✅ #تقویم_معارفی_شیعه
☀️ سهشنبه - ١۴ دی ١۴٠٠
🌙 الثلاثاء، ٠١ جمادیالثانی ١۴۴٣
🌲م Tuesday 04 January 2022
👈 امروز متعلق است به امام سجاد، امام باقر و امام صادق عليهم السلام
🕋 اذکار روز:
- یا اَرْحَمَ الرّاحِمین (١٠٠ مرتبه)
- یا الله یا رحمان (١٠٠٠ مرتبه)
- یا قابض (٩٠٣ مرتبه) برای حاجت
❇️ وقایع مهم روز:
🔹 سالروز وفات محمد بن عثمان (ره) دومین نائب امام زمان(عج) ٣٠۵ه-ق
🔹 ایام فاطمیه
👇👇👇👇👇👇👇
هرروز با تقویم معارفی روزبرگ شیعه
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #گلبرگ_احکام
مناسبت: ایام فاطمیه
موضوع: #احکام_حجاب_و_عفاف
❓زنان زيادى را ديدهام كه حجابهاى متفاوتى دارند حال مىخواهم بدانم پوشش زنان چگونه بايد باشد؟
✅ زنان بجز صورت به مقدارى که شستن آن در وضو واجب است و دستها از سر انگشتان تا مچ، بقيّه اعضاى بدن خود را بايد از نامحرم بپوشانند.
❓آيا چانه جزو محدوده حجاب زنان به حساب مىآيد؟ اگر به حساب مىآيد لطفاً محدوده آن را (دقیقاً) مشخص كنيد؟
✅ چانه جزو صورت زن محسوب شده و برای مقدارى از آن كه در ظاهر صورت قرار گرفته پوشش لازم نيست ولى زير چانه بايد پوشانده شود.
❓آن مقدار از زيور زنان كه ظاهر است مثل حلقه نامزدى، آرايش معمولى ابروان و ... آيا واجب است پوشانده شود؟
✅ هر آنچه عرفاً زينت محسوب مىشود بايد از نگاه نامحرم پوشانيده شود.
📚منبع: https://farsi.khamenei.ir
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #روزبرگ_شیعه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
موضوع امروز: «حجاب فاطمی ١»
روز سهشنبه، ١۴٠٠/١٠/١۴
مناسبت روز: در ایام فاطمیه و شهادت حضرت زهرا (س) قرار داریم، بانویی که الگوی بینظیر و بیبدیل عالم خلقت و افتخار همهی زنان جهان است، لذا ضمن عرض تسلیت و تعزیت ایام فاطمیه، سخن امروز را آغاز می نمائیم؛
بیشک یکی از مهمترین جلوههای رفتاری حضرت زهرا (س)، ترويج عفاف و حجاب و صيانت از كرامت انسانی بانوان است كه زنان مسلمان به ويژه بانوان عفیف ايران اسلامی به آن توجه داشته و مخصوصاً در جامعه امروز كه زنان به گونههای مختلف، مشغول به كار و فعاليت در اجتماع میباشند، رعایت این فریضه الهی، باعث مصونیت و حفظ حرمت و جایگاه ویژه بانوان در جامعه اسلامی میگردد؛
«حجاب» در فرهنگ اسلامی به مفهوم ایجاد پوشش ظاهری و بیرونی انسان در برابر نامحرم؛ و «عفاف» خصلتی درونی و به معنای بازداشتن غرایز و تمایلات سرکش نَفسِ حیوانی انسان است لذا در شرع مقدس «حجاب و عفاف» همهجا در کنار هم قرار گرفته و در آیات و روایات اسلامی بهعنوان یکی از واجبات و ضروریات دین بر آنها تأکید شده است!
همچنین براساس عقل و منطق نیز «حجاب و عفاف»، امری ثابت و ضروری برای صیانت از آدمی و حفظ کرامت انسانی است! که انشاالله به شرط حیات و توفیق الهی در ایام فاطمیه به بخشی از ادله نقلی و عقلی «حجاب و عفاف» میپردازیم؛
💠 «حجاب و عفاف در قرآن کریم»:
در قرآن مجید، بیش از ده آیه در مورد حفظ عفاف و حجاب آمده، که چهار آیهی آن، مستقیماً به واجب بودن حجاب دلالت دارد که به صورت اجمال به این آیات اشاره مینمائیم:
✅ آیه ٣١ سوره نور: «ای پیامبر! به زنان باایمان بگو، چشمهای خود را (از نگاه به نامحرمان) فرو گیرند، و دامان خویش را حفظ کنند، و زینت خود را ـ جز آن مقدار که نمایان است ـ آشکار نسازند، و (اطراف) روسریهای خود را بر سینه خود افکنند (تا گردن و سینه با آن پوشیده شود) و زینت خود را آشکار نسازند مگر برای شوهرانشان و سایر افراد محرم آنها...»
