هدایت شده از هنر حکمرانی و توسعه || محمد حق شناس
✍ محمد حق شناس
چرایی شکل گیری فساد اقتصادی در ایران علل مختلفی دارد در اینجا من فقط به یکی از آن ها که یکی از بنیادین ترین موارد است و کسی نیز پیگیر آن نیست اشاره می کنم:
ما در ایران در ارتباط با وضعیت #مالکیت، فاقد نظام قانونی و حقوقی مشخص هستیم و این اشکال منجر به شکل گیری فسادهای گسترده می شود.
به همین فساد ۳ میلیارد دلاری اخیر #چای_دبش نگاه کنید، چرا یک نفر باید این تعداد شرکت را ثبت کند و در این تعداد شرکت عضو هیئت مدیره باشد؟! چه معنی دارد در نظام جمهوری اسلامی ایران، افراد به شکل خانوادگی شرکت داری کنند؟! چرا همه این شرکت ها یک شرکت واحد با نامی مشخص و یکتا نیستند؟!
حال با این فقدان نظام حقوقی و قانونی لازم برای مالکیت در ایران، دولت در تکاپوی #خصوصی_سازی نیز هست، مشخص است که خصوصی سازی با این وضعیت چه سرنوشتی خواهد یافت!
این وضعیت تنها با اصلاح نظام حقوقی و قانونی ناقص مالکیت در ایران ممکن است حل شود و این کار نیز تنها توسط #مجلسی کارآمد، #نخبه و دغدغه مند ممکن است.
💢 با نشر و ارسال مطالب به سایرین در آگاه سازی عمومی ما را یاری کنید👇
https://eitaa.com/hokmraniirani
هدایت شده از هنر حکمرانی و توسعه || محمد حق شناس
✍محمد حق شناس:
ناگفته پیداست که با حرکت در مسیر #نئولیبرالیسم با افزایش شکاف طبقاتی و تحمیل هزینه بیشتر به طبقات متوسط و ضعیف و در عین حال پایین نگاه داشتن درآمد آن ها، فقر بیشتر می شود!
https://eitaa.com/hokmraniirani
هدایت شده از هنر حکمرانی و توسعه || محمد حق شناس
✍ محمد حق شناس
مشکل اصلی اقتصاد کشور در این روزها "دلار" است، قیمت دلار تعیین کننده هر سیاست و تدبیر دولتی در ایران شده است، دشمنان با تحریم و برخی خودی ها در داخل از روی منفعت طلبی و صاحبان زر و زور برای تسلط بر اقتصاد کشور، جملگی باعث بالا رفتن قیمت دلار می شوند، قیمت دلار که بالا برود قیمت همه کالاهای داخل را با مشابه خارجی مقایسه می کنند و می گویند همه چیز ارزان است و برای جبران این ارزانی قیمت ها را بالا برده و #گرانی و تورم را به کشور تحمیل می کنند!
💢ما به زبان ساده می گوییم به جای اینکه همه چیز را به خاطر بالا رفتن نرخ دلار و پایین آمدن ارزش پول ملی از روی ناچاری #گران کنید؛ ارزش پول ملی را حفظ کنید و مثل بقیه کشورها اجازه گران شدن نرخ دلار و سایر ارزهای خارجی را ندهید تا بعدا به بهانه ارزانی و یا ناترازی بخواهید گرانی و تورم ایجاد کنید.
🔹با انتشار و ارسال مطالب به سایرین، ما را در افرایش آگاهی عمومی یاری دهید👇
https://eitaa.com/hokmraniirani
هدایت شده از هنر حکمرانی و توسعه || محمد حق شناس
✍محمد حق شناس
♦️علت برخی از ناکارآمدسازی های دولتی چیست؟!
