.
بلوغ روانی چیست؟
بلوغ روانی یعنی آنکه تلاش برای تغییر دیگران را متوقف ساخته و بر خویش متمرکز شوید.
بلوغ روانی یعنی دیگران را همانگونه که هستند بپذیرید.
بلوغ روانی یعنی قدرت آنکه بتوانید رها کنید و بگذرید.
بلوغ روانی یعنی بجای انتظارات پی در پی از یک رابطه ؛ سخاوتمندانه برای آن تلاش کنید و ببخشید و آنرا بسازید.
بلوغ روانی متوقف کردن مسیری ست که در آن بکوشید که خود را برتر نشان بدهید و به جای آن بر نقاط مثبت دیگران متمرکز بشوید.
بلوغ روانی یعنی آنکه بدنبال تأیید دیگران نباشید و خودتان را با کسی مقایسه نکنید.
بلوغ روانی ، بالیدگی پذیرش خویشتن ست به همانگونه که هستید و درک این نکته که تا هنگامی که خود را نپذیریم هیچ تغییری رخ نخواهد داد.
https://eitaa.com/PsychologyCounseling
♨️سلسله نشست های آموزشی در حوزه سلامت روان و پیشگیری از آسیبهای روانی و اجتماعی در سطح شهرستان اسلامشهر
🔹این جلسه با موضوع نگرش روانشناختی به پدافند غیرعامل با محوریت روانشناسی ، در روز سه شنبه مورخ ۱۴۰۳/۸/۸ در مدرسه علامه مجلسی اسلامشهر تشکیل گردید.
https://eitaa.com/PsychologyCounseling
ترساندن کودکان از موجودات ترسناک و تخیلی همچون غول ها و جادوگران ، جن ، لولو خوره خوره ، خوخو ترسناک و ... به منظور تربیت و تنبیه آنها اشتباهی بزرگ است که تاثیرات آن تا آخر عمر با آنها می ماند مثل ترس از تاریکی ، ترس از تنهایی ، ترس از صدای بلند ، ترس از فضاهای بسته مثل آسانسور ، ترس از گربه سیاه ، ترس از افراد غریبه ، ترس از مکان های وسیع و شلوغ و ... که معمولا ریشه در کودکی دارد.
https://eitaa.com/PsychologyCounseling
مصرف گل ( ماریجوانا ) علی رغم ذهنیتی که نوجوانان و جوانان دارند آثار سویی روی عملکرد مغزشون داره(مختل کردن)
بیقراری
بی نزاکتی و بی ادبی
زودرنجی
بی تفاوتی
پرخاشگری
بهم خوردن چرخه خواب و بیداری
پر حرفی
چت کردن
کره خوری(پرخوری)
بد دلی و شکاکی
خشک شدن لب و دهان
قرمزی چشمها (دائما قطره نفازولین مصرف می کنند می ریزن داخل چشماشون)
بی ثباتی رفتاری را بدنبال داره
بی ثباتی عاطفی ، هیجانی
یک کیس دارم مادرش می گفت برای مصرف گل (که بوی تند و غلیظی داره شبیه به بوی سیگار )میره داخل سرویس بهداشتی بمدت طولانی ، وقتی درب سرویس را باز می کنه این بوی تند تا شعاع بیست متری هم پخش میشه .
یک کیس دیگه داشتم گل مصرف می کرد
همسرش می گفت هر موقعه از خواب که بیدار میشد من و بچه هام نمی تونستیم نزدیکش برویم تا یک ساعت.
کیس سوم همسرش می گفت وقتی گل مصرف می کنه از ساعت ۱۲۰۰ شب شروع به آبیاری باغچه حیاط خونه می کنه تا ۰۳۰۰ بامداد
https://eitaa.com/PsychologyCounseling
#معرفی_کتاب
یکی از سرچشمه های اصلی اختلال اتیسم را می توان در افزایش سن والدین جستجو کرد.مادران با افزایش سن،ممکن است بیشتر در معرض سموم قرار گیرند و همین امر عوارض بارداری را،در آنان افزایش می دهد.
براساس نتایج منتشر شده برای مادرانی که ۳۵سال به بالا دارند در حدود ۵۰ درصد خطر ابتلا کودک به اتیسم وجود دارد ولی تفاوت چشمگیری میان مادران ۲۰ تا ۳۵ ساله مشاهده نگردیده است.
