🔻آیتالله اعرافی در جشنواره رهاورد سرزمین نور:
❇️ حوزه علمیه #انقلابی است و انقلابی خواهد ماند
🌹نام پنج هزار #شهید_روحانیت در دفتر نورانی شهدای حوزه علمیه ثبت شده و جانبازان و آزادگان روحانی، امروز مایه آبرو و عزت حوزههای علمیه هستند.
🚩«شاخص طلبگی، آمادگی برای جانفشانی است» و اگر این شاخص کمرنگ باشد، طلبگی ما ناقص خواهد بود.
🔹معنی ورود در دستگاه باعظمت #حوزه آن است که ما آماده تحمل همهی مرارتها و سختیها هستیم! روحانی انقلابی، طعنهها و سختیها را به جان میخرد و آماده است تا جان خود را فدای اسلام و انقلاب کند.
🔹توصیه میکنم طلاب حتماً خاطراتی که بهتازگی از رهبر معظم انقلاب منتشر شده است (خون دلی که لعل شد) را مطالعه کنند و بدانید که الگوی شما طلاب، مقام معظم رهبری است.
hawzahnews.com/detail/News/486302
🌀 نوروز، طلایی ناشناخته برای حوزه
🔺بررسی عملکرد حوزه و روحانیت نسبت به فرصت تبلیغی عید نوروز
📝 گزارش تفصیلی
🖋 محمد حقپرست
🔹تبلیغ، وظیفه ذاتی حوزه است. با نگاه تشکیلاتی نسبت به این موضوع، حوزه دو وظیفه مهم دارد:
1⃣ ایجاد فرصتها و بسترهای تبلیغی
🔹مدیریت حوزه و سازمانهای همکار حوزه در تبلیغ، هنوز به این دغدغه نرسیدهاند که فرصتها و بسترهای تبلیغی را در ایران اسلامی، و در سایر کشورها ایجاد کنند. نبود این نگاه، باعث شده تا حوزهای که باید فعال و تولیدکننده قالبها و محتواهای ناب فرهنگی باشد، منفعل و به یک مصرفکننده در قالبهای دیگران تبدیل شود.
🔹به سخن دیگر، حوزه معمولا در قالبهای دیگران نقش ایفا میکند، در حالیکه خودش باید قالبهای مناسب با ارزشهای خودش بسازد. حوزه باید به نظریهپردازی در زمینه تبلیغ دست بزند؛ یعنی عدهای باشند که فقط برای طرح و ایده استخدام شوند، تا ظرفیتهای تبلیغ شکوفا گردد.
🔹تفاوت این دو نگاه، در طراحی و مدیریت یک شئ، یا بازی در آن طرح است. اولی، فضا را مدیریت میکند و مهرهها را طبق اهداف و ارزشهایش میچیند، اما دومی، در طرح ارائه شده فقط حق مصرفکنندگی دارد.
🔹به عنوان #نمونه: اگر حوزه فعال بود، بعد از نسل دوم اینترنت، به نسل سوم و ساخت شبکه های اجتماعی فرهنگی میاندیشید. اما حال که منفعل است، نهایتا میتواند چند کانال مذهبی در این شبکهها داشته باشد و این یعنی بازی در زمین حریف. اکنون وقت آن است که حوزه خلاقیت بهخرج دهد و به نسل چهارم و پنجم فضای مجازی بیندیشد.
