اهمیت غنی سازی (شما بخوانید تهی سازی) در کلام وزیر سابق (ن)بهداشت
میشه بگید این غنی سازی که به عنوان یه پروژه موفق ازش یاد میکنید تا حالا چه تاثیر مثبتی رو مردم داشته ❓🤔
میشه بگید چرا وقتی ما با دستمون پودر پرمیکس( یکی از موادی که به دستور وزارت بهداشت به آرد اضافه میشه)را لمس می کنیم یهو انگشتامون ملتهب میشه و پوست شروع میکنه به ترک خوردن ⁉️
میشه بگید تو این معجونی که میخواهید زوری به خورد ملت بدید زاج ریختید یا واجبی !⁉️ که پوست مون رو اینطوری میکنه ⁉️
میشه بگید کیا ؟ چقدر ؟ سود میبرند ؟ و به وزیر چقدر میرسه که از تزریق واجبی ! ببخشید پودر پرمیکس آهن ، تو آرد دفاع میکنه ⁉️
✅از اون جالب تر یه پوستر دانشگاه کرمان چاپ کرده بود که روش نوشته بود اگه ما ۲۵ پی پی ام پودر پرمیکس آهن (من میگم واجبی) به آردهای سفید بزنیم تازه آهنش میشه ۳۵ که توی آرد کامل هست همین مقدار آهن هست ❗
این دیگه چه جور غنی سازی هست 😂
خب آقای وزیر شما که میگی من مدافع نون سبوس دارم و معتقدی پیشگیری مقدم بر درمان است ! چرا سازمان دارو وغذا، آسیاب را مجبور میکنه سبوس گیری کنند ⁉️
@Nanekhooshe
#مضرات_نان_های_سفید_و_بازاری
⭕ آیا غنی سازی نان با آهن مفید است؟ عوارض آن چیست؟
❌لطفا متن زیر را بادقت مطالعه فرمائید:❌
📖 توضیح فنی : بدن انسان بر خلاف گیاهان توانایی کمی در جذب و تبدیل مواد معدنی به مواد آلی دارد و تنها قادر به جذب حداکثری عناصر آلی است نه معدنی. مثلا اگر آب سخت با کلسیم بالا (کلسیم معدنی که در خاک موجود است) را به گیاه بدهیم کلسیم معدنی را به کلسیم آلی تبدیل کرده و محصولی حاوی کلسیم آلی تولید می کند...❌اما اگر آب حاوی کلسیم بالا را انسان بنوشد قسمت بیشتر آن جذب نمی شود که یا در بافت های نرم بدن رسوب می کند و یا از طریق کلیه ها دفع می شود و به مرور در آنجا سنگ رسوبی تشکیل می دهد که هر دو صورت مشکل ساز است. 😱
✅ به همین دلیل برای انسان بهترین نوع کلسیم برای جذب شدن کلسیم آلی است که در گیاهان خوراکی سبز تیره به وفور یافت می شود.
⭕همین داستان هم در مورد آهن وجود دارد. آهن معدنی جذب بدن نمی شود و در بدن رسوب می کند. فقط آهن آلی که در گیاهان به وجود آمده باشد در بدن انسان قابلیت جذب بالا دارد و مفید است. 🌾🌾🌾
❓چرا نان را با آهن معدنی غنی می کنند؟
در گذشته نان از آرد کامل از گندم به همراه سبوس کود-سم ندیده تولید می شد. سبوس گندم طبیعی منبع بسیار خوبی از آهن آلی است و آهن مورد نیاز بدن را تامین می کند.
اما امروزه سبوس گندم به دلیل وجود اسید فیتیک در آن جدا میشود در حالی راه کار ساده حذف و از بین بردن آن به صورت طبیعی وجود دارد که در کانال به آن اشاره شده است.
❌متولیان سلامت مردم شاهکار به خرج داده و با فرض اشتباه و به علت فقدان علم کافی، آهن معدنی به آرد سفید اضافه می کنند. اما اینکار نه تنها هیچ فایده ای ندارد بلکه مضر نیز می باشد.
📛 آهن معدنی با بدن انسان چه می کند؟
آهن معدنی قسمت عمده آن در بدن رسوب می کند. بیشترین رسوب آهن در روده اتفاق می افتد. کسانی که آهن معدنی مصرف می کنند (قرص آهن یا نان حاوی آهن معدنی) با خطر آسیب به روده روبرو می شوند.
مطالعه بر روی کسانی که کم خونی دارند نشان داده است که آنها بیشتر با خطر بروز سرطان روده مواجه شده اند که ممکن است به این دلیل باشد که اغلب افراد کم خون برای درمان خود مقدار زیادی قرص آهن مصرف کرده اند. این در حالی است که منابع طبیعی آهن که حاوی آهن آلی باشند مفید است نه قرص حاوی آهن معدنی که به اشتباه برای بیماران تجویز می شود.
