نکته تفسیری صفحه ۵۵۳:
فرار بی ثمر:
یهودیان، خود را نژاد برتر و دوستان ویژه ی خدا برمی شمردند و ادّعا می کردند که اگر گناه هم کنند، تنها مدّت کمی در آتش می سوزند، و بهشت ابدی، ویژه ی آنان است، و نه مردمِ دیگر! خدا در این آیات به یهودیان پیشنهاد می کند که اگر ادعای آنان درست است، از خدا بخواهند که هر چه زودتر مرگشان را برساند تا به بهشت جاوید برسند و تا ابد در نعمتهای بی پایان خدا بمانند؛ امّا آنان هیچگاه چنین آرزویی نکردند؛ زیرا می دانستند که به سبب گناهان و ستمهای فراوانشان، آینده ای بسیار دردناک در انتظارشان است. خداوند پس از بیان این مطلب، به یک نکته ی کلّی اشاره می کند، و آن، «قانون عمومی مرگ» است؛ قانونی که برای هر کس که در این دنیا پا می گذارد، بدون استثنا اجرا خواهد شد و هیچکس راه فراری از آن ندارد؛ چنانکه آیه ی 185 سوره ی آل عمران به صراحت می فرماید که تمام مردم، مرگ را خواهند چشید. مشکل این است که بیشتر مردم، این قانون قطعی آفرینش را دوست ندارند، و به فرموده ی آیه ی 8 ، از آن فرار می کنند؛ به کسی که از آن سخن می گوید، رو ترش می کنند و «دور از جان» می گویند؛ دوست ندارند به آن فکر کنند و مرگ را برای همسایه می دانند! در حدیثی می خوانیم که روزی امیر مؤمنان علی علیه السلام در تشییع جنازه ی کسی حضور داشت و دید که در آن وضعیت، شخصی به شوخی و خنده مشغول است. فرمود:
«گویی مرگ برای افرادی غیر از ما نوشته شده، و گویی حتمی بودن آن برای دیگران است؛ و گویی مردگانی که ما می بینیم، مسافرانی هستند که به زودی نزد ما باز می گردند. آنان را در گورهایشان جای می دهیم و میراثشان را می خوریم؛ گویی ما پس از آنان همیشه زنده خواهیم ماند!»[1]
به راستی علّت فـرار از این حقـیقت قطعـی چیست؟ شاید بتوان برای آن، سـه علت ذکر کرد:
1ـ ایمان نداشـتن به زندگی پس از مرگ، مهم ترین علت ترس از آن است. اینکه انسان، مرگ را با نیستی مساوی بداند، باعث فرار او از آن می شود؛ امّا اگر ایمان داشته باشد که مرگ فقط پل ارتباطی دنیا و آخرت و راه رسیدن به زندگیِ بسیار بهتر و وسیع تر است، مرگ را از عسل شیرین تر میشمارد. در تاریخ نقل شده که یاران ویژه ی امام حسین علیه السلام در عاشورا، خوشحال و خندان بودند و برای شهادت در راه خدا لحظه شماری می کردند.
2ـ دلبستگی بیش از حد به دنیا: علاقه ی شدید به چیزی باعث می شود که دل کندن از آن، سخت شود. دلبستگی شدید به مال، مقام، همسر و فرزند و... نیز عامل فرار انسان از مرگ است؛ زیرا مرگ، عامل جدایی او و چیزهای مورد علاقه اش است. بدین علت، در آموزه های دینی ما، از دلبستگی افراطی به دنیا نهی شده است.
3ـ کم بودن خوبی ها و زیاد بودن بدی ها:
گناهان زیاد نیز باعث ترس از مرگ است؛ زیرا انسان می داند که کیفر اعمالش را خواهد چشید. از این رو تلاش می کند لحظه ی کیفرش را به تأخیر بیندازد؛ که البته این تلاشی بی فایده و بی ثمر است[2].
[1] - نهج البلاغه، حکمت122
[2] - در نگارش این متن از تفسیر نمونه، ذیل آیۀ مورد بحث استفاده شده است.
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
https://eitaa.com/Nashre_Khoobiha_Sarookola
┗━━━♥️═🍃━━━┛
5.63M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔐 چه کنیم تا از قساوت قلب در زمان غیبت امام زمان عجلاللهتعالیفرجهالشریف در امان باشیم
✋نشر دهیم
#به_عشق_امامزمان
#به_نیت_فرج
─═┅═༅𖣔👇𖣔༅═┅┅─
https://eitaa.com/Nashre_Khoobiha_Sarookola
4_5994293955888418814.mp3
5.55M
#داستان_های_مهدوی
▪️ای که با آوردن نامت گره وا میشود!
#داستان_تشرف شیخ جواد سهلاوی خادم مسجد سهله، به محضر امام عصر علیه السلام.
📚 به نقل از مرحوم آیت الله ناصری
📚 اجساد جاویدان، ص۴۲.
#مسجد_سهله
#حامی_شیعیان
https://eitaa.com/Nashre_Khoobiha_Sarookola
65.12M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
اولین اعتکاف ماه رجب ۱۴۰۳ با استقبال بی نظیر مردمی در مسجد جامع صاحب الزمان عجل الله تعالی فرجه الشریف قائم شهر برگزار گردید ضمنا به همه شرکت کننده گان در این اعتکاف هدیه ناقابل اهداء شده است
امور فرهنگی مسجد جامع صاحب الزمان عجل الله تعالی فرجه الشریف
رسانه نوجوانان ساروکلا
تهیه و تنظیم عارف منفردی
https://eitaa.com/Nashre_Khoobiha_Sarookola
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥بهزاد نیک دین موبد زرتشتی: این عقدی که در فضای مجازی به اسم عقد آریایی مد شده است اصلا در کتاب های ما نیست و هیچ صحتی ندارد و من درآوردی است.
▪️ترویج این عقدهای فانتزی جز مبارزه با سبک زندگی دینی و در نهایت بحران حلال زادگی در جامعهی شیعه هیچ خیر دیگری ندارد! چرا که علاقه به ایران و نژاد ایرانی با علاقه به نجابت و خانواده و حلالزادگی و عبودیت گره خورده است نه احیای سنتهایی که خود اجداد ما با طلوع حقانیت اسلام کنار گذاشتند
https://eitaa.com/Nashre_Khoobiha_Sarookola
شبی سیاه عاقبت دوستی خیابانی سه دختر جوان
🔹بررسی پرونده تجاوز به سه دختر جوان که از رابطه دوستی خیابانی آغاز شد و به اتفاقی تلخ انجامید
https://eitaa.com/Nashre_Khoobiha_Sarookola