🗓️ روزبرگ شیعه
☀️ دوشنبه - ١٨ اسفند ۱۳۹٩
🌙 الإثنين، 24 رجب 1442
Monday 08 March 2021🌲
👈 امروز متعلق است به امام حسن و امام حسین علیهما السّلام
🕋 اذکار روز:
- یا قاضِیَ الْحاجات (١٠٠ مرتبه)
- سبحان الله و الحمدلله (١٠٠٠ مرتبه)
- یا لطیف (١٢٩ مرتبه) برای کثرت مال
❇️ وقایع مهم روز:
🔹 سالروز فتح خیبر توسط امیرالمؤمنین (ع) (هفتم هجری قمری)
👇👇👇👇👇👇👇
هر روز با تقویم معارفی روزبرگ شیعه
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
💠« روزبرگ شیعه »💠
موضوع امروز: «فاتح خیبر»
روز شنبه، ١٣٩٩/١٢/١٨
✍️ مناسبت روز: امروز ٢۴ رجب، سالروز فتح قلعه خيبر از پايگاههای بسيار مستحکم يهوديان، در سال هفتم هجری قمری، بهدست اميرالمؤمنين(ع) است، که مورخین و محدثین شیعه و سنی، آن را از فضایل حضرت علی (ع) ذکر کردهاند، لذا سخن امروز را به این واقعه بزرگ تاریخی، اختصاص میدهیم؛
پیامبر گرامی اسلام (ص)، پس از برقراری صلح حدیبیه و رفع شرّ کفار قریش، تصمیم گرفتند، یهودیان و قبایل نجد که به فتنهانگیزی و مبارزه علیه مسلمانان مشغول بودند را مهار نمایند تا بدینوسیله امنیت و آرامش را بیش از پیش در جامعه اسلامی استقرار بخشند؛
در این میان «خیبر»، مرکز آشوبهای نظامی و تحریکات و جنگافروزیهای یهودیان علیه مسلمانان بود! لذا رسول خدا با حدود یک هزار و ششصد نفر از یارانشان، به سوی «خیبر» حرکت کردند!
"خیبر" جلگه وسیع و حاصلخیزی در هشت منزلی مدینه و در راه شام بود که ساکنان یهودی آن در امور زراعت و جمع ثروت و تهیه سلاح و جنگآوری، مهارت بسیاری داشتند؛ آمار جمعیتی خیبر حدود بیست هزار نفر بود، که در میان آنها، مردان جنگآور و دلیر فراوان به چشم میخورد!
خیبر، پنج قلعه بزرگ را شامل میشد: سه قلعه اول در منطقهای به نام «نطاة» و دو قلعه دیگر در منطقهای به نام «شقّ» قرار داشت؛
مسلمانان جنگ را از جنوب «نطاة» شروع و اولین قلعه را فتح نمودند؛ پس از آن، جنگ بین مسلمانان و یهودیان شدت گرفت و کار گره خورد!
در همین زمان، امیرالمؤمنین (ع) نیز دچار چشم درد شدیدی شده بودند، بهصورتی که توان رزم نداشتند! لذا رسولخدا (ص)، پرچم جنگ را به دست «ابوبکر» دادند و او را برای فتح قلعه های دیگر خیبر فرستادند؛ ولی او نتوانست کاری از پیش ببرد و شکست خورده، بازگشت! [البدایه و النهایه، ج۷، ص۳۳۷]
فردای آن روز، حضرت، پرچم جنگ را به دست «عمر بن خطاب» دادند؛ اما او نیز شکست خورده و عقب نشست! [تاریخ طبری، ج۳، ص۱۲]
در این زمان، مسلمانان که در گشودن دژهاى دشمن، ناكام مانده بودند و رعب و ترس بر جانشان چيره شده بود، با جمله شكوهمند پيامبر خدا (ص) روبرو شدند: «فردا اگر خدا بخواهد، پرچم جنگ را به دست مردی بسیار حمله کننده که هرگز فرار نمیکند، میسپارم که خدا و رسولش را دوست میدارد و خدا و رسولش نیز او را دوست میدارند و برنمیگردد تا اینکه خداوند بهدست او قلعه را فتح میکند» [تاریخ طبری، ج۳، ص۱۲ و تاریخ یعقوبی، ج۲، ص۵۶ و طبقات الکبری، ج٢، ص۸۴]
فردای آن روز، هر کدام از اصحاب، دل به گرفتن پرچم جنگ بسته بودند و هر کدام این آرزو را در ذهن خود میپروراندند! تا اینکه رسولخدا (ص)، حضرت علی (ع) که هنوز بیمار بودند و از درد شدید چشم، پارچهای بر روی چشمانشان بسته بودند، را نزد خود خواستند و آب دهان مبارکشان را به چشمان ایشان مالیدند و به قدرت الهی شفا یافت!
