eitaa logo
اندیشکده قرآن، عرفان، اخلاق و سیاست
1.3هزار دنبال‌کننده
1.1هزار عکس
3.5هزار ویدیو
28 فایل
کانال عمومی
مشاهده در ایتا
دانلود
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
Mahmood Karimi - Darya Ke Be Roodkhaneha (128).mp3
2.33M
▪️دریا به رودخانه‌ها رو نزند! مداح: حاج محمود کریمی 🎤 ▪️✨▪️ هرچه گفتیم جز حکایت دوست در همه عمر از آن پشیمانیم… 🕯️ ما از تو به غیر تو نداریم تمنا حلوا به کسی ده که محبت نچشیده! ❀ صد بار اگر علقمه را فتح کنم هر بار دوباره تشنه برمیگردم! ✿ کس پیش تو دم ز زور بازو نزند کو آنکه مقابل او زانو نزند؟ 🕯️ لب تشنه ز علقمه گذشتی آری دریا به رودخانه رو نزند! ✿ ما خانه به دوشیم غم سیلاب نداریم ما جز پسر فاطمه ارباب نداریم… ❀ ┄┄┅═❁🕯️❁═┅┄┄ کانال‌‌ عطر‌ گل‌ نرگس @atrgolenarges313 ❁▪️❁ بسته ویژه روز تاسوعا را در کانال عطر گل نرگس پیگیری نمایید
روضه محرم-شب دهم-کهرمی.mp3
8.26M
❀۞⊱﴿ *﷽* ﴾⊰۞❀ ࿐჻ᭂ❣🌸❣჻ᭂ࿐ @Quran124 ┄┅═✧❁🌼❁✧═┅🎙 روضه شب دهم: روضه عاشورا 🎤مداح: استاد مرتضی‌ کهرمی ┄┅═✧❁🌼❁✧═┅┄ 💠 تقدیم اندیشکده "علوم قرآن، عرفان، اخلاق و عقاید"
❀۞⊱﴿ *﷽* ﴾⊰۞❀ ࿐჻ᭂ❣🌸❣჻ᭂ࿐ @Quran124 ┄┅═✧❁🌼❁✧═┅┄ ➡️ ادامه قسمت قبل 🏴 میعادگاه عُشاق و مراتب عاشقی (قسمت۸) چگونه عبارتِ⬇️ 👈 "ندیدم جز زیبایی"، دلیلی بر عارفه و عالمه بودن زینب کبری (س) است؟ 🎤 سخنران: استاد صادقزاده ✍️ تکمیل و ویرایش: اتاق فکر اندیشکده [۱] 🌄 امیرالمؤمنین علیه السلام در حدیث شریفِ "حقیقت نور" می فرماید: "نورٌ یَشرُقُ مِن صُبحِ الازلِ فَیَلوحُ علی هَیاکِلِ الماهیات" [نور از صبح ازل، بر هیاکل ماهیات و مخلوقات می‌تابد] و به هر چیزی "بود" و وجود، می‌دهد. ⬅️ اگر در شب، لامپ مکانی خاموش شود، همدیگر را نمی‌بینیم. ما به چه واسطه‌ای همدیگر را می‌بینیم؟ به واسطه‌ی⬅️ "نور" است. 🌄 اگر "نور" نباشد و "ظلمت" محض باشد، ما هستیم، اما دیده نمی‌شویم. آنچه که ما را آشکار کرده است و می‌بینیم و همدیگر را می‌شناسیم "نور" است. لذا خدا با نوری که (فلاسفه عارف مسلک و عرفا، آن را صادر اول یا مخلوق اول می نامند) در انسان کامل و معصومین قرار داده است، ⬅️ تمام حقایق، موجودات و مخلوقات آشکار شده‌اند و همه‌ی آنها، دیده می‌شوند. 🌄 اگر دیده‌ی و دل عارف، حقیقت بین باشد، ⬅️ به محض اینکه چشم خودش را به هستی باز کند، خواهد گفت: "ما رأيت إلا جَمیلا..." در عالَم فقط نور است و از ظلمت، "بودی" نیست... "نور" ظلمت را از بین برده است. ☀️ حضرت زینب س، در آن "نهایت مقام توحید" بود و دید که هستی را فقط "نور" گرفته است و اصلا از "ظلمت" خبری نیست. ظلمت که بر امام حسین ع غلبه نکرد، اصلا نمی‌تواند غلبه کند! در کربلا یک ظهوری از جلال و قهر الهی بود، آنجا زینب کبری دید که دست خود خدا که نور است و دست خود امام حسین علیه السلام در کار است. اصلا در کربلا دست خود اباعبدالله الحسین در کار بود... او خودش صحنه‌ی کربلا را اداره می‌کرد و در این زمینه حرفها هست... 