2⃣ استفاده بهینه از ظرفیتهای موجود
🔹جدای از ایجاد فرصت، هنر حوزه باید آن باشد که از ظرفیتها و فرصتهای موجود، حداکثر استفاده را ببرد. امروزه همه سازمانها و نهادهای تأثیرگذار، معاون فرهنگی یا شبیه به آن دارند. از دانشگاه و مدارس گرفته تا وزارت خانهها، همه با روحانیت تعامل دارند. اما وضعیت تبلیغ امروز، در شأن انقلاب نیست. به چند نکته در این زمینه اشاره میکنم:
أ. محدود به منبر و استفاده ناچیز از روشهای دیگر
🔹حوزه به خاطر سابقهای که در زمینه منبر دارد، از فرصتهای محرم، صفر و رمضان، با روش منبر خوب استفاده میکند. اما روش منبر، یکی از روشهای مفید است، نه بهترین روش مناسب با هر زمینهای. سخنرانی نباید کمرنگ شود، اما زمینههای نوشتاری و گفتاری متنوع دیگر باید تقویت شوند. اگر معیار را تأثیر بر مخاطب قرار دهیم، آنقدر که تبلیغ چهره به چهره و کار با کودک تأثیر دارد، سخنرانی تأثیر ندارد. بر اساس این معیار، باید همت اصلی تبلیغ بر عرصههای دیگر باشد. فرصت نوروز، فرصتی است که سخنرانی کارآیی زیادی ندارد، اما روشهای دیگر میتوانند بهترین تأثیر را برای فرهنگ داشته باشند.
ب. اصلاح نگاهها
🔹نگاه حوزه به عید، باید مثل نگاهش به محرم و رمضان باشد. وقتی ظرفیتی به وجود میآید، نباید آن را طرد کرد، بلکه باید از آن استفاده کرد. بسیاری از مردم در نوروز به سفر و استراحت میپردازند، اما برخی سازمانها در اوج کاری هستند؛ چون شغلشان چنین اقتضائی دارد. برای روحانیت نیز، همانطور که محرم بستر مناسب تبلیغ است، عید نوروز، فرصت خوبی است که به برخی مسائل کمتر تبلیغشده مانند تفریح و شادی بپردازد. این طرح در صورتی جواب میدهد که حوزه مشوّقهای ویژهای برای مبلغین ایام نوروز قرار دهد.
ج. تولید محتوای مناسب
🔹همانطور که در محرم باید از حماسه حسینی و درسها و عبرتهای عاشورا گفت، در عید نوروز، باید از گردشگری و تفریحات سالم، صله رحم و تقویت روابط خانوادگی، مهمانیهای جذاب و دور از حاشیه، جدایی از موبایل و سرگرمیهای جذاب برای نوجوانان گفت. طبیعی است چنین توقعی نیاز به آموزشهای هدفمند دارد، نه یکی دو اندیشه.
د. ساخت مراکز تفریحی سالم به عنوان الگو
تشکیلات حوزه به عنوان متولی فرهنگ و دینداری مردم، باید به فکر ایجاد پارکهای بازی جذاب و سرگرم کننده مطابق با ارزشها و استانداردهای اسلامی باشد. اگر برای عزاداری و سخنرانی کردن، نیاز به مسجد و حسینیه و تکیه در محرم داریم، برای ایجاد محتوای شاد و فرهنگی مناسب در عید، نیاز به مکانهای مناسب با همین موضوع داریم. مسجد و حسینیه، بستر خوبی برای سخنرانی و برخی برنامهها هستند، اما تفریح و شادی، نیاز به مکانهای دیگری دارد.
گاهی اسم برخی امور مثل مسجد و حسینیه مقدس است و خیرین زیادی را به سمت ساخت آن میکشاند. اما اگر مرکزی برای تفریحات سالم بخواهد دائر شود، استقبالی از سوی علمای دین و مردم متدین نمیشود. در حالیکه امروز، تأثیر مرکز بازی، اگر بیشتر از برخی مراکز فرهنگی نباشد، کمتر هم نیست. البته نباید دنبال این باشیم که اولین اقدام در این زمینهها، بهترین قدم باشد. بلکه این عرصه ها نیاز به تجربه و آزمون دارد.
🔺ادامه در پست بعد
👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻
@TollaBEnghelabi
https://eitaa.com/TollabEnghelabi
👆🏻👆🏻👆🏻👆🏻
🔹ناگفته نماند، در این سالها، سازمان اوقاف در امامزادهها، و بسیج در راهیان نور، تبلیغ موفقی دارند. واقعا جای تشکر دارد از مسئولان این سازمانها که در خلأ نگاه حوزه، این فرصت را مغتنم شمردهاند. اما جدای از اوقاف و بسیج، اولا سازمان حوزه باید ورودی تشکیلاتی به مسئله داشته باشد و اوقاف و بسیج را نیز مدیریت کند.