سپس پیامبر (ص) به امیرالمومنین (ع) فرمودند: «این پرچم را بگیر و پیش برو تا خدا، قلعه را برایت بگشاید!» [ تاریخ طبری، ج۳، ص۱۲ و دلائل النبوه، ج۴، ص۲۰۵ و طبقات الکبری، ج۲، ص۸۵]
✍️ حضرت علی (ع) پرچم جنگ را گرفتند و به سرعت به سوی قلعه روانه شدند!
نخستین کسی که از یهودیان به جنگ مسلمانان آمد، حارث برادر مرحب خیبری بود، مسلمانان با دیدن هیبت او، پا به فرار گذاشتند؛ اما امیرالمؤمنین (ع) با او جنگیدند و او را به هلاکت رساندند!
در این هنگام «مرحب» شجاع ترین مرد یهود، در حالیکه کلاه خودی یمنی بر سر داشت، رجزخوانان بیرون آمد و مبارز طلبید؛ حضرت علی (ع) نیز به رجز او پاسخی درخور دادند و سپس ضرباتی بین آنها رد و بدل شد تا اینکه امیرالمؤمنین (ع) ضربتی بر مرحب زدند که کلاه خود و سر او را تا دندانهایش شکافت.[ طبقات الکبری، ج۲، ص۸۵]
همراهان مرحب، به سوی قلعه گریختند و در را بستند!
در این هنگام حضرت امیر (ع) به قلعه هجوم بردند و درب قلعه "قَموص" که چهل مرد قوی آن را باز و بسته میکردند را از جا کنده و قلعه را فتح نمودند و به واسطه این شجاعت بینظیر، مسلمانان فاتح این جنگ بزرگ شدند! [تاریخ الاسلام ذهبی، ج۲، ص۴۱۵]
✍️ بدیهی است، آنچه گذشت، از سخنان پیامبر اکرم (ص) گرفته، تا شکست ابوبکر و عمر، و فتح خیبر و بالا بردن پرچم پیروزی اسلام با دستان توانای حضرت علی (ع)، مسلماً اثبات کننده فضیلت و برتری امیرالمؤمنین (ع) بر صحابه دیگر رسولالله (ص) است!
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
🔰 «گلبرگ احکام»
مناسبت: «ايام خانهتکانی»
موضوع: « احکام شستشوی مکان و اشیاء »
❓پرسش: آیا گلیم یا فرش نجسی که با آب لوله کشی متصل به منبع آب شهری شستشو میشود، به مجرد رسیدن آب لوله کشی به محل نجس، پاک میگردد یا باید آب غساله از آن جدا شود؟
✅ پاسخ: در تطهير با آب لوله کشى، جدا شدن آب غساله شرط نيست، بلکه به مجرد رسيدن آب به مکان نجس، بعد از زوال (از بین بردن) عين نجاست و حرکت غساله از جاى خود به وسيله دست کشيدن بر فرش در هنگام اتصال آب، طهارت حاصل مىشود.
❓پرسش: اگر سه بار دستمال مرطوب را روى محل نجس بکشيم، آن قسمت پاک مىشود يا خير؟
✅ پاسخ: اگر آب زير دستمال جارى نشود، پاك نمىشود.