🌄 حضرت زینبی که فرمود: "ما رأيت إلا جَمیلا" خودش نیز جمیل است، که جمیل می‌بیند. زشتی که نمی‌تواند⬅️ جمال ببیند. لذا حضرت زینب س، در کربلا خودش را هم زیبا دید و دیگر زیبایی ها را هم دید. فلم انظر بعینی غیر عینی، یا به تعبیر دیگر بفرمائید او امام حسین و امام زمان علیهما السلام را دید. امام حسین و امام زمان در کربلا یکی هستند، حکایتگر همان نور انسان کاملی است که در حدیث حقیقت نور از قول امام علی ع بیان شده است.[۲] 🌄 عجب مطلبی است که در سال ۶۱ هجری امام زمان ارواحنا فداه در کربلا دیده شد! معشوق و عشق و عاشق هرسه اینجا یکی است. چون وصل در نگنجد، هجران چه کار دارد امام حسین علیه السلام خود حکایتگر عشق مطلق بود، اینجا آمد و آن را عیان کرد. ادامه دارد⬅️ -------------------------- ۱. 📚 اندیشکده "علوم قرآن، عرفان، اخلاق و عقاید" ۲.نوری که اساس "فلسفه اشراق"، توسط شیخ شهید "شهاب الدین سهروردی"، بر آن بنا نهاده شده است و ملاصدر از آن به وجود تعبیر کرده است.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
╭━━⊰✨✨⊱━━╮ @Quran124 ╰━━•⊰ ❀ 🌸 ❀ ⊱•━━╯ ↔️ ادامه بسته دویست و سی و هفتم قرآنی 📖 پیام سه نکات تفسیری سوره‌ مبارکه «یوسف» صفحه ۲۳۷ قرآن مجید [۱](قسمت اول) ✨🌸✧🌸🌸✧🌸✨ 1️⃣ اتّفاق نظر و اجماع گروهی از انسان‌ها، نشانه‌ی حقانیّت نیست. «أَجْمَعُوا أَنْ یَجْعَلُوهُ فِی غَیٰابَتِ الْجُبِّ» 🌸✨ 2️⃣ بهترین وسیله‌ی آرامش یوسف در دل چاه، الهام خدا نسبت به آینده روشن است. «أَوْحَیْنٰا إِلَیْهِ» ✨🌸 3️⃣ خداوند اولیای خود را با سختی‌ها آزمایش و آنان را هدایت می‌کند. «أَوْحَیْنٰا إِلَیْهِ» 🌸✨ 4️⃣ امید، بهترین سرمایه برای ادامه زندگی است. ما به یوسف وحی کردیم که در آینده از چاه نجات پیدا می‌کنی و برادران را از کارشان شرمنده خواهی کرد. «أَوْحَیْنٰا إِلَیْهِ لَتُنَبِّئَنَّهُمْ بِأَمْرِهِمْ هٰذٰا» ✨🌸 5️⃣ وقتی پایان رذایل رسوایی است؛ انسان عاقل بایستی نفس خود را مهار کند. «لَتُنَبِّئَنَّهُمْ بِأَمْرِهِمْ...» 🌸✨ 6️⃣ از کارهای زشت با اشاره و کنایه یاد کنید. «بِأَمْرِهِمْ» ✨🌸 7️⃣ توطئه گران، از نقش احساسات و زمان، غفلت نمی‌کنند. «عِشٰاءً» 🌸✨ 8️⃣ گریه، همیشه نشانه‌ی صداقت نیست. به هر گریه‌ای اطمینان نکنید. «یَبْکُونَ» ✨🌸 9️⃣ دروغ، دروغ می‌آورد؛ برادران برای توجیه خطای خود، سه دروغ پی درپی گفتند: ⬅️ مسابقه رفته بودیم؛ ⬅️ یوسف را نزد وسایل گذاشتیم؛ ⬅️ گرگ او را خورد. «نَسْتَبِقُ ، تَرَکْنٰا ، فَأَکَلَهُ الذِّئْبُ» 🌸✨ 🔟 دروغگو اصرار دارد؛ که مردم او را صادق بپندارند. «وَ مٰا أَنْتَ بِمُؤْمِنٍ لَنٰا وَ لَوْ کُنّٰا صٰادِقِینَ» ✨🌸 1️⃣1️⃣ فریب مظلوم نمایی‌ها را نخورید.