🔰 «گلبرگ احکام»
مناسبت: «روز پدر»
موضوع: « احترام به والدین »
❓پرسش: آیا از نظر شرع مقدس، احترام به والدین واجب است يا مستحب؟
✅ پاسخ: مسأله احسان به پدر و مادر بعد از مسأله توحید خدا، واجبترین واجبات است؛ همچنان که مسأله عقوق والدین بعد از شرک ورزیدن به خدا از بزرگترین گناهان کبیره است! لذا بیحرمتی به پدر و مادر و کوتاهی در رعایت حقوق آنان، گناه و نیازمند توبه است!
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
🗓️ روزبرگ شیعه
☀️ جمعه - ٠٨ اسفند ۱۳۹٩
🌙 الجمعة، 14 رجب 1442
Friday 26 February 2021🌲
👈 امروز متعلق است به صاحب العصر و الزمان حضرت مهدی (عج)
🕋 اذکار روز:
- اَللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَعَجِّلْ فَرَجَهُمْ (١٠٠ مرتبه)
- یا ذاالجلال و الاکرام (١٠٠٠ مرتبه)
- یا نور (٢۵۶ مرتبه) برای عزیز شدن
❇️ وقایع مهم روز:
🔹 روز بزرگداشت حکیم، عارف و عالم وفیلسوف بزرگ ملاهادی سبزواری (ره)
🔹 روز امور تربیتی و تربیت اسلامی
🔹 سالروز شهادت سردار پاسدار حاج حسین خرازی (ره) فرمانده لشگر ١۴ امام حسین (ع)
👇👇👇👇👇👇👇
هر روز با تقویم معارفی روزبرگ شیعه
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
💠« روزبرگ شیعه »💠
موضوع امروز: «شهدا، الگوی بشریت»
روز جمعه، ١٣٩٩/١٢/٠٨
✍️ مناسبت روز: امروز، روز بزرگداشت حکیمِ عارف، و عالم و فیلسوف بزرگ قرن سیزدهم حاج ملاهادی سبزواری (ره) است که نام و یاد این عالِم وارسته را گرامی میداریم؛ همچنین در تقویم ملی، امروز به عنوان «روز امور تربیتی و تربیت اسلامی» ثبت گردیده و در تقویم دفاع مقدس، امروز با عنوان سالروز شهادت سردار اسلام حاج حسین خرازی (ره) فرمانده لشگر ١۴ امام حسین (ع) معرفی شده است، لذا ضمن گرامیداشت یاد و نام این سردار بزرگ، سخن امروز را آغاز مینمائیم؛
👈 از نظر دین مبین اسلام، اولین مربی بشریت، خداست که خالق جهانیان است و علاوه بر آفرینش، تربیت و پرورش خلق را نیز بر عهده گرفته، چنانچه یکی از نامهای الهی، «رب» است، یعنی حق تعالی می آفریند و آفریده هایش را دانه دانه تا شکوفایی، و پله پله تا اوج، می پرورد و منزل به منزل، بساط رشد و تعالی را برای آنها گسترده و مخلوقات خویش را هرگز رها نمینماید!
👈 دومین مربی بشر در اسلام، کتاب راهنما «قرآن» است؛ که نامه خصوصی معبود به عبد است! کتابی که سوره به سوره و آیه به آیه، دل آدمی را به سوی نغمه های «هدایت» می کشاند، و اهالی سفر دنیا را دمی به خویش وانمی گذارد!
👈 در این مکتب انسانساز، مربی سوم، رسول خدا و اهل بیت عصمت و طهارت (ع) هستند؛ که رساله های وحی را ابلاغ کرده و تفسیر کنندگان آیات قرآن و تزکیه کنندگان لایه های ظلمت، و هادی و صراط و نور هدایتند!
آن والا مربیان الهی که جان قدسیشان، مالامال از عشق به هدایت بشریت است، چنانچه رسول خدا (ص) فرمودند: «ای علی! اگر خداوند به دستان تو انسانی را هدایت کند، از آنچه خورشید بر آن تابیده، برای تو بهتر است!» و نیز فرمودند: «خدا را برای مردم محبوب سازید، تا خداوند شما را دوست بدارد!» و به راستی چه چیز بالاتر از هدایت بشریت و رشد در مسیر اِلَیاللّه؟!
