امام صادق (ع) درخصوص ثواب روزه در روز عید غدیر فرموده است:
صِیامُ یَوْمَ غَدیرِ خُمٍّ یَعْدِلُ صِیامَ عُمْرِ الدُّنْیا لَوْ عاشَ اِنْسانٌ ثُمَّ صامَ ما عَمَرتِ الدُّنْیا لَکانَ لَهُ ثَوابُ ذلِکَ.
روزه روز غدیر خم با روزه تمام عمر جهان برابر است؛ یعنى اگر انسانى همیشه زنده باشد و همه عمر را روزه بگیرد، ثواب او به اندازه ثواب روزه عید غدیر است.
وسائل الشیعه ۷: ۳۲۴، ح ۴
امام على(ع) در مورد روزه عید غدیر فرمود:
اگر بنده مخلصى در روزه این روز اخلاص داشته باشد، همه روزهاى دنیا توان برابرى با آن را ندارد؛ به عبارت دیگر، اگر کسى تمام روزهاى دنیا زنده باشد و همه را روزهدار سپرى کند، ثوابش کمتر از ثواب روزه این روز خواهد بود، با این وجود روزه روز غدیر خم نزد خداوند در هر سال برابر با صد حج و صد عمره مقبول است..
روایتی از امام صادق(ع) در مورد ثواب روزه گرفتن در روز عید غدیر:
مفضّل بن عمر میگوید به امام صادق (ع) عرض کردم: ... سرورم من را به روزه گرفتن در روز غدیر خم امر میکنید؟ امام صادق (ع) سه مرتبه فرمود: آری به خدا قسم.
روز غدیر خم همان روزی است که خداوند توبه آدم ع را پذیرفت، پس به شکرانه اش آن روز را روزه گرفت.
*💠موقعیت جغرافیایی غدیر خم*
💎منطقه غدیر خم بیابانی باز و وسیع در مسیر سیلاب وادی جحفه بود. این سیلاب از مشرق به مغرب جاری می شد و پس از عبور از غدیر به جحفه می رسید و سپس تا دریای سرخ ادامه پیدا می کرد و سیل های سالیانه را به دریا می ریخت.
در این مسیر آبگیرهایی طبیعی به وجود آمده بود که پس از عبور سیل، آب های باقیمانده در آن جمع می شدند و در طول سال به عنوان ذخایر آبی شناخته می شدند و به آن ها اصطلاحاً «غدیر» می گفتند.
در مناطق مختلف، غدیرهای زیادی در مسیر سیل ها وجود داشت که با نام گذاری از یکدیگر شناخته می شدند. این غدیر هم برای شناخته شدن از غدیرهای دیگر بنام «غدیر خم» نام گذاری شده بود.
کنار این آبگیر پنج درخت سرسبز و کهن سال از نوع «سَمُر» شبیه درخت چنار وجود داشت، که درخت خاص صحراها است. این پنج درخت با شاخ و برگ انبوه و قامت بلند، سایبانی خوب برای مسافران خسته ایجاد کرده بود.
لذا در آن شرایط، این بیابان وسیع به عنوان بهترین مکان برای مراسم سه روزه غدیر انتخاب شد، و جایگاه سخنرانی زیر همان درختان در نظر گرفته شد که هم مشرف بر بیابان و محل تجمع مخاطبین بود و هم سایبان مناسبی برای ایراد خطابه به نظر می آمد.
📚[معجم البلدان: ج 2 ص 350 و 389، ج 3 ص 159، ج 4 ص 188، ج 6 ماده غدیر. النهایة (ابن اثیر): ماده خم.]