(یعقوب، فریب پیراهن خون آلود و اشک‌ها را نخورد بلکه گفت: امان از نفس شما. ) «بَلْ سَوَّلَتْ لَکُمْ أَنْفُسُکُمْ» 🌸✨ 2️⃣1️⃣ شیطان و نفس، گناه را نزد انسان زیبا جلوه می‌دهند و انجام آن را توجیه می‌کنند. «سَوَّلَتْ لَکُمْ أَنْفُسُکُمْ» ✨🌸 1️⃣3️⃣ حوادث دو چهره دارد: ۱. بلا و سختی، «بِدَمٍ کَذِبٍ» ۲. صبر و زیبائی. «فَصَبْرٌ جَمِیلٌ» 🌸✨ 1️⃣4️⃣ برای صبر باید از خداوند استمداد کرد. «فَصَبْرٌ جَمِیلٌ وَ اللّٰهُ الْمُسْتَعٰانُ» ✨🌸 5️⃣1️⃣ بهترین نوع صبر آن است؛ که علیرغم آنکه دل می‌سوزد و اشک جاری می‌شود؛ خدا فراموش نشود. «وَ اللّٰهُ الْمُسْتَعٰانُ» پاورقی _________________ ۱. تفسیر نور، تالیف استاد محسن قرائتی ✨🌸✧🌸🌸✧🌸✨ تقدیمی👆 اندیشکده علوم "قرآن، عرفان، اخلاق و عقاید" وابسته به "دانشگاه ملی مجازی" ══✨✧🌸✧✨══
╭━━⊰✨✨⊱━━╮ @Quran124 ╰━━•⊰ ❀ 🌸 ❀ ⊱•━━╯ ↔️ ادامه بسته دویست و سی و هفتم قرآنی 📖 پیام چهار نکات تفسیری سوره‌ مبارکه «یوسف» صفحه ۲۳۷ قرآن مجید [۱](قسمت دوم) ✨🌸✧🌸🌸✧🌸✨ 1️⃣ گاهی خودی‌ها انسان را در چاه می‌اندازند؛ ولی خداوند از طریق بیگانگان، انسان را نجات می‌دهد. «جٰاءَتْ سَیّٰارَةٌ» 🌸✨ 2️⃣ کتمان حقیقت، در برابر مردم امکان دارد؛ با خدا چه می‌کنیم که به همه چیز آگاه است. «أَسَرُّوهُ... وَ اللّٰهُ عَلِیمٌ » ✨🌸 3️⃣ هرکس یوسفِ وجودش را ارزان بفروشد؛ پشیمان می‌شود. عمر، جوانی، عزّت، استقلال و پاکی انسان، هریک یوسفی هستند که باید مواظب باشیم ارزان نفروشیم. 🌸✨ 4️⃣ مالی که آسان به دست آید؛ آسان از دست می‌رود. «وَ شَرَوْهُ بِثَمَنٍ بَخْسٍ» ✨🌸 5️⃣ هر کس ارزش چیزی را نداند؛ آنرا ارزان از دست می‌دهد. «بِثَمَنٍ بَخْسٍ» (کاروانیان، ارزش یوسف را نمی شناختند.) 🌸✨ 6️⃣ دلها به دست خداوند است؛ مهر یوسف، در دل خریدار نشست. «عَسیٰ أَنْ یَنْفَعَنٰا أَوْ نَتَّخِذَهُ وَلَداً» ✨🌸 7️⃣ عدو شود سبب خیر اگر خدا خواهد. (برادران او را در چاه انداختند و او امروز در کاخ مستقر شد.) «کَذٰلِکَ مَکَّنّٰا لِیُوسُفَ» 🌸✨ 8️⃣ پایان تلخی ها، شیرینی است. «شَرَوْهُ بِثَمَنٍ بَخْسٍ - مَکَّنّٰا لِیُوسُفَ» ✨🌸 9️⃣ چه بسا حوادث ناگوار که چهره واقعی آن خیر است. (یوسف در ظاهر به چاه افتاد؛ ولی در واقع طرح چیز دیگری است.) « کَذٰلِکَ مَکَّنّٰا لِیُوسُفَ... أَکْثَرَ النّٰاسِ لاٰ یَعْلَمُونَ» 🌸✨ 🔟 مردم، ظاهر حوادث را