✍️ مهم ترین نکته در مسیر هدایت انسان، پس از شناخت مربی، شناخت شیوه های تعلیم و تربیت است! و یکی از بهترین این شیوهها در اسلام، روشِ الگوگیری است؛ زیرا شخصیت الگو، در شکل گیری رفتار الگوگیرنده، آثار زیادی بر جای میگذارد!
همچنین نیاز به الگو، از نیازهای طبیعی بشر است و انسان را وا می دارد تا با در نظر داشتن الگوی مورد نظر، تلاشی هدفمند و آگاهانه برای رسیدن به ویژگی های رفتاری و اخلاقی الگو، در پیش گیرد! به همين دلیل خداوند در قرآن کریم به برخی از افرادِ الگو، به صورت مستقیم اشاره و بر پیروی از ایشان سفارش مینماید!
👈 خداوند در آیه ٢١ سوره احزاب، رسول گرامی اسلام(ص) را بهعنوان والاترین الگوی شایسته و اُسوه حسنه معرفی کرده و در این الگوگیری فرقی میان مردم زمانهای مختلف نگذاشته، اما شاید به دلیل مقتضیات جدید بشر، لازم باشد که مردم امروز، علاوه بر پیامبر و اهلبیت (ع) به عنوان الگوهای اصلی، الگوهایی نیز از جنس مردم زمان خودشان داشته باشند تا از نظر پذیرش الگو و مصادیق اسوه پذیری، بهراحتی راه و رسم و سیرهی اخلاقی و عملی آنها را لمس کنند!
✍️ بیشک یکی از بهترین این الگوها در زمان معاصر، «شهدا و ایثارگران» بهعنوان «قهرمانان ملی و دینی» هستند و در این میان شهید حاج «حسین خرازی» یکی از بهترین آنهاست!
بزرگمردی که در چنین روزی، تمام هستی خویش را با خدای متعال، معامله نموده است!
سردار رشیدی که ایثار، گذشت، شجاعت، نبوغ، ابتکار، خلاقیت و حسن اخلاق و رفتار او، هنوز هم زبانزد خاص و عام است!
او که فرماندهی «لشکر امام حسین(ع)» را برعهده داشت، گویی با تأسی به سردار نینوا، حضرت عباس (ع)، در اسفند ١٣۶٢ در عملیات «خیبر»، دستِ راست خود را به خداوند تقدیم کرد! و بالاخره در هشتم اسفند ١٣۶۵، تمام وجودش الهی شد و با اثابت ترکش به قلبش، به فیض عظمای شهادت نائل گردید!
✍️ سردار شهید حاج حسین خرازی (ره) در بخشی از وصیتنامه خود، راه حق و هدایت را اینچنین ترسیم نموده است:
«... از مردم میخواهم که پشتیبان ولایت فقیه باشند، (و بدانند) راه شهدای ما راه حق است... آنهایی که با بودنشان و زندگیشان به ما درس ایثار دادند و با جهادشان، درس مقاومت و با رفتنشان درس عشق به ما آموختند...»
👈 روحش شاد، نامش همواره پایدار و راهش پر رهرو باد...
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
🔰 «گلبرگ احکام»
مناسبت: «ايام اعتکاف رجب»
موضوع: « نماز جناب جعفر طیار »
❓پرسش: در این ایام که بهواسطه بیماری کرونا، توفیق برگزاری اعتکاف ماه رجب از بسیاری از جوانان و متدینین گرفته شده است، رهبر معظم انقلاب، مردم را به خواندن نماز جناب جعفر طیار، سفارش نمودهاند، لطفاً طریقه اقامه این نماز پرفضیلت را بفرمایید؟
✅ پاسخ: نماز جعفر طیار، نمازی مستحبی است که پیامبر اکرم (ص) به هنگام بازگشتِ جعفر بن ابیطالب (برادر امیرالمؤمنین) از حبشه برای قدردانی از زحماتش، به عنوان هدیه به او آموزش دادند؛ از این رو به نماز جعفر طیار مشهور شد. [من لا یحضره الفقیه، ج۱، ص۵۵۳]
در روایات اسلامی بر خواندن این نماز تأکید فراوان گردیده و آمرزش گناهان و برآورده شدن حاجات را از آثار آن ذکر کردهاند! [زاد المعاد، ص۳۲۱-۳۲۲]
👈این نماز پرفضیلت به سه روش خوانده میشود، که در روش اول، دو نماز دو رکعتی مانند نماز صبح خوانده میشود که در هر رکعت بعد از حمد و سوره، ۱۵ مرتبه: «سُبْحانَ اللَّهِ وَ الْحَمْدُ للَّه وَ لا الهَ الَّا اللَّهُ وَ اللَّهُ اکْبَر» گفته میشود، همین تسبیحات را ۱۰ مرتبه در رکوع و ۱۰ مرتبه بعد از سر برداشتن از رکوع، و ۱۰ مرتبه در سجده اول و ۱۰ مرتبه بعد از سر برداشتن از آن و ۱۰ مرتبه در سجده دوم و ۱۰ مرتبه بعد از سر برداشتن از آن تکرار میگردد، که مجموع تسبیحات میشود ۳۰۰ مرتبه!
