✅الحمدلله خدا رو شاکر هستیم که روز به روز به تعداد افرادی که خودشون موفق به پخت نان کامل خانگی مطابق با روایات اهل بیت علیهم السلام میشوند در حال افزایش هست
✴ایشون هم که یکی از اعضای فعال در حوزه طب اسلامی هستن به لطف اهل بیت علیهم السلام، بعد از چندین بار تلاش در حالیکه به قول خودشون چند باری ناامید شدن ولی با توکل به خدا ، در نهایت موفق شدن نان مطلوب و با کیفیت رو تهیه کنن.
@Nanekhooshe
#تجارب_پخت_اعضای_کانال
✴(انتشار برای اولین بار)
🥖آموزش تصویری پخت نان به روش ترکیبی ساج و سنگک توسط یکی از اعضای کانال
ایشون برای افزایش کیفیت پخت نان از روش ترکیبی ذیل استفاده کردند به این صورت که ابتدا پشت و مغز نان بر روی ساج پخته میگردد و سپس برای برشته شدن ظاهر نان ، روی نان به روش سنگک و با سنگ پخته میگردد.
ضمن اینکه ایشون لطف کردند و تجربیات خودشون از این پخت رو هم برای ما ارسال کردند که در ذیل بیان شده است:
👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻
الان به صورت فله ای مواد مخلوط میکنم
⭕سه تا کاسه آب نیمه گرم
⭕۴ق غ سرخالی نمک سنگ
⭕۳۰ استکان ارد گندم
⭕یک چانه ۴۵۰ گرمی خمیر مایه
🎯مخلوط کرده ورز میدهم به مدت نیم ساعت
خمیر رو تا میتونم اگه دیدم سفت هست آب اضافه میکنم تا نرم تر بشه
چون وقتی پخته میشه نانش اگه بعد هم از فریزر بیرون بیارم گرم بشه نرم هست.
قبلا خمیر که سفت بود نانش سفت میشد
۲ساعت استراحت میدهم جای گرم
بعد دیگه چانه گیری و ۱۰ دقیقه استراحت
و بعد روش پخت بالا
✅مجدد از ایشون بابت اشتراک تجربیات خودشون در پخت نان کامل خانگی مطابق با روایات اهل بیت علیهم السلام تشکر میکنم🙏🏻
@Nanekhooshe
#تجارب_پخت_اعضای_کانال
#ترکیب_پیشنهادی_برای_نان_کامل
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌾علت چسبیدن نان به تنور چیست؟
✅یکی از مهمترین علت های این موضوع، سرد بودن تنور می باشد.
@Nanekhooshe
#انواع_تنور_پخت_نان
#نکات_و_تکنیک_های_مهم_پخت
✅تصاویری از ساج سفالی تولید شده توسط مجموعه دستان سفال در رشت به همراه نحوه کار با آن
ایشون محبت کردند و شیوه کار با ساج سفالی رو هم بیان فرمودند🙏🏻
⭕شیوه استفاده از ساج سفالی:
ساج سفالی برای حرارت های ملایم که رنگ شعله آن ها زرد نارنجی می سوزد مثل آتش هیزم و چراغ نفتی کاربرد دارد.
از آنجایی که امکانش کم شده است به ناچار باید از گاز استفاده کنیم.
در قسمت لبه ساج یک شیار وجود دارد که با سیم مفتول کلفت محکم باید دور آن را ببندید تا جلوی شوک و انبساط اضافی سفال را تنظیم کند
در صورت ترک خوردن ساج به هر دلیل سیم مفتول همه ترک ها را با هم نگه می دارد و به همان صورت قابل استفاده است.
لازم به ذکر است برای پخته شدن نان و دوام ساج حتما از شعله کم استفاده کنید.
پس از خاموش شدن اجاق همچنان سفال گرما را در خود ذخیره کرده و می توانید یک نان دیگر روی آن بپزید.
🍞ضمن نمونه پخت نان بر روی ساج نیز پیشتر در کانال قرار داده شده است.
🎯همچنین راه ارتباطی با مجموعه دستان سفال در لیست تولید کنندگان قرار گرفته است که مجددا در ذیل بیان میگردد.
تولید محصولات سفالی بدون سرب در رشت:
☎️ ۰۹۱۱۳۴۹۰۳۲۳
@Nanekhooshe
#پخت_روی_اجاق_گاز_یا_درون_فر
#انواع_تنور_پخت_نان
#نکات_و_تکنیک_های_مهم_پخت
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🥯پخت نان کرنو (کرنون) توسط یکی از اعضای کانال
🎯توضیحات اجمالی پیرامون این نان محلی:
تنور مخصوص پختن این تقریبا به شكل نیم كرهای است كه قطر آن در حدود ۱.۵ متر بوده و ارتفاع آن ۷۰ تا ۸۰ سانتیمتر است.