می‌بینند؛ ولی از اهداف و برنامه‌های الهی، بی‌خبرند. «لاٰ یَعْلَمُونَ» ✨🌸 1️⃣1️⃣ حکمت، غیر از علم است. (علم، دانش است؛ ولی حکمت، بینش و بصیرتی است که انسان را به حقّ می‌رساند.) «آتَیْنٰاهُ حُکْماً وَ عِلْماً» 🌸✨ 2️⃣1️⃣ باید احسان کنیم؛ تا لایق دریافت پاداش خاصّ الهی باشیم. «نَجْزِی الْمُحْسِنِینَ» ✨🌸 3️⃣1️⃣ نیکوکاران، در همین دنیا نیز کامیاب می‌شوند. «کَذٰلِکَ نَجْزِی الْمُحْسِنِینَ» پاورقی _________________ ۱. تفسیر نور، تالیف استاد محسن قرائتی ✨🌸✧🌸🌸✧🌸✨ تقدیمی👆 اندیشکده علوم "قرآن، عرفان، اخلاق و عقاید" وابسته به "دانشگاه ملی مجازی" ══✨✧🌸✧✨══
. ✅ اهمیت خواندن هزار مرتبه سوره توحید در روز عاشورا 💢 مرحوم سید پس از ذکر سه زیارت برای سیّدالشهداء (عليه السلام) به حدیثی اشاره فرموده به این که هر کس روز عاشورا ۱۰۰۰ مرتبه سوره اخلاص را بخواند: «نَظَرَ الرَّحْمَنُ إِلَيْهِ وَ مَنْ نَظَرَ الرَّحْمَنُ إِلَيْهِ لَمْ يُعَذِّبْهُ أَبَداً.» خداوند رحمت گستر به او نظر میکند و هر کس که خداوند رحمان به او نظر کند هیچ گاه او را عذاب نمی کند. ❓به راستی سوره توحید چه خصوصیتی را به خواننده از نظر معنی القا میکند، آن هم در آن روز که مصائب حسین بن على - عليهما السّلام و اهل بیت و اصحابش همه شیعیان را آزرده خاطر نموده است؟ 👈 می توان گفت : واقعه کربلا و توجه به آن و اقامه عزاداری و گریستن بر آن مصائب، اگرچه به پسندیده است اما به حسب صورت ، شیعیان را چنان غرق در آن حادثه می کند که ممکن است برای غیر بندگان خاص الهی ، سبب غفلت از خداوند متعال شود، بدین جهت به قرائت آن سوره دستور داده شده تا شیعیان با توجه به حضرت باری تعالی خویش را از آن غفلت جدا سازند. 🔻 و علاوه،به خود آرامش دهند و بدانند خداوند را در این امر ، خیرات و برکاتی شایان برای اسلام و اهل آن خواهد بود و نابودی دشمنان آن حضرت علیه السلام نیز از آن خیرات است، چنان که فرموده شده «نَظَرَ الرَّحْمَنُ إِلَيْهِ»؛ در واقع توجّه به توحید،تسلیت و آرامش دهنده مصیبت دیده خواهد شد، لذا صفت رحمانیت در جمله فوق استعمال شده؛ نه اسم جلاله«الله»و این توجه است که صاحبان عزا را (که همان شیعیانند)،سبب آرامش و تسلیت می شود. 🔻 این رویه(یعنی توجه دادن بندگان الهی از جانب معصوم علیه السّلام به توحيد تمام زندگی)، مطلبی است که آن بزرگواران از کتاب گرفته اند و در هر کلام بندگان را ،اوّل به حق سبحانه توجه می دهند و سپس از مشکلات و گشایش آن میکنند (بالأخص در دعاها) تا مبادا گرفتاری های عالم طبیعت، سبب غفلت مؤمنین از برطرف کننده و گشوده شد به دست با کفایت حق سبحانه گردد. آیت الله سعادت پرور (رحمة الله علیه) 🎤 .