این نماز بعد از حمد، سوره مخصوصى ندارد، لیکن افضل آن است که در رکعت اول، سوره «إذا زُلْزِلَتْ» و در رکعت دوم، سوره «وَ الْعادِیاتِ» و در رکعت سوم، «إذا جاءَ نَصْرُ اللهِ» و در رکعت چهارم، سوره «قُلْ هُوَ اللهُ اَحَد» خوانده شود؛
همچنین بعد از نماز، دعایی وارد شده که در مفاتیحالجنان با این تعبیر شروع میشود: «سُبْحانَ مَنْ لَبِسَ الْعِزَّ وَالْوَقارَ، سُبْحانَ مَنْ تَعَطَّفَ بِالْمَجْدِ وَتَکَرَّمَ بِهِ... » و سپس دعای دیگر هم دارد: «اللّهُمَّ إِنِّى أَفْتَتِحُ الْقَوْلَ بِحَمْدِکَ... » و بعد از آن چند مرتبه «یَا رَبِّ یَا رَبِّ»، «یَا اللهُ یَا اللهُ» و «یَا أَرْحَمَ الرَّاحِمِینَ» وارد شده که عزیزان، انشاالله به مفاتیحالجنان مراجعه و این نماز را به صورت کامل انجام دهند.
👈 اما شیوهی دوم این نماز که از اهلبیت (ع) به ما رسیده است و آنهایی که خیلی طاقت شیوه سخت اول را ندارند، میتوانند بهراحتی انجام بدهند، چنین است که دو نماز دو رکعتی بخوانند و بعد از نماز بنشینند و ۳۰۰ مرتبه تسبیحات اربعه را گفته و سپس در صورت امکان دعاهای بعد از نماز که گذشت را بخوانند؛
👈 و اما شیوه سوم نماز جناب جعفر طیار که از امام رضا (ع) به ما رسیده، این است که نماز شب را با نماز جعفر طیار ترکیب کنیم! همانطور که میدانید نماز شب بدین صورت است: چهار تا دو رکعت نافلهی شب، دو رکعت نافله شفع و یک رکعت وتر است؛ در این روش، چهار رکعت از نافلهی شب را به نیت نماز جعفر طیار بهجا میآوریم و مانند روش دوم، سیصد مرتبه تسبیحات اربعه را بعد از نماز میخوانیم.
👈 اميد آنکه در این ایام خود را از این اکسیر اعظم محروم ننماییم!