@Nanekhooshe
#مضرات_نان_های_سفید_و_بازاری
#نان_کامل_چیست
❌قابل توجه بازرسان بهداشت محیط، اخیرا برخی از مسولان بهداشت محیط به زیردستانشان دستورداده اند که نانوایان سنتی را مجبورسازند میز چانه گیری وچانه پهن کنی خودرا استیل نمایند! 🤔
✅به چند دلیل فنی این اقدام غیر کارشناسی است:
1️⃣میز استیل فقط درنانوایان فانتزی که با روغن سروکار دارند کاربرد دارد نه نانوایان سنتی
2️⃣پخت نانهای سنتی باید همه چیزش سنتی باشد ابزار کار .ملزومات.تجهیزات. و گرنه هویت ملی و محلی خود را ازدست داده است.
3️⃣داشتن میز استیل با داشتن خمیر شل اصلا همخوانی ندارد و چانه سریعا به کف استیل میچسبد ومانع کار میشود
4️⃣چانه گیری روی میز استیل خمیر سفت میخواهد و هرچه خمیر سفت تر باشد نانش نیز سفت و لاستیکی میشود
5️⃣چانه گیری روی میز استیل باعث چسبیدن مقدار زیادی ارد به پشت چانه شده و این اردها موقع زدن چانه به باند تنورمانع چسبیدن چانه به تنور شده ونان را سفید ونپخته میسازد.
6️⃣چانه گیری روی استیل به دلیل جذب آرد اضافی باعث ظهور سفیدک روی نان شده و تلقی کپک زدگی به مردم دست دهد
7️⃣همه کسانی که میز استیل خریده اند دوباره روی استیل پارچه یا پلاستیک چسبانده اند!
@Nanekhooshe
#نکات_و_تکنیک_های_مهم_پخت
✅تهیه خمیر مایه خمیر ترش توسط یکی از اعضای کانال
🌾ایشون با صبر و حوصله طی ۱۴ روز موفق به تولید این خمیر مایه سالم و طبیعی شدن و دیگه خودشون رو از این حوزه بی نیاز کردند.
مواد اولیه خمیر : آرد، آب یا آب پنیرخانگی،نمک،خمیر مایه
همون طور که مشاهده میکنید ،خمیر مایه یکی از اجزا ضروری خمیر هست که در کانال آموزش تولید خانگی آن قرارداده شده است.
@Nanekhooshe
#خمیر_مایه_خمیر_ترش
38.35M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🌾فیلم آموزشی استارتر خمیر ترش یا همان خمیر ترش ۱۴ یا همان خمیر مایه خمیرترش( جایگزین مخمر در تولید خمیر)
✅دستور نحوه تهیه خمیر ترش در کانال موجود می باشد.
@Nanekhooshe
#خمیر_مایه_خمیر_ترش
✅پخت نان کامل خانگی توسط یکی از اعضای کانال
ایشون علی رغم اینکه مدت زیادی نیست شروع به پخت نان کردن،اما موفق شدن با تلاش و استفاده از تجارب دیگران این نان بسیار عالی و سالم رو تهیه کنن.🌾
@Nanekhooshe
#تجارب_پخت_اعضای_کانال
-1800200448_-210416(1)(1).pdf
332.1K
🌾آموزش تهیه خمیر مایه از خمیر ترش
✅در صورتیکه خمیر مایه به این ترتیب تهیه شده دیگر نیازی به افزودن مخمر به خمیر نمی باشد و صرفا به جای خمیر ترش ۲۴ ساعته ،از این خمیر ترش در فرایند تولید خمیر استفاده نمایید. لذا پیشنهاد میگردد یکبار خمیر مایه از خمیر ترش را تهیه کنید و دیگر خود را از مخمر بی نیاز کنید.
@Nanekhooshe
#خمیر_مایه_خمیر_ترش
#نکات_و_تکنیک_های_مهم_پخت
🌾تاکید قرآن کریم بر تغذیه سالم است و آیه ها در این مورد فراوانند:
👈 سوره عبس آیه 24: « فَلْیَنظُرِ الْإِنسَانُ إِلَى طَعَامِهِ » به این معنی که
✔ انسان باید به خوراک و غذایش توجه داشته باشد که آنچه می خورد سالم و مفید باشد و الوده به مواد مضر نباشد و ماهیت آن از چیزی نباشد که سلامتی را به خطر می اندازد.
👈 آیه 168 سوره بقره: « یَا أَیُّهَا النَّاسُ كُلُواْ مِمَّا فِی الأَرْضِ حَلاَلاً طَیِّباً ...» به این معنی که
✔ از آنچه در زمین است حلال ها و پاکیزه ها را بخورید.