شام غریبان کهرمی.mp3
41.77M
❀۞⊱﴿ *﷽* ﴾⊰۞❀ ࿐჻ᭂ❣🌸❣჻ᭂ࿐ @Quran124 🎙 روضه شب۱۱: شام غریبان 🎤مداح: استاد مرتضی‌ کهرمی 💠 تقدیم اندیشکده "علوم قرآن، عرفان، اخلاق و عقاید"
࿐჻ᭂ❣🌸❣჻ᭂ࿐ @Quran124 ࿐᪥•💞﷽💞•᪥࿐ ➡️ ادامه ی بحث قبل 🏴 میعادگاه عشاق و مراتب عاشقی (قسمت ۹) موضوع بحث فعلی: چرا:👇 "ما معمولا اهل کوفه ایم و امامان تنهایِ تنهایند." 🎤 استاد صادقزاد 📝تکمیل و ویراستاری: اتاق فکر اندیشکده [۱] 🚩 امام حسین علیه السلام در کربلا تک و تنها شد، این تنهایی، مقام "استأثاری" (انحصاری، مقام خاص الخاص) امام است. در این مقام ⬅️ هیچ کس با امام نیست و او تنهای تنها است. او در این "موطن فردانی"(جایگاه تنهایی) فرمود: «هل مِن ناصر یَنصُرُنى؟!» امام خواست بفرماید که "من ذاتم همین است، ذات من تنهایی است... ذات خدای متعال بی مانند است، "تک" و "احد" است و دو ندارد، لذا ⬅️ ظِل و سایه او [هرچند این تعبیر نارساست] که امامان معصوم هستند، نیز احد و فرد می باشند. امام حسین علیه السلام نیز چون فرد بود، در آن مقام فردانیت مطلقش که در آنجا کسی جز حق متعال و شخص امام راه ندارد، فرمود: «هل مِن ناصر یَنصُرُنى؟!...» این مطلب بسیار عمیق و دقیق است! 💯 اگر بخواهیم امامان، تنها نمانند،⬅️ باید خود را خیلی بالا بکشیم، و در نهایت اعلی، خود را ترفیع مقام دهیم. چون چنین نمی کنیم امامان معمولا در هر زمان تنهایند، و یاریگر قابل توجهی ندارند. 💫 (عرفا حداقل سه یا چهار سفر معنوی دارند) امام یک سفر بیشتر ندارد و آن نیز "سفر من الحق الی الخلق است." امام از همان مقام رفیع، مطلقا مقام پایین تر نیامد، از همانجا فرمود: "تَعالَوا... هل مِن ناصر یَنصُرُنى؟!⬅️ بالا بیایید! شاعر چقدر خوب این سفر "من الحق الی الخلق" اباعبدالله الحسین علیه السلام را به شعر درآورده : چون که بُد، بی یار ذات واحدم بی کس از وحدت به کثرت آمدم آمدم بی یار، تا یارم که شد واندر این صحرا، خریدارم که شد؟ چون نَبُد مثلی و انبازی مرا هم نباشد یار و همرازی مرا منِ امام، مظهر لَيْسَ كَمِثْلِهِ شَيْءٌ هستم. من هم بی چونم (اما نه مثل خدا) من اصلا یاری آنجا ندارم، در آنجا کاملا تنها هستم. لذا آن عارف، حکمت پیامبر ما را "حکمت فردانیه" قرار داد. صاحب هذا الامر فریدٌ... اینها تک هستند. آنجایی که این حضرات هستند، هیچ کس نیست! هیچ کس در آنجا یار این ذوات مقدس نیست! هرکس هم اگر بخواهد به آنجا برود و یار آنها شود، تک می‌شود. آنجا اصلا دوئیت راه ندارد. چون که تنها بوده ذاتم از قِدَم هم در این صحرا زدم تنها عَلم 🔮 آن مقام تنهایی امام خیلی مقام خاصی است، وقتی در آن مقام تنهای تنها شد، فرمود: "هل مِن ناصر یَنصُرُنى؟" در این زمان بود که حضرت سید الساجدین علیه السلام از خیمه خارج شد... این آقا، هم به آنجا راه دارد... هرکسی را من معین و مونسم گرچه این سان، بی معین و بی کسم ♥️ من امام، فردی هستم که مُمِد و سبب همه‌ی همت ها و معین همه‌ی ارواح هستم، من ناصر بالذات هستم، وقتی که ناصر بالذات ناصرهای بالعرض را می‌خوانَد، معنی اش این است که می‌خواهد آنها را در خودش فانی کند! او ناصر بالذات است! اصلا چه کسی می‌تواند او را یاری کند؟ ناصر بالذات، یعنی چه؟! 🚩 یعنی در عالم پس از خدا فقط او ناصر است! اصلا به غیر از اباعبدالله، غیر از امام زمان علیه السلام در عالم، اصلا واسطه و ناصری بین خالق و مخلوق وجود ندارد تا انسان را یاری دهد ! "امام ع فرمود: من ناصر مطلق هستم، اصلا من ناصر بالذات هستم. کسی که ناصر بالذات است ناصر می‌خواهد چه کار؟ «کلُّ شیءٍ یرجع الی اصله» قطره دریاست اگر با دریاست ورنه او قطره و دریا، دریاست هرکسی که به این ناصر بالذات، اصابت کند و همدم شود، خودش هم ناصر می‌شود. ماهیان جان، در این دریا پُرند تو نمی‌بینی که کوری ای نژند بر تو خود را می‌زنند آن ماهیان چشم بگشا تا ببینیشان عیان 👌 اگر ولی خدا به کسی تلنگر بزند، کار او دیگر تمام است، تلنگر یعنی بیدار کردن از غفلت اصلا عمر خودتان را وقف این کنید که یک ولی خدایی یک تنه‌ی (تلنگر) باطنی به شما بزند... 🚩 پس باید کار بکنیم و خود را بالا بکشیم، تا امام هر زمان، تنها نباشد، اما آیا چنین می کنیم؟ ادامه دارد⬅️
╭━━⊰✨✨⊱━━╮ @Quran124 ╰━━•⊰ ❀ 🌸 ❀ ⊱•━━╯ ↔️ ادامه بسته دویست و سی و هشتم قرآنی 📖 پیام سه نکات تفسیری سوره‌ مبارکه «یوسف» صفحه ۲۳۸ قرآن مجید [۱](قسمت اول) ✨🌸✧🌸🌸✧🌸✨ 1️⃣ گناهان بزرگ، با نرمش و مراوده شروع می‌شود. «رٰاوَدَتْهُ» 🌸✨ 2️⃣ سعی کنیم نام خلافکار را نبریم و با اشاره از او یاد کنیم. «الَّتِی» ✨🌸 3️⃣ مسائل مربوط به مفاسد اخلاقی را سربسته و مؤدّبانه مطرح کنید. «رٰاوَدَتْهُ...