*💠تمام ملائکه خداوند تحتامر امیر المومنین علیه السلام هستند*
💎وَ الَّذِي رَفَعَ السَّمَاءَ بِغَيْرِ عَمَدٍ لَوْ أَنَّ أَحَدَهُمْ رَامَ أَنْ يَزُولَ مِنْ مَكَانِهِ بِقَدْرِ نَفَسٍ وَاحِدٍ لَمَا زَالَ حَتَّى آذَنَ لَهُ وَ كَذَلِكَ يَصِيرُ حَالُ وَلَدِيَ الْحَسَنِ وَ بَعْدَه الْحُسَيْنُ وَ تِسْعَةٌ مِنْ وُلْدِ الْحُسَيْنِ تَاسِعُهُمْ قَائِمُهُم.
💎حضرت امیرالمومنین علی بن ابی طالب صلوات الله علیه به سلمان محمدی فرمود:
💠 قسم به خدايي كه آسمان را بدون ستون برافراشته است هر يك از فرشتگان بخواهند به قدر یک نفس از جاي خود تكان بخورند تا اذن من برای او نباشد توانای بر حركت نخواهند بود همچنین اين قدرت برای فرزندم حسن و بعد از او حسین و نُه نفر از فرزندان حسین (صلوات الله علیهم) که نهمین آنان قائم آنهاست می باشد.
📚بحار الأنوار/ج۲۷/ص۳۶.
📚مدينة معاجز الأئمة الإثني عشر/ج۱/ص۵۵۴.
📚البرهان في تفسير القرآن/ج۳/ص۶۷۷.
salavat+(14).mp3
739.3K
🎵 #صوت↕️👆
💐یکی از اعمال مهم شب و روز #عیدغدیر بسیار صلوات فرستادن است.
از امام صادق علیه السلام نقل شده:
💐هر دعایی که با آن خداوند عزوجل خوانده می شود، از آسمان ها پوشیده است [و مستجاب نمی شود]، تا آن زمان که صلوات بر محمد و آل محمد فرستاده شود.
«كُلُّ دُعَاءٍ يُدْعَى اللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ بِهِ مَحْجُوبٌ عَنِ السَّمَاءِ حَتَّى يُصَلَّى عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ؛ (کافی، ج۲، ص۴۹۳)
💐در ترازوی اعمال، هیچ چیز سنگین تر از صلوات بر محمد و آل محمد نیست.
عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ مُسْلِمٍ عَنْ أَحَدِهِمَا (علیهالسلام) قَالَ: مَا فِي الْمِيزَانِ شَيْءٌ أَثْقَلَ مِنَ الصَّلَاةِ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ. (کافی، ج۲، ص۴۹۴).
💐«هرگاه از خدای سبحان درخواستی داری، بر پیامبر اکرم (صلوات الله علیه وآله) درود بفرست.
سپس حاجت خود را بخوان؛ زیرا
خداوند بزرگوارتر از آن است که از دو حاجت در خواست شده، یکی را بر آورده و دیگری را باز دارد.»
#نهجالبلاغه، حکمت۱۶۳
💐«إنَّ اللهَ و مَلائِکَتَهُ یُصَلُّونَ عَلَی النَّبِی یَا أیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا صَلُّوا عَلَیْهِ وَ سَلِّمُوا تَسْلِیماً».
💐«ترک صلوات و دعا کردن به دعاهای شخصی، مانند رها کردن سرچشمه و به دنبال جوی آب و یا حوض گشتن است؛ زیرا وقتی برای وسعت مقام و درجه واسطه فیض دعا می شود، دعاهای شخصی هم در آن گنجانده شده است».
#بهجت
#شب_جمعه
#غدیر_ولایت
#فَرَج_ظهور
ـــــ🤍💛💚ــــــ
ـ
بنام خدا
سوره مائده ايه ٦٧
🌹"ابلاغ ولايت اميرالمومنين علي (ع) درروز غدير خم"
قسمت سوم ؛
يَا أَيُّهَا الرَّسُولُ بَلِّغْ مَا أُنزِلَ إِلَيْكَ مِن رَّبِّكَ وَإِن لَّمْ تَفْعَلْ فَمَا بَلَّغْتَ رِسَالَتَهُ وَاللَّهُ يَعْصِمُكَ مِنَ النَّاسِ إِنَّ اللَّهَ لَا يَهْدِي الْقَوْمَ الْكَافِرِينَ
ای پیامبر! آنچه از طرف پروردگارت بر تو نازل شده است، کاملاً (به مردم) برسان! و اگر نکنی، رسالت او را انجام ندادهای! خداوند تو را از (خطرات احتمالی) مردم، نگاه میدارد؛ و خداوند، جمعیّت کافران (لجوج) را هدایت نمیکند.
تفسيرالميزان :
جمله (و ان لم تفعل فما بلغت رسالته ) گر چه صورت تهديدى دارد ولى در حقيقت مبين اهميت موضوع است همانطورى كه سابقا هم اشاره كرديم مراد از (رسالت ) و يا به قرائتهاى ديگر (رسالات ) مجموع وظايفى است كه رسول الله (صلى الله عليه و آله ) بدوش گرفته بود، و نيز سابقا گفتيم كه از لحن آيه اهميت و عظمت اين حكمى كه به آن اشاره كرده استفاده مى شود، و فهميده مى شود كه حكم مذكور حكمى است كه اگر تبليغ نشود مثل اينست كه هيچ چيز از رسالتى را كه بعهده گرفته است تبليغ نكرده باشد، بنابراين مى توان گفت گر چه كلام صورت تهديد دارد ليكن در حقيقت در صدد بيان اهميت مطلب است ، و مى خواهد بفهماند مطلب اينقدر مهم است كه اگر در حق آن كوتاهى شود حق چيزى از اجزاى دين رعايت و ادا نشده است .
الله اعلم حيث يجعل رسالته - يعنى خداوند داناتر است كه رسالت خود را در كجا و به چه شخصى محول كند)
بحث روايتى:
رواياتى در ذيل آيه شريفه : (يا ايهاالرسول بلغ ...) شاءن نزول آن و ابلاغ ولايت على (ع ) در غدير خم
در تفسير عياشى از صالح از ابن عباس و جابربن عبدالله روايت شده كه گفته اند: خداى تعالى نبى خود محمد (صلى الله عليه و آله ) را مامور كرد كه على (عليه السلام ) را بعنوان علميت در بين مردم نصب كرده و مردم را به ولايت وى آگاهى دهد، و از همين جهت رسول الله (صلى الله عليه و آله ) ترسيد مردم متهم اش ساخته و زبان به طعنش گشوده بگويند: در بين همه مسلمانان على را نامزد اين منصب كرده است ، و لذا خداى تعالى اين آيه را فرو فرستاد: (يا ايها الرسول ...) ناگزير رسول الله (صلى الله عليه و آله ) در روز غدير خم به امر ولايت على (عليه السلام ) قيام نمود.
----------------------------------
براي دريافت تفاسير موضوعي قران به كانال تلگرام ما بپيونديد:
@alireza_almasvandi
#Quran #قرآن #تفسيرموضوعي #تفسيرعلمي #حديث
هدایت شده از بهزاد کاظمی
🔴 سیاست به همه مربوط است
🔵 غدير آمده است كه بفهماند كه سياست به همه مربوط است. در هرعصرى بايد حكومت باشد با سياست، منتها سياست عادلانه كه بتواند به واسطه آن سياست اقامه صلوة كند، اقامه صوم كند، اقامه حجّ كند،
🌕 اقامه همه معارف را بكند و راه را باز بگذارد براى اينكه صاحب افكار، يعنى آرام كند كه صاحب افكار، افكارشان را با دلگرمى و با آرامش ارائه بدهند.
📚 امام خمینی(ره) ؛ دوم شهریور ۱۳۶۵
🟢 منْ كُنْتُ مَوْلَاهُ فَهَذَا عَلِيٌّ مَوْلَاهُ
#امام_زمان
#عید_غدیر