وقتی عده ای صاحب ثروت، تصمیم می گیرند یک شرکت دولتی یا یک سازمان دولتی یا حتی یک بیمارستان دولتی را تصاحب کنند ابتدا به کادر مدیریتی آن وارد می شوند، آنقدر بد عمل می کنند و تعمدا مدیریتی ناکارا و ضعیف از خود نشان می دهند که آن مجموعه زیان ده شده و موجبات نارضایتی عمومی فراهم شود، وقتی همه از وضعیت چنین مجموعه ای ناراضی شدند، به کمک رسانه ها و بوقچی ها به همه اعلام می کنند که تنها راه خلاصی از این سوءمدیریت و ناکارآمدی، خصوصی سازی و فروش سازمان به بخش خصوصی است، دولت مردان با پیروی از نظر بوقچی ها و رسانه ها با خصوصی سازی موافقت می کنند و در این صورت صاحبان ثروت به سرعت با قیمت بسیار پایین آن سازمان دولتی را می خرند و مالک بیت المال می شوند! از آن به بعد با خصوصی سازی، آن سازمان مالکیت خصوصی پیدا می کند و دیگر کسی با کارائی یا عدم کارائی یا ضعف مدیریتی آن سازمان نمی تواند کاری داشته باشد چون خصوصی است و مالکیت عمومی ندارد که مردم بخواهند بر عملکرد آن نظارت داشته باشند!
🔸چه کارخانه ها، معادن، بیمارستان ها، زمین های زراعی و ... که با این روش توسط صاحبان ثروت از دست مردم و بیت المال درآمده و به چنگ سوداگران و سرمایه داران سودجو افتاده است.
🔹حالا متوجه شدید چرا فلان شرکت دولتی زیان ده است؟ چرا فلان درمانگاه یا بیمارستان دولتی خوب کار نمی کند و به اندازه کامل پزشک و متخصص ندارد؟ یا فلان آموزشگاه عملکرد مناسب و رضایت بخش ندارد؟!
خیلی از این عملکردهای منفی تعمدی و جاده صاف کنی برای واگذاری آن ها و چپاول کردن بیت المال است تا دولت مردان و مجلسیان را به سمت واگذار کردن آن ها سوق دهند و جامعه و مردم را چنان ناراضی کنند که به راحتی چنین واگذاری هایی را منطقی و درست بپندارند و حساسیتی به آن نشان ندهند!
🔹با انتشار و ارسال مطالب به سایرین، ما را در افرایش آگاهی عمومی یاری دهید👇
https://eitaa.com/hokmraniirani
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📌علوم انسانی باید در جهت حرکت با نظام اسلامی باشد
هدایت شده از دکتر حمیدرضا مقصودی
اگر بناست #یارانه_پنهان به خانوارها در نظام محاسبات وارد شود،
لازم است #تولید_پنهان خانوارها نیز دیده شود.
تولید پنهان یعنی کالا و خدماتی که توسط خانوارها و در محیط نابازار فرهنگی تولید می شود اما در هیچ کجای حسابهای ملی وارد نمی شود.
اگر یارانه پنهان، عدم النفع دولت از پرداخت یارانه است، تولید پنهان، نفع دولت از وجود خانواری است که از این یارانه ها استفاده می کند.
برآوردها نشان می دهد، تولید پنهان در ایران، چندین برابر یارانه پنهان است.
منع کردن خانوارها از انرژی و سایر اقلام متناسب با قدرت خرید، دولت را نیازمند ده ها برابر هزینه برای جبران توقف تولید پنهان خانوارها می کند.
☘️کانال تحلیلهای اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥دکتر جبرائیلی در برنامۀ شیوه :تولیدکنندۀ ایرانی ضرر میکند چون در کشور ما مواد اولیه را به قیمت جهانی ضربدر دلار آزاد در بورس کالا میفروشند، آنهم به شیوۀ حراج !!
❌️بعد به جای حل ریشۀ مشکل میگویند علت تورم : دولت و نقدینگی و ناترازی بانکها و ... است. مدام آدرس غلط میدهند.