دهانه فوقانی برای ریختن هیزم و سنگ و قراردادن خمیر به داخل كرنون بوده و دهانه جانبی برای بیرون آوردن خاكستر و ذغال و سنگها از داخل كرنون است.
ابتدا با استفاده از هیزمی كه از دهانه فوقانی در داخل كرنون ریخته میشود، كرنون را كاملا گرم كرده وسپس سنگهایی را كه همگی تقریبا كروی بوده و در حدود ۴ تا ۵ سانتیمتر قطر دارند، روی آتش هیزمهایی كه در داخل كرنون سوختهاند، میریزیم.روی آتشها با این سنگها كاملا پوشانیده میشود و بعد خمیری كه آماده شده پس از چانه گیری ، کمی پهن میکنیم و یك طرف این خمیرها را با مقدار كمی آب خیس كرده و خمیرها را به ترتیب روی سنگهای داخل كرنون كه در اثر حرارت آتش كرنون داغ شده اند، قرار میدهند تا سطح سنگها با خمیر پوشانده شود
✴حدود ۴۰ دقیقه زمان لازم هست تا نان ها پخته شوند.
لازم به ذکر است دستور تهیه خمیر نیز مطابق #ترکیب_پیشنهادی_برای_نان_کامل می باشد که پیشتر در کانال قرار داده شده است.
@Nanekhooshe
#تجارب_پخت_اعضای_کانال
#انواع_تنور_پخت_نان
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅پخت نان زغالی
در پخت با زغال علاوه بر طعم دلنشینی که به نان داده می شود ، موجب افزایش ماندگاری نان نیز میگردد...👌🏻
🌹انشالله به زودی آموزش پخت نان سنگک زغالی (به شیوه کرنو) رو در آپارتمان در کانال قرارخواهیم داد.
https://eitaa.com/Nanekhooshe
#انواع_تنور_پخت_نان
#پخت_روی_اجاق_گاز_یا_درون_فر
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
😍یک نان با طعمی بی نظیر👌🏻
✅امروز برای اولین بار پخت نان هیزمی و بر روی سنگ رو داشتیم
⭕مواد اولیه :
آرد یک کیلو گرم
آب ۶۵۰ گرم
نمک ۲۰ گرم
خمیر ترش۱۴ روزه ۲۰۰ گرم و مدت استراحت ۸ ساعت
🎯نکته : اگر از خمیرمایه فوری یا همون خمیرمایه بازاری استفاده کردید به ازای هر کیلو آرد، سه گرم بزنید و مدت استراحت ۲ ساعت
✴ روش پخت:
ابتدای توی یه منقل یا چیزی شبیه به اون ترجیحا توی تراس یا حیاط یا یه فضای باز یه مقدار هیزم یا زغال (ما از چوب درخت پسته استفاده کردیم) را کاملا سرخ میکنید وقتی که دیگه آتش اون از بین رفت و زغال ها کاملا گداخته شد(حدود چهل دقیقه زمان لازم هست البته نیازی نیست شما کار خاصی انجام بدید فقط آتش رو روشن کنید و بهش زمان بدید تا گداخته بشه )، قلوه سنگ ها یا سنگ های رودخانه ای (میتونید از مصالح فروشی ها یا رودخانه های اطراف شهرتون تهیه کنید)که حدودا به اندازه یه تخم مرغ باشه رو روی زغال ها قرار بدید (سعی کنید که کاملا روی سطح زغال ها با سنگ پوشیده بشه) و روی منتقل رو یه سینی یا درب قابلمه ای میذارید(برای اینکه گرما توی منقل باقی بمونه) و اجازه میدید که سنگ ها کاملا داغ بشود حدود بیست دقیقه زمان لازم هست و سپس خمیرهایی رو که از قبل چانه گرفتید کمی پهن میکنید و روی سنگ ها میذارید (نان ها رو نازک نکنید و حدود یک بند انگشت معادل سه یا چهار سانتی متر ضخامت داشته باشه) و مجددا سینی یا درب قابلمه رو میذارید روی منتقل (میتونید مقداری زغال هم روی سینی بریزید تا روی نان هم کمی برشته تر شود )و اجازه میدید حدود سی الی چهل دقیقه در همین وضعیت باشه تا نان پخته بشه.
@Nanekhooshe