🔰سی سال استغفار
ابن خلّكان در «وفیات الاعیان» نوشته است كه سرّی سقطی گفت: سی سال است كه از یك جمله «الحمد للّه» كه بر زبانم جاری شد، استغفار میكنم. گفتند: چگونه؟ گفت: شبی حریقی در بازار رخ داد. بیرون آمدم ببینم كه به دكان من رسیده یا نه؟ به من گفته شد: به دكان تو نرسیده است. گفتم: «الحمد للّه»، یك مرتبه متنبه شدم كه گیرم دكان من آسیبی ندیده باشد، آیا نباید در اندیشه مسلمانان باشم.
سعدی به همین داستان (با اندك تفاوتی) اشاره كرده و میگوید:
شبی دود خلق آتشی برفروخت
شنیدم كه بغداد نیمی بسوخت
یكی شكر گفت اندر آن خاك و دود
كه دكان ما را گزندی نبود
جهان دیده گفتش اندر آن بُو الهوس
تو را خود غم خویشتن بود و بس؟
پسندی كه شهری بسوزد به نار
اگر خود سرایت بود بر كنار؟
https://eitaa.com/OstadQomi61
⚡️اهميت نماز جماعت
يک نفر نابينا به حضور پيامبر صلي الله عليه و آله و سلم رسيد و عرض کرد: من نابينا (يا شب کور) هستم، صداي اذان جماعت را ميشنوم، ولي کسي نيست که دستم را بگيرد و مرا به جماعت برساند، پيامبر صلي الله عليه و آله و سلم فرمود: از منزل خود تا مسجد، طنابي ببند، هنگام نماز جماعت، آن طناب را بگير و با راهنمايي آن خود را به مسجد برسان و در نماز جماعت شرکت کن
https://eitaa.com/OstadQomi61
🔰نسبت سلمان
امام باقرعلیه السلام فرمودند: «سلمان فارسی با جمعی از قریش در مسجد نشسته بود، آنان به افتخارات نسبی و رفعت خانوادگی آغاز سخن كردند و هر یک خود را معرّفی نمودند تا نوبت به سلمان رسید. عمر به وی گفت: بگو تو كیستی؟ پدرت كیست و اصلت از كجاست؟ سلمان گفت: من فرزند بنده خدا هستم. گمراه بودم، خداوند به وسیله حضرت محمّدصلی الله علیه وآله مرا هدایت كرد. فقیر بودم، خداوند توسط محمّدصلی الله علیه وآله مرا غنی ساخت. برده بودم، خداوند بوسیله پیامبرصلی الله علیه وآله مرا آزاد كرد. این است حسب و نسب من.»
https://eitaa.com/OstadQomi61
🎤 آیت اللّه حاج سید محمود شاهرودی(ره) :
من هر وقت کارد به استخوانم میرسید و مشکلات بر من غلبه میکرد ، صد مرتبه صلوات تقدیم مادر حضرت عباس (علیهالسلام) ، امالبنین (علیهاالسلام) میفرستادم و حاجت میگرفتم.
https://eitaa.com/OstadQomi61
🔰كلمه حق در برابر ستمگر
در گذشته گاه چنین بود كه یكی از صاحبان قدرت و مقام، به عنوان گردش یا شكار از شهر خارج میشد و عدهای از رجال كشوری و لشكری به همراهش حركت میكردند.
روزی برای عبد الملك بن مروان چنین پیش آمد: از مركز مملكت خارج شد و جمعی از خواص با او از شهر خارج شدند. پس از آنكه مقداری راه پیمودند، عبدالملك ركاب زد، از همراهان جدا شد و اسب او را به نقطه دور دستی رساند. در بیابان به یك مرد اعرابی رسید. عنان كشید و توقف كرد تا با او صحبت كند. گفت: عبد الملك بن مروان را میشناسی؟ پاسخ داد: آری، او ستمگری است غیر قابل هدایت. گفت: وای بر تو! من عبد الملك بن مروانم.
عبد الملک تصور میكرد اگر اعرابی او را بشناسد، از تندگویی خودداری میكند و از آنچه گفته است، عذر میخواهد؛ ولی بر خلاف انتظار همچنان پیر مرد به تندگویی ادامه داد.
او گفت: نه خداوند به تو عمر طولانی دهد و نه مال و ملك بخشد كه مال خدا را خوردی و حرمت او را تضییع نمودی.
عبد الملک كه خشمگین شده بود، گفت: وای بر تو! من قادرم به تو ضرر بزنم و قدرت دارم به تو نفع برسانم. اعرابی جواب داد: خداوند نفع تو را روزی من ننماید و خداوند اضرارت را از من برگرداند. هر دو ساكت شدند. وقتی سواران همراه عبد الملک نزدیک رسیدند، اعرابی گفت: آنچه بین من و تو گذشت، از سواران خود پنهان بدار كه به گفته رسول گرامی صلی الله علیه وآله مجالست امانت است.
https://eitaa.com/OstadQomi61
✨حضرت عيسى عليه السلام :
به دارايى هاى دنيا پرستان منگريد؛ زيرا درخشش اموال آنان نور ايمان شما را مى برد.