غَلَّقَتِ» 🌸✨ 4️⃣ حضور مرد و زن نامحرم در یک محیط در بسته، زمینه را برای گناه فراهم می‌کند. «غَلَّقَتِ الْأَبْوٰابَ وَ قٰالَتْ هَیْتَ لَکَ» ✨🌸 5️⃣ زشتی زنا، در طول تاریخ مورد پذیرش بوده است و به همین دلیل، زلیخا همه‌ی درها را محکم بست. «غَلَّقَتِ الْأَبْوٰابَ» 🌸✨ 6️⃣ همه‌ی درها بسته، امّا درِ پناهندگی خدا باز است. «غَلَّقَتِ الْأَبْوٰابَ... مَعٰاذَ اللّٰهِ» ✨🌸 7️⃣ موقعیّت‌های امتحان الهی متفاوت است؛ گاه در چاه و گاه در کاخ. « رٰاوَدَتْهُ... قٰالَ مَعٰاذَ اللّٰهِ» 🌸✨ 8️⃣ توجّه به خدا، عامل بازدارنده از گناه و لغزش است. «مَعٰاذَ اللّٰهِ» ✨🌸 9️⃣ اگر رئیس یا بزرگ ما دستور گناه داد؛ نباید از او اطاعت کنیم. «هَیْتَ لَکَ قٰالَ مَعٰاذَ اللّٰهِ» (به خاطر اطاعت از مردم، نباید نافرمانی خدا نمود.) «لا طاعة لمخلوق فی معصیة الخالق» 🌸✨ 🔟 بهترین نوع تقوا آن است که به خاطر لطف، محبّت و حقّ خداوندی گناه نکنیم؛ نه از ترس رسوایی در دنیا یا آتش در آخرت. «مَعٰاذَ اللّٰهِ إِنَّهُ رَبِّی أَحْسَنَ مَثْوٰایَ» ✨🌸 1️⃣1️⃣ یاد عاقبت گناه، مانع از ارتکاب آن است. «لاٰ یُفْلِحُ الظّٰالِمُونَ» 🌸✨ 2️⃣1️⃣ یک لحظه گناه، می‌تواند انسان را از رستگاری ابدی دور کند. «لاٰ یُفْلِحُ الظّٰالِمُونَ» ✨🌸 3️⃣1️⃣ خداوند، بندگان مخلص را حفظ می‌کند. «لِنَصْرِفَ عَنْهُ... إِنَّهُ مِنْ عِبٰادِنَا الْمُخْلَصِینَ» 🌸✨ 1️⃣4️⃣ بدی و فحشا با مخلص بودن یکجا جمع نمی‌شود. «لِنَصْرِفَ عَنْهُ السُّوءَ...الْمُخْلَصِینَ» ✨🌸 1️⃣5️⃣ مخلص شدن مخصوص یوسف علیه السلام نیست؛ می‌توان با پیمودن راه آن حضرت به مقام مخلصین نزدیک شد. «إِنَّهُ مِنْ عِبٰادِنَا الْمُخْلَصِینَ» پاورقی _________________ ۱. تفسیر نور، تالیف استاد محسن قرائتی ✨🌸✧🌸🌸✧🌸✨ تقدیمی👆 اندیشکده علوم "قرآن، عرفان، اخلاق و عقاید" وابسته به "دانشگاه ملی مجازی" ══✨✧🌸✧✨══
╭━━⊰✨✨⊱━━╮ @Quran124 ╰━━•⊰ ❀ 🌸 ❀ ⊱•━━╯ ↔️ ادامه بسته دویست و سی و هشتم قرآنی 📖 پیام چهار نکات تفسیری سوره‌ مبارکه «یوسف» صفحه ۲۳۸ قرآن مجید [۱](قسمت دوم) ✨🌸✧🌸🌸✧🌸✨ 1️⃣ گفتن «مَعٰاذَ اللّٰهِ» به تنهایی کفایت نمی کند؛ باید از گناه فرار کرد. «اسْتَبَقَا» 🌸✨ 2️⃣ بهانه بسته بودن در، برای تسلیم شدن در برابر گناه کافی نیست؛ باید به سوی درهای بسته حرکت کرد شاید باز شود. «اسْتَبَقَا الْبٰابَ» ✨🌸 3️⃣ زلیخا عاشق نبود؛ بلکه هوس باز بود؛ چرا که عاشق حاضر است جانش را فدای معشوق کند؛ نه این که او را متهم و به زندان افکند. « أَرٰادَ بِأَهْلِکَ سُوءاً..» 