خداوند در این آیه، به پنج موضوع مهم در حفظ حجاب و عفاف اسلامی اشاره مینماید:
1️⃣ زنان باید دیدگان خود را از نگاه به نامحرم فروگیرند؛
2️⃣ زنان باید خود را از هر نوع عامل بیعفتی حفظ نمایند؛
3️⃣ زنان باید زینت خود را جز آن مقدار که به طور قهری و طبیعی پدیدار است، پنهان سازند؛
4️⃣ زنان باید روسریهای بلند خود را بر گردن و سینه بیفکنند و مو و سینه و دور گردن و زیر گلوی خود را بپوشانند؛
5️⃣ زنان نباید زینت های خود را جز برای افراد محرم، آشکار سازند؛
✅ آیه ۵٩ سوره احزاب: «ای پیغمبر (گرامی) به زنان و دختران خود و زنان دیگر مؤمنین بگو که خویشتن را به جِلْبابها (چادر یا روسری های بسیار بلند) فرو پوشند، که با این کار، آنها (به عفّت و حرّیت) شناخته شوند تا از تعرض و جسارت (هوسرانان) آزار نکشند، که برای آنها بسیار بهتر است و ( اگر تاکنون خطا کردهاند توبه کنند که) خداوند همواره آمرزنده و مهربان است.»
در این آیه نیز علاوه بر تصریح بر حجاب و استفاده از چادر و یا روسریهای بسیار بلند برای زنان، به یکی از فلسفههای حجاب که مصونیت و عدم آزار از ناحیه افراد نامحرم و مزاحم است، اشاره گردیده؛
✅ آیات ٣٢ و ٣٣ سوره احزاب: «ای همسران پیامبر! شما همچون یکی از زنان معمولی نیستید، اگر تقوا پيشهايد پس به نرمى و كرشمه سخن نگوييد تا (مبادا) آن كه در دلش بيمارى است طمعى پيدا كند، و نيكو و شايسته سخن بگوييد (و در خانه های خود بمانید) و همچون دوران جاهلیت نخستین (در میان مردم) ظاهر نشوید»
در این دو آیه نیز به چند موضوع مهم دربارهی حجاب و عفاف اشاره شده است:
1️⃣ زنانی که در جامعه از جایگاههای ویژهای برخوردارند، باید در عفاف و حجاب و رفتار خود توجه بیشتری نمایند! چراکه دیگران از آنها الگوگیری مینمایند؛
2️⃣ قرآن بر حفظ عفت در سخن گفتن و عدم رفتار تحريک كننده تأکید نموده؛
3️⃣ با كرشمه سخن گفتن زن، بىتقوايى است؛
4️⃣ وقتى به زنان پيامبر كه بيشترشان پير و سالخورده بودهاند، چنین هشدار داده مىشود كه با كرشمه و ناز سخن نگويند، مسلماً زنان جوان و زيبا بايد دقت بیشتری نمایند؛
5️⃣ زنان نباید مانند بُرجهای بلندی که در ميان ساختمانهاى ديگر جلوهنمایی مینمایند، در اجتماع خودنمایی کنند!
6️⃣ ظهور جاهليّت اُخرى كه ما امروز در جهان شاهد آن هستیم، مانند جاهليّتِ اولى است!
📚 برداشتی از مجمع البیان و تفسیر نور در باب آیات فوقالذکر.