بنابراین می توان اذعان نمود که بهترین سن برای بارداری خانم ها از بیست سالگی تا سی و پنج سالگی آنها در زندگی است ولی کارشناسان معتقدند که عامل سن مادر به تنهایی نمی تواند باعث خطر افزایش ابتلا به اتیسم گردد و ترکیب این عامل با عوامل دیگر است که خطر ابتلا به این اختلال را افزایش می دهد.
اتیسم یا در خودماندگی یک اختلال عصبی تکوینی با وجود مشکلات جدی در تعاملات اجتماعی و ارتباطات کلامی و غیر کلامی و وجود رفتارهای تکراری و علایق محدود فرد است.تاکید فرد بر حفظ ثبات و روال های خاص در زندگی از نشانه های شایع این اختلال است.
منبع :
راهکارها و نظریه های پیشگیری از اختلال اتیسم_مهدی فولادگر و نجمه اسدی
https://eitaa.com/PsychologyCounseling
اسباببازی زیاد قدرت خلاقیت را از کودکان میگیرد.
داشتن اسباببازیهای کمتر کودکان را ترغیب میکند به بازیهای تخیلی و خلاقانهتری بپردازند.
شاید فرزندتان اسباببازیهای زیادی بخواهد و شما هم برای اینکه دلش را به دست آورید، برایش انواع و اقسام وسایل بازی و سرگرمی را فراهم کنید، اما طبق نتایج یک مطالعه، داشتن اسباببازیهای زیاد میتواند برای کودکان مضر باشد. در مقابل محدودتر بودن تنوع اسباببازیها میتواند به بهبود کیفیت بازی و رشد شناختی کودک منجر شود.
بنابر مطالعهای که در مجله «رفتار و رشد کودک» (Infant Behavior and Development) منتشر شده است، داشتن اسباببازیهای کمتر کودکان را ترغیب میکند به بازیهای تخیلی و خلاقانهتری بپردازند.
محققان دانشگاه تولدو در اوهایو دو گروه از ۳۶ کودک نوپا در رده سنی ۱۸ تا ۳۰ ماه را در جلسات بازی آزاد با چهار یا ۱۶ اسباببازی تجزیه و تحلیل کردند.
این یافتهها حاکی از آن است که انتخاب محدودتر از میان اسباببازیها امکان بازی متمرکزتر و خلاقانهتر را فراهم میکند. دلیلش هم فقط این نیست که کودک به دلیل وجود تعداد زیادی اسباببازی با ویژگیهای متنوع (صداها، چراغها و زرقوبرقهای دیگر) امکان تمرکز طولانی را از دست میدهد و حواسپرت میشود. تعداد بیش از حد اسباببازی میتواند خلاقیت را هم سرکوب و رشد مهارتهای ضروری زندگی را مختل کند و به مشکلاتی مانند کاهش تمرکز و افزایش رقابت و حسادت میان خواهربرادرها منجر شود.
https://eitaa.com/PsychologyCounseling
بدن نمایی در دانشگاه علوم تحقیقات!
از منظر روانشناختی، باید گفت که فرد مرتکب «بدن نمایی»، یا عورت نمایی شده است. چه اعتراض به سیاست باشد و چه اعتراض به رویدادهای زندگی، « اختلال روانپزشکی» است.
عوامل روانشناختی (استرس، اضطراب، افسردگی، نگرانی و وضعیت روحی نامناسب)، عوامل فیزیولوژیکی (اختلال هورمونی، مشکلات عصبی و عروقی، دیابت، اختلالات تیروئید)، عوامل اجتماعی و فرهنگی( محدودیت ها و قوانین اجتماعی) و فرهنگ جنسی یک جامعه می تواند پیشران این نوع رفتار باشد.
اگر به رویکردهای روانشناسی مراجعه کنیم تحلیل های مختلف وجود دارد، مثلاً فروید علاوه بر عامل خودشیفتگی، محرومیتهای جنسی و رشک آلت مردی را باعث پیدایش اختلال نمایشگری میدانست، به همین علت است که «لوئی» دانشمند فرانسوی عقیده دارد که اگر درب فاحشه خانههای پاریس بسته شود، در هر کوچه و خیابان شهر پاریس نمونههای شگفتانگیزی از اشخاص نمایشگر خودنمایی خواهند کرد.
رویکرد رفتار گرایی، بدن نمایی را محصول یادگیری در کودکی و تربیت اشتباه میداند؛ یعنی زمانی که فرد هنگام نشان دادن خودش تحریک جنسی شده و ناراحتی و رفتار تند دیگران (والدین) از این رفتار، موجب برانگیختگی او شدهاست.
