✅ #روزبرگ_شیعه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
موضوع امروز: «یگانه دوران»
روز دوشنبه، ١۴٠٠/١١/٠۴
مناسبت روز: امروز مناسبت خاصی نداریم ؛ اما دیروز سالروز تولد بزرگمرد تاریخ معاصر و بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران بود، لذا روزبرگ امروز را با یاد و نام خمینی کبیر و با سلام و صلوات به روح بلند بزرگترین احیاگر اسلام و حکومت اسلامی در جهان معاصر آغاز مینمائیم؛
در سال ١٢٨١ شمسی در شهرستان خمین از توابع استان مرکزی، در خانواده علم و جهاد و شهادت، و در خاندانی از سلاله زهرای اطهر (س)، کودکی، به نام «روح اللّه» چشم به جهان گشود؛
او وارث سجایای آبا و اجدادی بود، که نسل در نسل در کار هدایت مردم و کسب معارف الهی پیشتاز بودند! پدر بزرگوار ایشان، آیتاللّه سید مصطفی موسوی (ره)، پناهگاه و امید مردم خُمین و هادیِ آنان در امور مذهبی و اجتماعی و سیاسی بود؛ که طاغوتیان و خانهای ستمگر، ندای حق طلبی او را بر نتافتند و با شهادت وی، «روح اللّه» را در پنج ماهگی یتیم کردند!
لذا امام، دوران کودکی و نوجوانی را تحت سرپرستی مادر مؤمنه خود (بانو هاجر) که او نیز از خاندان علم و تقوا، و از نوادگان حضرت آیتاللّه خوانساری (ره) بود و همچنین عمهی مکرمه خود (صاحبه خانم) که بانویی پرهیزگار و شجاع و حق جو بود، سپری کردند؛ اما دست تقدیر بر آن بود که بار دیگر و تا قبل از پانزده سالگی، از نعمت وجود آن دو عزیز نیز محروم گردند و با سختیهای فراوان در دوران کودکی و نوجوانی آبدیده شوند!
✍️ درست، در همین دوران، ایران نیز یکی از سختترین دورههای تاریخی خود را پشت سر میگذاشت! چنانچه نهضت مشروطه با دسیسهها و مخالفتهای مزدوران انگلیسی در دربار قاجار و همچنین اختلافات داخلی و خیانت جمعی از به اصطلاح روشنفکران غرب زده، به بیراهه رفته و روحانیون، به رغم پیشتازی در آغاز این نهضت، با انواع حیلهها از صحنه کنار گذاشته شدند و بار دیگر حکومت استبدادی برقرار گردیده بود و مزید بر آن، ماهیت عشیرهای پادشاهان قاجار و ضعف و بیکفایتی آنها، باعث نابسامانی شدید اقتصادی و اجتماعی و سیاسی ایران شده و دست مستکبران و شَروران را در سلب امنیت ملت باز گذاشته بود!
در چنین شرایط سختی، تنها پناهگاه مردم، «جامعهی روحانیت» بودند، لذا حضرت امام که از طفولیت با واژه جهاد و شهادت کاملاً آشنا بودند، در عنفوان جوانی، راه پدر را در پیش گرفته و عَلَمِ مبارزه بر ضد اشرار و ستمگران را برافراشتند!
مبارزات خمینی کبیر، به موازات تکامل ابعاد روحی و علمی ایشان، و همچنین اوضاع و احوال سیاسی اجتماعی ایران و دیگر جوامع اسلامی، به شیوههای گوناگون ادامه یافت، تا بالاخره در سال ١٣۴١ و در ماجرای انجمنهای ایالتی و ولایتی، فرصتی پدید آمد تا ملت ایران، امام و رهبر خود را بشناسند و بدین ترتیب، قیام سراسری ملت، در ١۵ خرداد سال ١٣۴٢ با شعار و انگیزه الهی، سرآغازی برای ایجاد انقلاب اسلامی ایران به رهبری امام خمینی (ره) شد، که در وصف قیام و شخصیت ویژه امام، همین کافی است، که بدانیم ملتی که در مدت ٢۵٠٠ سال در خواب غفلت و تحت سیطره حکومتهای جبار شاهنشاهی زندگی کرده بود! با دمِ مسیحایی «روحالله» بیدار شد و بزرگترین انقلاب تاریخ معاصر را رقم زد!
