هدایت شده از دکتر رفیعی
✨﷽✨
🔰پرسيده اند پدر من اهل خمس و زكات دادن نيست ما چكار كنيم و چگونه برخورد كنيم؟
💬در باره ي رزق و روزي حرفهاي زيادي است اولاً قرآن كريم ميفرمايد: اموال خود
را بين خود به باطل نخوريد و گاهي ميفرمايد: رشوه و لقمه ي حرام نكنيد. گاهي توصيه ميكند كه از ربا دوري كنيد يعني مصداق را مشخص كرده است. من در خصوص مال حرام بايد عرض كنم مال حرام دو جور است. يكي حرام به ذات و يكي حرام به غير ذات، يك چيزهايي ذاتاً و مطلقاً خريد و فروش آن حرام است و اگر در زندگي انسان وارد شود حرام است مثل شراب، اگر بخرد حرام است، بفروشد حرام است، آلات قمار بفروشد يا بخرد حرام است، آلات موسيقي حرام است. بعضي از اينها حرام ذاتي است فرض كنيد كسي گوسفند او مرده باشد، ميتواند گوشت آن را بسته بندي كند و بفروشد؟ اين حرام ذاتي است، مردار ميت، خون، شراب و.. بخش دوم حرام غير ذاتي است، حرام غير ذاتي آن چيزي است كه خود في النفسه حرام نيست اما يك عواملي باعث حرمت آن ميشود مانند اينكه اشاره كرديد حقوق واجب خود را نمي پردازد، زكات نمي دهد يا فرض كنيد سرقت ميكند يا رشوه ميگيرد، خود اين مال بد نيست، پول است يا ايران چك است ولي به عنوان رشوه گرفته شده است، اين حرام ذاتي نيست. يا مثلاً مال كسي را غصب ميكند، اين، اموال حرامي است كه به اشكال مختلف در زندگي مردم وارد ميشود. ۳۰ يا ۴۰ مورد مصداق است كه در برنامه اي مصاديق غصب را
بيان ميكنم. حضرت امام نقل ميكنند در جماران بودند يك روز وارد اتاق شدند و ديدند كه به ديوار اتاق ميخ ميزنند و يك چيزهايي نصب ميكنند، پرسيدند چه خبر است؟ گفتند ميخواهند فيلم برداري كنند و دوربين و پروژكتور نصب كنند، امام فرمودند: آيا از صاحب خانه اجازه گرفته ايد اين خانه اجاره اي است بايد از صاحب آن اجازه گرفت. اما در مورد سؤال شما، حديث داريم دو چيز درآخرالزمان خيلي كم پيدا ميشود يكي درهم حلال است و ديگري رفيق قابل اعتماد. شما ميدانيد لقمه ي حلال رويش دارد و لقمه ي حرام ريزش و آثار منفي دارد. منتها اينكه پرسيدن پدر من اهل خمس نيست، خوب شايد ايشان تكليف خاصي نداشته باشد چون در آن خانه زندگي ميكند، بعضي وقتها خانمها ميپرسند شوهر من خمس نمي دهد تكليف من چيست؟ شايد ايشان تكليف خاصي نداشته باشد چون در آن خانه زندگي ميكند فقط بايد تذكر بدهد ولي توصيه ي من به خانوادهها اين است كه در مورد لقمههاي بچهها يك مقدار حساس تر باشند.
✔کانال استاد رفیعی
☑ @ostadrafiei
✨﷽✨
قرض دادن
🔰پیامبر اعظم(ص):
وارد بهشت شدم، ديدم بر در آن نوشته است: ثواب صدقه، ده برابر است و قرض هجده برابر.
گفتم: اى جبرئيل! چرا صدقه ده برابر و قرض هجده برابر است؟
گفت: زيرا صدقه به دست نيازمند و بى نياز مى رسد، امّا قرض جز به دست كسى كه به آن نياز دارد، نمى رسد.🌷
🍃 كنز العمّال، ح 15373 🍃
💢 بر اساس بیانیه موسسه موضوع شناسی احکام فقهی، فاصله نمازگزار نسبت به فردی که در صف جلو ایستاده، از محل سجده خود تا محل ایستادن فرد جلویی، اگر یک متر باشد، اشکالی ندارد. (که درنتیجه از محل ایستادن خود تا محل ایستادن فرد جلو، بیش از دو متر خواهد بود) و فاصله نمازگزار با کسانی که در طرفین وی ایستادهاند، تا یک متر اشکال ندارد.
حکایت 3 پند گنجشک
حکایت کرده اند که مردى در بازار دمشق، گنجشکى زیبا، به یک درهم خرید تا به منزل آورد و فرزندانش با آن بازى کنند. در بین راه، گنجشک به سخن آمد و به مرد گفت:« در من سودی براى تو نیست. درصورتی که مرا ازاد کنى، تو را سه پند مى گویم که هر یک، مانند گنجى است. دو پند را وقتى در دست تو اسیرم مى گویم و نصیحت سوم را، وقتى آزادم کردى و بر شاخ درختى نشستم، مى گویم. مرد با خود اندیشید که سه پند از پرنده اى که همه جا را دیده و همه چیز را از بالا نگریسته است، به یک درهم مى ارزد. پذیرفت و به گنجشک گفت:« پندهایت را بگو.»
گنجشک گفت:« پند نخست آن است که درصورتی که نعمتى را از کف دادى، اندوه مخور و ناراحت مباش برای این که درصورتی که آن نعمت، حقیقتاً و دائماً از آن تو بود، هیچگاه زائل نمى شد. ديگر آن که درصورتی که کسى با تو سخن محال و غیر ممکن گفت به آن سخن اصلاً توجه نکن و از آن درگذر.»
