🔰راز زنده بودن الیاس علیه السلام
الیاس علیه السلام از پیامبرانی است كه هنوز زنده و غایب از نظرهاست. نقل شده: حضرت عزرائیل علیه السلام نزد او رفت تا روحش را قبض كند. الیاس علیه السلام به گریه افتاد.
عزرائیل علیه السلام گفت: آیا گریه میكنی، در حالی كه به سوی پروردگارت باز میگردی! الیاس علیه السلام گفت: گریهام از ترس مرگ نیست، بلكه برای شبهای [طولانی] زمستان و روزهای [گرم و طولانی] تابستان است كه دوستان خدا، در این شبها به عبادت میگذرانند و در این روزها روزه میگیرند و در خدمت خدا هستند و از مناجات با محبوب لذت میبرند؛ ولی من از صف آنها جدا شده، اسیر خاك میگردم.
خداوند به الیاس علیه السلام وحی كرد: تو را به خاطر آنكه دوست داری در خدمت ما باشی، تا روز قیامت مهلت دادم تا زنده باشی [و در صف اولیاء خدا مشغول مناجات بمانی].
https://eitaa.com/OstadQomi61
🔰جوانان را دریابید!
عبد الخالق گوید: شنیدم امام صادق علیه السلام به «ابو جعفر احول» یكی از یارانش فرمود: آیا به بصره رفته ای؟ عرض كرد: بله.
فرمود: چگونه دیدی كه مردم هجوم به دستگاه [طاغوتی] میآورند و در كارهای آنها شركت میكنند و با آنها رفت و آمد دارند؟
او عرض كرد: سوگند به خدا! چنین افرادی اندك اند، اما به هر حال انجام میدهند.
حضرت صادق علیه السلام فرمود: «عَلَیكَ بِالْاَحْدَاثِ فَاِنَّهُمْ اَسْرَعُ اِلَی كُلِّ خَیرٍ؛ بر تو باد به جوانان (آنها را دریاب) ؛ چرا كه آنان هر خیری را سریعتر از دیگران میپذیرند.»
https://eitaa.com/OstadQomi61
🌹ترم زندگیت بی مشروطی . . .
لحظاتت همیشه پاس و معدل شادیت ۲۰ . . .
سایه حذف از زندگیتون دور . . .
16 آذر روز دانشجو، بر دانشجويان کانال مبارک باد🌹
https://eitaa.com/OstadQomi61
دانشجویی گفت:
حاج آقا من هر چی تو یخچالِ خوابگاه میگذارم، بسیجیهای مومن و نماز خوان میخورند.
من چکار کنم؟
حاج آقا : فامیلت را پشت ظرف بنویس، چون مومن و متدین هستند دیگه نمیخورند.
دانشجو گفت: اتفاقا پشت تمام ظرفها فامیل خودم را مینویسم ولی باز هم وقتی سراغشان میروم میبینم ظرفها خالی شدهاند.
حاج آقا پرسید: فامیلی شما چیه؟
دانشجو گفت: صلواتی...
https://eitaa.com/OstadQomi61
✨ پیامبر مهربانیها (صلی الله علیه و آله و سلم):
هر كس مى خواهد دعايش مستجاب شود و غمش از بين برود، بايد گره از كار گرفتارى باز كند.
📚نهج الفصاحه، ح ۲۹۶۱
https://eitaa.com/OstadQomi61
🔰زنده شدن در قبر❗️
مرحوم امین الدین طبرسی، دچار سكته شدیدی گشت، تا بدان جا كه اطرافیان وی گمان بردند كه از دنیا رفته است؛ لذا او را دفن كردند. بعد از مدتی، حالت سكته به پایان رسید. در آن حال، با خدا عهد بست كه اگر از لحد رهایی یابد، دست به تألیف كتابی در تفسیر قرآن بزند. چیزی نگذشت كه كفن دزدی قبر را باز كرد و مشغول باز كردن كفن شد، مرحوم طبرسی به حركت آمده، مچ دزد را گرفت. دزد از ترس میخكوب شد و با صدای ضعیفِ طبرسی خوفش افزون گشت؛ تا اینكه با سخنان امید دهنده «نترس و آرام باش!» آرامشی در خود احساس كرد. او كه چیزی نمانده بود از ترس جان دهد، به شرح حكایت طبرسی گوش فرا داد، آن گاه مرحوم طبرسی را بر دوش خود سوار كرد و به منزلش رساند. و سرانجام كفن دزد نیز به دست مرحوم طبرسی توبه كرد.
پس از این ماجرا، مرحوم طبرسی دست به تألیف كتاب ارزنده «مجمع البیان» زد.
📚 مجمع البیان، مقدمه، محسن حسینی عاملی، ج 1، ص 56؛ دیدار با ابرار، عبدالوحید وفایی، صص 44 ـ 45.
https://eitaa.com/OstadQomi61
آسایش دو گیتی تفسیر این دو حرفست
با دوستان مروّت با دشمنان مدارا
https://eitaa.com/OstadQomi61
🔰اعجازی از پیامبرصلی الله علیه وآله
طبق محاسبات دانشمندان پیشین، عرض جغرافیایی مدینه 25 درجه و طول آن 75 درجه و 20 دقیقه بوده است. طبق این محاسبه، قبلههایی كه در مدینه استخراج میشد، با محراب پیامبرصلی الله علیه وآله كه اكنون، به همان وضع سابق مانده است، تطبیق نمیكرد. چنین اختلافی باعث تحیّر عدهای از اهل فن شده بود و گاهی هم توجیهاتی برای رفع اختلاف میكردند؛ ولی اخیراً دانشمند معروف، سردار كابلی، روی مقیاسهای امروزی اثبات كرده كه عرض مدینه 24 درجه و 57 دقیقه و طول آن 39 درجه و 59 دقیقه است. نتیجه این محاسبه این شد كه قبله مدینه فقط 45 دقیقه از نقطه جنوب انحراف دارد و این استخراج درست با محراب پیامبرصلی الله علیه وآله بدون كم و زیاد انطباق دارد. این خود یك اعجاز علمی است كه در آن روز با نبودن كوچكترین وسائل علمی؛ بلكه بدون محاسبه، آن حضرت در حالت نماز، چنان از بیت المقدس متوجه كعبه گردیده كه حتی انحراف جزئی بخشودنی نیز در توجّه ایشان به كعبه پدید نیامده است؛ چرا كه امین وحی دست او را گرفت و متوجه كعبه نمود.
📚فرازهایی از تاریخ پیامبر اسلام صلی الله علیه وآله، جعفر سبحانی، نشر مشعر، چاپ 13، صص 219 - 220.
https://eitaa.com/OstadQomi61
📝چه چیز برای انسان نیكوترست؟
انوشیروان، بزرگمهر را گفت: چه چیز برای انسان نیكوتر است؟ گفت: خِردی كه با آن زندگی كند. گفت: اگر نبود؟ گفت: دوستانی كه او را به كارهای شایسته وا دارند. گفت: اگر نبود؟ گفت: مالی كه با آن، محبّت مردم را به خود جلب كند. گفت: اگر نبود؟ گفت: لالاییای كه با آن، خاموشی گزیند. گفت: اگر نبود؟ گفت: مرگی كه زود او را ببرد.
📖كشكول شیخ بهایی، ترجمه عزیز الله كاسب، انتشارات گلی، چاپ چهارم، بهار 1375، صص 319 - 320
https://eitaa.com/OstadQomi61