▫️▫️▫️▫️
📌 پرونده حوزه و فرصتهای طلایی نوروز
#نوروز
#گزارش_تفصیلی
@TollaBEnghelabi
https://eitaa.com/TollabEnghelabi
97_971552927449.mp3
2.32M
🌀 استفاده از تعطیلات
🔈 استاد عابدی
⏲ 7 دقیقه
🔻از فرصت تعطیلات برای تحقیق و نگارش و تبلیغ استفاده کنید
🔻ما طلبه ایم غیر از دید و بازدید وظیفه ارشاد و تبلیغ هم داریم
#نوروز
@TollaBEnghelabi
https://eitaa.com/TollabEnghelabi
👇👇👇
💥ویژگیهای تحصیل در حوزه
🔹الف: انگیزش و تلاش تحصیل در حوزه، تفاوت های بسیاری با تحصیل در دوره دبیرستان دارد. برای تحصیل در حوزه همانند تحصیل در دانشگاه و بلکه بیش از آن، علاوه بر این که به توانایی هوشی و ذهنی بالاتری نیاز هست، بلکه از نظر ویژگیهای اخلاقی و شخصیتی نیز باید توانمند بود.
🔹افرادی در این جا موفق ترند که از انگیزه صحیح طلبگی برخوردار باشند، تقوا، نظم و برنامه ریزی را سر لوحه کارشان قرار بدهند و برای رسیدن به اهداف بلند طلبگی شان، به طور شبانه روز و به سختی بکوشند و از تمام لحظه های عمر خود در این راه استفاده کنند.
🔺برخلاف دبیرستان که دانش آموزان انگیزه های لازم برای فعالیت های درسی خود را از معلمان، دبیران و والدین می گیرند، در حوزه، طلاب در پی اهداف و آرزوهای خود هستند و به همین دلیل سطح آرزوها، خواسته ها، انگیزه ها و اهداف شخصی آنان، نقش تعیین کننده ای در رشد و پیشرفتشان دارد.
⬅️در این زمینه، نقش انگیزه های درونی بسیار مهم است. طلابی که اهداف روشنی دارند، به تحصیل در حوزه علاقه مندند و از خواندن دروس حوزوی لذت می برند. به دانستن، یادگرفتن و فهمیدن اشتیاق فراوان دارند و به سربازی و جانبازی در رکاب امام زمان با عشق می ورزند.
✍در مقایسه با کسانی که وارد حوزه شده اند تا درسی بخوانند و مدرکی بگیرند و در جایی مشغول به کار شده و امرار معاش کنند، به مراتب موفق ترند و از توانمندی و کار آمدی بسیار بالاتری برخوردارند.
@TollaBEnghelabi
https://eitaa.com/TollabEnghelabi
⭕️ طلبه های شهر شیروان ۲۰ نفر از پاکبانها را اعزام کردند مشهد مقدس؛ طی این مدت وظایف آنها را طلاب بصورت جهادی انجام خواهند داد.
درد بلاتون بخوره تو سر برخی ها
👤 احمد خسروی⚘
@TollaBEnghelabi
https://eitaa.com/TollabEnghelabi
21.99M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 حجت الاسلام #محمدتقی_اکبرنژاد در برنامه #چهارسو:
▫️«با کدام منطق همه طلبه ها اجازه دارند در جلسات همه مراحل علمی شرکت کنند؟ در کل دنیا هر چقدر سطح علمی کلاس ها بالاتر برود تعداد شرکت کنندگان کمتر میشود، ولی در حوزه برعکس است.