📚 استفتائات امام خامنهای (مدظلهالعالی)
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
🗓️ روزبرگ شیعه
☀️ سهشنبه - ١٩ اسفند ۱۳۹٩
🌙 الثلاثاء، 25 رجب 1442
Tuesday 09 March 2021🌲
👈 امروز متعلق است به امام سجاد، امام باقر و امام صادق عليهم السلام
🕋 اذکار روز:
- یا اَرْحَمَ الرّاحِمین (١٠٠ مرتبه)
- یا الله یا رحمان (١٠٠٠ مرتبه)
- یا قابض (٩٠٣ مرتبه) برای حاجت
❇️ وقایع مهم روز:
🔹 سالروز شهادت امام کاظم (ع) (١٨٣ هجری قمری)
👇👇👇👇👇👇👇
هر روز با تقویم معارفی روزبرگ شیعه
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
💠« روزبرگ شیعه »💠
موضوع امروز: «کاظم آل محمد (ص)»
روز سهشنبه، ١٣٩٩/١٢/١٩
✍️ مناسبت روز: ۲۵رجب، طبق نقل بیشتر مورخین، سالروز شهادت هفتمین اختر تابناک آسمان ولایت و امامت، حضرت امام موسی کاظم (ع) است که پس از تحمل سالها شکنجه و زندان، سرانجام به دستور هارون الرشید و به دستِ سندی بن شاهک، مسموم و به شهادت رسیدند، لذا ضمن عرض تسلیت و تعزیت به محضر امام زمان (عج) و حضرت ثامن الائمه (ع) و فاطمه معصومه (س) و همه عاشقان ولایت و امامت، روزبرگ شیعه را آغاز مینمائیم؛
امام موسی ابن جعفر (ع) دارای القاب زیادی بودهاند، از جمله: «اَعبَد»، «اَفقَه»، «اسخی»، «اكرم»، «احسن»، «امین»، «صابر»، «صالح»، «باب الحوائج»، «زین المجتهدین» و...؛ اما مهمترین لقب ایشان «کاظم» است لذا در سخن امروز به معنای این لقب میپردازیم؛
آنچه که در معنای «کاظم» بین مردم شهرت دارد، «فروبرنده خشم» است؛ اما شاید همواره این سؤال در پستوی ذهن و قلب شیعیان مطرح بوده که؛ آیا معنای «فروخورنده خشم» آن هم بهعنوان یک صفت برای امام معصوم با عصمت اهلبیت(ع) سازگار است؟
با احتساب این معنای ظاهری، باید گفت امام هفتم شخصی بودند که بهدلیل شرایط سخت زندگی و فشار و اختناق حکومت ظالم عباسی، و بی وفایی برخی از یاران خود، همیشه در حال عصبانیت و خشم بودهاند و در این حال، مدام خشم خود را فرو میخوردند! مسلماً انتساب این معنا به امام کاظم(ع)، نمیتواند شایسته امامت و عصمت آن امام معصوم باشد! و این معنا با آیه تطهیر که اهلبیت عصمت و طهارت (ع) را از هر رِجس و زشتی، مصون میداند، مغایرت دارد؛ زیرا هر خشمی هرچند اندک باشد، در وهلهی اول نشانگر غلبهی قوه قهریه یا غضب بر روح و جان آدمی است که این معنا دور از شأن امام معصوم است؛ از این رو مفهوم «کاظم» باید فراتر از «فروبرنده خشم» باشد!
شاید اصلی ترین دلیل برداشت این معنا، آیه ١٣۴ سوره آلعمران باشد که خداوند در این آیه می فرماید: «الَّذینَ یُنْفِقُونَ فِی السَّرّاءِ وَ الضَّرّاءِ وَ الْکاظِمینَ الْغَیْظَ وَ الْعافینَ عَنِ النّاسِ وَ اللّهُ یُحِبُّ الْمُحْسِنینَ»؛ مترجمین و مفسرین در معنای این آیه آوردهاند که خداوند سه صفت را برای نیکوکاران و محسنین برشمرده است: « ١. آنهایی که در فراخى و تنگى انفاق مىکنند؛ ٢. خشم خود را فرو مىبرند؛ و ٣. از مردم در مىگذرند...»
البته معنای اولیه "کاظم الغیظ" همین است و برای امثال ما، فرو بردن خشم، فضیلت بزرگی است! اما مسلماً میتوان معنای بالاتری را نیز برای «کاظم» اراده نمود، و آن، اینست که، کاظم کسی که همواره آرامش خود را در برابر تمامی زشتیها و بدیها و رفتارهایی که برخاسته از حالت خشم و عصبیت است، حفظ مینماید! و اصلاً خشم و غضب و دیگر رذائلِ در این زمینه، در وجود او، ورود پیدا نمیکند!
قطعاً این معنا، میتواند شایسته امام معصوم باشد، چراکه پیشوای هفتم، کوهی از بردباری و صبر بودند و لقب کاظم برای آن حضرت، حاکی از این خلق نیکو و نشانه شهرت ایشان به حلم و گذشت است که بدی ها و ناسزاها و خشم دیگران را با نیکی و احسان و گذشت، پاسخ می دادند!