✍️ هرچند وصف مبارزات امام و شرح خصوصیات یگانه دوران، همواره شنیدنی است، اما وقتی خلف صالح ایشان، حضرت امام خامنهای (که سالها در جوار آن حضرت زیسته و درس آزادگی و شجاعت آموخته)، از پیر و مرادش میگوید، لطافت و شیرینی آن، صدچندان میشود!
شـاگـرد مـخلصی که در مکتب خمینی کبیر پرورش یافته و چون از «روح خدا» سخن میگوید، هر شنوندهای را به وجد میآورد! چنانچه در سخنانی در ١۴خرداد ١٣٩۶ فرمود: «او، آن روح اللّه بود که با عصا و ید بیضای موسوی و بیان و فرمان مصطفوی، به نجات مظلومان کمر بست، تخت فرعونهای زمان را لرزاند و دل مستضعفان را به نور امید روشن ساخت! او به انسانها، کرامت و به مؤمنان، عزت و به مسلمانان، قوّت و شوکت، و به دنیای مادی و بیروح، معنویت، و به جهان اسلام، حرکت، و به مبارزان و مجاهدان فی سبیلاللّه، شهامت و شهادت را هدیه نمود؛ او، بتها را شکست و باورهای شرکآلود را زدود؛ او به همه فهماند که انسانِ کامل شدن، علیوار زیستن و تا نزدیکی مرزهای عصمت پیش رفتن، افسانه نیست!»
✍️ آری، امام، گنجینهای از کمالات و محاسن و زیباییهای ظاهر و باطنْ بودند؛ چهره نیکو، فصاحت و بلاغت و جذابیت بیان، سلامت و تناسب اندام، زیبایی و شیوایی خط، شجاعت و صلابت کم نظیر، هوش و ذکاوت، اخلاق محمدی، هیبت علوی، زهد و خودساختگی در حد اعلی و از همه اینها بالاتر، ایمان و توکل خارقالعاده به خدای متعال، و در یک کلام، میتوان در وصف امام گفت: «آن چه خوبان همه دارند، تو یکجا داری!»
https://eitaa.com/ROOZBARG
یگانه دوران.mp3
12.61M
✅ #روزبرگ_شیعه
🎧 پادکست
مناسبت: «ایام تولد امام خمینی (ره)»
موضوع امروز: «یگانه دوران»
روز دوشنبه، ١۴٠٠/١١/٠۴
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #تقویم_معارفی_شیعه
☀️ سهشنبه - ٠۵ بهمن ١۴٠٠
🌙 الثلاثاء، ٢٢ جمادیالثانی ١۴۴٣
🌲م Tuesday 25 January 2022
👈 امروز متعلق است به امام سجاد، امام باقر و امام صادق عليهم السلام
🕋 اذکار روز:
- یا اَرْحَمَ الرّاحِمین (١٠٠ مرتبه)
- یا الله یا رحمان (١٠٠٠ مرتبه)
- یا قابض (٩٠٣ مرتبه) برای حاجت
❇️ وقایع مهم روز:
🔹 مرگ ابوبکر (خلیفه اول) سال ١٣هق
https://eitaa.com/ROOZBARG
احکام عداوت با اهلبیت (ع) .mp3
2.14M
✅ #گلبرگ_احکام
مناسبت: «سالروز مرگ خلیفه اول»
موضوع:
#احکام_عداوت_با_اهلبیت(ع)
❓اگر شوهر نسبت به پیامبر و ائمه اطهار (علیهم السلام) توهین کند و آنها را قبول نداشته باشد چه حکمی دارد و چگونه میتوان طلاق گرفت؟
✅ مسلمان اگر از دین خود برگردد و یا به پیامبر (ص) و ائمه اطهار توهین نماید، مرتد محسوب و احکام ارتداد درباره او جاری است از جمله اینکه همسرش از او جدا میشود و در مورد مذکور میتواند به دادگاه شکایت کند.
📚 استفتاء از دفتر امام خامنهای (مدظلهالعالی)
❓اگر شخصی به معصومین علیهم السلام دشمنی ورزد یا ناسزار گوید کافر است؟
✅ هرگاه کسى- پناه بر خدا- به خدا، یا پیامبر(ص) یا یکى از ائمّه معصومین(ع) یا فاطمه زهرا (س) دشنام و ناسزا گوید یا با آنها عداوت داشته باشد، کافراست.
📚 استفتائات آیت الله العظمی مکارم شیرازی (دامتبرکاته)
✅ اگر مسلمانی به يكی از دوازده امام عليهم السلام دشنام دهد، يا با آنان دشمنی داشته باشد، نجس است.
📚 استفتائات آیتالله العظمی صافی گلپایگانی (دامتبرکاته)
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #روزبرگ_شیعه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
موضوع امروز: «مرگ خلیفه اول»
روز سهشنبه، ١۴٠٠/١١/٠۵
مناسبت روز: ٢٢ جمادیالثانی روز مرگ ابوبکر (خليفه اول) است؛ او که از اولین مسلمانان صدر اسلام پس از امیرالمؤمنین (ع) و حضرت خدیجه (س)؛ و از مهاجرین و اصحاب رسول خدا بود، ولی متأسفانه پس از درگذشت پیامبر (ص)، علیرغم توصیههای مکرر ایشان درباره خلافت و امامت امیرالمؤمنین حضرت علی(ع)، در ماجرای سقیفه بنی ساعده، خلافت مسلمین را غصب نمود!
ابوبكر به مدت دو سال و سه ماه و پنج روز خلافت، حوادث بحثبرانگیز را در تاریخ اسلام رقم زد، که از آن جمله میتوان به غصب فدک، حمله به خانه حضرت زهرا (س) و گرفتن بیعت با تهدید و تطمیع و... اشاره نمود!
اما در روزبرگ امروز به دنبال بیان این حوادث تلخ تاریخی و قضاوت در رابطه با آنها نیستیم! بلکه فقط میخواهیم به یکی از نکاتی که خلیفه اول قبل از مرگ خود به آن اعتراف نموده، بپردازیم و قضاوت را به شما واگذار نماییم!
در کتب معتبر تاریخی اهلسنت آمده است كه عبدالرحمن بن عوف (يكی از صحابه كبار) در آخرين روزهای زندگی خلیفه اول، به نزد او رفت و ابوبكر به وی گفت: من از چيزی حسرت نمیخورم، مگر از سه کاری كه مرتكب شدم و ای كاش آنها را انجام نمیدادم! و سپس یکی از آن موارد را اینچنین بیان نمود که «ای كاش خانه فاطمه (س) دختر رسول اكرم (ص) را مورد تفتيش و هجوم قرار نداده و افراد (بيگانه) را وارد بر آن نمیكردم، اگر چه در را بر رويم میبستند!» (تاريخ اليعقوبی، ج٢، ص١٣٧؛ تاریخ طبری، ج٣، ص٢٣۶؛ مروج الذهب، ج٢،ص٣٠١؛ المعجم الكبير، ج١، ص۶٢؛ تاريخ الإسلام، ج٣، ص١١٧؛ و... )
❓حالا با توجه به اعتراف و ندامت خلیفه اول، برای حمله به خانه حضرت زهرا (س) و رنجیده خاطر نمودن ایشان، سؤال این است که آیا حضرت در دوران عمر شریفشان، ابوبکر را بخشیدهاند و یا کماکان تا پایان عمر از خلیفه اول خشمگین و ناراضی بودند؟
✅ برای پاسخگویی به این سؤال، ابتدا باید بدانیم که موضوع نارضایتی و خشم حضرت فاطمه (س) از ابوبکر از جمله مسائل غیر قابل انکار تاریخی است! چنانچه بخارى در صحیحترین کتاب اهلسنت؛ بیهقی در السنن الکبری؛ ذهبی در کتاب تاریخ الاسلام و...، از غضب و قهر فاطمه(س) بر ابوبکر، سخنها گفتهاند! که در این مجال کوتاه به برخی از آنها اشاره مینمائیم:
⬅️ بخاری مىنویسد: «فاطمه دختر رسول خدا (ص) از ابوبکر خشمگین و از وى روى گردان شد و این ناراحتى ادامه داشت تا از دنیا رفت!» (صحیح بخاری، ج٣، ص١١٢۶)
⬅️ بیهقی نیز مینویسد: «فاطمه (س) بر ابوبکر غضب کرد و از او اعراض نمود و با او صحبت نکرد تا اینکه وفات یافت، پس علی (ع)، ایشان را شبانه دفن کرد!» (السنن الکبری، ج۶، ص٣٠٠)
علاوه بر این موارد، در کتاب اَلْاِمامَةُ وَ السّیاسَة آمده که عمر به ابوبکر گفت: بیا با هم به پیش فاطمه (س) برویم؛ زیرا ما او را غضبناک کردیم، پس از فاطمه اذن ورود خواستند، ولی ایشان اجازه نداد! لذا به نزد علی (ع) رفتند و او آنها را به داخل خانه آورد و چون نزد فاطمه نشستند، آن حضرت، صورتش را به طرف دیوار برگرداند و جواب سلام آنان را نداد... و سپس فرمود: «شما را به خدا سوگند مىدهم، آیا شما دو نفر از رسول خدا(ص) نشنیدید که فرمودند: خشنودى فاطمه، خشنودى من؛ و ناراحتى او، ناراحتى من است... هر کس فاطمه را خشنود نماید، مرا خشنود کرده است؛ و هر کس فاطمه را ناراحت کند مرا ناراحت کرده است!»
