❇️آثار شوم #مجادله_باطل
💠كَذَّبَتْ قَبْلَهُمْ قَوْمُ نُوحٍ وَ الْأَحْزابُ مِنْ بَعْدِهِمْ وَ هَمَّتْ كُلُّ أُمَّةٍ بِرَسُولِهِمْ لِيَأْخُذُوهُ وَ جادَلُوا بِالْباطِلِ لِيُدْحِضُوا بِهِ الْحَقَّ فَأَخَذْتُهُمْ فَكَيْفَ كانَ عِقابِ (۵/غافر)
🌱پيش از اين (كفّار مكّه) نيز قوم نوح و احزابی كه بعدشان آمدند (پيامبرانشان را) تكذيب كردند و هر امّتی تصميم گرفت تا پيامبرش را به عقوبت بگيرد و به وسيلهی باطل مجادله كردند تا حقّ را نابود نمايند، پس آنان را (به قهر خود) گرفتم، پس (بنگر كه) كيفر من چگونه بوده است.
🔷درست است كه بحث و گفتگو كليد حل مشكلات میباشد، اما اين در صورتی است كه دو طرف بحث طالب حق و در جستجوی راه باشند، و يا حد اقل اگر يك طرف از طريق لجاجت وارد میشود طرف مقابل در فكر احقاق حق و رسيدن به واقع باشد، اما هر گاه گفتگو در ميان كسانی روی دهد كه هر كدام برای خودخواهی و اظهار تفوق بر ديگری، و به كرسی نشاندن حرف خويش به ستيزه و جنجال برخيزد نتيجهای جز دور شدن از حق، تاريكی دل، ريشهدار شدن خصومتها و كينهها نخواهد داشت.
👈و به همين دليل در روايات اسلامی از مراء و مجادله به باطل نهی شده است، و اشارات پر معنايی به ضررهای اين نوع مجادلات در اين روايات وارد شده.
🔷در حديثی از امير مؤمنان علی ع میخوانيم:
از مجادله و ستيز در گفتگو بپرهيزيد، زيرا اين دو دلهای برادران دينی را نسبت به يكديگر بيمار و مكدر میكند، و بذر نفاق را پرورش میدهد"۶.
چرا كه اينگونه پرخاشگريها كه غالبا عاری از اصول صحيح بحث و استدلال است روح لجاجت و تعصب را در افراد تقويت میكند تا آنجا كه هر كدام میخواهد برای غلبه بر ديگری از هر وسيله حتی دروغ و تهمت و بیحرمتی استفاده كند، و اين كار نتيجهای جز كينهتوزی و پرورش بذرهای نفاق در دلها نخواهد داشت.
🔷يكی ديگر از مفاسد بزرگ" جدال به باطل" اين است كه طرفين در انحراف و اشتباه خود سختتر و راسختر میشوند، زيرا هر كدام تلاش میكند برای اثبات مقصود خود به هر دليل باطل متشبث شود و تا آنجا كه میتواند سخنان حق طرف را ناديده بگيرد، و يا با ديده عدم رضا و قبول بنگرد و اين خود موجب تقويت اشتباه و كجروی است.
📚تفسیر نمونه
@Quranahlebayt
غنیمت شمردن فرصت
رسول اکرم (ص) :
کسی که در خیری به رویش گشوده شد، غنیمت بشمارد و از فرصت استفاده کند، زیرا نمی داند چه وقت آن در به رویش بسته می شود
مستدرک الوسائل/ج2/ص9
بعضی موقعیتها مثل پست و مقام، همسر خوب، استاد خوب و... غنیمت هستند و ممکن است از دست بروند. کاری نکنیم که بعدها پشیمان شویم.
#حدیث_روز
@Quranahlebayt
وَأَشْرَقَتِ الْأَرْضُ بِنُورِ رَبِّهَا
و زمين به نور پروردگارش روشن گردد.
#سوره_زمر_آیه۶۹
از #امام_صادق علیه السلام نقل شده است:
که بعد از #ظهور_امام_قائم علیه السلام زمین به نور پروردگارش روشن شده و ظلمت از بین میرود.
در بعضى از روايات #اهل_بيت علیهم السلام به قيام #حضرت_مهدى علیه السلام تفسير شده، در حقيقت نوعى تطبيق و تشبيه است و تاكيدى بر اين معنى است كه به هنگام #قيام_مهدى علیه السلام دنيا نمونهاى از صحنه ی قيامت خواهد شد و عدل و داد به وسيله ی آن امام به حق و جانشين پيامبر صلی الله علیه و آله و نماينده ی پروردگار، در روى زمين تا آنجا كه طبيعت دنيا مىپذيرد حكمفرما خواهد شد.
تفسیر نمونه آیت الله مکارم شیرازی ج۱۹ ص۵۴۵
@Quranahlebayt
#اخلاق
خدا نکند #حرام در نزد انسان زینت داده شود!
این یک بیماری قلبی است که #انسان به آن مبتلا میشود و با وجود راههای #حلال که نیازش را برآورده میکند، خود را به #حرام گرفتار مینماید!
#آیتاللهبهجت
#درمحضربهجت ج۱ . ص۲۹۸
@Quranahlebayt
#نهج_البلاغه
#امیرالمؤمنین_علی_علیه_السلام
💠وَأَکْرِمْ عَشِيرَتَکَ، فَإِنَّهُمْ جَنَاحُکَ الَّذِي بِهِ تَطِيرُ، وَأَصْلُکَ الَّذِي إِلَيْهِ تَصِيرُ، وَيَدُکَ الَّتِي بِهَا تَصُولُ
قبيله و خويشاوندانت را گرامى دار، زيرا آنها پر و بال تواند که به وسيله ی آنها پرواز مى کنى و اصل و ريشه تواند که به آنها باز مى گردى و دست و نيروى تو که با آن به دشمن حمله مى کنى.
