🌷 نکته تفسیری صفحه ۳۶۵🌷
فروتن در پیشگاه خدا، متواضع در برابر مردم:
این آیات، به برخی از ویژگی های «عبادالرحمن» (بندگان خاص خدا) اشاره می کند؛ صفات ممتازی که آنان را نزد خدا و خلق خدا محبوب می کند و در سعادت دنیا و آخرتشان تأثیر ویژه ای دارد. برخی از آن صفات چنین است:
1ـ تواضع: نخستین ویژگی بندگان خاص خدا، تواضع و فروتنی است. آنان که خود را در پیشگاه عظمت خدا هیچ می دانند و والاترین افتخارشان بندگی اوست، هرگز در برابر بندگان خدا تکبّر نمی ورزند و در میان مردم با تواضع و فروتنی زندگی می کنند، و همین خصلت نیکو، به آنان عزّت و احترام ویژه ای می بخشد. در حدیثی از پیامبر اسلام می خوانیم: «هر کس برای [خشنودی] خدا تواضع کند، خدا او را بلند می کند، و هر کس تکبّر ورزد، خدا او را خوار می کند.»
2ـ بردباری: دوستان خدا، افراد بردبار و صبوری هستند که با توهین افراد نادان و کم خرد از کوره در نمی روند. آنان در برابر سخنان توهین آمیزِ جاهلان سکوت می کنند و وقت گرانبهای خود را به مشاجره و بحث با آنان تلف نمی کنند. در حدیثی می خوانیم که روزی پس از سخنان پرمحتوایی از امیر مؤمنان علی، یکی از خوارج گفت: «مرگ بر او؛ چقدر می فهمد!» در این هنگام، مردم از شدّت خشم به او حمله کردند تا او را به قتل رسانند؛ ولی حضـرت علی فرمود: «آرام باشید؛ پاسخ یک دشنام، فقط یک دشنام است، یا گـذشت از خطا.»
3ـ عـبادت و زاری در پـیشگاه خدا: ویژگی دیگر عبادالرحمن، عبادت های شبانه ی آن هاست. آنان شب¬ها را تا به صبح به خواب و غفلت نمی گذرانند و بخشی از شب را به نماز و راز و نیاز با خدا سپری می کنند و از خدا می خواهند که سرانجام شوم کافران ـ یعنی آتش دوزخ ـ را از ایشان دور کند.
4ـ میانه روی در هزینه ها: دوستان خدا نیز مانند همه ی مردم، هزینه هایی در زندگی دارند؛ هزینه های خانواده، مهمانی ها، صدقات، مسافرت و ... ؛ ولی آنان نه اهل اسراف و ریخت و پاش هستند و نه افراد بخیل و تنگنظر؛ بلکه انسان هایی بافکر هستند که هر هزینه ای را با دقّت و میانه روی انجام می دهند. در روایتی می خوانیم که امام صادق پس از تلاوت این آیه، مشتی سنگ ریزه از زمین برداشت و محکم در دست گرفت و فرمود: «این سخت گیری و بخل است.» سپس مشت دیگری برداشت و چنان دست خود را گشود که همه ی آن به روی زمین ریخت و فرمود: «این اسراف و زیاده روی است.» بار سوم، مشت دیگری برداشت و کمی دست خود را گشود؛ به گونه ای که قدری فرو ریخت و قدری در دستش ماند و فرمود: «این حدّ وسط و میانه روی است.»
https://eitaa.com/Nashre_Khoobiha_Sarookola
31.32M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
لطفا تا آخر گوش نمائید وانتشار دهید
https://eitaa.com/Nashre_Khoobiha_Sarookola
یا صاحب الزمان...
وای حسین...
