🍁#مقامات_معنوی(#در_اخلاق_سیر_سلوک)
🌹#سید_علی_اڪبر_صداقت
🌺#مقام_ابرار
☘#قسمت_اول
🔸برّ به معنای نیکی و ابرار به معنای نیکوکاران است
🔸ابرار کسانی هستند که کمالات آنان گسترش دارد و در علم و عمل قابل ستایش اند . از خصیصه های بارز ابرار این است که آنچه دارند را در راه محبوب واقعی میدهند . مثلاً در سوره #آل_عمران_92 به آن اشاره شده است{به برّ و نیکی نمی رسید مگر آنچه را دوست دارید انفاق کنید}
🔸در #قرآن اشاراتی به ابرار شده است از جمله آیات:
#آل_عمران_198_193 و #انسان_5 و #مطففین_18_22_23
🔸از احادیث آورده شده از #امیرالمومنین_(ع) در کتاب #غررالحکم درباره ابرار اوصافی از جمله:ایثار- حیا وعفّت - نیکویی - تسلیم – صدق – امانتداری – بذل نیکی – صبر و ذاکر بودن بیان شده است
🔸کتاب ابرار در علییّن است که مقربان آن را مشاهده میکنند . مقربان هم در قیامت و هم در زمان حاضر دفتر اعمال ابرار را می بینند و این دیدن دارای لذتی است که کمتر در مقامات دیگر به این صراحت اشاره شده است
🔸برّ و نیکی نه اعتباری است که وجودش دائماً وابسته به چیز دیگر باشد و نه ذاتی است که مطلقاً در کسی وجود داشته باشد،بلکه برّ و نیکی از اموری است که اکثراً تابع شرایط خاص خارجی است . به همین علت وظیفه ی تبعیین آن با خدای سبحان است
🔸هدف قرآن تربیت اشخاص است نه تعریف مفاهیم . به همین علت خداوند در تعریف برّ،ابرار را معرفی میکند
🔸عالی ترین مرتبه برّ،اعطای مال براساس حب خداست،نه دوستی بخشش مال
🔸جامع ترین آیه ای که درباره نیکی و ابرار در #قرآن کریم آمده #آیه_177_سوره_بقره میباشد که این آیه مواردی از امتیازات و صفات را برای ابرار به شرح زیر بیان کرده است:
1-ایمان به خدا،قیامت،فرشتگان،پیامبران،و کتاب آسمانی
2-بخشش مال به نیازمندان
3-بپا داشتن نماز
4-پرداخت واجبات مالی
5-داشتن صفاتی همچون وفای به عهد و صبر در مشکلات و جنگ
6-خُلق آنها آغشته به صدق و تقواست
صفات و سیره ابرار پایبند به راست گویی و پرهیزگاری است
#برگرفته_از_کتاب_مقامات_معنوی_جلد_اول
@Quranahlebayt
•اولِ صبح بگویید حسین جان رخصت•
•تا که رزق از کرمِ سـفـرهی ارباب رسد•
#سلامحضرتعشق
سلااام✌️صبحتون حسینی❤️
@Quranahlebayt
❇️#وصیتهای_شایسته
💠 كُتِبَ عَلَيْكُمْ إِذا حَضَرَ أَحَدَكُمُ الْمَوْتُ إِنْ تَرَكَ خَيْراً الْوَصِيَّةُ لِلْوالِدَيْنِ وَ الْأَقْرَبِينَ بِالْمَعْرُوفِ حَقًّا عَلَى الْمُتَّقِينَ"180/بقره"
🌱 بر شما مقرّر شده كه چون يكى از شما را (نشانههاى) مرگ فرا رسد، اگر مالى از خود به جاى گذارده، براى پدر ومادر ونزديكان به طور شايسته وصيّت كند، اين كار حقّ و شايسته پرهيزكاران است.
🔹 بعضىها فکر مىکنند وصیّت کردن، زمینهى زود مردن است، در حالى که یک نوع دوراندیشى است واینکه مىفرماید: هنگام مرگ وصیّت کنید. چون آن لحظه، آخرین فرصت است وگرنه مىتواند سالها قبل از فرا رسیدن مرگ، وصیّت کند.
🔹 بعضى وصیّت کردن را واجب دانستهاند، امّا از جملهى «حقّاً على المتّقین» استفاده مىشود که این عمل مستحبّ است وگرنه مىفرمود: «حقّاً على المؤمنین»
🔹 در آیهى شریفه به جاى کلمه «مال» از کلمه «خیر» استفاده شده تا روشن شود که مال و ثروت، مایهى خیر و نیکى است و آنچه در اسلام مورد انتقاد قرار گرفته، مال حرام یا علاقهى زیاد به مال یا ترجیح دادن مال بر کمالات فردى و نیازهاى اجتماعى و یا استثمار مردم براى تحصیل آن است.