🎬 #بیداری_مدیا برای بیداری وجدانها👇
@Bidari_Media
یکی از نقدهایی که به شرکت های پتروشیمی وارد است، این است که پتروشیمی ها خوراک را با قیمت ریالی می خرند و با قیمت دلاری محصولاتشان را به مردم و دولت میفروشد لذا یکی از منشاهای تورم در جامعه پتروشیمی ها هستند،اگر این فروش دلاری صرفا به خارج از کشور باشد اشکالی ندارد اما اگر در داخل کشور ریالی می خرند اما دلاری میفرشند تورم زا است
در کنار این مساله یکی از مهمترین چالش های تولید در آنها نحوه قیمت گذاری و انحصار خرید داخلی خوراک و عدم استفاده از فرصت های خاص بین المللیhunter در جهت خرید خوراک ارزانتر و تبدیل کردن آن به ارزش افزوده در داخل کشور است از طرفی رقابت بیشتری در زمینه کیفیت خوراک در داخل ایجاد میشود
هدایت شده از شیخ فرهاد فتحی
🔺 تلاش برای مشارکت حداکثری😏
گرانی = اعصاب خُردی = عدم مشارکت
💢 شیخ #فرهاد_فتحی / عضویت 👇🏻
@sheikh_farhad_fathi
هدایت شده از اندیشکده قصد
امام خمینی (رحمت الله علیه)
نباید برای رضایت چند لیبرال خود فروخته در اظهار نظرها و ابراز عقیدهها به گونهای غلط عمل کنیم که حزب الله عزیز احساس کند جمهوری اسلامی دارد از مواضع اصولیاش عدول میکند.تاخیر در رسیدن به همه اهداف دلیل نمیشود که ما از اصول خود عدول کنیم.
3 اسفند 1367
💠 اندیشکده قصد
💡@qasdna_ir
هدایت شده از بیداری ملت
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥لشگر خدا در مبارزه با صهیون را ببینید
🔺️گورستان تانک های اسرائیل، غزه، شلوار سه خطی های بومی آن زمین، مؤمنان به استقامت و پیروزی، تونل های غافلگیری برای خوک های آرمیده در ارابه های آهنی
عجب صحنه ای است. یکی از بهترین هاست. پرافتخارترین ها، شجاعانه ترین ها.
از تونل بیرون می آید و بمب را روی تانک می چسباند. دشمن انگار به اذن خدا کور شده است.
🔺️وَ جَعَلْنَا مِن بَیْنِ أَیْدِیهِمْ سَدّاً وَمِنْ خَلْفِهِمْ سَدّاً فَأَغْشَیْنَاهُمْ فَهُمْ لَا یُبْصِرُونَ
و پیش روى آنان حائل و سدّى و پشت سرشان نیز حائل و سدّى قرار دادیم، و به طور فراگیر آنان را پوشاندیم، پس هیچ چیز را نمىبینند.
🔴 #بیداری_ملت 👇
@bidariymelat
هدایت شده از حکمرانی اقتصادی|محمد طاهر رحیمی
💵 «تثبیت ارزی در دنیا»
🔖 حدود ۷۰٪ کشورهای دنیا با ادبیات ما «رژیم تثبیت ارز» دارند
🔖 تثبیت ارز رژیم ارزی نامتعارف و عجیبی نیست، بلکه مستلزم جعبهابزارهای مشخص پولی، مالی و ارزی است
🔖 نقد فعلی به بانک مرکزی نه به تثبیت ارزی بلکه به «عدم تدارک ابزارهای لازم» برای تثبیت باز میگردد.
🔖 ممکن است عزیزانی این تثبیت ارزی را فقط به کنترل تورم از مسیر کنترل رشد نقدینگی نسبت دهند که واضحا آمارهای متعددی خلاف این مدعا را نشان میدهد.