سالروز ولادت حضرت عیسی علیه السلام مبارک
https://eitaa.com/OstadQomi61
👈 احترام به مادر..
شیخ مرتضی انصاری مادرش را بر روی شانه می گذاشت و به حمام می برد تا زن ها او را بشویند و مجدد بر روی شانه می گذاشت و به منزل می آورد.
مردم از او می پرسیدند: در منزل قاطر یا الاغی نداری که او را روی آن بگذاری؟
فرمود: دارم.
نمی دانید از وقتی مادرم را بر دوش گرفتم، زیر این بار به ظاهر سنگین چه گره هایی برایم باز شد.
وقتی مادر ایشان از دنیا رفت، به پهنای صورت گریه می کرد.
چون سن و سالی از مادرش گذشته بود از گریه ی سختِ او اشکال کردند.
در جواب فرمود:
گریه ام برای این است که از امروز به بعد، به چه شخصی خدمت کنم که خدا این همه گره هایم را باز کند؟
مگر در عالم از مادر، سنگین وزن تر برای رسیدن به خدا داریم؟
https://eitaa.com/OstadQomi61
🔰وصیتهای شیخ حسنعلی نخودكی اصفهانی
پسرم! تو را به این چیزها وصیت و سفارش میكنم:
اوّل، آنكه نمازهای یومیه خویش را در اوّل آنها به جای آوری!
دوم، آنكه در انجام حوایج مردم، هر قدر كه میتوانی، بكوشی و هرگز میندیش كه فلان كار بزرگ از من ساخته نیست؛ زیرا اگر بنده خدا در راه حق، گامی بر دارد، خداوند نیز او را یاری خواهد فرمود.
سوم، آنكه سادات را بسیار گرامی و محترم شماری...!
چهارم، از تهجّد و نماز شب غفلت مكن و تقوا و پرهیزكاری پیشه خود ساز!
https://eitaa.com/OstadQomi61
May 11
✨ کرامت حضرت ام البنین(علیهاالسلام)
از آیت اللّه العظمی حاج ملاعلی معصومی همدانی رحمه الله (معروف به آخوند) نقل شده است: در یکی از روستاهای همدان، خانمی بود که با وجود آن که سال ها از ازدواجش می گذشت، بچه دار نمی شد. روزی خانم دیگری به او می گوید: نذر کن نام فرزندت را ابوالفضل بگذاری. پس از مدتی خداوند فرزندی به او می دهد و او نامش را ابوالفضل می گذارد. آن فرزند در 14 ـ 15 سالگی دچار بیماری سختی می شود، به گونه ای که از زنده ماندنش ناامید می شوند. باز همان خانم، به مادر فرزند توسل به حضرت عباس علیه السلام را سفارش می کند. او نیز چنین می کند. صبح فردا همان خانم به در منزل آن ها می آید و می گوید: خدا فرزندتان را شفا داده است. ناراحت نباشید. می گوید: تو از کجا می دانی؟ پاسخ می دهد: در خواب دیدم گروهی از زنان به سوی خانه شما می آیند که حضرت ام البنین علیهاالسلام نیز در میانشان بود و فرمود: برای شفای این پسر می روم.
📚ستاره درخشان مدینه؛ حضرت ام البنین، ص 175
https://eitaa.com/OstadQomi61
🔰احترام استاد
یكی از نزدیكان امام خمینی رحمه الله میگوید: «امام رحمه الله وقتی پس از دوران طولانی دوری از وطن به قم آمدند، به قبرستان شیخان رفتند و بر سر قبر مرحوم حاج میرزا جواد آقا ملكی تبریزی رحمه الله حاضر شدند و در كنار آن نشستند. آن گاه به نشانه تواضع [و احترام به استاد] یك طرف عمّامه خویش را باز كردند و با آنكه همیشه دستمال همراه داشتند، با گوشه عمّامه خود غبار سنگ قبر استاد را زدودند و سپس به قرائت فاتحه و تلاوت قرآن پرداختند.»
https://eitaa.com/OstadQomi61
🔴 حاجت روایی با حضرت ام البنین
🔵 آیت الله سید محمود شاهرودی:
🌕 من در مشکلات و حوائج برای حضرت ام البنین سلام الله علیها صد مرتبه صلوات می فرستم و حاجت میگیرم.
https://eitaa.com/OstadQomi61
🔻ارزش کار زن...
