، حکم عوض مى شود; مثلا ما مى دانیم خرید و فروش خون و اعضاى بدن انسان در سابق جزء محرمات بود، زیرا هیچ فایده مباحى نداشت ولى امروز که براى نجات جان مصدومان یا پیوند اعضا آثار حیات بخش دارد کاملاً قابل خرید و فروش به قیمت هاى بالاست. امثال این احکام در میان احکام اسلامى کم نیست.
❄ در خصوص احکام حجتالاسلام ملاحسینی توصیحاتی پیرامون احکام اولیه و ثانویه هم دادند که برخی مواقع بنا به دلایلی برای رفع مشکلی از مسلمین حکم ثانویه ای در مکان و زمان خاصی بصورت موقتی صادر میشود و بعد دوبارهحکم اولیه حاکم میشود.
✨
و #جلسه_۷۲ به ساعت ۲۰.۳۰ رسید
👈وقت دعاهای فردی؛ هرکسی کاسهای از دریای حکمت برداشته دعایی کرد و جمع علی دوستان آمینگوی دعایش شدند.
#ما_نهج_البلاغه_میخوانیم
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
🆔 https://chat.whatsapp.com/EoUjoyXroLtClDoqo3C35e
💫🍃✨✨✨❀﷽❀
🍃🌼
📖نهج البلاغه گنجینه یاقوتهای سخن✨
💎علاّمه بزرگوار، مرحوم شیخ آقا بزرگ تهرانی که از کتاب شناسان بزرگ معاصر و صاحب اثر گران سنگ الذریعه است، در جملاتی چند درباره نهج البلاغه چنین مینویسد:↪️ «بعد از انقطاع وحی الهی، کتابی از نظر اعتماد مانند نهج البلاغه تدوین نشده است. کتابی که راه صحیح علم و عمل را به انسان نشان میدهد و پرتویی از علم الهی بر آن تابیده و بوی عطر سخنان پیغمبر اکرم (صلی الله علیه و آله) از آن میتراود.
⏪این ادیب وارسته ادامه می دهد؛که نهج البلاغه صدف مرواریدهای حکمت و گنجینه یاقوتهای سخن است. مواعظی که در طی خطبههای آن دیده میشود، تار و پود دلها را به سوی خود میکشد. کلمات قصار آن نیز ضامن سعادت دنیا و آخرت است که طالبان حقایق را به دیدن گمشده خود ارشاد میکند و فرزانگان را به راه سیاست و سیادتشان رهبری مینماید.
⚠️ این کتاب شناس معاصراضافه میکند ؛کتابی که دارای چنین ارزشی است، جا دارد که اندیشمندان در پیشگاهش زانو زنند و کاوش گران آن را مورد مطالعه و بررسی قرار دهند.»
با این نگاه؛مولاامیرالمومنین (علیهالسلام)دربیان ضامن سعادت بشردرنهج البلاغه شریف می فرمایند:↩️من گواه اعمال شما بوده و در روز قيامت از شما دفاع می کنم و به سود شما گواهی می دهم. آگاه باشيد! آنچه از پيش مقرّر شده بود، به وقوع پيوست و خواسته های گذشته الهی انجام شد و همانا من با تکيه به وعده های الهی و براهين روشن او سخن می گويم.⛱
🏖محبان امیرالمومنین علیه السلام؛نهج البلاغه کتاب آگاهی و حقیقت و هدایت مولای متقیان علی( علیه السلام) است که بوسیله آن به وادی سعادت رهنمون می شویم مطالعه روزی" ده دقیقه" ازاین کتاب حیاتبخش غفلت نکنیم.💕
📚نهج البلاغه خطبه 176
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
🆔@nahjolbalagheiha
📌 *جلسه ۷۳ #چای_نهجالبلاغه*
🔔چای برای شما هم هست، *بفرمایید*
🔸 *با ساعتی همنشینی امیرالمؤمنین علی علیه السلام راهحلهای مشکلات مختلف را دریابیم*
✅ قوانین جلسه:
1️⃣ میزبان موظف به کمترین پذیرایی(صرفا چای)
2️⃣ جلسات شنبه های هر هفته طبق حکمت ۲۷۸ نهجالبلاغه
3️⃣ زمان جلسه(شروع و پایان) طبق حکمت ۴۴۴ نهجالبلاغه
4️⃣جلسات فعلا ویژه برادران است
5️⃣مکان جلسه، اول هر هفته اعلام میشود
🗓 شنبه ۲۳ بهمن ماه۱۴۰۰
⏰ از ساعت ۱۹:۳۰ الی ۲۰:۳۰
📍 #بافق، *خیابان شهید تفکری فرعی ۵، سه راه دوم سمت چپ، مسجد طفلان مسلم علیهمالسلام*
#ما_نهج_البلاغه_میخوانیم
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
🆔 https://chat.whatsapp.com/EoUjoyXroLtClDoqo3C35e
📣 جلسه شصت وششم
حلقه دوم نهجالبلاغهخوانی
💢 *نهجالبلاغه كلام اولين مؤمن به وحى محمدى است، ندانستن نهجالبلاغه هم بايد نقص به حساب بياید.*
رهبرمعظمانقلاب
➕ *انشاءالله جلسه مجازی در گروه و دارالقرآن*
دوشنبه ۲۵ ۱۱ ۱۴۰۰ شب ساعت ۱۹.۳۰ تا ۲۰.۳۰
👈 بحث و گفتگو از حکمت ۲۱۲
انشاءالله دوستان حضور بهم رسانند
▪️ابتدا عربی خوانش
▫️بعد ترجمه آقای دشتی
و گفتگو و سوالات احتمالی دوستان که توسط اساتید حاضر انشاءالله به پاسخ برسد