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
🗓️ روزبرگ شیعه
☀️ شنبه - ٠٩ اسفند ۱۳۹٩
🌙 السبت، 15 رجب 1442
Saturday 27 February 2021🌲
👈امروزمتعلق استبه پیامبراکرم(ص)
🕋 اذکار روز:
- یا رَبَّ الْعالَمین (١٠٠ مرتبه)
- یا حی یا قیوم (١٠٠٠ مرتبه)
- يا غنی (١٠۶٠ مرتبه) برای غنی شدن
❇️ وقایع مهم روز:
🔹 سالروز ارتحال شهادت گونه حضرت زینب (س) (۶٢ هجری قمری)
🔹 تغییر قبله مسلمین از بیت المقدس به مکه معظمه (٢ هجری قمری)
🔹 روز حمایت از حقوق مصرف کننده
👇👇👇👇👇👇👇
هر روز با تقویم معارفی روزبرگ شیعه
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
💠« روزبرگ شیعه »💠
موضوع امروز:
«حضرت زینب (ع)، الگوی زنان عالم»
روز شنبه، ١٣٩٩/١٢/٠٩
✍️ مناسبت روز: امروز سالروز شهادت صدیقه صغری، محبوب آل عبا، زینت علی مرتضی (ع)و اسوه صبر و تقوا، حضرت زینب (س) است، لذا ضمن عرض تسلیت و تعزیت، سخن امروز را آغاز مینمائیم؛
نگاهی گذرا به ابعاد مختلف زندگی حضرت زینب (س) و سیره عملی این شخصیت برجسته اسلام، به خوبی جایگاه والا و عظمت ایشان را ترسیم نموده و آن حضرت را به عنوان یکی از بهترین اسوه ها و روش زندگی فردی و اجتماعی و سیاسی ایشان را الگویی مناسب برای تمامی زنان مسلمان، معرفی مینماید؛
✍️ برای تبیین بهتر این موضوع، به بخشی از سخنان رهبر معظم انقلاب (مدظلهالعالی) در جایگاه، عظمت و شخصیت الگوی حضرت زینب کبری (س) اشاره میکنیم:
«زینب کبرى(س) یک نمونهی کامل از زن مسلمان است؛ یعنى الگویى که اسلام براى تربیت زنان، آن را در مقابل چشم مردم دنیا قرار داده است؛ زینب کبرى داراى شخصیت چند بُعدى است؛ دانا و خبیر و داراى معرفت والا و یک انسان برجسته است که هر کس با آن بزرگوار مواجه مى شود، در مقابل عظمتِ دانایى و روحى و معرفت او احساس خضوع میکند...
زینب کبرى شور عاطفه ى زنانه را همراه کرده است با عظمت و استقرار و متانت قلب یک انسان مؤمن، و زبان صریح و روشن یک مجاهد فی سبیل اللَّه، و زلال معرفتى که از زبان و دل او بیرون میتراود و شنوندگان و حاضران را مبهوت می کند! عظمت زنانه اش، بزرگان دروغین ظاهرى را در مقابل او حقیر و کوچک میکند! عظمت زنانه ، یعنى این؛ یعنى مخلوطى از شور و عاطفه انسانى... همراه با متانت شخصیت و استوارى روح که همهى حوادث بزرگ و خطیر را در خود هضم میکند و روى آتش هاى گداخته، شجاعانه قدم می گذارد و عبور مى کند؛ در عین حال، درس مى دهد و مردم را آگاهى میبخشد؛ در عین حال، امام زمان خود، یعنى امام سجاد (ع) را مانند یک مادر مهربان آرامش و تسلا می بخشد؛ در عین حال، با کودکانِ برادر و بچه هاى پدر از دست داده آن حادثه ى عظیم، در میان آن طوفان شدید، مثل سد مستحکمى براى آنها امنیت و آرامش و تسلا ایجاد مى کند! بنابراین زینب کبرى (س) یک شخصیت همه جانبه بود که اسلام، زن را به این طرف سوق مى دهد؛
زن با نقاط قوّت زنانه ى خود، که خداى متعال در وجود او به ودیعه گذاشته و مخصوص زن است، همراه با ایمان عمیق، همراه با استقرار ناشى از اتکاء به خداوند، و همراه با عفت و پاکدامنى، که فضاى پیرامون او را نورانیت می بخشد، میتواند در جامعه یک نقش استثنایی این گونه ایفا کند؛ که هیچ مردى قادر به ایفاى چنین نقشى نیست! مثل کوهِ استوارى از ایمان، در عین حال مثل چشمه جوشانى از عاطفه و محبت و احساسات زنانه، تشنگان و محتاجان نوازش را از چشمه ى صبر و حوصله و عاطفه خود سیراب می کند! انسانها در چنین آغوش پُربرکتى میتوانند تربیت شوند؛ اگر زن با این خصوصیات در عالمِ وجود نبود، (اصلاً) انسانیت معنا پیدا نمى کرد! این، معناى ارزش زن و تشخص زن است؛ چیزى که مغز متحجرِ مادى غربیها نمىتواند آن را بفهمد! کسانى که از دین و معنویت بهرهای نبردهاند، نمیتوانند چنین عظمتى را درک کنند! آنهایى که شاخصه ى زن را در زیور و آرایش و سبکسرى و بازیچه قرار گرفتن در دست مردان میدانند، نمی توانند اساس
هویت زنانه را در منطق اسلام و در نظر اسلام درک کنند!