مرد، وقتی این دو موعظه را شنید، گنجشک را ازاد کرد. پرنده کوچک پر کشید و بر درختى نشست. زیرا خود را ازاد و رها مشاهده کرد، خنده اى کرد. مرد گفت:« پند سوم را بگو!»
گنجشک گفت:« پند چیست! ؟ اى مرد ساده، ضرر کردى. در شکم من دو گوهر است که هر یک بیست مثقال وزن دارد. تو را فریفتم تا از دستت آزاد شوم. درصورتی که مى دانستى که چه گوهرهایى پیش من است به هیچگاه مرا آزاد نمى کردى.»
مرد، از شدت غضب و حسرت، نمى دانست که چه کند. دست بر دست مى مالید و گنجشک را فحش مى داد. یک دفعه رو به گنجشک کرد و گفت:« حال که مرا از آن گوهرها محروم کردى، اقلاً آخرین پندت را بگو.»
گنجشک خاطرنشان کرد:« مرد احمق! با تو گفتم که درصورتی که نعمتى را از کف دادى، ناراحتی نشو، ولی اکنون تو غمگینى که چرا مرا از دست داده اى. همچنین گفتم که سخن محال و غیر ممکن را نپذیر ولی تو هم اکنون پذیرفتى که در شکم من گوهرهایى است که چهل مثقال وزن دارد. آخر من خود چند مثقالم که چهل مثقال گوهر با خود حمل کنم! ؟ پس تو سزاوار آن دو موعظه نبودى و نصیحت سوم را هم با تو نمى گویم که قدر آن نخواهى دانست. این را گفت و در هوا ناپدید شد.»
✅ امروز یکشنبه99/4/1
*خورشیدگرفتگی رخ میدهد*
🌻 *ساعت شروع.8/53دقیقه*
🌻 *ساعت بازشدن10/6دقیقه*
⛔ *ساعت قضاشدن11/30*
☘☘☘☘☘☘
🌹 *نمازآیات واجب است*
☘ *به دیگران اطلاع دهید*
🌻 *التماس دعا*
✨🍃🍂🌺🍃🍂🌺🍃🍂🌺
🍃🍂🌺🍃🍂🌺🍃 ﷽
🍃🍂🌺🍃
🌺
✅ طریقه ادای نماز آیات
🍃نماز آیات را به دو روش مرسوم می توان به جای آورد:
👈روش اول: بعد از نيت و تکبيرة الاحرام، حمد و سوره خوانده شود و به رکوع برود، سپس سر از رکوع برداشته و دوباره حمد و سوره را بخواند و به رکوع رود و باز سر از رکوع بردارد و حمد و سوره بخواند و به رکوع رود و سپس سر از رکوع بردارد و همين طور ادامه دهد تا يک رکعت پنج رکوعى که قبل از هر رکوعى حمد و سوره خوانده است انجام دهد، سپس به سجده رفته و دو سجده نمايد و بعد براى رکعت دوم قيام کند و مانند رکعت اول انجام دهد و دو سجده را بجا آورد و بعد از آن تشهد بخواند و سلام دهد.
👈روش دوم: بعد از نيت و تکبيرةالاحرام، حمد و يک آيه (البته احتساب بسمالله به عنوان يک آيه خلاف احتياط است) از سورهاى را قرائت کرده و رکوع کند، سپس سر از رکوع بردارد و آيه ديگرى از آن سوره را بخواند و به رکوع رود، و بعد سر از رکوع برداشته و آيه ديگرى از همان سوره را قرائت نمايد و همين طور تا رکوع پنجم ادامه دهد تا سورهاى که پيش از هر رکوع، يک آيه از آن را قرائت کرده، قبل از رکوع آخر تمام شود. سپس رکوع پنجم را بجا آورد و به سجده رود، و پس از اتمام دو سجده، براى رکعت دوم قيام نمايد و حمد و آيهاى از يک سوره را بخواند و به رکوع برود و همين طور مانند رکعت اول ادامه دهد تا تشهد بخواند و سلام دهد و چنانچه بخواهد براى هر رکوعى به يک آيه از سورهاى اکتفا کند، نبايد سوره حمد را بيش از يک مرتبه در اول آن رکعت بخواند.
🍃 دو روش غیر مرسوم:
👈روش تلفیقی: يکى از رکعتها را به يکى از دو صورت و رکعت ديگر را به نحو ديگر بجا آورد.
👈روش تکمیلی: سورهاى را که آيه هاى از آن را در قيام پيش از رکوع اول خوانده، در قيام پيش از رکوع دوم يا سوم يا چهارم تکميل نمايد، که در اين صورت واجب است بعد از سر برداشتن از رکوع، سوره حمد را در قيام بعدى اعاده نموده و يک سوره يا آيهاى از آن را اگر پيش از رکوع سوم يا چهارم است، قرائت کند، و در اين صورت واجب است که آن سوره را تا قبل از رکوع پنجم به آخر برساند.
🌺
🍃🍂🌺🍃
🍃🍂🌺🍃🍂🌺🍃
✨🍃🍂🌺🍃🍂🌺🍃🍂🌺
سلام علیکم،
ضمن عرض تبریک ایام دهه کرامت
امروز سه شنبه سوم تیرماه نود ونه مصادف است با اول ماه ذی القعده الحرام
ان شاء الله فراموش نفرمایید:
1) نماز و دعای اول ماه
2) غسل اول ماه
3) صدقه اول ماه
4) خواندن هفت مرتبه سوره حمد
5) سه روز ، روزه در این ماه شریف
و بسیار احسان و نیکی و انفاق در این ماه گرامی از جمله بی حد صلوات بر محمد و ال محمد
التماس دعا از شما