✅ پیش نیاز یک نان خوب :
1️⃣آرد کامل
2️⃣مخمر + خمیرترش
3️⃣استراحت خمیر ۱تا۳ ساعت
4️⃣استراحت چانه
5️⃣شعله کم ( نیمه مستقیم)
6️⃣زمان پخت ۱تا۲دقیقه
7️⃣سایز کوچک
8️⃣سرد کردن و گذاشتن داخل نایلون
@Nanekhooshe
#نان_کامل_چیست
#ترکیب_پیشنهادی_برای_نان_کامل
#نکات_و_تکنیک_های_مهم_پخت
⭕مسئولان وزارت بهداشت هروقت بیکار میشوند تصمیمات جدیدی میگیرند❗❗❗
👈🏻یکی غنی سازی آرد با آهن بود
👈🏻یکی کاهش یک شبه نمک نان بود آن هم با این آردهای خراب وسن زده و بی گلوتن (عامل چسبندگی خمیر)که اگه همه اعضا هیئت علمی دانشگاهها با دانشجویانشون دور هم جمع بشند عمراً اگه بتونند یه نون به درد بخور از تنور دربیارند
👈🏻حالا غنی سازی نان با ویتامین دی است که تصمیمی اشتباه و پول خراب کن است(هرچند که این اقدام بیش از یک سال هست که شروع شده است).چرا؟
چون مادامیکه نانوا نتواند فرآیند تخمیر را رعایت کند توسل به غنی سازی راه باطلی است.
غنی سازی نان زمانی امکان پذیر است که ما اول نانوا را غنی سازی کرده باشیم
❎راه غنی سازی نانوایان این است:
۱.ایجاد توانایی
۲.ایجاد تمایل
❌خودتان را خسته نکنید و پول بیت المال را هم داخل چاه نریزید، راه ترین راه غنی سازی آرد پایان تهی سازی( سبوس گیری) آن هست.
@Nanekhooshe
#مضرات_نان_های_سفید_و_بازاری
✅ پخت نان کامل خانگی توسط یکی از اعضای کانال
🌾ایشون توی پخت نان کامل خانگی بسیار مسلط هستن. ضمن اینکه علاوه بر خودکفایی در تولید نان ، سبزی خوردن رو هم از باغچه خودشون تهیه میکنن.درود بر ایشون...
@Nanekhooshe
#تجارب_پخت_اعضای_کانال
✅امیرالمؤمنین(علیه السلام) در بیان مواردی که به فقر، منجر می شود به بی اعتنایی به تکه های نان اشاره کردند و می فرمایند:
🌾«عِشْرُونَ خَصْلَةً تُورِثُ الْفَقْرَ... اِهانَةُ الْکِسْرَةِ مِنَ الْخُبْزِ و...؛
بیست خصلت فقر می آورند... [یکی از آنها] بی اعتنایی به تکه نان است.»
جامع الاخبار، تاج الدین شعیری، قم، انتشارات رضی،
1363ش، ص 124 ⭕آیا بی توجهی امروز ما به ضایعات بالای نان که در نتیجه کیفیت پایین در فرایند تولید آن می باشد،نوعی بی اعتنایی نیست❓❓❓ @Nanekhooshe #نان_در_روایات
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ نحوه پهن کردن چانه و برخی از نکات مهم آن
1️⃣تا جای ممکن از آرد مال کردن چانه و یا دست خودداری کنید چراکه باعث سفتی نان می شود.
2️⃣مرتب و بعد از دو سه بار ضربه ،چانه رو زیر و رو کنید تا نفس بکشد و نان شما پوک تر شود.
3️⃣همانند فیلم با کشیدن دست و بردن آرد زیر چانه باعث شوید که فقط غباری از آرد زیر چانه باشد.
4️⃣تمام تمرکز بر این باشد که ابتدا لبه های چانه را با ضربه زدن و حرکات دست نازک کنید و مرتب سعی کنید بعد از نازک شدن لبه ها خمیر را از وسط چانه با ضربه دست به لبه ها برده و مجدد لبه را نازک کنید می بایست آنقدر این کار را تکرار کنید تا ضخامت در تمام سطح خمیر یکسان و لبه ها نازک باشد.
🌾🌾🌾
@Nanekhooshe
#نکات_و_تکنیک_های_مهم_پخت
#نحوه_پهن_کردن_چانه
❎اگر نان شهر از آرد سفید به سبوس دار تبدیل شود دیگر کسی در مسجد روی صندلی نشسته نماز نمیخواند.
@Nanekhooshe
✅ رسول خدا (ص) می فرماید: «بارِکْ لَنا فِی الْخُبْزِ وَلا تَفَرَّقَ بَیْنَنا وَبَیْنَه؛
🌾خدایا! به نان ما برکت بده و میان ما و آن جدایی میفکن.»
کافی، کلینی، تهران، دار الکتب الاسلامیه،
1365ش، ج 5، ص 73 @Nanekhooshe #نان_در_روایات
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌾کیفیت خمیر بعد از یک ساعت و نیم استراحت
✅ ور آمدگی مطلوب و لانه زنبوری شدن خمیر
@Nanekhooshe
#نکات_و_تکنیک_های_مهم_پخت
#تخمیر_چیست_چه_اهمیتی_دارد
#چه_زمانی_خمیر_ورآمده_است