زینب کبرى (س) براى زنان ما در طول تاریخ یک الگوست؛ عقل و متانت، قدرت و شجاعت، شور و احساس عاطفى، صراحت زبان، متانت دل، استوارى روح؛ و در عین حال، مادرانه و خواهرانه، با همهى انسانها برخورد کردن، در محیط خانه شمع محبت را روشن نگه داشتن، همسر و فرزندان را بر سر سفره محبت و عاطفه خود دور هم جمع کردن؛ اینها خصوصیات یک زن مسلمان است...»
📚 سخنان معظمله مورخ ۱۳۸۴/۳/۲۵
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
🔰 «گلبرگ احکام»
مناسبت: « نیمه ماه رجب»
موضوع: « عمل اُمّ داوود »
❓پرسش: لطفاً عمل ام داوود را توضیح دهید؟
✅ پاسخ: از مهمترین اعمال روز نیمه رجب، عمل «امّ داوود» است که «علاّمه مجلسی» میگوید: «شیخ صدوق»، «شیخ طوسی» و «سیّد بن طاووس»(ره) به سندهای معتبر آن را نقل کرده اند!
این عمل برای برآمدن حاجات و رفع اندوه و غم، حلّ مشکلات و دفع ظلم ستمگران بسیار مؤثّر است و به گفته «علاّمه مجلسی»، در «زاد المعاد»، بارها تجربه شده است!
✍️ چگونگی این عمل، مطابق روایت شیخ در «مصباح المتهجّد» به این نحو است که: روزهای سیزدهم و چهاردهم و پانزدهم ماه رجب را روزه می گیری، در روز پانزدهم، نزدیک ظهر غسل می کنی و چون ظهر شد، نماز ظهر و عصر را بجا می آوری، در حالی که رکوع و سجود را نیکو انجام می دهی! وقتی که نمازت به پایان رسید؛ رو به قبله می نشینی و این سوره ها را می خوانی:
۱ـ سوره حمد، صد مرتبه.
۲ـ سوره اخلاص، (قل هو اللّه احد)، صد مرتبه.
۳ـ آیة الکرسی، ده مرتبه.
۴ـ سوره های انعام، اسراء، کهف، لقمان، یس، صافّات، حم سجده (فصّلت)، حمعسق (شوری)، دخان، فتح، واقعه، مُلک، ن و القلم و سوره انشقاق تا آخر قرآن؛
👈 پس از پایان سوره های قرآنی، در همان حال که رو به قبله نشسته ای، دعایی مخصوص که در مفاتیحالجنان آمده را بخوان که ابتدای آن با این فراز آغاز میگردد: «صَدَقَ اللهُ الْعَظیمُ، اَلَّذی لا اِلـهَ اِلاّ هُوَ الْحَیُّ الْقَیُّومُ، ذُو الْجَلالِ وَالاِْکْرامِ، اَلرَّحْمنُ الرَّحیمُ، اَلْحَلیمُ الْکَریمُ، اَلَّذی لَیْسَ کَمِثْلِهِ شَیْءٌ، وَهُوَ السَّمیعُ الْعَلیمُ، اَلْبَصیرُ الْخَبیرُ...»
👈 پس از اتمام این دعا، بر زمین سجده کن و سپس دو طرف صورت را روی خاک (یا روی مهر) بگذار و بگو: «اَللّـهُمَّ لَکَ سَجَدْتُ، وَبِکَ امَنْتُ، فَارْحَمْ ذُلّی وَفاقَتی، وَاجْتِهادی وَتَضَرُّعی، وَمَسْکَنَتی وَفَـقْری اِلَیْکَ یا رَبِّ»: «خدایا برای تو سجده می کنم و به تو ایمان دارم پس رحم کن به خواری من و نداریم و سعی و کوششم و زاری و بیچارگی ام و نیازم به درگاهت ای پروردگار!»
👈 و در آن حال حوائج خود را بخواه و کوشش کن که اشکی از چشمانت سرازیر شود، هرچند اندک باشد که این علامت استجابت دعاست!