1. هرگاه زنی برای مرتب کردن خانه چیزی را از جایی به جای دیگر ببرد خداوند به او نظر رحمت میکند.. (پیامبر اکرم صلےالله علیه وآله)
2. در هربار شیر مکیدن نوزاد خداوند ثواب آزاد کردن یک بنده را به زن میدهد. (پیامبر اکرم صلےالله علیه وآله)
3. جهاد زن خوب شوهرداری کردن است.(امام علی علیه السلام)
4. بهترین زنان زنی است که برای شوهرش خوشبو باشد. (امام صادق علیه السلام)
5. چند گروه از زنان با حضرت زهرا در قیامت محشور میشوند. یکی از انان زنانی هستند که بر بداخلاقی شوهر خود صبر میکنند. (امام صادق علیه السلام )
6. هیچ چیز برای زن در شب اول قبر بهتر از رضایت شوهرش نیست. (امام محمد باقر علیه السلام)
7. یک لیوان آب دست شوهر دادن بهتر از یک سال نماز شب خواندن و روزه گرفتن است. (پیامبر اکرم صلےالله علیه وآله)
8. چون زنی به شوهر خود آب گوارایی دهد خداوند 60 گناه او را میبخشد. (پیامر اکرم صلےالله علیه وآله)
9. هیچ زنی نیست که دیگ غذایش را بشوید مگر آنکه خدواند او را از گناهان وخطا ها می شوید. (فاطمه سلام الله علیها)
10. هیچ زنی نیست که هنگام نان پختن عرق کند مگر آنکه خداوند بین او و جهنم هفت خندق قرار دهد. (فاطمه سلام الله علیها)
11. هیچ زنی نیست که لباس ببافد (بدوزد) مگر آنکه خداوند برای هر نخی صد حسنه می نویسد وصد گناه محو می کند. (فاطمه سلام الله علیها)
12. هیچ زنی نیست موی فرزندان خود شانه بزند ولباس آنان را بشوید ، مگر آنکه خداوند برای هر مویی حسنه ای بنویسد و برای هر موی گناهی را پاک کند واو رادر چشم مردم زینت دهد.(فاطمه سلام الله علیها)
13. بهتر وبرتر از همه اینها رضای خدا ورضای مرد از همسرش است .رضای همسر رضای خدا وغضب همسر غضب خدا می باشد. (فاطمه سلام الله علیها)
14. هیچ زنی نیست که با اطاعت همسرش بمیرد مگر آنکه بهشت بر او واجب میشود. (فاطمه سلام الله علیها)
15. هيچ زنى نيست که شوهرش را يکبار آب دهد (يک ليوان) مگر اينکه اين رفتار براى او از عبادت يک سال که روزهايش را روزه بگيرد و شبهایش به شب زنده دارى مشغول باشد بهتر است وخداوند در عوض هر بار که شوهرش را آب دهد ، شهرى در بهشت براى او بنا مى کند وشصت گناه از او می آمرزد. (امام صادق علیه السلام)
📘 وسائل الشیعه ج 2ص39
-----------------------
https://eitaa.com/OstadQomi61
با افتادن یک سیب جاذبه کشف شد
اما با افتادن هزاران بچه از شدت
گرسنگی در کنار دیوار ها
هنوز انسانیت کشف نشده..❗️
https://eitaa.com/OstadQomi61
✨دار قالی جهان را که خدابرپاکرده
ماآدمها میبافیم
هرکسی آمد
گره ای تازه زد
و رنگی وطرحی نو
گره ها وطرح
ونقشت براین قالی خواهدماند
کاش گوشه ای
که سهم ماست زیباترببافیم
https://eitaa.com/OstadQomi61
🔰جسد سالم شیخ صدوق
قبر صدوق رحمه الله در باغ مستوفی بود كه بر اثر سیل، جسدی كه در سرداب قرار داشت، ظاهر شد. ناصر الدین شاه، میرزا ابوالحسن جلوه و آیة الله ملا محمد رستم آبادی و حاج سید محمود مرعشی (پدر آیة الله مرعشی) را انتخاب كرد كه برای شناسایی جسد وارد سرداب شوند. این افراد جسد را سالم یافتند؛ به گونهای كه جز محاسن شریفش كه به سینه ریخته بود، هیچ یك از اعضای او تغییر نكرده بود. حاج سید محمود مرعشی نقل نموده كه دست جنازه لطیف و نرم بود و ناخن یكی از دستها گرفته و دست دیگر گرفته نشده بود.
گویا شیخ برای عمل به استحباب، ناخن یكی از دستها را در روز پنج شنبه گرفته و گرفتن ناخن دست دیگر را به روز جمعه موكول كرده بود كه اجل او را مهلت نمیدهد.
بعد از بررسی، لوح و سنگ قبری را مییابند كه روی آن نوشته بود: «هذا المرقد العالم الكامل المحدث ثقة المحدثین صدوق الطایفة ابو جعفر محمد بن علی بن حسین بن موسی ابن بابویه قمی.»
https://eitaa.com/OstadQomi61