1.32M
✅ #روزبرگ_شیعه
🎧 پادکست
موضوع امروز:
فضیلتهای فراموش شده!
فضیلت دوم: «صداقت»
برگ دوم
📚 برگرفته از درس اخلاق مرجع عالیقدر جهان تشیع، حضرت آیتالله العظمی حسین مظاهری (دامتبرکاته)
روز پنجشنبه، ١۴٠٠/١٠/٠٢
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #تقویم_معارفی_شیعه
☀️ جمعه - ٠٣ دی ١۴٠٠
🌙 الجمعة، ١٩ جمادیالاولی ١۴۴٣
🌲م Friday 24 December 2021
👈 امروز متعلق است به صاحب العصر و الزمان حضرت مهدی (عج)
🕋 اذکار روز:
- اَللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَعَجِّلْ فَرَجَهُمْ (١٠٠ مرتبه)
- یا ذاالجلال و الاکرام (١٠٠٠ مرتبه)
- یا نور (٢۵۶ مرتبه) برای عزیز شدن
❇️ وقایع مهم روز:
🔹 روز ثبت احوال
👇👇👇👇👇👇👇
هرروز با تقویم معارفی روزبرگ شیعه
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #گلبرگ_احکام
موضوع: #احکام_راستگویی
❓سخنی که فکر مىکردم صحيح و راست است را گفتم و بعد فهميدم که دروغ گفتهام! آيا نيازى هست که آن را تصحيح کنم؟
✅ فى نفسه لزومى ندارد مگر آنکه حکم شرعى را اشتباهاً بيان کرده باشيد و يا در اثر حرف شما حقى از كسى ضايع شود و امثال اين مورد، که در اين صورت بايد کلام خود را تصحيح نماييد.
❓اگر شك داشته باشيم كه مطلبى درست و راست است يا نه، و آن را به نقل از منبعى بگوييم، آيا مرتکب گناه شدهايم يا نه؟ و اگر شدهايم حق الله است يا حق الناس؟
✅ مىتوانيد چيزى را که اطمينان به صحّتش نداريد، به نقل از منبع بازگو كنيد.
❓آیا دروغ گفتن به شوخی گناه دارد؟
✅ اگر خبری خلاف واقع بدهد و مقصودش این باشد که مخاطب آن را جدی بگیرد حرام است، اما اگر در آنچه که میگوید قصد جدی ندارد و نمیخواهد بر خلاف واقع، مطلبی بگوید مثل این که به شوخی از زبان شخصی یا حیوانی مطلبی را نقل می کند، حرام نیست.
📚 استفتائات امام خامنهای (مدظلهالعالی)
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #روزبرگ_شیعه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
موضوع امروز: فضیلتهای فراموش شده!
فضیلت دوم: «صداقت»، (برگ سوم)
روز جمعه، ١۴٠٠/١٠/٠٣
مناسبت روز: امروز جمعه و متعلق به حضرت صاحبالزمان (عج) است، لذا سخن خود با سلام و صلوات و دعا برای فرج مولا آغاز مینمائیم؛
در دو روز گذشته به یکی از فضائل فراموش شده در بین بشریت، باعنوان «صداقت و یکرنگی» اشاره نمودیم و سپس سه قِسم از اقسام صداقت را به شرح ذیل بیان نمودیم:
1️⃣ قسم اوّل:«صداقت با خداوند تعالی»؛
2️⃣ قسم دوم:«صداقت با چهارده معصوم (ع)»؛
3️⃣ و قسم سوم: «صداقت در خانه و با خانواده»؛
و امروز انشاالله به قِسم چهارم «صداقت» میپردازیم:
4️⃣ قسم چهارم: «صداقت با مردم» است؛ یعنی انسان با دیگران یکرو و صادق باشد و در اجتماع از دروغ در گفتار و در کردار بپرهیزد!