📍نمونه اول: انگلیس طی ۴۰ اخیر
رشد نقدینگی M2: حدود ۲۱ برابری(۲۰۰۰٪)
تورم(بر اساس CPI): ۱۶۰٪
رشد اقتصادی: حدود ۱۲۰٪
📍نمونه دوم: مکزیک طی بیش از ۳۰ سال اخیر
رشد نقدینگی: ۴۰۰۰٪
رشد اقتصادی: ۸۰٪
تورم: ۱۰۰۰٪
📍نمونه سوم: نروژ طی بیش از ۳ دهه اخیر
رشد نقدینگی: بیش از ۵۰۰٪
رشد اقتصادی: ۸۰٪
تورم: ۱۰۰٪
📍نمونه چهارم: کرهجنوبی طی بیش از ۳۰ سال اخیر
رشد نقدینگی: ۳۳۰۰٪
رشد اقتصادی: ۴۰۰٪
تورم: ۱۷۵٪
📌 بنابراین:
1⃣ تثبیت ارز نه یک کار پوپولیستی و سرکوبگرایانه بلکه یک سیاست ابزارگرایانه است
2⃣ جعبه ابزار «حکمرانی پولی، مالی و ارزی» تثبیت ارز را ممکن میکند
3⃣ ارز مخصوصا برای کشورهای که لنگر انتظارات تورمی است صرفا یک کالا نیست که بگوییم باید با نقدینگی یا تورم رشد کند بلکه پیشرانِ « فشار هزینه بر اقتصاد، تعادل عرضه و تقاضای کالا و خدمات، بهره انتظاری و عرضه و تقاضای نقدینگی» است.
📍تلگرام:
https://t.me/Economics_Finance_T
📍ایتا:
https://eitaa.com/economics_finance
📍توئیتر:
https://twitter.com/taherrahimi68
هدایت شده از پازلِ اقــتصاد 📊
🔹واکنش معاون بانک مرکزی به اظهارات برخی نمایندگان درباره سیاست تثبیت ارز: ارز ترجیجی ۲۸۵۰۰ تومانی هیچگونه آثار سوء پولی نداشته
بانک مرکزی ارز را ۲۸۲۰۰ تومان از دولت خریداری و با نرخ ۲۸۵۰۰ تومان به واردکننده تخصیص میدهد
در گذشته بعضاً ارز موردنیاز برای کالاهای اساسی را با نرخ بالاتر از ۴۲۰۰ تومن از بازار خریداری و با نرخ ۴۲۰۰ تومان به واردکننده تخصیص میدادند که باعث افزایش پایه پولی و نقدینگی میشد.
👥پاد
🆔@Economy_tweet
هدایت شده از اقتصاد فرهنگی
آقا فرمودند ما در جنگ اقتصادی پیروز شدیم
آمریکایی ها گفتند در جنگ اقتصادی علیه ایران شکست مفتضحانه خوردیم
از غیرانقلابی ها که توقعی نداریم
بچه انقلابی ها می گویند شاید آمریکا شکست خورده باشد اما ما پیروز نشدیم :)))
#خودتحقیری درد بی درمانی است...
♨️ اقْتِصادِفَرهَنگی: 🇮🇷
💠 @h_abasifar
هدایت شده از اقتصاد فرهنگی
اسلام؛ مسبب وضع موجود!
شاید شما هم این سوال را شنیده باشید که چرا هیچ کدام از دولت های جمهوری اسلامی انقلابی نماندند و ضدانقلاب شدند و از این دست حرفها!
لطفا این متن را با دقت بخوانید:
قبلا در یادداشتی که در مورد جنگ شناختی نوشتم عرض کردم که عمیق ترین لایه جنگ شناختی سطح "مساله" است. سطوح علت، مقصر، راهکار و روش در رده های بعدی قرار دارند.
هر چه بتوانیم در سطح عمیق تر با دشمن بجنگیم قطعا به پیروزی نزدیک تر خواهیم بود و هر چه در سطوح پایین تر بجنگیم قطعا تلفات و هزینه بیشتری خواهیم داد.
در سالهای اخیر جریانات مختلف سیاسی و کارشناسان اقتصادی در سطح روش و راهکار دعواهای زیادی داشتند. در جدیدترین نزاع بین اهل فکر در مسائل کشور، سطح بحث به مقصر رسیده است. اما متاسفانه هنگامی که دوستان در سطح "مقصر" می جنگند، علت و مساله را دشمن برای ما طراحی کرده است. یعنی در دو سطح قبلی شکست خورده ایم.