🔹 وصیّت باید بر اساس «معروف» یعنى عقلپسند باشد، نه از روى کینه و انتقام و یا مهرورزىهاى بىجا و بىرویه. چون از ارث، تنها بعضى از بستگان بهرهمند مىشوند آن هم به مقدار معیّن، لذا اسلام سفارش مىکند اگر در میان فامیل کسانى هستند که از ارث محرومند و یا سهم ارث آنان اندک است با وصیّت، در مورد توسعهى سهمیّه آنان اقدام نماید، ولى اگر کسى در این وصیّت رعایت عدالت نکند و یا ظلمى را روا دارد، گناه کبیره انجام داده است.
🔹 وصیّت، نشانهى آن است که مالکیّت انسان حتّى بعد از مرگ در مورد قسمتى از دارایىهایش ادامه دارد.مقدار وصیّت، یک سوم مال است و اگر شخصى در مورد بیش از این مقدار وصیّت کند، اجازهى وارثان شرط است. براى اینکه یاد بگیریم چگونه وصیّت کنیم، بهتر است وصیّت نامههاى اولیاى خدا، شهدا و علما را بخوانیم.
🔹 رسول خدا صلى الله علیه وآله فرمود: هرکس ابتدا به عهده بگیرد که وصیّت شخصى را انجام دهد، ولى سپس بدون عذر آنرا رها کند، هیچ عملى از او قبول نمىشود وتمام فرشتگانِ میان آسمان و زمین او را لعنت مىکنند و دائماً در غضب خداوند است ودر برابر هر کلمهى »یا ربّ« که مىگوید، یک لعنت بر او نثار مىشود و پاداش تمام کارهاى قبلى او به پاى وصیّت کننده ثبت مىگردد.
📚تفسیر نور
༻🍃🌸🍃༺
@Quranahlebayt
📌 مربی خود
🔸 امام على علیه السلام :
کسى که خودش را تربیت می کند، بیشتر از مربّى مردم شایسته احترام است.
📚 بحارالأنوار/ج2/ص56/ح33
✍🏼 اگر بدون خودسازی و تربیت نفس به تربیت مردم بپردازیم، مشمول توبیخ خداوند در آیه دو #سوره_صف می شویم که می فرماید:
چرا چیزی را می گویید که خود عمل نمی کنید؟
🔹 حدیث روز
@Quranahlebayt
🔴 وسوسه های فکری!
✍ پیامبر خدا (ص) فرمودند: شیطان می بیند از راه عمل نمی تواند شما را فریب دهد، از راه افکار پراکنده می آید تا شما را به لغزش وا دارد و تعادلتان را به هم بزند.
بعد فرمودند: هرگاه این افکار آمد، خدا را یاد کنید. در روایات آمده است که هر وقت این افکار آمد بگویید: «لا إله إلا الله» یا «آمنّا بالله و رسوله ولا حول ولا قوّة الا بالله»
همین که شما نترسید و اعتنا نکنید و کارتان را ادامه دهید و بدانید اینها گناه نیست، شیطان دیگر این وسوسه ها را نخواهد کرد. در روایت آمده است: شیطان وقتی چند بار بی محلی ببیند بر نمی گردد. این خاصیت موجودات متكبر است.
پس خلاصه این کـه: اولا، این
افکار گناه نیست، از این جهت
نترسیم ثانيا، هر وقت آمد بـه
کارمان ادامهدهیم و توجهی نکنیم.
ثالثا، ذکر «لا إله إلا الله» یا «آمنا بالله و رسوله ولا حول ولا قوة الا بالله» یا «لا حول ولا قوة الا بالله» بگوییم.
خصوصا اگر بتوانیم، یک تغییر حالتی هم بدهیم. ان شاء الله پس از یک مدتی به مرور از بین می رود.
📚 کتاب قیامت و حشر
@Quranahlebayt
قبل از آن که بخوابم .... !!!
🔶آیت الله #سعادت_پرور(ره) می فرمودند:
نامه ای به استادم مرحوم آیت الله شیخ علی اکبر برهان(ره) نوشتم و از ایشان طلب حلالیت کردم.
🔶ایشان در پاسخ نامه، مرقوم کرده بودند:
شما می دانید که من هر شب، قبل از آن که بخوابم، همه رابخشیده و برایشان از خداوند طلب مغفرت می کنم.
🔶در تصویر آیت الله شیخ علی اکبر برهان رضوان الله تعالی علیه مشخص شده اند.
سلوک سعادت،ص۱۷۰-۱۷۱
@Quranahlebayt