🌸✨ 4️⃣ در برخی روایات، شاهد را کودکی معرّفی کرده‌اند که مثل عیسی علیه السلام در گهواره به سخن آمد؛ ولی چون سند محکمی ندارد؛ نمی‌توان به آن اعتنا کرد؛ امّا بهتر است شاهد را یکی از مشاوران عزیز بدانیم که فامیل همسر و دارای هوش و ذکاوت بود و همانند عزیز مصر، شاهد این اتّفاق گردید و الاّ اگر خود شاهد اصل ماجرا بود؛ معنی نداشت که به صورت جمله شرطیه، شهادت دهد و بگوید: « إِنْ کٰانَ.... » ✨🌸 5️⃣ کسی که در مقام قضاوت است؛ باید شکایت شاکی و دفاع متهم را بشنود و مدارک را بررسی کند و سپس نظر دهد. (در این ماجرا همسر گفت؛ که یوسف سوء قصد داشته، «أَرٰادَ بِأَهْلِکَ سُوءاً» یوسف تهمت را رد کرد و گفت: «هِیَ رٰاوَدَتْنِی» شاهد نیز علامت صدق و کذب را از راه پاره شدن پیراهن جلو تا پشت سر مطرح کرد.) 🌸✨ 6️⃣ دفاع از بی‌گناه، واجب است و سکوت در همه جا زیبا نیست. «شَهِدَ شٰاهِدٌ» ✨🌸 7️⃣ خداوند از راهی که هیچ انتظارش نمی‌رود؛ افراد را حمایت می‌کند. «شَهِدَ شٰاهِدٌ مِنْ أَهْلِهٰا» 🌸✨ 8️⃣ حقّ، پشت پرده نمی‌ماند و مجرم روزی رسوا می‌شود. «إِنَّهُ مِنْ کَیْدِکُنَّ» ✨🌸 9️⃣ سخن حقّ را گرچه تلخ و بر ضرر باشد بپذیریم. (عزیز مصر پذیرفت که مقصّر همسر اوست) «إِنَّهُ مِنْ کَیْدِکُنَّ» 🌸✨ 🔟 عزیز مصر می‌خواست مسئله مخفی بماند؛ ولی مردم دنیا در تمام قرن‌ها از ماجرا با خبر شدند؛ تا پاکی یوسف ثابت شود. «یُوسُفُ أَعْرِضْ عَنْ هٰذٰا» ✨🌸 1️⃣1️⃣ روابط لجام گسیخته جنسی و هوسرانی، حتّی در بین غیر متدیّنین به ادیان الهی، کاری ناپسند شمرده می‌شده است. «اسْتَغْفِرِی لِذَنْبِکِ» 🌸✨ 2️⃣1️⃣ اخبار مربوط به خانواده مسئولان، زود شایع می‌گردد؛ پس باید مراقب رفتارهای خود باشند. «قٰالَ نِسْوَةٌ... اِمْرَأَتُ الْعَزِیزِ» ✨🌸 3️⃣1️⃣ بستن درها برای انجام گناه نیز مانع رسوایی نمی‌شود. «قٰالَ نِسْوَةٌ... اِمْرَأَتُ الْعَزِیزِ تُرٰاوِدُ » پاورقی _________________ ۱. تفسیر نور، تالیف استاد محسن قرائتی ✨🌸✧🌸🌸✧🌸✨ تقدیمی👆 اندیشکده علوم "قرآن، عرفان، اخلاق و عقاید" وابسته به "دانشگاه ملی مجازی" ══✨✧🌸✧✨══