تذکر: در صورتیکه توفیق گرفتن روزه سه روز را نداشتهایم، میتوانیم عمل ام داوود و آیات و دعاهای مربوطه را به قصد رجا بخوانيم وانشاالله از ثواب عظیم آن بهرهمند خواهیم شد!
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
🗓️ روزبرگ شیعه
☀️ یکشنبه - ١٠ اسفند ۱۳۹٩
🌙 الأحد، 16 رجب 1442
Sunday 28 February 2021🌲
👈 امروز متعلق است به امیرالمؤمنین (ع) و حضرت فاطمه زهرا (س)
🕋 اذکار روز:
- یا ذَالْجَلالِ وَالْاِكْرام (١٠٠ بار)
- ایاک نعبد و ایاک نستعین(١٠٠٠ بار)
- یا فتاح (۴٨٩ بار) برای فتح
❇️ وقایع مهم روز:
🔹 امروز مناسبت خاصی نداریم.
👇👇👇👇👇👇👇
هر روز با تقویم معارفی روزبرگ شیعه
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
💠« روزبرگ شیعه »💠
موضوع امروز:
«تغییر قبله مسلمین»
روز یکشنبه، ١٣٩٩/١٢/١٠
✍️ مناسبت روز: امروز مناسبت خاصی نداریم اما دیروز در تقویم به سالروز تغییر قبله مسلمین از بیت المقدس به مکه معظمه، اشاره گردیده بود، لذا سخن امروز را به این واقعه مهم تاریخی، اختصاص میدهیم؛
تغییر قبله، یکی از مهمترین تحولات صدر اسلام است، که در ماه رجب سال دوم هجری قمری، صورت پذیرفت و قبله مسلمانان که نماد توحید و مایه وحدت و دوری از تفرقه امت اسلامی بود از بیتالمقدس به خانه کعبه تغییر یافت!
پس از هجرت پیامبر اکرم (ص) به مدینه منوره، از سال اول تا نیمه رجب سال دوم هجری، به مدت هفده ماه، پیامبر اسلام و سایر مسلمانان به سوی بیتالمقدس نماز میگزاردند؛ اما پیامبر (ص) در برابر سرزنش و تفاخر یهود، همواره در انتظار رسیدن حکم تغییر قبله بودند، به صورتی که قرآن کریم آن لحظات را چنین توصیف میکند: «قَدْ نَرَی تَقَلُّبَ وَجْهِکَ فِی السَّمَاءِ فَلَنُوَلِّیَنَّکَ قِبْلَةً تَرْضَاهَا...»: «نگاههای معنادار تو را به آسمان میبینم و تو را به سوی قبلهای که رضایتت را جلب کند برمیگردانم...» [بقره/۱۴۴]
👈 دستور تغییر قبله در حالی به پیامبر (ص) ابلاغ گردید که ایشان، دو رکعت از نماز ظهر را در مسجد بنیسالم، به سوی بیتالمقدس خوانده بودند؛ در این حال جبرئیل امین نازل شد و بازوان پیامبر را گرفت و حضرت را به سوی خانه کعبه برگرداند! زنان و مردانی هم که در مسجد به پیامبر (ص) اقتدا کرده بودند، از حضرت پیروی کردند و به طرف کعبه برگشتند و دو رکعت آخر نماز را به سوی کعبه خواندند! و از آن روز، کعبه به عنوان قبله مستقل مسلمانان اعلام گردید؛
✍️ در مورد فلسفه تغییر قبله، تحلیل هاى متعدّدى صورت گرفته است؛ برخى گفته اند انتخاب اوّلیّه بیتالمقدّس به عنوان قبله، به منظور جلب افكار یهود و همراهى آنان بوده است و آنگاه كه مسلمانان خود قدرت و توانایى پیدا كردند، دیگر به این كار نیاز نبود!
برخى نیز گفتهاند: علاقه به مكّه و وطن اولیه مسلمانان موجب شد كه قبله تغییر یابد!