پس ابوبکر و عمر، هر دو گفتند: «آرى ما از رسول خدا(ص) اینگونه شنیدیم!»
در این حال، حضرت فرمود: «پس من، خدا و فرشتگان را شاهد مىگیرم که شما دو نفر، مرا اذیت و ناراحت کردهاید و در ملاقات با پدرم از شما دو نفر شکایت خواهم کرد!» و سپس اضافه نمودند: «به خدا قسم پس از هر نماز بر شما نفرین میکنم!» (الإمامة والسیاسة، ج١، ص١٧)
✍️ و این در حالی است که طبق روایات صحیح السندى که در صحیحترین کتابهاى اهل سنت آمده است، پیامبر (ص) درباره حضرت زهرا (س) فرمودند: «فاطمه پاره تن من است، هر کس او را بیازارد من را آزرده است»: «انما فاطمه بضعه منی یؤذینی ما آذاها» (صحیح مسلم، ج۴، ص۹۰۳)؛ «فاطمه بضعه منی، فمن أغضبها فقد أغضبنی» (صحیح بخاری، ج۴، ص۲۱۰ و ۲۱۹؛ و ج ۵، ص۳۶)
👈 و همچنین طبق آیه ۵٧ سوره احزاب، هر کس پیامبر(ص) را بیازارد در دنیا و آخرت ملعون و مستحق عذاب خوار کننده است: «إِنَّ الَّذِینَ یُؤْذُونَ اللَّهَ وَ رَسُولَهُ لَعَنَهُمُ اللَّهُ فِی الدُّنْیَا وَ الْآَخِرَهِ وَ أَعَدَّ لَهُمْ عَذَابًا مُهِینًا»
💠 در پایان نتیجهگیری و قضاوت را به شما عزیزان واگذار مینمائیم که آیا با توجه به موارد فوقالذکر، باز هم میتوان ابوبکر را به عنوان خلیفهی مسلمین پذیرفت؟؟؟!!!
👈 «قضاوت با شما» 👉
https://eitaa.com/ROOZBARG
مرگ خلیفه اول.mp3
10.41M
✅ #روزبرگ_شیعه
🎧 پادکست
مناسبت:
سالروز مرگ ابوبکر (خلیفه اول)
موضوع امروز: «مرگ خلیفه اول»
روز سهشنبه، ١۴٠٠/١١/٠۵
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #تقویم_معارفی_شیعه
☀️ چهارشنبه - ٠۶ بهمن ١۴٠٠
🌙 الأربعاء، ٢٣ جمادیالثانی ١۴۴٣
🌲م Wednesday 26 January 2022
👈 امروز متعلق است به امام کاظم، امام رضا، جواد الائمه، امام هادی (علیهمالسلام)
🕋 اذکار روز:
- یا حَیُّ یا قَیّوم (١٠٠ مرتبه)
- حسبی الله و نعم الوکیل (١٠٠٠ بار)
- یا متعال (۵۴١ مرتبه) برای عزت
❇️ وقایع مهم روز:
🔹 آغاز خلافت خلیفه دوم (١٣هق)
🔹 رحلت فقیه فرزانه آیت اللَّه "ملا حبیب اللَّه كاشانی" (1340 ق)
🔹 روز جهانی گمرک
🔹 سالروز حماسه مردم آمل
https://eitaa.com/ROOZBARG