▫️طلبه ای که ادبیات عرب را به سختی قبول شده، در جلسه درس خارج فلان مرجع تقلید کنار یک طلبه نخبه می نشیند. خود آن مرجع گفته بود من از بین هزار نفر شرکت کننده در مسجد اعظم برای دونفر درس میدهم! یعنی بقیه #معطل هستند، اگر بقیه معطل هستند، چرا سیستم فکری برای اینها نمی کند؟
▫️با چه منطقی برای جامعه ای با این تنوع نیازها، همه طلبه ها را مجبور میکنید که یک رشته را طی بکنند؟ طلبه داد می زند که من با این رشته ارتباط نمیگیرم و خوراکم علم کلام است و اگر ده ساعت هم مطالب کلامی بخوانم خسته نمیشوم، ولی شما تحمیل میکنید که رسائل و مکاسب بخوانم.»
@TollaBEnghelabi
https://eitaa.com/TollabEnghelabi
👇👇👇
💥ویژگیهای رشدی طلبه
💯 #ویژه_والدینی که فرزندانشان قصد ورود به حوزه را دارد.
✍به طلبه شدن فرزند خود افتخار کنید. چرا که پیامبر اعظم اسلام(ص) به امیرمؤمنان علی (ع) فرمودند:
🍃«اگر خداوند یک نفر را به دست تو هدایت کند، از آن چه خورشید بر آن می تابد، بهتر است.»
✍امام صادق(ع) فرمودند:
🍃«هرگاه خداوند خیر و صلاح بنده ای را بخواهد، او را با دین خود عمیق آشنا می کند.»
✍در حدیث شریف دیگری حضرت فرمودند:
🍃«چون روز قیامت فرا رسد، خداوند اولین و آخرین مخلوقات را در یک سرزمین گرد می آورد و ترازوها بر قرار می گردد، سپس خون شهیدان با مركب قلم عالمان سنجیده می شود؛ پس مداد عالمان از خون شهیدان سنگین تر می شود» و نیز فرمودند:
🍃 «فرشتگان، با خشنودی بال هایشان را برای جوینده علم می گسترانند.» ۲ ... و دهها روایت دیگر در این زمینه که ارزش علم و عالم دینی را بیان می کند.
👈 اکنون که فرزند شما می خواهد در جرگه کسانی وارد شود که مورد ستایش و تمجید پیامبر اکرم(ص)، و ائمه معصومین(ع) واقع شده اند، انتخاب او را پاس داشته و به داشتن چنین فرزند موقعیت شناسی افتخار کنید.
📚پی نوشت:
1.«لأن يهدى الله بك رجلا واحدا خیرلک با طلقت عليه الشمس» (مجلسی، بحارالانوار، ج ۳۲ ص ۴۴۸)
2. عن أبي عبد الله ما قال، «اذا أراد الله بعبد خيرا فقهه في الدين» (کلینی، الکافی، ج ۱، ص ۷۷).
مدرسه علمیه علی بن ابیطالب علیه السلام کنگان
لطفا منتشر کنید.
@TollaBEnghelabi
https://eitaa.com/TollabEnghelabi
#السلام_علیک_یا_اباالحسن
❤️ نازد به خودش خدا که حیدر دارد
❤️ دریای فضائلی مطهر دارد
❤️ همتای علی نخواهد آمد والله
❤️ صد با اگر کعبه ترک بردارد
🌺 #میلاد_مولامون_مبارک 🌺
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔶لازمه رسیدن به فقه مطلوب تحول در تمامی ساختارهای حوزه است از نظام آموزشی گرفته تا نهاد مرجعیّت
▪️گفتگوی صریح با استاد اکبرنژاد در برنامه #چهارسو
@TollaBEnghelabi
https://eitaa.com/TollabEnghelabi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#حوزه_انقلابی #25اسفند
✳️به مناسبت «25 اسفندماه»؛ سالروز دیدار رهبر انقلاب با مجمع نمایندگان طلاب
🔺اگر حوزه، انقلابی نماند نظام در خطر انحراف قرار می گیرد!
🔺با کارهای سطحی حوزه انقلابی نمی شود!
#ارساللینکتنهابرایروحانیونوطلاب
🆔 #کانال_طلاب_انقلابی
https://eitaa.com/TollabEnghelabi