چنانچه در اسلام تأکید فراوان شده که انسان مسلمان باید در روابط اجتماعی از دورویی و نفاق حذر کند و در کسب و کار صداقت پیشه کند و از تقلب و دروغ و کارهایی مانند: اجحاف، گرانفروشی و غشّ در معامله و گناهانی از این دست بپرهیزد؛
همچنین انسان مؤمن باید در گفتار و رفتارش از «تظاهر و ریا» دوری نماید که طبق آیات و روایات گناهش تا سرحدّ کفر و باطلکننده همهی اعمال است! چنانچه قرآن کریم میفرماید: «لَا تُبْطِلُوا صَدَقَاتِكُمْ بِالْمَنِّ وَالْأَذَىٰ كَالَّذِی ینْفِقُ مَالَهُ رِئَاءَ النَّاسِ وَلَا یؤْمِنُ بِاللَّهِ وَ الیَوم الاخر» [بقره/٢۶۴]؛ «صدقههایتان را با منت و آزار باطل نکنید، مانند کسی که مالش را به ریا به مردم انفاق میکند و به خدا و روز قیامت ایمان ندارد!»
البته علاوه بر پرهیز از ریا، باید مواظب باشیم که اگر به کسی خدمت کردیم، منّت سر او نگذاریم، چون منّت گذاشتن نیز مانند ریا، عمل ما را باطل و حبط میکند!
✍️ آنچه در روزبرگ چند روز اخیر گذشت، تنها بخشی از مصادیق «صداقت و یکرنگی» است، لذا باید اذعان کنیم که بهدست آوردن «صداقت» در دنیای کنونی بسیار مشکل است! دنیایی که روی پایهی دروغ و تظاهر و ریاکاری و تعریفهای بیجا میچرخد! و صداقت در آن کیمیاست!!!
هر چند که در اسلام بر زشتی این صفات مذموم تا حدی تأکید کرده که خداوند در قرآن کریم، دروغگویی و گفتار باطل را در حدّ کفر و بتپرستی بیان کرده است: «فَاجْتَنِبُوا الرِّجْسَ مِنَ الْأَوْثانِ وَ اجْتَنِبُوا قَوْلَ الزُّور» [حج/٣٠]؛ (دو کار را نکنید: یکی بتپرستی و دیگری دروغگویی) یعنی همانطور که بتپرست مسلمان نیست، آدم دروغگو هم مسلمان نیست!
و در روایات اسلامی نیز از کذب و دروغ به شدّت مذمّت شده تا آنجا که پیامبر خدا فرمودند: «مؤمن هرگاه بدون عذر دروغی بگوید هفتاد هزار ملک او را لعنت میکنند و بوی بدی از قلبش بیرون میآید که تا به عرش میرسد و خداوند به سبب این دروغ، گناه هفتاد زِنا را برای او مینویسد!» [بحارالانوار،ج۶۹، ص۲۶۳]؛ و در حدیث دیگر فرمودهاند: «از دروغ بپرهیز که روی دروغگو را سیاه میکند!» [مستدرک الوسائل،ج۹، ص۸۸] همچنین در روایت آمده که مردی از رسول خدا (ص) پرسید: چه عملی سبب دخول در آتش است؟ حضرت فرمود: «دروغ، زیرا دروغ سبب فجور، و فجور سبب کفر، و کفر سبب دخول در آتش است!» (نصایح، ص۲۹۱)
ولی متأسفانه علیرغم این همه مذمت و هشدار، بسیاری از مردم دچار این رذیلهی اخلاقی گردیدهاند و طبق روایات اسلامی این صفت شیطانی یکی از دلایل نزول بلا و مصیبت برای بشریت است، چنانچه امام سجاد (ع) در روایتی، دروغ را موجب نابودی سریع انسانها و جوامع دانستهاند: «...وَ الذُّنُوبُ الَّتِي تُعَجِّلُ الْفَنَاءَ...وَ الْأَقْوَالُ الْكَاذِبَةُ» [معانیالأخبار، ص٢٧١]
💠 و بالاخره سخن امروز را با بشارت قرآنی به راستگویان و صادقین، به پایان میبریم: «قالَ اللَّهُ هذا يَوْمُ يَنْفَعُ الصَّادِقينَ صِدْقُهُمْ لَهُمْ جَنَّاتٌ تَجْري مِنْ تَحْتِهَا الْأَنْهارُ خالِدينَ فيها أَبَداً رَضِيَ اللَّهُ عَنْهُمْ وَ رَضُوا عَنْهُ ذلِكَ الْفَوْزُ الْعَظيمُ»: «خداوند فرمود: (قیامت) روزى است كه راستگويان را صداقتشان سود میدهد، و برايشان باغهايى است كه زير درختانش نهرها جارى است، و هميشه در آن ماندگارند، خداوند از آنان راضى است، و آنان نيز از او راضىاند، و اين رستگارى بزرگ است!» [مائده/١١٩].