✍️ این مبحث ادامه دارد...
https://eitaa.com/ROOZBARG
1.3M
✅ #روزبرگ_شیعه
🎧 پادکست
مناسبت: ایام فاطمیه و شهادت حضرت زهرا (س)
موضوع امروز: «حجاب فاطمی ١»
روز سهشنبه، ١۴٠٠/١٠/١۴
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #تقویم_معارفی_شیعه
☀️ چهارشنبه - ١۵ دی ١۴٠٠
🌙 الأربعاء، ٠٢ جمادیالثانی ١۴۴٣
🌲م Wednesday 05 January 2022
👈 امروز متعلق است به امام کاظم، امام رضا، جواد الائمه، امام هادی (علیهمالسلام)
🕋 اذکار روز:
- یا حَیُّ یا قَیّوم (١٠٠ مرتبه)
- حسبی الله و نعم الوکیل (١٠٠٠ بار)
- یا متعال (۵۴١ مرتبه) برای عزت
❇️ وقایع مهم روز:
🔹 ایام فاطمیه و شب شهادت حضرت زهرا (س) سال ١١ قمری
👇👇👇👇👇👇👇
هرروز با تقویم معارفی روزبرگ شیعه
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #گلبرگ_احکام
مناسبت: ایام فاطمیه
موضوع: #احکام_حجاب_و_عفاف
❓آیا پوشاندن «پا» از نگاه نامحرم برای خانمها واجب است یا خیر؟ و حکم پوشش پا، برای خانمها در هنگام نماز در صورتی که نامحرم در آنجا نباشد چیست؟
✅ خانمها در مقابل نامحرم باید پاها را بپوشانند؛ تنها دو موضع برای پوشش خانمها در حضور نامحرم استثناء شده است: «گردی صورت و دستها تا مچ» البته به شرط اینکه آرایش و زیوری که جلب توجه کند و چشمگیر باشد نداشته باشند؛
⬅️ اما در نماز سه موضع استثناء شده که پوشاندن آنها واجب نیست: «گردی صورت» به مقداری که در وضو شسته میشود، «دستها تا مچ» و «پاها تا مچ»، به شرط اینکه نامحرمی او را نبیند».
❓آیا پوشیدن جوراب نازک برای خانمها بهطوریکه پا در مقابل نامحرم مشخص باشد جایز است؟
✅ از جمله شرایط پوشش شرعی این است که بدننما و نازک نباشد که پوست بدن پیدا باشد! بنابراین پا باید از نگاه نامحرم پوشانده شود، لذا اگر خانمی جوراب نازک بپوشد که پای او دیده شود، حجابش کامل نیست و جوراب باید در حدی باشد که پا پیدا نباشد.
📚منبع: https://farsi.khamenei.ir
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #روزبرگ_شیعه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
موضوع امروز: «حجاب فاطمی ٢»
روز چهارشنبه، ١۴٠٠/١٠/١۵
مناسبت روز: در ایام فاطمیه و سوگواری حضرت زهرا (س) قرار داریم و از روز گذشته مبحثی را در رابطه با ادله نقلی «حجاب و عفاف فاطمی» آغاز کردیم و این فریضه الهی را از دیدگاه قرآن کریم بررسی نمودیم؛ و انشاالله امروز این مبحث را از دیدگاه روایات اسلامی تقدیم شما مینمائیم؛
✍️ پیوند میان قرآن صامت و قرآن ناطق (اهل بیت)، پیوند میان نور و بینایی است؛ گرچه نور وحی، در ذات خود روشن و روشنگر است، اما بهرهگیری از آن، نیاز به چشمانی بصیر و نافذ دارد و بدیهی است که هرکس به میزان بصیرت و قدرت بینایی خویش از نور قرآن بهرهمند میشود!