به عنوان مثال یکی از بهترین موضع گیری های بعد از انقلاب تا کنون موضعی است که دکتر جبرائیلی در مناظره با دکتر لیلاز داشت.
یعنی در سطح نشان دادن مقصر، به درستی جریان های لیبرال داخلی و پشت پرده آن یعنی صندوق بین المللی پول و بانک جهانی و ... را مقصر نشان داد. کسی که در این سطح در حال جنگیدن است این بهترین موضعی است که می تواند اتخاذ کند و طبیعتا هیچ جای ایرادی نیست. البته اقتضاء مناظره هم احتمال قریب به یقین همین بود.
اما نقدی که می توان به این سطح از مبارزه وارد کرد (نه به شخص خاصی مثل دکتر جبرائیلی عزیز) این است که مساله و علت را دشمن طراحی کرده و ما در زمین او در حال بازی کردن هستیم.
مثلا در شروع صحبت کردن می گویند: بیایید ببینیم مسبب وضع موجود چه کسی یا چه سیاستی است!
و منظورشان این است که وضع موجود وضع بسیار بدی است و ما بدبخت شدیم و حالا باید در داخل کشور به دنبال مقصر بگردیم!
این یعنی در سطح مساله پذیرفته ایم که "وضعیت ما بحرانی و بسیار بد است" و در سطح "علت" پذیرفته ایم که نقصی در جمهوری اسلامی وجود دارد و باید حالا به دنبال مقصر این نقص بگردیم!
وقتی شما مساله را فقر و فلاکت مردم ایران بدانی قطعا در بهترین حالت رئیس جمهورهای ایران اسلامی را مقصر خواهی دانست و تمام دولت ها را ضدانقلاب و خائن تلقی خواهی کرد.
از نظر من بزرگترین اشتباه اقتصاددانان چپ و راست و انقلابی و غیرانقلابی این است که یک عینک کثیف به چشم دارند و سعی میکنند آینه جمهوری اسلامی را پاک کنند.
حال بیایید یک پله بالا برویم. به جای اینکه علت مشکلات را جایی درون دولت و یا حتی درون صنایع بزرگ و بنگاه های اقتصادی و بانک و بورس و ... جستجو کنیم در باقی مانده ساختار فاسد قبل از انقلاب یا نفوذ و دشمنی و جنگ و تحریم و ... ببینیم. حقیقتا فکر کنیم که اگر در دهه نود ما درگیر یک جنگ تمام عیار اقتصادی نبودیم و با همان سرعتی که در انتهای دهه هشتاد حرکت می کردیم ادامه می دادیم امروز و در آستانه چشم انداز 1404 کجا بودیم؟
اگر فتنه 88 نبود. اگر کارشکنی و دشمنی و جنگ نبود حتی با روحانی و زنگنه و آخوندی هم امروز جایی بهتر از امروز بودیم!
تمام هنر دشمن در جنگ ترکیبی علیه ایران این بود که هم تحریم کند و هم به گردن جمهوری اسلامی بیاندازد. به همین دلیل مقام معظم رهبری فرمودند اگر جریان تحریف شکست بخورد جریان تحریم شکست خواهد خورد.
اما باز هم اگر دقت کنید در این سطح پذیرفته ایم که بدبختیم و اوضاع خیلی خیط است!
حال به سطح بالاتر یعنی سطح "مساله" برویم!
دشمن می گوید مردم ببینید جمهوری اسلامی ایران "جهنم" است و غرب "بهشت" است. شما می گویی چرا پرت و پلا به هم می بافی؟
غرب بهشت است و ایران جهنم؟
تمام شد. تمام رشته های او پنبه شد. حالا اقتصاددانان باید به جای اینکه در مورد ایران صحبت کنند در مورد این حرف بزنند که واقعا چرا مردم اروپا از سرما و گرما کشته می شوند؟ چرا این همه گرسنگی و شکاف طبقاتی و بدبختی دامن شرق و غرب را گرفته است؟
آنگاه به واقعیات اقتصاد ایران که #اقتصاد_فرهنگی و #نابازار است دقت می کنند.