اما آنچه قرآن در این باره تصریح و تأكید دارد این است كه: «...وَمَا جَعَلْنَا الْقِبْلَةَ الَّتِى كُنْتَ عَلَيْهَآ إِلاَّ لِنَعْلَمَ مَنْ يَتَّبِعُ الرَّسُولَ مِمَّنْ يَنْقَلِبْ عَلَى عَقِبَيْهِ...»: «و ما آن قبلهاى را كه قبلاً بر آن بودى برنگرداندیم، مگر براى آنكه افرادى را كه از پیامبر پیروى مىكنند از آنها كه به جاهلیّت باز مىگردند، بازشناسیم!» [بقره/۱۴٣]
بنابراین قرآن کریم دلیل تغییر قبله را آزمایش الهى دانسته تا بدينوسيله پیروان واقعى پیامبر شناخته شوند! زیرا آنها كه ایمان خالص ندارند و هدایت نشدهاند به محض تغییر یك فرمان توسط رهبر و ولی امرشان، شروع به چون و چرا مى نمایند كه چرا اینگونه شد؟ اعمال ما طبق فرمان سابق چه مى شود؟ اگر فرمان قبلى درست بود، پس فرمان جدید چیست؟ اگر دستور جدید درست است، پس فرمان قبلى چه بوده است؟ لذا خداوند در ادامه همین آیه میفرماید: «...وَإِنْ كَانَتْ لَكَبِيرَةً إلاَّ عَلَى الَّذِينَ هَدَى اللَّهُ...»: «و همانا این (تغییر قبله،) جز بر كسانى كه خداوند آنها را هدایت كرده دشوار بود...» (همان)
و همچنین به كسانى كه در برابر فرامین پیامبر و قرآن تسلیم هستند، بشارت مىدهد كه اعمال گذشتهى شما ضایع نمى شود، زیرا مطابق دستور الهی بوده است: «....وَمَا كَانَ اللَّهُ لِيُضِيعَ إيمَنَكُمْ...»: «وخدا هرگز ایمان شما را (كه سابقاً به سوى بیتالمقدّس نماز خواندهاید،) ضایع نمىگرداند...» (همان)
و بالاخره خداوند متعال در پایان آیه ١۴٣ بقره به این نکته مهم اشاره مینماید که تمام فرامین الهی و تغییرات و تحوّلات تكوینى و تشریعى، به نفع مردم و ناشى از رحمت و رأفت خداوندى است: «...إِنَّ اللَّهَ بِالنَّاسِ لَرَءُوفٌ رَّحِيمٌ».
✍️ در پایان این مبحث توجه به این نکته ضروری است که آزمایش، یك سنّت قطعى الهى است و مردم گاهى با تغییر یک فرمان، در تبعیت از ولی امر و پیشوای خود، امتحان مىشوند!
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
🔰 «گلبرگ احکام»
مناسبت: « سالروز تغییر قبله مسلمین »
موضوع: « حکم انحراف از قبله »
❓پرسش: در نماز، انحراف از قبله تا چه حد مجاز است و به نماز لطمهاى نمىزند؟
✅ پاسخ: انسان در نماز نباید عمداً انحراف از قبله داشته باشد، اما اگر طبق دليل معتبرى به يك طرف به عنوان قبله، نماز بخواند، سپس روشن شود كه آن طرف قبله نبوده است، چنانچه انحراف از قبله مابين طرف (دست) راست و چپ نمازگزار باشد نمازش صحيح است و اگر در اثناى نماز متوجه اشتباه و انحراف از قبله شود، آنچه كه خوانده و گذشته صحيح است و در بقيه نمازها بايد رو به قبله بايستد و فرقى بين باقى بودن وقت و عدم آن نيست! و چنانچه انحراف از قبله بيش از حد مابين راست و چپ او باشد، اگر وقت باقى است بايد نماز را اعاده كند و اگر وقت گذشته، چيزى بر او نيست اگر چه معلوم شود پشت به قبله نماز خوانده است!
📚 استفتائات امام خامنهای (مدظلهالعالی)
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
🗓️ روزبرگ شیعه
☀️ دوشنبه - ١١ اسفند ۱۳۹٩
🌙 الإثنين، 17 رجب 1442
Monday 01 March 2021🌲
👈 امروز متعلق است به امام حسن و امام حسین علیهما السّلام
🕋 اذکار روز:
- یا قاضِیَ الْحاجات (١٠٠ مرتبه)
- سبحان الله و الحمدلله (١٠٠٠ مرتبه)
- یا لطیف (١٢٩ مرتبه) برای کثرت مال
❇️ وقایع مهم روز:
🔹 امروز مناسبت خاصی نداریم.
👇👇👇👇👇👇👇
هر روز با تقویم معارفی روزبرگ شیعه
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG