زین همرهان سست عناصر دلم گرفت شیر خدا و رستم دستانم آرزوست والله که شهر بی تو مرا حبس می شود آوارگی و کوه و بیابانم آرزوست
با وجود توجه به عوامل اقتصادی و فرهنگی در تحلیل وضع کنونی کشور، غالباً در مباحث از عامل سیاست خارجی غفلت میشود در حالی که سیاست خارجی خوب و موفق حتماً موجب بهبود وضع کشور میشود و در مقابل، اختلال و اشکال در سیاست خارجی باعث بروز مشکل در وضع عمومی کشور میشود که نمونههای آن نیز کم نبوده است. مقام معظم رهبری ۱۴۰۲/۲/۳۰ در دیدار کارکنان وزارت خارجه
#ولایتمداری #عقلانیت #توسعه #پایدار
پس از ماهها تصرف و اشغال شهر، در نهایت در طی عملیات گستردهای با نام عملیات «بیت المقدس» که ۲۵ روز به طول انجامید و در چهار مرحله اجرا شد، شهر به محاصره کامل نیروهای ایرانی درآمد و پس از انهدام قوای عراقی و اسارت شماری از نیروهای آن، در ۳ خرداد سال۱۳۶۱ش خرمشهر بهطور کامل آزاد شد و پرچم جمهوری اسلامی ایران بر فراز مسجد جامع شهر به اهتزاز در آمد.
امام خمینی فتح خرمشهر را از امور مافوق طبیعت و از عنایات خداوند دانسته است و مقام معظم رهبری حماسه آزادی خرمشهر را حادثهای بینظیر در تاریخ جهان قلمداد کرده و آن را پرچم سرافرازی و پایداری ملت ایران معرفی کرده است. روزنامه فاینشنال تایمز: سقوط خرمشهر و اسارت هزاران سرباز عراقی را فقط میتوان یک شکست فاجعهآمیز دانست و ارتش عراق تحقیر ناشی از آن را نمیتواند فراموش کند... این عمل، افزون بر یک ضربه استراتژیک، از نظر روانی ضربه عظیمی به ارتش عراق وارد کرد.» اکبر هاشمی رفسنجانی در یادداشتی که در شهریور ۱۳۸۹ش منتشر کرده است، پیشنهاد دریافت غرامت برای پایان جنگ پس از فتح خرمشهر را شایعهای خبیث خوانده است که از طرف دستگاههای تبلیغاتی غرب و با هدف تضعیف روحیه مقاومت و دفاع مردم ایران، انتشار یافته بود. مقام معظم رهبری در سوم خرداد سال ۱۳۹۵ و در سالروز فتح خرمشهر فرمودند:خرمشهرها، در پیش است؛ البته نه در میدان جنگ نظامی، بلکه در میدانی که از جنگ نظامی سختتر است. #ولایتمداری#بصیرت#عقلانیت#ایران#قوی
با سلام
همیشه راجع به اهمیت سیاست خارجی نوشته ام ، موضوعی که در واقع نشان دهنده میزان درک سیاست گذاران یک نظام سیاسی از تاریخ و وضعیت موجود جهان و کشور مطبوعشان است و بیان کننده آرزوهای خواب و خیالی یا هدف های واقعی و دست یافتنی معطوف به منافع ملی کشور .
متأسفانه سیاست خارجی ایران در دهه های اخیر در یک پارادایم بسیار بیگانه با واقعیات تاریخی و جغرافیایی کشور به پیش رفته است که از به سامان رساندن رسالت اولیه خود که همانا رسیدن به یک وضعیت آرام و اطمینان بخش با همسایگان می باشد بازمانده است ، بعد از هشت سال دفاع مقدس هنوز در التزام دولت های مختلف عراق به قرار داد ۱۹۷۵ به جایی نرسیدهایم در حالیکه علت عمده جنگ ، نادیده گرفتن همین معاهده از سوی صدام بود و بعد از آتش بس بلافاصله باید عراق را به امضای دوباره آن قرارداد وا می داشتیم اما این مهم اتفاق نیفتاد و مثل دیگر مفاد قطعنامه ۵۹۸ وضعیت مرزی ایران و عراق همچنان در هاله ای از ابهام قرار دارد.
همسایگان جنوبی ما در خلیج فارس هنوز در حالت خوف و رجاء نسبت به سیاست خارجی ما به سر می برند و به یک اطمینان خاطری از ما نرسیده اند.
پاکستان علیرغم اینکه ظاهراً هیچ معارضه ارضی با ما ندارد اما ناامن ترین مرز مشترک را با کشور ما دارا می باشد.
با افغانستان با وجود بیشترین مشترکات تاریخی فرهنگی زبانی دینی بر سر حقابه هیرمند و دیگر مسائل سیاسی و امنیتی همین الان درگیریم.
در ترکمنستان و آذربایجان نزدیکترین و بزرگترین پایگاه جاسوسی و نظامی اسرائیل را داریم.
همه این نابسامانی های سیاسی و مرزی به خاطر اینست که سیاست خارجی ما در دوردست ها مشغول «نردعشق» زدن با مردمان و دولتهایی است که هیچ قرابت و تشریک منافعی با ما ندارند و رابطه ما با آنها کاملاً یکطرفه و دست و دلبازانه و حالت دایه مهربانتر از مادر را دارد در حالیکه نظام های سیاسی جهان امروز غالباً به شکل «دولت-ملت»است یعنی همانگونه که منابع از یک سرزمین مشخص با عنوان« کشور » به دست می آید ، منافع هم در همان کشور هزینه می شود و اصطلاحاً سیاست ها خصوصاً سیاست خارجی کشورها ریل منافع ملی هر کشور و ملت است و طبیعی است که در چنین رویکردی ، حل اختلافات با همسایگان یک ضرورت برنامه ریزی شده است و حالت بحران به خود نمی گیرد. #عقلانیت#واقعیت#سیاست#خارجه#منافع#ملی#توسعه #پایدار
سالروز ارتحال ملکوتی حضرت امام ره و همچنین سالگرد قیام پانزده خرداد و شهدای مظلوم این واقعه گرامی باد.
فردا گمان نکنند که امام بزرگوار ما، انتخابات را از فرهنگ غربی گرفت و آن را قاطی کرد با تفکر اسلامی و شریعت اسلامی؛ نه، اگر انتخابات و مردمسالاری و تکیهی به آراء مردم، جزو دین نمیبود و از شریعت اسلامی استفاده نمیشد، امام هیچ تقیدی نداشت؛ آن آدم صریح و قاطع، مطلب را بیان میکرد. این جزو دین است، لذا شریعت اسلامی چهارچوب است؛ در همهی قانونگذاریها و اجراها و عزلونصبها و رفتارهای عمومی که تابع این نظم سیاسی و مدنی است، باید شریعت اسلامی رعایت بشود. و گردش کار در این نظام بهوسیلهی مردمسالاری است؛ یعنی آحاد مردم نماینده مجلس را انتخاب میکنند، رئیسجمهور را انتخاب میکنند، وزرا را با واسطه انتخاب میکنند، خبرگان را انتخاب میکنند، رهبری را با واسطه انتخاب میکنند؛ کار، دست مردم است؛ این، پایهی اصلی حرکت
امام ما بزرگوار ما بود. فرازی از فرمایشات مقام معظم رهبری در سالگرد امام ره در سال ۹۳
رسول اكرم صلّى الله عليه و آله فرمودند: أَوَّلَ مَا خَلَقَ اللَّهُ الْعَقْلُ. اولین چیزی که خدا آفرید عقل است.
الإمامُ الصّادقُ عليه السلام : أبَى اللّه ُ أن يُجرِيَ الأشياءَ إلاّ بِأسبابٍرسول اكرم صلّى الله عليه و آله فرمودند: أَوَّلَ مَا خَلَقَ اللَّهُ الْعَقْلُ. اولین چیزی که خدا آفرید عقل است.
الإمامُ الصّادقُ عليه السلام : أبَى اللّه ُ أن يُجرِيَ الأشياءَ إلاّ بِأسبابٍ ... خداوند خودداری میکند از اینکه امور دنیا به جز از مسیر طبیعی خود فراهم شوند... حال اگر این کلمات نورانی را معیار سنجش حرف های جریان رسانه داری در کشور قرار دهید که تقلا می کند حوادث سال ۱۴۰۱ را به کم کاری احتمالی ستاد اربعین و عدم پذیرش زوار بیشتر این مراسم معنوی نسبت دهد!! به چرایی و علت وضعیت موجود کشور پی خواهید برد !! چراکه در واویلای یکه تازی جهالت است که افق سعادت ملت ، بسیار دور می نماید.
ای آفتاب حُسن برون آ دمی ز ابر
کآن چهرهٔ مشعشع تابانم آرزوست
#حسین#مظلوم#عقلانیت#مظلوم#مردم# مظلوم
...
آب را گل نکنیم
ایران دارای اقلیمهای فراخشک، نیمه خشک و مدیترانهای است و حدود ۶۵ درصد از مساحت کشور را اقلیمهای فراخشک و خشک بیابانی در بر گرفته است. در این اقلیم میزان بارش بسیار کم، یعنی کمتر از ۵۰ تا ۱۵۰ میلیمتر در سال است.
مناطق با اقلیم نیمه خشک در کشور بین ۲۰۰ تا ۳۰۰ میلیمتر بارندگی سالانه دارند و حدود یک پنجم از خاک کشور را شامل میشوند.
در اقلیم مدیترانهای بارندگی بیشتر از مناطق نیمهخشک بوده و به حدود ۵۰۰ میلیمتر در سال نیز میرسد. وسعت مناطق با اقلیم مدیترانهای در کشور حدود پنج درصد کل مساحت کشور را تشکیل میدهد و متوسط درجه حرارت سالانه بسیار زیادی دارد .
چالشهای اصلی آب کشور شامل ناکارآمدی نظام تخصیص، الگوی کشت نامناسب، مشکلات آلودگی و زیستمحیطی، کمبود منابع مالی، مشارکت محدود بخش خصوصی و نحوه تقسیم وظایف میان این بخش و بخش عمومی، قوانین مشخصکننده حقوق و امتیازات ناشی از مالکیت آب، تلفات آب هنگام آبرسانی، نحوه تعامل ذینفعان، عدم مشارکت ذینفعان، ساختار سنتی بخش کشاورزی، زیرساختهای ضعیف مدیریت منابع، قیمت ناچیز آب کشاورزی هستند
.برای رسیدن به وضعیت مطلوب باید چه تغییراتی انجام شود؟
مطالعات انجام شده حاکی از آن است که چشمانداز توسعه فضایی کشور در افق ۱۴۲۴ باید به گونهای باشد که بخش آب دارای ویژگیهای زیر شود:
– توسعهیافته برخوردار از دانش پیشرفته.
– دیدگاه بلندمدت (دورنگر) به صیانت از منابع آب و انرژی و انتقال آن به نسلهای آینده.
– حفاظت، کنترل و بهرهبرداری از منابع آبهای سطحی و زیرزمینی.
– مدیریت یکپارچه (جامع) آب و تعادلبخشی بین منابع و مصارف آب، حفاظت کمی و کیفی منابع.
– دسترسی عادلانه همگان به آب سالم و کافی و الگوهای مصرف مناسب.
– منافع ملی و توسعه پایدار کشور و افزایش بهرهوری آب.
– حفاظت و پایداری کمی و کیفی منابع آب.
– گسترش آگاهی عمومی و توسعه فناوری و تحقیقات .