امام کاظم (ع) نه تنها در برخورداری از این صفت، بی نظیر و سرمشق و الگو بودهاند، بلکه به لحاظ ارجمندی و اهمیت این خصلت، آن را همواره به دیگران سفارش می کردند، چنانچه در روایت آمده که آن حضرت به فرزندان گرامیشان فرمودند: «سفارشی برای شما دارم که اگر آن را مراعات کنید، سود فراوان خواهید برد، پس اگر کسی نزد شما آمد و در گوش راستتان چیزی که ناخوشایند شما بود، گفت! و سپس در گوش چپتان عذرخواهی کرد، عذر او را بپذیرید و از او بگذرید!»
و همچنین در روایات آمده که حضرت نه تنها از کسانی که به ایشان بدی کرده و ستم روا می داشتند، می گذشتند، بلکه به آنها نیکی و احسان می کردند تا روح شرارت و خودخواهی، از نَفْسِ آنها، رَخت بربندد!
سیره امام کاظم (ع) نسبت به جمیع دشمنان و مخالفان، همواره موضع لطف و احسان بوده و مصداق آیه مبارکه ٣۴ سوره فصلت، که خداوند میفرماید: «و نیکى با بدى یکسان نیست؛ (بدى دیگران را) با شیوه بهتر (که نیکى است، جواب دهید و) دفع کنید، که در این هنگام، آن کس که میان تو و او دشمنى است همچون دوست، با تو گرم مىشود (و عداوتش تمام مى شود).
✍️ بدیهی است آن امام همام با سیره خود به مسلمانان، درسی ارزشمند داده و تأکید داشتند که فردی میتواند مدعی شیعه بودن و پیروی از مکتب اهلبیت (ع) را نماید که مُتخَلّق به اخلاق کاظمی باشد!
📚 برداشتی از کتاب «تحلیلی از زندگانی امام کاظم (ع)» اثر شریف قرشی با ترجمه محمدرضا عطایی.
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
🔰 «گلبرگ احکام»
مناسبت: «ايام خانهتکانی»
موضوع: « احکام طهارت و شستشوی اشیاء »
❓پرسش: امروزه پشت قالیها موادی میزنند تا فرش محکم باشد، حال قسمتی از فرش با ادرار کودک نجس شد و تشتی زیر فرش گذاشتیم و با شلنگ متصل به آب شهری روی فرش آب ریختم به گمان اینکه آب از فرش عبور کرده، بعد از اینکه کمی با دست محل را فشار دادم، شیر آب را بستم و هنگامی که تشت را نگاه کردم دیدم اصلاً آبی از فرش عبور نکرده، حال فرش هنوز نجس است یا پاک شده؟
✅ پاسخ: اگر نجاست به داخل فرش نفوذ نکرده و ظاهر فرش نجس شده است، به صورت مذکور فرش پاک شده است و اگر به داخل فرش فرو رفته است، در صورتی که مطمئن باشید آب به همان محل نفوذ کرده و جابجا شده است، پاک شده است.
📚 استفتائات امام خامنهای (مدظلهالعالی)
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
🗓️ روزبرگ شیعه
☀️ چهارشنبه - ٢٠ اسفند ۱۳۹٩
🌙 الأربعاء، 26 رجب 1442
Wednesday 10 March 2021🌲
👈 امروز متعلق است به امام کاظم، امام رضا، جواد الائمه، امام هادی (علیهمالسلام)
🕋 اذکار روز:
- یا حَیُّ یا قَیّوم (١٠٠ مرتبه)
- حسبی الله و نعم الوکیل (١٠٠٠ بار)
- یا متعال (۵۴١ مرتبه) برای عزت
❇️ وقایع مهم روز:
🔹 سالروز رحلت حضرت ابوطالب (ع) (سه سال قبل از هجرت)
🔹 روز راهیان نور
👇👇👇👇👇👇👇
هر روز با تقویم معارفی روزبرگ شیعه
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
💠« روزبرگ شیعه »💠
موضوع امروز: «حامی پیامبر (ص)»
روز چهارشنبه، ١٣٩٩/١٢/٢٠
✍️ مناسبت روز: امروز سالروز رحلت حضرت ابوطالب (ع) است، لذا این روز را به ساحت مقدس پیامبر اعظم (ص) و حضرت امیرالمؤمنین (ع) و تمامی شیعیان مولای متقیان تسلیت عرض نموده و سخن امروز را آغاز مینمائیم؛
💠 حضرت ابوطالب (ع)، سید بطحاء و رئیس مکه، و پیر و بزرگ قبیله قریش بودند؛ ایشان جمیع فضایل اخلاقی را دارا بوده و همه قبایل عرب، شخصیت و مکارم اخلاقی ایشان را میستودند و به وی احترام میگذاشتند، چنانچه از اکتم بن صیفی، حکیم معروف عرب، پرسیدند: حکمت و ریاست و حکم و سیادت را از که آموختی؟ گفت: از حليفِ (دوست) علم و ادب، سید عجم و عرب، ابوطالب بن عبدالمطلب!