آنگاه به دستاوردهای عظیم ایران در این چهل سال خیره می شوند
آنگاه آوینی می شوند و #روایت_فتح مردم و نظام ایران اسلامی در #جنگ_تمام_عیار_اقتصادی را می سازند
آنگاه الگوبودن جمهوری اسلامی برای تمام مردم دنیا را بدون لکنت زبان فریاد می زنند
این اتفاقات بطور خودکار مشکلات را هم حل می کند
اول احساس فقر و فلاکت را از بین می برد
مشارکت سیاسی زیاد می شود
قدرت سیاسی زیاد شود مشکلات اقتصادی یکی یکی حل می شود
مبارزه با فساد و تبعیض و...امکان پذیر می شود
آنگاه وارد جهش تمدنی می شویم
ادامه
♨️ اقْتِصادِفَرهَنگی: 🇮🇷
💠 @h_abasifar
هدایت شده از اقتصاد فرهنگی
بخش اول
ادامه
من با سینه سپر و با سربلندی می گویم مسبب وضع امروز، جمهوری اسلامی است. مسبب همه خوبی ها و خدمات و پیشرفت ها جمهوری اسلامی است.
این چیزی که روی زمین در ایران رخ داده است و این بهشتی که ما در آن زندگی می کنیم نتیجه خون ۳۰۰ هزار شهید و فداکاری مردم ایران و اعتقاد و ایمانشان به خداوند متعال است دسترنج و هدیه جمهوری اسلامیست.
این اتفاقی که من میبینم منتی است که خداوند بر سر این مردم نهاده و عجیب و بسیار سخت است که کسی نبیند و شکرگذار نباشد.
مسبب وضع موجود اسلام است همانگونه که مسبب وضع حکومت امیرالمومنین علیه السلام هم مولای متقیان بود. هم خوبی هایش هم سختیهایش!
مسبب فرق شکافته امیرالمومنین کسی جز علی نبود. مگر میتوان در محراب مسجد کوفه بگویی فزت و رب الکعبه و دیگری علت این فوز و رستگاری باشند؟
ما به اینکه علت دشمنی شیطان باشیم افتخار میکنیم.
آری... مسبب جنگ علیه ایران خودمان بودیم و هستیم. چون استقلال خواستیم. چون آزادی خواستیم. چون به دنبال "لا اله الا الله" بودیم.
و مسبب استقلال خواهی و آزادی خواهی همه مردم دنیا خواهیم بود.
امروز که حالمان خوب است. اگر وضعیتمان از مردم غزه و یمن هم سخت تر بود باز هم به این انتخابمان افتخار می کردیم.
♨️ اقْتِصادِفَرهَنگی: 🇮🇷
💠 @h_abasifar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢 کنایه مجری تلویزیون به فرار مالیاتی طلافروشان: این خیانت به مردم است.
🔹کارگران، کارمندان و اصناف مالیات می دهند اما یک عده راه فرار مالیاتی را پیدا کرده اند!
🆔@Economy_tweet
هدایت شده از مُنحطّ
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 #اقتصاددانزاتدان
نسخه با حجم کمتر
قسمت سوم: چگونه بگوئیم گران کنیم؟
👑 سخن بزرگان:
به گول کسی دست نزنید که به گولتان دست می زنند!
🐪 شما تا حالا شنیدید مستقیم بگن ما میخواهیم گران کنیم؟
(عباراتی مثل ناترازی، قیمت دستوری، آزادسازی قیمت ها، عدم النفع، یارانه پنهان، سرکوب قیمتی و... توسط اقتصاددانان طراحی می شود تا سیاست هایی که کوچک شدن سفره مردم را نتیجه می دهد قابلیت طرح در جامعه داشته باشد)
مُنحطّ|ترجمان رسانههای لیبرال
💢 @monhaTT