#نامه_۳۱
@Quranahlebayt
کانال قرآن و اهلبیت علیهم السلام
✍ #نکات و #پیامهایی از #جزء_بیست_و_ششم 📎#قسمت_اول جزؤ 26 شامل سوره هاي احقاف فتح محمد حجرات و قا
✍ #نکات و #پیامهایی از #جزء_بیست_و_ششم
📎#قسمت_دوم
✅درس و محتوای اصلی سوره #فتح
سوره فتح ،پس از بازگشت پیامبر از صلح #حدیبیه-که میان پیامبر و مشرکین در نزدیکی مکه و در سال ششم هجری منعقد شد -نازل شده است. سوره را به سه بخش اصلی میتوان تقسیم کرد:
۱- آیات ۷-۱ :خدا صلح حدیبیه را گشایش و پیروزی آشکار برای مسلمانان نامیده و نقش چهار گروه و ثواب و عقاب آنها در این واقعه را بطور خلاصه بیان میکند (سپس در ادامه سوره آنها را توضیح میدهد): پیامبر، مومنین، منافقین و مشرکین
۲- آیات ۱۷-۸ :پیامبر،رسول و بشارت دهنده و بیم دهنده از جانب خداست.شما باید باو ایمان آوررده و اورا یاری کنید.در برابر این امر، مردم سه گروهند :کسانی که با پیامبر بیعت کرده و همراه واقعی او یند، اجری عظیم دارند. اما آنها که به هر نحو از جمله با بهانه های دروغین که از ترس و عدم ایمان واقعی آنها ناشی میشود،از همراهی او سر باز میزنند. اینها مردمی تباه شده اند. گروه سوم هم کسانی که علیرغم ارایه بینات، اصلا به خدا ورسول ایمان نمی آورند و کافرند که آتش سوزان خواهند داشت.
۳- آیات ۲۹-۱۸ :بشارتها و نعمات خدا بر مومنین را بر می شمرد.
لذا درس و محور سوره وجه بشارتی دارد که بصورت زیر میتوان بیان کرد:
ای مسلمانان .در ایمان به خدا و رسولش استوار بوده و همواره او را یاری کنید.تا خدا هم با استفاده از همه اسباب آشکار و نهان خود ،شما را یاری و دین خود را غالب نماید.
✅ نمايشي كوتاه از خلق تا مرگ و حشر
و ما انسان را آفريده ايم و مى دانيم كه نفس او چه وسوسه اى به او مى كند و ما از شاهرگ [او] به او نزديكتريم {16} سوره قاف
آنگاه كه دو [فرشته] دريافت كننده از راست و از چپ مراقب نشسته اند {17}
[آدمى] هيچ سخنى را به لفظ درنمى آورد مگر اينكه مراقبى آماده نزد او [آن را ضبط مىكند] {18}
و #سكرات مرگ به راستى در رسيد اين همان است كه از آن مى گريختى {19}
و در صور دميده شود اين است روز تهديد [من] {20}
و هر كسى مى آيد [در حالى كه] با او سوق دهنده و گواهى دهنده اى است {21}
[به او مى گويند] واقعا كه از اين [ثبت و ارایه اعمالت] سخت در غفلت بودى و[لى] ما پرده ات را [از جلوى چشمانت] برداشتيم و ديده ات امروز تيز است {22}
و [فرشته] همنشين او مىگويد اين است آنچه پيش من آماده است [و ثبت كرده ام] {23}
@Quranahlebayt
12.39M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#مهارتهای_پیش_از_ازدواج
🔰 نکته کلیدی که در ازدواجها فراموش میشود
💍در ازدواج گفته میشود که با خود فرد مشکلی نداریم، اما اگر خانواده او با ما متفاوت بود چکار کنیم؟
مثلا اگر خواستگاری آمده و با خودش در ۷۰ درصد موارد و با خانوادهاش در۳۰ درصد موارد شبیه هستیم،
❓اینجا سوال این است که در۷۰ درصد باقیمانده، با خانواده تعارض وجود دارد یا خنثی هستند؟
❓مثلا اگر دخترو پسر خیلی اهل گردش و مهمانی هستند، آیا خانواده او اهل سفر نیست به این معنا که مخالف است آنها هم زیاد به سفر بروند و یا اینکه نه فقط در سفرها با دخترو پسر، همراهی نمیکنند؟
❓و اینکه چقدر از این تفاوتها را میشود تحمل کرد؟
❇️ همه این موارد لازم است در امر ازدواج بررسی شود اما معمولاً به این موارد توجه نمیشود و جمله کوته بینانه «با خودش میخواهم ازدواج کنم، نه با خانوادهاش!» گفته میشود، در حالی که ازدواج دو خانواده را به هم پیوند میدهد.
☑️ اگر با خانواده طرف مقابل تعارض وجود داشته باشد، قابل تأمل است.
یعنی ما باید بین مثلیت، غیریت و ضدیت تفاوت قائل شویم و وزن هر کدام را تعیین کنیم. اگر غیریت وجود داشته باشد ممکن است آسیب نزند اما ضدیت آسیبزا میتواند باشد.
@Quranahlebayt
#حدیث_ناب ✨
📚 حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها) میفرمایند:
💠 روزه دارى كه زبان و گوش و چشم و جوارح خود را حفظ نكرده روزه اش به چه كارش خواهد آمد.
بحار الانوار، ج 93 ص 295
@Quranahlebayt