👈 حضرت ابوطالب (ع) مانند پدری رئوف، چهل و دو سال در نهایت وفا و صمیمیت و فداکاری، به کفالت و حمایت و یاری پیامبر اکرم (ص) همت گماردند و همسر مکرمه ایشان، حضرت فاطمه بنت اسد (س) نیز چون مادری مهربان، به خدمت رسول خدا قیام کرده و پیامبر (ص) را از فرزندان خود بیشتر دوست داشتند!
فرزندان شریف حضرت ابوطالب (ع): ام هانی، جعفرطیار و امیرالمؤمنین (ع) نیز، همه از حامیان و پیروان واقعی رسول الله (ص) و مدافعان دین شریف اسلام بودند؛ چنانچه به جرأت میتوان گفت که هیچ خانوادهای به اندازه این خاندان، به پیامبر اسلام (ص) خدمت نکرده و خدمات هیچ خانوادهای به اندازه آنان برای دین اسلام سودمند و با ارزش نبوده است، آنهم در زمانی که همگان، پیامبر خدا را تنها گذاشته بودند!
حضرت ابوطالب (ع) در آخرین لحظات عمر نیز دست از حمایت از رسول خدا برنداشته و در وصیت خود فرمودند: «ای جماعت بنیهاشم! محمد(ص) را تصدیق و اطاعت کنید تا رستگار و هدایت شوید!» (الغدیر، ج ۷، ص۳۶۷)
👈 لذاست که پیامبر (ص) در مصیبت حضرت ابوطالب (ع)، بسیار اندوهناک و گریان شدند و جبین راست ایشان را چهار مرتبه و جبین چپ را سه مرتبه مسح کردند و فرمودند: «ای عمو! در صغیری پرورشم دادی، در یتیمی کفالتم نمودی و در کبیری یاریام کردی، خدا به تو در برابر یاری من پاداش نیکو دهد» و سپس پیشاپیش جنازه ایشان میرفتند و میفرمودند: «ای عمو، صله رحم و مهربانی کردی و جزای نیکو دریافت نمودی» و هنگامی که به محل دفن وی رسیدند، فرمودند: «آن گونه برای تو طلب آمرزش و شفاعت میکنم که جن و انس، دچار شگفتی شوند!» (شرح نهج البلاغه ابن ابی الحدید، ج۱۴، ص۷۶ و بحار الانوار، ج١٩، ص ۶٩)
🏴 فقدان ابوطالب (ع)، جبهه مسلمانان را در مکه، بیپناه کرد و یکی از مهمترین علل هجرت، به شمار میرود، زیرا با رحلت ایشان، مسلمانان و شخص پیامبر (ص) حامی اصلی خویش را از دست دادند و دشمنان در برابر آنها جسور و گستاخ گردیدند! چنانچه در سیره ابن هشام از محمد بن اسحاق نقل شده است که: پس از وفات ابوطالب(ع)، قریش، بر پیامبر خدا مرارتهایی رساندند که در حیات ایشان جرأت انجام آن را نداشتند! (الغدير، ج٧، ص٢٧۶)
