يَـٰٓأَيُّهَا ٱلرَّسُولُ بَلِّغۡ مَآ أُنزِلَ إِلَيكَ مِن رَّبِّكَۖ وَ إِن لَّمۡ تَفعَلۡ فَمَا بَلَّغتَ رِسَالَتَهُۥۚ وَ ٱللَّهُ يَعصِمُكَ مِنَ ٱلنَّاسِۗ إِنَّ ٱللَّهَ لَا يَهدِي ٱلقَوۡمَ ٱلكَٰفِرِينَ.
اى پيامبر، آنچه را از پروردگارت بر تو نازل شده است به مردم برسان اگر چنين نكنى امر رسالت او را ادا نكرده اى خدا تو را از مردم حفظ مى كند، كه خدا مردم كافر را هدايت نمى كند.
امام صادق (ع) درخصوص ثواب روزه در روز عید غدیر فرموده است:
صِیامُ یَوْمَ غَدیرِ خُمٍّ یَعْدِلُ صِیامَ عُمْرِ الدُّنْیا لَوْ عاشَ اِنْسانٌ ثُمَّ صامَ ما عَمَرتِ الدُّنْیا لَکانَ لَهُ ثَوابُ ذلِکَ.
روزه روز غدیر خم با روزه تمام عمر جهان برابر است؛ یعنى اگر انسانى همیشه زنده باشد و همه عمر را روزه بگیرد، ثواب او به اندازه ثواب روزه عید غدیر است.
وسائل الشیعه ۷: ۳۲۴، ح ۴
امام على(ع) در مورد روزه عید غدیر فرمود:
اگر بنده مخلصى در روزه این روز اخلاص داشته باشد، همه روزهاى دنیا توان برابرى با آن را ندارد؛ به عبارت دیگر، اگر کسى تمام روزهاى دنیا زنده باشد و همه را روزهدار سپرى کند، ثوابش کمتر از ثواب روزه این روز خواهد بود، با این وجود روزه روز غدیر خم نزد خداوند در هر سال برابر با صد حج و صد عمره مقبول است..
روایتی از امام صادق(ع) در مورد ثواب روزه گرفتن در روز عید غدیر:
مفضّل بن عمر میگوید به امام صادق (ع) عرض کردم: ... سرورم من را به روزه گرفتن در روز غدیر خم امر میکنید؟ امام صادق (ع) سه مرتبه فرمود: آری به خدا قسم.
روز غدیر خم همان روزی است که خداوند توبه آدم ع را پذیرفت، پس به شکرانه اش آن روز را روزه گرفت.
*💠موقعیت جغرافیایی غدیر خم*
💎منطقه غدیر خم بیابانی باز و وسیع در مسیر سیلاب وادی جحفه بود. این سیلاب از مشرق به مغرب جاری می شد و پس از عبور از غدیر به جحفه می رسید و سپس تا دریای سرخ ادامه پیدا می کرد و سیل های سالیانه را به دریا می ریخت.
در این مسیر آبگیرهایی طبیعی به وجود آمده بود که پس از عبور سیل، آب های باقیمانده در آن جمع می شدند و در طول سال به عنوان ذخایر آبی شناخته می شدند و به آن ها اصطلاحاً «غدیر» می گفتند.
در مناطق مختلف، غدیرهای زیادی در مسیر سیل ها وجود داشت که با نام گذاری از یکدیگر شناخته می شدند. این غدیر هم برای شناخته شدن از غدیرهای دیگر بنام «غدیر خم» نام گذاری شده بود.
کنار این آبگیر پنج درخت سرسبز و کهن سال از نوع «سَمُر» شبیه درخت چنار وجود داشت، که درخت خاص صحراها است. این پنج درخت با شاخ و برگ انبوه و قامت بلند، سایبانی خوب برای مسافران خسته ایجاد کرده بود.
لذا در آن شرایط، این بیابان وسیع به عنوان بهترین مکان برای مراسم سه روزه غدیر انتخاب شد، و جایگاه سخنرانی زیر همان درختان در نظر گرفته شد که هم مشرف بر بیابان و محل تجمع مخاطبین بود و هم سایبان مناسبی برای ایراد خطابه به نظر می آمد.
📚[معجم البلدان: ج 2 ص 350 و 389، ج 3 ص 159، ج 4 ص 188، ج 6 ماده غدیر. النهایة (ابن اثیر): ماده خم.]
*💠تمام ملائکه خداوند تحتامر امیر المومنین علیه السلام هستند*
💎وَ الَّذِي رَفَعَ السَّمَاءَ بِغَيْرِ عَمَدٍ لَوْ أَنَّ أَحَدَهُمْ رَامَ أَنْ يَزُولَ مِنْ مَكَانِهِ بِقَدْرِ نَفَسٍ وَاحِدٍ لَمَا زَالَ حَتَّى آذَنَ لَهُ وَ كَذَلِكَ يَصِيرُ حَالُ وَلَدِيَ الْحَسَنِ وَ بَعْدَه الْحُسَيْنُ وَ تِسْعَةٌ مِنْ وُلْدِ الْحُسَيْنِ تَاسِعُهُمْ قَائِمُهُم.
💎حضرت امیرالمومنین علی بن ابی طالب صلوات الله علیه به سلمان محمدی فرمود:
💠 قسم به خدايي كه آسمان را بدون ستون برافراشته است هر يك از فرشتگان بخواهند به قدر یک نفس از جاي خود تكان بخورند تا اذن من برای او نباشد توانای بر حركت نخواهند بود همچنین اين قدرت برای فرزندم حسن و بعد از او حسین و نُه نفر از فرزندان حسین (صلوات الله علیهم) که نهمین آنان قائم آنهاست می باشد.
📚بحار الأنوار/ج۲۷/ص۳۶.
📚مدينة معاجز الأئمة الإثني عشر/ج۱/ص۵۵۴.
📚البرهان في تفسير القرآن/ج۳/ص۶۷۷.