📚 برگرفته از درس اخلاق مرجع عالیقدر جهان تشیع، حضرت آیتالله العظمی حسین مظاهری (دامتبرکاته)
https://eitaa.com/ROOZBARG
1.28M
✅ #روزبرگ_شیعه
🎧 پادکست
موضوع امروز:
فضیلتهای فراموش شده!
فضیلت دوم: «صداقت»
برگ سوم
📚 برگرفته از درس اخلاق مرجع عالیقدر جهان تشیع، حضرت آیتالله العظمی حسین مظاهری (دامتبرکاته)
روز جمعه، ١۴٠٠/١٠/٠٣
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #تقویم_معارفی_شیعه
☀️ شنبه - ٠۴ دی ١۴٠٠
🌙 السبت، ٢٠ جمادیالاولی ١۴۴٣
🌲م Saturday 25 December 2021
👈امروزمتعلق استبه پیامبراکرم(ص)
🕋 اذکار روز:
- یا رَبَّ الْعالَمین (١٠٠ مرتبه)
- یا حی یا قیوم (١٠٠٠ مرتبه)
- يا غنی (١٠۶٠ مرتبه) برای غنی شدن
❇️ وقایع مهم روز:
🔹 سالروز میلاد حضرت عیسی (ع)
👇👇👇👇👇👇👇
هرروز با تقویم معارفی روزبرگ شیعه
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #گلبرگ_احکام
مناسبت: سالروز میلاد حضرت عیسی (ع)
موضوع: #احکام_اهل_کتاب
❓مقصود از اهل کتاب چه کسانی است؟ و معیاری که حدود معاشرت با آنها را مشخص کند چیست؟
✅ مقصود از اهل کتاب هر کسى است که اعتقاد به يکى از اديان الهى داشته و خود را از پيروان یکی از پيامبران الهى (على نبينا وآله وعليهمالسلام) بداند و يکى از کتابهاى الهى را که بر انبياء عليهم السلام نازل شده، داشته باشند مانند يهود، نصارى (مسیحیان)، زرتشتىها و همچنين صابئين که بر اساس تحقيقات ما از اهل کتاب هستند و حُکم آنها را دارند؛ و معاشرت با پيروان اين اديان با رعايت ضوابط و اخلاق اسلامى اشکال ندارد.
❓آیا آن دسته از اهل کتاب که از جهت اعتقادی ایمان به رسالت خاتم النبیین (ص) دارند، ولی بر اساس روش و عادتهای پدران و اجدادشان عمل میکنند، در طهارت حکم کافر را دارند یا خیر؟
✅ مجرد اعتقاد به رسالت خاتم النبيين(ص) براى اجراى حکم اسلام در مورد آنان کافى نيست؛ ولى اگر از اهل کتاب محسوب شوند، محکوم به طهارت هستند.
📚 أجوبةالاستفتائات امام خامنهای (مدظلهالعالی)
https://eitaa.com/ROOZBARG