https://eitaa.com/Nashre_Khoobiha_Sarookola
🌺🍃🌺🍃🌺🍃🌺🍃🌺🍃🌺🍃🌺
☀️ به نام خدای مهربان
سلام بر شما
السَّلامُ عَلَى الْحُسَيْنِ وَ عَلى عَلِىِّ بْنِ الْحُسَيْنِ وَ عَلى اَوْلادِ الْحُسَيْنِ وَ عَلى اَصْحابِ الْحُسَيْنِ
🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹
✅ ذکر روز جمعه :
الهم صل علی محمد وآل محمد وعجل فرجهم
🌹🌷🌼🌹🌷🌼🌹🌷🌼
💎 اَللّهُمَّ نَوِّر قُلُوبَنا بِالْقُرآن اَللّهُمَّ زَیِّن اَخْلاقَنا بِزینَةِ الْقُرآن اَللّهُمَّ ارْزُقنا شَفاعَةَ الْقُرآن
تلاوت صفحه ( ۳۶۶ ) قرآن کریم :
✅ به نیت برطرف کردن موانع ظهور امام زمان (عج)
☀️ اعوُذُ بِاللهِ مِنَ الشَّیطانِ الرَّجیمِ
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ
https://eitaa.com/Nashre_Khoobiha_Sarookola
4_5873092637380052827.mp3
1.7M
🔸ترتیل صفحه 366 قرآن کریم با صدای استاد حامد ولی زاده_مقام ماهور
🔸به همراه ترجمه گویای فارسی با صدای مرحوم استاد اسماعیل قادرپناه
☘️☘️☘️☘️
https://eitaa.com/Nashre_Khoobiha_Sarookola
قرآن ترجمه المیزان
سوره 25
سوره مبارکه الفرقان
صفحه 366
وَالَّذِينَ لَا يَدْعُونَ مَعَ اللَّهِ إِلَٰهًا آخَرَ وَلَا يَقْتُلُونَ النَّفْسَ الَّتِي حَرَّمَ اللَّهُ إِلَّا بِالْحَقِّ وَلَا يَزْنُونَ ۚ وَمَنْ يَفْعَلْ ذَٰلِكَ يَلْقَ أَثَامًا (68)
و آنان که با خدا معبود ديگرى نمى خوانند و کسى را که خدا [خونش] را حرام کرده است جز به حقّ نمى کشند و زنا نمى کنند، و کسى که اينها را انجام دهد به کيفرى سخت خواهد رسيد. (68)
يُضَاعَفْ لَهُ الْعَذَابُ يَوْمَ الْقِيَامَةِ وَيَخْلُدْ فِيهِ مُهَانًا (69)
روز قيامت عذاب براى او مضاعف مى شود و باخوارى در آن ماندگار مى گردد. (69)
إِلَّا مَنْ تَابَ وَآمَنَ وَعَمِلَ عَمَلًا صَالِحًا فَأُولَٰئِكَ يُبَدِّلُ اللَّهُ سَيِّئَاتِهِمْ حَسَنَاتٍ ۗ وَكَانَ اللَّهُ غَفُورًا رَحِيمًا (70)
مگر کسانى که توبه کنند و ايمان آورند و کار شايسته انجام دهند که خدا بدى هاى آنان را به خوبى هاتبديل مى کند و خدا آمرزنده و صاحب رحمت است. (70)
وَمَنْ تَابَ وَعَمِلَ صَالِحًا فَإِنَّهُ يَتُوبُ إِلَى اللَّهِ مَتَابًا (71)
و هر کس که توبه کند و کار شايسته انجام دهد، همانا او به سوى خدا بازمى گردد بازگشتى سزاوار. (71)
وَالَّذِينَ لَا يَشْهَدُونَ الزُّورَ وَإِذَا مَرُّوا بِاللَّغْوِ مَرُّوا كِرَامًا (72)
و آنان که بر سر [گفتار و کردار] باطل حاضر نمى شوند و هرگاه به لغو و بيهوده بگذرند بزرگوارانه مى گذرند. (72)
وَالَّذِينَ إِذَا ذُكِّرُوا بِآيَاتِ رَبِّهِمْ لَمْ يَخِرُّوا عَلَيْهَا صُمًّا وَعُمْيَانًا (73)
و آنان که وقتى به آيات پروردگارشان تذکّر داده مى شوند، با حال کرى و کورى بر آنها نمى افتند [بلکه با گوش شنوا و چشم بينا به آنها توجّه مى کنند]. (73)
وَالَّذِينَ يَقُولُونَ رَبَّنَا هَبْ لَنَا مِنْ أَزْوَاجِنَا وَذُرِّيَّاتِنَا قُرَّةَ أَعْيُنٍ وَاجْعَلْنَا لِلْمُتَّقِينَ إِمَامًا (74)
و آنان که مى گويند: پروردگارا! به ما از ناحيه همسران و نسل هايمان مايه روشنى چشم عطا کن و ما را پيشواى تقواپيشگان قرار ده. (74)
أُولَٰئِكَ يُجْزَوْنَ الْغُرْفَةَ بِمَا صَبَرُوا وَيُلَقَّوْنَ فِيهَا تَحِيَّةً وَسَلَامًا (75)
به اينان (بندگان رحمان) به سبب صبرى که کردند غرفه [بهشتى] سزا داده مى شود و در آن جا با تحّيت و سلامى [گرم] روبه رو مى شوند. (75)
خَالِدِينَ فِيهَا ۚ حَسُنَتْ مُسْتَقَرًّا وَمُقَامًا (76)
جاودانه در آن جا خواهند بود، چه خوب قرارگاه و جاى ماندنى است! (76)
قُلْ مَا يَعْبَأُ بِكُمْ رَبِّي لَوْلَا دُعَاؤُكُمْ ۖ فَقَدْ كَذَّبْتُمْ فَسَوْفَ يَكُونُ لِزَامًا (77)
[به تکذيب کنندگان] بگو: اگر به خاطر دعوت شما [به اسلام] نبود پروردگار من به شما اعتنايى نداشت، زيرا شما [حقّ را ]تکذيب کرديد و به زودى [کيفر اين تکذيب ]ملازم شما خواهد بود. (77)
🌸🌸🌸🌸🌸
https://eitaa.com/Nashre_Khoobiha_Sarookola