👈 آیه 172 سوره بقره: « یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُواْ كُلُواْ مِن طَیِّبَاتِ مَا رَزَقْنَاكُمْ ... »
✔ از غذاهای پاک و پاکیزه و حلال ها و قابل خوردنی ها استفاده کنید
👈 آیه 19 سوره کهف: «... هَذِهِ إِلَى الْمَدِینَةِ فَلْیَنظُرْ أَیُّهَا أَزْكَى طَعَامًا فَلْیَأْتِكُم بِرِزْقٍ مِّنْهُ...» به این معنی که
✔ وقتی برای تهیه مواد غذایی می روید دقت کنید که غذای کدامیک از فروشندگان پاکیزه تر است و از آن غذای پاکیزه بگیرید.
✅شرح تصویر: پخت نان خانگی توسط یکی از اعضای کانال
@Nanekhooshe
#نان_در_روایات
✅پخت نان کامل خانگی توسط یکی از اعضای کانال با روشی ابداعی
🌾ایشون از پشت ماهیتابه برای پخت استفاده و به نوعی یه ساج ابداعی برای خودشون ایجاد کردن
@Nanekhooshe
#تجارب_پخت_اعضای_کانال
#پخت_روی_اجاق_گاز_یا_درون_فر
✅تجربیات پخت نان کامل خانگی به روش ابداعی و با پشت قابلمه که در پست قبلی به آن اشاره شده بود:
بعد از تهیه و آماده سازی خمیر
1️⃣ماهیتابه رو تقریبا ۵ دقیقه با شعله ملایم روی گاز گذاشتم گرم شد چون جنسش از مس بود زود گرم میشه
2️⃣چانه رو پهن کردم وگذاشتم روش
3️⃣درب یه قابلمه رو هم روی نان گذاشتم
4️⃣بعد از حدود دو سه دقیقه نان رو برگردوندم تا اون طرف نان هم بپزه
5️⃣هروقت میرفتم برای پهن کردن چانه، حرارت رو کم میکردم و وقتی میخواستم نون رو روش بذارم دوباره حرارت رو زیاد میکردم.
@Nanekhooshe
#تجارب_پخت_اعضای_کانال
#نکات_و_تکنیک_های_مهم_پخت
#پخت_روی_اجاق_گاز_یا_درون_فر
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
نحوه کار کردن آسیاب بادی یا همان اسباد
🌾این یعنی همان علم و دانش
❌حالا چندنفر رو فرستادیم اروپا و آمریکا دکترای مختلف بگیرن بیان مردمو مریض کنند ؟
که داخل نان و غذای مردم انواع اسید سیتریک و اسید اسکوربیک بریزند ؟؟ که مردم به انواع سرطان دچار شوند !؟؟!!
👈 پیشگیری بهتر از درمان نبود؟
✅در پارک دانش مشهد یک نمونه از این اسبادها شبیه سازی شده است و میتوانید از آن بازدید کنید.
@Nanekhooshe
#مضرات_نان_های_سفید_و_بازاری
✅پخت نان کامل خانگی توسط یکی از اعضای کانال بر روی ساج و کباب پز
🌾تجربه پخت ایشون: می بایست نان رو در محدوده ای از ساج پهن کرد و قرار داد که شعله زیر آن را پوشش بدهد، در غیر اینصورت باعث می شود نان به طور یکنواخت پخته نشود.
@Nanekhooshe
#تجارب_پخت_اعضای_کانال
#پخت_روی_اجاق_گاز_یا_درون_فر
#نکات_و_تکنیک_های_مهم_پخت
✅پخت نان محلی توسط یکی از اعضای کانال با تنور ابداعی
⭕تجربه پخت ایشون:
سلام خداقوت این نان خمیرش باید طوری باشه به دست نچسبه ، دست رو میزنید تو آرد خمیر برمیدارید زیر چانه هم یه کم آرد میریزید مثل توی نانوایی ها با دست پهن میکنی و میزاری روی تابه (این تابه اش خودشون ابتکار به خرج دادن یه چهارپایه درست کردن مثل پایه انگشتر موزائیک گذاشتن به جای نگینش چون کلفته نان نمیسوزه) قدیمی ترها تابه داشتن با خاکستر گل درست میکردن داخل تابه سفت میشد این تابه به این طریق کلفت میشد و نان نمیسوخت (اگه چهارپایه هم ندارید میتونید موزائیک بذارید روی سه تا سنگ یا سه پایه زیرش آتش درست کنید) خمیر باید روی تابه خودش رو بگیره بعد بردارید بزارید روی زمین اطراف آتش، زیرشو یه کم شن درشت میریزید تا خاکستر به نان نچسبه این کار باعث میشه نان مغز پخت بشه.
🙏🏻بسیار ممنونم از ایشون که نکات ارزشمندی رو با ما به اشتراک گذاشتن.
@Nanekhooshe
#تجارب_پخت_اعضای_کانال
#پخت_روی_اجاق_گاز_یا_درون_فر
#انواع_تنور_پخت_نان