✍️ نواصب و وهابیون از شدت بُغضشان نسبت به امیرالمومنین (ع)، ادعای کفر و شرک حضرت ابوطالب (ع) را نمودهاند که متأسفانه برخی از عزیزان اهلسنت نیز تحت تأثیر آنها واقع شدهاند! این در حالی است که در احادیث متعدد به ایمان والای ایشان اذعان گردیده که در این مجال کوتاه، تنها به دو حدیث در این زمینه در کتب شیعه و سنی، بسنده مینمائیم:
1️⃣ امام صادق (ع): «حکایت ابوطالب مانند اصحاب کهف است که ایمان خود را مخفی نگه داشتند و شرک (مصلحتی) را اظهار کردند و خداوند به آنان پاداش دو برابر عنایت فرمود! ( یک پاداش برای ایمان و یک پاداش برای تقیه کردن)». (الکافی، ج۱، ص۴۴۸)
همچنین حضرت، منکران ایمان ابوطالب (ع) را دروغگو شمرده و ایشان را از همنشینان انبیاء، صدیقان و شهیدان و صالحان خواندهاند! (کنز الفوائد، ص۸۰)
2️⃣ امام محمد باقر (ع): «اگر ایمان ابیطالب را در یک کفه ترازو و ایمان تمام خَلق را در کفه دیگر بگذارند، ایمان او سنگینتر خواهد بود!» (شرح نهجالبلاغه ابنابیالحدید، ج۴، ص٣٣٨)
✍️ در پایان لازم به ذکر است که در دین شریف اسلام بر ضرورت احترام و تشکر از مُنعم، تأکید فراوان گردیده و آن را امری فطری دانسته است لذا مسلمانان باید از کسی که به آنها نعمتی رسانده یا واسطه رساندن نعمتی شده، احترام و تشکر نمایند و معلوم است هرچه نعمت بزرگتر باشد، احترام و سپاس از او، لازم تر و ضروریتر است!
پس به طور قطع، بر همه امت اسلام، لازم و واجب است که قدردان حضرت ابوطالب (ع) و خاندان شریف ایشان بوده و خدمات و رنج و مصائب آنان را در یاری پیامبر (ص) و نصرت اسلام و اعتلای کلمه توحید را هرگز فراموش ننمایند!
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
🔰 «گلبرگ احکام»
مناسبت: «سالروز رحلت حضرت ابوطالب (ع)»
موضوع: « احکام نواصب »
❓پرسش: نواصب به چه کسانی میگویند و حکم شرعی آنها چیست؟
✅ پاسخ: ناصِبی کسی است که با امام علی(ع) یا یکی از اهل بیت(ع) دشمنی بورزد و دشمنی خود با آنان را آشکار کند! همچنین انکار فضایل اهل بیت، لعن و سب ائمه و نیز دشمنی با شیعیان از مصادیق ناصبیگری دانسته شده است!
از نظر فقیهان شیعه، «نواصب» نجس و در حکم کفار هستند؛ از اینرو خوردن حیوانی که توسط آنان ذبح شده، پرداخت صدقه به آنها و ازدواج با آنان جایز نیست و از مسلمانان ارث نمیبرند!
بدیهی است از آنجا که عزیزان اهل سنت، مُحِب اهل بیت عصمت و طهارت (ع) هستند، ناصبی محسوب نمیشوند.
📚 من لا یحضره الفقیه، ج۳، ص۴۰۸؛ جواهر الکلام، ج۶، ص۶۴.