رویکرد زیستی آسیب مغزی، به ویژه آسیبهای قطعهٔ گیجگاهی، را با بدن نمایی مرتبط دانستهاند.
https://eitaa.com/PsychologyCounseling
برای افزایش هوش هیجانی ( EQ ) فرزندم یا دانش آموزم چه کنم ⁉️
بهترین و کلی ترین تعریفی که میتوان از هوش ارائه کرد ؛ میزان سازگاری فرد با محیطش است.
هوش هیجانی کاملا اکتسابی و اموزشی ست و چهار فاکتور مهم دارد :
۱. شناخت احساسات خود (خودشناسی)
۲. مدیریت احساسات خود ( خودکنترلی )
۳. شناخت احساسات دیگران
۴. کنترل احساسات دیگران ( میزان نفوذ و تاثیرگذاری بر دیگران )
هوش هیجانی به بیان و ابراز هیجانات بازمیگردد. اگر فردی هیجانات خود را با شدت و میزان مناسب متناسب با موقعیت و رویداد به درستی ابراز کند از هوش هیجانی بالایی برخوردار است اما اگر هیجانات متناسب با رویداد نبوده یا شدت و میزان این هیجان بسیار کم یا زیاد باشد این فرد از هوش هیجانی پایینی برخوردار است.
برای افزایش هوش هیجانی دانش اموزان کلاس ؛
آنها باید بتوانند در کلاس متناسب موقعیت ها احساسات خود را ابراز کنند و با انواع احساسات اشنا شوند. بهتر است انواع احساسات به دانش آموزان آموزش داده شود و اجازه داده شود که حتی احساسات منفی همچون غم ، حسرت ، نفرت و انزجار ، خشم و ... نیز در کلاس به میزان مناسب ابراز شود.دانش اموز باید با شناخت احساسات دیگران و مفهوم " همدلی " و تفاوت ان با " همدردی " آشنا شود.
و ...
برای افزایش هوش هیجانی فرزندم میبایست :
او را با انواع احساسات اشنا سازم.
بعنوان یک والد خودم نیز به درستی احساساتم را ابراز کنم.
از فرزندم بخواهم احساسات خود را متناسب موقعیت ها و با میزان مناسب ابراز کند.
از احساسات منفی خود نهراسد و با انها روبه رو شود.
https://eitaa.com/PsychologyCounseling
اگر افراد میتوانستند یاد بگیرند که آنچه برای من خوب است، لزومی ندارد که برای دیگران هم خوب باشد آنگاه دنیای شاد و خوشایندتری میداشتیم. تئوری انتخاب به ما میآموزد که دنیای مطلوب من، اساس زندگی من است نه اساس زندگی دیگران.
ویلیام ﮔﻼﺳﺮ
از کتاب تئوری انتخاب
https://eitaa.com/PsychologyCounseling
عشق واقعی صادقانه و خالی از هرگونه تنفر و ریا ، تنها در رابطه ی بین یک معتاد و مخدرش وجود دارد.
زیگموند فروید (۱۹۳۹ - ۱۸۵۶)
دانشمند شهیر اتریشی و پدر علم روانکاوی
https://eitaa.com/PsychologyCounseling
بازی درمانی برای درمان اختلالاتی مانند:
👈 شب ادراری
👈 جویدن ناخن
👈 پرخاشگری و عصبانیت
👈افسردگی و استرس
نقش بسزا و موثری خواهد داشت.
لذا خانواده ها باید از این روش به عنوان روشی برای درمان و بهبود بسیاری از اختلالات کودک استفاده نمایند.
در صورت احساس نیاز با مراجعه به درمانگران در مراکز و کلینیک های مشاوره مشکلات کودک را بهبود بخشیده و از طرفی موجبات رشد او را از لحاظ عاطفی جسمی و هوش و ذهنی و مواردی دیگر فراهم نمایند.
کودکان در هنگام بازی احساسانی مانند ترس، خشم اندوه و شادی و عصبانیت را تجربه خواهند کرد و به وسیله آن ها استقلال طلبی و روحیه را کسب می کنند.
بازی سبب کاهش اضطراب و افسردگی در کودکان می شود،چرا که کودکان انرژی تخلیه نشده زیادی دارند که می توانند با استفاده از بازی تخلیه کنند و این امر بسیار مهم می باشد.
می توان گفت که بازی به اندازه تغذیه و خواب برای رشد کودک از جنبه های گوناگون مفید و موثر می باشد.
بدون بازی نمی توان انتظار داشتن یک فرزند مناسب در آینده را داشت.
https://eitaa.com/PsychologyCounseling