لذا یکی از مهمترین کارکردهای سُنت، نسبت به قرآن، نقش توضیحی و تفسیری اهلبیت (ع) نسبت به آیات قرآن کریم است؛ که در زمینه حجاب و عفاف نیز، هرچند اصل ضرورت و وجوب آن در قرآن کریم بیان شده، اما ابعاد و حدود و نکات تکمیلی آن توسط اهلبیت عصمت و طهارت (ع)، تبیین گردیده که در این مجال به بخشی از این روایات اشاره مینماییم:
💠 اهمیت و ارزش حجاب:
پیامبر اکرم (ص) فرمودند: «آن هنگام که پوشش، بر سر زنی باشد، ارزش آن زن، از دنیا و آنچه در آن است، بیشتر میشود!» (نورالشافی، باب پوشش)
همچنین حضرت فرمودند: «زنان هرچه پوشیدهتر باشند، سعادتمندترند!» (سفینه البحار، ج ۲، ص ۲۹۸)
امام علی (ع) نیز فرمودند: «پوشیده و محفوظ داشتن زن، مایه آسایش بیشتر و دوام زیبایى اوست.» (غرر الحکم ۵۸۲۰)
و در حدیث دیگری فرمودند: «پاداش رزمنده شهید در راه خداوند، بالاتر از پاداش انسان پاکدامنی نیست که توان انجام گناه را دارد ولی خود را آلوده نمیسازد! انسان پاکدامن، نزدیک است که فرشتهای از فرشتگان الهی گردد!» (نهجالبلاغه، حکمت ۴۷۴)
💠 تعیین حدود حجاب:
امام علی(ع) فرمودند: «زنان (باید) مو و سینه، دور گردن و زیر گلوی خودشان را بپوشانند» (مجمعالبیان، ج ۷، ص ۲۱۷)
همچنین از امام صادق (ع) سؤال شد، آیا ساق دست زن، بخشی از زینت اوست؟ و حضرت فرمودند: «بله؛ تمام بدن زن غیر از صورت و دست ها تا مچ، از زینت او محسوب میشود (که باید از نامحرم پوشیده شود)» (فروع کافی، ج ۵، ص۵٢٠)
و در حدیث دیگری فرمودند: «برای زن مسلمان، جایز نیست که روسری و پیراهنی بر تن کند که (اندام) بدنش را نپوشاند! (وسائلالشیعه، جلد ۳۰، ص ۵۱۸۱)
✍️ در کتب عزیزان اهل سنت نیز آمده: روزی دختر (تازه به تکلیف رسیدهای) در حالی که لباسهای نازکی بر تن داشت، نزد رسول خدا آمد! پس آن حضرت روی از او برگرداندند و فرمودند: وقتی دختر به سن بلوغ رسید نباید از بدن او جز صورت و دستانش تا مچ، دیده شود! (سنن ابی داود، ج ۴، ص ٨٧)
💠 نهی از بدحجابی و عذاب آن:
رسول خدا (ص) فرمودند: «هر زنی که به خداوند سبحان و روز قیامت ایمان دارد، زینتش را برای غیر شوهرش آشکار نمیکند و همچنین موی سر و مچ (پای) خود را نمایان نمیسازد و هر زنی که چنین کند، دین خود را فاسد کرده و خداوند را نسبت به خود خشمگین کرده است...» (مستدرک حاکم، ج ۲، ص۵۴۹)
امیرالمومنین (ع) نیز فرمودند: «روزی با فاطمه (س) محضر پیامبر خدا (ص) رسیدیم و دیدیم حضرت به شدت گریه میکنند، پس گفتم: پدر و مادرم به فدایتان ای رسول خدا، چرا اینگونه گریه میکنید؟ حضرت فرمودند: یا علی! آن شب که مرا به معراج بردند، گروهی از زنان امت خود را در عذاب سختی دیدم و از شدت عذابشان گریستم و اکنون گریهام برای ایشان است! زنی را دیدم که از موی سر آویزان است و مغز سرش از شدت حرارت میجوشد! آن زن در دنیا موی سر خود را از نامحرم نمیپوشاند...» (بحارالانوار، ج ۵، ص ۶۹)
همچنین پیامبر (ص) در حدیث دیگری فرمودند: «سه گروه هرگز داخل بهشت نمیشوند: ١. کسی که نسبت به عفت و ناموس خود بیتفاوت است؛ ٢. زنی که خود را در لباس و حرکات و امور ديگر شبيه مردان سازد؛ ٣. شراب خوار» (ميزانالحکمه، ج ٢، ص ١٠٢)
و در حدیث دیگری امیرالمؤمنین (ع) فرمودند: «در آخرالزمان و نزدیک شدن زمان موعود که بدترین زمانهاست (چون جهان از ظلم و ستم پر شده) بعضی زنان بیحجاب و عریان بیرون آمده و خودنمائی میکنند، آنها از دین خارج شده و در فتنهها (محافل گناه) داخل میشوند و شهوترانی کرده و به لذتجوییهای (حرام) شتابانند! آنها حرامهای الهی را حلال کرده و (بههمینخاطر) در جهنم همیشه ماندگار خواهند بود» (من لا یحضره الفقیه، کتاب النکاح)
✍️ آنچه گذشت تنها بخش کوچکی از احادیث مرتبط با «حجاب و عفاف» بود که در این مجال کوتاه به آن بسنده مینمائیم و انشاالله و به توفیق الهی از فردا، این مبحث را با ارائه ادله عقلی حجاب و عفاف ادامه میدهیم...
https://eitaa.com/ROOZBARG