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
🗓️ روزبرگ شیعه
☀️ پنجشنبه - ٢١ اسفند ۱۳۹٩
🌙 الخميس، 27 رجب 1442
Thursday 11 March 2021🌲
👈 امروز متعلق است به امام حسن عسکری (ع)
🕋 اذکار روز:
-لااِلهَ اِلّا اللهُ الْمَلِكُ الْحَقُّ الْمُبین(١٠٠بار)
- یا غفور یا رحیم (١۰٠٠ مرتبه)
- یا رزاق (٣٠٨ مرتبه) برای وسعت رزق
❇️ وقایع مهم روز:
🔹 عيد سعيد مبعث
👇👇👇👇👇👇👇
هر روز با تقویم معارفی روزبرگ شیعه
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
💠« روزبرگ شیعه »💠
موضوع امروز: «مبعث، عید اخلاق»
روز پنجشنبه، ١٣٩٩/١٢/٢۱
✍️ مناسبت روز: در فرخنده سالروز بعثت رحمت للعالمین، پیامبر خوبیها، قرار داریم و این عید بزرگ را به همه مسلمانان جهان تبریک و تهنیت عرض نموده و سخن امروز را آغاز مینمائیم؛
❓یکی از سوالاتی که در عید مبعث، در ذهن بسیاری از افراد به وجود میآید این است که با توجه به وجود پیامبران و ادیان بزرگ الهی همچون یهود و مسیحیت در آن زمان، هدف از بعثت خاتمالانبیاء (ص) و برتری دین اسلام بر دیگر ادیان الهی چیست؟
بدیهی است که بهترین کسی که میتواند به این پرسش پاسخ دهد، شخص پیامبر اعظم (ص) است، لذا ایشان هدف از بعثت را چنین بیان فرمودند که: «إِنَّمَا بُعِثْتُ لِأُتَمِّمَ مَکَارِمَ الْأَخْلَاق»: «بهراستی که من مبعوث شدم تا شرافتهای اخلاقی را کامل و تمام کنم. [و به مردم بیاموزم]» ( بحار الانوار، ج ۶٨، ص ٣٨٢،و السنن الکبری بیهقی، ج ١٠، ص ٣٢)؛
👈 بنابراین میتوانیم بگوییم که فلسفه بعثت و برتری دین اسلام نسبت به بقیه ادیان الهی، ایجاد و گسترش «اخلاق محمدی» است و خداوند در عید مبعث، بالاترین و بهترین الگوی اخلاقی را به بشریت هدیه نموده است و این هدیهی بزرگ، معرفی پیامآور مهربانی و خوبیها به بشریت است!
✍️ خدای متعال در کتاب راهنما (توبه/١٢٨)، رسول خود را با چهار صفت بسیار مهم به مردم معرفی میکند:
1️⃣ «لقد جائَکم رَسولٌ مِن انفسِکم»: «همانا رسولی از جنس شما برای (هدایت) شما آمد...» لذا چون «مردمی» است و از میان مردم مبعوث شده، با همه دردها و مشکلات شما آشناست!
2️⃣ «عَزیزٌ عَلیهِ مَا عَنِتمْ»: «فقر و پریشانی و جهل و فلاکت شما بر او سخت میآید» لذا دل سوز شماست و از هر گونه ناراحتی و رنج و زیان شما، سخت ناراحت می شود!
3️⃣ «حَرِیصٌ عَلیکم»: «بر (آسایش و نجات) شما بسیار حریص است» زیرا عشق بسیار به خیر و سعادت و پیشرفت و بزرگی و مجد و هدایت مردم دارد!
4️⃣ «بِالمُؤمِنینَ رَؤفٌ رَحیم»: با مؤمنان مهربان است و عطوفت خاصی به آنها دارد!
👈 مهربانی رسول خدا(ص) را میتوانیم از کلام حضرت امیر(ع) در خطبه ١٠٨ نهج البلاغه دریابیم که فرمودند:
«رسول خدا (ص)، پزشک و طبیبی است که برای درمان بیمارانش حرکت می کند و خود به سراغ آنان می رود؛ متخصص و درد شناس است؛ دردهـا را بـه خـوبی تشخیص می دهد و بیماری های روحی و روانی را خوب می شناسد؛ نسخه های شفابخش دارد؛ نسخه های او، تمام بیماری ها، حتی قـلب های کـور و گـوش های سنگین و زبان های لال را شفا می دهد و همواره با داروهای شفا بخش، به دنبال بیماران غافل و سرگردان است!»
👈 همچنین باید بدانیم که امام صادق(ع) خطاب به مسلمانان فرمودند: «من دوست ندارم که مسلمانی بمیرد، مگر اینکه تمام آداب و سنن حضرت رسول را و لو یک بار هم که شده، انجام دهد.» [من لایحضر، ص ۴۳۱]
💠 لذا چه زیباست که ما نیز با الگوگیری از رسول خوبی ها در عید بزرگ اخلاق و در آستانه عید نوروز و سال جدید، با مهربانی، دلسوزی و علاقمندی به مردم ضعیف و نیازمند را دریابیم و به یاد داشته باشیم که برتری دین اسلام و مکتب اهلبیت عصمت و طهارت علیهم السلام بر بقیه ادیان، همین مهربانی و خوبیها و اخلاق محمدی است!
🤲 انشاالله خداوند رحمان و رحیم، عیدی مسلمانان جهان را، فرج مولایمان و دفع بلاها و بیماری منحوس کرونا قرار دهد به برکت صلوات بر محمد و آل محمد.
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG